Her Telden (16.Mart.2015)

Her Telden (16.Mart.2015)

Yayın: 16.03.2015 09:37
Paylaş:
A+ A-

MHP İÇİNDE,HALKIN DEYİMİ İLE, “ÇADIR TAM ANLAMI İLE KARIŞIYOR GALİBA VE SAYIN DURMUŞ YALÇIN İSMİ..
MHP İçinde,halkın deyimi ile, “ÇADIR TAMAMEN KARIŞIYOR..” gibi bir hava esiyor,gördüğümüz MHP’Lİ Kardeşler şaşkınlıklarını açık dile getiriyorlar.
Sayın DURMUŞ YALÇIN ismi şaşkınlık yaratmış.
MHP Geleneğinden gelen bir Aileden Sayın YALÇIN,ancak,öyle aman/aman bir Siyasi tecrübesi yok,Siyasi çalışmaların içinde bulunmamış bir isim ve bu durum MHP’LİLERİ ciddi biçimde ürkütüyor.
Sayın DURMUŞ YALÇIN ekonomik durumu iyi olan ve bu anlamda Ticaret çevrelerinde beğenilen,sevilen,takdir gören bir isim,bu yönüne kimsenin toz kondurması mümkün değil elbet.
Ancak Siyaset apayrı bir uğraş dalı.
MHP İçinde ki insanların Sayın DURMUŞ YALÇIN ismine ticari bağlamda hiçbir biçimde söz etmediklerini görüyorsunuz,ancak,Siyasi bağlamda pek öyle değil.
MHP İçinde Eskipazar’ın önemli ailelerinden gelen Sayın AYHAN AKBAŞ’IN Adaylığı konuşuluyor ve Sayın AYHAN AKBAŞ tabanda çok daha büyük ilgi görmüş gibi görünüyor.
MHP İçinde başvurular ÇARŞAMBA günü saat 17.00 itibarı ile sona eriyor ve bekleyelim bakalım başka KİMLER BAŞVURU yapacaklar bu anlamda başvuruları beklemek en ideali.
MHP İÇİNDE SULAR DURGUN AKMIYOR,BU BESBELLİ.

İMZASIZ MEKTUPLARLA “İNSANLARI KARALAMAK DOĞRU BİR HAREKET Mİ..?” VE KATOLİK NİKAHI ÖRNEĞİ…
Siyasette SAĞ GÖZÜN-SOL GÖZE iyiliği,şefaati dokunmaz derler ve tastamam doğru bir tanımlamadır,Siyasette UZUN VADELİ dostluk ve UZUN VADELİ karşıtlık olmaz derler tastamam doğru bir tanımlamadır.
BUGÜN DOSTSUNUZDUR,YARIN KARŞIT OLURSUNUZ..
Veya bunun tam tersi olabilir.
Ancak İNSANLARI İMZASIZ MEKTUPLARLA KARALAMAK/KARALAMAYA ÇALIŞMAK fevkalade yanlıştır,fevkalade sakat bir yol olarak görülür.
KATOLİK NİKAHINDA EDİLEN BİR SÖZ VARDIR.
“BU NİKAHA KARŞI OLANLAR YA ŞİMDİ KONUŞSUN VEYA EBEDİYYEN SUSSUN..” şeklinde ki söz ne güzeldir,bunu hayatınıza uyarladığınızda YA ZAMANINDA KONUŞACAK,BİLDİĞİNİZİ ANLATACAKSINIZ veya EBEDİYYEN SUSACAKSINIZ.
İMZASIZ MEKTUPLARLA insanları karalamak ne demek,o mektuplarda yazdığınız İDDİALARI NEDEN ZAMANINDA DİLE GETİRİP ,orta yerde,bir yanlış varsa engel olmaya çalışmadınız.
NEDEN O İDDİALARI SAVCILIKLARA İNTİKAL ETTİRMEDİNİZ,şimdi insanların karalamak için kullanma yolunu seçtiniz,böyle bir gelişmeye kim itibar eder.
Son günlerde bu mektuplar sağa/sola gönderiliyormuş.
Hiç hoş,hiç şık,hiç sağlıklı bir hareket değil doğrusu.

7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİ VE “BİR CHP’Lİ KARDEŞİN…” VERDİĞİ,BARTIN İLİNDE SİYASAL OY DAĞILIM ÖRNEĞİ..!!
Önce ki gün CHP’Lİ bir kardeşimiz “BARTIN İLİNDE Kİ OY KULLANIMINDAN..” söz etti ve gerçekten çok çarpıcı gelen bilgiler vererek “NEDEN KARABÜK’TE BUNU GERÇEKLEŞTİRMEYELİM..” anlamında ifadeler kullandı.
O CHP’Lİ kardeşimizin söylediğine göre “YEREL SEÇİMLERDE CHP’LİLER,MHP ADAYINA OY VERİYORLARMIŞ.GENEL SEÇİM SÖZ KONUSU OLUNCA DA,MHP’LİLER,CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA OY VERİYORLARMIŞ..”
Bunu gerek CHP’NİN,gerekse MHP’NİN Örgütler bağlamında düzenlemesi,planlaması çok/çok zor,demek ki BARTIN SEÇMEN TABANI bu işi içselleştirmiş,öyle oy kullanıyor.
Baktığınızda BELEDİYE BAŞKANI MHP’Lİ..
Ama,CHP BARTIN’DAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIYOR..
O,CHP’Lİ kardeşimiz bunları anlattı ve “BARTIN GİBİ,KARABÜK GİBİ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN YERLERDE,EĞER SEÇMEN BU HAREKETİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSE,ÜLKE DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÇOK İYİ SONUÇLAR ALINIR..” dedi.
Sonra da “BAKIN 30 MART YEREL SEÇİMİNDE,CHP’Lİ 10-12 BİN CİVARINDA SEÇMEN,MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Sayın RAFET VERGİLİ’YE OY VERDİ.CHP’Lİ SEÇMEN BU ANLAMDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI.ŞİMDİ SIRA MHP’Lİ SEÇMENDE..” dedi.
Böyle bir sistem Karabük’te çalıştırılabilir mi..?
Pek,İHTİMAL VERMİYORUZ,ama,O CHP’Lİ kardeş umutluydu..
7 Haziran tarihi pek uzak değil,birlikte görürüz.

İL ÖZEL İDARESİ,BULAK VE YÖRÜK KÖYLERİ İLE İLGİLİ “KORUMA İMAR PLANLARINI YAPTI..”,PEKİ KORUMA KURULU.
İl ÖZEL İdaresi İŞ HACMİ OLARAK gerçekten çok dolu,çok yoğun,örneğin İL MÜDÜRLÜKLERİNİN birçok işini takip ederken,Köy İmar Planları noktasında da sırtına yük bindirildi.
KÖY İMAR PLANLARINI İL ÖZEL İDARESİ YAPIYOR.
Örneğin BULAK ve YÖRÜK KÖYLERİ İÇİN KORUMA İMAR PLANLARI hazırlandı ve bu Planların KORUMA KURULU’NDAN çıkması onaylanması süreci yaşanıyor.
KORUMA KURULU ÇOK SIK TOPLANMIYOR.
KURUL ÜYELERİ çeşitli yerlerden geliyorlar,birçok ÜNİVERSİTEDEN gelen Kurul Üyeleri var ve çok titiz çalışıyorlar,TARİHSEL ve DOĞAL zenginliklerin korunması için kılı/kırk yarıyorlar.
İL ÖZEL İDARESİ,Karabük’ün özellik arzeden BULAK ve YÖRÜK Köyü için KORUMA İMAR PLANLARINI hazırladı ve KORUMA KURULU’NA yolladı.
KURUL NASIL KARAR VERECEK ACABA..?
İl ÖZEL İDARESİ gerçekten çok YOĞUN BİR İŞ YÜKÜ altında çalışıyor/çalışıyordu,şimdi KÖY İMAR PLANLARI DA işleri arasına katıldı ve olayın tam bu noktasında YETERLİ ELEMAN sorusu akla geliyor.
Yeterli TEKNİK ELEMAN var mı sorusu akla geliyor..
Bir süre önce eleman alımı yapılmıştı,yeterli oldu mu acaba..?

KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİLİRSE,HİÇBİR ANLAMDA “ÖZELLEŞTİRME DÜŞÜNÜLMEZ”…
Biliyorsunuz Ülkemizde ciddi bir ÖZELLEŞTİRME FURYASI yaşandı/yaşanıyor ve bunun temelinde KAMU ÜRETTİĞİ İŞLERDE ZARAR EDİYOR gibi bir gerekçe yatıyor.
Karabük İl ÖZEL İDARESİ daha önce TAŞERONLARDAN,YÜKLENİCİ Firmalardan aldığı bazı hizmetleri kendisi üretmeye,yapmaya başladı ve ÇOK VERİMLİ SONUÇLAR ALINDIĞI BİLGİLERİ VERİLİYOR.
Örneğin bir KONKASÖR ALDILAR ve çok/çok verimli olduğuna dikkat çekiliyor,hatta PARASINI BİR YIL İÇİNDE AMORTİ EDER diğer yıllar bedavaya gelir şeklinde de bilgiler veriliyor.
Örneğin İŞ MAKİNALARINI kullanmak üzere ELEMAN ALIMI yapılmış ve hiçbir anlamda TORPİL işin içine girmemiş,HAK EDEN,İŞİ BİLEN elemanlar alınmış.
BÖYLE YAPILSA ÖZELLEŞTİRMEYE GEREK BİLE OLMAZ.
Karabük İL ÖZEL İDARESİ tasarruflu davranıyor,ucuz üretiyor..
Hizmet satın almak her zaman UCUZA GELMİYOR demek ki..!!

AK PARTİ MÜLAKAT YOKLAMASI YAPILDI VE ARTIK SONA DOĞRU YAKLAŞILIYOR,5 İSİM İÇİNE KİMLER GİREBİLİR..?
AK Parti MÜLAKAT KOMİSYONU Milletvekili Aday/Adayları ile görüşmeler yaptı ve bu son aşama da geçildi,şimdi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın AHMET DAVUTOĞLU Başkanlığında ki ÜST KOMİSYON sürecine giriliyor.
ÜST KOMİSYONU 5 İSİM GİDECEĞİ BELİRTİLİYOR.
BU 5 İSİM KİMLER OLABİLİR..?
AK Parti cenahında Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile Sayın SEDAT NAMAL’IN Üst Komisyona gitmelerine garanti gözü ile bakan geniş bir çevre var.
Peki diğer isimler kimler olabilir..?
Sayın OSMAN KAHVECİ,Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın ÖMER AYAR sistem gereği,diğer yoklamalara girmeden direkt gidiyorlar ÜST KOMİSYONA.
Dün AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile ayaküzeri sohbet ettik,yanında İl Yönetiminden Sayın HAKAN ŞENTÜRK ile AK Parti’nin kuruluşunda görev almış olan,halen herhangi bir görevi olmayan Sayın BÜLENT YAŞAR vardı yanında..
“ÜST KOMİSYONA KİMLER BAŞKAN..” diye sorduk,herhangi bir bilgi vermedi “PARTİ İÇİNDE BUNLARI KİMSENİN BİLME ŞANSI YOK.SÖYLENEN HERŞEY VARSAYIMA DAYALI OLUR,SOMUT BİLGİYE DAYANMAZ..” yolunda sözler etti.
AK Parti ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARI ÇOK SIKI GEÇİYOR.
ADETA KILI/KIRK YARIYOR AK PARTİ..
Bakalım ÜST KOMİSYONA KİMLER KALDI..
7 NİSAN GÜNÜ GEÇİCİ LİSTE ÇIKINCA HERŞEY BELLİ OLUR..

YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN “İKİ AYRI KARARINDAN HANGİSİ GEÇERLİ OLACAK..” ÜLKENİN EKONOMİK SİSTEMİ
Karabük 2.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği bir kararı,önce ONAYAN Yargıtay 11.Hukuk Dairesi,aradan 7 ay civarında bir süre geçince bu kez,daha önce ONADIĞI kararı BOZMUŞTUR.
Bozma kararına Karabük 2.Asliye Hukuk Mahkemesi de uymuştur.
Şimdi konu YARGITAY GENEL KURULU’NA gidecek.
Yani YARGI SÜRECİ HENÜZ TÜKENMEDİ/BİTMEDİ..
Şimdi YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN bozma kararı,YARGITAY GENEL KURULU tarafından da onaylanırsa neler olabilir,neler gelişebilir..
ÜLKE EKONOMİK SİSTEMİNDE önemli yerleri olan birçok Anonim Şirketin Yöneticileri ile Şirketin,Genel Kurul kararı ile TİCARİ FAALİYETTE bulunduğu yolunda bilgi veren çevreler var.
Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olmasına karşın,Şirket Genel Kurul kararı,ile Ticari ilişkisini sürdüren bu çevreler çok ciddi sıkıntıya gireceklerdir,olay yalnızca KARDEMİR’İ ilgilendiren bir hal olmaktan çıkacak,çok genel bir hüküm haline gelecektir.
ÜLKENİN EKONİMİK SİSTEMİ MASAYA YATIRILACAKTIR.
Şimdi,Ülkenin ekonomik sisteminin,gözü BU DAVA İÇİN YARGITAY GENEL KURULU’NUN kararına çevrilmiş bulunuyor,nasıl bir karar çıkacak acaba..?
Ülkenin ekonomik sistemi bu karardan etkilenecektir..

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI SAYIN CEVDE AKAY,İLÇELERİ GEZEREK,ÜYELERLE BULUŞMAYA GAYRET EDİYOR..
Dün Eflani’den bir dostum/akrabam aradı ve bazı konuları konuştuk,özel bir dizi konumuz vardı onları konuştuk,daha sonra da “CHP ADAY /ADAYI Sayın CEVDET AKAY GELDİ..” dedi
“NASIL BEĞENDİNİZ Mİ..?” diye sorduk..
“AHMET ABİ,HAKKATEN DOLU/DOLU BİR ARKADAŞ.ÇOK BEĞENDİK..” gibi yaklaşımlar getirdi,bu sohbetten sonra Sayın CEVDET AKAY’IN İlçeleri gezdiği,CHP’Lİ Üyelere ulaşmaya gayret ettiği haberini aldık.
Bu Siyasi tutum,bu Siyasi tavır öyle sanıyoruz ki,hem Sayın CEVDET AKAY’A kazandıracaktır,hem CHP’YE kazandıracaktır,insanlar bu tür iletişimlerden hoşlanıyorlar,hoşlandıkları gibi çevrelerinde ki insanlara da anlatarak bir anlamda propaganda yapmış oluyorlar.
CHP MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLARI SAHAYA İNİYORLAR.
Sayın CEVDET AKAY’IN ziyaretleri bunu gösteriyor.
Şimdi diğer Aday/Adayları da sahaya inerek çalışmalarına başlayacaklardır,yapılacak ÖNSEÇİMDE kendilerine oy isterlerken,CHP’Yİ DE anlatmış olacaklardır.
CHP HAREKETLENİYOR,BU DİKKAT ÇEKEN BİR GELİŞME..
CHP ADAY/ADAYLARI SAHAYA İNİYORLAR..
İyi de yaparlar..

KARABÜK “MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ…” AYRI “KARABÜK KÖY MUHTARLARI DERNEĞİ..” AYRI VE ÇEKİŞME..
Karabük’te iki ayrı MUHTARLAR DERNEĞİ var ve ne yazık ki MAHALLE MUHTARLARI ile KÖY MUHTARLARI bu anlamda ayrılmışlar,ayrı/ayrı DERNEK ÇATISI altındalar..
KÖY MUHTARLARI DERNEĞİ DAHA ÖNCE KURULMUŞ.
Dernek iki olunca,güç bölünüyor elbet.
Ancak,şurasını da kabul etmek gerekir ki MAHALLE sorunları ile KÖY sorunları çok farklı ve buradan yola çıkarsanız iki dernek olması bir parça makul görülebilir.
Ama,bir Dernek “MAHALLEDE BİZİM KÖYDE BİZİM,HER İKİ BİRİMİNDE İŞİNİ GÖRÜRÜ,İŞLERİNİN HALLİNDE GEREKEN DESTEĞİ VERİRİZ..” diyebilirse,TEK DERNEK OLMAK elbet yararlıdır.
BİRLİKTEN GÜÇ ÖYLE DOĞAR.
BÖLÜNMEK bazı insanlara BAŞKAN,YÖNETİM KURULU ÜYESİ gibi sıfatlar verir,ancak,toplamda,MUHTARLIK MÜESSESİ kazanmaz,MUHTARLARIN yönettiği birimler kazançlı çıkmaz.
BİLMİYORUZ MUHTARLARIMIZ BÖYLE Mİ DEVAM EDECEKLER..?
Yoksa bir araya gelerek birleşecekler mi..?
Ne demek MAHALLE MUHTARI,KÖY MUHTARI..
Muhtar Muhtardır kardeşim gelin kucaklaşalım diyebilecekler mi..?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli’de balıkçılar, av yasağının başlamasıyla limanlara demirledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA/ZONGULDAK/KOCAELİ (AA) – Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayan av yasağının başlamasıyla Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'de kıyıya çekilen balıkçılar, teknelerin bakımı ve ağların onarımı için kolları sıvadı.

Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı Karasu ilçesinde teknelerini kıyıya yanaştıran balıkçılar, 1 Eylül'de yeniden “vira bismillah” demek için her sene yapılan onarım işlerine başladı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, AA muhabirine, balıkçıların kötü bir sezon geçirdiğini ve umduğunu bulamadığını söyledi.

Sezonun palamutla başladığını ancak umdukları kadar avlanamadıklarını anlatan Bıçakcı, kış balıkçılığından da suyun geç soğuması nedeniyle istifade edemediklerinden bahsetti.

Bıçakcı, midye teknelerinin ise her gün 10 ton civarında midye avladığını aktararak, “Onlar için kayıp söz konusu olmadı. Ortasu teknelerimiz vardı iki üç tane. Onlar da zaman zaman hamsi avına gittiler. Birkaç sefer hamsi aldılar. Onun dışında bu seneyi kayıplarla atlattık. Umduğumuz gibi bir sezon geçirmedik.” değerlendirmesinde bulundu.

Tekneler ile ağların bakımının yapılması gerektiğine değinen Bıçakcı, “Ağlarımızı da elden geçireceğiz. Önümüzdeki sezona hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Geçen sezon umduğumuzdan fazla palamut çıktı. Bu sene hiç olmadı. Tahmin ediyorum, önümüzdeki sene yine palamutta patlama yaşayacağız.” diye konuştu.

İlçede 18 yıldır balıkçılık yapan Ekrem Aydın, geçen seneyle bu sezon arasında çok fark olduğuna işaret ederek, “2022'de süper balıkçılık oldu. Geçen sezon inanın 4 palamut yakaladım. Şimdi de bakım yapıyoruz. Bu seneden çok ümitliyiz.” dedi.

– Zonguldak

Zonguldak Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Şahin Sarıtaş, gazetecilere, istedikleri gibi bir sezon geçiremediklerini söyledi.

Özellikle palamut bakımından balıkçıların bekledikleri parayı kazanamadıklarını anlatan Sarıtaş, “Tuttukları balıklar anca masraflarını karşıladı. Kalkanda da başta güzel balık vardı ama sonra o da bitti. Şimdi ise balıkçılar ağlarını onarıp teknelerini tamir etmeye başladı. Bu sezon balıkçılık anlamında zayıftı.” şeklinde konuştu.

Sarıtaş, önümüzdeki yıl bereketli bir sezon geçirmek, bu sayede vatandaşlara ucuz balık satmak istediklerini sözlerine ekledi.

Balıkçı Şafak Göktepeli, yeni sezon hazırlıkları için kayıklarına bakım yaptıklarını belirterek, “Burada palamut olmayınca sezon kötü geçiyor çünkü küçük kayıkçılarımız var. Ağ kayığımız çok az. Bunlar çoğunlukla palamuttan ve çinakoptan geçimini sağlayanlar. İnşallah seneye diyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Kocaeli

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de av sezonu yasağının başlamasıyla endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol araçları limana yanaştı. Ereğli Limanı'na demirleyen balıkçılar, ağ ve teknelerinin bakım ve onarımını yapıyor.

Balıkçılık yapan 33 yaşındaki İsmail Erdoğan, meslekte ailesinin 3. kuşağı olduğunu, işi babasından öğrendiğini anlattı.

Bu sezon hamsi bolluğu yaşandığını aktaran Erdoğan, “Sadece hamsi var dersek yeridir. İstavrit küçük, onun için bakmadık; palamut ve lüfer bu sezon yoktu. Önümüzdeki sezon için balıkçı ağabeylerimiz, reisler palamut ve lüferin bol olacağını belirtiyor. Şu anda yasağa girdik, şimdi ağalarımızı ve teknelerimizi bakıma aldık.” diye konuştu.