Her Telden (16 Kasım 2020)

Her Telden (16 Kasım 2020)

Yayın: 15.11.2020 20:52 |Güncelleme: 16.11.2020 08:13
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK,” EKONOMİK ve SOSYAL OLARAK YERİNDE SAYARKEN veya UFAKTAN/UFAKTAN GERİLERKEN..” KASTAMONU BÜYÜYOR İYİ Mİ..?
Karabük,ekonomik ve sosyal anlamda,HAYDİ GERİ GİDERKEN DEMEYELİM DE,yerinde sayarken Komşu İl Kastamonu öylesine atılımlar yapıyor ve öylesine sağlıklı biçimde büyüyor ki,alkışlamamak,takdir etmemek mümkün değil.
KASTAMONU MÜKEMMEL GELİŞİYOR..
İlçeleri de aynı.
Bakın PARK DEDEMAN Kastamonu Merkezine MÜTHİŞ BİR OTEL KAZANDIRIYOR ve artık son aşamaya gelmiş durumda,DEDEMAN Grubu Ülke genelinde 18.Otelini Kastamonu’da hayata geçirecek.
Biz bir süre önce Kastamonu İli ile ilgili,Kastamonu DADAY ve PINARBAŞI İlçeleri ile ilgili “BURALARDA MÜKEMMEL İŞLER OLUYOR,BURALARDA ÇOK SAĞLIKLI BİR GELİŞME VAR..” diye yazmıştık,zavallı kifayetsiz muhteris,kibir abidesi bazı insanlar buna karşı çıkarak,toplantı yapıp bizi eleştirmişlerdi.
RAMADA TURİZM Şirketi Kastamonu/PINARBAŞI İlçesine 300 yataklı ve çok konforlu bir Otel için harekete geçmiş,böyle bir tesis İlçeye neler kazandırır,bunu anlatmaya bile gerek yok.
DADAY İlçesi zaten yeni/yeni atılımlarla geleceğini kurmaya başlamıştı..
Özetlersek şayet KASTAMONU ve İlçeleri gerçekten çok/çok güzel gelişiyor..
Karabük ise, ne yazık ki,yerinde saymaya devam ediyor..!!

BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,SON KARARLARINA KARŞI,AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ “ENCÜMENDEN ÇEKİLELİM..” İŞİ.!!
Biliyorsunuz,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyelerine hayli kızgın,hayli kırgın ve verimli olamadıklarını hemen her platform da söylüyor.
Bu nedenle Belediye Meclis Toplantılarına Başkanlık yapmayacağını açıkladı ve bu kararını uyguluyor,bir adım daha ileri giderek Belediye ENCÜMEN Toplantılarına da Başkanlık yapmama kararı aldı Sayın RAFET VERGİLİ.
Böyle bir SİYASİ STRATEJİ uyguluyor Sayın RAFET VERGİLİ.
Bu karşı AK Parti BELEDİYE MECLİS Grubu Üyeleri içerisinden birkaç dostumuz bize “BİZİMDE BİR KARŞI STRATEJİ İLE BUNA CEVAP VERMEMİZ GEREKİR..” gibi görüş aktardılar..
“ÖRNEĞİN NASIL..” diye sorduk “ÖNCE BELEDİYE ENCÜMENİNDE Kİ 3 ÜYEYİ ÇEKEBİLİRİZ..” gibi bir yaklaşım getirdiler,daha sonra da “MECLİS TOPLANTILARINA GİRMEYİZ veya DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAN BİR ÜYE SAYISI İLE KATILIM YAPARIZ..” dile getirdiler..
Bize gerçekten çarpıcı geldi bu yaklaşımlar ve YAZABALİR MİYİZ diye sorduk kendilerine,söyleyen/söyleyenler “ELBET YAZABİLİRSİN,ANCAK BU ,HENÜZ KESİNLEŞMİŞ KARAR OLMADIĞI İÇİN İSİMDEN SÖZ ETMEMEK KAYDI İLE..” dediler..
Dile getirilen yaklaşımlar bize gerçekten ilginç geldi..

“BİZ KARABÜK BELEDİYE ENCÜMENİNDEN ÇEKİLİR,BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINA KATILMAZSAK,BU ANKARA’DAN SES VERİR VE İTTİFAK.”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,Karabük Belediye Meclis Toplantılarına Başkanlık etmemek kararından sonra,Belediye Encümen Toplantılarına da Başkanlık etmemek fikrini uygulamaya koyması,bir dizi yeni gelişmelere yol açacak galiba.
AK PARTİ Belediye Meclis Üyeleri “BAŞKAN DURDUK YERDE BÖYLE BİR SİYASİ STRATEJİ UYGULARSA,BİZİMDE BİR DİZİ STRATEJİK HAMLE YAPMAMIZ LAZIM..” diyenler oldu örneğin.
Diyorlar ki “BİZİM ÜYELERİMİZ BELEDİYE ÜNCÜMENİNDEN ÇEKİLİRLERSE,BİZİM MECLİS ÜYELERİMİZ, BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINA KATILMAZLARSA,BU DURUM ANKARA’DAN ÇOK CİDDİ SES VERİR.KONU CUMHUR İTTİFAKI ÇERÇEVESİNDE ELE ALINIR..”
Bu yönlü değerlendirmeler yaptılar..
Bize bunları anlatan arkadaşlara,söylediklerinin çok ciddi bir Siyasi İrade gerektirdiğini anlatmaya çalıştık ve sonuçlarının da,gerçekten çok ses veren bir durum yaratabileceğini ifade ederek,böyle bir karar almak bize göre hayli zor,falan dedik.
“ABİ HELE ŞU İL KONGRESİNİ BEKLE.SONRASINDA NELER GELİŞECEK GÖR..” dediler.
En azından bize göre,o söylenenlerin yapılabilmesi hayli zor,bunun için çok sağlam bir Siyasi İrade gerekir,AK Parti Yönetimlerini yakından tanıyoruz,Belediye Meclis Üyeleri de bildiğimiz tanıdığımız isimler,o nedenle böyle bir yola gitmelerini zor görüyoruz.
Böyle bir tutum,ÜLKE GENELİNDE SES GETİRİR..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU,BUGÜN KARABÜK’TE TOPLANIYOR VE “KARABÜK ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKILMASI,GÖREVE İADELER..” KONUSU
KARDEMİR Yönetim Kurulu bugün Karabük’te toplanıyor ve gündeminde ki konuları görüşecekler,bu arada KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun daha önce ki yıllarda KARDEMİR’DE çalışan,işini çok iyi yapan,çok değerli bazı elemanlarının tekrar göreve getirilmesini gündemine alır mı..?
Bu insanlar,içi boş,saçma/sapan iddialarla görevden alındılar,işlerine son verildi ve görev yaptıkları süre de KARDEMİR’E büyük karlar ettiren bu insanların tekrar göreve iade edilmesinde büyük yarar var elbet.
BU İNSANLAR,KARDEMİR’DE YETİŞEN KARABÜKLÜ İNSANLARDI..
Geçen dönem,gerçekten aslı/faslı olmayan,saçma/sapalak gerekçelerle işlerine son verildi ve hepsi de,piyasalarda el üstünde tutulan isimler olduğu için,başka/başka yerlerde iş buldular,işe yerleştiler..
KARDEMİR BU İSİMLERE ÇAĞRI YAPARSA TEKRAR DÖNERLER Mİ..?
Dönüp/dönmeyeceklerini bilmemiz mümkün değil,ama,gönülleri alınmış olur.
Yeni KARDEMİR Yönetimi bu insanlara en azından bir çağrı yapmalı.
Bu gerçekten bir sosyal barış olur ve belki bir/iki isim de tekrar gelir..

KARABÜK KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NE GİDEN YOLLAR “KAYMAK GİBİ ASFALT YAPILDI VE TEHLİKELİ YERLERE KORKULUKLAR ÇEKİLDİ…”
Karabük İl Özel İdaresi,bu yıl haklı olarak önem verilen KAYAK MERKEZİ yollarını kaymak gibi asfaltla donattı,daha önce Kayak Merkezi’ne giden yolun bir bölümü asfalt değildi ve sıkıntı büyük oluyordu.
Ayrıca,karayolunun kenarlarına korkuluklar çekildi ve yolun arz ettiği tehlike en aza indirildi,İl Özel İdaresi kaynaklarından bu çalışmalar tamamlandı ve Kayak Merkezi kış mevsimine hazır halde.
Etrafında ki yerlere çok geniş otoparklar tesis edildi.
Vali Sayın FUAT GÜREL, Milletvekilleri, İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM, İl Özel İdare Genel sekreteri Sayın MEHMET UZUN, burayı KIŞ MEVSİMİNE hazır hale getirdiler, ayrıca etrafında ki SOSYAL TESİSLERİN DE ihalesi yapıldı biliyorsunuz.
KAYAK MERKEZİ artık KAR YAĞIŞINI BEKLER hale geldi..

MHP KARABÜK İL KONGRESİ İÇİN,KARABÜK 15 KASIM TARİHİNİ İSTEMİŞ,MHP GENEL MERKEZİ 22 KASIM TARİHİ VERMİŞ,HABERİMİZ OLMADI..
MHP Karabük İl Başkanlığı,MHP Genel Merkezinden İL KONGRESİ için 15 kasım tarihini istemiş,MHP Genel Merkez yetkilileri,bunun için 22 kasım tarihini vermişler.
Basında kaç kez 15 kasım tarihi yazıldı/çizildi.
MHP İçerisinde “HAYIR,KONGRE 22 KASIM TARİHİNDE..” diyen olmadı veya en azından bize böyle bir uyarı gelmeyince,bizde sürekli 15 kasım tarihini yazdık.
Gazeteci Kardeşimiz,Sayın ALİ AŞAR uyardı geçtiğimiz Cuma günü ve bu uyarı üzerine bizde birkaç MHP’Lİ Yöneticiye sorduk “KONGRE 22 KASIM GÜNÜ YAPILACAK..” bilgisini verdi.
YANLIŞIMIZ İÇİN OKURLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ.
MHP Karabük İl Kongresi bu Pazar günü yapılacak ve şu ana kadar “KONGRENİN TEK ADAY İLE YAPILACAĞI..” yolunda ki gelişmelerden herhangi bir değişme olmadı.
MHP GENEL MERKEZİNDEN HABER BEKLEDİĞİNİ SÖYLEYENLER VARDI.
En azından şu ana kadar herhangi bir haber geldiğini duymadık,.
MHP KARABÜK İL KOGRESİ ÖNÜMÜZDE Kİ PAZAR GÜNÜ..

KARABÜKSPOR,YENİ ÇIKARTILAN VERGİ ve SGK BAŞTA BORÇLARININ YAPILANDIRILMASINDAN YARARLANABİLECEK Mİ VE TRANSFER YASAĞI.
Biliyorsunuz,TBMM Vergi ve SGK borçları başta olmak üzere,birçok borcun taksitlendirilmesine ilişkin bir Yasayı kabul etti ve Aralık ayı sonuna kadar başvuranların borçları 18 aylık taksitlere bölünerek,faiz de uygulanmayacak.
BU BORCU OLANLAR AÇISINDAN BÜYÜK KOLAYLIK.
Peki KARABÜKSPOR böyle bir konudan yararlanarak TRANSFER YASAĞINI kaldırabilir mi veya KARABÜKSPOR’A böyle bir imkan sağlanabilir mi temin edilebilir mi..?
Birkaç Yönetici ile görüştük.
TAKSİTLENDİRMEYE GİDECEĞİZ falan dediler.
Bu arada KARABÜKSPOR Kulübünün KASIM AYI içerisinde Genel Kurul yapması gerektiği üzerinde duranlar var ve GENEL KURUL Sonrasında oluşacak Yeni Yönetim Kurulu taksitlendirmeye gider görüşünde olanlara da rastladık.
Ancak,KARABÜKSPOR KONGRESİ veya GENEL KURULU için bir çalışma yok.
Üyeler noktasında birçok söylenti var..
KARABÜKSPOR TAKSİTLENDİRME YOLUNA GİDER Mİ SİZE GÖRE..

CHP KARABÜK İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR “GENEL BAŞKANIMIZ Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR..” DEDİ.
Geçtiğimiz cumartesi günü Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunan CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile uzun bir süre sohbet ettik, sorunları konuştuk.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR,covid-19 sürecinde yapılan TEST YANLIŞINA değinen bir açıklama yapmıştı, bu açıklamasına gelen çok olumlu tepkilerden söz açtı ve Karabük’ün her sorunu gibi sağlık sorunlarına da çözümleyici açıklamalar getirdiklerini söyledi.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR covid-19 testi için İLÇELERDE,HATTA MAHALLELERDE bile bu testin yapılması gerektiğine işaret ediyor,test veren bir kişinin,sonucu 10-12 saat sonra aldığını söyleyerek “YA TESTİ POZİTİF ÇIKARSA,O 10-12 SAAT SBÜRESİNCE KİMLERE BULAŞTIRMIŞ OLABİLİR..” dedi.
TEST YAPTIRMAK İSTEYENLERİN YOĞUNLUĞUNA ÇARE BULUNMASINI İSTEDİ.
Daha sonra da İLÇELER ve hatta MAHALLELERDE BİLE BU TESTLER YAPILMASI yığılmaların,bekletilmelerin önüne mutlaka geçilmeli anlamında bilgiler verdi ve bu yönde açıklamalarına gelen olumlu karşılıklardan söz etti.
Daha sonra Gazeteciler Derneği Başkanı Sayın METİN KAYA ve Sayın HAKAN TUÇER geldiler ve uzunca bir süre,keyifli bir sohbetimiz oldu Büromuzda..
CHP BU HAFTA GENEL BAŞKAN Sayın KILIÇDAROĞLU’NU BEKLİYOR..

MEĞER,KARDEMİR ANKARA’DA BÜRO AÇMADAN,25 BİN LİRA AYLIKLI OLARAK BİR BÜRO MÜDÜRÜ GÖREVLENDİRMİŞ VE YÖNETİM KURULU
Şu işe bakın hele,iddiaya göre 2 Kasım öncesinde KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak birçok spekülasyona adı karışan Sayın ÖMER FARUK ÖZ, iddiaya göre,2020 Temmuz ayı içerisinde ANKARA BÜROSUNA BİR MÜDÜR ataması yapmış.
Tabi atamayı kendisi yapacak değil ya,ilgili birimlere talimat vermiştir,o birimlerce bu atama kararı alınmıştır,iyi de KARDEMİR YÖNETİM Kurulu böyle bir kararı nasıl aldı/alabildi hayret.
25 BİN LİRA AYLIKLA,AÇILMAMIŞ ANKARA BÜROSUNA MÜDÜR ATAMAYA ve bu iddia gerçekse O ZAMANIN YÖNETİM KURULU buna nasıl izin verdi.
ATAMA HERHALDE YÖNETİM KURULUNDAN HABERSİZ YAPILMAMIŞTIR.
2020 Temmuz ayında KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN,Başkanvekili veya Başkan Yardımcısı Sayın ÖMER FARUK ÖZ olarak görev yapıyorlardı.
Böyle bir atama nasıl ve neden yapıldı acaba..?
Ve temmuz ayından,bugüne kadar hiç böyle bir şey duyulmamıştı değil mi..?
Eğer bu iddia doğru ise,bugün KARABÜK’TE TOPLANACAĞI bilinen veya söylenilen KARDEMİR Yönetim Kurulu bu gelişmeyi nasıl değerlendirir acaba..?
GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ BİR HABER BU..
Olmayan Büroya, Müdür ataması yapılmış iyi mi..?
İddia bu.

13 kişi görüş bildirdi

  1. Ak sakallılar

    Kardemir ve Karabük için kendini adamış yeri geldiğinde yatağı yorganı fabrikaya atıp fabrikadaki sıkıntılarla bogusmus. Yeri gelmiş ailesinden vermis yeri gelmiş arkadaşlarından vermiş. Aidiyet kelimesinin vücut bulmuş hali diyebilecegimiz Ahmet AYCANİN kanı bozuk bir yalamanin yazdığı rapor yüzünden görevinden uzaklaştırılması fabrikayi gerçekten ayakta tutan aidiyet sahibi insanlarda derin bir hayalkırıklığı yaratmistir. Şuanda bu insanlar fabrikaya hayatıni versen bile aslı astarı olmayan bir rapor yüzünden birgün kapının önüne koyulabilecegini düşünmekte ve her geçen gün inançlarını ve heveslerini kaybetmektedir. Bahsettigim bu insanların görünen yüzü olan Ahmet Aycana iadeyi itibarın verilmesi bu insanları geri kazanmak için şarttır. Güzel günlere uyanmak umuduyla varolsun KARDEMİR.

  2. EFLANİ BİZİM

    Demek ki neymiş, sadece Daday değil Pınarbaşı Azdavay gelişiyor Eflani geri gidiyormuş.

  3. Karabükspor Sevdalısı

    Ahmet abim sevgiler saygılar. Kastamonu gelişiyor tabii ki. Bir Kastamonu’lu olarak gurur duyuyorum. Karabük Kastamonu’ya bağlansa daha iyi olur. Hiç olmazsa köy olmaktan kurtulur. Karabük’tekiler birbiriyle çekişe dursun. Karabük’ün kaderimidir bu Allah aşkına. Bırakın çekişmeyi Karabük’e bir fazlasını nasıl yapabilirim diye enerjinizi sarf edin. Yeter artık. Herşeyde geriyiz. Karabükspor keza öyle. İlçe iken Karabük şaha kalkmıştı, özellikle otuzbeşlik delikanlı ile. O günleri mumla arıyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin.

  4. Sakalımızda Var Ama

    Ahmet Bey; Bahsettiğiniz arkadaşlar görev verildiklerinde fabrikalarına geri dönerler. O kişiler Kardemiri para kazanma yeri görmediler, ülkelerine hizmet yeri gördüler. Kendi hayatlarından zamanlarından ailelerinden feda edip ülkenin üretimini artırmaya çalıştılar. Şimdi git fabrikaya bak cumadan bavuluyla işe gidip akşam memletine kaçan adamlarla dolu.

  5. Yorum Sizin

    Ahmet Bey gönderilen arkadaşların arı namusu dürüstlüğü aileleri incelendiğinde lekesiz insanlar. Yerine getirilenleri incelesen çaydan kucağında metresini geçirenler, kızı oğlu Adnan Oktarın müridi olanlar tvlerde Adnan hocayı savunanlar, evli çalışanlarla aşk yaşayıp kocalarından boşatıp kendi evlenenler, evli sekreteriyle yakalananlar falan filan lokomotif olmuşlar…
    Ak parti yönetimi bunlara müsade ederse kendi yüzleri kızarır. Dürüst insanları memleketi için ter akıtanları geri kazanmalıdırlar

  6. kalite

    şu adnan oktarcı kalite müdürünü getirebilmek için, şu an korona ile boğuşan büyük çelikçi ile eteğinde getirdiği raporcu İ.T. çok uğraştılar ve dürüst,iş ahlakı üst düzey,aidiyeti yüksek müdürümüzü görevden almışlardı.Allah büyük biri korona ile boğuşuyor,birinin karabüke girecek yüzü kalmadı.

  7. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM BUGÜNKÜ YAZINIZDA BELİRTMİŞSİNİZ,KELTEPE KAYAK MERKEZİNE GİDEN YOLUN KAYMAK GİBİ OLDUĞUNU,TEHLİKELİ YERLERE KORKULUKLARIN ÇEKİLDİĞİNİ YAZMIŞSINIZ.ÇOK GÜZEL YAPMIŞLAR DA,KARABÜK’ÜN MERKEZ VE İLÇELERİNE GİDEN KÖY YOLLARI VE KARABÜK’ÜN ÇARŞI VE MAHALLE YOLLARI NE OLACAK? BU YOLLAR HİÇTE KAYMAK GİBİ DEĞİL.DELİK DEŞİK,YAMA,TÜMSEK,ÇUKUR HEPSİ VAR.BİRDE BU YOLLARA EL ATSINLAR.YETKİLİ VE ETKİLİLER HİÇMİ BU YOLLARDAN GEÇMİYORLAR.GÜNDE BİNLER ARACIN GEÇTİĞİ BU YOLLARIN DURUMU İÇLER ACISI AMA NE GÖREN VAR NEDE KONUYU GÜNDEMİNE ALAN BELEDİYE BAŞKANI,SİYASETÇİ,YETKİLİ,ETKİLİ VAR.BU YOLLAR NE ZAMAN YAPILACAK? SEÇİM ZAMANI ÜZERİNE Bİ YAMA YAPILIP ÖYLECE BIRAKILACAKMI? KARABÜKLÜLER UYUYORMU? DEVEKUŞU GİBİ BAŞINI KUMA GÖMMÜŞ ÖYLECE DURUYORMU? BASIN BU KONULARI GÜNDEMİNEALIYORMU? BUNLARI BİLMEMİZ LAZIM. SAYIN AHMET ABİMİN DEDİĞİ GİBİ KASTAMONU GİBİ ÇEVRE İLLERE YAPILAN HİZMETLERİN BİZİM İLİMİZDE DE YAPILMASI LAZIM.BAKINIZ KASTAMONU VE BARTIN HİZMETLER KONUSUNDA KARABÜK’Ü KAT KAT GEÇMİŞ DURUMDA.BİZİM VEKİLLERİMİZ,BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ NE İŞ YAPAR.RAFET BAŞKAN AKPARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ İLE KAVGA EDECEĞİNEİŞİNE BAKMALI ÖYLE KURU KURU LAFLA BEN ŞUNU YAPTIM BEN BUNU YAPTIM DEMEKLE OLMUYOR. YAPILAN BİR SÜRÜ POPÜLİST PROJE DÖKÜLÜYOR.ORTADA SOMUT BİR PROJE YOK ÜÇ BEŞ ASANSÖR YÜRÜYEN MERDİVEN VE KENT(BETON) MEYDANINDAN BAŞKA NE VAR.KIŞ MEVSİMİ GELDİ HAVA KİRLİLİĞİ HAD SAFHADA,TEMİZLİK KONSU İSE BELEDİYENİN BAŞARISIZ OLDUĞU BAŞKA BİR KONU.UZUN LAFIN KISASI BALAEDİYE BAŞKANIMIZ ÜÇÜNCÜ DEFA SEÇİLMESİ ÇOK YANLIŞTI,VEDE YAP(A)MADIĞI İCRAATLAR NEDENİYLE SINIFTA KILMIŞTIR.2023 E KADAR ALLAH KERİM KARABÜKLÜNÜN İŞİ ÖOK ZOR.

  8. AK Partili

    Ahmet bey,senin yazdığı meclislerden çekilme işini AK Partililer yapamaz,Başkan onlara en ağır eleştirileri yapan bilgisiz der hakarete var sözler eder onlar sineye çekerler bir iki dik duruşxlu insan çekilelim filan diyolar ama onun için mangal gibi yürek lazım bizimkiler öyle bi yürek sahibi deyiller hiçbiri çekilemez Karabükün belediye hizmetleri varmı AK partililerde buna ortak olmaya kendilerini azarlattırıp hakaret ettirmeye devam ederler gerisi boş laf

  9. Hissedar

    Kardemir ankara bürosu açtıysa kamu aydınlatma platformuna bildirmeliydi. Açmadan müdür kadrosu ve ataması ilginç doğruysa…

  10. Seçmen; Görevden İstifa Etsin

    Nedir bu ya… Karabük her geçen gün geriye gidiyor diğer iller gelişiyor. Seçmenin aklıyla dalga mı geçiliyor.
    Belediye Başkanlığı, Belediye meclis üyeleri seçmen vasıtasıyla temsili görev olarak icra ediliyor.
    Kişisel kimliğinizdeki davranışlar, uslüpler herkes dikkat etmeli..
    İl başkanları devreye girmeli,
    Ak partili meclis gurubunun da sorumlu olduğu seçmene karsı sözleri var vaatleri var onları yerine getirmeli.
    Belediye başkanında sorumlu olduğu seçmene karşı sözleri var yerine getirmeli.
    Bu hususta neden anlaşılmıyor da, yok toplantıya katılmam, o bende katılmam görüşler, kanun tartışmaları seçmen böyle temsil noktasında seçti sizleri…
    Basında olayları olduğu gibi aktarıyor arkadaş sizde bir şeyler yazın da ne oluyor diye… Orası Meclis egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu bir makammmmmmm…
    Diğer iller akıllı şehir uygulamalarına geçer bizimkilerde…
    Bakın İzmir depreminde yüzlerce kişi öldü Ne yapıldı Karabük’te önlem Konusunda
    Riskli binaları tespit edildi mi, Master kentsel dönüşüm planı sunuldu mu bakanlığa, Yapım uygulama aşamaları nedir ?
    Bir vatandaş öldüğünde bunun hesabını verebilecekmişsiniz.
    Belediyenin idari yapısında var mı bir sıkıntı Kordan parka moloz dökülmeye pislik atılmaya başlanmış…
    Bisiklet yolları planınız nedir yeni yapılan yollarda ayırdınız mı? Yaya geçitleri Ne alemde,
    Çevre konusunda ne durumdasınız Araçlarınız Toplu taşıma araçlarınız uyumlu mu?
    Sayılacak o kadar şey var ki…
    Seçmen her şeyi gözlemliyor…
    İstifa edin vatandaşı oyalamayın o makamlar milletin oradaki sizlere verilen güç de milletin
    Kullanırken mantıklı ve hizmet noktasında kullanın…

  11. .

    Kastamonunun yüzölçümü büyük

  12. Mavi ateşli..

    eyi günler..bakıyorum da yorumlara Cumhuriyet kenti..Ağır sanayinin başkenti Karabükümü hemen de gömdünüz..neymiş yok Kastamonu Karabükü geçmiş mış.köy ölmüş mü de.mavi ateşin ölümü.60
    ..70 ile bedeldir haberiniz ola.Otel le mi geçecek..vay.vay..Ağır sanayii konuşur bizim burda..bir de size bedava biligler vereyim nacizane..TÜİK verilerine göre…
    1..Orman bölgesi..yüzde..76 ortalaması ile.
    1,,mavi ateş 81 ilde vergi tahakkuk ile tahsilat..da 16..ve 12 sırada..
    1..yaşanabirlilik sıralamasında 21.sırada.
    1…ilk 100 sanayii sırasında 4 firma var..
    1..evi arabasi olanlar oranı yüzde 86..oranında..
    1..Eğitimde daima ilk 5..de
    1…İthalat..ihracatta ilk 20.de.
    1..okul.öğretmen..memur sayısında Eyice durumdayız..lakin niteliksiz işsizlik her ülkenin sorunudur..
    1..Üniversitemiz öğrenci sayısında ve dalında ilk yiRMI içinde..Yabancı tercihler de 1.sırada..
    1..vs.vs.. bi de bunlara göre geçsinler puslu kenti..bakem..görelim.kolay gele.

  13. mavi ates bude bu taraftan bak

    1. orman bolgesi yuzolcumunun 100/76 si orman demissiniz lakin urunleri isleyecek katma degerli urunler imal edecek ahsap sanayimiz yok
    2. yasanilabilirluk seviyesi olarak 21. il yazmissiniz karabukte eviniz ve isiniz haricinde oda bir ise sahipseniz gidecek sinama, tiyatro, konser, müze varmi gectim bir bardak cay icecek cay bahcen varmi kasaba cayhaneleri gibi uyduruk oturakli merdiven alti cay ocaklari haricinde. iki tane irmak geciyor sehrin icinden su akiyor biz bakamiyoruz bile pislikten duzensizlikten.
    3. ilk 100 de 4 sanayi kurulusumuz var demissiniz ama turk sanayisinin babasi ilimizde bulunan DÇ isletmeleri. etrafimizdaki iller kalkinmada oncelikli il oldukları icin yatirimci vergi ve sigorta gibi kalemlerde devletin uyguladigi indirim arti yatirim kredileri icin komşu illerimizde tesislestiler ne yazikki siyasilerimiz ve disarda tesislesip banka mevduati olarak karabuk ilinde islem goren sirketler yuzunden organize sanayimizi tam anlamiyla tesislestiremedik daha iyi yerlerde olabilir istihdam olarak karabuklu rahat ederdi.
    4. evi arabasi olanlar 100/86 demissiniz dogru sehrin icine girin binalarin cadde girislerindeki dukkan magazalar haric diger katlar bos ve bakimsiz. sehrin merkezindeki konutlarin cogu dökülüyor. araba cok herkeste araba var memleketimizde ama kimse yol varmi park yeri varmi trafik duzeni rahatmi diye sormuyor.
    5 egitim konusunda ulke olarak virus nedeniyle her yer kadar bu olumsuzluklardan nasibimizi aldık.
    6. universitemizin kapasitesi cokta onemli degil uyduruk bölümler puani en dusuk bolumler cogu ogrenci kayit donduruyor gelen yabanci da ingilter fransa almanya rusya cin japon degil kucumsemek icin soylemiyorum ama cogu yabanci ogrenci az gelişmiş afrika ulkelerinden gelen arkadaslar oyle ovunulecek bir durum yok.
    kargaya yavrusu sahin gozukurmus ama. karabuk bir zamanlar sahin kartal gibiydi karga olduk dahada küçülüyor amacimiz tekrar eski sasali gunlerine dönsün isyerleri acilsin goc vermeyelim alalim, şehrimiz tekrar profisyonel kisiler tarafindan planlanip projelendirilsin bir silkelenip kendimize gelelim. VESSELAM……

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.