Her Telden (15.Şubat.2019)

Her Telden (15.Şubat.2019)

Yayın: 14.02.2019 19:49 |Güncelleme: 15.02.2019 07:55
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN BURHANETTİN UYSAL İLE MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN RAFET VERGİLİ VE AĞIR TARTIŞMA..
Karabük Merkezinde yürüyen SİYASİ ÇALIŞMALAR çok ilginç bir aşamaya geldi ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile MHP Belediye Başkan Adayı arasında çok sert tartışmalar yaşanıyor.
EN BÜYÜK ATIF Sayın RAFET VERGİLİ’DEN GELDİ.
Sayın RAFET VERGİLİ,AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın BURHANETTİN UYSAL’A çağrı yaparak “ ORTAK BİR PLATFORM DA TARTIŞALIM KENDİ ARAMIZDA GENİŞ BİR TARTIŞMA YAPALIM..” dedi.
Biliyorsunuz,bu yönlü bir çağrı,CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU tarafından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A yapılıyor.
Sayın KILIÇDAROĞLU yıllardır Sayın ERDOĞAN’A bu yönlü çağrı yapıyor.
AK Parti bu tür konulara pek girmiyor,dikkat edin Televizyon tartışmalarında,AK Partili yetkililer katılıp TARTIŞMALARA girmiyorlar ve bu tartışmalara katılmıyorlar.
Şimdi Sayın RAFET VERGİLİ,Sayın BURHANETTİN UYSAL’I çağırıyor.
Sayın BURHANETTİN UYSAL ise “YETKİLİ KURULLARIN İZİN VERİRSE HAY/HAY..” diyor,ancak,AK Parti’nin bu tür konulara yaklaşımı belli,böyle bir araya gelerek tartışma pek mümkün görülmüyor..
Ancak,SEÇMENİN BU TÜR YAKLAŞIMLARDAN RIZASINI SORARSANIZ..
Pek hoş karşıladığını söylemek mümkün değil doğrusu..

“ONLAR KENDİ ARALARINDA TARTIŞIRKEN,SÜREKLİ SEÇMENİ DOLAŞAN SAYIN DURSUN ALTIPARMAK,İŞİ GÖTÜRECEK,SEÇİMİ ALACAK..”
Dün, Karabük Kamuoyu’nu iyi koklayan, bir Kardeşimizle çay içtik,günün konusu YEREL SEÇİMLER elbet ve o Kardeş AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ arasında ki tartışmaya değindi.
“GEÇENLERDE SİZİN HER TELDEN KÖŞESİNDE OKUDUM..” dedi.
“BİZİM İNSANIMIZ KAVGA SEYRETMEYİ ÇOK SEVER,ANCAK,KAVGA EDENLERİ HİÇ SEVMEZ DİYE YAZMIŞTINIZ..” dedi,sonra da” BU TÜR AĞIR TARTIŞMALAR SEÇMENİN HOŞLANDIĞI BİR DURUM GİBİ GÖZÜKMÜYOR..” ifadelerini kullandı.
Bunu söyledikten sonra da “ ONLAR TARTIŞIRKEN,SÜREKLİ SEÇMENİ GEZİP/DOLAŞAN CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKININ ADAYI Sayın DURSUN ALTIPARMAK İŞİ GÖTÜRECEK,SEÇİMİ ALACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..” dedi.
“İYİ DE,TARTIŞANLARDA SÜREKLİ SEÇMENİ GEZİYORLAR..” dedik,O Kardeş “GEZMESİNİ GEZİYORLARDA,SEÇMEN, ONLARA KAVGA EDENLERE BAKTIĞI GİBİ BAKIYOR…” gibi yaklaşımlar getirdi.
“CHP-İYİ PARTİ SEÇİM İŞBİRLİĞİNİN 21-22 BİN OYU VAR DİYE SİZİN GAZETEDE OKUDUM.Sayın RAFET VERGİLİ’NİN 2014 YILINDA 34 BİN OY İLE SEÇİLDİĞİNİ DE HATIRLIYORUM.ÜÇ ADAY ARASINDA ÇOK SIKI BİR YARIŞ OLACAK.ARADAN Sayın ALTIPARMAK ÇIKABİLİR..” iddiasında ısrar etti.
O Kardeşin dediği gibi,ÇOK SIKI BİR YARIŞ YAŞANIYOR

KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN “ÜCRETLER MADDELERİ SIKINTI YARATIR MI..?”
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında süregelen TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN, ücretlere ilişkin maddelerine henüz yeni/yeni giriliyor,Sendika İşverene talebini yaptı.
GEÇTİĞİMİZ GÜN YİNE OTURUM VARDI.
Ancak,henüz oturumlar sıkı bir pazarlık aşamasına gelmedi,henüz teklifler alınıyor,bu tekliflerin ne denli gerçekleşip/gerçekleşmeyeceği üzerinde fazla bir müzakere süreci yapılmıyor.
Bu arada bize sık/sık yorumlar geliyor.
KADROLARIN BELLİ OLMASINA,BU İŞİN HIZ KAZANMASINA ilişkin çok sık yorumlar geliyor ve anılan yorumların içeriğine baktığınız zaman tek konu “HERKES YAPTIĞI İŞİN ÜCRETİNİ ALSIN..” gibi algılanabilir..
KADRO ÇALIŞMALARI SÜRATLE BİTİRİLSİN,diyen çok yorum geliyor..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER KARDEMİR işçisinin sonsuz güvenine mazhar olmuş Yöneticiler.
“KARDEMİR İŞÇİSİ MUTLU OLURSA,BİZDE MUTLU OLURUZ..” görüşündeler..
Toplu İş Sözleşmesi bu anlayışın temel alındığı bir esasta ilerleyecek gibi.

9 MART GÜNÜ YAPILACAK KARABÜKSPOR KONGRESİ’NDE NELER YAŞANACAK VE ORTA YERDE Kİ İKİ SEÇENEKTEN HANGİSİ TERCİH EDİLECEK..
KARABÜKSPOR 9 Mart günü KONGRE YAPACAK ve bu Kongre de neler yaşanacak,neler gelişecek bunu şimdiden kestirmek,hatta tahmin yürütmek imkansız.
Orta yerde İKİ YOL GÖRÜNÜYOR.
Birinci yol ; KARABÜKSPOR’U KAYYUMA GÖNDERMEK.
İkinci yol ; YENİ BİR BAŞKAN VE YÖNETİM SEÇİLMESİ.
Bilindiği gibi KARABÜKSPOR,ne yazık ki,HİKMET FERİDUN TANKUT Başkanlığında ki Yönetim tarafından BATAĞA İTİLMİŞ,çok büyük,çok ciddi bir BORÇ SARMALININ içine sokulmuştur.
ŞU AN İTİBARI İLE BORÇ STOKU 240-250 MİLYONLARDA MIDIR..?
Ve, olayın en çarpıcı yönlerinden birisi de,YOLBULANLAR bu Kulübe KASA KOLAYLIĞI sağlamak üzere çok ciddi miktarda borç para vermiş olmasına karşı,KARDEMİR bu Kulübe 32 milyon lira reklam parası taahhüt etmesine karşın,BİR YIĞIN ELEŞTİRİYE muhatap olmuştur.
Bundan sonra kim/kimler KARABÜKSPOR’A böyle destekler verir ki..?
Öte yandan,henüz tam anlamı ile hukuksal bir girişim de görünmemektedir..
9 MART KONGRESİ’NDE SİZCE NELER YAŞANABİLİR..?

KARABÜK MAHALLE MUHTARLARI DERNEK BAŞKANI SAYIN İBRAHİM HARMANBAŞI “MAHALLE MUHTARLARI BU İŞLERİN DIŞINDADIR..”
Karabük Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI,dün aradı ve BAZI KÖY MUHTARLARININ,AK PARTİ VEKİLLERİ ile yaptıkları ileri sürülen görüşmeden söz ederek “MAHALLE MUHTARLARI İÇİNDEN BÖYLE BİR GİRİŞİMDE OLAN KİMSE YOK..” dedi.
Gerek AK Parti içinde,gerekse Diğer Partilerde “HANGİ KADEMEYE ADAYLAR NASIL TESPİT EDİLİR,BU O PARTİNİN İÇ İŞİDİR,MUHTARLARIN BÖYLE KONULARLA NE İŞİ OLABİLİR Kİ..” anlamında ifadeler kullandı.
Karabük Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI,Muhtarlığın Siyaset Kurumlu ile bağının “MUHTARLIK BÖLGESİNDE OLAN SORUNLARIN HALLEDİLMESİ DÜZEYİNDE KALMASI GEREKTİĞİNE..” dikkat çekti.
Daha sonra da “ÖZELLİKLE BİR PARTİ’NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE ETMEK,BAZI YERLERE LİSTE TANZİM ETMEK MUHTARLARIN İŞİ DEĞİLDİR VE OLAMAZDA.BİZİM MAHALLE MUHTARLARIMIZIN İÇİNDEN BU GİBİ OLAYLARA KARIŞAN KİMSE YOK..” dedi.
Karabük Kamuoyu’nda,yapıldığı ileri sürülen görüşme de MAHALLE MUHTARLARI DA VARMIŞ gibi bir algı olduğuna işaret eden Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI,Üyelerinden kimsenin böyle bir görüşme de olmadığını anlattı..
Yapıldığı söylenen bu görüşmenin yankıları sürüyor..
Özellikle AK Parti içinde,bu yankı daha da sürecek gibi görünüyor..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ AK PARTİLİ BİR KARDEŞ “SAYIN TİMURÇİN SAYLAR’IN İL GENEL MECLİS BAŞVURUSU YOKTU Kİ.SÖYLENTİLER ÇOK ÇİRKİN“
Dün,sevdiğimiz bir kardeşimizin işyerine gitmiştik,orada AK Parti içerisinde önemli görevler üstlenmiş olan ve çok önemli bir görev içinde hazırlıklar yapan bir Kardeşimizle karşılaştık.
Sohbet sırasında,söz AK Parti İL GENEL MECLİS Sıralaması hakkında KAMUOYU’NA yansıyan haberlerden açıldı ve bu arada Sayın TİMURÇİN SAYLAR hakkında çıkan/çıkartılan söylentiler gündeme geldi.
O Kardeşim “Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURUSU YOKTU.KENDİ İSMİNİ ÖNE ATANLAR,TİMURÇİN SAYLAR ADINI DUYURANLAR KENDİSİNE SAHİP ÇIKAMADILAR Kİ..” dedi.
Sonra da “BELİRLİ BİR KESİMİN ÇIKARDIĞI/ÇIKARMAYA ÇALIŞTIĞI DEDİKODULAR KÜLLİYEN YANLIŞ,TAMAMEN HATA.NEYMİŞ TİMURÇİN SAYLAR KONYALI İMİŞ.YALAN TİMURÇİN SAYLAR KAYABAŞI ÇOCUĞUDUR.DOĞMA BÜYÜME KARABÜKLÜDÜR..” dedi.
Kaldı ki KONYALI OLSA NE OLUR,bunlar ayıp/günah sözler dedi.
Bizde kendisine “Sayın TİMURÇİN SAYLAR’I,RAHMETLİ BABASI Sevgili VAHİT ABİYİ ÇOK ESKİDEN TANIDIĞIMIZI ANLATTIK..” gerçekten,bir insan böylesine sözlere muhatap olmamalıydı,ne yazık ki AK Parti içerisinde bu yapıldı,adeta,bir insan bu çirkin sözlerle linç edildi.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR insanların gönlünde,insanların kalbinde.
O LİSTE DE,BU LİSTE DE OLMASA NE KAYBEDER Kİ..

AK PARTİ KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA “HİÇ BÖYLE ÇALKANTILI,HİÇ BÖYLE BÖLGESEL DEDİKODULAR YAPILDIĞI BİR SÜRECE GİRMEMİŞTİ..”
AK Parti kurulduğundan bu yana,Karabük özelinde,hiç böyle çalkantılı,hiç böyle BÖLGESELLİĞE BULAŞMIŞ dedikodulu bir sürece girmemişti,AK Parti bünyesinde hiçbir zaman BÖLGESELLİK olmamıştı.
Şimdi BÖLGESELLİĞİN DORUĞA ÇIKTIĞINI GÖRMEK MÜMKÜN..
Böyle bir çirkin söylentinin Sayın TİMURÇİN SAYLAR üzerinden yapılması ise daha büyük bir çirkinlik,daha büyük bir ayıp ve olayın tam burasında,bu sözleri çıkartanların hiçbirisi Sayın TİMURÇİN SAYLAR Kadar Karabüklü olamaz..
Karabüklülük Karabük’te doğmaksa,Sayın TİMURÇİN SAYLAR Karabüklüdür,Karabüklülük Karabük’e hizmet,Karabük’e yatırım getirmekse Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu anlamda da en büyük Karabüklüdür.
AK PARTİ İÇİNDE Kİ BU GELİŞMELERİ İYİ İZLEYİN ŞİMDİ..
Bakın bakalım “BU KARABÜKLÜ DEĞİL,İSTEMEYİZ..” sesleri kimin için yükselecek,AK Parti içerisinde ne yazık ki “Sayın TİMURÇİN SAYLAR’I,KENDİ RIZA VE İSTEĞİ DIŞINDA, İL GENEL MECLİS ADAYI İLAN EDİP,SAVUNMAYANLAR..” bu çığırı açmışlardır..
Birlikte izleyelim bakalım ŞİMDİ SIRADA KİM/KİMLER VAR..
Ne yazık ki AK Parti içerisinde bu çığır açılmış bulunuyor..

AK PARTİ İL BAŞKANI’DA,MHP İL BAŞKANI’DA “CUMHUR İTTİFAKI KARABÜK’TE YOK..” DİYOR ,HER İKİ PARTİ DE “SEÇİMİ BİZ ALIRIZ..” DİYOR..
AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve MHP Karabük İl Başkanı Dr.Sayın ADEM KAR ısrarla,inatla “KARABÜK’TE BİR SEÇİM İŞBİRLİĞİ YOK,CUMHUR İTTİFAKI KARABÜK SEÇİMLERİNDEN OLMAYACAK..” diyorlar..
Gelin görün ki Kamuoyu “KARABÜK ADAYI SAFRANBOLU’YA KAYDIRILMIŞ/KAYDIRILACAK.DİĞER ADAY TEK KALACAK..” gibi bir dizi söylenti ile çalkalanıyor/çalkalandırılıyor..
“ADAYLAR ÜZERİNDE BİR TEDİRGİNLİK OLUŞTURULUYOR..”
Böyle bir sürece AK Parti İl Başkanı da,MHP İl Başkanı da kesin/net bir dille karşı çıkıyorlar “SEÇİM İŞBİRLİĞİ YOK..” açıklaması yapıyorlar,ancak ,ALGI MAKİNELERİ söylenti yaymaktan geri durmuyorlar..
OLAYIN DİĞER YÖNÜNE GELELİM..
AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ Yerel Seçimleri “7-0 ALACAKLARINI..” İL GENEL MECLİSİ’NDE çok büyük çoğunluk sağlayacaklarını hep söylüyor,hatta İL GENEL MECLİSİ’NİN TAMAMINA talip olduklarını da dile getiriyor..
MHP İl Başkanı Sayın ADEM KAR’DA çok başarılı olacakları inancında.

MHP KARABÜK İL BAŞKANI DR.Sayın ADEM KAR ; “KARABÜK, SAFRANBOLU, YENİCE, ESKİPAZAR, YORTAN SEÇİMLERİNİ KESİN ALIRIZ..”
MHP Karabük İl Başkanı Dr.Sayın ADEM KAR,Karabük özelinde bir SEÇİM İŞBİRLİĞİ yapılmayacağına,gündemlerinde böyle bir konu olmadığına dikkat çekiyor ve “BU SEÇİMLERDE KARABÜK-SAFRANBOLU-YENİCE-ESKİPAZAR ve YORTAN’I KESİN ALIRIZ,DİĞER İKİ YERDE DE İDDİALIYIZ,ÇALIŞIYORUZ..” diyor
Sayın ADEM KAR uçmuyor,Siyasi gerçekçilik çerçevesinde tespit yapıyor.
Bütün güçleri ile sahada olduklarına işaret ediyor Uzman Hekim Sayın ADEM KAR ,EFLANİ ve OVACIK Seçimlerine de işaret ederek “BÜTÜN GÜCÜMÜZLE BURALARDA DA ÇALIŞIYORUZ.İDDİALI BİÇİMDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR..” diyor.
MHP ÇOK İDDİALI ÇALIŞIYOR..
Parti içinde en küçük bir tartışma/dedikodu yok..
BİRLİK/BÜTÜNLÜK İÇİNDE VE MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDELER..

8 kişi görüş bildirdi

  1. Canlı yayın (Er meydanı)

    Helal olsun Rafet Vergili.Burhanettin Uysalı er meydanına davet etti.Canlı yayında kozlarımızı paylaşalım,kim doğru,kim yalan söylüyor,Karabük halkı karar versin dedi.Hemen kaçamak cevap gecikmedi.Yetkili kurullar,falan filan.İşte Rafet Vergili bu yüzden seçimleri kazanıyor.Ak Parti’nin en güçlü döneminde üst üste iki seçim kazandı.Üçüncüsü de geliyor gözüküyor.Üstelik Karabük,Ak Parti’nin en çok oy aldığı illerden biri.Eğer siz bunun sebebini idrak edemezseniz seçim falan kazanamazsınız.Ben Reisimize canı gönülden bağlı bir insanım.Ak partiliyim.Onu çok seviyorum.Ak Parti’ye böyle hizmet eden,er meydanından kaçmayan dava adamları lazım.

  2. Sonkarabukli

    Adamlar daha Karabük plakada il ama il değil demişlerdi ahmrt abi sanki 16yoldir bu Karabük 3-0ak parti yönetimiyle yönetildi 1sefferde Hüseyin erer yönetti ozaman belediye işçisinin 22tane ikramiyesi ve elektrikleri kesilen bir belediye ve son maaşı Hüseyin erer döneminde 2taksitte alan bir belediye vardı. Bu kadar basit.olmamali

  3. Karabük şehir merkezi safranbolu'ya ve diğer yerlere mahkum bırakılmadan apar topar değil planlı estetik olarak planlanmalı

    Karabük şehir merkezi Safranbolu’ya ve diğer yerlere mahkum bırakılmadan apar topar değil planlı estetik olarak yeniden planlanmalı…
    Öle bir kaç mah. gelişsin diye köprü, yol imar flan değil de, şehir merkezi yakın mah. acil dönüştürülmeli sosyal kültürel canlı mekanların etkinliklerin olduğu terler markalar yapılmalı
    Karabük teki esnaf yararlanmalı, Karabük’te emekçi, işçi yararlanır en azından, diğer zihniyet bu kesimi düşünmez sadece sırtından para kazanmaya kullanmaya bakar. kazandığını da luks mekanlar ortamlar yani başka yerlerde harcar…

  4. BÖLGECİLİK

    BÖLGECILİKMİŞ.EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE SİYASİ PARTİ BAŞINDA KARABÜKLÜ VARSA BÖLGECİLİK ,KARADENİZLİ ÇANKIRILI KASTAMONULU KONYALI VARSA HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK. BÖLGECİLİK ÇIĞIRTKANLIĞI YAPAN GURUP BELLİ. YOK ÖYLE YAĞMA. İŞİNE GELDİĞİNDE KARABÜKLÜ İŞİNE GELDİĞİNDE GURBETÇİ.SİZCE MHP DE NEDEN BÖLGECİLİK VAR ÇIĞIRTKANLIĞI YAPILMIYOR.BAŞKAN ADAYI KASTAMONU,İL BAŞKANI MARAŞ,MERKEZ İLÇE BAŞKANI SİVAS…HER NEYSE. TAMAM KARABÜKE HİZMET EDEN KARABUKTE RIZKINI KAZANAN KARABUKTE IKAMET EDEN KARABUKE GÖNÜL VEREN HERKES KARABÜKLÜ DÜR, EYVALLAH. AMA BİR KURUMUN KURULUŞUN BAŞINDA KARABÜKÜN KOYLERINDEN ILCELERINDEN MERKEZINDEN BİRİSİ VARSA BIRAKALIMDA İŞİNİ YAPSIN.ŞAHSİ MENFAAT VE ÇIKARI OLAN KİŞİLERE DE BÖLGECİLİK SÖYLEMLERİ İLE PİRİM YAPTIRMAYALIM.

  5. CANLI YAYINMIŞ

    CANLI YAYINA ÇIKIP ; BULAK DERESİNDE BENT YAPTIM O DA YIKILDI KASTAMONU YOLUNDA VE BOSTANBÜKÜNDE İNSANLARI ÖLDÜRÜYORDUM İNSANLARI VE DEVLETİ SIKINTIYA SOKTUM MU DIYECEK,MARZING İN KURULMASINDA ALTINA IMZA ATTIM AMA ÇEVREYİ KİRLETİYOR DİYE TIRILYONLARCA PARASINI ALDIM MI DİYECEK,KATRAN ALDIM ONUNLADA ASFALT YAPTIM INSANLARIN SAĞLIĞI İLE OYNADIM MI DİYECEK, YÜRÜYEN MERDİVEN YAPTIRDIM AMA YÜRÜMÜYOR MU DİYECEK,BENDEN ÖNCEKİ BELEDIYE YÖNETIMİNDEN KALAN BORÇ BENİ İLGİLENDİRMEZ O BORÇ BİZİM SAYILMAZ MI DİYECEK, 100 EVLERDE AĞAÇ KATLİAMI YAPTIM MI DİYECEK, KARABÜK MERKEZİNİ ÇÖLE CEVİRDİM BETON YIĞINI YAPTIM MI DİYECEK, BELEDİYENIN İPOTEK KARŞILIĞI OLAN BORÇLARI BORÇTAN SAYILMAZ MI DİYECEK, KIZILAYIN ÖNÜNE DUBA ÇAKTIM TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ DİYECEK,Bİ EVKUR BİNASI VARDI YANINA İKİ BİNADA BEN DİKTİM KARABÜK MERKEZİ ÇIKILMAZ BIR HALE GETİRDİM Mİ DİYECEK,OSB YE HURDA ERİTEN BİR TESİS KURDUM ÇEVRE KIRLILIĞINE KATKI YAPTIM ÇEVRESİNDEKİ KÖYLERİ YAŞANMAZ BİR HALE GETİRDİM Mİ DİYECEK, Vs.vs NE DİYECEK MERAK ETTIM. BİRİSİ BİRİSİNE CANLI YAYINDA TARTIŞALIM DİYORSA ONUN BİTTİĞİNİ GÖSTERIR.HER ZAMAN GERİDE OLAN KENDİNE GÜVENEMEYEN BÖYLE TALEPLERDE BULUNUR. KENDİNE GÜVENEN BAŞKA İNSANLARLA UĞRAŞARAK GERGİNLİK ÜZERİNE POLİTİKALAR ÜRETMEZ.KENDİNE GÜVENEN GERÇEKÇİ İŞE YARAR PROJE ILE INSANLARIN KARŞISINA ÇIKAR YAPTIKLARIYLA ÇIKAR. DEMOGOJİYLE DEĞİL.

  6. İRONİ

    AHMET ABİ ÇALIŞANIN TAM GÜVENİNE MAZHAR OLMAK İÇİN DEMOKRATİK SEÇİMLE SEÇİLMEK LAZIM ŞU AN OLDUKLARI MAKAMA ANTİ DEMOKRATİK ŞEKİLDE YAPILAN HATTA HİÇ BİR SEÇIME GİRMEDEN MAKAMA GELİRSEN Kİ GELDİ BOYLELERİ VAR ÇALIŞANIN GÖNLÜNDE FALAN YERİ OLMAZ DEMOKRATIK SEÇIMLER OLSA İDİ ŞU ANA KADAR KADRO LAR ÇOKDAN ALINMIŞDI AMA MALİSEF İŞLER BÖYLE GİTMİYOR ŞİRKET DE İŞVEREN RAHAT BİZİ TEMSIL EDENLER RAHAT SEÇİLEMEME KORKULARI YOK HER ŞEY KONUSULDUGU KADAR ORTAM GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL ŞİRKET DE ÇALIŞANLAR İÇIN SÖZLEŞME ÇOK ONEMLİ ASLINDA BİZİM İÇİN ŞU AN SADECE SÖZLEŞMEYİ KONUŞMAMIZ LAZIMKEN KADRO YU KONUŞMAK CALIŞANA VERDİKLERİ DEGERIN ÖLCEGİDIR BU İŞ 2018 DE BİTECEKDİ RESMİ OLARAK AMA BİTİRİLMEDİ HADİ GEL ĞÜVENE MAZHAR OL

  7. Karabuklu

    Karabüku iyi parti, Safranboluyu CHP alır, diğer ilçelerin önemi yok kim alırsa alsın durum bu………………..

  8. Önemli degil

    ironi adli arkadasim. 1995 sonrasi ise girenler kac sene kadro beklediler bir sor istersen. kac sene uydurma bir 9 kademede kadro verilmeden calistirildilar. fabrikanin en zor, yatirimlarin yogun, paranin az oldugu dönemini onlar yasadilar. ama bugunkuler kadar serzeniste bulunmadilar. kadro verilmesi demek yuklu bir odemeyi gerektirir. eger kadro verilirse su ekonomik ortamda toplu sozlesmede iyi zam alamamak anlamina gelir. bu sene toplu sozlesmeyi imzalayin onumuzdeki sene kadro bekleyin. en mantiklisi odur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.