Her Telden (17.Haziran.2019)

Her Telden (17.Haziran.2019)

Yayın: 16.06.2019 23:00 |Güncelleme: 17.06.2019 08:54
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK HADDECİLER DERNEK BAŞKANI SAYIN PEHLİVAN BAYLAN “ÜYEMİZ OLMAK O KADAR ZOR DEĞİL.BAŞVURU YAPAR ÜYE OLURLAR..”
Geçtiğimiz günlerde,HADDANE SAHİBİ bir Dostumuz aramış ve “KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ,FİLYOS LİMANI’NDAN 2 MİLYON 900 BİN METREKARE YER TALEP ETMİŞ.SİZİN HABERLERİNİZİDE ÖĞRENDİM..” demişti.
Gerçekten böyle bir talep yapılmıştı..
O Haddeci Dostumuz daha sonra da “BEN KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ’NE ÜYE DEĞİLİM.ŞİMDİ,FİLYOS LİMANI BÖLGESİ’NDEN BİZE YER VERİLMEYECEK Mİ..?” diye sormuştu,biz de bunları yazdık.
Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN aradı ve “ BİZ,ÜYELERİMİZDEN TALEPLERİNİ İSTEDİK/TOPLADIK VE İLGİLİ BAKANLIĞA İLETTİK.YAPTIĞIMIZ İSTEK ÜYELERİMİZİN BİZE İLETTİKLERİ TALEPLERİN TOPLAMIYDI..” dedi.
Biz de “ÜYENİZ OLMAYAN HADDECİLERE YER VEREMEZ MİSİNİZ..?” diye sorduk,Sayın BAYLAN bu sorumuza kesin,net cevap vermedi ve “BİZ ÜYELERİMİZDEN TOPLADIĞIMIZ TALEPLERİ İLGİLİ BAKANLIĞI İLETTİK.O NEDENLE 2 MİLYON 900 BİN METREKARE YER İSTEDİK..” cevabını verdi.
Sayın BAYLAN daha sonra da “ BİR VEYA BİRKAÇ HADDANE SAHİBİNİN,KARABÜK ÖZEL SEKTÖR HADDECİLER DERNEĞİ’NE ÜYE OLMASI ZOR DEĞİL Kİ.GELİRLER BAŞVURU YAPARLAR ÜYEMİZ OLURLAR.BU KADAR BASİT..” dedi.
Daha sonra da “BİZ İLGİLİ BAKANLIKTAN,NEDEN 2 MİLYON 500 METREKARE veya 3 MİLYON 200 BİN METREKARE YER İSTEMEDİK.ZİRA TÜM ÜYELERİMİZDEN TOPLADIĞIMIZ TALEP 2 MİLYON 900 BİR METREKARE YERDİ..” gibi bilgiler verdi.
Karabük Haddeciler Derneği’ne üyelik kolaymış..
Sayın PEHLİVAN BAYLAN bunları söyledi..

BİR SÜREDİR “SESSİZLİĞİNİ KORUYAN..” CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN HÜSEYİN AVNİ AKSOY “MÜTHİŞ BİR ATAĞA HAZIRLANIYORMUŞ..”
Seçildiğinden bu yana,fazla aktif görünmeyen,sessizliğini koruyan,ancak,hemen her toplantıya katılmaya gayret eden CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY çok ciddi bir ATAĞAN HAZIRLANIYORMUŞ.
Sanıyoruz İSTANBUL SEÇİMLERİNİ BEKLİYOR.
Daha sonra 54-55 tane SORU ÖNERGESİ ile TBMM’DE ciddi bir atak yapacağına işaret ediliyor ve bu soru önergelerinin tamamı KARABÜK’ÜN TEMEL SORUNLARINI İÇEREN konular olacak şeklinde bilgiler veriliyor.
Bu soru önergeleri ile birlikte,konuşmalarda yapacak elbet..
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,bu konuya ilişkin bilgiler veriyor ve “Sayın MİLLETVEKİLİMİZ,VERECEĞİ SORU ÖNERGELERİ VE YAPACAĞI KONUŞMALARLA KARABÜK GÜNDEMİNİ,KISA SÜRE İÇERİSİNDE BLOKE EDECEKTİR..” gibi görüşler dile getiriyor..
CHP KARABÜK’TE ÇOK SES VERMEYE ADAY GÖRÜNÜYOR..
Sayın MİLLETVEKİLİ bu bağlamda çok ciddi hazırlıklar yapıyormuş..
Bize gelen bilgiler bu yönde..

KIZILAY KARABÜK ŞUBE YÖNETİMİ,PTT KARŞISINDA BELEDİYEDEN ALINAN YER İLE MEVCUT KIZILAY BİNASI’NIN ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASI..
Sayın MEHMET UZUN’UN Şube Başkanlığı döneminde,Karabük Belediyesi,PTT Karşısında bulunan ve KENT MEYDANI yapımında ŞANTİYE BİNASI olarak kullanılan,prefabrik binayı ve o alanı KIZILAY KARABÜK ŞUBESİ’NE vermişti.
Sayın MEHMET UZUN oraya KALICI BİR KAN BAĞIŞ Merkezi kurmayı,ayrıca birkaç küçük bank ile yaşlı,hasta vatandaşlara istirahat edebilecekleri veya bir su içebilecekleri küçük bir sebil yaptıracaktı.
Yine Sayın MEHMET UZUN Şube Başkanlığı döneminde,mevcut KIZILAY BİNASI’NIN yerine bir YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU yapmak gibi bir düşünce taşıyordu.
Hatta ön görüşmeleri de yapılmıştı diye hatırlıyoruz.
Şimdi KIZILAY KARABÜK ŞUBE Başkanlığı görevine Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ ve Yönetim Kurulu Üyeleri bakıyorlar,bir önce ki dönemden gelen bu projeleri gerçekleştirecekler mi acaba..?
Veya DAHA BAŞKA DÜŞÜNCE İÇERİSİNDELER Mİ..?
Şu an KAN BAĞIŞI,pekte şık görünmeyen bir OTOBÜS ile YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde yapılıyor,mevcut KIZILAY BİNASI ise çokta verimli bir biçimde kullanılıyor demek hayli zor..
KIZILAY KARABÜK ŞUBESİ,ÇOK FONKSİYONEL ÇALIŞABİLİR..

KISA SÜRE İÇERİSİNDE “SENDİKAL MÜCADELELERDEN KAYNAKLANAN MADDİ/MANEVİ SIKINTILARI AŞAN..” ÖZÇELİK-İŞ’TE MUTLU GÜN..
2010 Karabük,KARDEMİR,2014 İskenderun İSDEMİR bünyesinde yaşanan ve günlerde ÜLKE GÜNDEMİNİ meşgul eden “SENDİKAL MÜCADELE ESNASINDA YAŞADIĞI MADDİ/MANEVİ SIKINTILAR..” kısa süre de aşan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nda bugün çok mutlu bir gelişme yaşanıyor.
20 MİLYON LİRAYI AŞKIN BİR HARCAMA İLE yeni bir Genel Merkez Binası yapıldı ve bugün hizmete alınacak,ANKARA/ÇUKURAMBAR Bölgesinde ki bin muhteşem güzellikte gerçekten.
Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL,Sayın FERHAN ÖNER eserleri ile sonuna kadar övünebilirler..
O zaman ÇELİK-İŞ Sendikası adını kullanan,bu örgüt,Karabük’te yaşanan “SENDİKAL MÜCADELE..” sırasında ekonomik olarak “TEHLİKE SİNYALİ VERİYORDU..” İşveren destek verdi KARABÜK ‘DE MÜCADELE sonuçlandı..
Hemen ardından İSDEMİR SENDİKAL MÜCADELESİ başladı ve daha sonra ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ismini kullanan,Sendika büyük maddi sıkıntılar yaşarken,TABANDA Kİ İŞÇİ ise SENDİKAL ANLAMDA BÖLÜNMÜŞLÜK yaşıyordu..
MADDİ durum fecaatti,MANEVİ durum daha da kötüydü..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve arkadaşları bunların hepsini geride bıraktılar,BÜYÜK BİR TASARRUF ile binalar aldılar,bina yaptılar,tabanda ki işçi BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ üzerinden attı,et/tırnak gibi oldular..
Bugün ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın en mutlu günü..
Kendilerini yürekten kutluyoruz..

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ,SAYIN MUSTAFA YOLBULAN İLE BİR GÖRÜŞMEMİZ DAHA OLDU VE “ MEĞER BİZ 150 MİLYON DOLARA SATMIŞIZ..”
Son günlerde,Karabük Piyasalarında en çok konuşulan konu “YOLBULANLAR ELLERİNDE Kİ KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİ,KARABÜK İLE ÇOK YAKIN BAĞLANTILI BİR HOLDİNGE SATIYORLARMIŞ..” şeklinde ki söylentiler/haberler..
Bu söylentiler hakkında Sayın MUSTAFA YOLBULAN ile görüştük “KESİNLİKLE BÖYLE BİR OLAY YOK.NEREDEN ÇIKAR,KİM/KİMLER ÇIKARTIR VE BU SÖYLENTİLERDEN NE MURAT EDİLİR BİLMİYORUZ.KESİNLİKLE YALAN..” anlamında bilgiler vermişti.
Bizde bunları yazmış,Okurlarımıza,Kamuoyu’na duyurmuştuk.
Geçtiğimiz Cuma günü Sayın MUSTAFA YOLBULAN ile bir kez daha görüştük,gülerek “DOLARLARI SAYIYORUM..” dedi ve “GERÇİ BİZİM HİÇ Mİ HİÇ HABERİMİZ YOK AMA.HİSSE SENETLERİMİZİ,HATTA HADDANEMİZİ 150 MİLYON DOLARA SATMIŞIZ.ŞİMDİ PARALARI SAYIYORUM..” diye espri yaptı.
Konuya ilişkin,sanıyoruz,AK Parti içerisinde Siyaset yapmış,ismi Kamuoyu’nda çok bilinen bir isim de “O İŞ BİTMİŞ.150 MİLYON DOLARA SATIŞ YAPILMIŞ..” falan gibi sözler etmiş.
Sayın MUSTAFA YOLBULAN kendisini,daha önce KARABÜKSPOR’DA çalışan bir ismin aradığını ve “150 MİLYON DOLARA SATIŞIN BİTTİĞİ GİBİ SÖYLENTİLER DOLAŞTIĞINI..” söylemiş,Sayın YOLBULAN “BİZİM BUNLARDAN HİÇBİR HABERİMİZ YOK.NE SATTIK.NE GÖRÜŞTÜK.KÜLLİYEN YALAN..” dedi.
Sahi,bu söylentilerden KİM/KİMLER ne murat ederler,ne yapmak isterler.
Sayın MUSTAFA YOLBULAN ve YOLBULANLAR’DA bunu merak ediyorlar.

SAYIN MUSTAFA YOLBULAN ; “NE KİMSE İLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU,NE SATMA NİYETİMİZ VAR.NEDİR BU DEDİKODULAR ANLAMIYORUZ..”
KARDEMİR Hakim Hissedarlar Grubunun önemli bir ailesi olan YOLBULANLARIN,ellerinde ki “KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİ,KARABÜK İLE ÇOK YAKIN BAĞI OLAN ÜNLÜ BİR GRUBA SATACAĞI..” şeklinde haberler çıkıyor veya çıkartılıyor.
Bu haberlere ilişkin kendisi ile görüştüğümüz Sayın MUSTAFA YOLBULAN çıkan haberleri,söylentileri “KESİN BİR DİLLE YALANLIYOR..” ne bir görüşme olduğundan,ne de böyle bir niyetlerinin olmadığından söz ediyor..
En son “SATIŞ BİTMİŞ, 150 MİLYON DOLAR KARŞILIĞI,TARAFLAR ANLAŞMIŞ ŞEKLİNDE BİR HABERİN KENDİLERİNE KADAR İLETİLDİĞİNİ..” söylüyor Sayın MUSTAFA YOLBULAN..
“KARABÜK’TE HAYAL DÜNYASI ÇOK GENİŞ İNSANLAR VAR GALİBA..” diyor,sonra da “BU SÖYLENTİLERİ ÇIKARTMAKLA KİM NE YAPMAK İSTER BİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL..”ifadelerini kullanıyor..
“NE BENİMLE,NE AMCAM Sayın AHMET YOLBULAN İLE NE AİLEDEN BİRİSİ İLE GÖRÜŞME OLMUŞTUR.NE DE BÖYLE BİR TEKLİF YAPILMIŞTIR.BU SÖYLENTİLER,DEDİKODULAR AYIPTIR.KİM NE YAPMAK İSTER ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL..” diyor Sayın MUSTAFA YOLBULAN..
Sahi, BU YALANLARI KİM/KİMLER NEDEN ÇIKARTIRLAR ACABA..?
Bilmek bir yana,tahmin etmek veya analiz etmek bile mümkün değil.!!

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “CUMAPAZARI-BULAK KAVŞAĞI ARASINDA,KESİNTİSİZ YOL İÇİN UZMANLAR ÇALIŞIYOR..”
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik,kendisine KESİNTİSİZ YOL Projesini sorduk,çok ciddi gelişmeler olduğundan söz etti.
“BU İŞLERİ YAPAN,KOTARAN BİRKAÇ FİRMA İLE GÖRÜŞMEMİZ OLDU.BİR FİRMA UZMANLARI,KARABÜK’E GELEREK,YAPILACAK ÇALIŞMA İLE İLGİLİ RAPORLAR VERECEKLER..” dedi.
“GELEN UZMANLAR,ALT GEÇİTLER NEREDE,ÜST GEÇİTLER NEREDE YAPILACAK.BUNLARI TESPİT EDİYORLAR.SONRA BİZE GEREKLİ BİLGİLERİ VE RAPORLARI,DETAYLARI VERECEKLER..” anlamında bilgiler verdi.
Sayın RAFET VERGİLİ’YE bu konu ile ilgili olarak “PEKİ KARAYOLLARI BU İŞ İÇİN NASIL BİR TAVIR ALIR..” diye sorduk “KARAYOLLARINDAN BİR SIKINTI ÇIKACAĞINI SANMIYORUM.BİLHASSA GELİŞMELERDEN MEMNUN OLURLAR.BİR SIKINTI OLMAZ..” anlamında bilgiler verdi.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu projenin büyüklüğüne dikkat çekerek “BÖYLE BİR PROJE,KISA SÜRE İÇERİSİNDE HAYATA GEÇMEZ,UZUNCA BİR SÜRE ALACAKTIR.ŞİMDİDEN GEREKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK..” DEDİ.
“UZMANLAR İLK ÇALIŞMALARI BAŞLATTILAR..” bilgilerini verdi..
Ayrıca da “PARASAL KONUDA BİR SIKINTIMIZ OLMAZ..” dedi..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARINDA, HERHANGİ BİR SIKINTI ÇIKMAZ.AMAÇ AYNI.”DİYOR
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE,Belediye Meclis Toplantılarını sorduk “BEN 2009 YILINDAN BU YANA,MECLİS TOPLANTILARI SIRASINDA HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADIM..” dedi.
Sonra da “GEREK BİZİM,GEREKSE BELEDİYE MECLİSİ’NİN AMACI AYNI.HERKESİN AMACI KARABÜK’E DAHA İYİ,DAHA YARARLI HİZMETLER VERMEK.BÖYLE OLUNCA DA,NEDEN SIKINTI ÇIKSIN Kİ..” manasında ifadeler kullandı.
Sayın RAFET VERGİLİ,süreç ilerledikçe MECLİS ÜYESİ arkadaşlarının,Karabük’e ilişkin,Belediye Meclis Toplantılarına ilişkin,bilgilerinin,deneyim ve birikimlerinin daha da artacağına işaret ederek “ÇOK YARARLI HİZMETLER VERECEĞİMİZE SAMİMİYETLE İNANIYORUM..” dedi.
Bu arada,son Belediye Meclis Toplantısında,ufak/tefek bazı tartışmaların olduğundan söz ettik,nedir bunların esası,temeli diye sorduk Sayın VERGİLİ’YE “MECLİS,GÜNDEMİ,USULÜ İLE İLGİLİ KONULARDI,SONRA ARKADAŞLAR DURUMU ANLADILAR.ÖNEMLİ BİR OLAY DEĞİLDİ..” bilgisini verdi.
Konu gündem içi,gündem dışı meselesinden çıkmış sanıyoruz.
Kısa süre içerisinde de olayın temeli anlaşılmış..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “BULAK DERESİ ÜZERİNDE Kİ ÇALIŞMALAR İÇİN BAKANLIĞIN KARARINI BEKLİYORUZ…”
Biliyorsunuz,Karabük Belediyesi BULAK DERESİ civarında BÜYÜK BİR PROJE uygulamasına geçti ve çalışmalar bir süredir durmuştu,YÜKLENİCİ FİRMA sıkıntıya girince,çalışmalar bir süredir durmuştu.
Bunu sorduk Sayın RAFET VERGİLİ’YE,burada ki çalışmaları yürüten FİRMA SIKINTIYA girmiş ve MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİNİN bitirilmesi için İLGİLİ BAKANLIKÇA karar verilmesi gerekiyormuş.
“BU KARARI BEKLİYORUZ.GELİR/GELMEZ,YENİDEN İHALE EDEREK ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ.PARASI FALAN HAZIR,SÖZLEŞMENİN İPTAL KARARI GELİR/GELMEZ,YENİ BİR İHALE YAPARAK ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ..” şeklinde bilgiler verdi.
Aslında,gecikmelerden dolayı Sayın VERGİLİ’DE hayli üzgün görünüyor “İHALEYİ ALAN FİRMA SIKINTIYA GİRİNCE,BİZDE KAMUOYU KARŞISINDA SIKINTIYA GİRMİŞ OLDUK.PARASI KAYNAĞI HAZIR.ESKİ İHALENİN İPTALİ,YENİ İHALENİN ÖNÜNÜN AÇILMASINI BEKLİYORUZ..” ifadelerini kullandı.
KARABÜK ve SAFRANBOLU’NAN ARASI “ÇOK CAZİP OLACAK..” dedi.
Bittiğinde “MÜKEMMEL BİR TESİS KAZANACAĞIZ..” dedi.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Yol

    Anlaşıldı 2024 e kadar sadece kardemir kavşağı ya biter ya bitmez.kanyon park da patladı anlaşılan düğün salonunu yapan farklı firmaydı o niye yarım kalmuş acaba neyse bu şehirin kaderide böleymiş ne yapalım.

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM BUGÜNKÜ YAZINDA BELİRTTİĞİN ÜZERE SAYIN BAŞKANIMIZIN SEÇİMLERDEN ÖNCE VERDİĞİ VAADLER VE SEÇİMLERDEN ÖNCE BAŞLADIĞI PROJELERDEN BAHSETMİŞSİN,ANCAK SOHBETİNİZDE SEÇİMLER BİTELİYAKLAŞIK İKİ BUÇUK AY OLDUĞU HALDE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADIĞINI NİYE SORMADINIZ,BENCE SAYIN BAŞKAN LAF ÜRETMEKTEN BAŞKA HİÇ BİR İŞ YAPMIYOR.PROJELERİ VE YAPILMAYANLARI TEK TEK İNCELERSEK HEP BİRİLERİNE TOPU ATIYOR YOK MÜTEHAHİT FİRMALAR YOK KARAYOLLARI YOK DEVLET SU İŞLERİ ENGEL ÇIKARIYOR DİYE ÇIKACAK KARŞIMIZA,YANİ KISACASI BİZ KARABÜKLÜLER OLARAK Bİ BEŞ SENE DAHA BEKLERİZ.ÇÜNKÜ ÖLME EŞEĞİM ÖLME MİSALİ UZMANLAR İNCELEYECEKTE, RAPORLAR HAZIRLANACAKTA,ONDAN SONRA KAZMALAR VURULUP İNŞAATLAR ANCAAAAAK BAŞLAR.

  3. altıyaşından beri

    eyi günler dilerim.
    bazılarını dikkatle dinliyorum da maşallah sallama uzmanları..devletin bi kuralı vardır. herşey kural hukuk çercevesinde yürür ..işi bilmeyenler..belediye uyuyor mu diyor. ama işleri bilmeden araştırmadan seçilmiş insanlara atıp tutuyorlar.
    kimse tek başına bişey değildir. hep beraber çağlarız..hep beraber gürleriz. karabük insanı bu havasından vazgeçsin artık..seçilenleri tebrik etmek görevinde başarılar dilemek erdemliktir. önce bunu başarsak lütfen…gerisi zaten gelir..mesele vatan millet bayrak sevgisine hizmetse gerisi zaten tevaruattır diye düşünüyorum.biraz daha hoşgörü lütfen hep beraber…ülke olarak daha eyi olmaz mı..
    kolay gele..selam ve dua ile…

  4. Hak yol

    Ülkeyi cemaatler yönetiyor (acıyamadılar hak yolcular sulaymacilar vakıflar dernekler kul hakkı yeniyor esnaf batma noktasında her gün yağmur fırına hortum oluyor deprem yakın

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.