Her Telden (16.Ekim.2019)

Her Telden (16.Ekim.2019)

Yayın: 15.10.2019 22:12 |Güncelleme: 16.10.2019 09:01
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SAYIN MUHAMMET KAYA “ SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ BİNA ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANILIRSA..”
Daha önceki yıllar AK Parti merkez İlçe Başkanı olarak,başarılı çalışmalarda bulunan,şu an AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Sayın MUHAMMET KAYA ile geçtiğimiz gün bir görüşmemiz oldu.
Karabük dışında olduğunu anlattı.
Daha sonra da “SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE,KARABÜK BELEDİYESİ’NE AİT BİNA,KREDİ YURTLAR KURUMU TARAFINDAN,KIZ ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANILIRSA,SOĞUKSU VE İNÖNÜ CADDESİ CİVARI ÇOK HAREKETLENİR..” anlamında ifadeler kullandı.
Bunları söyledikten sonra da “ABİ BELKİ YANLIŞ ANLAYANLAR OLUR.BENİM İŞLERİME BİR ETKİSİ OLMAZ.ZİRA BU ÇOCUKLAR YATAK ODASI YEMEK ODASI ALACAK DEĞİLLER HERHALDE..” falan dedi.
Gerçekten de O BİNA,yapım şekline uygun olarak ÖĞRENCİ YURDU şeklinde kullanılabilir,ancak,KREDİ YURTLAR KURUMU burayı kiralamak istemedi,bu biliniyor..
ÜNİVERSİTE’YE UZAKMIŞ..!!
İNÖNÜ Caddesi esnafları,SOĞUKSU Mahallesi esnafları “BU BİNA ÖĞRENCİ YURDU OLSUN..” gibi bir girişim başlatıp,imza toplarken,bazı kesimlerde buna karşı çıkıyorlarmış iyi mi..?
OLACAK İŞ DEĞİL DOĞRUSU..
Gelişmeleri yakından izliyoruz,bakalım ne olacak..?

KARABÜK-YENİCE ARASINDA 33 KİLOMETRELİK “TEHLİKELİ YOL BİLE YETMEYECEK..” ŞİMDİDEN ÖNLEM ALINMASI VE DUBLE YOL OLAYI..
KARABÜK ile YENİCE arasında 33 kilometrelik bir Karayolumuz var ve burada sık/sık MADDİ HASARLI veya CAN KAYBI OLAN Trafik kazaları olur hepimiz üzülürüz.
BU YOL,ŞİMDİDEN,YETERSİZ,şimdiden sık kazaların meydana gelmesi ile ünlü bir Karayolu ve öyle söylendiği gibi ARAÇ KULLANICILARIN acemi oluşu falan temel gerekçe değil.
YOL ÜZERİNDE TIR/KAMYON TRAFİĞİ ÇOK FAZLA.
İlerleyen süreçte çok daha fazla olacak,zira,FİLYOS LİMANI,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ ve FİLYOS VADİSİ SERBEST BÖLGESİ devreye girdiğinde buralar arı kovanı gibi olacak.
ŞİMDİDEN GİRİŞİMLERİN BAŞLAMASI,PLANLAMALAR YAPILMASI gerek.
Yol güzergahı tam anlamı ile bir doğa harikası.
YENİCE ESAS İTİBARI İLE BİR DOĞA HARİKASI ELBET..
KARABÜK-YENİCE KARAYOLU mutlaka ele alınmalı duble yol olmalı.
Siyaset Kurumu bu olayı kısa süre içerisinde ele alır mı acaba..?

ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİN RAHATLAMASI İÇİN “KARAYOLLARI TARAFINDAN YAPILACAK DÜZENLEMELER,HER HALDE FAZLA GECİKMEZ..” DEĞİL Mİ..?
31 Mart YEREL SEÇİMLERİNİ hatırlayın,AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL Karabük trafiğini rahatlatmak amacı ile “KARAYOLLARI,KARDEMİR GİRİŞİNDEN İTİBAREN DÜZENLEME YAPACAK..” diyordu.
Ve,Sayın UYSAL bu düzenlemeler için Milletvekili olduğu dönemde çok ciddi efor sarfettiğine dikkat çekerek “BU PROJE KARABÜK BELEDİYESİ İMKANLARI İLE HALLEDİLMEYECEK KADAR BÜYÜK..” ifadelerini kullanıyordu.
KARAYOLLARI geçtiğimiz günlerde,O civarda ciddi çalışmalar yaptı.
Her ne hal ise Karabük bu çalışmaların sonucunu bekliyor..
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN bu önerilerine karşın,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE bir proje ortaya koydu ve buna göre CUMA PAZARI ile BULAK KAVŞAĞI arasında KESİNTİSİZ TRAFİK AKIŞI OLAN Karayolu yapacağı vaadini verdi.
Burada öncelik KARAYOLLARI PROJESİ’NDE elbet ki..
Eğer KARAYOLLARI ben bu işi KARABÜK BELEDİYESİ’NE bırakıp,kenara çekiliyorum açıklamasını yaparsa,KARABÜK BELEDİYESİ devreye girecektir elbet,BU NOKTA DA BELİRLİ HAZIRLIKLAR YAPILIYOR ZATEN.
Bunun YASAL ZEMİNİ DE bunu gerektirir herhalde..
Dileriz bu işler fazla gecikmez,süratle halledilir,Karabük rahatlar..

100.YIL MAHALLESİ ESNAFLARININ VE İKAMET EDENLERİNİN BİR BÖLÜMÜ “YABANCI ÖĞRENCİLER GELİNCE,YERLİ ÖĞRENCİLER GİDİYOR..”
100.Yıl esnafı birkaç kardeş “BURALARDA CADDELER,SOKAKLAR ÖZELLİKLE AFRİKA ÜLKELERİNDEN GELEN ÖĞRENCİ ÇOCUKLARLA DOLDU..” diyorlar.
Bunu hafif tertip bir yakınma olarak dile getiriyorlar.
Hatta “GENELLİKLE ESMER OLAN BU ÇOCUKLAR GELİNCE,BİZİM YERLİ ÖĞRENCİLER,BAŞKA MAHALLELERE GİDİYORLAR..” falan gibi bilgilerde veriyorlar.
AFRİKALI ÖĞRENCİLERİN PARA HARCAMADIKLARI BİLİNİYOR..
Böyle olunca da o civarın esnafları hayli sıkıntılar yaşıyorlarmış galiba.
Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE 7500 kadar Yabancı Öğrenci var ve bunların büyük bölümü AFRİKA ÜLKELERİNDEN gelen öğrenciler ve maddi durumları da hayli zayıf galiba.
Zaten geldikleri Ülkelerin ekonomileri de hayli zayıf.
Sudan,Yemen,Çad,Nijerya,Somali ağırlıklı öğrenciler bunlar..
100.Yıl Mahallesi esnaf ve ikamet edenleri hayli yakınıyorlar..
Yapılabilecek fazlaca da bir şey yok elbet..

5000 EVLERDE BULUNAN,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİNASI,SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVİR EDİLİR Mİ VE TEŞEKKÜR BİLE EDİLMEYEN BELEDİYEMİZ
Bakın,usul/usul Karabük gündemine giren KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN 5000 Evler Bölgesi’nde ki binası SAĞLIK BAKANLIĞI’NA devir edilir mi veya SAĞLIK BAKANLIĞI burayı alıp Hastane yapmaya karar verir mi olayı hayli önemli.
Diyelim ki SAĞLIK BAKANLIĞI burayı aldı..
HASTANE YAPMAK İSTİYOR ve bütün bu işlemlerin KARABÜK BELEDİYESİ ile bir ilişkisi olur mu/olacak mı ve işte tam bu nokta da KARABÜK BELEDİYESİ nasıl bir tutum alacak sorusu aklımıza geliyor.
RESMİ TÖRENLER YAPILIYOR ve çoğu zaman KARABÜK BELEDİYESİ’NE BİR TEŞEKKÜR BİLE ESİRGENİYOR,örneğin AKADEMİK YIL açılışı sırasında Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Milletvekilleri dahil hemen herkese teşekkür ederken KARABÜK BELEDİYESİ’NE teşekkür etti mi..?
MİLLETVEKİLLERİNİN BÜYÜK KATKISI OLMUŞTUR MUTLAKA..!!
Teşekkür edilmesi çok olağan,çok normal..
İyi de KARABÜK BELEDİYESİ’NİN,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE hiç katkısı olmadı mı,KARABÜK BELEDİYESİ, bu Kuruma doğrudan veya direkt hiç katkı vermiyor mu..?
VELEV Kİ katkı vermiyor,burası KARABÜK HALKININ TEMSİLCİSİ..
Her neyse,bir şeyleri içselleştirmek bu kadar zor olmamalı,herhalde..

KARABÜK UZUN YILLAR “DEVLETÇİLİĞİ İLİKLERİNE KADAR YAŞADI..” VE SAĞINIZA BAKIN TCDD, SOLUNA BAKIN ORMAN VEYA DEMİR/ÇELİK..!!
Karabük uzun yıllar DEVLETÇİLİĞİ iliklerine kadar yaşadı ve bugün ki İMAR DURUMU DA buna uygun olarak gelişti,zira Karabük’te sağınıza bakın TCDD arazilerini,solunuza bakın ORMAN İŞLETMESİ arazilerini,ileriye bakın DEMİR/ÇELİK arazilerini,olmadı HAZİNE arazilerini görürsünüz..
KARTALTEPE ile İNÖNÜ Caddesi arası TCDD’NİN değil midir..?
İSTASYON Civarında,örneğin VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ olarak bilinen yerde ki tabela da “BU YERİ KARDEMİR BAĞIŞLAMIŞTIR..” gibi bir yazı görürsünüz..
O civarda bile DEMİR/ÇELİK ARAZİLERİ vardır..
ORMAN İŞLETMESİ ise çok geniş alanların sahibidir Karabük’te.
Bütün bunlar KARABÜK’ÜN İMAR DURUMUNU çok ciddi biçimde etkilemiştir ve etkilemeye de devam etmektedir,örnek mi,KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150-200 yataklı bir ek bina yapılacak,o civarda ORMAN arazisi,DEMİR/ÇELİK arazileri var,sıkıntı çıkıyor..
Şimdi bütün umut Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE..
Sayın VERGİLİ,Karabük’ün geleceği için,bu sorunu düzenleyebilir mi..?
Düzenlemesi,KARABÜK’ÜN GELECEĞİ açısından,büyük kazanç olur..

ESENTEPE VE CİVARINDA ORMAN İŞLETMESİ ARAZİLERİ,PTT BİNASI CİVARINDA KARDEMİR ARAZİLERİ,MENDERES CADDESİ TCDD ARAZİLERİ..
Karabük’te herhangi bir KURULUŞ veya RESMİ KURUM Hizmet Binası,olmadı Sosyal Tesis yapmaya kalksa,karşısına ARAZİ SAHİBİ olarak mutlaka ORMAN,TCDD veya KARDEMİR çıkar..
O TESİSİ YAPILACAĞI YERİN BU KURULUŞLARLA İLGİSİ VARDIR..
O nedenle de Karabük İmarı bugün ki durumunda..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu hayati konu hakkında bazı girişimler yapacak diye biliyoruz,bu sorunun çözümü KARABÜK AÇISINDAN YAPILABİLECEK EN BÜYÜK HİZMET olur..
TCDD arazileri Karabük’te bir sorun..
ORMAN Arazileri Karabük’te bir sorun..
DEMİR/ÇELİK arazileri yine aynı durumda..
Karabük’ün en hayati sorunları arasında ki bu konu,nasıl çözülür,nasıl çözümlenebilir,bunun yolu/yöntemi nedir bilmiyoruz,ancak,çözümünün mutlaka yapılması gerektiği orta da..
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konulara el atacak gibi.
Ve,bilinen gerçek,EĞER EL ATARSA,BİR ŞEKİLDE muhakkak çözer..

İŞKUR KANALI İLE VE “TYP ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE..”,İŞBAŞI YAPACAKLARIN “AİLE GELİR/ MADDİ DURUMLARI TİTİZLİKLE SORUŞTURULUYOR..
İŞKUR Müdürlüğü,KURA ÇEKİMİ ile 445 kişinin TOPLUM YARARI PROGRAMI ile 9 ay geçici işbaşı yapacakları belirlemişti,yedekleri ile birlikte 445 kişinin isimleri belirlenmişti.
ŞİMDİ,bu program gereğince,işbaşı kazananların AİLE GELİR DURUMLARI,Programda belirtilen AYLIK KAZANCIN AŞILIP/AŞILMADIĞI konusu çok ciddi biçimde araştırılıyor..
Galiba 3030 liralık bir aylık gelir sınırı var.
O AİLE AYLIK 3030 LİRA GELİRİ AŞARSA,HAK DÜŞÜYOR..
Orta yerde,HAKKI OLMADAN İŞBAŞI KAZANANLARDAN yakınılan bir durum var ve İŞKUR Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN ve mesai arkadaşları bu konuları çok ciddi biçimde araştırıldığını anlatıyorlar..
KİMSENİN HAKKININ/HUKUKUNUN YENMEYECEĞİNİ ANLATIYORLAR.
Ayrıca,aykırı beyanların cezai yaptırımı da var herhalde..

KARABÜKLÜLER UNUTMUŞ OLABİLİRSİNİZ..!! KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 150-200 YATAK İLAVE İNŞAATI NE OLDU…?
Karabüklüler unutmuş olabilir,zira,uzun süredir ÜZERİNDE LAF ÇEVRİLEN BU KONU,bir süredir konuşulmuyor,adeta,Karabük gündeminden düştü,Karabük gündemi bunu unuttu..
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 150-200 yatak ilavesi için EK BİNA YAPILACAKTI,hatta bunun için gerekli ödeneklerin hazır olduğuna falan dikkat çekiliyordu..
EK BİNANIN yapılacağı alanın bir bölümü KARDEMİR’İN,bir bölümü ORMAN İŞLETMESİ’NİN olduğu için,inşaatların geciktiğinden falan söz ediliyordu ve BU İŞ NE OLDU ALLAHAŞKINA..?
Diyoruz ya,KARABÜK’TE BİR TESİS YAPMAK ÖYLE ZOR Kİ..!!
Yapılacak yerin mutlaka BAŞKA YERLERLE İLGİSİ VAR,çözümü ise zor..
ŞİRİNEVLER’E YAPILACAK EK BİNALAR NE OLDU,HABERİNİZ VAR MI…?

5 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek. yakin zamanda yabanci ögrencilerin karabuk icin iyi bir gelir kaynagi olduguna yonelik olarak yorum yapmistiniz. bende o yabancı ogrencilerin piyasaya para birakmadigini bunu ogrenmek icin universite cevresinde esnaflara sorun demistik. bugun ogrencilerin piyasaya para birakmadigini belirtiyorsunuz. bu cocuklarin paralari geldikleri ulkeler tarafindan yada yapmis olduklari ikili antlasmalar geregi odeniyor. ogrencilerin ellerine verilen bir miktar harclik var. onuda ne yazikki piyasada ozellikle yemek icin harcamiyorlar. kafelerde degil kaldiklari yurtlarda vakit geciriyorlar. piyasaya para birakanlar bizim kendi halkimiz.
    bu arada bilginiz vardir. zamaninda yazmistiniz. su cam terasin eski isletmecisine ceza kesilmis. orasi daha cok su kaldiracak gibi gorunuyor. altindan neler cikacak bakalim.
    bir konu da kanayan yaramiz karabukspor!
    ne olacak bu kulubun sonu. senelerce yiyenler, sefa surenler su an neler yapiyor? uzun zamandir mahkemelerle ilgili bir haber cikmadi degilmi? bunlar cezalarini cekmiyeceklermi?

  2. Cumali Poyraz

    Ahmet Abi, ben bu işkur’a elaman alımlarında kriter belirlenmesi gerektiğini aylar önce çevreme sözlü olarak söylüyordum ve bu tür kura yapılmasına kızıyordum. Gelir durumuna bakılmadan herkes kuraya giriyordu. Hatta çevremde eşi, oğlu, memur işçi olanlar bile kurada kazanıp çalışıyordu. Son zamanlarda bu düzeldi, ama yine kriterler biraz daha aşağı alınabilir. Bildiğim kadar 3.000.TL. altında gelir şartı konulmuş, Bu kriter daha da aşağıya çekilebilir. O zaman hakkaniyetle gerçek ihtiyacı olanlar alınır o zaman.

  3. İSTANBULDA OLSAKTA EFLANİ

    AHMET BEY,SENİ BABAMLAR ANLATTI EFLANİLİYMİŞSİN.EFLANİMİZİ SIK YAZ NE OLUR.BU GİDİŞLE EFLANİ TARİHTEN SİLİNECEK.GİTTİKÇE UFALIYOR.SİZİNDE YAZDINIZ GİBİ 3400 OLAN NÜFUS ARTACANA 2000 E GERİLEDİ.ASLINDA BELKİ 2000 BİLE YOK.
    KEŞKE VELİ GÖZLEMECİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLSEYDİ.O ARKADAŞIMIZ ÇOK ÜRETKEN.EFLANİYİ KALKINDIRICAK ÇOK PROJESİ VARDI.EFLANİ ASLINDA POTANSİYELİ OLAN BİR İLÇE.AMA BU POTANSİYELLERİ HAREKETE GEÇİRECEK İNSAN LAZIM.
    SENİN ÇOK ÖNCEDEN BERİ YAZDINI DUYDUĞUM HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULSAYDI EFLANİ ŞİMDE 50-60 BİN NÜFUSLU BİR İLÇE OLURDU.ANLAYAMAMIŞLAR ANLAYAMADILAR.İSTANBULDA OLMAMIZA RAGMEN EFLANİYİ SEVİYORUZ.GİTMESEKTE GÖRMESEKTE EFLANİ BİZİM ABİ.NE OLUR BIRAKMA YAZ SENİN YAZILARIN BİZE İLHAM VE DE EFLANİ SEVGİSİ VERİYOR.

  4. Habip

    Karabük yenişehirdeki hastanede doktor sayısı az. bazı branşlarda doktor yok bunuda gündeme taşıyın lütfen

  5. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ KARABÜK HER KONUDA BİTMİŞ VE TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYOR SİZDE HER GÜN YAZILARINIZDA BELEDİYE BAŞKANIMIZI ÖN PLANA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ALLAH AŞKINA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMLERDEN BU YANA NE YAPTI BİR ÇİVİ ÇAKTIMI KARABÜK HER AÇIDAN GERİYE GİTTİ CAK CUKLARLA BU İŞLER OLMAZ,VAATLER NEREYE KADAR İL DIŞINDAN GELENLERİN KARABÜK HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ HEP OLUMSUZ ŞEKİLDE BİRDE ŞU ORTAMDA İŞSİZLİĞİN TAVAN YAPTIĞI ŞU KRİZ ORTAMINDA BU PROJELERİN GERÇEKLEŞME ŞANSI SIFIR BENCE

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

Yayın: 19.04.2024 23:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’da imalathane olarak kullanıldığı değerlendirilen iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.