Her Telden (16 Mayıs 2020)

Her Telden (16 Mayıs 2020)

Yayın: 16.05.2020 00:48
Paylaş:
A+ A-

OCAK 2021 TARİHİNDE YAPILMASI BEKLENEN MÜSİAD ŞUBE KONGRESİ İÇİN İSMİ ÇIKARTILAN Sayın PEHLİVAN BAYLAN “ÜYE DEĞİLİM Kİ…”
Karabük Şubesi kurulduğundan bu yana,Şube Başkanı olarak görev yapan Sayın AHMET NUR, Ocak 2021 yılında yapılması beklenen Kongre de yeniden Şube Başkan Adayı olmayacak.
Aslında Sayın AHMET NUR Genel Merkezin talimatına uyarak,bir dönem fazla görev yaptı/yapıyor,zira,Tüzük gereği “BİR İSİM BELİRLİ BİR DÖNEMDEN SONRA BAŞKANLIK YAPMIYOR/YAPAMIYOR..”
Sayın AHMET NUR, geçen dönem bırakıyordu,DEVAM ETMESİ İSTENDİ.
Şimdi belirli bir çevre Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN, MÜSAİD Başkanlığına aday olacağı yolunda bir söylenti çıkarttılar ve Sayın BAYLAN ile bu konuyu görüştük.
Öncelikle “Sayın AHMET NUR, BENİM ARKADAŞIM/DOSTUM.BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM OLSA KENDİSİNE SORAR/DANIŞIR ÖYLE YOLA ÇIKARIM. AYRICA, MÜSİAD GİBİ CİDDİ KURULUŞLARIN ÜYELİK SİSTEMLERİ SAĞLIKLIDIR VE BEN BU DERNEĞE ÜYE DEĞİLİM.ÜYE OLSANIZ HEMEN SEÇİLME ŞANSINIZ YOK..”
Sayın BAYLAN bu söylentilere bir anlam veremediğinin de altını çizdi.
“ORADA KURULUŞUNDAN BU YANA ÜYE OLAN ÇOK DEĞERLİ SANAYİCİ ve İŞ İNSANLARI VAR.BENİM DIŞARIDAN GELİP BAŞKAN OLMAM,O KARDEŞLERİME KARŞI DA BİR HAKSIZLIK OLMAZ MI..?” anlamında bilgiler de verdi.
MÜSİAD ŞUBE KONGRESİ OCAK 2021 TARİHİNDE YAPILACAK.
Söylentiler şimdiden başladı galiba.

BANKA ŞUBELERİNİN ÖNÜ, HEMEN HER GÜN ANA/BABA GÜNÜ VE BANKALARDAN GÜNLÜK 50 BİN,BANKA ATM’LERİNDEN 300 BİN İŞLEM..!!
Geçtiğimiz gün bir bankacı dostumuzla telefon görüşmemiz oldu,”ABİ BANKANIN ÖNÜNDE KUYRUK VAR. SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLMESİ İÇİN GÖREVLİLERİMİZ SÜREKLİ UYARIYORLAR..” dedi.
Sesinde hafif tertip bir sitem vardı sanki.
Daha sonra da “ABİ İYİ Kİ,BİRÇOK MAHALLEMİZDE BANKA ATM’LERİ VAR. ONLAR OLMASA BANKALARDA DURULMAZ VALLAHİ..” dedi,nedir bu iş diye sorduk.
“BANKA ATM’LERİNDE, BANKA KARTLARI İLE HER İŞLEM YAPILIYOR…” dedi.
Söylediğine göre,Banka Şubelerine giderek günlük işlem yaptıranların “İŞLEM SAYISI 50 BİN CİVARINDAYMIŞ..” buna karşı dedi O Kardeşimiz “BANKA ATM’LERİNDEN YAPILAN GÜNLÜK İŞLEM SAYISI 300 BİN CİVARINDADIR..” dedi.
İnsanları BANKA ATM’LERİNE YÖNLENDİRME GAYRETİNDE gibi gördük.
Peki oralarda KUYRUK ve SOSYAL MESAFE VAR MI diye sorduk..
“ABİ, BİLMİYORUM Kİ,MAHALLELERDE Kİ ATM’LERİ EPEYİDİR GEZMEDİM..” dedi.

VALİ Sayın FUAT GÜREL, EFLANİ’DE Kİ 3 GÖLETE,30 BİN BALIK BIRAKMIŞ,GÖLETLERİN SULAMA KANALLARI,İÇME/KULLANMA SUYU BERBAT..!!
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, geçtiğimiz gün Eflani’ye giderek 3 GÖLETE 30 BİN CİVARINDA BALIK BIRAKMIŞ,çokta iyi yapmış,zira bu Göletler AMATÖR BALIKÇILARIN BALIK AVI TUTKULARINA CEVAP vermenin ötesinde pek bir işe yaramıyor.
Eflani bu göletleri amacı doğrultusunda kullanamadı..
Bunlar SULU TARIM YAPILMASI amacı ile yapılmıştı,SULAMA KANALLARI yıllardır kullanılmadığı için tahrip oldu,şimdi EFLANİ İNSANI SULU TARIMA niyetli ancak,SULAMA KANALLARI yok ki..!!
Geçtiğimiz gün CHP Eflani İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ WhatsApp mesajı ve görüntüler göndermiş,EFLANİ ÇEŞMELERİNDEN akan suyun görüntüleri,tıkandığı için sökülüp,yenileri takılacak olan ARITMA CİHAZLARININ görüntüleri..
Emin olun içimiz cııız etti,çeşmelerden akan su öylesine berbat çamurlu..
Ayrıca,yıllar önce EFLANİ SU ŞEBEKESİ’NİN belirli bölümlerinde ASBESTLİ BORULAR kullanılmış ve bilindiği gibi ASBEST kanserojen özellik taşıyan bir madde olarak biliniyor..
Keşke,Vali Sayın FUAT GÜREL’E BİR BARDAK SU İKRAM EDİLMİŞ OLSAYDI..!!
Hemen herkesin “BAŞARILI OLARAK GÖRÜP/GÖSTERDİĞİ..” Eflani Kaymakamı Sayın BURAK ÖZ mutlaka konutunda İÇME/KULLANMA SUYU olarak,bu suları kullanıyordur..!!
Doğrusu yazık oluyor EFLANİ YAŞAYANLARINA..

KORONA VİRÜS NEDENİ İLE “YARGI ORGANLARI DA TATİLE GİRİNCE..” KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN KARABÜKSPOR UNUTULDU
Şu melanet korona virüs nedeni ile BÜTÜN HAYAT DURDU sayılır,bu nokta da YARGI ORGANLARI DA çalışmayınca,örneğin Karabük’ün en büyük ve en ciddi sorunlarından olan KARABÜKSPOR’DA adeta unutuldu gitti.
Rahmetli dostum,kardeşim MAHİR ACAR yattığı yerden görüyordur durumu ve “BEN BİLE BU KENTE KARABÜKSPOR İLE İLGİLİ CİDDİ BİR MESAJ VEREMEMİŞİM..” diye düşünüyordur.
KARABÜKSPOR NE OLACAK dersiniz..?
Bakın GÜNAHI OLMAYAN birçok insana RESMİ BİRİMLER BORÇLAR çıkartmıştı, sırf isteyerek veya hatır için Yönetim Kurulu’na girmiş/alınmış oldukları için RESMİ BİRİMLERCE borçlar çıkartılmıştı.
Şimdi korona virüs salgını girdi araya,hepsi unutuldu gitti..
KARABÜKSPOR’DA gündemden düştü,ÖYLE Mİ..!! ??

ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI Sayın ADİL KARAİSMAİLOĞLU DÜN FİLYOS LİMANI’NI İNCELEDİ VE KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sayın ADİL KARAİSMAİLOĞLU dün FİLYOS LİMANI çalışmalarını yerinde ve orada ki ÇELİK KAZIK Fabrikası ile Denize çelik kazıl çakılma işlemlerini görmek amacı ile FİLYOS’A geldi.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN DA katıldığı bir dizi etkinlikleri yerinde görme inceleme imkanı bulan Bakan Sayın ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NU özellikle FİLYOS LİMANI bağlamında, KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN geniş bilgiler verdiği belirtildi.
KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN Bakan Sayın ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NA, Filyos Limanı bağlamında KARDEMİR’İN taleplerini ilettiğine de dikkat çekilirken,Bakan Sayın KARAİSMAİLOĞLU’NUN Genel Müdür Sayın SOYKAN’IN taleplerine oldukça sıcak yaklaşımlar gösterdiği ifade edildi.
Bilindiği gibi FİLYOS LİMANI, KARDEMİR açısından büyük önem taşıyor.
KARDEMİR Genel Müdürü Bakana taleplerini,yeniden,iletti..

GEÇTİĞİMİZ AKŞAM KARABÜK’ÜN BAŞARILI İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SIRRI TUĞ İLE POLİSEVİ’NDE UZUN SÜRE SOHBET ETTİK,ÇAY İÇTİK..
Geçtiğimiz akşam,Karabük’ün başarılı İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ,Gazeteciler Dernek Başkanı Sevgili METİN KAYA ve HAKAN TUÇER ile Polisevi’nde, çay içtik uzun/uzun sohbet ettik.
Sayın SIRRI TUĞ, son yaşanan korona virüs salgını sırasında Emniyet Güçlerinin yaptıkları çalışmaları anlattı,zaten sahada görünen çok ciddi çalışmaları var,bunu/bunları vatandaşımız 7/24 yaşıyor.
Sayın TUĞ Karabük’ü anlattı,analizler yaptı ve İlçeler ile birlikte “HUZUR/GÜVENİN VATANDAŞIN CAN ve MAL GÜVENLİĞİ NOKTASINDA..” yaptıkları çalışmaları anlattı.
BABADAN gelen bir Polislik geleneği var Sayın SIRRI TUĞ’UN,o mesleği hakkı ile yapmaya,o kutsal mesleğin hakkını vermeye çalışan bir isim ve bunu birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına da yansıtıyor elbet.
Geçmişte yaşadıklarını anlattı Sayın SIRRI TUĞ ve yıllar önce Karabük İlçe Emniyet Müdürlüğü yapan,Sayın ALİ OKUMUŞ ile Bursa İlinde yaptıkları çalışmaları anlattı,o ara Sayın ALİ OKUMUŞ’UN DA telefonda sesini duymuş olduk.
Şehir içi trafiği de anlattı Sayın SIRRI TUĞ ve bu nokta da Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile sürekli irtibat halinde olduklarını ,çözüm üretmek için çalıştıklarını anlattı.
Geçmişten geleceğe uzun/uzun sohbet ettik..
Sayın SIRRI TUĞ ve mesai arkadaşları,vatandaşın can/mal emniyetini,huzuru,güvenini temin için canlarını dişlerine takmış biçimde çalışıyorlar ve çalışmalarını sürdürüyorlar..
Gerçekten keyifli,sıkıcı olmayan bir sohbetimiz oldu Sayın TUĞ ile.,

YAŞANAN KORONA VİRÜS SALGIN SIKINTISI NEDENİ İLE KİLİTLENEN SOSYO/EKONOMİK GERÇEKLER VE KARDEMİR YATIRIMLARININ DURMASI
Dünya ve Ülkemiz,şu melanet korona virüs nedeni ile sosyo/ekonomik anlamda dibe vurmuş görünüyor,uzmanların söylediklerine göre BU SALGIN SONRASINDA DA, insanlık,2019 son aylarını bir daha göremeyecekmiş.
YEPYENİ BİR SOSYO/EKONOMİK DÜZEN GELECEK deniliyor.,
Karabük açısından, KARDEMİR çok ama çok önemli ve bakın KARDEMİR YENİ YÜKSEK FIRIN YAPIMI DA DAHİL,birçok yatırımını askıya aldı,durdurdu,en azından erteledi.
ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİLİYOR.
Bu süreç,galiba 1999-2002 yıllarında KARDEMİR’İ çok olumsuz bir bataklığı sürüklediği söylenen ASYA/RUSYA KRİZİ ve o dönem yaşanan Yönetim Krizlerini rahmet okutacak kadar daha derin.
ÇOK DAHA BETER BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR KARDEMİR..
Karabük’te yaşayan hiç ama hiç kimse “YAŞARSA YAŞASIN BANA NE DİYEMEZ..” zira herkes bilir ve kabul eder ki “KARDEMİR KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZIDIR..” Allah Korusun KARDEMİR soğuk alsa,ateşi yükselse Karabük koma halinde yatağa düşer.
KARDEMİR, BİRÇOK YATIRIMINI DURDURDU,ÖTELEDİ DİYE BİLİYORUZ.
Esas şimdi, KARDEMİR birliğe,dirliğe,bütünlüğe,ortak akıla muhtaç..
Esas şimdi,bireysel duygulardan arınarak,insanların bir/birine omuz vererek KARDEMİR’İN ŞU SIKINTILI SÜREÇTEN mümkün olan en az hasarla çıkmasını temin etme zamanıdır.
ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR sürecinden sonra ki iradeye muhtaç KARDEMİR

KARDEMİR ile ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA YAPILACAK OLAN “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ..” VE ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI’NA OLAN BÜYÜK GÜVEN
KARDEMİR ile ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası arasında 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri başlayacak ve gerek DÜNYA gerekse ÜLKE ekonomik hayatı orta da işte.
KARDEMİR’DE ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR.
Geçmiş yıllarda kömür alamayan,cevher alamayan KARDEMİR’DE, alacaklı bankaların KARDEMİR KAPISINDA sıraya girdiği bir süreçte,aynı zamanda Yönetim Kurulu’nda da bulunan Sendikal kesimin bastırması ile işçiye yüzde 42 zam verilmişti.
OLMAYAN PARADAN YÜZDE 42 ZAM ALINMIŞTI veya O PARA orta yerde hiç olmadığı için Yüzde 42 zam parası HİÇ ALINAMAMIŞTI ve tam anlamı ile sözde kalmıştı.
Şimdi ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı arkadaşları,Karabük Şubesi,inanıyoruz ki, OLMAYANI İSTEMEK durumunda olmazken,KARDEMİR kanadı da OLANDAN ESİRGEMEK gibi bir durumda olmayacak,akıl,mantık ile iş MASADA BİTİRİLECEKTİR.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve mesai arkadaşları,işçinin kazandırırken,kazanılandan hak istemeleri çok normal,ancak,görünen o ki,şu an itibarı ile KAZANAN YOK Kİ,KAZANILANDAN BİR HAK talep edilsin,istensin..
Buna rağmen,mutlaka en iyi masada bitirilecek,yapılacaktır..
Taraflar şimdiden birçok olumsuz gelişmeye hazırlıklı olmalı.

ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ VE ARKADAŞLARI “İŞÇİYİ DÜŞÜNDÜKLERİ KADAR İŞ YERİNİ DÜŞÜNMEK..”
Karabük çok değil 6 ay sonra çok çetin bir sınavdan geçecek,çok çetin bir virajı hiç hasar almadan atlatacak ve olayın tam bu noktasında gerek KARDEMİR İŞVERENİ,gerekse ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI karşılıklı fedakarlık,karşılıklı anlayış ile SÖZLEŞMELERİNİ masa da bitirecektir..
ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştıkları mesai arkadaşları bir yandan TABANDA Kİ İŞÇİYİ düşünüp onların refahını artırmayı planlarken,bir yandan da İŞ YERLERİNİN AYAKTA KALMASINI,BATMAMASINI ve İLELEBET İŞÇİ ÇALIŞTIRMASINI hesap edeceklerdir.
BU SENDİKAL ve SOSYAL OLGUNLUKLARI VARDIR.
Geçmişte de bunu ispat ettiler zaten.
Şu an için ekmek aslanın ağzında değil,midesinin dibinde ve bu durum bu melun korona virüs salgını bittikten sonra da,ne yazık köklü bir değişim göstermeyecek,hatta daha beter olması ihtimali de var.
KARDEMİR elinde ki imkanlar ölçüsünde ve Sendikal kanatla,tabanda ki işçi ile müzakere ederek ORTAK BİR AKILDI BULUŞARAK Sözleşmeyi bitirecektir..
GEÇMİŞTE KARABÜK ve KARDEMİR ÇALIŞANLARI ÇİLELİ GÜNLER YAŞADILAR,bu kez bunlar yaşanmayacaktır,ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve mesai arkadaşları İŞÇİYİ DÜŞÜNÜRKEN,İŞ YERLERİNİ,İŞ YERLERİNİN AYAKTA KALMASINI DA düşüneceklerdir..
Kamuoyu,buna kesinlikle inanıyor..
KARDEMİR İŞVERENİ DE,en az SENDİKA kadar bunları düşünecektir.

26 kişi görüş bildirdi

  1. Ahmet abi hakkaten bambaşkasın

    Karabük basınında yerin çok deyişik.Eyer sende olmasan gazetecilik tam dibe vurmuş demektir.Her konuda objektif yazıyosun doğru gördüklerini yazıyosun yanlışa eksik yapılana çok naif bir dille eleştiri getiriyosun.Abi sen Karabük basınının yüzünü ak eden bir isimsin bir çoğu dün öyleydi bugün böyle oldu diyen insanlar içlerinde selam verilecek adam gibi adam hayli az.Çoğunun dini para imanı kuruş yazık amma onlarıda bu hale getiren Karabük toplumu adam birine bugün sövüyor o sövülen parayı veriyor başkasına sövdürüyor burda suçlu para için sövenmi yoksa parayı verenmi meselenin bu tarafınıda görmek tartışmak sorgulamak lazım.Abi sen çizgini bozma sana yakışmaz sana hayırlı razamanlar şimdiden bayramın mübarek olsun abi

  2. BİZİM EFLANİ

    Eflani nin suyu çeşmelerden kirli okuyor deniyor. Bakalım çeşmeden bir şişe su alıp bu suyu kim tahlile gönderecek. 15 küsur yıldır görevdeki belediye başkanı mı il sağlık müdürlüğü mü il hıfsıssaha müdürlüğü mü yoksa Eflani yi çok seven bir vatandaş mı? Tahlil sonucunu heyecanla bekliyoruz

  3. Veli ucar

    Karabukspor unutturuluyor kim tarafindan mehmet yuksel tarafindan.baskan zamaninda kendisinin verdigi senetleri odemeyerek karsiliginda spor aletlerini veriyor bir cok alet yok kulupte sahte imzalarla alt yapidan haketmeyenler 10 bin tl karsiliginda profesyonel yapiliyormus.
    Baskan ankaragucune verilen futbolcunun parasini kendi hesabina almis .karar defteri usulsuzluklerle doluymuş.ve bunlara ragmen yoneticiler istifa etmiyorlarmis sayin ahmet abim bu konuyu azcik irdelesen bari tesislerde demirbaslar gitmesin kulup bi sekilde yasasin be abi belki birgun birileri cikar sahiplenir belki.

  4. Yiğit

    Ahmet abi nasılsın iyimisiniz inşallah iyisindir biz iş aktif fesihlerin 350 davası hakkında bir yazı yazarsanız çok sevinirim saygılar teşekkür hayırlı ramazanlar

  5. Eflanili

    İki aydan buyana eflanide musluklardan ajansı camurumsu gibi ve kötü bulanık Halksagligi söz konusu eflanide kontrol niçin yok kaymakam bey niçin iki aydan berli vali beye veya halk sağlığına bildirmiyor.sulari duzeltincemi bildirecekler.yazik eflaniye sorun çok vahim valilik vapsattan size gelen sidileri alıp sorusturma açması gerekmezmi niye yapılmıyor.safranbolu belediyesinde olsa çoktan soruşturma açılır söz konusu halk sağlığı konusu

  6. Genç eflanili

    Eflanide Çeşmelerden akansu çok kötü Bldy niçin bir çare aramıyor.carsinin içine sanayi yapacakmış bizim gelecegimiznen oynaması plandaki yerine niye yapmiyor yazık biz gençlerin geleceğinden oynamasın .şu işi sağlık İnsan sagligi bu kadar ucuz olmasın çeşmelerden akan su çok bulanık. Yazık oluyor yarın çıkar CHP ilçe başkanına neler yazar ama CHP ilçe başkanı haklı kendi şahsi sorunu dile getirmiyor Eflani sorunu dile getiriyor belediye başkanı siyasi parti başkanı eleştirmenleri siyaset üstü olmalı doğru konuşanı susturmak için kelimeler yazmamalidir.karabuk vali Bey’in bu konuya el atması kadir halk sagligi söz konusu hastanelerde pohca yapılıyor bunuda bilsinler yetkililer slmlar

  7. Mehmet ÖREN

    Ahmet bey slmlar yeniceden keltepe kayak merkezi karabük için çok güzel turizm merkezi yalnız keltepe yenice arası 25 km yenice olarak orman yolunun karayolu yol ağına veya herhangi bir biçimde yenice halkının kayak merkezinden faydalana bilmesi için yolu gündeme getirirseniz memnun oluruz saygılar

  8. Serkan ata

    Bozacı DERİN ile şıracı NET kendilerinden başka tüm basını ellerine kağıt verilmiş kukla basın olarak nitelemiş.Burdan bu bozacı ve şıraci basına sormak istiyorum.
    1) Sayın bozacı 2 yıl önce dolar kuru 4 ten 6.9 a ciktiginda kardemir özelleştirildiğinden beri rekorunu kırdiginda ve bu rekoru dönemin genel müdürü Ercüment beyle yaptigjnda şu andaki genel müdüre yaptiginiz övguyü neden yaomadinız.
    2)Karabukun iş adamlarinin batmasi bulak koyüne dönmesi size ve Kardemire nasıl bir fayda sağlayacak söyler misiniz?
    3)corona salgını kardemiri zarara göturdü de diğer entegre tesislerini neden götürmedi?
    4)Sayın şıraci Karabükte kendinden baska tüm basini satılik ilan etmişsiniz.Peki siz Karabükün onca problemi özelllikle işsizligi hat safhaya çıkmisken Güleçlerle ilgili aynı pilavı haber yapmanizda maddi cıkariniz olmadigini ispat edebilir misiniz?
    BAŞKA KARDEMIR YOK UNUTMAYIN

  9. MÜSİAD BAŞKANLINA YAKIŞAN

    KİMSE YEŞİLLENMESİN AHMET NUR GİDER CENGİZ ÜNAL GELİR.MÜSİAD BAŞKANLINA OCAK AYINDA CENGİZ ÜNAL GELİR.TAHSİLİ TERBİYESİ MADDİ DURUMU İTİBARI İLE ÜYELER ARASINDA BU İŞE YAKIŞAN MUHTEREM CENGİZ ÜNAL OLUR.KİMSENİN YEŞİLLENMESİNE GEREK YOK YANİ,AHMET NUR GİDER CENGİZ ÜNAL GELİR.

  10. O evlada,evlatlara yuh olsunki

    O evlada oevlatlara yuh olsun ki ciğeri on para etmezlere taviz veriyorlar.Daha düne kadar Babalardan birisinin kapı önüne büyük abdestini yapanların borazanı senin baban için neler yazıp çizmişti efendi o zaman parayı başkaları veriyordu aynı karater zaafı içinde o insan şimdi babana ettiyi küfür kafirleri unutmuş senin verdiyin parayla başkalarına küfür ediyor.Dünde onlar parayı veriyordu sana yahutta Genel Müdürü kendine bağımsız deyenlere bir orada bir burada görünenlere küfür kafir kıyamet ediyordu.
    Bazı insanların parası çok olabilir ama aile bağları olmalı,geçmişine sadık olmalı,karakter zaafı içerisinde olanlara aynı karakter zaafiti içerisine girip pirim vermememil.Demek para karakter getirmiyor karater ataerkil olmak apayrı konular.
    Hepinize yazıklar olsun,hepiniz aynı b.kun soyusunuz demek.

  11. Gönderen

    İsdemir ile Erdemir kar açıkladı. Kardemir niye zarar edecekmiş?
    Erdemir ve İsdemir de aynı kömürü cevheri kullanıyor, üretim şekilleri de aynı. Onlar kar ederken Kardemir niye zarar edecekmiş?

    Önceki genel müdür zamanında da kriz vardı. Dolar tavanları delmişti. Trump Türkiye ekonomisini mahvederim diye açıklamalar yapıyordu o ortamda önceki genel müdür Kardemir’e rekor kar ettirdi. Kardemir hisseleri sürekli düşerken hisse geri alım programı açıklayarak hisselerin pul olmasının önüne geçmişti ve Kardemir’in küçük ortaklarını da korumuştu adam….
    O genel müdür niye gönderildi?

  12. Gönderen

    Demiryolu tekerleği seri üretime başladı mı? Kaç tane satmışlar acaba?

  13. Gönderen

    Sayın yazar Kardemir’in kötü bilanço açıklayacağını ima ediyorsunuz. Çelik piyasasını çok iyi takib ediyor olmalısınız. Kardemir’in bilançosunu az çok tahmin ettiğinize göre Kardemir’den öncelikli mal alan ortakların çelik fabrikalarını da az çok tahmin edebilirsiniz. Sizce onların kendilerine ait şirketleri de zarar edecek mi acaba?

  14. Richter

    Sahibinin sesi Net ve Derin biraderler arpalanacaklari enişteleri ceketi alıp gittiğinde ve bırak reklam parasını çalışanlarının parasını veremez hale getirildiğinde bu işletme, bu şehirde nasıl dolaşacaklar. Gerçi dolaşırlar çünki ar damarları çatlak. Kendileri arpalanıp 100lerce kişinin ekmeğine kan dogranirken şehir 2 ye bölünürken kendi menfaatlerinden başka şeyi düşünmedikleri halde bugün nasıl dolaşıyorsa yine dolaşırlar. Maalesef şehrimiz balık hafızalı bir de utanmadan şehrin hafızası olan,hep şehir menfaatleri doğrultusunda kendi düşüncelerini yazan basina dil uzatırlar.Bu şehir ve bu çalışanlar hiç değilse bunu bi kenara not alsın , bu günleri unutmasinlarda ilerde kime guveneceklerini doğru seçsinler.

  15. Sancar

    Son günlerde sipariş üzerine çalışan haber sitelerinde çıkan temcit haberlere bakılırsa birkaç güne kadar bilanço açıklanacak. Beceriksizliklerinin, doldurdukları işbilmezlerin,kömürde araya giren ellerin neticesi olan sektörün en büyük zararını örtmek ve algıyı başka yine çekmek için yapılan manipülasyonlar, çalışanın karnı tok. Sözleşme zamanı yakın.Herkes işini çalışan gibi düzgün ve helalinden yapsın.

  16. Eşraf

    Şefik abi cevher uzmani, Mustafa kardeşte kömür uzmanı kesildiğinden beri fabrika şaşkın ordek gibi gidiyor. Ortada trafigura durumlar var.Bakalim sonu ne olacak acemar. Karabukspora benzemesinde.

  17. borsa bilançosunu anlamak lazım

    EREĞLİ nin dönen varlığı 26 milyar 708 milyon kasasındaki nakit i 12 milyar 836 milyon toplam borcu 16 milyar 854 milyon dönen varlığının yüzde 63. 1 kadar borcu var yıllık cirosu 27 milyar 465 milyon finansman geliri 281 milyon finansman gideri 130 milyon

    KARDEMİR in dönen varlığı 3 milyar 332 milyon kasasındaki nakit 215 milyon toplam borç 5 milyar144 milyon dönen varlığın 1.54,4 kadar borcu var yıllık cirosu 6 milyar 076 milyon tl finasman geliri 295 milyon finansman gideri 609 milyon kardemirin işletme sermayesi yok denecek kadar az yaptığı karlarda finansman giderine yetmiyor ereğlinin durumu kardemirden çok iyi ereğli geçen sene 3 aylık da 996 milyon kar açıklamıştı bu sene 300 milyona düştü

  18. önemli degil

    sayin gonderen erdemir ve isdemir agirlikli olarak ithal komur ve cevher kullanirken kardemir yerli komur ve cevher kullanmakta. ayrica erdemir grubu yassi urun uretirken kardemir uzun urun yani insaat demiri ve profil uretmekte. erdemir urunune talep cokken kardemir urununu ureten alternatif tesisler var.
    bundan dolayi biri yok satarken kardemir satacak musteri bulamiyor.

    sayin golbek birde size sozum var. kardemir calisanlarina %42 zam yonetimdeki sendikacilarin bastirmasiyla degil ogun sartinda devletin aciklamis oldugu enflasyon tutari uzerinden verilmistir. ayrica 2 ay bu zam uygulanmis calisanlar bu zammin farkini almistir. bizzat o gunu yasiyan biri olarak hatirlatmak isterim. yanlis bilgilendirme yapiyorsunuz.

  19. Sözleşme iyi gitmez Metal gelir

    Hadi gözünüz aydın fırdöndü siteciler Sözleşme eyi gitmez Türk Metal gene gelir örgütlenmeye çalışır. kimin için ana avrat küfür eden kağıtlar asarsınız kimleri işyerini yakmaya çalışır evinde oturamaz hale getirtirsiniz .Bu seferde babalarına yaptınızı evlatlarına yaparmısınız. kabahat sizde deyil size pirim veren Karabüklülerde siz bildinize devam eden bi ona saldırın parayı fazla alınca bi buna saldırın aport yavrular aport

  20. Amma o kadro azaldı

    Türk metal gelir diye yazan arkadaş 2010 yılı kadrosu çok azaldı,mesela meyhanecinin oğlunu şef olarak kardemire almışlar 18-67 meselesi olunca bölgecilik yapılıyo diye barbar bağıranlar babalarına en ağır hakareti yapanların çocuklarını şef olarak işe alıyolar balarını evinde oturamaz hale getirenleri paraya boğuyolar yani arkadaşım Türk Metal o eski kadrosunu bu sefer bulamaz çünkü onları başka kapılara bağladılar başkalarına havlıyolar

  21. Gönderen

    Sayın önemli değil keramet ithal hammaddede isee Kardemir de ithal hammadde kullansın. Tutan mı var? Hem Kardemir de şthal hammadde kullanıyor. Hatta kömür alırken gavura para da kaptırdı. Tam haturlamıyorum ama 33 milyar dolardı galiba. O para ne oldu acaba?
    Diyeceksin ki liman avantajı var. Doğru. O zaman Erdemir’in 300 milyon kar ettiği yerde Kardemir de en azından zarar etmesin. Kardemir’in de demiryolu avantajı var ayrıca….

    Ereğli yassı üretiyırsa Kardemir de ağır profil/ray, filmaşin üretiyor. Tren tekerli üretiyor….

    Ereğli’nin malı nerede yok satıyor? Otomobil satışları ne alemde? Kriz otomobili etkilemedi mi? Geçtik Ereğli’yi İsdemir de kar ediyor. Kardemir’i yöneten ortakların fabrikaları kar ediyor mu acaba? Kap’a açıklama gönderseler de küçük ortaklar öğrense…

  22. Yönetim yok liyakatsiz çok

    Orta yerde yönetim mönetim yok,doldurdular liyakatsiz işi bilmeyen insanları neymiş onun adamı bunun adamı olacak şey deyil doğrusu ve durum süratle b.ka gidiyor haberin olsun hemde b.ka gidiyor siz birbirinizle uğraşın ciğeri on para etmezlerle birbirinize sövün sövdürün allah sizi bildiyi gibi yapsın işallah

  23. Gönderen

    Kasayı doldurursan kasada milyar milyar lira olur. Dolduramazsan olmaz. Erdemir’i yönetenler demek ki kasayı doldurmayı başarıyorlar…..

    Kardemir’de bir önceki genel müdür kasayı doldurmayı başarmıştı. Kardemir’e rekor kar ettirmişti. O zaman da kriz vardı, o zaman da Kardemir’in dönen varlıkları şimdiki gibiydi, borcu da. O zaman da Türkiye ekonomisine saldırı vardı ve abd başkanı ekonominizi yıkarım diye açık açık tehdit ediyordu. Ama genel müdür kasayı doldurmayı başardı. Ve adamı apar topar gönderdiler….

  24. Anonim

    kardemir batmaz arkadaslar. cunki 2 hakim hisse sahibi aileler burayi kendi isyerleri gibi koruyup kolladi ileriye donuk planlari ve yasanabilecek finansal krizleri ongorerek yeniden yapilandirdilar. kimse bilip bilmeden konusmasin. biz 90 lardaki insaat demiri ceken kardemir degiliz kaliteli celik ureticisi bir tesis kazandirildi memleketimize. bunda hem devlet hemde yolbulan ve gulecler cok emek verdi hepsinden allah razi olsun. bazi cukar gruplari bazi hainler bu yatirimci isadamlari hakkinda ileri geri haber yapiyor ama fabrika kapisina kilit vurma doneminde mahalle aralarinda cember ceviriyorlardi bu is adamlari o hainlerin sulalesinin gormedigi parayi kardemir icin kullandi. sayelerinde isimiz asimiz var unutan haindir.

  25. Kenan kaşi

    Efalnide CHP sahip çıkın tek muhalefet

  26. nagi

    abi kaç kişi karabüksporu gündemde tutuyordu ki Allah var bir Semih Gülen birde sen, eee sizde duyarsız karabük e karşı duyarsız kalmanız gayet normal..karabükspor için bu memleket karar vermeli, ziya ünsal a bırak diyen kardemir ozaman aLacak abi..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”