Her Telden (17.Nisan.2019)

Her Telden (17.Nisan.2019)

Yayın: 17.04.2019 08:28
Paylaş:
A+ A-

“KAYYUMUN,SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NE,SON ALDIĞI 3 İNSAN,SAFRANBOLU’DA SEÇİM KAYBININ YAPI TAŞLARINDAN OLDU..” SÖZLERİ..
Çok/çok önemsediğimiz AK Partili ve AK Parti içinde,önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimiz,SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Seçiminin kaybını analiz ederken,önemli bir görüş dile getirdi.
SAFRANBOLU DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMİŞ BİR KENTTİR,dedi.
Bu anlamda KAYYUM atanmasını SAFRANBOLU SAKİNLERİNİN kabullenmediğine işaret etti ve “KAYYUM DÖNEMİNDE SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NE ALINAN KAÇ İSİM VAR,Sayın ELİF KÖSE BUNLARI DEMOKRATÇA AÇIKLASIN..” gibi görüşler dile getirdi..
Daha sonra da “BİR MİLLETVEKİLİNİN TALEBİ İLE,SEÇİMLERE 3-5 GÜN KALA,SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NE ALININ 3 İSİM,SEÇİM KAYBININ EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARINDAN OLARAK GÖRÜLMELİ..” iddiasında bulundu..
“3 İSİM KAYIRILIRKEN,EN AZ 300 AİLE BİZİM ÇOCUKLAR İŞSİZ,ONLAR NE OLACAK DİYEREK OY VERMEDİLER..” anlamında cümleler kurdu ve bu durumun “BAŞKANLIK SEÇİMİNİN KAYBINDA ÇOK ETKİLİ OLDUĞUNU..” ileri sürdü.
Bu olabilir mi..?
O Kardeşimiz ısrarla SEÇİM KAYBINDA Kayyum atanmasının büyük rol oynadığına işaret etti ve “KAYYUMUN SON 3 KİŞİ OLAYI DA KAYIP İÇİN ADETA TÜY DİKTİ..” falan dedi.
Bu arada “KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN,KAYYUM İYİ ÇALIŞTI,KÖTÜ ÇALIŞTI GİBİ BİR YERDE DEĞİLİM.SAFRANBOLU SAKİNLERİ KAYYUMU BİR TÜRLÜ İÇLERİNE SİNDİREMEDİLER.DEMOKRATİK SİSTEME BAĞLILIKLARI NEDENİ İLE İÇLERİNE SİNDİREMEDİLER..” anlamında ifadeler kullandı.
AK Parti Safranbolu’da büyük hüsran yaşadı YEREL SEÇİMDE..!!

“BAZI VAKIF VE MEMUR SENDİKALARI,SİYASET KURUMUNUN ÖNÜNE ÇIKACAK ŞEKİLDE DAVRANINCA,AKORDU BOZUK ORKESTRA OLDUK..”
AK Parti,Karabük Özelinde,adeta darmadağın bir resim veriyor ve hemen her kafadan bir ses çıkıyor,Parti Genel Merkezi’ne,hemen her ekip bir görüş vermeye gayret ediyor..
Bazı BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ Teşkilatlardan gerekli desteği görmedikleri yolunda yakınmalar yaptıkları Karabük ve İlçe Caddelerinde ,Sokaklarında ulu orta konuşuluyor.
Bu arada,AK Parti içerisinde çok önemli görevler almış birçok isim “BAZI VAKIF ve SENDİKALAR,PARTİ TEŞKİLATLARININ ÖNÜNE GEÇECEK ŞEKİLDE TUTUM VE TAVIR ALINCA,AK PARTİ KARABÜK VE İLÇELERİNDE AKORDU BOZUK ORKESTRA GİBİ OLDU..” yakınmalarını dile getiriyorlar.
Birçok Kurum da PARTİ TEŞKİLATLARINDA görevlilerin HÜKMÜ GEÇMEDİĞİNE ilişkin çok ciddi söylemler dile getiriliyor ve “ORALARDA VAKIF veya BAZI SENDİKALAR ETKİLİ,TEŞKİLATLARDA GÖREVLİLERİN HİÇ Mİ HİÇ HÜKMÜ YOK..” görüşleri dikkati çekiyor.
AK Parti Karabük’te çok ciddi bir iç hesaplaşmaya gitmeli,şeklinde görüşler dile getirenler o kadar çok ki,örneğin “İL GENEL MECLİS LİSTESİNE ,BELEDİYE MECLİS LİSTESİNE,BUNLARIN ALINAN OYLARA NE KATKISI OLDU..” gibi yaklaşanların sayısı oldukça fazla.
“SEÇİMİ,PAHALI REKLAMLAR KAZANMIYOR.REİSİN DEDİĞİ GİBİ SEÇİMİ, İNSAN GÖNLÜNE GİRMEK,İNSAN GÖNLÜNÜ KAZANMAK,BAŞARIYA GÖTÜRÜYOR..” diyenlerde hayli fazla..
Hemen her AK Parti mensubu,adeta,kan ağlıyor..

BU NE BİÇİM İŞTİR YARABBİ,YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA VALİLİK BİNASI İÇİN 300 BİN LİRA CİVARINDA PROJE İHALESİ AÇILDI PEKİ SONUÇ..!!
Bu ne biçim iştir yarabbi,bu milletin VERGİSİNİ ÖDEYEBİLMEK için canı çıkıyor,birileri toplanan paraları ÇARÇUR ETMEK için,adeta,YARIŞ halindeler,bu saçmalıkları anlamakta zorlanıyoruz doğrusu.
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN HARCANAN PARALAR..
YEŞİL MAHALLEDE BULUNAN BİNAYA HARCANAN PARALAR..
Şimdi de YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA yapılması için harekete geçilen ve 300 milyar lira civarında bir bedel ile PROJESİ İHALE edilen ve cayılmak üzere olan VALİLİK BİNASI olayı.
Ankara kökenli bir Firmaya PROJE İHALESİ verilmiş..
Firma PROJELERİ TESLİM EDECEK,parasını alacak elbet,peki şimdi de VALİLİK BİNASINDAN vazgeçilmek isteniyor ve böyle olunca da GİTTİ BİZİM 300 BİN LİRA öyle mi..?
YAZIKTIR,GÜNAHTIR,BU İŞLERİN VEBALİ VARDIR EFENDİLER..!!

SAYIN DURSUN ALTIPARMAK VE CHP-İYİ PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BİR “TELEVİZYON KONUŞMASI İLE..” KARABÜK’Ü AYAKLANDIRDILAR
Karabük Eski Belediye Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK ve CHP-İYİ Parti ittifakından BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE seçilen 4 isim BİR TELEVİZYON PROGRAMI ile KARABÜK’Ü AYAĞA KALDIRDILAR..
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA VALİLİK BİNASI YAPILACAKTI..
Sayın ALTIPARMAK ve 4 BELEDİYE MECLİS Üyesi “BU KONUYU GÜNDEME TAŞIDILAR ve BU YATIRIMA KARŞI ÇIKTILAR,YANLIŞTIR..” dediler ve Karabük ancak uyandı..
Oysa ki hazırlıkları BİR YILDIR SÜRDÜRÜLÜYORDU..
Peki şimdi ne olacak..?
Sayın DURSUN ALTIPARMAK ve 4 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ bu yatırıma karşı çıktılar,Milletvekilleri “O RİVAYETE GÖRE..!!” bizde karşıyız demişler,bu yönlü tavır geliştirmişler..
İyi de HAZIRLIKLAR BİR YILDIR SÜRDÜRÜLÜYORDU..!!
Hemen, herkesin dikkati, Sayın DURSUN ALTIPARMAK ile 4 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ’NİN bir televizyon açıklaması ile,bu olaya çevrildi ve olay birden KİTLESELLEŞTİ..
Diyoruz ya,Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN özgül ağırlığı var..
Yakındır KARABÜKSPOR’U DA Karabük gündemine oturtur.

KARABÜK’E YAKIŞAN ŞIK BİR “BELEDİYE MECLİS SALONU YAPILMASI İÇİN..” GİRİŞİM YAPILACAK MI VE KENT MEYDANI’NDA Kİ SALON..
Geçtiğimiz gün,Karabük Belediye Meclis Üyesi bir Kardeşimizle konuşuyorduk “KARABÜK’E YAKIŞAN,BİR BELEDİYE MECLİS SALONU’NA ÇOK ŞİDDETLE İHTİYAÇ VAR..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk.
O Kardeşimiz “BUGÜN TOPLANTI YAPILAN YERDE,SANKİ SİNEMA VEYA TİYATRO SEYRETMEYE GELMİŞİZ GİBİ..” dedi ve herkesin önünde bir mikrofon olan,konuşmacıların bir/birini gördüğü,bir Salon olmasında yarar gördüğüne işaret etti.
Hatta,konuşma yapmak isteyenlerin MECLİS KÜRSÜSÜNE gelerek konuşmalarını yapabilecekleri bir düzen kurulabileceği üzerinde durdu ve bu anlamda İL GENEL MECLİS Salonunu örnek gösterdi.
BÖYLE BİR SALON YAPILABİLİR Mİ BİLMİYORUZ..
Ancak,O Meclis Üyesi Kardeşimiz,yapılması halinde çalışma verimliliğinin bile artacağından söz etti,Toplantılarda BELEDİYE ÇALIŞANLARININ ayrı bir bölümde,kendilerine ait konulara ilişkin belge,evrak hazırlama yerlerinin olabileceğinden de söz etti..
Bugün toplantı yapılan yerde,Belediye Meclis Üyeleri’nin YANLARINDA BELGE/EVRAK GETİRMELERİ HALİNDE bunları koyabilecekleri yerlerin bile olmadığından yakındı.
BELGE ve EVRAKLAR KUCAKLARINDA KALIYORMUŞ.
Konu bize gerçekten ilginç geldi iyi mi..?

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “YENİ DÖNEM DE,ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLAYINA,DAHA ÇOK, ÖNEM VERECEĞİNİ..” SÖYLÜYOR
Karabük Belediye Başkanlığı’nı,Üçüncü kez kazanarak,KARABÜK’TE BİR TARİH YAZAN,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,yeni döneme ilişkin görüşler verirken ÇEVRE KİRLİLİĞİ olayına,çok daha fazla,önem vereceğini söylüyor.
“MARZİNÇ’İ KİRLETİCİ OLMAKTAN ÇIKARTTIK..” diyor.
“ŞİMDİ BÜTÜN DİKKATİMİZİ KARDEMİR’E ÇEVİRDİK..” görüşlerini dile getirerek “SÖZÜNÜ VERDİKLERİ ÇEVRE YATIRIMLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ TAMAMLADILAR.KARDEMİR’İ BÜYÜK BİR DİKKATLE İZLİYORUZ..” anlamında bilgiler,görüşler veriyor.
Bu arada,gerek KARABÜK ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN,gerekse ÇEVRE olayına ağırlık vereceğine söyleyen, yakından ilgileneceklerini sandığımız bir konu geldi ve SAKARYA İLİNDE KURULU KORDSA Otomobil Lastiği Fabrikası’nın Üretimde kullanılan boruları KARDEMİR’DE yakılıp temizlenirmiş.
Üretimde kullanılan PLASTİK esaslı BEZ üretimi sırasında,BORULAR üretim sırasında partikül maddelerle,baca tozları ile doluyormuş sırasında doluyormuş ve dolan bu borular KARDEMİR’DE yakılarak temizleniyormuş.
Bu yakma sırasında çıkan,insan sağlığına zararlı gazlar,tozlar oluyormuş.
Böyle anlatımlar oldu ve ilgilenilmesinde yarar olur herhalde..

ORMANDAN MANTAR TOPLAMAK İÇİN “BELGE ARANACAK..” VE TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN İYİ MANTARCIDIR
Geçmiş yıllarda ORMANLARDAN MANTAR toplamak,insanlar için hem gelir kaynağı,hem iyi bir spor,hem hava almak,temiz hava almak için çok önemli bir olaydı.
ŞİMDİ DURUM DEĞİŞTİ.
ORMANLARDAN MANTAR TOPLAMAK için 10 KASIM 2019 Tarihine kadar MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ almak gerekiyor ve bunun için ise sınav yapılacak,sınava katılım ücreti ise 1120 lira civarında.
Aklımıza ne geldi biliyor musunuz..
TBMM Eski Başkanlarından,uzun süre Bakanlıkta yapmış olan AK Parti Karabük Eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Köyüne düşkünlüğü ile bilinir,hem Köyüne düşkün bir isimdir,hem de bizim bildiğimiz MANTAR TOPLAMAYI,MANTAR TOPLAMAYA ÇIKMAYI seven bir isimdir,bir Siyasetçidir.
Şimdi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DE Yeterlilik Belgesi alacak.
Yalnızca MANTAR TOPLAMAK için gerekmiyor MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ,ıhlamur,kekik,ada çayı gibi Ormanlardan toplanan organik ürünler içinde bu belge gerekiyor..
Sınava giriş ücreti 1120 lira..
Bundan sonra her isteyen MANTAR TOPLAYAMAYACAK..

KARABÜK UZUNCA BİR SÜREDİR “GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRDÜĞÜ,NAYLON FATURA OLAYINI..” YENİDEN TARTIŞMAYA BAŞLAYACAK GALİBA..
Karabük bir aralar NAYLON FATURA olayları ile yattı,NAYLON FATURA olayları ile kalktı,özellikle DEMİR/ÇELİK Sektöründe iş yapanlar,bu iş ile çok yakından ilgileniyorlardı.
OLAY,ÇOK ÜST MAKAMLARA FALAN TAŞINMIŞTI.
ÜST MAKAMLARDAN TORPİL ARAYIŞLARINDAN SÖZ EDİLMİŞTİ.
Şimdi,uzunca bir süredir Karabük Gündeminden düşmüş gibi görünen NAYLON FATURA olayı,yeniden gündemimize geliyor galiba,buna ilişkin çok ciddi bir Kardeşimiz,”KARABÜK’E DENETİM ELEMANLARI GELDİ DİYE DUYUYORUM..” dedi.
Doğrusu ya,bizde kendisine “YASAL OLMAYAN KİM NE YAPIYORSA HESABINI VERSİN.DÜRÜSTLERİN ÖDEMELERİ YAPABİLMEK İÇİN CANI ÇIKIYOR.OH, ÇAL/ÇIRP RAHAT/RAHAT GEÇİN..” gibi bir cevap verdik.
NAYLONCULAR YENİDEN KARABÜK GÜNDEMİNE GELİYOR GALİBA.
Bakalım bu kez neler gelişecek..

YEREL SEÇİMLER BİTTİ,SEÇİLENLER,KAYBEDENLER BELİRLENDİ,ŞİMDİ SIRA GELDİ HARCAMALARA,MASRAFLARA VE KREDİ ÖDEMELERİNE…!!
31 Mart YEREL SEÇİMLERİ bitti,gerçi İSTANBUL HENÜZ SONUÇLANMADI,ama o kadar DEMOKRASİ KUSURU olur artık diyelim ve biz önümüze bakalım,değil mi..?
KAZANANLAR,KAYBEDENLER BELİRLENDİ,sıra geldi KAZANANLARIN ve KAYBEDENLERİN MALİYET hesabına ve yapılan harcamaların hesaplanmasına.
Yapılan harcamalar HAZIRDA OLAN PARALARDAN MI..?
Yoksa alınan KREDİLERDEN Mİ..?
İlçelerde,hemen her kademeye ADAY OLANLARIN ciddi MASRAFI olmuş,bu arada “ARADAN BEN KURUŞ HARCAYAMAM..” diyerek,HİÇBİR HARCAMA yapmadan sıyrılanların olduğundan da söz edenler var elbet..
SEÇİMLER BİTTİ,ŞİMDİ SIRA PARASAL HESAPLAMALARDA..!!

7 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Mantar olayı hükümete çok oy kaybettirir.
    Herşeyi ranta dönüştürmenin manası yok.
    Milletin zaten canı burnunda…..
    Hangi aklı evveller uydurmuş mantar belgesini?

  2. Belediye Çevreye kirliliğinde, ilk önce kendi araçlarını yenilemeli sonra...

    Karabük Belediyesi Safranbolu dan gelen ve Karabük’te bulunan eski dizel yakıtları ve ses debileri yüksekliği nedeniyle dolmuşların gelişmiş ülkelerde, şehirlerde olduğu gibi ileri bir tarihte meclis kararı ile yasak getirmesi ve yenilenmesi için tavsiye bildiriminde bulunması gerekir. Tabii il önce Belediye Otobüslerini de kendisi yenilemesi gerekiyor. Yoksa diğerleri bize söylüyorsun fakat senin toplu taşıma araçların bizimkilerinden de kötü derler…
    Ayrıca Tırlar içinde şehir içinde belli bir saat için yasak getirmeli,

  3. Halim

    Safranbolu Belediyesinde selden tomruk kaçırır gibi işe alınan üç kişi kimler, mesela bir tanesi belediyede görev yapan fen işleri müdürü celal cingözün kız kardeşi mi.Diğerleri kimler bunlarda ortaya çıkartılmalı.İşe alınan 3 kişi hala çalışıyor mu? Bir başka müdürün 2 oğlu belediyede mi çalışıyor, hatta aynı müdürün eşide işkurdan Safranbolu belediyesinde çalıştımı hala çalışıyor mu?Bunun gibi daha ne kadar örnek var. Tek tek soruşturulması lazım.

  4. Millet İttifakı Aday Belirleme Pazarlıkları...

    Demirel’in bir sözü vardı”Sandığa ne girerse o çıkar “diye…Dursun Altıparmak da ittifak adına 2 partiyi arkasına alarak sandıktan 11 Bin oyla çıktı…Ne bekleniyordu ki???Her iki parti tabanı da gerekli desteği vermediği ortada….Dursun Altıparmak’ın siyaset çizgisindeki oynaklık aynı deprem fay hatları gibi…Her yıl bir yerden kırılarak 3 yılda 3 parti değişikliğiyle insanların güvensizliğine neden olmuştur…CHP üyeliği sırasında da partiyi karıştırıp çekip gitmesi ise CHP’liler tarafından unutulmadı…Tutarlılık çizgisi bu kadar mı bozuk olur bir siyasetçinin…MHP-CHP-İYİ parti yolculuğundaki son 3 yıllık siyaset yolculuğu son buldu….

    Dursun Altıparmak, ittifak için doğru aday olmadığı ,Karabük gibi küçük bir ilde hemen kendini ortaya koyuverdi…Adaylığı kesinleşmiş bir CHP adayı 3 ay sahada aday olarak boy gösterdikten sonra Dursun lehine çekilmesi gözlerden kaçmadı buna eniyi tepkiyi de CHP tabanı göstermiş olmalı ki Rafet Vergili kıl payı da olsa ipi göğüsledi….CHP seçmeni her ne olursa olsun oyunu ittifak bilincinde ve sorumluluğunda kullanmalıydı..Aklıselim CHPliler de ittifak lehinde oy kullanmışlardır,ne varki ikili ilişkiler,hemşehricilik gibi ahbap çavuşluk ilişkileri seçimin seyrini değiştirdi…AKP geleceğine, Rafet yeniden gelsin şekline evrilen bir seçim serüveni yaşadık…

    CHP il yönetimi Karabük merkezde İyi parti lehinde adayını çekme protokolü imzalaması,pazarlıklar yaparak 2 yıllık bir partiye ,kurumsal gücüne ve oy çokluğuna rağmen teslim edilmiş, adeta İyi partiye vagon yapılmıştır…Bunu da sırf Safranbolu belediye başkanlığını kazanalım diye açıklamaları abesle iştigaldir…Safranbolu’da doğru aday belirlenmesi zaten CHP’yi bir adım öne çıkarmıştı,halka dokunan mesleki birikimiyle,donanımıyla o göreve layık biri olan Elif Köse zaten bu seçimi kazanacak en etkili adaydı…Doğru aday belirlemek çok önemliydi ve burada da kanıtlanmış oldu…

    CHP il yönetimi ,Karabük merkezde akıllara durgunluk veren bir adaylık süreci ve ittifak çalışmaları yaptı…Son derece başarısızdılar…Parti tabanını konsolide edemedi,doğru aday belirleyemedi…Önce tek CHP adına aday çıkarttı sonra ittifak adayı belirledi…Oysa bu seçimlerde iyi bir aday belirlenerek ittifak formülünü işin başında hayata geçirebilmeliydiler…Milletvekili hangi seçim matematiği ile ortaya çıktı????Mehmet Durum tek başına adaylığı ile seçim kazanılamazdı???Öyleyse Mehmet Durum niçin aday yapılmıştı????Bu konunun altını çiziyorum…Dursun Altıparmak İyi parti genel merkezince adaylığı henüz kesinleşmemişti…Kendini garantiye aldı ve Mehmet Durum’a adaylıktan çekilmesini söyledi…CHP-İYİ parti il yöneticileri de tam bu notada konuyu bir protokole bağladılar…Zamanlamaya bakar mısınız?????Siyaset gezgini Dursun Altıparmak hoooop belediye başkan adayı oluverdi….İşte bu seçim sürecinin ve yaşanan bu tüm rezaletin sorumluları İlbaşkanları ve yöneticileridir…

  5. Karabüklü

    SAYIN ELİF KÖSE MUTLAKA İYİ BİR İNSANDIR, MİMARDIR, İNŞALLAH BELEDİYE BAŞKANLIĞINI LAYIKIYLA YAPACAKTIR LAKİN ŞU DA UNUTULMASIN Kİ AK PARTİ VE MHP KENDİ ELLERİ İLE SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINI (CUMHUR İTTİFAKI PARTİLERİN ADAYLARI BURHANETTİN UYSAL VE RAFET VERGİLİNİN ANLAMSIZ KAVGASI YÜZÜNDEN ) CHP YE HEDİYE ETMİŞTİR.İYİ PARTİ ADAYINI CHP LEHİNE ÇEKTİKTEN SONRA AK PARTİ VE MHP TEK ADAY ÜZERİNDE ANLAŞABİLSEYDİ CHP BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANAMAZDI. ( SAFRANBOLU SEÇİM SONUÇLARI CHP % 42 AK PARTİ % 38 MHP % 16 ,)

  6. Öneri

    Karabükün girişindeki araç çayı köprüsü KARABÜKÜN GİRİŞİ köye girişten daha vahim oraya güzel girişli proje yapılamazmı ANKARAYA GİRİŞ GİBİ ÖRNEK VERECEK OLURSAK

  7. Köprü

    Karabükün girişi gerçekten çok kötü köprü ve etrafı şehre kötü pis ön yargı katıyor bence yaz başlamadan ele alınması lazım

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’dan 23 Nisan mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çuvalcı, yayımladığı mesajda, Türk milletinin milli iradesinin tecelli ettiği ve tam bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği bu kutlu günde, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” saikiyle görevine başlayan TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve geleceğin teminatı tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Prof. Dr. Çuvalcı, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin, istiklali ve istikbali uğruna gözünü kırpmadan canı pahasına cepheden cepheye savaştığı, vatanımızın işgal edildiği Milli Mücadele yıllarında, bağımsızlığımıza giden o kutlu yolun önünü açan TBMM, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin sağlam temellerini de oluşturmuştur. Açıldığı günden bu yana adını tarihe altın harflerle kazıyan zaferlere imza atan aziz milletimizin yoluna ışık tutan, halkımızı kutlu bir amaç etrafında birleştiren şanlı Meclisimiz aynı zamanda milli iradenin ve demokrasinin parlayan yıldızı olmuştur. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan'ı, onlara duyduğumuz sonsuz inancın bir sembolü olarak çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman askerlerimize, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunar, tüm çocuklarımızın bu güzide bayramını canı gönülden tebrik ederim.”