Her Telden (16.Temmuz.2018)

Her Telden (16.Temmuz.2018)

Yayın: 15.07.2018 21:54 |Güncelleme: 16.07.2018 09:24
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,YENİDEN ADAY OLUP/OLMAMAK YOLUNDA ALINMIŞ BİR KARARINI AÇIK ETMİYOR SANKİ..
Geçtiğimiz günlerde,Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre oturduk,sohbet ettik,birlikte olduğumuz yere gelen giden birçok insan oldu..
Sayın RAFET VERGİLİ,yeniden Belediye Başkan Adayı olup/olmayacağı noktasına,hiçbir açıklık getirmiyor “ZAMANI GELİNCE BAKARIZ..” gibi ifadelerle geçiştiriyor..
Ayrıca “BEN ADAY OLDUĞUM ZAMAN,SEÇİLİRİM/SEÇİLEMEM GİBİ BİR KORKUM OLMAZ..” diyor ve bunu söylerken “ADAY OLURSAM MUTLAK KAZANACAĞIM İÇİN ADAY OLMUŞUMDUR..” gibi bir mana yüklüyor sözlerine.
Biz 24 HAZİRAN Milletvekili Seçim sonuçlarını hatırlattık ve “ADAYLIĞINIZ RİSK OLMAZ MI..?” diye sorduk,Sayın VERGİLİ “ 2009 YILINDA ADAY OLDUM.O ZAMAN Kİ TABLO BUNDAN DAHA KÖTÜ DEĞİL MİYDİ.MHP’NİN OYLARI BU KADAR DA YOKTU,AK PARTİ ÇOK DAHA ÖNDE DEĞİL MİYDİ..?” diye sordu.
Gerçekten,gerek 2009 Yılında,gerekse 2014 Yılında AK Parti oyları,MHP Oylarına çok büyük üstünlük gösteriyordu ve SEÇİMLERİ Sayın RAFET VERGİLİ,özellikle 2014 tarihinde açık ara fark ile,kazanmıştı.
Karabük’te Sayın RAFET VERGİLİ çok ciddi bir SİYASET ADAMI..
O nedenle yeniden aday olup/olmaması,SİYASİ MAHFİLLERDE ciddi bir merak uyandırmış bulunuyor,yeniden aday olup/olmayacağı çok ciddi biçimde merak ediliyor..
Sayın RAFET VERGİLİ,hiç ama hiç,renk vermiyor,kararını belirtmiyor..
“HELE BİR ZAMANI GELSİN..” gibi yaklaşım gösteriyor..

İNSANLAR,YEREL SEÇİM DENİLDİĞİNDE “YALNIZCA BELEDİYE BAŞKAN,BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSLERİNİ DÜŞÜNÜYOR..” YA MUHTARLIKLAR
Hemen hepimiz YEREL SEÇİMLER denildiğinde,yalnızca BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,BELEDİYE MECLİSİNE,İL GENEL MECLİSİNE ADAYLIK noktasını düşünüyor,buralar kimler aday olur sorusuna cevap arıyor..
ESAS MÜCADELE KÖY ve MAHALLE MUHTARLIKLARINDA OLUYOR..
MUHTARLARA BELİRLİ BİR MAAŞ VERİLİYOR YA,bu durum talebi çok daha arttıran bir etken oluyor elbet,hemen her KÖY ve MAHALLEYE birden fazla MUHTAR ADAYI var.
Geçtiğimiz gün eve gidiyorduk..
Bir Kardeşimiz bağırdı “ABİ,BU MUHTAR ADAYINI HİÇ YAZMIYORSUN.BİZİDE YAZIVER..” falan dedi,oysa ki bir hiçbir MUHTAR ADAYINI yazmadık,hiçbir Mahalle veya Köy Muhtar Adayından söz etmedik,bunu söyledik kendisine..
ÇOK HABERLER GELİYOR BU ANLAMDA..
Hatta,BİR MAHALLE MUHTARIMIZ,muhtarlıkla yetinmeyerek BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olmayı düşünüyor falan gibi bilgiler bile verenler oldu ,böyle gelişmeler bekleyenler bile varmış.
MUHTARLIK SEÇİMLERİ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÇEKİŞMELER YAŞANACAK..
Bunu şimdiden bilmekte yarar var..

YEREL SEÇİMLER DE,EN BÜYÜK ÇEKİŞME,SAFRANBOLU VE YENİCE’DE YAŞANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR, BAŞKAN ADAYLARI ÇOK ÖNEMLİ..
YEREL SEÇİMLERİN,Belediye Başkanlık ayağı SAFRANBOLU ve YENİCE İlçelerinde çok,ama,çok çekişmeli geçecek gibi görünüyor,AK Parti,CHP ve MHP her iki yerde de büyük bir yarış yaşayacak.
Geçtiğimiz günlerde SAFRANBOLU Belediye Meclisi’nin MUHALEFET PARTİLERİNDEN birisine mensup ÜYESİ bize “AK PARTİ BİR TEK, KAYYUM VE İLÇE KAYMAKAMI Sayın FATİH ÜRKMEZER’İ,BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPABİLİRSE KAZANIR..” dedi.
Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Kayyumu Sayın FATİH ÜRKMEZER’İN Belediye olarak yaptığı çalışmalardan övgü ile söz etti,halka çok yakın durduğunu anlattı ve hemen her şeyi Safranbolu sakinleri ile paylaşarak yaptığını anlattı.
Burada bütün sorun Kaymakam Sayın FATİH ÜRKMEZER’İN Siyasete girip/girmemeye yaklaşımı olacak elbet “SİYASETİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM VE BÜROKRASİ DE İLERLEMEYİ,KARİYER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM..” diyebilir elbet.
O Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Kardeşimiz “Sayın ÜRKMEZER DIŞINDA BİR BAŞKA ADAY İLE AK PARTİ ÇOK ZORLANIR VE SEÇİMİ KAYBETME İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK..” gibi tahminlerde bulundu.
Buna karşılık Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE,Safranbolu için çok umutlu konuştu “EN İYİ ADAYI MHP ÇIKARTACAK,BUNUN ÇOK CİDDİ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADIK SAYILIR.SAFRANBOLU’DA SEÇİMİ MHP ALACAKTIR,BUNU GÖRÜRSÜNÜZ..” dedi.
CHP’DEN ise pek bilgi almak mümkün değil doğrusu..

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ZEKİ ÇAYLI,YENİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUR MU VE EĞER OLURSA HANGİ PARTİDEN OLUR ACABA.?
AK Parti’den ihraç edilen YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI 2019 mart ayında yapılacak olan YEREL SEÇİMLERDE,yeniden Belediye Başkan Adayı olacak mı acaba..?
EĞER ADAY OLURSA HANGİ PARTİDEN ADAY OLUR ACABA..?
Kimi insanlar İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN Adayı olur gibi bir yaklaşım içinde görünüyorlar,ancak,Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN yakın çevresi MHP Adayı olabilir,MHP’YE daha yakın duruyor,gibi söylemler dile getiriyorlar..
Bu arada AK Parti içinde çok ciddi bir BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI çekişmesi görünüyor,Sayın NAİL AYAN,Sayın İSMAİL KÖKÇÜ isimleri çok sık duyuluyor AK Parti içinde..
Bu arada Sayın COŞKUN GÜVEN ismini telaffuz eden çevrelerde var,Sayın COŞKUN GÜVEN çok güçlü bir isim ve böyle bir niyet taşıdığını biz kendisinden hiç mi hiç duymadık,ancak,ADAY OLDUĞU PARTİYE SEÇİM KAZANDIRACAK KADAR GÜÇLÜ BİR İSİM OLDUĞUNU TÜM YENİCELİLER SÖYLÜYORLAR.
CHP BU SEÇİMLERE hayli iddialı girecek gibi görünüyor..
Birçok isim var CHP içinde..
YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN BÜYÜK MÜCADELE OLACAK..

YEREL SEÇİMLERİN “ERKEN TARİHE ALINMASI..” GÜNDEMDEN KALKTI VE 2019 MART AYI İÇİN,EN CİDDİ SİYASİ ÇALIŞMAYI,AK PARTİ YAPIYOR..
Bir aralar YEREL SEÇİMLERİN Erkene alınmasına yönelik görüşler gündeme düştü ve bu anlamda AK Parti olaya sıcak bakmayınca,Seçimler zamanında yapılacak,bu belli oldu sayılır.
MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN EN CİDDİ ÇALIŞMAYI AK Parti yapıyor ve Ülke genelinde ki 1398 civarında olduğu bilinen Belediye Teşkilatı için çok titiz,çok ciddi bir çalışmayı başlatmış bulunuyor.
AK Parti,Belediye Başkan Adayları’nı “Kasım ayı içinde açıklamayı düşünüyor..” şeklinde “Parti Genel Merkezi’ne..” yakın çevreler ısrarlı bir bilgi akışı içinde görünüyorlar.
Ülke genelinde 1398 Belediye Teşkilat Yönetimi’nin 884 kadarını elinde tuttuğu bilinen AK Parti’nin,bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediği üzerinde bilgiler veriliyor.
AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KASIM AYI içinde belirlenecekmiş ve bunun için aranan kriterleri taşıyan isimler için Teşkilatlardan gelen bilgiler,Genel Merkezin “O Seçim çevresinde yaptıracağı çalışmaların,anketlerin..” belirleyici olacağı sanılıyor..
AK Parti Genel Merkezi’ne yakın kaynaklar “Mevcut Belediye Başkanlarından bazılarının,uygulamaları hakkında,halka uzak durdukları gibi bir dizi gelişme hakkında gelen yakınmalar sonucu dinlendirilebilirler..” gibi bilgiler de dikkat çekiyor..
AK PARTİ YEREL SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI..

“AK PARTİ İÇİN,ÖNEMLİ OLAN,YALNIZCA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI DEĞİL..” GÖRÜŞÜ ÇERÇEVESİNDE İL GENEL VE BELEDİYE MECLİSLERİ..
AK Parti Genel Merkezi’ne çok yakın bir kaynak “ PARTİMİZ AÇISINDAN,ÖNEMLİ OLAN,YALNIZCA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI DEĞİLDİR.BU ANLAMDA İL GENEL MECLİS VE BELEDİYE MECLİS ADAYI OLACAK İSİMLERDE ÇOK/ÇOK ÖNEMLİDİR..” gibi bilgiler verdi.
İL GENEL MECLİS ve BELEDİYE MECLİS ÜYESİ olacak,listeye alınacak isimlerde “MESLEKİ DAĞILIM,EĞİTİM DURUMU,YABANCI DİL,O YÖREYE SOSYAL ve EKONOMİK NE GİBİ KATKILAR YAPABİLECEĞİ..” gibi aranacağı üzerinde de bilgiler verdi.
“BURALARDA İSİM BULUNMASI DEĞİL,HİZMET ÜRETİLMESİ,TEMEL ÖLÇÜ ALINACAK..” şeklinde görüşler dile getirilerek “YALNIZCA İSİM BULUNMASI,İLERLEYEN SÜREÇTE,KISIR ÇEKİŞMELER YARATIYOR..” iddiaları da dile getirildi..
Bütün bunların ışığında KARABÜK İL GENEL ve KARABÜK BELEDİYE MECLİS Üyelikleri için,çok önemli çalışmaların yapılacağı gibi bir durum ortaya çıkarak,buralara Aday olmayı düşünenlerin gerekli hazırlıklara başlaması dönemi geldi,gibi esprili yaklaşımlar getirildi..
Bilindiği gibi KARABÜK İL GENEL MECLİSİ,AK Parti çoğunluğunda..
YEREL SEÇİMLER sırasında,BU İKİ MECLİS ÖNEM KAZANACAK gibi..
AK Parti içinde hazırlıklar gittikçe yoğunluk kazanacakmış..

AK PARTİ “YEREL SEÇİMLER İÇİN..” ÇOK YOĞUN BİÇİMDE ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞ,CHP İSE KURULTAY PEŞİNDE VE ÖRGÜTLER HUZURSUZ
AK Parti girdiği her seçimden,çok büyük bir başarı ile çıkıyor,bunun temelinde ise “BU SEÇİM DÜN BİTTİ,BİZ GELECEK SEÇİMLER İÇİN BUGÜN İTİBARI İLE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYALIM..” anlayışı yatıyor mutlaka.
AK PARTİ “YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI..” BİLE.
CHP ise “OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPALIM..” tartışmasında..
Geçtiğimiz akşamlardan birisinde CHP CUMHURBAŞKANI Adayı Sayın MUHARREM İNCE’Yİ bir televizyon programında dinledim,YAZIK CHP’YE gerçekten ÇOK YAZIK.
Efendim TÜZÜK DEMOKRATİK değilmiş ve DEMOKRATİK BİR TÜZÜK yapılırsa,ADAYLAR ÖNSEÇİM İLE BELİRLENİRSE CHP SEÇİM KAZANIR VE İKTİDARA GELEBİLİRMİŞ..
BUNLAR OLMASI GEREKEN İDEAL SİYASET TARZI ve Sayın İNCE CHP Tabanının bu yöndeki isteklerini acımasızca kullanarak PARTİ İÇİN İKTİDAR talebinde bulunuyor..
İYİ DE,AK PARTİ DE DURUM BÖYLE OLDUĞU İÇİN Mİ,AK Parti girdiği her seçimi silip/süpürüyor acaba,Sayın MUHARREM İNCE’Yİ dinlerken bu konuları düşündük bizde..?
GENEL MERKEZ KURULTAYI konuşurken,TAŞRA TEŞKİLATLARI DA bunun etkisinde kalarak KAVGALARIN/DÖVÜŞLERİN başladığı bir ortama girdi/daha da girecektir elbet..
YAZIK CHP’YE ÇOK/ÇOK YAZIK,GERÇEKTEN..

2019 MART AYINDA YAPILACAK,YEREL SEÇİMLERE ŞUNUN/ŞURASINDA 8 AY KALDI,CHP HAZIRLIKTAN ZİYADE KURULTAY YAPALIM OLAYINDA
2019 YEREL SEÇİMLERİNE şunun/şurasında 8 ay gibi bir zaman kaldı,AK Parti büyük bir çalışmanın içerisinde,CHP ise OLAĞANÜSTÜ KURULTAY derdine düşmüş görünüyor..
GÜNLERİNİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İLE GEÇİRİYOR..
BUNLAR GERÇEKTEN ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR YANİ..!!
Yazık değil mi BU PARTİYE OY VERMİŞ 11 KÜSUR MİLYON SEÇMENE,Parti dinamiklerini PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELERE,OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA harcamak/harcatmak yazık değil mi..?
ALLAH,İNSANIN, AKLINI HIRSINDA DAHA AZ VERSİN..
SİYASETÇİ,kendisini KURNAZ GÖRMESİN,akıl çerçevesi için hareket etsin..
Derler ya KURNAZLIK,AKLIN DÜŞMANIDIR,diye..!!

ÜLKEMİZ “DEMOKRATİK PARLAMENTER YÖNETİM SİSTEMİNDEN..” ÇIKTI “BAŞKANLIK YÖNETİM SİSTEMİNE..” GİRDİ VE DEĞİŞİMLER OLACAK
Ülkemiz “DEMOKRATİK PARLAMENTER YÖNETİM SİSTEMİNDEN..” çıkarak,yeni bir sisteme yelken açtı ve “BAŞKANLIK YÖNETİM SİSTEMİ..o kadar rahat,sancısız kuruldu ki,Ülkemiz insanını alkışlamak gerek.
ŞİMDİ,BU YENİ SİSTEMİN ETKİLERİ,USUL/USUL GÖRÜLECEKTİR..
Bu sistemin uygulandığı BİRÇOK ÜLKE VAR ve buralarda,örneğin,PARTİ TEŞKİLATLARININ ilgili Bakanlıklar,İCRA ÜZERİNDE Kİ etkisi/yetkisi ne kadardır,ilerleyen günlerde usul/usul bunları görmeye başlayacağız demektir..
Geçtiğimiz günlerde,örneğin BİR BAKANIN Karabük’e geldiğini düşünün,AK Parti Teşkilatları nasıl bir tutum alacaktır,noktasında yola çıkarak “BAKANI KİMLER KARŞILAYACAKTIR..” falan diye sormuştuk.
DÜNYA ÜLKELERİNDE,BU SİSTEM NASIL UYGULANIYOR,ACABA..?
Zaman içinde bizde de AYNISI OLACAKTIR,bu herkes bilmeli..!!

7 kişi görüş bildirdi

  1. Hastane

    Hastaneye yeni Kalite ve Destek Müdürü sonunda atandı. Deneyimli ve tecrübeli. Hastaneni aksayan tüm sorunlarını çözecek. Bunu da hafta sonu sahada olarak gösterdi.

  2. Proje

    Ahmet bey seçime daha çok var bence karabükün sorunlarına yönelmek seslendirmek gerek trafik aldı başını gidiyır hani köprülü kavşak yapılıyordu.hastanenin çilesi ortada. Araç çayı her adayın yine gündeminde olur karabükün girişi çok kötü araç çayının pis rengi ve trafiğin sıkışlığı hiç güzel izlenim vermiyor

  3. KAPULLULU

    SAYIN GÖLBEK SİZİN KÖŞENİZDEN BELEDİYE BAŞKANINA SESLENMEK İSTİYORUM.SAYIN BELEDİYE BAŞKANI KAPULLU YA HİZMET GETİRME NOKTASINDA NEDEN BU KADAR CİMRİSİNİZ. KAPULLU YA KARŞI ESKİLERİN DEDİĞİ GİBİ ÖZEL BİR GICIĞINIZ MI VAR , YOKSA OY SAYISI DÜŞÜK BU KADAR HİZMET ÇOK BİLE DİYE Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ.EĞER BÖYLE DÜŞÜNÜYORSANIZ HATIRLATAYIM KARABÜK ÜN DİĞER MAHALLELERİNDE OTURAN VE BELEDİYE SEÇİMLERİNDE OY KULLANAN KAPULLULU ÇOKTUR . KAPULLU BELEDİYE YE GEÇTİ GEÇELİ 10 YIL SONRA BİR ASFALT YAPILDI O KADAR.SU HATTINI YENİLEDİNİZ FAKAT UCUZ OLSUN DİYE İŞÇİLİK SEVİYESİNİ DÜŞÜK TUTAN BİR ÇALIŞMA YAPTINIZ , UCUZ ETİN YAHNİSİ MİSALİ BERBAT BİR SU HATTI OLDU , SUYUN TAZYİĞİNİ BİLE AYARLAYAMADINIZ BİR KAÇ AYDA BİR SU HATTINDA PATLAMA OLUYOR. MESELA 906 NOLU SOKAKTA SU HATTI YENİLENELİDEN BERİ HEMEN HEMEN HER AY ARIZA OLUYOR . ARIZALAR NEDENİ İLE ASFALTINDA DURUMU MALUM. 906. SOKAK ASFALTI İÇİN 2017 YILINDA ONLARCA KEZ GÖRÜŞÜLEN BELEDİYEMİZİN GÜZİDE ÇALIŞANLARI VE YETKİLİLERİ 2018 YILINDA ASFALTIN YENİLENECEĞİNİ SÖYLEMİŞLER FAKAT BU GÜNE KADAR DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAMIŞ. İYİ Kİ DE OLMAMIŞ ÇÜNKÜ GEÇEN HAFTA 906.SOKAĞIN SU BORU HATTI YİNE ARIZALANMIŞ. SAYIN BAŞKAN HANİ SİZ DİYORSUNUZ YA KARABÜK KUZEYİN YILDIZI, AVRUPA BİLE KARABÜK E İMRENİYOR DİYE GALİBA HAKLISINIZ 21.YÜZYILDA KÖSTEBEK YUVASI YOLLARI İLE ÇARPIK KENTLEŞMESİ İLE, GERÇEKTEN KARABÜK KUZEYİN YILDIZI VE GERÇEKTEN 2.DÜNYA SAVAŞI AVRUPASINI HATIRLATTIĞI İÇİN OLSA GEREK AVRUPA BİZE İMRENİYORDUR SAYIN BELEDİYE BAŞKANI …..BELKİ DE KAPULLU MAHALLESİ 906.SOKAK SAYESİNDE AVRUPADAN GELEN TURİST SAYISINDA BİR ARTIŞ DA OLUR HANİ BELKİ AVRUPALILAR ÇOCUKLARINI YANLARINA ALIRLAR VE BAKIN ÇOCUKLAR 2.DÜNYA SAVAŞI SONRASI BİZİM YOLLARIMIZDA ATILAN BOMBALAR NEDENİ İLE AYNI BÖYLEYDİ DİYE NOSTALJİ YAPARLAR, ÇOCUKLARINA SAVAŞIN NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU ANLATIRLAR . SAYENİZDE KARABÜK E GELEN TURİST SAYISINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ OLABİLİR SAYIN BELEDİYE BAŞKANI HA NE DERSİNİZ…….. SAYGILARIMLA…………………

  4. Kamu İşçisi

    hastanede bu ayda maaşlarımız ayın 15 oldu hala ödenmedi. Ödenmediğini tüm yetkililer biliyor. Ne yapılıyor hiçbirşey. Sadece herkes bilgimiz var diyor. Bilginin olması kirayı faturayı ve ekmek parasını ödemiyor. sözün bittiği yerdeyiz.

  5. Ali Memati

    demedi demeyin.İsmail KÖKÇÜ ve Coşkun Güven in Yenice de siyaseten karşılıkları yok.Yine demedi demeyin Yenicenin Ak Parti Adayı ve Başkanı Nail AYAN dır.Adam partili partisiz herkesi kucaklıyor ve toplumun her kesimi tarafından seviliyor.

  6. ÖĞLEBELİLİ

    Sayın Vergili dün akşam BRTV televizyonuna çıkmış açıklamalarda bulunurken Zafer Acar elindeki eski broşürü göstererek”Bu broşürün sayfaları arık iki katına çıkar”derken ki Vergilinin suskunluğu ve yüz ifadesi tam bir “metal yorgunluğuydu”..Heycanı bitmiş, benden bu kadar arkadaş dercesine yorgun savaşçı durumundaydı…Bu sayfada KAPULULU rumuzuyla yazan arkadaşdan sözetti ancak şikayetinden hiç söz etmedi….Eleştirilmekten hiç hazetmiyor..Mükemmeliyetçi bir psikolojiye sahip…

    Yine havaalanı projesine dem vurup duruyor….Maket uçaklar pisti olur herhalde diyerek bir küçümseme içinde..600 metre pist olacağını söyleyebilyor….Bu ne futursuzluk böyle….????Başlangıç için 1750 metrelik pist ,insan bir şöyle protokole bakar da konuşur…Kamuoyunu niye yanılıyorsunuz???Ayrıca ilerde burası 3000 metreye çıkarılabilır olduğu da raporlarda mevut sayın Vergiili….Bu da uluslararsı bir haaalanı standartıdır…..

    Sahi bir de sizin düşündüğünüz Eflani EŞŞEK DÜZÜ yaylasındaki arazieri zamanına kimeler satın almıştı sayın Vergili????

    Sayın Vergili, yine bu köşeden yapılan şu eleştiriye cevap verseydiniz…..Köylünün binlerce dönüm arazisini üniversiete alanı ilan ederek yarattığınız mağduriyeti de anlatsaydınız kamuoyuna…Rektör “Ünivesitenin araziye ihtiyacaı yok”demesine rağmen siz nakla milletin yerine yurduna şerh koyuyorsunuz….Size haklarını helal etmiyorlar bilesiniz…Hergün bin ahh işitiyor olmalısınız…..Kamulaştır o zaman…Köylüyü mağdur etme…………İnsanları, sadece o tarlaların vergisini ödemeye mahkum etmeye ne hakkınız var?????????Cevap ver bunlara sayın VERGİLİ…..

    Bir de yaşadığım köyümün,mahallemin( ÖĞLEBELİ)makuz tarihine bir çare bul….Köyden daha kötü bir yapılaşma…..Şehrin tam merkezinde bu çağda böyle yıkık dökük,virane bir görünüm…..Sizden ivedilikle, planlı kentsel dönüşüme uygun bir mahalle bekliyoruz…

  7. Adebayor

    Sizin dedidigniz boş iş KOCAMAN adı gibi olacak murat kocaman

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Tokat’taki depreme ilişkin açıklamada bulundu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem nedeniyle hasar gören yapılarla ilgili bilgi vererek, “Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var.” dedi.

Karaloğlu, Tokat'ın Sulupazar ilçesinde depremden zarar gören bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Bölgede Sulupazar merkezli 5 deprem ve 41 artçı sarsıntı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

En büyük tesellilerinin yaralı ve can kaybı bulunmaması olduğuna işaret eden Karaloğlu, “Ekiplerimiz şu anda sahada. Köylerin tamamı tarandı. Tokat'ta 3 ilçe, Yozgat tarafında 3 ilçe ve etkilenen tüm köylerimiz taranmış durumda. Tokat'ta 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 576 vatandaşımızın ihbarı var. Yozgat ilimizde de 250 deprem kaynaklı vatandaşımızın ihbarı var ve bütün ihbarlara da arkadaşlarımız cevap verdiler, incelemelerini tamamladılar.” diye konuştu.

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti:

“Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var. Evinde çatlağı olan, hasarı olan hiçbir vatandaşımız evini kullanmasın lütfen. Biz onları misafir etmeye hazırız. Sayın Valimiz şu anda yurtları hazır hale getirdi. Şu ana kadar 30 vatandaşımız Tokat'ta yurtlarda kalmak için müracaatta bulundu. Onları biz misafir edeceğiz ama daha fazla talep olursa onları karşılayacak imkanımız olduğunu ifade etmek isteriz. Yine vatandaşların beslenmesi konusunda 5 bin kumanya hazırlandı, dağıtılıyor. Tokat'ta üç ilçemizde sıcak yemek çıkarmak için aşevleri oluşturuluyor.”

Karaloğlu, bölgede ulaşımda, altyapıda, elektrik ve haberleşmede herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizerek, “Yollarımız açık, enerjisi olmayan köy yok, haberleşme imkanı olmayan yerleşim birimimiz de yok. Tedbir olarak Tokat ilimizin genelinde eğitime bir gün ara verdik. Yozgat ilimizde ise Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerimizde eğitime bir gün ara vermiş olduk.” diye konuştu.

Vatandaşlardan sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere itibar etmemelerini isteyen Karaloğlu, “AFAD tarafından açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemelerini istiyoruz. Biz zaten vatandaşlarımızı çok hızlı şekilde AFAD üzerinden bilgilendiriyoruz. Yapmamız gereken uyarılar varsa bunları da yapıyoruz. Vatandaşımızın bir tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, bölgede 750 personel ve 150 aracın hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.