Her Telden (16.Ocak.2017)

Her Telden (16.Ocak.2017)

Yayın: 15.01.2017 23:28 |Güncelleme: 16.01.2017 09:18
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ ,FETO NOKTASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE ORTALIĞI FENA DALGALANDIRDI..

Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN FETO noktasında yaptığı bir açıklama ve bu açıklamaya ilişkin olarak C.Savcılığına verdiği bilgi veya ifade,Karabük’te halen günün konusu.
GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE Sayın VERGİLİ ile bir görüşmemiz oldu.
Kendisine “ŞU ANDAN İTİBAREN KARABÜK’TE FETO TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İLGİLİ GELİŞMELERDE HER GÖZALTINA ALINAN VEYA TUTUKLANAN,BUNU SİZİN C.SAVCILIĞI’NA VERDİĞİNİZ BİLGİLERLE PARALEL DÜŞÜNEBİLİR,SİZİNLE BAĞLANTILI GÖREBİLİR..” anlamında bir yaklaşım getirdik.
“BÖYLE YAPAN GÜNAHIMI ALIR..” dedi ve “KİMİN İSMİNİ VERMİŞİM Kİ..” diye sordu,daha sonra da “KAMUOYU ve İLGİLİ BİRİMLER BU TÜR GELİŞMELERDEN ETKİLENEBİLECEK İSİMLER HAKKINDA ZATEN BİLGİ SAHİBİDİR..” gibi bir yaklaşım gösterdi.
Sayın VERGİLİ dolaylı olarak da,direkt olarak da “SPESİFİK BİR İSİM VERMEM OLMADI.HADİSELERİ ÖZETLEYEN BİR ÇERÇEVE ÇİZDİM VE BU ÇERÇEVENİN İÇİNDE Kİ RESMİ ZATEN KAMUOYU’DA GÖRÜYOR,BİLİYOR,İLGİLİ BİRİMLERDE GÖRÜYOR,BİLİYOR..” anlamında görüşler verdi.
“TERÖRÜN EN CAN ALICI DESTEĞİ MADDİDİR.MADDİ GÜCÜ TEMİN EDEMEYEN TERÖR BİTER.ÖRNEĞİN KARABÜK’TE BU TERÖR ÖRGÜTÜ FETOCULAR KİMLERDEN MADDİ DESTEK ALMIŞLARDIR.BU DESTEĞİ TEMİN EDERKEN,NASIL İHALELER TEZGAHLANMIŞTIR..” dedi Sayın VERGİLİ..
Sayın VERGİLİ’NİN Karabük gündemini bloke ettiği kesin..
Hemen herkes bunları konuşuyor,spekülatif isimler konuşuyor..

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR VE “FETO AÇIKLAMALARI…”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz günlerde yaptığı FETO TERÖR ÖRGÜTÜ açıklaması ile,adeta,KARABÜK GÜNDEMİNE EL KOYDU/GÜNDEMİ BLOKE ETTİ..
NEREYE GİDERSENİZ GİDİN BUNLAR KONUŞULUYOR..
GÖRÜLDÜĞÜ KADARI İLE Sayın VERGİLİ KAMUOYU’NUN,sanki hislerine tercüman olmuş gibi,Kamuoyu sanki kendisinin yanında saf tutmuş ve “SÖYLEDİKLERİ DOĞRU,SAPLA/SAMAN BİRBİRİNE KARIŞMAMALI..” gibi bir hava esiyor Karabük’te.
Sayın VERGİLİ,bu konular ile C.Savcılığı’na kimilerine göre ifade,kimilerine göre bilgi verdi ve kendisine “NE BİLGİLER VERDİNİZ..” diye sorulduğunda “GENEL BİR ÇERÇEVE ÇİZDİM,İÇİNDE Kİ RESİM ZATEN KAMUOYU’NDA HERKESİN KONUŞTUKLARI..” gibi değerlendirme yapıyor..
Bu arada AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR bir açıklama yaparak “AK PARTİ OLARAK BİZ KENDİ BÜNYEMİZDE BU KONUYU TİTİZLİKLE İZLİYORUZ.ELİNDE BİLGİSİ OLAN BİZLERE DE VERİRSE ÜZERİNE GİDERİZ..” anlamında ifadeler kullandı..
Aynı anlamda MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI Sayın AHMET NUR’UN açıklamaları da oldu ve kendilerinin de BÖYLE BİR BÜNYESEL ZAAF İÇİNDE OLMADIKLARINI söyledi..
Ancak ; GÜNDEM BU GELİŞMELERE ODAKLANMIŞ DURUMDA..

KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ’NİN YENİŞEHİR BÜYÜK KULÜPTE DÜZENLEDİĞİ GECE GERÇEKTEN MUHTEŞEMDİ VE KARABÜK VALİSİ
KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ geçtiğimiz Cuma akşama YENİŞEHİR BÜYÜK KULÜPTE “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ..” kutlaması için bir gece düzenledi.
GERÇEKTEN MUHTEŞEM BİR GECE DÜZENLEMİŞ YÖNETİCİLER..
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ,İl Emniyet Müdürü Sayın MEHMET EMİN AKAY,Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Sayın FATMA DANIŞMAN ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile Karabük İletişimciler Dernek Başkanı Sayın İLHAN ALPBOĞA’NIN ve çok kalabalık bir katılımın olduğu gece gerçekten mükemmeldi.
GAZETECİ KARDEŞLERİMİZ DOYASIYA EĞLENDİLER..
Yenişehir BÜYÜK KULÜP İşletmecileri Sayın GÜRBÜZ TÜCEL,Sayın KENAN ÖZTÜRK konukları ile öylesine yakından ilgilendiler ve öylesine sıcak bir ortam yarattılar ki herkesin takdirini teşekkürünü kazandılar.
KARABÜK GAZETECİLER DERNEK Başkanı Sayın METİN KAYA,yeni LOKALLERİNİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARININ SON AŞAMAYA GELDİĞİNİ belirtti ve “YAKINDA ŞIK BİR OFİSİMİZ OLACAK..” diyerek,ince bir göndermede de bulundu..
KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ tarafından düzenlenen gece,geç saatlere kadar sürdü ve GAZETECİ KARDEŞLERİMİZ doyasıya eğlendi ve bir yılın yorgunluğunu attılar..
Dernek çalışmaları gerçekten çok/çok iyi gidiyor..

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN “NE ADAYIM-NE DEĞİLİM DEMEM..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ile geçtiğimiz günlerde uzun/uzun sohbet ettik,sohbet bizi öylesine mutlu etti ki anlatmamız zor.
Sayın TUNCAY Kardeşime de söyledim,aramızda konuştuğumuz özel bir sorun ile ilgili İÇİMİZ ISINDI,nasıl mutlu olduğumu kendisine de tekrar/tekrar ve açık yüreklilikle söyledim.
Bu olayın aramızda olan ve içimi ısıtan,sevindiren yönü..
Sayın TUNCAY ÖZCAN Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ertelendiğini söyledi ve “NE YENİDEN ADAYIM DERİM,NE DE ARTIK BEN ADAY OLMAYACAĞIM DERİM..” dedi.
“ANCAK,GÖREV SÜREM İÇİNDE Kİ KARNEMİ,YAPTIKLARIMI GÖĞSÜMÜ GEREREK HERKESE GÖSTERİR/ANLATABİLİRİM..” dedi Sayın TUNCAY ÖZCAN Kardeşim..
Bakın, YENİ TİCARET VE SANAYİ ODASI Binası için bulduğu ve levhasını astığı YER BİLE HİZMETLERİNİN göstergesi sayılmalı,Karabük MÜFTÜLÜK BİNASI ile YENİŞEHİR CAMİİ ARASINDA bulunan yere yapacaklar YENİ BİNAYI..
TOBB Başkanı’ndan MADDİ DESTEK SÖZÜNÜ almış Sayın ÖZCAN..
3 MİLYON LİRAYA YAKIN,ODA’NIN PARASI BİRİKMİŞ,yani finansman hazır..

TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN “YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN EN CİDDİ KANITI OLAN..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN geçtiğimiz günlerde merak ederek “KENDİ DÖNEMİNDE MAKAM OTOMOBİLİNİN NE KADAR MESAFE KAT ETTİĞİNE BAKTIRMIŞ VE 20 BİN KİLOMETRE GİTMİŞİZ..” diyor.
Kendisinden önce 81 bin kilometre gidilmiş ve “BİZİM YAPTIĞIMIZ İCRAAT İSE ÇOK/ÇOK DAHA FAZLA..” diyor Sayın ÖZCAN ve bunun en ciddi kanıtını ise TOBB tarafından “KARABÜK TSO AKADEMİK DANIŞMANINA VERİLEN ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNÜ..” gösteriyor.
Karabük TSO Yönetimi olarak AKADEMİK DANIŞMANIMIZIN ÖNÜNÜ AÇTIK,”Karabük İhracat Koçluğu Projesi..” “Karabük TSO Kurumsal Kapasite Arttırım Projesi..”,”Karabük TSO Kurumsal İletişim Geliştirme Projesi..”,Karabük TSO Stratejik Planı..”,”Karabük TSO,Köstence TSO İşbirliği Projesi..” gibi projeleri hayata geçirdiklerini anlatıyor Sayın TUNCAY ÖZCAN..
Sayın TUNCAY ÖZCAN göreve geldiğinde İSMETPAŞA ORGANİZE konusunda “YAZILI TEK BAŞVURU,EVRAK YOKTU.ŞİMDİ ÇOK CİDDİ İLERLEMELER SAĞLADIK..” diyor.

ÜLKE SANAT VE İLETİŞİM ÇEVRELERİNİN ÜNLÜ İSMİ,DUAYEN İSMİ SAYIN TÜRKER İNANOĞLU’NA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLECEK..
Ülkemiz SANAT/İLETİŞİM ve SİNEMA Çevrelerinin ÜNLÜ ismi,DUAYEN ismi Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA,Karabük Üniversitesi tarafından FAHRİ DOKTORA ÜNVANI verilecek.
Bu konu ile ilgili olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Safranbolu Kültür Vakfı Başkanı Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN önderliğinde bir Heyet İstanbul’a gidere Sayın TÜRKER İNANOĞLU ile gerekli görüşmeleri yaptı.
Bilindiği gibi Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NUN Firmasınca çekimleri devam ettirilen ARKA SOKAKLAR isimli televizyon dizisinin sevilen oyuncuları SAFRANBOLU’YA gelmişlerdi.
SAFRANBOLU BİR ANDA ÜLKE GÜNDEMİNE OTURMUŞTU.
Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NUN kendisini ziyarete gelen Heyete Karabük Üniversitesi İLETİŞİM FAKÜLTESİ ile RADYO TELEVİZYON Meslek YÜKSEKOKULU için her türlü desteği vermeyi önerdiği de belirtiliyor.
Karabük Üniversitesi,Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI’NI 3 NİSAN 2017 Tarihinde vereceği de belirtilirken,Sayın İNANOĞLU’NUN Programına göre bu tarihin belirlendiğine de işaret edildi.
Daha önce yaşanan olumsuz bir dizi böylece giderilmiş oldu..
Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI verilmesi gerçek olumlu bir karar olarak değerlendirilirken “Sayın İNANOĞLU’NUN YETİŞTİĞİ YÖRESİNE ÇOK CİDDİ KATKILARI OLACAKTIR..” yorumları da yapılıyor..
Sayın İNANOĞLU’NA 3 Nisan günü FAHRİ DOKTORA ÜNVANI verilecek..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU VE BU OKUL İÇİN YAPILMASI GEREKEN EĞİTİM AMAÇLI HAVAALANI OLAYI..
Karabük Üniversitesi SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU çok geniş bir alana hitap edebilecek kapasite de ÖĞRENCİ YETİŞTİREBİLİR gibi bir değerlendirme yapılarak,bunun için gerekli EĞİTİM AMAÇLI HAVAALANI için uygun alanın bulunduğuna işaret ediliyor..
“HAVALANI YERİ ÖYLESİNE MUHTEŞEM BİR KOLAYLIK Kİ,BUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİR..” yolunda ifadeler kullanılıyor ve bu yönlü bir avantajı BAŞKA YERLERDE OLMAYACAĞINA dikkat çekiliyor.
Karabük Üniversitesi’nin ÜST KISIMLARINDA kalan geniş arazinin ÇOK KÜÇÜK ÇALIŞMALARLA çok uzun bir PİST ALANI haline gelebileceği üzerinde bilgiler veriliyor..
“İKİ TEPE ÜZERİNDE HAFRİYAT YAPILACAK,ÇIKAN TOPRAK İKİ TEPENİN ARASINDA KALAN BOĞAZA DOLDURULARAK SİLDİRLENECEK ÇOK UZUN BİR PİST KAZANILACAK…” bilgileri veriliyor..
Zirai İlaçlama,Orman Yangınlarına ilişkin,Küçük Kapasiteli Özel Tur pilotları yetiştirme noktasında,mezun olan öğrencilerin çok kolay iş bulabilecekleri alanlara yönelik SİVİL HAVACILIK PİLOTLARI yetiştirilebilir gibi bilgiler veriliyor..
BUNUN İÇİN EĞİTİM AMAÇLI HAVAALANI YAPILMASI MÜMKÜN deniliyor..
Karabük’ün önüne Karabük Üniversitesi’nin böyle bir VİZYON,böyle bir MİSYON Koyması halinde KURUMSAL OLARAK Karabük Üniversitesi’nin çok ciddi bir manevi kazancı olacaktır,yolunda değerlendirmelerde yapılıyor.
“KOLAYLIKLA BİR EĞİTİM HAVAALANI YAPMAK MÜMKÜN..” görüşleri var..
“İLERLEYEN SÜREÇLERDE BU HAVAALANI DAHA GELİŞEBİLİR..” görüşleri var..
Dileriz dikkate alınır bu görüşler..

SAYIN RAFET VERGİLİ TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLEN “FETULLAH GÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN..”, “BU HAMUR DAHA ÇOOOK..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ tarafından gündeme getirilen ve KARABÜK GÜNDEMİNE BİR ANDA BLOKE EDEN bir konu hakkında “BU HAMUR DAHA ÇOOOK SU KALDIRIR..” gibi değerlendirmeler yapılması dikkat çekiyor..
“KARDEŞİM KİMİ/KİME ŞİKALET EDECEKSİN..” diyen birçok insan “BAKSANIZA GÖREVE GETİRİLEN VE BU SORUŞTURMALARLA BİRE/BİR İLGİLİ OLAN İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCILARI,KISA SÜRE İÇİNDE TUTUKLANDI..” gibi görüşler dikkati çekiyor..
Ancak,Karabük’te ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERİN OLMASI İhtimalinden söz edenler “BU HAMUR DAHA ÇOOOK SU KALDIRIR..” gibi ucu açık değerlendirmeler yapıyorlar..
Bu nokta da,yine Sayın RAFET VERGİLİ’NİN bazı basın organlarında yer alan “YAPILAN İHALER VE BU İHALELERDEN YÜZDE 20 GİBİ YÜKSEK RAKAMLI FİNANSMAN DESTEKLERİ..” dikkati çeken gelişmeler olarak sunuluyor.
Olayın bu noktasında gerek AK Parti Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN konu ile ilgili olarak ellerinden bilgi/belge olmadığı yolunda ki açıklaması,gerekse MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR tarafından yapılan “BİZİM BÜNYEMİZDE BARINAMAZLAR..” gibi açıklamalar dikkatle izleniyor.
Bu noktalarda değerlendirme yapanlar “TBMM GÖRÜŞÜLMESİ SÜREN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ,REFERANDUMA GİDER VE KABUL EDİLİRSE,ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERİN OLMASINA MUTLAK NAZARI BAKAN..” şeklinde görüşler dile getiriyorlar..
Özetle,konu hakkında “DAHA ÇOOOK SU KALDIRIR..” görüşleri dikkat çekiyor.

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ “ HALK GÜNÜ TOPLANTILARI ÇOK YARARLI OLUYOR VE BU TOPLANTILARI SÜRDÜRECEĞİZ..” DİYOR
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ yeni bir uygulama başlattı ve BİRKAÇ MAHALLEYİ BİRLEŞTİREREK,bu Mahalle sakinleri ile HALK GÜNÜ adı altında toplantılar yapıyor.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ “BU HALK GÜNÜ TOPLANTILARI ÇOK YARARLI OLUYOR..” görüşünde,insanlar genellikle Belediyeye yönelik hizmet isteseler de,VALİLİK KANALI İLE GELİBELECEK HİZMET TALEBİNDE DE BULUNUYORLARMIŞ.
Halk günü toplantıları henüz yeni ve bu yenilik nedeni ile Mahalle sakinleri BELEDİYENİN YAPACAĞI HİZMETLER noktasını dile getirip talepte bulunuyor olabilirler,ancak HALK GÜNÜ Toplantıları ilerledikçe çok daha enteresan talepler dile getirilecektir.
BUNU YÜREKTEN İNANIYORUZ.
Örneğin Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,KARABÜK GAZETECİLER DERNEĞİ’NİN düzenlediği DAYANIŞMA YEMEĞİNDE,Karabük Belediyesi’ne ilişkin gelen talepler hakkında Başkan Yardımcısı Sayın FATMA DANIŞMAN görüş alışverişinde bulunuyordu.
HALK GÜNÜ TOPLANTILARI SÜRECEK diyor Vali Sayın MEHMET AKTAŞ.
Kazanan KARABÜK OLACAKTIR mutlaka..
En önemlisi ise VALİLİK-VATANDAŞ entegrasyonu çok güçlenecektir.
Vali Sayın AKTAŞ “TOPLANTILAR SÜRDÜRÜLECEK..” diyor.

7 kişi görüş bildirdi

  1. karabük

    Ahmet abi tso başkanı ziyaretinize geldiğinde bir büyük olarak eski tso başkanı şaban akyüz ün işi bozulunca tso başkanlığından ayrıldığını

  2. karabük düşmanı

    SAYIN GÖLBEK YAZDIKLARINIZDAN ANLADIĞIM KADARI İLE KARABÜK KAMUOYU KARABÜK DE FETÖ-PDY SORUŞTURMASINDA YETERLİ YOL ALINMADIĞINA İNANIYOR. HADİ SİZİN YAPMANIZ GEREKEN SORMANIZ İCAP EDEN SORULARI BEN SİZE SORAYIM.15 TEMMUZ SONRASI HERHANGİ BİR SİYASETÇİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI MI? YAHU HER KURUMA HER YERE GİREN FETÖ-PDY TERÖR ÖRGÜTÜ EN ETKİLİ YER OLAN SİYASETE HİÇ BULAŞMADI MI ?AÇIĞA ALINAN TUTUKLANAN SİYASETÇİ OLDU MU ? KARDEMİR A.Ş. NİN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN YILLAR ÖNCE HİSSE SENETLERİNİ TEMİNAT GÖSTEREREK FETÖ-PDY BANKASI DENİLEN BANK ASYA DAN KREDİ KULLANDIĞI SÖYLENİYOR BU DOĞRU MU ?MİLLİ GÜVENLİK KURULU KARARI İLE FETÖ NÜN TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLDİĞİ 29 HAZİRAN 2015 TARİHİNDEN SONRA BU BANKA İLE İLGİLİ HANGİ AKSİYONLARI ALDILAR.KARABÜK DE ONCA KÜÇÜK MEMUR FETÖ-PDY SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANIRKEN O KURUMLARDA ÇALIŞAN HANGİ KURUM MÜDÜRÜNE İŞLEM YAPILDI,SİZ UYUYOR MUYDUNUZ DİYE SORULDU MU ? KAÇ TANESİ AÇIĞA ALINDI YA DA TUTUKLANDI. 4.000 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI SÖYLENEN KARDEMİR ÇALIŞANLARI ARASINDA HİÇ FETÖCÜ YOK MU? , BANK ASYA DAN KONUT KREDİSİ FALAN ÇEKEN OLDU MU ? DESTEK AMACI İLE EVİNİ ARABASINI SATIP BANK ASYA YA PARA YATIRANLAR ARASINDA KARDEMİR ÇALIŞANI YOK MU ? HADİ BİR DE ŞUNU SORALIM BANK ASYA VE FETÖ NÜN DERSANE BİNALARI KENDİ MALLARI MIYDI ? O BİNALARIN SAHİPLERİ KİMDİR VE FETÖNÜN TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLDİĞİ 29 HAZİRAN 2015 MİLLİ GÜVENLİK KONSEYİ KARARI SONRASI BU İNSANLAR NE YAPMIŞTIR.SAYIN GÖLBEK SİZ BASIN MENSUPLARI BU SORULARIN CEVAPLARINI VERİN YA DA İLGİLİLERE SORUN, BİZ DE KARABÜK DE FETÖ-PDY İLE İLGİLİ GEREKENLER YAPILMIŞTIR DİYELİM. FAKAT BİZ YIRTTIK DİYE DÜŞÜNEN ZENGİN, BÜROKRAT YA DA SİYASETÇİ VAR İSE ŞU GERÇEĞİ DE UNUTMASINLAR . DAHA HİÇ BİR ŞEY BİTMEDİ BELKİ DE BAZILARINA DAHA SIRA GELMEMİŞTİR. ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIP REFERANDUMDAN GEÇTİKTEN SONRA CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YENİ BİR SEÇİM KARARI ALARAK VARSA SİYASİLER İÇİNDEKİ FETÖCÜLERİ TEMİZLEYEBİLİR.ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI BÜROKRASİ VE YARGI DA DA BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAKTIR.DEVLET HANTAL OLABİLİR FAKAT KİMSE DE DE ALACAĞINI BIRAKMAZ.KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMAZ. SAYGILARIMLA…………….

  3. Yanlışın var dostum

    Ticaret aleminde insan çok parlak durumdayken birden sıkıntılı durumada düşer bundan zevk almak bunu insanlara dedikodu olarak dağıtmak insani bir tutum deyildir.Şaban akyüz de sıkıntılı duruma düşünce TSO görevinden ayrılmadı senin yanlışın var arkadaş.Ne Şaban başkan Nede öteki sıkıntıya düşünler kaçıp Antalyalara gitmediler buraarda mücadele verip sıkıntılarından kurtulmaya çalıştılar.Allah kimseye işinin bozuldunu göstermesin.Kötü gün gelir geçer önemli olan insanlıklar kaybolmasın

  4. karabük

    biz işi bozulana sevinmiyoruz allah kimsenin işini bozmasın. bozulduysada sevinmeyiz ama tso gibi bi kuruluşun başkanlıgındada oturumak yanlıştır bu Karabük iş adamlarını hiçe saymaktır

  5. ARKADAŞ TSO İÇİN ADAYIM NAMAL

    ARKADAŞ BEN LAFI DOLANDIRMAYI HİÇ SEVMEM.İSTER BUGÜN OLSUN İSTER YARIN OLSUN İSTERSE BİR YIL SONRA OLSUN BİR TÜCCAR OLARAK BENİM TSO BAŞKANLINA ADAYIM SEDAT NAMAL.BU EKİP BUGÜN İŞBAŞYINDA OLANLAR SEDAT NAMAL BAŞKANIN MİRASINI YİYORLAR.SEDAT BAŞKAN BEN YOKUM DERSE O ZAMAN ADAYIM PEHLİVAN BAYLAN.KİMSE KARNINDANH KONUŞMASIN HERKES HARBİ HARBİ ADAYINI BELİRTSİN.

  6. TSO-FETÖ

    TSO BAŞKANLARI 80.000 KM NERELERDE YAPMIŞ ŞOFÖR İBRAHİME BİR SORUN BAKALIM O SİZE ANLATSINNA KADAR ÖZEL İŞLERİ VARSA TSO ARACICIYLA YAPTILAR BAŞKAN ÖZEL ŞOFÖRÜNÜ BİLE İŞTEN ÇIKARDI ŞÖYLE HAFIZANIZI BİR KURCALAYIN BAKALIM. SAYIN GÖLBEK SENDE BİLİYORSUNKİ O İŞ ADAMI FÖTE BAĞLANTISI AMA SESİN ÇIKMIYOR HERHALDE ORTAĞIN ( GİZLİ)

  7. İftira Trolleri İşbaşında

    Sermayesi,İstasyon piyasasını dolandırıp Kıbrıs’a kaçanlar,Karabük’ün zehirini taşıyanların trolleri işbaşında atıp tutuyorlar bu sayfada…Ticaret Odası Başkanlığı adına olmadık iftiralarda bulunmayı kendilerine görev edinmişler…Marzig gibi teknoloji artığı bir fabrikanın ortaklarından ancak bu çirkin iftiralar gelir…Adamlığınız yerin dibine batsın …Karabük’ün tarihinde çoluğunuza çocuğunuza,torunlarınıza bırakacağınız en kirli hazinelerin ortağısınız…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.