Her Telden (17 Eylül 2021)

Her Telden (17 Eylül 2021)

Yayın: 16.09.2021 21:48
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ KARABÜK Sayın İSMAİL ALTINÖZ “TOKİ SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ BİNAYI HAZİNEYE DEVİR ETTİ,KONU HIZ KAZANIYOR..” DEDİ
Dün AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir süre görüştük,Sayın ALTINÖZ çok büyük emeği geçen Soğuksu Mahallesi’nde ki 14 KATLI Binanın TOKİ tarafından GENÇLİK/SPOR Bakanlığı’na devir edilmesi ve devir sonrasında ÖĞRENCİ YURDU olarak kullanılması hakkında bilgiler verdi.
TOKİ bu Binayı önce HAZİNEYE DEVİR EDİYOR..
Daha sonra HAZİNE,anılan Binayı,GENÇLİK SPOR Bakanlığı’na devir edecek ve bu Bakanlık da KREDİ YURTLAR KURUMU Genel Müdürlüğü’ne verecek ve KREDİ YURTLAR KURUMU buraya YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU olarak düzenleyecek,
İŞİN YOL HARİTASI BU ŞEKİLDE..
Sayın İSMAİL ALTINÖZ ,konuşmamızdan aldığım izlenime göre,gelişmeleri çok yakından takip ediyor ve hızlanmaları yönünde tavırlar geliştirip işin bir an önce çözülmesini sağlamaya gayret gösteriyor.
Bu arada bir gelişme daha bekleniyor galiba.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN anlatımlarından o yönlü bir izlenim aldık ve ESENTEPE GİRİŞİNDE Kİ KIZ ÖĞRENCİ YURDUNUN BULUNDUĞU BİNALAR SATILACAK..
O kız öğrenciler SOĞUKSU MAHALLESİ’NE TAŞINACAK..
O yönlü bir izlenim aldık Sayın ALTINÖZ’ÜN anlatımlarından..

AK PARTİ İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E,SAFRANBOLU TOKATLI KÖYÜ MEZARLIĞINI SORDUK “OLAY YARGIYA İNTİKAL EDELİ ÇOK OLDU.”
Safranbolu TOKATLI Köyü mezarlığı konusu,yeniden gündeme geldi biliyorsunuz,geçmiş aylarda,hatta bir yıldır üzerinde tartışmalar yapılan ve gündem de olan konu,biraz tavsamıştı Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN bir çıkışı ile yeniden alevlendi konu.
Bu konuyu Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E sorduk.
“BİZ OLAYIN BAŞINDAN BU YANA,BÖYLE BİRŞEYİ KABUL EDEMEYECEĞİMİZİ NET BİÇİMDE ANLATTIK.MUHATAPLARINA DA EN CİDDİ BİÇİMDE ANLATTIK.OLAY YARGIYA TAŞINALI BİR HAYLİ ZAMAN OLDU..” dedi.
Hatta Vali Sayın FUAT GÜREL’İN bizim gazetemize yaptığı açıklamayı da hatırlatarak “SİZDE OLAYIN YARGIYA TAŞINDIĞINI VALİ Sayın GÜREL’İN İFADELERİNDEN YOLA ÇIKARAK YAZMIŞTINIZ..” gibi hatırlatmalarda bulundu.
Ayrıca Safranbolu Kaymakamı Sayın MEHMET TÜRKÖZ’ÜN DE,anılan Köy Muhtarı hakkında “YARGI YOLUNA GİTTİĞİNİ..” anlatarak “BU KONU HAKKINDA CUMHURİYET SAVCILIĞINDA BİRÇOK DOSYA ZATEN VAR..” anlamında bilgiler verdi.
“BÖYLE BİR İŞİ TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL..” dedi.
“MUHATAPLARINA DA EN CİDDİ BİÇİMDE ANLATTIKLARINI..” söyledi.

BAYIR MAHALLE CİVARINDA Kİ “KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN..”,ANKARA’DA TOKİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER HAK SAHİPLERİNİ UMUTLANDIRDI
Biliyorsunuz,uzun süre önce,BAYIR MAHALLE Civarında geniş bir alan KENTSEL DÖNÜŞÜM için belirlenmişti ve o geçen uzun süreçte herhangi bir gelişme sağlanamadığı için,BURALARDA Kİ KONUT ve İŞYERİ SAHİPLERİ büyük sıkıntı yaşıyorlardı.
Geçtiğimiz gün Ankara’da AK Parti Karabük Milletvekilleri,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,İmar Müdürü’nün de katıldığı bir görüşme yapılmış sanıyoruz.
TOKİ Genel Müdürlüğü ziyaret edilmiş.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İl Müdürlüğü ile görüşülüp,görüşülmediğini pek öğrenemedik,ancak,bir dizi temas yapılmış anlayacağınız,BAYIR MAHALLE CİVARINDA Kİ HAK SAHİPLERİ hayli memnunlar..
Zira BÜTÜN HAKLARI ZEDELENDİ BU İNSANLARIN..
İŞYERİ Sahipleri,konut sahipleri kiracı bulmakta zorlanıyorlar,zira işyeri açma ruhsatında sıkıntılar yaşanıyor,doğalgaz alınmasında sıkıntılar vardı falan gibi engeller çıkıyordu önlerine.
İŞ BİRAZ,BİRAZ YOLUNA GİRER GİBİ OLDU ARTIK..
Gerçi KONU KARABÜK OLUNCA,bir 15 YILI GÖZ ÖÜNÜNDE bulundurmak gerekir,ama,hiç değilse ciddi bir teşebbüs başladı/başlatıldı şeklinde bir teselli oldu bu görüşmeler..
GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEYELİM BAKALIM..

ŞEHİRİÇİ TRAFİĞE BELİRLİ BİR RAHATLAMA GETİRMESİ BEKLENEN “KARDEMİR ÖNÜNDEN YAPILACAK KARAYOLU GEÇİŞİ..” MİLLİ EĞİTİM…
Biliyorsunuz KARDEMİR önünden başlayan bir KARAYOLU GEÇİŞ GÜZERGAHI için gerekli projeler hazırlanmış,hatta ihale falan da yapılmıştı galiba,daha sonra işler aniden durakladı..
Karabük’te ZEHİR HAFİYE TİPLİ insanlar vardır ve o insanlardan birisi geçenlerde yorum yollamış “ORADA Kİ BENZİN İSTASYONU SAHİPLERİ BU YATIRIMI ENGELLİYORLAR..” falan gibi aslı/astarı olmayan şeyler yazmıştı.
Dün konuyu AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E sorduk.
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ATÖLYE Binası’nın yıkılması gerekiyormuş,bunun içinde elbet ki MİLLE EĞİTİM Bakanı’nın izni gerekiyor ve geçen ay MİLLİ EĞİTİM Bakanı Sayın ZİYA SELÇUK Karabük’e gelmiş,olayı yerinde görmüştü..
TAM İŞ OLACAK KIVAMA GELİNCE BAKAN DEĞİŞTİ ve yeniden çalışmalar başlayacak ve YENİ BAKANA DURUM ANLATILIP İZİN istenecek falan, yani bir süre kaybı daha yaşanacak.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ bunları anlattı ve yakından izliyor olayı.
Dileriz kısa süre içinde olumlu bir sonuç alır/alırlar..

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE YAŞANAN SEL FELAKETİ ve KARABÜK MERKEZİNDE “GÜZERGAHI DEĞİŞTİRİLEN DERELER..” YENİ BİR İHTİMAL DAHA
Aslına bakarsanız KARABÜK COĞRAFYASI çok güzel,çok mükemmel bir yer,ÇOĞU KURUMUŞ OLMASINA KARŞIN,geçmişte o kadar çok akan DERESİ/ÇAYI vardı/varmış Karabük’ün,örneğin CEVİZLİDERE Bölgesi’nden gelen,YENİMAHALLE Bölgesinden gelen,ESENTEPE Bölgesinden gelen DERELER..
BERBAT HALE GETİRDİĞİMİZ ARAÇ ÇAYI/SOĞANLI ÇAYI HARİÇ..
Karabük çeşitli nedenlerle BU DERELERİN GÜZERGAHLARINI/YATAKLARINI BİLE DEĞİŞTİRDİ iyi mi ve yatakları,güzergahları değiştirilen dereler BİR ZAMAN SONRA,HANİ BENİM GÜZERGAHIM,YATAĞIM deyiverirse yandı gülün keten helva olur..!!
Şimdi ESENTEPE Altından gelen Derenin yatağı,güzergahı POLİSEVİ CİVARINA ALINACAK,zira,KARDEMİR ÖNÜNDEN yapılacak KARAYOLU GEÇİŞİ için bu şart,Dere yatağa,güzergahı değişecek mutlaka..
KARABÜK BÖYLE ZORUNLULUKLAR YAŞIYOR ne yazık ki..!!

YA ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ULUSAL HAVA İZLEME AĞLARI veya İSVİÇRE MERKEZLİ IQAir İSİMLİ KURULUŞ DOĞRU SÖYLEMİYOR vee..!
KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ VAR MI/YOK MU..?
Bakın birkaç kez daha yazdık,daha sonra bazı YEREL BASINDA DA yazıldı çizildi,İSVİÇRE Merkezli IQAir isimli bir Kuruluş TÜRKİYE’DE HAVASI EN KİRLİ 10 İL hakkında bir açıklama yaptı..
10 İL İÇERİSİNDE,KARABÜK 6.SIRA DA GÖSTERİLİYOR..
Yani HAVA KİRLİLİĞİ VAR BU KENTTE..
Peki Ülkemizde bu konuları yakından izleyen,izlemesi gereken ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’nın ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞLARI,hava kirliliği hakkında ne diyor..?
KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ YOK,HAVA KALİTESİ YAŞANABİLİR DÜZEYDE İYİ,o hava izleme ağlarının verdiği sonuç bu,peki SU KİRLİLİĞİ var mı ,bu konuda FİKİR SAHİBİ OLMAK için,KAYABAŞI’NA ÇIKAN KÖPRÜDEN aşağı bakın.
ARAÇ ve SOĞANLI ÇAYLARININ RENGİ FARKLIDIR.
FARKLI RENKLERDE AKAR SU..!!
Peki TOPRAK KİRLİLİĞİ var mıdır,bu konu da ANALİZ YAPTIRMAK o kadar çetrefillidir ki,bunu bilmek oldukça zordur,hatta,imkansızdır ve ister TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ister ZİRAAT ODASI Başkanlığı’na sorun,SONUÇ ALAMAZSINIZ..
Karabük’te YOĞUN BİR EGZOS GAZI KİRLİLİĞİ DE VARDIR..
Ve KARABÜK’TE akaryakıt yerine 10 NUMARA YAĞ KULLANILIR MI..?
İnandığınız birimlere bir sorun isterseniz..!!

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR,KARABÜK İLE İLGİLİ DAHA ÇOK BİLGİ SAHİBİ OLDU VE HİZMET ARTIŞI..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR,Karabük ile ilgili çok daha fazla bilgi sahibi oldu ve Karabük dinamiklerine daha fazla sahip artık.
BU DURUM HİZMET ARTIŞINI DA BERABERİNDE GETİREBİLİR..
Örneğin Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR,geçtiğimiz hafta,YENİŞEHİR Mahallesi’ni ve burada mülkiyeti KARDEMİR’E ait SOSYAL TESİSLERİ tek/tek gezdi,bilgiler aldı,anılan tesisleri yerinde gördü.
Örneğin HAVUZLU BAHÇE,örneğin MÜHENDİSLER/MEMURLAR KULÜPLERİ,KIŞLIK SİNEMA,artık yerinde olmayan YAZLIK SİNEMA ve ÜLKEM YENİDEN TENİS SPORUNU YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİRKEN,70 YIL ÖNCESİNİN TENİS KORTLARI nerede..?
SOSYAL BİNA,he durum da.
Sayın BAYRAKTAR BU SOSYAL TESİSLERİ yerinde gördü..
Dileriz çok/çok olumlu gelişmeler olacaktır..
Bu kadar beklenti içerisinde KARDEMİR KARABÜKSPOR unutulmaz herhalde ve KARABÜKSPOR Karabük’ü dışa açan,Avrupa Ülkelerine açan en önemli MARKA değerine sahiptir elbet..
UMUTLANMAK İÇİN ÇOK CİDDİ GELİŞMELER BAŞLADI ARTIK.

YENİCE İLÇESİNE “DÖKME DOĞALGAZ VERİLMESİ OLAYI..”,ENERJİ TABİİ KAYNAKLAR BAKAN YARDIMCISI Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’A ..
Biliyorsunuz YENİCE MÜJDELER OLSUN DOĞALGAZ GELİYOR şeklinde bir söz verilmiş,YENİCE Sakinleri bu söze inanmışlar,güvenmişlerdi ve bu söz tutulsa ne kadar kişi DOĞALGAZA geçecek olayın bu tarafı apayrı bir konu.
Ancak,VERİLEN SÖZ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ ve TUTULMALI MUTLAKA.
Geçtiğimiz hafta içerisinde içlerinde AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ (hatta olayı organize eden isim olarak da anlatıldı..) AK Parti Milletvekilleri,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ile bir görüşme yapmışlar.
KARABÜK’ÜN SORUNLARI ve BEKLEDİKLERİ DİLE GETİRİLMİŞ Sayın BAYRAKTAR’A,işte bize verilen bilgiye göre,o görüşme sırasında AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,baş başa bir görüşme esnasında Sayın BAYRAKTAR’A önemli bir şey söylemiş.
Sayın ALTINÖZ,Sayın BAYRAKTAR’A şimdi sizden KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı olarak değil,ENERJİ TABİ KAYNAKLAR BAKAN Yardımcısı olarak bir talepte bulunacağım,şeklinde bir yaklaşım göstererek YENİCE İLÇESİNE VERİLEN DOĞALGAZ SÖZÜNÜ anlatmış.
“BU KONUDA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM..” gibi bir yaklaşım göstermiş.
Sayın BAYRAKTAR olaya hayli sıcak yaklaşmış gibi bilgiler aldık elbet..

KARDEMİR “KURA ÇEKİMİ İLE ELEMAN ALMIŞ..” OLACAK İŞ Mİ YANİ,GENÇ HAYATTA ELİNE TORNAVİDA,PENSE ALMAMIŞ KARDEMİR’DE İŞ..
Efendim TORPİL OLMASIN,efendim TOPRİL YAPILIYOR denilmesin diye KURA ÇEKİMİ ile personel almak gibi bir YOLA GİDİLİYOR artık,örneğin KARDEMİR KURA ÇEKİMİ İLE 69 ELEMAN ALMIŞ..
LOTARYA USULÜ alınan elemanların için de KARDEMİR gibi bir işyerinde çalışmak üzere HAYATI BOYU ELİNE TORNAVİDA,PENSE ALMAMIŞ Okul tatillerinde,örneğin, AYAN KUAFÖRÜNDE,GÜZELLİK SALONUNDA çalışmış,PASTANELER DE Part Time GARSONLUK yapmış isimler işe girmiş olamaz mı..?
Bunların KARDEMİR’E verimli işçiliği için kaç yıl gerekir..?
Öte yandan çok iyi MOTOR USTALARININ yanında,SANATKARLARIN YANINDA çalışıp,belirli SANAYİ DENEYİMİ almış isimler LOTARYADAN çıkamayınca TORPİL YAPILMAMIŞ MI oluyor yani..!!
Çok objektif kriterler koyarsınız..
Çok ciddi sınav sonucu eleman alırsınız,KİMSENİN SESİ ÇIKMAZ/ÇIKAMAZ,şimdi LOTARYA ÇEKTİRDİK çıkanları işe alıyoruz ve kimse bize TORPİL YAPTILAR DİYEMEZ anlayışı ne kadar sakil yarabbi…!!
Bir süre önce 500 civarında eleman böyle alındı..
Kimsenin sesi çıktı mı,kimse dedikodu yapabildi mi..?
Zira,İNSAN KAYNAKLARI KILI KIRK YARARAK ALDI o elemanları..
Hepsi de ASLANLAR GİBİ verimli biçimde çalışıyorlar..

24 kişi görüş bildirdi

  1. Hür irade

    KENAN YILMAZ’A ve KARDEMİR işçisine hayırlı olsun.Siyasetin, derneklerin, tarikatların değil işçinin dediği oldu..Ulvi ve biatcı kibir ekibi sandığa gömüldü.

  2. DİK DURUŞ

    Karabük akp il yönetiminin Eflani yi üvey evlat kabul edip Eflani deki işe almalara bile Eflani dışından alım yapması akp ilçe başkanı ve yönetiminin istifası ile sonuçlandı. Bu dik duruş nedeniyle ilçe başkanını kutluyorum. Eflani belediye başkanının bu gelişmelere sessiz ve tepkisiz kalması Eflani nin değil de akp nin belediye başkanı olduğu söylentilerini doğruluyor. Önümüzdeki Eflani siyaseti il siyasetini de derinden etkileyebileceği bir gerçek. Bekleyip göreceğiz.

  3. Karabuk

    Sn.Ahmet abi gecen gun yorum yazmistim kapulludan esentepe girisine kadar 57 rogar kapagi var diye üsenmedim saydim meslek lisesinin oraya kadar tam 141 adet rogar kapagi var 150 demistim yanildim galiba vallahi yazik billahi yazik malimizami uzulelim memleketimizin halinemi bimedim

  4. KARABUKSPOR

    insallah sayin Alparslan karabukte biseyler yapar atil tesisleru karabuksporu yasanir hale getirir bir bakan yardimcisi ve kardemir yonetim kurulu baskani bunlari yapar dusuncesiyle bekliyoruz.bu belediye baskaninin bu vekillerin karabuk icin bisey yapacagini sanmiyorum onlar asansor yapsinlar ozel idarenin asfalt calismalarini denetlesinler
    tarihin gelmis gecmis en kotu burokrat ve siyasileri bu donem karabuk yasiyor yasatiliyor kendimiz ettik kendimiz bulduk.sayin Albayrak karabuk seni dort gozle bekliyor kurtar bizi bunlardan kurtar bizim gozbebegimiz karabuksporumuzu.

  5. sendika

    Delege secimlerini kenan yilmaz kazandi hayirli olsun karabukumüze .bu secimlerde karabuk ihcisinin unutamadigi sayin cengiz GÜL de etkisi olmustur sayin gül sayin kenan yilmazi desteklemiştir sira bence bundan sonraki secimlerde bakalim gorecegiz .

  6. Önemli degil

    Sayın golbek Kardemirde sendika seçimleri gayet güzel şekilde yapıldı ve sonuçlandı. Hicte problem olmadı duyduğumuz kadarıyla. Hep 2010 yılına dönmeye işçiyi etki altına almaya çalıştınız ama olmadı. İşçi ogun nasıl ezici bir çoğunlukla diğer sendikaya gittiyse dünde mevcut yapıyı istemediğini belirtip diğer adaya onay verdi. Hemde ezici bir sayıyla. Eskiden orda görev yapanlar dünde aynı bugünde ayni kisilerdi. 2010 yılında korkan bastırılan işçinin yerine cesur korkmayan istediğini konuşan Genç arkadaslar geldi. Bazıları için Artık saltanat bitti.
    Yanlız sayın golbek Kardemirde işçi alımında uygulanan en büyük kıstas end.mes.lisesi mezunu yada yüksek okul mezunu olmak degilmidir. Bu her zaman böyle olmuştur. Yani sizin dediğiniz gibi eli alet tutmamis insanlar değil bu kişiler. Ayrıca sanayide çok iyi usta olan kişi heleki motor ustası kolay yetişmiyor adamlar kardemirin verdiği maaşın çok daha fazlasını kazaniyorlar emin olun.

  7. radar

    Sayın Alparsalan BAYRAKTAR beyefendi

    YENİŞEHİR BÖLGESİNİ VE KARABÜKSPORU DÜZELTİN
    AK PARTİYİ KARABÜK DE UÇURUN

    ,BU KADAR BASİT

    SİZE KAÇ TRİLYON KAR ETSENİZ DE BİZE BİR ŞEY İFADE ETMİYOR DEMEMİ ANLAMIŞSINIZDIR.
    SAYGILAR

  8. Eflani'li hemşeriniz.

    Abi sende Eflanı’lisin, bir Eflani’li olarak bu ilçemizin durumu ne olacak. Hiçbir ilerleme namına birşey yok. Halbuki bir kooperatif gibi, bir imece usulü gibi yatırımlara el atılamaz mı? Özellikle İstanbul’da bir çok hemşehrimiz iş sahibi, bunları bir araya getirip ne bileyim hayvancılık sektörü, süt endüstrisi gibi, orman endüstrisi gibi. Çünkü bunların alt yapısı haddinden fazla var Eflani’mizde. Ben anlamıyorum yerelde de hiçbir ilerleme yok, atak yok, ama her nedense hala halk kendine layık görüyor, ondan sonra da Eflani ilerlemiyor diyoruz, aynı şahısları, vizyonsuzları seçiyoruz. Akıl sır ermiyor vallahi. Eflani’li olarak Eflani’nin gelişmesini dört gözle bekliyoruz, ancak bi kıdım ilerleme yok. Aynı Karabük. Safranbolu’yu tek geçerim abi. Saygılar….

  9. BİZİM EFLANİLİ

    Eflani AKP ilçe baskanı eflaniden kurumlar giderken neredeydi ( Adliye, Kedas Telekom orman deposu,cezaevi) eflanide son zamanlarçok kişiyi yandası işe kuydular ve dısardanda gelenler var eşkiden buyana!!! Dik duruş hizmetle olur!!! eflaniye niye DogalGaz gelmiyor eflanin küçüldü kendileri büyüdü ersin gibi malesef gemi su almaya baslayınca işçiler dışardan geliyor deyi mahana yaptı bıraksın bu işleri yimez Eflani bunu hangi hizmet yaptı ersin ve yönetim kurulu o zaman memur lar gidiyor niye tepki göstermiyor.Hastanede bir sürü sorun var niye önlem almadı.Dik duruş hizmetle olur. Eflani küçüldü Yüksek okul öyle niye sesi çıkmadı .istifa eden bırakır gider mahana yapmaz bizce

  10. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Bey, ben artık Belediye’nin sportif ve sosyal faaliyetlere eğilmesini istiyorum. Yeter artık. En azından Belediye futbol takımı kurulsun. Bu işe gönül verenler Belediye Başkanı’nı ikna etsinler, özellikle belediyede çalışan yetkililer. Bir ilçemizin bile sportif faaliyetlerde başarısı yok. Çevre ilçelere bakıyoruz, örneğin Araç belediyesi yeni kurulan takımını hemen bir üst lige çıkarıyor. Örneğin Çaydeğirmeni dediğiniz yer Devreğin 1500 nüfuslu beldesi. Adamlar bayan voleybol takımı kurdu, bölgesel ligden 1 ay içinde 2.lige şampiyon yapıp yükselttiler. Neden bu tür faaliyetlere eğilinmiyor anlamış değilim. Diğer il ve ilçelere bakınca bunun bir çok örneklerini görürsünüz. Yeter artık Karabük’te de sportif faaliyetlerin çoğalmasını istiyorum. Karabük ilçe iken daha güzeldi. Benim gibi 60’lı yaşlarda olanlar o günleri özlemle anıyoruz. Karabükspor’un tüm deplasman maçlarına gitmiş birisi olarak, bu tür faaliyetler olsun yine bu yaşlarda yalnız bırakmam emin olun. Artık yaşanmaz bir hal aldı Karabük. Emekliyim ama çocuklarım beni tutuyor bu kentte yaşamaya. Siz de yazmasanız, biz de bu dertlerimizi, meramımızı anlatacak, içimizi atacak yer bulamayacağız. Saygılar …..

  11. Eflani li

    Dik duruş Hizmet olur Eflani küçüldü Kendileri büdü.

  12. MHP İl Başkanı-Belediye Başkanı

    MHP İl Başkanıyla Belediye Başkanı şimdi nolacak.Kenan Yılmaz ekibi sildi süpürdü.Sizin destek oldunuz Ulvi tükendi gitti.Şindi sırada Yunus var.Peki siz orda durucakmısınız sıranın size geliceni beklicekmisiniz.İsterseniz beklemeyin istifa edip gidin tabandan gelen bu direnişin önünde duramazsınız.En iyisi çekip gidin,yiyitlik sizde kalsın.Sende bastı bacak Ülkücülere az hakaret etmedin ettirildeni sende tüy artık

  13. AHMET ABİ ÇEVRE DERNEYİ NERDE

    AHMET ABİ ÇEVRE DERNEYİ NERDE NİYE O KONUYA SES ÇIKARMIYORSUN HANİ NERDE ÇEVRE DERNEYİ BÜNYAMİN EFENDİ NERDE AHMET ABİ BİZE SORUYOSUN ÇEVRE KİRLİLİYİ VARMI DİYE O BÜNYAMİN EFENDİYE SORSANA ÇEVRE KİRLİLİYİ VARMI YOKMU DİYE.ADAM 15-20 ÜYEYLE ÇEVRE DERNEYİ BAŞKANIYIM DİYE PROTOKOL KOVALIYOR ONA BİR SORSANA VARMI YOKMU

  14. KARABÜKLÜ

    KARDEMİRDE BİR ZAMANLAR EMEKLİ OLANLARIN ÇOCUKLARI TAZMİNATLARININ BİR KISMINI ALMAMAK ŞARTI İLE İŞE ALINIYORDU.İŞTE ASIL O ZAMAN HAKSIZLIK OLUYORDU. KARDEMİR HAKKINDA BABASININ İŞYERİ OLMASINDAN BAŞKA BİLGİSİ OLMAYAN İNSANLAR HAKSIZCA İŞE GİRDİ…ŞİMDİ TUTMUŞ KARDEMİRDE Kİ İŞE ALIMLARI ELEŞTİRİYORUZ NE ACAYİP MİLLET OLDUK YARABBİ….

  15. Karabüklü o iş devam ediyo

    Karabüklü emekli işçi yerine çocuğunun işe alınması devam ediyor sen yanlış biliyon esas o iş yanlış nedir yani kardemir sultanlıkmı babadan oğula geçiyo kura işine yanlış adam okula gitmiş bilgisayar okumuş meslek lisesi okumuş amma pratiği yok Ahmet abinin dediyi gibi yaz aylarında berberde çalışmış şindi sinterdemi çalışıcak çelikhanedemi yüksek fırındamı haddanedemi hiç sanayi pratiyi olmamışki o gencin senin dediyin sultanlık sistemi sürüyo yani

  16. KARABÜKLÜ

    KARDEMİR YAKLAŞIK YİRMİ BEŞ YILDIR YOLBULAN VE GÜLEÇ AİLELERİ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR VE YİRMİ BEŞ YILDIR DA SOSYAL TESİSLER İŞÇİ LOKALİ HARİÇ (BİRAZDA MÜHENDİSLER KULÜBÜ) İHMAL EDİLİYOR.BENİM HATIRLADIĞIM KADARI İLE YENİŞEHİR MAHALLESİNDE Kİ TÜRKİYE’NİN EN GÜZELLERİNDEN OLAN KAPALI SİNEMA OLSUN, YAZLIK SİNEMA OLSUN, HAVUZLU BAHÇE OLSUN, MEMURLAR KULÜBÜ OLSUN YOLBULAN VE GÜLEÇ AİLELERİNİN(PARA KAZANDIRMADIKLARI İÇİN OLSA GEREK) HİÇ DİKKATİNİ ÇEKMEDİ… VE AİLELERİ KARŞILARINA ALMAK İSTEMEDİKLERİNDEN OLSA GEREK HİÇBİR KURUM VE KURULUŞ,SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ YA DA BASIN MENSUBU BU KONULARI GÜNDEME TAŞIMADI VEYA TAŞIYAMADI.NE ZAMAN Kİ YÖNETİM KURULUNUN DOKUZ ÜYESİNİ DEVLET ATADI, HERKES ATMACA OLDU MÜBAREK!!!!! YENİŞEHİR MAHALLESİNİ DÜŞÜNEN NE ÇOK İNSAN VARMIŞ MEĞER!!!! BU GÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ ARKADAŞ KAFANIZI TOPRAĞA MI GÖMÜLÜYDÜ??? AMA MERAK ETMEYİN!!! KARDEMİRİ AİLELERİN TAHAKKÜMÜNDEN KURTARMAYA BAŞLAYAN YENİ YONETİM YENİŞEHİR MAHALLESİ SOSYAL TESİSLERİNİ DE DÜŞÜNÜR… KARABÜKSPORUDA…..

  17. Saplantılı adam karabüklü

    Yahu karabüklü ne saplantılı adamsın be yıllardır mücadelesi verilen biçok meseleyi sadece kendin yazıp söylüyo gibi düşünecek kadar saplantı halindesin kimsenin emeyine saygı duymuyosun Karabüklü diyosun Karabüklü düşmanısı sana bu AKP lilik hayırlı olsun işallah herşeyi güllük gülistanlık yaparlar nasılsa artık karabüklüler yok

  18. Karabüklü bi dinle

    KARDEMİR’den emekli olup yerine alınan gençlerin babaları geçmiş 25 yıl zaman zarfında KARDEMİR’ in geleceği için 120 gün ücretsiz izin %42 ücretlerinden feragat etti sıfır sözleşmeler imzaladı.Çöken çatıya direk oldular
    Yokluk mücadelesinden yorulmadıkları için çeliğe helal alınteri kattıkları için Kardemir bugün çok güzel yerlerde üretimin zirvesinde ve binlerce kişiye ekmek kapısı oldu
    Bence haklarıdır helaldir babalarının yerine işe girmeleri

  19. KARABÜKLÜ

    KARABÜKLÜ Bİ DİNLE RUMUZLU YORUMCU, ÇATININ ÇÖKMESİNE YOLBULANLAR VE GÜLEÇLER ENGEL OLDU DİYORLARDI YA NEYSE!! KARDEMİR HİÇ KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL. KUL HAKKINA İNANIYORSAK BİR İNSANIN SIRF BABASI KARDEMİRDE ÇALIŞMIŞ DİYE İŞE GİRERKEN ÖNCELİK HAKKI OLMAMALI..

  20. Hariçten gazel karabüklü

    insan allahtan korkar be Karabüklü çatı tepemize göçüyor diyen de Karabüklü şinasi beydi çatıyı düzelten onun için SPK ya ceza bile ödeyenlerde Karabük insanları Mutullah amca Kamil babaydı sen ne kadar inkar edersen et ne kadar vicdansızca laf edersen et bunu deyiştiremezsin.Sen ömründe hiçbişey başaramamış başarıyı kıskanan hasetinden çatlayan bir insansın ben öyle gördüm amma günaha bari girme yapılanı unutup günaha bari girme ne tür bir insansın sen ya

  21. KARABÜKLÜ

    YENİŞEHİR MAHALLESİNDE Kİ TEK ÇALIŞIR SOSYAL TESİS OLAN BÜYÜK KULÜP ( İŞÇİ LOKALİ) MEVKİSİ İCABI AÇIKMIŞ. KARDEMİR DE ÜST DÜZEY GÖREVLER YAPMIŞ VE İSMİMİN AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN BİR TANIDIĞIM LOJMANLARIN KAST( SOSYAL SINIF) SİSTEMİ ÜZERİNE İNŞA EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ.ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN LOJMANLARI,MEMUR LOJMANLARI VE İŞÇİ LOJMANLARI AYRI YERLERDE YAPILMIŞ. ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER İÇİN YAPILAN LOJMANLARIN ÇOĞUNDA DEVLET KADEMELERİNDE Kİ ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR (VALİ YARD.VS.) KALIYORMUŞ.. İŞTE TAM DA BU YÜZDEN MÜHENDİSLER KULÜBÜ , MEMURLAR LOKALİ VE HAVUZLU BAHÇE BU ÜST DÜZEYLER VE MEMURLAR RAHATSIZ OLUYOR DİYE KAPATILMIŞ.. BÜYÜK KULÜP (İŞÇİ LOKALİ) İŞÇİ LOJMANLARI YANINDA OLDUĞUNDAN AÇIKMIŞ….NE DERSİNİZ İŞÇİ LOKALİ CİVARINDAKİ LOJMANLARDA OTURAN İŞÇİ ARKADAŞLAR SÖYLENENLER DOĞRU MU ??

  22. Gerçekci

    ĶARABÜKLÜ rumuzlu arkadaş dediğin doğru…şimdimi üst düzey yöneticiler siyasal islamcı,tarikatlardan, şehlere bağlı olduğu için…tüm sosyal tesisler kapatıldı..Fetocu Fadıl döneminde kapatılmaya başlanmıştı ve menzilci,hakyolcu larla devam ediyor..

  23. Karabüklü bi dinle rumuzlu arkadaş

    Kardeşim siz niye taktınız bu kadar ücretsiz izinmiş yok verdiğiniz %42 zamlarmış kendinize güvenseydiniz o dönemlerdede gider dışarda iş bulur kardemiri beklemezdiniz demekki kendinize güvenmemişsiniz ki beklemişsiniz emin olun siz o zaman bıraksaydınız sizden sonrada kardemire girmek için çabalayan bir çok insan olurdu şimdi dışardan bir göz olarak bakalım karabükte en iyi iş kapısı neresi kardemir peki çocuğunu meslek lisesine gönderen aileler en çok neyi gözetiyor belki çocuğumu kardemire sokabilirim ama şimdi ne oluyor ben çıkıyım çocuğum yerime girsin çocuğun ne okudu amca peki kız meslek lisesi düz lise vs vs vs sen hem çocuğuna geçmişten gelen rahatlık sağlayacan hemde çocuğun iş bulamayınca çocuğum benim yerime girsin yok ben ücretsiz izine çıktım yok ben %42 zammı geri verdim peki ondan süreçlerde aldığın iyi zamlar ne olacak onları hiç anlatmıyorsun peki senin çocuğun dışarda laylom hayat yaşarken meslek lisesi okuyup haddanelerde sanayilerde ezilen çocular çocuk değilmi tabi sizinki ana kuzusu bizim çocular or..pu çocuğu mu geçin kardeşim bu işleri çocuğu meslek lisesi okumayan hiç bir işçinin çocuğu işe alınmamalı nasıl normal işçi alırken meslek lisesi, askerliğini yapmış 25/30 yaşını geçmiş sınırı varsa işçi çocuğu alınırkende aynı kırıterler geçerli olmalı

  24. KARABÜKLÜ

    GERÇEKÇİ RUMUZLU YORUMCU, “şimdimi üst düzey yöneticiler siyasal islamcı,tarikatlardan, şehlere bağlı olduğu için…tüm sosyal tesisler kapatıldı..Fetocu Fadıl döneminde kapatılmaya başlanmıştı ve menzilci,hakyolcu larla devam ediyor..” SİZE İKİ YÖNDEN KATILMIYORUM. BİRİNCİSİ SİYASAL İSLAM SÖYLEMİ YANLIŞ BİR SÖYLEMDİR. YÜCE DİNİMİZ SADECE CAMİ DE YA DA EVDE YAŞANMAZ , HAYATIMIZIN HER ANINDA YAŞANMALIDIR. İKİNCİSİ ŞİMDİ KENDİNİ DİNDAR OLARAK GÖSTEREN YÖNETİCİLER VAR YA HİÇ MERAK ETME YARIN İKTİDAR DEĞİŞSE DAHA SEÇİLENLER MAZBATASINI ALMADAN DEĞİŞİRLER.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.