Her Telden (18.Ağustos.2017)

Her Telden (18.Ağustos.2017)

Yayın: 18.08.2017 00:01
Paylaş:
A+ A-

TCDD ARSALARININ KARABÜK’E KAZANDIRILMASINA EN BÜYÜK ETKEN,AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN OLMUŞTUR ELBET..
Karabük’ün kuruluşunda KENTİN ORTASINDAN geçecek şekilde konuşlandırılan,TCDD Hatları,Bakım Üniteleri,Karabük geliştikçe sorun halini almıştı..
TCDD BU ARSALARI BIRAKSIN İSTENİYORDU..
Mümkünse TCDD HATLARI Karabük’ün BİR KENARINA ALINSIN talepleri vardı,bu konuda birçok SİYASİ GİRİŞİMİN yapıldığı da biliniyor,ancak bu iş bir türlü gerçekleşmiyordu.
AK Parti Karabük Milletvekili ve TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN olayın üzerinde hassasiyetle durdu ve sonuçta Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN DE ısrarlı takibi ile TCDD Arsaları konusunda önemli gelişmeler yaşandı.
Şimdi TCDD Karabük içinde bir HAT BIRAKACAK,geri kalan arsalarını/arazilerini KARABÜK HALKININ KULLANIMINA verecek,Karabük Belediyesi ile varılan protokol uyarınca,kullanıma açılacak.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ROLÜ ÇOK/ÇOK BÜYÜK OLDU.
Yılların bu sorununu Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çözdü ve kendisine bu büyük hizmetinden dolayı,KARABÜK SAKİNLERİNİN teşekkür borcu vardır,şükran borcu vardır..
TCDD ARSALARI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR/ÇÖZÜLDÜ ARTIK..

TCDD’DEN KARABÜK’ÜN KULLANIMINA 1 MİLYON METREKARE CİVARINDA HİBE EDİLECEK VE BURALARIN KULLANIMI,SAYIN VERGİLİ..
TCDD Genel Müdürlüğü,Karabük Halkının kullanımına,TCDD yaklaşık 1 MİLYON metrekare civarında bir alanı/arsayı hibe ediyor,veriyor,böyle bir HAYIRLI İŞİN EŞİĞİNDEYİZ.
Bu alanlar nasıl kullanılacak,olayın bu yanı önem kazandı..
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,nasıl bir proje uygulayacak bu alanlar için veya alanların Karabük Belediyesi’ne devri,uygulamalar,buna benzer bir sürü formaliteler,Sayın VERGİLİ dönemi içine yetişecek mi..?
BU ALANLAR KARABÜK’ÜN YENİ MERKEZİ OLABİLİR..
Şurası bir gerçek ki,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’ün orta yerinde bulunan bu çirkinliğin kalkması için unutulmaz katkı vermişlerdir,yılların bu sorunu böyle çözüme kavuşur hale gelmiştir.
İyi hatırlıyoruz,O dönemin MHP Karabük Milletvekili Sayın İLHAMİ YILMAZ,DSP-ANAP-MHP Koalisyon Hükümetinin Ulaştırma Bakanı Sayın ENİS ÖKSÜZ’Ü Karabük’e getirerek BU ALANLARI GEZDİRMİŞ ve YERİNDE GÖRMESİNİ TEMİN etmişti.
Yine bu alanların Karabük Belediyesi’ne devri yapılamamıştı..
Şimdi bu sorun çözülüyor,ne kadar güzel bir hizmet değil mi..?

AK PARTİ BU CUMARTESİ PAZAR GÜNLERİ EFLANİ-YENİCE VE SAFRANBOLU İLÇE KONGRELERİNİ YAPACAK,İLÇE BAŞKANLARI AYNEN DEVAM
AK Parti EFLANİ-YENİCE İlçe Kongreleri bu cumartesi günü yapılıyor,SAFRANBOLU İlçe Kongresi ise,Pazar günü yapılacak,mevcut İLÇE BAŞKANLARI aynen korunuyor,herhangi bir değişiklik yok.
Özellikle YENİCE ile ilgili çok sayıda spekülasyon çıktı,AK Parti Genel Merkezi’ne Heyet gitti,yetkililerle İlçe Başkanı Sayın YILMAZ KIRIK hakkında görüşmeler yapıldı gibi söylentiler çıktı piyasaya.
Sayın YILMAZ KIRIK Yenice İlçe Başkanlığı’na devam edecek.
Sayın YILMAZ KIRIK’A karşı çıkanların çıkış noktalarında İKİ BÜYÜK HATA VAR galiba,birincisi AK Partili değil iddiası ve bunu söyleyenler,iddia edenler Sayın SÜLEYMAN SOYLU ile Sayın NUMAN KURTURUŞ’U unutuyorlar galiba.
İkinci hataları ise “SEÇMEN TABANI BİZİMLER BERABER..” iddiası..
AK Parti bu tür söylemlere prim veren bir Siyasi hareket değil,zamanında bugün Bakan olan,FAKIBABA olayı dikkate alınırsa,AK Parti’nin GÜÇ BİZDE/BENDE iddialarına hiç mi hiç prim vermediği/vermeyeceği kolayca ortaya çıkar..
Kaldı ki,bu çevre de hiç kimse bir FAKIBABA değil elbet..
AK Parti İLÇE KONGRELERİ başladı,bu kadro ile devam ediliyor..

GEÇTİĞİMİZ GÜN,AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE UZUN/UZUN SOHBET ETTİK VE KARABÜK ÜZERİNE FİKİRLERİ,DÜŞÜNCESİ
Geçtiğimiz gün AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile uzun/uzun sohbet ettik,sohbetin bir bölümünde Gazeteci Kardeşlerimiz Sayın NURETTİN ACAR ile Sevgili HAKAN TÜÇEL’DE vardı.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR Karabük üzerine düşündüklerini,fikirlerini anlattı ve gerçekten müthiş projeleri,müthiş fikirleri var,bunların bir bölümü bile hayata geçirilse,Karabük uçar..
Bu arada Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı olayına değindi ve “İLK MECLİS TOPLANTIMIZDA ORTAYA HEDEFLER KOYMUŞTUK.BUNLAR HAMDOLSUN GERÇEKLEŞTİ..” dedi Sayın SAYLAR..
Örnek olarak FİLYOS LİMANI’NI verdi,İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayını,ÇEVRE YOLU konusunu artık rayına girdi,gibi örnekler verdi ve “BUNLARI İLK MECLİS TOPLAHTISINDA DİLE GETİRMİŞTİM..” dedi.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR müthiş heyecanlı bir insan..
Kavgayı değil,uzlaşıyı sevdiği kesin..
Tekrar AK Parti İL BAŞKANI OLMASI hemen/hemen kesin gibi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARININ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILMASI İLE KARABÜK’E GELEN AİLE SAYISI MÜTHİŞ AZALDI VE EKONOMİK KAYIP OLAYI
Karabük ÜNİVERSİTESİ’NE Kayıt olan Öğrenciler,geçmiş yıllarda,AİLELERİ ile birlikte gelirler ve Karabük’te Safranbolu’da müthiş bir hareket çok ciddi bir ekonomik sirkülasyon başlardı.
BU SENE BU OLMADI..
Zira Öğrenci kayıtları E-DEVLET kanalı ile yapılıyor ve E-DEVLET ŞİFRESİ olanlar kayıtlarını bilgisayar üzerinden yaptılar ve o nedenle GELEN / GİDEN çok az oldu.
Toplam 9 BİN KONTENJANIN,7300 civarında ki öğrencisi kayıt yaptırmış ve bununda ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜ E-DEVLET kanalı ile olunca Karabük ciddi bir ekonomik potansiyelini kaybetmiş oldu.
Belki 1200-1500 civarında ki öğrenci AİLESİ İLE BİRLİKTE GELECEK..
Karabük bu anlamda ciddi bir ekonomik kayıp yaşadı anlayacağınız.

KURULMASI İÇİN TALEP YAPILAN “OTOMOBİL FABRİKASI’NIN İHTİYAÇ DUYACAĞI PARÇALARIN HAMMADDESİ..” VE KARDEMİR ÜRÜNLERİ..
Biliyorsunuz Ülkemiz OTOMOBİL ÜRETİMİ için çok önemli adımlar atıyor,bu adımlar bağlamında “OTOMOBİL FABRİKASI’NIN KURULACAĞI..” yer için birçok İL ve İLÇE talepte bulunuyor.
KARABÜK’TE TALEP YAPANLARIN ARASINDA..
Karabük bu talebi yaparken “BİR OTOMOBİLDE BULUNAN PARÇALARIN HAMMADDESİ OLAN ÇELİK KARDEMİR’DE ÜRETİLİYOR..” gibi bir gerekçe öne sürülüyor.
Ayrıca,ELEKTRİK ENERJİSİ SORUNU YOK ciddi bir argüman.
Olayın tam bu noktasında “OTOMOBİL ÜRETİMİ YAPACAK TESİSLERİ KURACAK ŞİRKETE KARDEMİR YÜZDE 20 CİVARINDA ORTAK OLSUN..” gibi bir yaklaşım getiren çevreler de var.
“OTOMOBİL FABRİKASINA YÜZDE 20 ORTAK OLSUN..”
Bu fikri dile getirenler “BÖYLE BİR GELİŞME KARDEMİR’E BAKIŞI ÇOK POZİTİF HALE GETİRİR.KARDEMİR’İN ÖNÜ HAYATIN HER ALANINDA SONUNA KADAR AÇILIR..” görüşlerini de ortaya koyuyorlar..
Peki ;KARDEMİR BÖYLE BİR EKONOMİK POTANSİYELE SAHİP Mİ..?
Olayın bu yönü de çok/çok önemli elbet..
Eğer böyle bir gelişme olursa,KARDEMİR anormal prestij yapar elbet..

TİCARET VE SANAYİ ODASI “MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ İÇİN..” YÜRÜTÜLEN KULİSLER VE FETÖ İLE MÜNASEBETİ OLANLAR,NAYLONCULAR
Ticaret ve Sanayi Odası “MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ İÇİN..” yürütülen kulis çalışmaları sürdürülüyor,hem hayli hararetli,hayli hareketli bir ortamda yürütülüyor..
DEVREYE HENÜZ GİRMEYEN İSİMLER/GÜÇLER VAR.
Bu isimlerin devreye girmesi ile,bu gücün/güçlerin devreye girmesi ile kulisler çok daha hararetlenecek demektir,şimdilik MESLEK KOMİTESİ Üyelerini organize etme gayret edenler var.
Ancak,henüz devreye girmemiş isimler var..
Bu arada,olayın FETÖ ile sempati düzeyinde de olsa ilişkisi olan isimlerin “DEVRE DIŞINDA..” kalmaları noktasında yapılan tavsiyeler,galiba çok ciddi bir etki yaptı..
GERİ DURAN İSİMLERDEN SÖZ EDENLER VAR.
Öte yandan,bir aralar TİCARET KESİMİNİ çok ciddi biçimde ilgilendiren,meşgul eden,Karabük’te gündem olan NAYLON/PERLON FATURA olayına bulaşmış isimler kulislerde pek öne çıkmıyorlar gibi değerlendirme yapanlar var..
KULİSLER HALEN SÜRÜYOR,ancak,BEKLENEN YENİ İSİMLER VAR..

“SAYIN MERAL AKŞENER’İN KURACAĞI PARTİ KADROLARINDAN GÖRECEĞİNİZ İSİMLER HERKESİ ŞAŞIRTACAK..” DİYEN BİR KARDEŞİMİZ İLE..
Dün MHP içinde çok aktif Siyaset yapmış bir kardeşimiz ile ayak üzeri sohbet ettik,söz döndü dolaştı Sayın MERAL AKŞENER’İN kuracağı Parti olayına geldi.
“Sayın MERAL AKŞENER BENİM YILLARDIR BİLDİĞİM,TANIDIĞIM BİR SİYASETÇİDİR..” diyerek,Karabük Teşkilatlanması hakkında “BANA GÖRE ÖYLE İSİMLER YER ALACAK Kİ,HEPİMİZ ŞAŞIRACAĞIZ..” dedi.
Sayın MERAL AKŞENER’İN evinde yemek yiyecek kadar yakın olduğuna işaret eden O Kardeşimiz “KENDİSİNE MERAL ABLA DİYECEK KADAR YAKINIM..” şeklinde bilgiler verdi.
Sonra da “BENİM ŞAHSEN KENDİSİ İLE BU AŞAMADA BİR TEMASIM,İLETİŞİM KURMA GİRİŞİMİM OLMADI..” diyerek,yeni Partiye ilgi duyan çevrelerle görüşmeler yaptığına dikkat çekti ve “GÖRECEKSİNİZ ÇOK SÜRPRİZ İSİMLER ORTAYA ÇIKACAK..” tahmininde bulundu.
“PEKİ SEN NE YAPIYORSUN..” diye sorduk..
“SİYASET BANA HAYLİ CİDDİ ZARARLAR VERDİ.O NEDENLE,ŞU SAATTEN SONRA SİYASET BENDEN UZAK OLSUN.HİÇBİR YERDE OLMAM..” dedi ve olacak arkadaşlarına başarılar diledi..
“BU HAREKET TUTAR..” dedi.
“BUNU GÖRECEKSİNİZ,BU HAREKET TUTACAKTIR..” dedi.

7 kişi görüş bildirdi

  1. karabuk

    SAYIN GÖLBEK ABİM TCDD ARAZİLERİ KARABÜKE KAZANDIRILACAK DİYE YAZMIŞSINIZ ,ANCAK ADAMLAR TRİLYONLUK RAY VE SİNYALİZASYON YATIRIMLARI YAPTILAR BU İŞ NASIL OLACAK ?BU İŞ ÖYLE BİR GÜNDE OLCAK İŞ DEĞİL BU İŞE SAYIN VERGİLİNİN BAŞKANLIK ÖMRÜ YETMEZ ŞURADA AZ BİR ZAMAN KALDI.KARABÜKLÜ BİR DAHA SEÇMEZ ONU ÇÜNKÜ İKİNCİ DEFA SEÇTİĞİNE BİN PİŞMAN OLDU.KARABÜK BETON YIĞINI BİR KENT OLDU BUNUN GERİ DÖNÜŞÜMÜ DE OLMAZ.

  2. TCDD ARAZİLERİ

    O arazilerin Karabüke devri bile büyük bir olay yıllardır hiçbir iktidar buna yanaşmamıştı.Rafet Vergili dönemine imkanı yok yetişmez amma işin bu raddeye gelmesi için kimin emeyi geçtiyse allah razı olsun diyelim ginede.Burda Timurçin Saylarıda unutmamak lazım onunda az çabası olmadı adam bu iş için bayagı koşturdu

  3. Şehir ortasından hattın alınması ve Filyos deresi kenarından yada tünel ile geçiş yapılmalıdır

    Tcdd arazileri çözüm noktasına kavuşmuşken Şehir ortasından geçen hattın alınması ve Filyos deresi kenarından yada tünel ile geçiş mutlaka düşünülmeli ve değerlendirmeli. Sayın Mehmet Ceylanın böyle bir projesi vardı hatırlarsanız. Şehir İstasyonu da Karabük Köyü mahallesi ya da Melise Köyü karşısı gibi olabilir.

  4. Hay e-devletine

    e-devlet mi neyse en az 3-5 milyon lira zararımıza sebep oldu.Öğrenciler aileleriyle gelselerdi bu kadar para bırakırlardı,gelmediler kol gibi zarar etti bu civarın esnafı.Geçen senelerde bu zamanlar 01 den 81 plakaya kadar binlerce araç gelirdi Karabüke milyonlarca lira para bırakırlardı bi sene hava civa oldu.Zararımız büyük yani

  5. çevreci

    Ak partililere yazıyorum. Lütfen d.d.y arazilerini mevcut belediye başkanı zamanına izin vermeyin kenti beton yığınına çevirdi yeşili yok etti. gelecek vizyonu kültürü geniş yeni adaya yetiştirin şehri kurtarın derim.

  6. ÖMÜR ADAMSIN AHMET ABİ

    ÖMÜR ADAMSIN AHMET ABİ TCDD ARAZİLERİ KARABÜK BELEDİYESİNE VERİLİYOR DİYE YAZDIM ŞİMDİ HEPİMİZ PLANCI PROJECİ OLDUK O ARAZİLER ŞÖYLE KULLANILSIN BÖYLE DEYERLENSİN DİYE DÜŞÜNÜR OLSUN.ORTAYA TCDD ARAZİLERİNİ ATTIN KARABÜK ŞİMDİ BUNU KONUŞUR OLDU.VALLAHİ ÖMÜR ADAMSIN KARABÜKÜ NASIL ŞEKİLLENDİRİCENİ BİLİYOSUN

  7. ak partili

    ahmet bey, tespitlerinizin tamamına katılıyorum sayın sayların bahsettiği projeler karabük ü uçurur ya da . şeyh uçmaz mürid uçurur.Timurçin Saylar keşke il başkanlığını proje üretme değil , siyaset üretip seçim beyannamelerinde tahattüt edilen projelerin takip makamı olduğunu anlıyabilseydi
    anlıyamadı…
    Ak Parti il başkanı siyaset üretebilseydi teşkilatlar bu kadar dağınık , belediyeler bu kadar başı boş , teşkilat mensuplrı bu kadar sebebsiz ve amaçsız kalmazdı. Daha da önemlisi kurumlar siyasete karşı bu kadar duyarsız ve başıboş olmazdı.belliki Timuçin başkan kendisini projelere vakfetmiş , siyaset yapma işinide bir bilene devretmiş…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.