Her Telden (17.Mayıs.2019)

Her Telden (17.Mayıs.2019)

Yayın: 16.05.2019 23:49 |Güncelleme: 17.05.2019 08:54
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ,YEŞİL MAHALLE CAMİSİNDE,RAHMETLİ MEHMET GÜNEŞ’İN CENAZESİ VARDI VE SAYIN DURSUN ALTIPARMAK
Geçtiğimiz cumartesi günü Yeşil Mahalle Camisinde,aynı zamanda AK Parti Karabük Milletvekili de olan Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN amcası Rahmetli MEHMET GÜNEŞ dostumuzun cenazesi vardı.
Aynı gün Eflani’de bir cenazemiz vardı ve geçerken,en azından bir Başsağlığı dilemek üzere YEŞİL MAHALLE Camisine uğradık,orada tanıdık,eş ,dost insanlarla karşılaştık.
Eflani’de ki cenazeye yetişmek üzere çıkıyorduk ki,Cami kapısında Karabük Eski Belediye Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK ile karşılaştık,kucaklaştık,ayak üzeri biraz sohbet ettik.
31 MART SEÇİMLERİ NOKTASINDA HAYLİ ÜZGÜN GÖRDÜK.
ÜZÜLMESİ elbet ki çok/çok doğal ve “BEN CHP SEÇMENİNDEN BÖYLE BİR HAREKET BEKLEMİYORDUM.ÖRNEĞİN BİZ İYİ PARTİ OLARAK ELİF HANIMA SONUNA KADAR DESTEK VERDİK.SAFRANBOLU ÖYLE KAZANILDI.KARABÜK’TE CHP SEÇMENİ BANA DESTEK VERMEDİ..” dedi.
GERÇEKTEN DE ÖYLE OLDU..
CHP SEÇMENİ KARABÜK’TE,kurulan Seçim İşbirliğine,ittifaka oy vermedi ve Sayın DURSUN ALTIPARMAK’A göre “EĞER CHP SEÇMENİ İTTİFAKA OY VERSE,BİZ BU SEÇİMİ ALIRDIK..” iddiasında.
“BEN,KARABÜK’TE CHP SEÇMENİNDEN BEKLEMEDİĞİM BİR TAVIRLA KARŞILAŞTIM..” diyor ve çok kırgın olduğunu belli ediyor Sayın ALTIPARMAK ve Cami avlusunda ayak üzeri de olsa bir süre sohbet ettik.
KIRGINLIĞINDA HAKLI DEĞİL Mİ SİZCE..

KARABÜK 81 İL ARASINDA “AZOT OKSİT GAZI İTİBARI İLE 11,KÜKÜRT DİOKSİT GAZI İTİBARI İLE 10. SIRADA YER ALIYOR..” VE EGZOS GAZLARI..
ÇEVRE Mühendisleri Odası 2018 yılı HAVA KİRLİLİĞİ verilerini açıkladı ve bu açıklamalarda Karabük’ün AZOT OKSİT gazı itibarı ile 81 arasında 11.sırada olduğuna,KÜKÜRT DİOKSİT gazı itibarı ile 10.sırada olduğuna ,dikkat çekildi.
BU GAZLARIN SANAYİ İLE FAZLA BİR BAĞI OLMADIĞI ANLATILIYOR..
Otomobil egzoslarının,yakıt kalitelerinin bu gazlar noktasında çok daha etken olduğuna işaret eden,ilgili kaynaklar “BU GAZLAR ÜST SOLUNUM YOLU HASTALIKLARININ TEMEL SEBEBİ OLUR..” anlamında bilgiler veriyorlar.
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Karabük ÇEVRE Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,olayın üzerinde detaylı bilgiler verirken “KARABÜK’TE DOĞAN HER ÇOCUĞUMUZ RİSK ALTINDA..” şeklinde bilgiler verdi.
Bu arada YAŞANDIĞI İLERİ SÜRÜLEN hava kirliliğinin “SANAYİ İLE İLGİLİ YÖNÜ..” hakkında bilgiler veren konuya yakın kaynaklar “KARABÜK’TE SANAYİ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIĞI İÇİN HAVA KİRLİLİĞİNE OLAN ETKİSİ MİNİMİZE OLDU SAYILIR..” diyorlar.
Bu arada Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,2018 yılının son aylarında KİRLETİCİ GÖRDÜĞÜ Sanayi tesislerine karşı aldığı tavır ve bu tavrın sonunda yapılan ÇEVRE YATIRIMLARI ile sanayi tesislerinin kirletici olmaktan tamamen çıkmış olması ihtimalinden de söz ediliyor.
Özellikle KARDEMİR’İN çok büyük yatırımlar yaptığına dikkat çeken ilgili kaynaklar “KARDEMİR’İN,KARABÜK HAVA KİRLİLİĞİNE OLAN OLUMSUZ KATKISI SIFIRLANMAK ÜZERE SAYILABİLİR..” gibi iddialı görüşler bile dile getiriyorlar..
KARABÜK’TE EGZOS GAZLARI ÇOK CİDDİ KİRLİLİK YAPIYORMUŞ..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE YAPILACAK 200-250 YATAK İLAVESİ YERİNE, YENİ BİR DEVLET HASTANESİ OLMAZ MI..?
Biliyorsunuz,KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne 200-250 yatak ilavesi için BİNA YAPILACAK,bu nedenle KARABÜKSPOR’UN kullandığı YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Tesisleri kaldırılacak.
BUNA BENZER BİRÇOK DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK.
Dün bir sohbet sırasında,bir Kardeşimiz “KEŞKE ORAYA EK BİNA YAPILACAĞINA,HAZIR MASRAF PARASI AYRILDIĞI SÖYLENEN BÖYLE BİR YATIRIM YAPILACAĞINA.KARABÜK’ÜN BİR BAŞKA YERİNE,YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILSA..” anlamında sözler etti.
BÖYLE BİR GELİŞME OLABİLİR Mİ..?
Olmasına olabilir elbet,ancak,KARABÜK’TE O SİYASİ GÜÇ yok ki..!!
EK BİNA YAPILDIĞINDA veya binaya başlandığında KARABÜKSPOR’DA Safranbolu’ya gidecek,orada kiracılık yapacak ve GENÇLİK/SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN kiracısı olacak KARABÜKSPOR.
Hiç değilse KARABÜK’TE KALABİLİRDİ,KARABÜKSPOR..!!

KARABÜK İNSANI HİKMET FERİDUN TANKUT’U NASIL BİLİR OLDU,KARABÜKSPOR’U DÜŞÜRDÜĞÜ BU DURUMDAN SONRA NASIL TANINIYOR..
KARABÜKSPOR haftalar öncesinden,KÜME DÜŞTÜ ve bu yalnızca oynadığı statü ile bağlantılı bir olay,esas olarak HAYATİYETİ NE OLACAK ,VARLIĞINI DEVAM ETTİREBİLECEK Mİ bu kulüp..
BORÇLARI 250 MİLYON LİRAYI GEÇTİ GALİBA..
KARABÜKSPOR’U yöneten insanlar,bir aralar neler konuşuyorlardı hatırlayanlar vardır “O BORCU,ŞU ÖDER,BU BORCU BU ÖDER,DOLAYISIYLA KARABÜKSPOR’UN ÖDENMEYECEK BİR BORCU KALMAZ..” falan gibi konuşuyorlardı..
Zaman/zaman abuk/subuk açıklamalar geliyordu Yönetimden.
Her ne hal ise artık.
KARABÜK YAŞAYANLARI,KARABÜKSPOR’U BU HALE DÜŞÜREN HİKMET FERİDUN TANKUT’U şimdi nasıl birisi olarak tanımlıyor,biliyor ve bu çok önemli bir konu gerçekten.
Birilerinin dolmuşu ile bize saçma/sapan eleştiriler getiren HİKMET FERİDUN TANKUT,Karabük insanı,Karabük yaşayanları tarafından nasıl bir insan olarak bilinir oldu acaba..?
İster iyi insan olarak,isterse tam tersi olarak bilinsin,önemi kalmadı..
KARABÜKSPOR’U BİTİRDİ/BATIRDI ve bunları yaparken de elbet YALNIZ DEĞİLDİ,orta yerde ki gerçek KARABÜKSPOR’UN ARTIK TARİH OLMAYA doğru son sürat yol aldığı,öyle değil mi..
OLAYIN HUKUK BOYUTU DAHA GÜNDEME GELMEDİ ELBET.

ÜLKEMİZDE SANAYİ GEÇEN YILLARA ORANLA CİDDİ BİR GERİLEME YAŞIYOR,BUNUN –EĞER YARARI DERSENİZ-YARARI “CARİ AÇIK DÜŞÜŞÜ..”
Ülkemizde sanayi,geçen yıllara oranla ciddi bir gerileme yaşıyor,SANAYİ ÜRETİMİNDE çok ciddi bir azalma,gerileme yaşandığı kesin,bunun bazı –eğer yararı derseniz-yararı da oluyor elbet.
Örneğin CARİ AÇIK DÜŞÜYOR.
Nasıl düşmesin ki,SANAYİ ÜRETİMİ azalınca,dış Ülkelerden getirilen HAMMADDE ve BENZERİ birçok ürün getirilmiyor,böyle olunca da CARİ AÇIK ciddi bir gerileme yaşıyor.
Hepimizin gözü önünden örnekleyelim.
İZABECİLER,ARK OCAĞI SAHİPLERİ,üretimlerini düşürdüler,öyle olunca da,dış Ülkelerden getirtilen,alınan HURDA MİKTARI AZALDI ve döviz ile alınan bu hammaddeler azalınca,CARİ AÇIĞIN azalması gibi bir sürece girildi.
BU BİR ÖRNEK ELBET..
Otomotiv Sanayi’de üretim azalması var,dış Ülkelerden gelen yedek parça oranı azaldı,böyle olunca da CARİ AÇIKTA bir düşüş yaşanıyor ve bu durumu ekonominin sağlıklı gidişine bağlamak ne derece doğru olabilir ki..?
BU ÜLKE,BU SIKINTILARI AŞACAKTIR,BUNA İNANMAK GEREKİR..
BU GÜZEL ÜLKE,BU SIKINTILARI AŞACAKTIR/AŞMALIDIR ELBET..

DÜN “YAYALAŞTIRILMIŞ YOL ÜZERİNDE YÜRÜYÜP SOHBET ETTİĞİMİZ..” BİR KARDEŞ İLE ; “KÜLLİYE,KARABÜKLÜLERDEN BİR BAKAN İSTESE..”
Dün YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde,sohbet ettiğimiz,birlikte birkaç tur attığımız ve AK Parti içerisinde çok etkin görevlerde bulunmuş bir kardeş ile uzunca süre laf çevirdik.
Sohbetin bir yerinde “KARABÜK YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ NOKTASINDA,SERMAYESİNİ TÜKETMEK ÜZERE..” gibi bir noktaya geldik,ne yazık ki Karabük böyle bir sıkıntıyı yaşıyor.
O arada “KÜLLİYE,KARABÜKLÜLERE,KARABÜK BİR SANAYİ KENTİ OLARAK BİLİNİR,GERÇEKTEN DE ÖYLEDİR.BUNA İSTİNADEN HÜKÜMETE BİR SANAYİ BAKANI VERİN.ARANIZDA KARARLAŞTIRIN,KARABÜKLÜLERDEN BİR SANAYİ BAKANI VERİN..” gibi bir faraziyeye,bir ufuk turuna getirdik sohbeti.
İsterseniz sizde böyle bir faraziye üzerinde düşünün..
Kendi aramızda böyle bir konuya girdik ve üzerinde uzunca bir süre konuştuk,bizim aklımıza bir tek “Sayın KAMİL GÜLEÇ İSMİ GELDİ..” iyi mi ,bir tek Sayın KAMİL GÜLEÇ ismi geldi..?
Sanayi bilgisi,deneyimi,birimi,eğitim durumu,çekirdekten yetişme sanayi deneyimi,böyle bir sohbetimiz oldu o Kardeş ile,Karabük gerçek anlamda yetişmiş eleman sıkıntısına yuvarlanmış durumda..
Örneğin,böyle bir faraziye de sizin aklınıza gelen kim/kimler var..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ATAMASI 23 HAZİRAN SONRASINA MI KALDI, ŞİRİNEVLER HASTANESİ NOKTASINDA ÜÇ İSİM BAKANLIKTA ..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN görev süresi 18 mart tarihinde sona erdi ve şu ana kadar herhangi bir atama yapılmadı.
Galiba,atama olayı,İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE Seçiminden sonraya kaldı,şu hayhuy içerisinde,herhangi bir atamanın beklenmediğine ilişkin çok ciddi iddialar dile getiren çevreler var.
Bu arada “BİR YILDIR VEKALETEN YÜRÜTÜLEN ÜNİVERSİTELER VAR..” görüşünü dile getiren önemli kaynaklara rastlamakta mümkün,eğer vekalet olayı uzar/uzatılırsa,elbet bünyesel bir zaaf gündeme gelebilir.
Bu arada,KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Başhekimi Sayın ERKAN DOĞAN bu görevinden,hayli haklı gerekçelerle istifa etmiş ve ayrılmıştı.
Yerine üç ismin ilgili Bakanlığa gönderildiğine ilişkin,resmi olmayan bilgiler veriliyor ve gönderilen bu isimden birisi Başhekim olur,yoksa Bakanlık bir başka isim mi yollar,birlikte göreceğiz demektir.
Bu atama noktasında SENDİKAL POZİSYON alanlar oldu mu acaba..?
“EVET OLDU..” görüşü veren geniş bir kesim var elbet.
Ancak,bu atama fazla sürmez herhalde ve kısa süre içinde çıkar/çıkabilirmiş.

TÜM ÜLKE GENELİNDE “İLLER BANKASI’NIN BELEDİYELERE VERDİĞİ AYLIK GELİRLER YÜZDE 30-40 ORANINDA DÜŞMÜŞ..” VE BUNUN ETKİLERİ
Dün yine yazdık,ÜLKE GENELİNDE,BELEDİYELERİN EN BÜYÜK GELİR KALEMİ,İller Bankası’ndan geliyor ve Ülkemizin yaşadığı ekonomik durum nedeni ile İLLER BANKASI gelirleri yüzde 30,yüzde 40 azalmış.
BELEDİYELER,KISA SÜRE İÇERİSİNDE,SIKINTIYA DÜŞERLER..
Örneğin BELEDİYE ÇALIŞANLARININ maaşları aksamaya,gecikmeli olarak ödenmeye başlar ve düşünün ki,bu insanlar büyük bir ekonomik cenderenin içine yuvarlanırlar..
BELEDİYELERİN HİZMET AKIŞI,YAVAŞLAR,HATTA DURUR.
MAL ve HİZMET ALIMLARINDA SIKINTILAR ÇIKAR..
Hani Anadolu’da bir söz vardır “ÇARIK AYAĞI SIKAR,AYAK BAŞI SIKAR..” örneğinde olduğu gibi,BELEDİYE GELİRLERİ azalınca,elbet hizmetlerde çok/çok azalacaktır..
BELEDİYELERDEN HİZMET ALACAK OLAN İNSANLAR,hazırlıklı olun..
YENİ DURUM önümüzde ki günlerde kendisini hissettirir.

CHP KARABÜK HEYETİ,TAM KARABÜK’TE SAYILMAZ SAFRANBOLU HEYETİ,GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE CHP GENEL MERKEZİ’Nİ ZAYERET ETTİLER
CHP Karabük Heyeti,gerçi tam Karabük Heyeti sayılmaz,Safranbolu Heyeti demek daha doğru olur CHP TBMM GURUP TOPLANTISINA katıldı ve daha sonra Genel Başkan Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU ile bir görüşme yaptı.
Sayın EKREM İMAMOĞLU,çok önemli bir hava yarattı CHP bünyesinde ve CHP’YE çok ciddi bir dinamizm geldi,CHP’NİN geleneksel kimseyi beğenmemek yolunda ki alışkanlığı,adeta,törpülendi.
Geçtiğimiz gün yine yazdık,CHP’Lİ bir kardeş “YA ABİ 31 MART GÜNÜ KARABÜK’TE MHP ADAYINA OY VERDİM.ÖYLESİNE ÜZÜLÜYORUM Kİ.ÇOK YANLIŞ YAPTIM,ELLERİM KIRILSIN.AK PARTİ KAZANMASIN DİYE MHP ADAYINA OY VERDİM.BU İMAMOĞLU AKLIMI BAŞIMA GETİRDİ..” falan demişti.
CHP Bünyesinde ciddi bir kıpırdanma,ciddi bir heyecan var..
Ne diyelim,Allah hayırlara vesile eder İnşaallah..

4 kişi görüş bildirdi

  1. HİKAYE

    KARABÜK SENDİKAL BASKIDAN KURTULMADIKÇA HASTANELERDEN Bİ HALT OLMAZ.EN UYGUN İSİM BAŞHEKİMLİK NOKTASINDA DR MALİK ABACI.EĞER SİYASETEN BİR ATAMA OLMAYACKSA BU İSİM KARABÜKE ÇOK ŞEY KATABİLİR,TABİİ KENDİ KADROSUNU KURMASINA İZİN VERMEK ŞARTIYLA.

  2. Ali Ünal

    Çok güzel yazmışiniz sayin Gölbek.Elbetteki yalniz değildir.Bu kadar para calınirken yancılarda malı götürmüş.Büyük büyük götürmüş küçük küçük götürmüş.Bu kulubun muhasebesi idari binası yokmuymus,haberleri olmamişmi?Her dönem köstebeklik yapanlar o dönem niye sustular ki?Menfaat ilişkileri olmasin.Bu şehirde futbol bitti.Kimse şu takımı cikarcaz bu takımı çıkarcaz moduna girmesin hepsinde rant.var.Keşke tekerlekli sandalye basket takimina sahip cikilsaydi.

  3. Hikmet Feridun Tankutumu sordun

    Ahmet bey.ben seni,sen beni tanımazsın.Sen Karabükte ben İskenderunda İSDEMİRDE çalışırım.Senin adını çok duyardım.Hikmet Feridun Tankutu sormuşsun buralarda iyi bir adı yoktur.Karabükte nasıldır bilmem ama İskenderinda iyi bir adı yoktur.Karabüksporu düşürdüğü durum İskenderunda çok büyük bir insan gurubu için sürpriz olmadı.Hatta geç bile kaldı dedinildi yani.O yancısı Bayram burada bizde top oynadı onu herkes anasının hırka cebinde para görsün balıklama dalar diye bilir şerefi haysiteyi yüksek birisidir yani !!
    Karabükspor artık dikiş tutmaz böyle dedim diye kızanlar filan olur ama kimse hayallerle ömür geçirmesin.Karabükspor artık mevta sayılır ve öyledirde.
    İskenderundan selam ve sevgilerimle Hikmet Feridun Tankut buralarda iyi bilinen bir şahsiyet değildir.

  4. Egzos Gazları için Sus pus mu, Belediye, Çevre Müd.

    Egzos Gazları için Sus pus mu, Kardemir ve marzinc için yaptırımlar yapılıyordu.
    Her yer dizel araç dolu, eski dolmuşlar, belediyenin toplu taşıma otobüsleri, kamyonlar….
    Bi duygudaşlık kurup ana yol kenarlarında yürüseler yetkililer sorumlular,

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”