Her Telden (15 Ocak 2021)

Her Telden (15 Ocak 2021)

Yayın: 14.01.2021 23:17
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK KENT ORMAN OLAYI “MEĞER BAŞLI/BAŞINA BİR SORUNLAR YUMAĞIYMIŞ..” KARABÜK BELEDİYESİ BURAYI ORMANA DEVRETMİŞ..
Karabük Basının da KARABÜK KENT ORMANI ile ilgili haberler, resimler çıkmış ve burasının rezil hali Kamuoyu’nun dikkatine sunulmuştu,bunu hatırlarsınız.
Bu haberleri BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Öğretim Üyesi, Karabük’ün yetiştirdiği Bilim İnsanı Prof. Dr. Sayın İBRAHİM TÜMEN’DE görmüş ve bize düşüncelerini aktarmıştı.
MEĞER KENT ORMANI TAM BİR MUAMMA HALİNDEYMİŞ..
Örneğin KENT ORMANI daha önceleri Karabük Belediyesi’ne aitmiş ve 2009 yılından sonra ORMAN İDARESİNE devir edilmiş, hatta,KENT ORMANI sınırları içerisinde birkaç Birim Müdürlüğü’nü ilgilendiren alanlarda varmış sanırız.
PEKİ KENT ORMANI CİDDİ BİÇİMDE ELE ALINACAK MI..?
Bırakın ele alınmasını, yıllar önce çıkan bir yangının molozları dahi temizlenmemiş, her taraf pislik ve çöp yığınları ile doluymuş ve bir dozer sokup bunların temizliği bile yapılmamış..
KİM YAPACAK Kİ,SORUMLU HANGİ BİRİM BURADA..!!
Şimdi KARABÜK’ÜN ORTA YERİNDE Kİ,TCDD arazilerinin MİLLET BAHÇESİ YAPILMASINA ilişkin görüşler var,örneğin bu alan MİLLET BAHÇESİ yapılamaz mı diyen Karabüklülere rastladık iyi Mi..?
KENT ORMANI ELE ALINACAK MI ACABA..?

KARABÜK TOPLUMU “NE YAZIK Kİ İYİYE/GÜZELE SAHİP ÇIKMAKTA ZORLANIYOR..” İŞTE KENT ORMAN,İŞTE KORDON PARK VE BENZERLERİ..
KARABÜK KENT ORMAN, Sayın HÜSEYİN ERER’İN Karabük Belediye Başkanlığı döneminde ortaya çıkartılmış bir eserdi,o zamanlar gerçekten çok güzel bir alan olarak düzenlenmişti.
KÜÇÜK ÇAPLI BİR HAYVANAT BAHÇESİ BİLE YAPILIYORDU.
Daha sonra KENT ORMAN Karabük Belediyesi tarafından ORMAN İDARESİNE devir edilmiş ve şu an itibarı ile rezil halde olduğuna işaret ediliyor,bakımsızlıktan dökülüyor,gibi iddialar var.
KARABÜK NEDENSE İYİYE/GÜZELE SAHİP ÇIKAMIYOR..
Sayın ENVER TÜMEN’İN Belediye Başkanlığı döneminde de KORDON PARK yapıldı ve gerçekten ARAÇ ÇAYI kenarında çok güzel bir alan olarak düzenlendi,daha sonra,yine/yeniden elden geçirildi,şu ara oraları da bakımsızlıktan dökülüyor..
İNSANLAR/AİLELER ORALARI TERK ETTİLER,ŞU AN kendi haline bırakılmış,bakımsız bir yer ve ilk yapıldığından bu yana,daha çok geliştirilip daha çağdaş,daha güzel hale getirileceğine,gün/gün geri gitti KORDON PARK.
Karabük ne yazık ki iyiye/güzele sahip çıkamıyor..!!

SİYASETİN “İL KONGRELERİ İÇİN,TEK ADAYLI KONGRE YAPIN TELKİNLERİ..” İÇİN YAZDIKLARIMIZA“İYİ PARTİ’Yİ NEDEN YAZMADINIZ..” TEPKİSİ..
AK Parti Karabük İl Kongresi 19 Ocak günü yapılacak ve AK Parti Genel Merkezi ile AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN tek Aday olmasını ve tek liste ile Kongre yapılmasını istedikleri biliniyor.
BUNA KARŞI ÇIKANLAR VAR ELBET.
Biz dün,SİYASİ PARTİLER DE TEK ADAY,TEK LİSTE olayına değinmiş ve geçtiğimiz aylarda yapılan MHP İl Kongresini ele alarak “MHP GENEL MERKEZİ’NİN DE TEK ADAY,TEK LİSTE İSTEDİĞİNİ..” yazmıştık.
Bu yazımıza İYİ Parti mensubu bir Kardeşimiz Yorum yollayarak “İYİ PARTİ DE,2 ADAY YARIŞTI VE Sayın EROL SERİN İL BAŞKANI SEÇİLİRKEN ,Sayın KENAN KARABACAK kaybetti,ama Sayın KENAN KARABACAK halen İYİ Parti için samimi biçimde gayret gösteriyor,demiş.
İYİ PARTİ İL KONGRESİ’Nİ UNUTMUŞUZ GERÇEKTEN.
CHP İL KONGRESİ herhangi bir baskı olmamasına karşın TEK ADAYLI yapılmıştı,MHP İl Kongresi için “GENEL MERKEZ TEK ADAY,TEK LİSTE İSTEDİĞİNİ İÇİN ÖYLE CEREYAN ETTİ..” denilmişti.
AK Parti İL KONGRESİ için TEK ADAY,TEK LİSTE İSTENDİ ama bir kesim bu isteme rağmen liste çıkartacaklarını,bugün de ADAY AÇIKLAMASI yapabileceklerini deklare ediyor.
İYİ PARTİ 2 ADAYLI BİR KONGRE YAPMIŞTI,bunu atlamışız..
SİYASİ PARTİ Genel Merkezleri bu tür müdahalelerde bulunuyorlar..

İNŞAATÇI Sayın BERHEM BAYKARA “BULAK DERESİ ÜZERİNDE YAPILACAK BİR SU TUTMA İÇİN 17 YILDIR MÜCADELE EDİYORUM..” DİYOR VEEE!
Geçtiğimiz gün BULAK DERESİ ÜZERİNE bir baraj veya SU TUTMAYA YARAYAN bir tesis yapılması için hazırlanan görsellerden,bu konu ile ilgili olarak yapılan SUNUMDAN söz etmiştik.
O SUNUMA Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri,Safranbolu Kaymakamı Sayın MEHMET TÜRKÖZ başta olmak üzere çok geniş bir katılım olduğundan söz etmiştik.
Bu konu hakkında Facebook hesabında İNŞAATÇI Sayın BERHEM BAYKARA’NIN bir paylaşımı dikkatimizi çekti ve Sayın BAYKARA İnşaat Firması Sahibi bir isim,BULAK DERESİ üzerinde ki SU TUTMA olayı ile 17 yıldır ilgilendiğini anlatıyor o paylaşımında..
BULAK KÖYÜ’NÜN üst kısımlarında,SU TUTMAYA çok elverişli bir alandan söz ediliyor ve bu alan için Sayın BERHEM BAYKARA 7 milyon metreküp su tutulabileceğinden söz ediyor
İÇME SUYU olarak,enerji elde etme olarak kullanılabilirmiş.
BULAK KÖYÜ Civarına bu yatırım yapılabilecek mi bakalım..

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ Sayın NİYAZİ GÜNEŞ “KARABÜK ve ÜLKE İNSANI KARDEMİR’İN İYİ YÖNETİLMESİNİ İSTİYOR..” DEDİ.
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,BRTV televizyonunda yaptığı söyleşiyi yazılı metin haline getirerek Basına dağıttı ve Sayın GÜNEŞ,özellikle KARDEMİR noktasında görüşlerini dile getirirken “KARABÜK ve ÜLKE İNSANI KARDEMİR’İN İYİ YÖNELMESİNİ İSTİYOR..” görüşünü dile getiriyor.
2 Kasım 2020 tarihinde oluşan KARDEMİR Yönetim Kurulu’na destek verilmesinin gerektiğini de belirtiyor Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,bu arada işçi alımları noktasın da NOTER DE KURA ile belirlenme isteğini dile getiriyor.
KARDEMİR İşçi alımları yıllarca söylentili ,dedikodulu olurdu, geçtiğimiz yıl 500 civarında bir alım yapıldı ve emin olun en küçük bir söylenti,en küçük bir dedikodu çıkmadı,KARDEMİR İNSAN KAYNAKLARI bu işi öylesine profesyonelce halletti,gerçekten en küçük bir sıkıntı olmadı.
Prensipleri belli ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ mezunu alıyorlar..
O alımlarda en küçük bir söylenti sıkıntı çıkmadı..

13 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Ahmet bey kent ormana değindiğiniz için teşekkür ederim

    Gerçekten ikiyüzevlrr Yenişehir’de yada Karabük’te oturanların gidecek bir yerleri yok o alana ak parti Başkan adayı ne kadar büyük proje yapmıştı . Başkanımız tekrar geri alıp o projenin onda birini yapsa razıyız

    Sıkıntı şu Karabük merkezinde ailemizle oturacak yer çok sınırlı ilginç olarak Türkiye’nin en çok ormanı olan illerinden biriyiz ve ormandan faydalana otorizasyon orada ve çamlık parkında neden tartan pistli koşu yolu olmasın. Koşu yolu nerde ? İlginç olarak kimsenin kılmadığı Berki’de bilmediği yeşil mahalle yolunda
    Birde bu konu bar. Kimsenin oturmadığı yerlerde süs gibi konmuş parklar bahçeler var . Beşlide amaç insanları özendirmek onlara göstermek. Fakat oturacak insanların olduğu mahakllerdede yapmamamı. İstemeyene yap . İsteyeni kısıtla buda İnan’ın ilginç
    Her sabah çamlık oralında kolan bir sürü insanı görmenizi tavsiye ederim. Toprakta koşuyorlar . Hendek Karabük merkezde.
    Karabük merkezde prestij bulvar , prestij cadde , prestij mahalle neden yok ?

  2. İşçi

    Kendisi inanıyorum bu dediğine niyazi bey

  3. icimz kararmis

    karabuk un adi gibi halkının sokaklarinin sehrin ici kararmis. turkiyenin en yogun orman blogunun oldugu ilimiz kent merkezinde ne yazikki altnda golgelenecek tek bir agac birakilmadi. en azindan onceden kaldirimlarin ortalarinda agaclar vardi kaldirimlari catlatiyor diyerek vergili zamaninda kentin kaldirimlarindaki tum agaclar katledildi. oysaki sayin vergili belediye baskanligina ilk aday oldugu zaman ne söz vermisti arsivler yalan soylemez sehrin icine 20 bin ceviz agaci dikecem hem ekonomik olarak hem gorsel olarak yarar saglayacak demisti. birakin ceviz agaci dikmeyi mevcut agaclardan olduk.
    kendimizi misafir olarak karabuke gelmis sayalim empati yapalim. çıktık sehri geziyoruz hadi gezin balik pazarindan belediye onunden guven park postane kares arkasi hop yine ayni yerdesin karabuk bitti bir tane oturacak park varmi bank agac golgesi su kenari fiskiye bi sey varmi yok.. hadi misafir aa bu yukarilar yesillik dedi asansörle yukari yenisehire cikti oradaki veranelik olmus tesisleri gece konduya dönmüş dökük lojmanlari gorecek insaf orada bile bir tane oturacak nefeslenecek yesil alan kalmadi caresiz musafirimiz 200 evlere yoneldi imam hatipin koseden geri donecektir cunku karsina dev betonlasmis icice girmis bir mahalle cikacaktir. musafir umudunu yitirip bir daha mecbur kalmadikca bu sehre bir daha gelmek istemeyecektir.
    kuzeyin yildizi karabuk yersek. hadi soyleyin yildiz olduğumuz bir tane vasif gosterin. birakin yildizi atmosfere girmiş uzay çöpü gibi yaniyor o yuzden isildiyor yildiz saniyor sayin vergili.
    hic bilmiyorsa gitsin bartina bir baksin kastamanu caycuma görsün sehircilik nasil olur halka hizmet nasil olur. kendi ici kararmis olabilir yesili dogayi sevmeyebilir halkida mecbur edemezsiniz reis bey. hala daha dedigim dedik diyerek hata yapıyorsunuz eski belediye arazisini sanayi odasi binasi yapimi icin vermissiniz. carsiyi bogdun karabuku mahvettin her yeri demir yigini beton yigini haline getirdin. sehrin icinden 2 irmak akiyor ikiside pislik icinde her secim dere islahi duzenlenmesi yalanları söyleniyor sonrasi husran. gordon park hazir huseyin erer zamani yapilmis orayada bir civi cakmadilar. karabuk kocaman bir copluk mezbelelik tek bir caddesi var orayida dukkanlar ve seyyar saticilar isgal etmis. kaldirimlarda yürümüyor. belefiye sifiri tuketmis karabukte belediye sadece otaparkciligi iyi beceriyor hakkini yemeyelim.sehrin icinde zaten arac surecek yol yok belediye olmayan yolun yarisini otapark yapiyor. kuzeyin yildizi inanmazsan bak cik gez karabuku varmi boyle kepaze bir kent

  4. MHP Ne yazık yapamadı

    Ahmet abi MHP içindede bazı İller genel merkez talimatına rağmen iki adaylı kongreler yaptılar hatta hepsindede muhalefetin çıkarttıgı adaylar kazandı çalışıyolar Karabükte arkadaşlarımız bu yürekliliyi gösteremedi MHP Karabükte sonradan gelen devşirmelere teslim edildi ve gerçek Ülkücü gelenekten gelenlerin tamamı tasfiye edildi.Bazı arkadaşlarada adeta vitrim mankeni gibi kıyıda köşede görev verildi MHP karabükte ne yazıkki büyük bir çöküşün içine sokuldu.İYİ Parti akıllı davranırsa bundan çok fayda görür

  5. AK Parti yara alıyor

    Bu dayatmacı zihniyet ve şunu İl Başkanı yapıcaksınız anlayışı AK Parti tabanının anormal rahatsız ediyor AK Parti vesayete karşı çıkarak kuruldu ve vesayet rejimlerini yıka yıka iktidarda kaldı,şimdi vesayetçi bir anlayışla Mahalli seçimlerde başarısızlığı müseccel hale gelmiş minik minik iki Belediye kazanabilmiş bir teşkilatı AK Parti tabanına dayatmaya kimsenin hakkı yok.Bu gelişmeler partiyi küçültür başka bir şeye yaramaz.

  6. Dalga Dümen

    Kent Orman İçinde baraka var. O güzelim kaynak değerlendirilememesinin altında neler var kimler var.
    Kordan park da yürüyüş yerlerinin kenarında soba külleri, moloz atıkları ağaçlar arasında barakalar, içenler…
    Araç çayı içinde atıklar ağaçlar birikintilerden oluşan adacıklara takılan poşetler…
    ya bırakın hiç bir şey yapmayın doğal haliyle kalsın…
    Karabük’te dalga dümen halk seçim zamanı duygularına yönelik aldatmaca vaatler ile çalışma sonra yat seçim zamanı tekrar aynısı..
    Sanki Karabük’te bunu bir kesim güç, muhalefeti, iktidarı, stk lar gazeteleri herkesi iyi yönetiyor ve kendi amaçlarına ulaşıyor gibi. Her şey mi sorun olur yapılan her şeyde mi sorun çıkar.

  7. Karabük

    İçimiz kararmış rumuzlu arkadaşım yazdıklarına kalben katılıyorum şehriniz bitmiş durumdaherkesinbukonuys acil önem vermesi gerekir Zaman’ında ülkemizin güzide şehri olan Karabük battı batıyor. Titanik batıyor

    Kares esnaflarınabakın obelbşr iki dükten olmasa kapanacak neden ,çünkü. Oturanların çöpü artık Safranboluda, sokakta gezenler Safranboluda. Ama büyük alışveriş merkezleri Karabük’te ama mesafe uzak yada otımobilinle Karabük’e gelsen tahmini 10 tl otopark parası vereceksin git WCc. Alışveriş merkezine yada internete . Ne işin var Karabük’te .

  8. radar

    şirinevler hakediyor
    başkanı ora belirledi
    en çok sıkıntıyı bu mahalle çekiyor.
    önceki belediye başkanlarının yaptıklarına sahip çıkmadılar.
    yanlış yaptın şirinevler

  9. Erdem

    Ahmet abi yazılarını severek takip ediyoruz sizden ricam bir ara kanyon park projesi ne aşamada birşeyler yapılıyor ama ne zaman biter suan yuzde kaçı tamamlandı tam belli değil bir ara gündemine alırsanız çok memnun oluruz. Çok güzel bir proje sadece karabuk için değil batı Karadeniz için çok güzel olur dedikleri gibi yapılırsa….

  10. KARABÜK

    SAYIN AHMET ABİ KARABÜK HALKI İYİYE, GÜZELE SAHİP ÇIKAMIYOR DİYE YAZMIŞSIN AMA,KARABÜK HALKI NE YAPSIN SESİNİ Mİ ÇIKARABİLİYOR ANCAK BÖYLE YORUM KÖŞELERİNDEN SORUNLARINI DİLE GETİREBİLİYOR.ESAS SAHİP ÇIKMASI GEREKENLER YETKİLİ VE ETKİLİ MAKAMLARDA OTURAN YEREL YÖNETİCİ VE İLİMİZ MİLLETVEKİLLERİ DE OLMAK ÜZERE SİYASETÇİLERDİR.BİRDE SİZİN GİBİ BASININ SIKÇA GÜNDEME GETİRİ ,SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTMASIDIR.YUKARUDA YORUM YAZAN ARKADAŞLARIN HEPSİ DE HAKLIDIR.SONUNA KADAR KATILIYORUM HEPSİNE,ANCAK BUNLARI DİKKATE ALACAK OLAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ VE MİLLETVEKİLLERİMİZDİR.SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN İKİ YILDAN BERİ BU KONULARI GÜNDEME GETİRDİĞİ VARMI YOK TABİKİ OLSA KARABÜK’ÜN ŞU REZİL HALİ OLMAZ.YAZIK KARABÜK’E ÇOK YAZIK…

  11. CHP'Lİ

    Basında çıkan “” CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne F tipi cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir video paylaşan Tanrıkulu, “Arkadaşım, dostum, meslektaşım Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettim.” haberi vatanını milletini seven Atatürk’ün askeri Cumhuriyet Halk Partisinin gerçek tabanını oluşturan bizleri çok rahatsız etmektedir. Diyarbakır annelerini değilde terörist demirtaşı ziyaret eden vekil, parti yetkilisi istemiyoruz.

  12. Karabük Bizim

    Demiştik, Kardemir Karabükspor düzelmeden Karabük de hiçbirşey düzelmez.

  13. Bu böylemi olmalıydı.

    Siyasette yukarıdan il başkanı dayatmaları tabanda ciddi tepkilere yol açmakta ve parti tabanıyla genel merkez yönetimi daima karşı karşıya gelmektedir. Bu tüm siyasi partiler için pratikte genel bir kural halini almaktadır. Bu tür dayatmalar partilerde demokrasi anlayışını ortadan kaldırmaktadır. Yönetim sistemide bundan nasibini almaktadır. Yani yönetim anlayışında otoriter bir sisteme kaymaktadır. Hepimize düşen görev her siyasi partide önce parti içi demokrasi. “Üç çiçek açsın. Üç çiçek birbiriyle yarışsın ” önce her alanda tam demokrasi. Demokrasi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OVA-DER yönetimi İŞKUR Müdürü Sarıçam’ı ziyaret etti

Yayın: 25.04.2024 11:44
Paylaş:
A+ A-

Kısa adı OVA-DER olan Karabük Ovacıklılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deligöz İŞKUR il Müdürü Ferhat Sarıçam’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

OVA-DER bünyesindeki Gençlik Kolları Başkanı Recep  Erburhan ve dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Deligöz, “Biraz gecikmeli bir ziyaret oldu. Kıymetli müdürümüz Ferhat bey kısa bir süre önce umre ziyaretinden döndü. Hem umre ziyaretini hayırlamak hem de İŞKUR’daki görevi dolayısıyla başarılarının devamını dilemek üzere arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. Kısa sürede ortaya koyduğu üst düzey performans ve başarılı çalışmaları sebebiyle sayın müdürümüzü ve ekip arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR Karabük İl Müdürü Ferhat Sarıçam ise nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için OVA-DER Başkanı ve Deligöz ve heyetine teşekkür etti.