Her Telden (16.Haziran.2017)

Her Telden (16.Haziran.2017)

Yayın: 16.06.2017 00:09
Paylaş:
A+ A-

100.YIL MAHALLESİ SAKİNLERİ,MOTORSİKLET GÜRÜLTÜSÜNDEN,SÜRAT YAPAN,EGZOS PATLATAN ARAÇLARDAN BİZAR OLMUŞ..
100.YIL MAHALLESİ sakinleri öylesine dertli ki,anlatmak zor “YAŞANTIMIZ ÇİLEYE DÖNDÜ..” diyenler bile var,MOTORSİKLET gürültüsü ,yetmedi,EGZOS PATLATAN,SÜRAT YAPAN ARAÇLAR insanları bizar etmiş.
Dün o civarda ki bir müşterimizi ziyarete gitmiştik.
MOTORSİKLETLER ile ilgili yazdıklarımızı okumuşlar ve “EGZOS PATLATAN,SÜRAT YAPAN ARAÇLARI DA İLAVE EDİVER..” dediler,hayat buralarda çekilmez hale geldi falan gibi yakındılar..
O CİVARDA GENÇ NÜFUS ÇOK FAZLA YA..!!
Ya gençler bir/birlerine hava atmak için bu yolları deniyorlarmış,ya da 100.Yıl Mahallesi dışından gelenler,oralarda ikamet edenlere HAVA SIKMAK için bu rahatsızlık verici yollara sapıyorlarmış.
Aslında 100,YIL MAHALLESİ sakinleri “MAHALLEMİZE BİR POLİS KARAROLU KURULMALI..” gibi bir yaklaşımda gösteriyorlar,ancak,bu istekleri ne şekilde gerçekleşir veya gerçekleşir mi bilmek hayli zor.
Zira O MINTIKA,İl Emniyet Müdürlüğü’ne komşu sayılır..
Şurası bir gerçek ki,100 YIL SAKİNLERİ ÇOK DERTLİLER..
Muhtarları çok çalışkan bir isimdir..
Çözüm için bütün girişimleri yaptığına inanıyoruz.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRÜ SAYIN CANER ÖZCAN İLE ÇALIŞANLARDAN SAYIN İSMAİL KARAHAN,SAYIN ZEKERİYA ÇİĞDEM..
Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde patlayan gelişmeler ve Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN açtırdığı Soruşturma Müdür Sayın CANER ÖZCAN ile Çalışanlardan Sayın İSMAİL KARAHAN ile Sayın ZEKERİYA ÇİĞDEM’İN görevden alınması ile sonuçlandı.
ŞİMDİ BÜTÜN SORUN/SORUNLAR BİTTİ Mİ..?
Hani bir söz vardır “İMAM YEDİ TAVUĞU,MÜEZZİN ÇEKTİ SOĞUĞU…” şeklinde,PARALARI ALANLAR başka,PARALARI VERENLER başka BEDELİ ÖDEYENLER başka..!!
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ para alanları açıkladı..
Peki bu paraları verenler,imzayı atanlar kimler..?
HESABI KESİLENLERİN imzaları var mı,o süreçte..?
Yoksa TEST EĞİTİM MERKEZİ denilen,kimilerinin İNOVASYON MERKEZİ dediği TESİSİN ilk ihalesini İPTAL ETTİRENLER bu üç isim mi ve daha sonra yapılan İKİNCİ İHALEDE gerekli rekabeti sağlatıp 600 lira ucuzluk yaptıranlar bu ÜÇ İSİM Mİ..?
Özellikle Sayın CANER ÖZCAN’IN Müdürlük görevine geldiğinde,orta yerde bir OSB vardı demek bile zordu,11-12 yıllık hizmet süresinde gelinen nokta orta yerde..
ŞU MÜBAREK GÜNLERDE VİCDANLAR,RAHAT,HOŞ OLSUN YETER..!!

ORGANİZE SANAYİ DE,TESİSİ OLAN BAZI FİRMA SAHİPLERİ “BÖLGE ARTIK BİZİM YÖNETİMİMİZE VERİLMELİ.DÜZENLEME YAPILMALI…”
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Tesisi olan bazı Firma Sahipleri,son gelişmeleri hayretle izlediklerine işaret ederek “ BÖYLE BİR UYGULAMA NASIL YAPILABİLİR HAYRET..” gibi ifadeler kullanıyorlar.
Önce ki gün sohbet ettiğimiz ve Organize Sanayi Bölgesi’nde,çok yakın bir akrabasının,tesisi olan bir Sanayici “BİZ DAHA ÖNCE BAŞKA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE DE ÇALIŞTIK.ÇOK ZARARA UGRADIĞIMIZ OSB BİLE OLDU..” dedi.
Karabük Organize Sanayi Bölgesi noktasında da “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE DOLULUK HAYLİ ARTTI.ARTIK YÖNETİMİN TESİS SAHİPLERİNE GEÇMESİ GEREK.BUNUN SAĞLANMASI LAZIM..” ifadelerini de kullandı.
Bu nokta da Karabük Organize Sanayi Bölgesi için BÖYLE BİR KONUNUN MÜMKÜN OLMADIĞINI anlatmaya çalıştık,zira konu ile ilgili olarak yüzde 70 doluluk oranı mevzu bahis.
KARABÜK BUNU HENÜZ YAKALAYAMADI..
Kaldı ki YENİ GENİŞLEME alanları ile bu ihtimal daha da küçüldü..
O Tesis Sahibinin çok yakını “BİR AN ÖNCE,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN GERÇEK SAHİPLERİ,PARAYI VERENLER BU İŞİN YÖNETİMİNİ DE ELE ALMALI..” bağlamında ifadeler kullandı..
Zamanla O Sisteme de geçilecek elbet..

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ “TEST EĞİTİM MERKEZİ İHALESİNİ ALAN.” FİRMA YETKİLİSİ “8 MİLYONLUK İŞİ YÜZDE 21.7 KIRARAK ALDIK.”
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE yapılacak olan,kimilerinin TEST EĞİTİM MERKEZİ,kimilerinin İNOVASYON MERKEZİ dediği yatırımın ihalesini alan Firma Yetkilisi “8 MİLYON LİRALIK İŞİ YÜZDE 21.7 KIRIMLA,5 MİLYON 900 BİN LİRA CİVARINA ALDIK..” dedi.
İlk ihalenin de kendilerinde kaldığına işaret eden Firma Yetkilisi “İLK İHALEYİ İPTAL ETTİLER.BUNUN GEREKÇESİ OLARAKTA,GEREKLİ REKABET ORTAMININ SAĞLANAMADIĞINI GÖSTERDİLER..” bilgilerini verdi..
İki ihale arasında fiyat farklılığı olmasına karşılık “BİZ HER İKİ İHALEDE DE HEMEN/HEMEN AYNI TEKLİFİ ATTIK..”bilgilerini veren Firma Yetkilisi,İlk ihalenin 2016 birim fiyatları ile hesaplandığına,ikinci ihalenin ise 2017 birim fiyatlarına göre hesaplandığını anlattı.
Ayrıca,İKİNCİ İHALE DE HELİKOPTER PİSTİ KONULDU bilgilerini vererek “İHALE BEDELİ 8 MİLYON LİRAYA KADAR YÜKSELDİ VE BİZ BÖYLE BİR İHALEYİ YÜZDE 21.7 KIRIMLA 5 MİLYON 900 BİN LİRA CİVARINA ALDIK..” ifadelerini kullandı.
“ASLINDA İLK İHALEYE DE,HEMEN/HEMEN AYNI FİYATI ATMIŞTIK.İHALEYİ BİLEMEDİĞİMİZ BİR NEDENLE İPTAL ETTİLER.KALDI Kİ BİZ İKİNCİ İHALEYE DE GİRECEĞİMİZİ VE AYNI FİYATI VERECEĞİMİZİ DE,İHALEYE GİRENLERE AÇIKLAMIŞTIK..”
Bu konu üzerinde ısrarla duran Firma Yetkilisi “KİMSE ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMASIN.ÇOK HARBİ BİR İHALE OLMASA YÜZDE 21.7 KIRIM OLUR MU.BİZ LİMİTTE TEKLİF VERDİK..” İDDİALARINI DA DİLE GETİRDİ.
“İLK İHALE BİZDE KALMIŞTI,İKİNCİ İHALE DE BİZDE KALDI..” özeti bu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YAŞANAN GELİŞMELERDEN “BAKKA ETKİLENİYOR MU ACABA..” HER HALDE “DUYMADIK..”DEMEZLER
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ bünyesinde bazı gelişmeler yaşandı,Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ tarafından açtırılan bir Soruşturma sonucu Bölge Müdürü ve Bölge Çalışanı 2 kişi işten çıkartıldı.
Bakın TEST EĞİTİM MERKEZİ’NİN 4 milyon liralık bölümü BAKKA kaynaklarından karşılanacak,yani BAKKA ile bir bağı var Organize Sanayi Bölgesi’nin.
BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI bilindiği gibi,kısaca,BAKKA OLARAK tanınıyor ve ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK İlleri BAKKA ile çok ama çok yakın bağlantılı.
KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ÜÇ KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ.
Açılan VALİLİK SORUŞTURMASI sonucu işlerini kaybettiler..
BAKKA BU GELİŞMELER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜR ACABA..?

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ,GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇECEK VE MESLEK KOMİTESİ ÜYELİKLERİ..
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri,önümüzde ki sonbahar aylarında yapılacak ve şimdiden çok mücadeleli,çok sert bir Seçim süreci yaşanacağının işaretleri geliyor..
MÜSİAD TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE ETKİLİ OLACAKTIR..
Bunu bir kenara not edin.
Bu Seçimler de,önce MESLEK KOMİTESİ Seçimleri yapılır,MESLEK KOMİTESİ’NE Seçilen 5 veya 7 kişi,KENDİ ARALARINDA TSO Meclisine girecek 2 veya 3 kişiyi seçerler..
Bu sayılar O MESLEK KOMİTESİNDEN KAYITLI Üye sayısına göre belirlenir ve Seçilen O 2 veya 3 Üye TİCARET ve SANAYİ ODASI MECLİS GRUBUNU oluşturur..
Daha sonra oluşan o Meclis Grubu,MECLİS BAŞKANI ve BAŞKANLIK DİVANI Üyelerini ile YÖNETİM KURULU Üyelerini seçer ve Seçimler böylece tamamlanmış olur.
Şu an itibarı ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ciddi bir hedef haline geldi,KARABÜKSPOR Kongresi ve ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktalarında çok ciddi tepkiler alıyor.
Sayın TUNCAY ÖZCAN çok ağır tepkiler alıyor,öyle görülüyor..
Sonbahar da yapılacak seçimler için MÜSİAD Karabük Şubesi’nin çok etkili olacağını söylemek mümkün,böyle bir gerçeği şimdiden dile getirmek mümkün..
Bu dönem Siyaset işin içine girerek BELİRLİ OLMAYACAKMIŞ..
Bu ısrarla/inatla söyleniyor..

EĞER ERKENE ÇEKİLMEZSE,MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN,AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAZIRLIĞINDA OLAN
Eğer erkene alınmazsa,MART 2019 Tarihinde yapılacak olan YEREL SEÇİMLER içi AK Parti KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olarak hazırlanan bir isimden söz ettiler.
Bir dönem Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE beraber çalışmış bir isim ve Karabük ile bağını hiç mi hiç kesmemiş bir insan.
OLABİLİR ve DÖRT/DÖRTLÜK BİR BELEDİYE BAŞKANI OLUR..
Bazı AK Partililerin dediği gibi “İYİ BİR BELEDİYE MECLİS LİSTESİ İLE SEÇİM KAZANILIR.ANCAK FİKİR ÜRETEN,KONUŞAN,BİR MECLİS LİSTESİ İLE ZEÇİME GİRMESİ LAZIM..”
AK Parti içinden bu görüşü dile getiren çok insan var..
Hatta biraz daha ileri gidilerek “BU MECLİS LİSTESİNDENDEN MECLİSİ GİRENLER KADAR,GİREMEYEN İSİMLERDE Sayın MEHMET CEYLAN’A YEREL SEÇİMİ KAYBETTİREN KADRO OLDU..” diyen isimler bile var AK Parti içinde.
“BÖYLE BİR MECLİS LİSTESİ İLE DEĞİL,ZIPKIN GİBİ BİR LİSTE OLMALI..”
O zaman AK Parti Karabük Belediye Başkanlığı’nı çok kolay alır diyen çok sayıda AK Partili “BU MECLİS ONAY MAKAMI GİBİ.NE SES ÇIKARIYORLAR,NE BİR İTİRAZLARI VAR..” görüşlerini dile getiriyorlar..
YEREL SEÇİMLER noktasında FİKİR JİMNASTİKLERİ başladı bile..

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN “BULUNDUĞU ŞEHİRE YÜK OLAN DEĞİL,O ŞEHRİN YÜKÜNÜ ALAN BAŞKAN GEREK..”
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,AK Parti’nin başına geçti ve AK Parti yeniden Dizayn ediliyor,Sayın ERDOĞAN çok ama çok önemli tespitler yapıyor..
Örneğin “BİZE HASBİ PARTİ YÖNETİCİSİ GEREK,HESABİ PARTİ YÖNETİCİLERİ İLE İŞİMİZ OLMAZ..2 şeklinde tüm Partiler için geçerli olması gereken bir tespitte bulundu..
Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,özellikle Belediye Başkanları için “BULUNDUĞU ŞEHRİN VE AK PARTİ’NİN YÜKÜNÜ ALAN BELEDİYE BAŞKANLARI GEREKİYOR.ŞEHİRE VE PARTİYE YÜK OLAN DEĞİL..” ifadelerini kullandı..
KARABÜK VE İLÇELERİNDE BİR BAKIN İSTERSENİZ..
Belediye Başkanları KARABÜK VE İLÇELERİNİN YÜKÜNÜ ALAN Çalışmalar mı yapıyorlar,yoksa YÜK OLAN Çalışmalar mı yapıyorlar,bunun kararını lütfen siz verin..
BELEDİYE BAŞKANLARI Bulundukları Yerlerde PARTİLERİNİ YÜK MÜ OLUYORLAR,yoksa PARTİLERİNİN YÜKÜNÜ MÜ alıyorlar,bunun analizini kendi bünyenizde yapın iyi olur..
KARABÜK’ÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTMUŞ OLURSUNUZ..!!

SAYGIDEĞER OKURLARIMIZ.
RAMAZAN BAYRAMI SONUNDA YENİDEN BİRLİKTE OLMAK DİLEĞİ İLE BİR SÜRE HUZURLARINIZDA OLAMAYACAĞIM.BUNUN İÇİN BAĞIŞLAYACAGINIZI UMUYORUM.
MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE VE ŞİMDİDEN KUTLUYORUM.GELECEK SİZE,HISIM/AKRABANIZA VE SEVDİKLERİNİZE SAĞLIK,BAŞARI VE MUTLULUK DOLU GÜNLER GETİRSİN.
BİR SÜRELİĞİNE HOŞÇAKALIN.

18 kişi görüş bildirdi

  1. TESİS MÜDÜRÜ

    ORGANİZE SANAYİ DE TESİSİ OLANLARIN PARALARINI BASINA DAĞITANLAR,BÖREK ÇÖREK FATURASI ALANLAR ARTIK BU İŞLERİ PARAYI VEREN FABRİKA SAHİP VEYA TEMSİLCİLERİNE DEVİR ETMELİ.EFENDİ YÜZDE 70 DOLULUK GEREKİYORMUŞ,BU KADAR DEDİKODUDAN SONRA KARORSAN ‘DA BU UYGULANMASIN YAHUTTA BİR PARÇA GEVŞETİLSİN.YAZARIN YAZDIĞI GİBİ MÜDÜR GİTTİ İKİ ÇALIŞAN GİTTİ ARTIK HERŞEY SÜT LİMANMI OLDU.
    BU İŞİN GERÇEK SAHİPLERİNE TERK EDİLMESİ LAZIM

  2. GÜLE/GÜLE AHMET ABİ

    AHMET ABİ GÜLE/GÜLE ALLAŞKINA FAZLA UZUN SÜRMESİN UZUN SÜRÜNCE SAĞIR/DİLSİZ GİBİ OLUYORUZ.ŞEHİRDE NE OLUP BİTİYOR HABER ALMAKTA ZORLANIYORUZ.
    GÜLE GÜLE AMMA UZUN SÜRMESİN BU TATİL ALLAŞKINA

  3. İBRAHİM ÖZTÜRK

    SAYIN GÖLBEK
    MALUMUNUZ GEÇTİĞİMİZ YILLARDA KARABÜK’TE DEMİR TİCARETİ YAPAN FİRMALARA SAHTE FATURA KULLANIMI NEDENİYLE VERGİ İNCELEMESİ BAŞLATILMIŞTI. BU SÜREÇTE BU KONU İLE İLGİLİ VE KARABÜKTEKİ FİRMALARIN TEMSİLCİSİ KONUMUNDA OLAN TİCARET ODASININ BAŞKANI DA ANKARADA GEREK GELİR İDARESİ GEREKSE SİYASİLERLE BİR DİZİ TEMAS VE GÖRÜŞMELERDE BULUNDU. AMA NEDENDİR BİLİNMEZ. BUGÜNE KADAR BU GÖRÜŞMELER VE SONUÇLARI İLE İLGİLİ OLARAK ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRMEDİ. SİZİN ARACILIĞINIZ İLE BELKİ SESİMİZİ DUYARDA BİLGİLENDİRİR BİZLERİ

  4. Mavi ateş üyesi

    Kardemir karabükspor hakkında yazmıyorsunuz Fuat Abi rahmetli oldu Karabüksporu takip edemez olduk.Ahmet abi Fuat abinin yerini birini bularak doldur allaşkına Karabüksporda neler oluyor neler yapılıyor öğrenelim.Bu sene başarısızlıgın faturasını karabük şehrine kestiler.Baksana maçlara gelmeliymiş gelinmezse ne olacagı belli yani.Bu yönetim toplama bu yönetim Ruhi -Timuçin markalı bir yönetim Allaşkına Karabüksporu yazın.Zatten Ahmet abi izine çıktı Karabükte ne oldunu öğrenme fırsatımızda bitti o süre içinde ne oldunu öğrenmemiz mümkün deyil.Amma karabükspor bizim için çok önemli.Taraftarın bir bölümüyle mahkemelik filanmı olmuşlar öyle deniyor

  5. OSB Müdürü kim olacak

    OSB Müdürü görevinden alınmış.Peki hakkında soruşturma açılmışmı görevinden alındıysa soruşturmada açılması gerekirdi.Soruşturma sonucu görevinden alındına göre demek suçu var Ozaman suçuna soruşturma açılması gerekmezmiydi.Karabükte neler oluyor anlamak mümkün deyil.OSB artık orada tesisi bulunanların yönetimine verilsin onlarda verdikleri paraları hesabı kitabıyla harcalralar.Misal Rafet Vergili OSB Yönetim Kurulu başkanı olsun gerçi kendi şirketine 50-55 bin lira kadar bir ödeme yapılmış amma o ben o şirketin benim oldunu bile bilmiyordum filan demiş heralde doğrudur Rafet beyin dediyi.OSB Müdürü kim olacak şindi bunu iyi takip edin

  6. KARDEMİRLİ

    AHMET BEY, KAPSAM DIŞI MÜHENDİS VE BAŞMÜHENDİSLERİN ZAMLARINDAN BAHSETMEZ OLDUNUZ, BİR EL ATSANIZ ŞU OLAYA……………… BU KONUDA YAZINIZI ÇOK BEKLEYEN VAR

  7. Ahmet Bey Tatile Girdi

    Kardemirli kardeşi Ahmet Abi tatile girdi Karabükte Kardemirlide sağır dilsize döndü.Tatil dönüşünü bekleyeceyiz.Karabükte çok basın var amma bunlara basın demeye bin şahit lazım.Allah Ahmet Beye uzun ömür versin o gittimi Karabük sağır dilsiz gibi olur.Bakın işte şimdiden başladık şikayet etmeye.Çabuk dön Ahmet Abi,Ahmet Bey

  8. Samut gibi olduk

    Ahmet abi yazıları kesti samut gibi olduk.İşallah tatil fazla sürmez.Bakın Kardemirde Kapsamdışı personeli resmen doğradılar.Nedir bu mühendis düşmanlığı.Ne yapıyor bu mühendisler yönetenlere yüzde 7 yüzde 10 zam ne demek allaşkına.İkramiyeleri kömür paralarını içine kap zam oranı kaça geliyor eeeyyy formenler.Koskoca Kardemir bütün bu işleri bir kişiye yüklemiş insanları yusuf yusuf ettiriyor.Böyle büyük firma olunmaaaaz.Böyle büyük Firma olunmaaaz.

  9. aynen valla aynen

    Kardemir kapsamdışını yok sayıyor demek öyle olmasa nedir bu maaş zamlarının durumu allaşkına ayıptır günahtır.Kardemir bu işe doğru dürüst bi çözüm getirmeli ve insanları bir kişinin kararına ruhsal durumuna psikolojisine terk etmemeli.Arkadaş olacak iş deyil kafaya göre kişiye göre zam.Formenlerin durumu yürek acısbı mühendisler kan ağlıyor diğerleri zaten berbat nolacak bu işlerin sonu allahaşkına

  10. karabük düşmanı

    YAHU O KADAR TRAFİK SORUNUNDAN BAHSETTİM FAKAT ESENTEPE Yİ ES GEÇMİŞİM KUSURA BAKMAYIN SAYIN VALİM SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜM VE SAYIN PROTOKOL .TÖREN KONUŞMASI GİBİ OLDU AMA İDARE EDİN. SAYIN YETKİLİLER ESENTEPE TRAFİĞİ SALI YOLU İLE KAPULLU İSTİKAMETİNDEKİ BAĞ YOLU DENEN MINTIKAYA KADAR O KADAR KÖTÜ Kİ KARABÜK ÜN TRAFİK SORUNU YÖNÜNDEN EN BERBAT YERİ.HELE HELE BAŞAK FIRIN A101 , BİM YUKARIYA DOĞRU ÇIKARKEN TAMAMEN VAHŞİ BATI KANUNLARI GEÇERLİ,TRAFİK KURALLARINI GEÇTİM İNSAN TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ BİLE YOK SAYILIYOR, KİM UYANIKSA KİM KİM DAHA ÇİRKİN GÖRÜNÜMLÜ İSE YANİ KARŞISINDAKİNİ KORKUTABİLİYORSA O ÖNCELİK SAHİBİ. BİR DE GÜNPAR EKMEK FIRINININ ORASI VAR YA SORMAYIN GİTSİN.FIRININ YOLA CEP ŞEKLİNDE GİRDİĞİ YERİN KAPULLU YÖNÜNDE BİR DE KÜÇÜK KAHVEHANE VAR VE O YERE BİLE İKİ TARAFLI ARABA PARK EDİYORLAR İKİ ARABANIN KARŞILIKLI GEÇMESİ İMKANSIZ RESMEN ARABALAR KONTROLLÜ GEÇİŞ YAPIYOR KAH YUKARIDAN GELEN KAH AŞAĞIDAN GELEN DİĞERİNE YUKARIDA SAYDIĞIM KRİTERE GÖRE YOL VERİYOR . ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SAHİBİ İKTİDAR PARTİSİ YÖNETİMİNDEKİ FIRAT İNŞAATIN YAPTIĞI YOLA SIFIR OTOPARKSIZ VE YEŞİL ALANSIZ ŞAHESER APARTMANA BİR DE AİLELER TAŞINSIN SİZ O ZAMAN GÖRÜN CÜMBÜŞÜ .SAYIN SİYASETÇİLER VE SAYIN YETKİLİLER BIRAKIN PROTOKOLÜ AÇILIŞI TOPLANTIYI FALAN , SIRÇA KÖŞKLERİNİZDEN ÇIKIN , ETRAFINIZDAKİ SÜREKLİ ÖVEN,SÜREKLİ POHPOHLAYAN GÜRUHTAN KURTULUN VE LÜTFEN BİR GÜNÜNÜZÜ AYIRIN , ÇEKİN SİVİLLERİ TEBDİLİ KIYAFET YANINIZDA MAKAM ARABANIZ KORUMA ORDUNUZ OLMADAN HALKIN ARASINA KARIŞIN VE 15 TEMMUZ KAHRAMANI TÜRK HALKI NELER ÇEKİYOR ,KARABÜK DE YAŞAMAK İÇİN HANGİ ZORLUKLARA KATLANIYOR GÖZLEMLEYİN. UNUTMAYIN Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DA SİZLERDEN BUNU İSTİYOR HASBİ OLUN HESABİ DEĞİL DİYOR.ŞUNU DA ÇOK İYİ BİLİN Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ YÜRÜTME YETKİSİNİ ELİNE ALDIĞINDA HESABİ OLANLARLA DEĞİL HASBİ OLANLARLA YOLA DEVAM EDECEK. YETKİLİLERİN ZENGİN VE ETKİLİ İNSANLAR KADAR GARİBAN İÇİN YOKSUL İÇİN VELHASIL HALK İÇİN ÇALIŞTIĞI GÜNLER GÖRMEK DİLEĞİ İLE HAYIRLI RAMAZANLAR, HAYIRLI KANDİLLER VE HAYIRLI BAYRAMLAR İNŞALLAH … SAYGILARIMLA…………………..

  11. Ahmet abi çabuk dön

    Ahmet abi nolur çabuk dön bak çevremizde neler yaşanıyor bunlardan detaylı haberimiz olmuyor sen yazmış olsaydın hadiselerin önünü arkasını öğrenirdik.Safranbolu Belediyesi hakkında birkaç yazını hatırlıyorum.Uyardın nazik biçimde uyardın sonunda iş patladı.Vali başka göreve atandı OSB Müdürü görevinden alındı şindi herşey tertemiz oldumu.Valinin açıkladığı ve OSB kasasından verilmiş paralar noldu.Afiyetle sahipleri tarafından kullanıldı muhakkak.
    Yeni Vali OSB YE bir daha el atmalı hatta Müdürü görevine geri çağırarak ne oldu kardeşim burda diye sormalı bana göre.Abi şu tatil işini biran önce bitir gel yazmaya başla sağır dilsiz gibi kalakaldık.

  12. karabük düşmanı

    KARABÜK DE TRAFİK SORUNU YOK DİYEN BELEDİYE BAŞKANINA VE AÇILIŞLARDA, RESMİ VE ÖZEL GÜNLERDE PROTOKOLÜ İŞGAL EDEN ZEVATA VE DAHİ KARABÜK DE VAR OLDUĞU SÖYLENEN FAKAT KİMSELERİN NE YAPTIĞINI BİLMEDİĞİ İL TRAFİK KURULU NA SESLENİYORUM . SAYIN ZEVAT 19/06/2017 PAZARTESİ GÜNÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖNÜNDEN 100.YIL İSTİKAMETİNE GİDEN OTOBÜSE SAAT 14:30 DA BİNDİM , KARDEMİR ÖNÜNDEKİ KAVŞAĞI GEÇİŞ SAATİM KAÇTI BİLİYOR MUSUNUZ SAYIN ZEVAT SIKI DURUN TAMI TAMINA 14:55 . YAA SAYIN ZEVAT KARDEMİR ÖNÜNDEN HAREKET ETSEYDİM BELKİ DE GEREDE YE VARACAKTIM AMA ŞİRİNEVLERDEN KARDEMİR KAVŞAĞINA 25 DAKİKADA ZOR VARDIM. SAYIN ZEVAT SİZ KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR MİSALİ KAFANIZI KUMA GÖMÜLÜ YAŞAMAYA DEVAM EDİN FAKAT ŞUNU DA İYİ BİLİN Kİ KARABÜK DE TRAFİK SORUNU VAR VE BAŞTA BELEDİYE BAŞKANININ YANLIŞ UYGULAMALARI İLE SİZLERİN GÖZ YUMMASI YÜZÜNDEN HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTMAKTA. İKİ ÇİFT SÖZÜMDE ÖZELLİKLE EMNİYET MÜDÜRÜ VE BAĞLI OLDUĞU VALİ BEYE PTT YE ÇIKAN CADDEDEKİ ENGELLİLERE TAHSİS EDİLEN PARK YERİ SÜREKLİ DİĞER SÜRÜCÜLER TARAFINDAN İŞGAL EDİLMEKTE SİZ SAYIN YETKİLİLER EN AZINDAN BU KONUDA BİR ŞEYLER YAPSANIZ ARTIK HE EN AZINDAN…….SAYGILARIMLA……………………

  13. YENİ VALİ İNCELESİN

    KARABÜKÜN YENİ VALİSİ İNŞALLAH ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HESAPLARINI İNCELER İNCELETTİRİR.VALİ MEHMET AKTAŞ KENDİ İMZASIYLA BASINA NE PARALAR VERMİŞ BUNLARI AÇIKLADI.SONRADA MÜDÜRÜN HESABINI KESTİLER.BAZI BASIN YAYIN ORGANLARINA VERİLEN PARALARI BİZZAT VALİ MEHMET AKTAŞ AÇIKLADI.BU PARALARIN ÖDENMESİNDE MÜDÜR CANER ÖZCANIN MI İMZASI VAR.VEREN BAŞKA HESABI ÖDEYEN BAŞKA.YENİ VALİMİZ BUNLARI BİR DAHA İNCELETİRSE HAKSIZLIK GİDERİLMİŞ OLUR.MÜDÜR GİTTİ OSB DE İŞLER DURDU.YENİ MÜDÜRMÜ ATANIR YAHUTTA ÇOK BAŞARILI MÜDÜR OLAN CANER ÖZCANA GERİ GELMİ DENİR.ADAM HİÇ SUÇSUZ KABAHATSIZ YERE İŞİNDEN OLDU.
    PARALARI ALAN BASIN YAYIN ORGANLARI OH KEYİFLER KEKA ,BİRİSİ DE YAHU O BENİM ŞİRKETMİYMİŞ DİYE TARİHE GEÇECEK LAF ETTİ İYİMİ ŞİRKETİNE PARA ÖDENMİŞ ADAMIN HABERİ YOK.NE KOMİK DEYİLMİ

  14. karabük düşmanı

    Sayın Süleyman Soylu,
    Sizinle hiç tanışmadık. Karşılaşmadık bile.. Geçenlerde bir dost toplantısında sizi tanıyan bir arkadaşım, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kişisel olarak en çok üzerinde durduğu şey trafiktir” deyince, bu yazıyı kaleme almaya karar verdim.
    Bir İçişleri Bakanı olarak, “Bugünün Türkiyesi”nde önceliklerinizin üst sıralarında bu konunun olması zor, biliyorum. Ama arkadaşım, “Trafik sorununa senden daha az meraklı değil” deyince, bu ortak konumuzda sohbet edebileceğimizi düşündüm.
    Sayın Soylu,
    Pek çok Avrupa ülkesinden, hatta birkaçının toplamından kalabalık İstanbul’umuzun en büyük sorunu “Trafik!.”
    Durum giderek kötüleşiyor ve daha kötüsü, ufukta bir umut görünmüyor..
    Sebep?.
    İstanbul’un sahibi yok, Sayın Bakanım!.
    İstanbul’un Valisi yok!.
    İstanbul’un Emniyet Müdürü yok!.
    İstanbul’un Trafik Müdürü hele hiç yok..
    Bugünküleri kast etmiyorum..
    İsim vereyim.. Milenyum dönüşünde görev yapan Vali Erol Çakır ve Emniyet Müdürü Hasan Özdemir’den bu yana, yaptığı görevin hakkını veren, kente sahip çıkan birilerini görmedim.
    Kente sahip çıkmak, halkın içinde yaşamak, halkın sıkıntılarını görmek, bilmek ve önlem almak demektir.
    Bizimkiler, Ankara’dan bir önemli şahıs gelmedikçe makam odalarından çıkmazlar. Hasbelkader çıkarlarsa daha önce güzergâha yayılmış polislerin açtığı yollardan eskortlarla gittikleri, hatta ailelerine bile devletin görevlileri ve araçları ile yol açtırdıkları için, “Trafik sorunu” nedir bilmezler.
    Büyük olasılıkla şikâyetleri de okumazlar.. Okusalar, 1990’dan beri, ülkenin en çok satan gazetelerinden birinde iki günde bir “Trafik” yazan Hıncal Uluç’a, en azından yazılı bir yanıt verme zahmetine katlanırlardı. Makama davet edip, bir kahve içmekten vazgeçtim.
    Beyzadelerin makam odalarından çıkması için, ya Ankara’dan önemli bir şahsın gelmesi gerek ki onu karşılayıp, uğurlayana dek makamlarına dönmez, refakatçilik yaparlar..
    Ya da Allah göstermesin İstanbul’da bir facia yaşanması lazım. O sırada tüm televizyonlar canlı yayında oldukları için, Valinin de, Emniyet Müdürü’nün de görüntüde olması şart.. Görünüş görevlileri ya onlar..
    Sayın Bakanım,
    Bayram öncesi, açıklama geldi, vilayetten..
    İstanbul’da tam 4400 noktaya Trafik Denetimi konmuş ki, vatandaş rahat etsin..
    Bakın Sayın Bakanım,
    Bayramın üç günü de, Etiler- Tuzla yaptım. Gidiş dönüş yaklaşık 100 kilometre gün başı.. TEM Otoyolu’nu da kullandım, E-5’i de..
    Ve bu üç günün 300 kilometresinde tek bir trafik polisi, tek bir trafik aracı görmedim..
    Ne gördüm?.
    Mesela, TEM’de trafiğin yavaşladığı bir süreçte, Emniyet Şeridi’ne dalan arabaları yardımcı kardeşlerimle saydım..
    Tam 117!..
    Yüz on yedi, Sayın Bakanım!. 22 dakikalık bir yoğunluk süresinde ortalama 11 saniyede bir, bir aracın Emniyet Şeridi’ne dalması demek bu..
    Bu ne demek?.
    Pervasızlık.. Korkusuzluk.. Aldırmazlık..
    Bu ne demek?.
    Bu “İstanbul’da Devlet yok” demek Sayın Bakanım..
    İnsanlar Emniyet Şeridi’ne bu kadar pervasız dalıyorlarsa, iki şey yok demektir.
    1- O yaratıklarda vicdan yok. İnsana saygı yok.. Onların hepsi, her türlü küfrün en ağırına layık mahluklar.. O tamam..
    2- Amma velakin.. Bu mahlukların yaşamasını ve üremesini önleyecek Devlet de yok.. TEM’de de, E-5’te de yollar nerelerde tıkanır, vatandaş ben biliyorum. Trafik Müdürü olacak muhterem zat bilmez mi?. Peki bilir de neden önlem almaz?.
    Çünkü “Vatandaş” umurunda değil, Sayın Bakanım..
    Siz İstanbul’a gelseniz, yolunuza düşer köleniz olurlar, ama vatandaşın çektiği çile onları zerre ilgilendirmez..
    O “Uyanık” denen aşşağılık yaratıklar da, Müdürlerini, Valilerini iyi tanırlar. Yaptıkları her alçaklığın yanlarına kalacağını bilirler, her türlü yasağı ihlal eder, basar giderler. Uygar, kurallara saygılı vatandaş, kahrolarak beklerken..
    Bin defa yazdım Sayın Bakanım,
    Çıkın.. Dolaşın.. Vatandaşı denetlemekle görevli polislerinizi de siz denetleyin.. Polis de bilsin ki, müdürü, amiri peşinde..
    Bu denetim zinciri kopalı yıllar oldu Sayın Bakanım ve işler bu hale dönüştü sonunda..
    EDS, MDS hikâye.. İnsanların ona aldırdığı bile yok.. Yolun kenarında, belli değil, sürpriz noktalarda Devlet’le yani üniformalı, canlı insanla burun buruna gelme ve bedelini hemen orada ödeme korkularını içlerinde taşıyacaklar ki, adam olsunlar..
    Bedel, üç otuz para ceza değil tabii.. Bizde cezaların korkutuculuğu çoktan sıfırlandı. Kırk yılda bir yakalanacaksın, onda da, dilenci bahşişi ödeyeceksin.. O utanmaz alçaklar bundan korkar mı?. Bebek’te valeye ödediği para, trafik cezasının misli..
    O hayvanoğlu hayvanı Emniyet Şeridi’nde tespit edince, ilerde armut gibi toplayacak, arka arkaya sıraya dizecek ve bir saat bekleteceksin.. Az önce yanından “Sizi gidi gerzekler.. Kurala uyun hıyar gibi ve bekleyin, bak ben nasıl gidiyorum” diye geçtikleri onu kenarda acz içinde bekler görüp, bu defa onlar geçecekler, yanından.. “Uyanıklığın bedelini öde, aşşağılık herif” diye gülerek geçecekler.. Birkaç dakika çalmak için, uygar vatandaşı eşek yerine koyanlar, en az bir saat oyalanıp, bekletilip, sonra davar gibi salınacaklar.. Ceza bu olacak. Ondan anlar bu “Aşşağılık yaratıklar” sürüsü..
    Bunu 10 gün oto yollarda uygulasın, Trafik Polisi, görelim bakalım Emniyet Şeridi ihlali bu kadar “Devlet yok” diye bağıra bağıra yapılıyor mu Sayın Bakanım!.
    Emniyet Şeridi, Devletin olmadığının sadece bir örneği Sayın Soylu!.
    Daha neler neler var?.
    İstanbul’a bir geldiğinizde vaktiniz olursa, baş başa anlatırım.. Daha vaktiniz varsa, hatta çıkar bir dolaşırız, bu kentin nasıl sahipsiz olduğunu size en az yüz değişik örnekle gösteririm..
    Valiniz, Emniyet Müdürünüz, o zaman belki utanırlar biraz.. O zaman belki işlerinin İstanbul Halkına sahip çıkmak olduğunu hatırlarlar!.
    Geçmiş Bayramınızı kutlarım, Sayın Bakanım!.
    YUKARIDAKİ SATIRLARI HINCAL ULUÇ SABAH GAZETESİNDEKİ KÖŞESİNDE İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU YA YAZMIŞ.SAYIN İÇİŞLERİ BAKANINA ACİZANE TAVSİYEM KARABÜK DEKİ VALİ (YENİ VALİYİ TENZİH EDERİM DAHA ÇALIŞMAYA YENİ BAŞLADI) EMNİYET MÜDÜRÜ VE BELEDİYE BAŞKANINI İSTANBUL A ALSINLAR, TRAFİK SORUNU FALAN KALMAZ.

  15. safranbolulu

    ahmetbey nezamandır,sessizsiniz safranbolu belediye başkanı görevinden alındı yazmadınız.buradaneler oluyor demiyorsunuz. ben size bazı ip uçları vereyi başkan yardımcılarını bir araştırsınlar veya siz araştırın.erdogan şenolun köyü gergen köyündeki evine gidin 100metre yol parkeli etrafı bordurlu içinde kamalyası oturma bankları hepside belediyenin malı hepside belediye işcilerine yaptırıldı oglu bilal kendi adamlarına kendi şahsi işlerini mesai saatleri içinde belediye işcilerine yaptırıp. fazla mesai yazıyordu.işlerini yaptırırken işcileri izinliymiş gibi gösterip kendi binasında çalıştırıp herhangi bir kaza olmayınca adamı sanki belediyenin işini yapmış gibi yevmiyesini tam göstermekte şimdiye kadar yüm yakınlarına yüde lik verdi iyi ustaların veya işcilerin kendi işlerini bedava yapmıyor diye yüzdeliklerini babasına söyleyi kestirdi.erol özduran denilen amir ise tam mafya olmuş kendi yakınları yüzdelikli çalışmakta kendisine biat etmeyenler ise ya çöte yada en agır işlerde oglu varmış sanki şantiyenin imamı gibi istedigi vakit işe gelip istedigi vakit işe gelmiyormuş kendi kurdugu koperitiflerin çogu işlerini belediye çalışanlarına mesi saatler içinde dahi yaptırıyormuş halil aydın kamil temelin köydeki evler veya babalarının evlerinin önlerine bakılsın hepside belediyenin mazamelerivede yaımları işcilerden neden yapıyorlar biliyormusunuz işten atılma korkusu inşallah araştırıp bilgi edinirsin ahmet bey.

  16. karabük düşmanı

    EPEYDİR ÇARŞI MERKEZİNE İNMİYORDUM.DÜN İŞ İCABI İNDİM.TRAFİĞE KAPATILAN İNSANLARIN VOLTA ATTIĞI CADDEDEN GEÇTİM VE GÖRDÜĞÜM MANZARA BENİ ZİYADESİYLE ÜZDÜ.HEPİNİZİN MALUMU TRAFİĞE KAPALI OLAN CADDEDE ESKİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE VE ELEKTRİK LAMBA DİREKLERİNDE ÇİÇEKLER VAR, FAKAT O CANIM ÇİÇEKLER , MUHTEMELEN PARA ,İLE SATIN ALINAN O CANLI ÇİÇEKLER BAKIMSIZLIKTAN KURUMUŞLAR.YAHU HADİ BELEDİYE TAŞINDI , HADİ BELEDİYE İŞİNİ SAVSAKLADI VE ÇİÇEKLERİN BAKIMINI YAPMADI. O CADDEDEKİ ONLARCA ESNAF NE İŞ YAPAR.ACABA O ESNAFLAR HİÇ SUSAMAZLAR MI ? EL İNSAF LÜTFEN BİRAZ DUYARLI OLALIM ŞUNU İYİ BİLELİM Kİ TABİAT SEVGİSİ İNSANLARIN BİRBİRLERİNE KARŞI SEVGİ VE SAYGISINI DA ARTTIRIR. SAYGILARIMLA………………

  17. o da bişey mi?

    Onel’in civarlarında bir esnaf dün sigarasını içti yanında küllüklü çöp tenekesi olmasına rağmen sigarasını caddenin ortasına yani aklınca kendi dükkanından uzağa doğru savurdu,bunu yapan çiçeğe bakar mı? baksa ne olur.

  18. DÖN BE ABİ

    AHMET ABİ DÖN ARTIK YAZMAYA BAŞLA BE ABİ.SEN YAZMAYINCA HAKKATEN SAGIR DİLSİZ GİBİ OLUYORUZ.SENİ CADDEDE GÖRDÜM KARABÜKE DÖNMÜŞSÜN YAZILARADA DÖN.BAK KARABÜK İNSANI HİÇ BİŞEY ÖĞRENEMİYOR.MESELA KARABÜKTE SAFRANBOLUDA ÖNEMLİ DEYİŞİMLER OLUYOR SİYASET YENİDEN KURULUYOR NE BİZE HABER VEREN VAR NE YÖNLENDİRME MESELESİNDE AKTİF OLAN VAR.DÖN BE ABİ YAZMAYA BAŞLA ARTIK

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.