Her Telden (17.Eylül.2019)

Her Telden (17.Eylül.2019)

Yayın: 16.09.2019 22:35 |Güncelleme: 17.09.2019 09:12
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN “DÜNYANIN EN İYİ,EN PRESTİJLİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINA GİRMESİ,YÖK BÜNYESİNDE TAKDİRLE KARŞILANDI.”
Siz bakmayın,Karabük Özelinde,bir/iki aykırı sesin çıkmasına,onlar başarısızlığa teşne olmuş,Karabük’te hiçbir Kurum,Kuruluş ve Kişinin başarı kazanmasından hoşlanmayan sapkın bir zihniyetin insanından öte bir şey değildir.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇOK BÜYÜK BAŞARI YAKALADI..
BU BAŞARI,YÖK BÜNYESİNDE BİLE,Şaşkınlıkla karışık bir takdir görüyor ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN Dünyanın en iyi,en prestijli 1000 Üniversitesi arasına girmesi,büyük beğeni kazandı.
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,bu hedeflerinden bize söz ettiğinde,doğrusunu isterseniz,biz de fazla bir şans tanımamıştık ,zira,BUNUN İÇİN ARANAN ŞARTLARDAN SÖZ ETMİŞTİ Sayın POLAT.
Doğrusu biz de fazla şans tanımamıştık..
Bir olay daha çok önemli,ÜLKEMİZDEN, İLK 1000 ÜNİVERSİTE arasına girenlerin TEK TAŞRA ÜNİVERSİTESİYİZ,diğerlerinin tamamı BÜYÜKŞEHİR ÜNİVERSİTELERİ..
Örneğin YILLIK MAKALE SAYINIZ 150 nin altına düşmeyecek ve bu makaleler en prestijli,bilim Dünyasının akretasyonunu kazanmış DERGİLER tarafından yayınlanmış olacak.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,ÇOK/ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALADI..
Şimdi,bütün sorun BU ÇİZGİNİN devam etmesi,bozulmaması..
Rektör hoca başta olmak üzere,emeği geçenleri kutluyoruz..

DÜNYANIN,EN İYİ,EN PRESTİJLİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINA GİRMEYİ BAŞARAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK OLACAK.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,muhteşem bir başarıya imza attı ve DÜNYANIN EN İYİ,EN PRESTİJLİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINA girmeyi başardı,bu başarı,öyle hatır/gönülle olacak bir iş değil.
5 YIL EN TİTİZ BİÇİMDE DENETİME TUTULUYORSUN..
EN KÜÇÜK BİR AKSAMADA,SİL/BAŞTAN YENİDEN DENETLENİYORSUN.
Toplamda 12 veya 13 çok can alıcı bilimsel çalışman mercek altına alınıyor ve iyi dikkat edin ADI/SANI DUYULMUŞ nice ÜNİVERSİTE bu başarıyı yakalayamadı..
TAŞRA ÜNİVERSİTELERİNDE TEK YAKALAYAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ..
Dünyanın en iyi,en prestijli 800 ile 1000 ÜNİVERSİTESİ arasına giren KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,artık geleceğine çok daha güvenle bakacak,çok PARLAK BİR GELECEK bekliyor KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ.
Dileriz bu başarılı çizgi bozulmaz,bozdurulmaz..
YÖK BÜNYESİNDE şaşkınlıkla karışık bir takdir,bir alkışlama anlayışı hakim,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN başarısı YÖK bünyesinde de ciddi bir yankı yaptı elbet..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ müthiş bir başarı yakaladı..

“KARABÜK KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER KAPSAMINA ALINMIŞ OLSAYDI EFLANİ-OVACIK-ESKİPAZAR-YENİCE ÇOK YARARLANIRDI..” GÖRÜŞÜ..
Güney İllerinin üçünde,uzunca bir süredir uygulanan “KIRSAL DEZAVANTAJLI 3 İL KAPSAMINA..” bu defa da,BATI KARADENİZ Bölgesinden SİNOP-KASTAMONU-BARTIN İlleri alındı..
TARIM ALANINDA DEZAVANTAJI OLAN YERLER YARARLANIYOR..
Örneğin rakımı yüksek olan yerlerde TARIM ÇEŞİTLENMESİNE,TEŞVİKİNE ilişkin olmak üzere yüzde 70,yüzde 80 oranı HİBE OLAN destekler veriliyor..
KARABÜK TARIMINI BİR DÜŞÜNÜN İSTERSENİZ..
Örneğin EFLANİ,örneğin OVACIK,örneğin ESKİPAZAR,örneğin YENİCE Kırsal kesimi TARIM YAPABİLİYOR MU,yaptığı tarımdan gelir mi elde ediyor,yoksa geleneksel olarak kendisine mi yetecek tarım yapıyor.
Yine örneğin KARABÜK’ÜN İKİ MİLLETVEKİLİ OVACIK kökenli..
Bunlar İKTİDAR MİLLETVEKİLİ.
Bir Milletvekili SAFRANBOLU kökenli ve EFLANİ ile çok daha candan dostlukları olan bir isim ve eğer Karabük KIRSAL DEZAVANTAJLI TARIM DESTEĞİ kapsamına alınsa,çok yararlı olmaz mıydı..?
Demek düğün,nişan,mevlid gibi gezilerden bu işlere bakacak zaman kalmamış,Karabük gerçekten çok talihsiz günler geçiriyor,haftalar,aylar geçiriyor.!!
SİZCE ÖYLE DEĞİL Mİ,BİZ Mİ YANILIYORUZ..?

“BAK ABİ,BEN ÜÇ MAÇTA SIFIR PUAN ÇEKEN KARABÜKSPOR’DAN /KARABÜKSPOR’LU ÇOCUKLARDAN YİNE ÇOK/ÇOK UMUTLUYUM..” DİYOR
Size daha önce de yazdık,futbol bilgisine,bu sektörde ki değerlendirmelerine çok/çok güvendiğimiz bir kardeşimiz “ABİ KARABÜK’TE HERKES KARABÜKSPOR’U DIŞLAMIŞ GÖRÜNÜYOR.BUNA SENDE DAHİLSİN.AMA,ŞU AN,ŞU SÜREÇ,TAM KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR..” demişti.
BUNLARI SİZİNLE PAYLAŞMAYA GAYRET GÖSTERMİŞTİK.
Dün aynı Kardeşi,yine gördük ve “ABİ,BU HAFTA DA YENİLDİLER.ÜÇ MAÇTA SIFIR PUAN ÇEKTİLER,ÜÇ MAÇTA 10 GOL YEDİLER,1 GOL ANCAK ATABİLDİLER.SEN DAHİL,KİMSE UMUTSUZ OLMASIN.SAHİP ÇIKILSIN,BAK GÖR KARABÜKSPOR NE CEVHERLER YETİŞTİRECEK..” falan dedi.
Daha sonra da “ENERJİK,KARABÜK’Ü BİLEN,KARABÜK’ÜN TOPLUMSAL YAPISINI BİLEN,HEYECANLI BİR KADRO İŞBAŞINA GELSİN,NE BORÇ KALIR VE KARABÜKSPOR EMİN OL AYAĞA/ATAĞA KALKAR.O BAŞKAN VE O YÖNETİM DE,KARABÜK’E HEYKELİ DİKİLECEK KADAR PRESTİJ KAZANIR..” dedi.
Şöyle yüzüne dikkatlice baktık,söylediklerine inanıyor..
Sözlerine kendisi inanıyor..
Sahiden BUNLAR OLABİLİR Mİ ACABA,SİZCE OLABİLİR Mİ..?

KARABÜK-YENİCE KARAYOLU’NDAN “ŞEKER KANYONU’NA GİREN,500-600 METRELİK YOLUN BAKIMI NEDEN İHMAL EDİLİR Kİ..”,ZİYARETLER..!
Karabük’ün,Yetkili isimleri,Siyasetçileri,sık/sık basına resim veriyorlar ve yaptıkları KÖY ZİYARETLERİNİ,ziyaret edilen Köylerde ki,özellikle YOL ÇALIŞMALARINA gösterdikleri ilgiyi, Kamuoyu’na tanıtmaya gayret ediyorlar.
Bunları sık/sık yapıyorlar,iyi de oluyor..
Biliyorsunuz,KARABÜK ve İLÇE KÖYLERİNDE pek fazla yaşayan nüfus yok,elbet olanların YOL/SU/ELEKTRİK/KANALİZASYON sorunları oluyor ve bunların giderilmesi önemli.
Bakın YENİCE’NİN ve KARABÜK’ÜN haklı gururu,Bölge Turizmine çok/çok önemli katkıları olan bir yer,burasını KARABÜK-YENİCE KARAYOLUNA bağlayan 500-600 metrelik bir yol var..
Galiba Karabük’ün YETKİLİ isimleri ve SİYASETÇİLERİ görmemişler..
YOL ÇALIŞMALARI izlenen KÖYLERE 150-200 kişi gelip/giderken,ŞEKER KANYONU’NA günlük 1500-2000 insan geliyor ve toz/toprak içerisinde ki,bu 500-600 metre yol dikkatlerden kaçmış..
Kaldı ki,ORMAN ENVALİ TAŞINAN DA bir yol burası..!!
ZİYARETLERİ SEVEN yetkili ve Siyasi kişiler gidip bir görseler diyoruz.
O zaman,sanıyoruz,kendileri de,İKNA OLURLAR yaptırırlar..!!

YENİCE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MUSTAFA AKAY VE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI ARKADAŞLARI “ŞEKER KANYONU’NA HES YAPIMINI DURDURDU.”
Hatırlayanlarınız vardır,YENİCE,ŞEKER KANYONU’NA,Hidroelektrik Santrali kurulması yolunda çok ciddi gelişmeler olmuştu,geçmişte yaşanan bu gelişmelere karşı YENİCE SAKİNLERİ,adeta isyan etmiş,ayağa kalkmışlardı..
YENİCE Belediye Eski Başkanlarından Sayın MUSTAFA AKAY ve kurdukları platform bir dizi etkinlikler yaptılar,kalabalık gurupları ŞEKER KANYONU’NA çekerek seslerini duyurdular.
YENİCE,ŞEKER Kanyonu’na HES YAPILMASI,Karabük İL GENEL MECLİSİ tarafından da kabul edilmişti ve olay daha sonra MAHKEMEYE İNTİKAL ettirildi.
SONUÇTA MAHKEME HES’İ İPTAL ETTİ…
Sayın MUSTAFA AKAY ve birlikte çalıştıkları PLATFORM ÜYELERİ çok ciddi çalışmalar yaptılar,gecelerini/gündüzlerine kattılar ve HES Yapımını MAHKEME KARARI ile durdurmayı başardılar..
EN AZINDAN,ŞU AN OLAYIN SEYRİ BU ŞEKİLDE GİDİYOR..
ŞEKER KANYONU,bu güzelliğini,cazibesini koruyacak,korumalı da..

DÜN ANKARA’DA BÜROKRAT OLARAK ÇALIŞAN BİR KARDEŞİMİZ ARADI VE “ABİ KARABÜK’ÜN ANKARA’DA HİÇBİR LOBİSİ YOK.TEK BİR İSİM..”
Dün “MARZİNÇ TARAFINDAN KURULMASI PLANLANAN ÇİNKO FABRİKASI’NIN ÖNÜ,ANKARA’DA ÇOK GÜÇLÜ OLAN KAYSERİ LOBİSİ..” tarafından mı kesildi diye düşünenler var,şeklinde bir yazımız çıkmıştı.
Ankara’da çalışan ve ikamet eden,çok sevdiğimiz,çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz telefon etti “ABİ,ANKARA’DA KARABÜK’ÜN HİÇBİR LOBİSİ YOK Kİ.DİĞER İLLERİN ÇOK GÜÇLÜ LOBİLERİ VAR.O İLİN BİR SORUNU OLDUĞUNDA,İŞİN ÜZERİNE ÇÖKÜYORLAR..” anlamında,uzun/uzun dert yandı.
Bu anlamda Karabük’ün,ANKARA’DA Kİ ender bazı güçlü isimlerinde ,SİYASETEN olayın biraz dışında kalmaya gayret ettikleri gibi bir izlenimi olduğuna işaret etti ve “BÖYLE YAPMAKTA HAKLILAR,NİŞAN,DÜĞÜN,MEVLİD ZİYARETİNİ GEÇEMEYENLER,BU İSİMLER İŞİN İÇİNE GİRSELER,ALINABİLİR..” dedi.
Bilindiği gibi,çok etkili,önemli yerlerin “KARABÜK’TE KİRLİLİĞE KESİNLİKLE YOL AÇMIYOR..” dediği,bir kısım çevrenin ise “HAYIR KARABÜK’Ü ÇOK KİRLİYOR..” iddiasında olduğu MARZİNÇ kapasite artırımı yapacaktı..
KARABÜK’TE ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI..
İLGİLİ BAKANLIK HEMEN “KAPASİTE ARTTIRIMI YAPILMAYACAK..” dedi.
Böyle olunca da MARZİNÇ Kapasite artırımından sonra,ÇİNKO FABRİKASI KURACAĞINI deklare etmişti,İlgili Bakanlık izin vermediğini açıkladı ve Karabük olarak artık siz sağ,biz selamet noktasına geliverdik.
KAYSERİ ise,Karabük MARZİNÇ Tesisinin aynısı olan,Karabük Tesisi kadar modern,donanımlı olmadığı ileri sürülen Tesisinden elde ettiği ,hammaddeyi kurulacak KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI’NDA işleyecek,1100 işçi çalıştırarak,Ülke ekonomisine yıllık 400 milyon dolar katkı sağlayacak.
KAYSERİ yaşayanları saf insanlar zehirlendiklerinin farkında bile değiller..!!

KARABÜK ADLİYESİNDE UZUN YILLAR CUMHURİYET SAVCISI OLARAK GÖREV YAPAN SAYIN ASIM EKREN’İN “SPOR SUÇLARI KİTABI..” ÇIKTI..
Karabük Adliyesi’nde uzunca bir süre Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Sayın ASIM EKREN’İN “Taraftara Uygulanan SPOR SUÇLARI ,Seyirden Yasaklama..” kitabı çıktı.
Bilindiği gibi Sayın ASIM EKREN,yine uzunca bir süre,İSTANBU SPOR SUÇLARINA bakmıştı ve bu anlamda,hem Kulüplerin,hem taraftarların mağduriyetini yakından görmüştü.
Sayın ASIM EKREN Haziran 2019 tarihinde yapılan,bir dizi YASAL DEĞİŞİKLİKLER öncesinde yazdığı makaleler ve Bakanlığı gönderdiği raporlar ile büyük katkılarda bulunmuştu ve yapılan değişikliklerde görüşleri çok önemli yol gösterici,düzenleyici olarak değer bulmuştu.
Uzunca bir süre Karabük Adliyesi’nde görev yapan Savcı Sayın ASIM EKREN,kitabının gelirlerini de İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇLERE bırakarak,çok önemli bir adımı da atmış bulunuyor..
SPOR SUÇLARI KİTABI,Ülke Spor Dünyası için önemli bir KAYNAKÇA.
Zaten bu sektör de yazılmış başka ciddi kitap bulmakta hayli zor..

ÜLKENİN, EN ÖNEMLİ DEPREM KUŞAĞI OLARAK GÖSTERİLEN ÇERKEŞ-GEREDE HATTINDA, ÖNEMLİ HAREKETLENMELER VAR VE KARABÜK…
Ülkenin en önemli deprem kuşakları arasında gösterilen ÇERKEŞ-GEREDE hattının,ÇERKEŞ civarında önemli hareketlenmeler var ve bunu Karabük’te de hissetmek mümkün..
En son 1944 yılında çok yıkıcı biçimde hareketlenmiş bu hat.
Karabük KUŞ UÇUŞU 35-40 Kilometre mesafe de olarak telakki ediliyor ve böyle olunca da KARABÜK’E ÇOK FAZLA BİR ETKİSİ OLMAZ gibi kendimizi avunduruyoruz..
Geçtiğimiz cumartesi günü,kısa aralıklarla kendisini hissettirdi..
Dileriz herhangi sıkıntılı bir durum yaşamayız..
Karabük’ün bazı yerleri,bu anlamda,pek tekin değil zira..

3 kişi görüş bildirdi

  1. Ahmet abi

    12 eylül tarihinde bir arkadaşımız Karabük ile ilgili çok güzel bir yazı yazmıştı sizin köşede onunla ilgili herhangi bir metin yazmamışsınız. Karabük işsizliği, demiryolu ve emekli kenti ile ilgili bir yazıydı.
    O kardeşimi çok takdir etmiştim açıkçası sizin de gündeme getireceğinizi umuyorum

  2. Enerji

    Karabüke yatırım gelmiyor diyorlarda külliyen yalan. Çıkın bakın hürriyet caddesine bir sürü dönerci açılmış millet kapış kapış dönere hücum ediyor.batı karadenizin döner başkenti olmuş güzel karabüküm. Yakında döner turizmi başlar bide havaalanı yapılırsa millet karabüke hücum eder döner yemek için. Daha fazla dönerci lazım. Ne kadar döner o kadar turizm, o kadar döner o kadar gelişmişlik, ne kadar döner o kadar refah, ne kadar döner o kadar kalkınma. Haydi dönere gel dönere.

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM KARABÜK SPORUN GENÇELERİNDEN ÇOK UMUTLU OLDUĞUNU SÖYLEYEN ARKADAŞIMIZ NEYE GÖRE BU DEĞERLENDİRMEYİ YAPMIŞ ANLAMADIM,ÜÇ HAFTADIR 10 GOL YİYİP HER ÖNÜNE GELEN TAKIMA YENİLEN FUTBOLCULARMI GELECEK VAAT EDİYOR BENCE HAMHAYAL BUNLARDAN HİÇ BİR CACIK OLMAZ TOPÇU DEDİĞİN BİRAZCIK DİRENÇ GÖSTERECEK KENDİNİ ZORLAYACAK EN AZINDAN YENİLGİYİ KABULLENMEYECEK TAKIMI SIRTLAYACAK KENDİNE OYNAMAYACAK YANI KISACASI BU TAKIM ÜÇÜNCÜ LİGİ BOYLAR.ONDAN SONRA AMATÖREMİ DÜŞER YENİDEN İKİNCİ LİGE Mİ ÇIKAR BELLİ DEĞİL.BİRDE KARABÜKÜN ANKARADA LOBİSİ YOKMUŞ DİYEN BİR ARKADAŞA KATILMIYORUM LOBİYE GEREK VARMI MİLLETVEKİLLERİMİZ VAR YA YATIRIM GELECEKSE KOPARA KOPARA YATIRIMI KARABÜKE GETİRİRLER.ANCAK BU BEŞ SENE SONRA OLUR ON SENE SONRAMI OLUR BİLEMİYORUM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı

Yayın: 25.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı.

TCMB Para Politikası Kurulu, “Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.” açıklaması yaptı. (AA)