Her Telden (18 Eylül 2020)

Her Telden (18 Eylül 2020)

Yayın: 17.09.2020 21:34
Paylaş:
A+ A-

COVİD-19 SÜRECİ, İŞYERLERİNE BÜYÜK VURDU VE BU MANADA ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “HAVA İŞKOLUNDA,SIKINTILARLA BOĞUŞUYOR.GİBİ..”
Geçtiğimiz gün,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın RECEP AKYEL ile bir görüşme yapmıştık ve ÖZÇELİK-İŞ Sendikası olarak “HAVA-İŞ ŞUBESİ’NİN SORUNLARINI AŞMAYA GAYRET ETTİKLERİNİ..” söyledi.
COVİD-19 Sürecinde HAVA ULAŞIMI çok büyük şekilde aksadı, halen de eski parlak günlere kavuşulmuş değil,olay böyle olunca da İŞVEREN Kesimi İŞÇİLER ve İŞÇİLERİN SÖZLEŞMELERİ ile ilgili belirli düşüncelere giriyor galiba.
Hani ne derler “ÇARIK AYAĞI-AYAK BAŞI SIKIYOR..” İşyerlerinde yaşanan küçülmeler dönüp dolaşıyor,İŞÇİ HAKLARINA kadar geliyor,şu an böyle bir durum yaşanıyor..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,birlikte çalıştığı mesai arkadaşları Genel Başkan Yardımcıları,Sayın RECEP AKYEL’İN DE dediği gibi bu sorunlarla boğuşuyorlar,uğraşıyorlar..
Bir zamanlar KARDEMİR batarken, masanın bir yanında verilen,öte yanında alınan yüzde 42 ler olayı vardı ve o dönemler SENDİKAL YAPIDAN KARDEMİR Yönetimine giriliyor ve hatta çok etkin olunuyordu.
Veren de/alan da aynı yapının insanları oluyordu..
Şimdi COVİD-19 bütün işyerlerini vurmuş anlaşılan..
Sendikal yapıların,bu gelişmelerden, işleri gerçekten çok zor..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN,2020 YILININ İLK YARISINI KAR EDEREK KAPATAN İSDEMİR’DE İŞİ DAHA KOLAY, ZARAR EDEN KARDEMİR’DE İSE ZOR
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası hem İSDEMİR’DE, hem de KARDEMİR’DE Örgütlü,ERDEMİR’DE ise TÜRK METAL Sendikası Örgütlü ve Sendikaların TOPLU SÖZLEŞME Dönemleri geliyor.
Bu anlamda ÖZÇELİK-İŞ Sendikası HAVA-İŞ Şubesi,büyük sorunlarla boğuşuyor,zira HAVAYOLLARI BAĞLAMINDA covid-19 büyük sıkıntılar yarattı ve bu ekonomik sıkıntılar,oralarda çalışan işçilere olumsuz yansıyor elbet..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,2020 yılının İLK YARISINI kazançlı kapatan İSDEMİR’DE örgütlü ve aynı durum devam ederse-ki göründüğü kadarı ile ediyor-ve burada yapılacak TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ daha kolay.
Ancak, KARDEMİR 2020 Yılının ilk yarısını ZARAR EDEREK kapattı,üçüncü çeyrek ve dördüncü çeyrek olarak tanımlanan,2020 Yılının sonuna kadar KAR/ZARAR olayı nasıl bir tablo verecek,hep birlikte göreceğiz elbet.
Ancak 2020 İLK YARISINDAN yola çıkılırsa,tablo hoş değil..
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 1.1.2021 tarihinde başlayacak..
Ve,hem İŞVEREN,hem SENDİKA aklı selim ile işi masada bitirecek..

MARZİNC GENEL MÜDÜRÜ,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ,DENETİM KOMİSYONU “MARZİNC KİRLETİCİ DEĞİL..” ,KARABÜK’E YATIRIM..
Karabük’te bir ŞEHİR EFSANESİ gibi dilden dile dolaşan “MARZİNC KARABÜK’Ü KİRLETİYOR,ZEHİRLİYOR..” yolunda ki söylentilerin,hiçbir geçerli nedene dayanmadığı İLGİLİ/YETKİLİ/BİLEN KİŞİLER tarafından dile getiriliyor..
Ancak, belirli bir çevre “O İLGİLİ/YETKİLİ/İŞİ BİLEN ÇEVRELER BİLMİYOR.BUNU BİZ/BEN BİLİYORUM.ONLAR YALAN SÖYLÜYOR. MARZİNC BİZİ NE YAZIK Kİ ZEHİRLİYOR,ÇEVREMİZİ KİRLETİYOR..” gibi inadım/inat şeklinde,söylediklerine devam ediyor..
Oysa,o inadın,bilimsel hiçbir temeli olmadığı,bilimsel verilerle anlatılıyor..
Anlamamakta direnenler var ve gittikçe azalmalarına karşın halen var..
Böyle yapanlar KARABÜK’E GELECEK BİR YATIRIMIN DA ÖNÜNÜ KESTİLER..” ve MARZİNC kapasite artırımı yapabilseydi,belirli bir süre sonra 1200-1500 civarında kişinin çalışacağı bir ÇİNKO FABRİKASI kurulacaktı.
Bakın böyle bir Fabrikayı KARÇEL Şirketi ANAHTAR TESLİMİ hangi İl’e kuruyor..
KARDEMİR Bağlı Şirketi KARÇEL böyle bir Fabrikayı hangi İL’E KURUYOR.
KARABÜK BİR ŞEHİR EFSANESİNE inanlar yüzünden fırsatı öteledi..
Bir de “ONLAR NE BİLİR,BEN BİLİRİM..” diyen cahiller yüzünden..!!

KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETİ KARÇEL “110 MİLYON DOLAR CİVARINDA MALİYETİ OLAN..” SİİRT ÇİNKO FABRİKASI İNŞAATINI ANAHTAR TESLİMİ..
24 Temmuz 2019 tarihinde yapılması gereken MARZİNC KAPASİTE ARTTIRIMI ÇED Toplantısı 80-100 kişi tarafından düzenlenen protesto gösterileri nedeni ile yapılamamıştı.
Eğer yapılabilmiş olsaydı MARZİNC kapasite artırımı yapacaktı.
Bu kapasite artırımı, daha sonra ÇİNKO FABRİKASI haline getirilecekti ve Karabük 1200-1500 kişinin çalışacağı bir FABRİKA,BİR SANAYİ TESİSİ kazanmış olacaktır.
Protestolar nedeni ile ÇED Toplantısı yapılamadı..
İlgili Bakanlık bunu,bir anlamda fırsat bildi ve izin vermediğini bir yazı ile MARZİNC’E bildirdi,olay şu an itibarı ile YARGIYA İNTİKAL etmiş durumda..
Eğer MARZİNC bu toplantıyı yapsaydı KAPASİTE ARTTIRIMI yapılacaktır,daha sonra ve birkaç yıl içerisinde,tesis ÇİNKO FABRİKASI olarak dizayn edilecek,yeni yatırımlar yapılacaktır..
Şimdi bunlar olmadı ve Karabük SİİRT ÇİNKO Fabrikası yatırımını ANAHTAR TESLİMİ olarak KARDEMİR Bağlı Şirketi KARÇEL tarafından alınmış ve yapılıyor olması ile avunuyor..
Karabük ciddi bir yatırımı ötelemiş,ertelemiş oldu iyi mi..?

HAAAA..!! ESKİPAZAR İSMETPAŞA METAL ve METAL ÜRÜNLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ SORUP/SUAL EDERSENİZ ŞAYET…!!
Hey gidi,Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın SEDAT NAMAL,Sayın TUNCAY ÖZCAN ve O dönemin Valisi,O Dönemlerin Milletvekilleri,ne büyük bir heyecan,ne büyük bir beklenti ile İSMETPAŞA METAL ve METAL ÜRÜNLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TABELASI dikmişlerdi..
Hamdolsun dikilen tabela GÖRKEMLİ BİÇİMDE YERİNDE DURUYOR..
Bir/iki kez KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEK OSB’LER arasına alındığı söylendi,ancak,İlgili Bakanlık “ARAZİ SATIN,O SATIŞLARDAN ELDE ETTİĞİNİZ PARALARLA,GEREKLİ KAMULAŞTIRMALARI YAPARSINIZ GİBİ ÖĞÜTLER VERDİ..!!” şeklinde haberler çıktı..
Ne arazi satılabildi,ne Kamulaştırma Bedeli temin edilebildi..
Ancak,O GÖRKEMLİ TABELASI yerli/yerinde duruyor buranın..
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ne olacak sizce..?

KARABÜK GENELİNDE,EN ÜRETKEN VE ÇOK GÜZEL YATIRIMLARA İMZA ATAN,YENİCE BELEDİYESİ “IHLAMUR TERAS VE MACERA PARKURU..”
Karabük genelinde, bize göre,en üretken çalışmalar yapan,kısıtlı mali imkanlarını çok/çok güzel değerlendiren Belediyelerin başında YENİCE BELEDİYESİ ve Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI gelir.
Yenice imkanları ile hizmete aldığı “IHLAMUR TERAS GERÇEKTEN MÜTHİŞ BİR YATIRIM..” İlçenin adeta çehresini değiştirdi burası,şimdi de bu yatırımına yeni ilaveler yapıyor Sayın ZEKİ ÇAYLI.
IHLAMUR TERAS MACERA PARKURU DÜZENLENİYOR..
Müthiş bir yatırım olacaktır göreceksiniz,özellikle Karabük,özellikle Zonguldak çevrelerinden YENİCE IHLAMUR TERAS MACERA PARKURUNA ciddi akımlar olacaktır..
Kimi Belediye Başkanları yıllarca İlçelerine sağlıklı bir içme suyu veremezken,Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN Yenice Belediyesi Bütçesi ve imkanları ile yaptığı bu yatırımlar alkışlanmalıdır..
GERÇEKTEN ALKIŞLANMALIDIR..
Belediyecilik artık üretken olmayı gerektiriyor,efendim yol yaptım,su getirdim noktasının ötesine geçmiş bulunuyor Belediye hizmetleri,onlar bir Belediye Başkanı’nın doğal olarak yapması gereken işler..
Ama,IHLAMUR TERAS ve buraya yapımı süren MACERA PARKURU yenilikçi,üretken bir anlayışın ürünü olarak görülüyor ve gerçekten de öyle, hem de YENİCE Belediyesi imkanları,Bütçesi ile bunları başarıyor Sayın ZEKİ ÇAYLI..
Gerçekten mükemmel, gerçekten müthiş bir hizmet,kutlamak gerek.

GEÇTİĞİMİZ GÜN BİR DOSTUMUZ HATIRLATTI “KARDEMİR ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYORKEN SÜRECİNE GİRMEDEN ÖNCE BİZE MAHKEMELER..!!”
Geçtiğimiz gün,çok önemsediğimiz iki dostumuzla yemek yiyorduk,O Kardeşlerden birisi hatırlattı “KARDEMİR DOLU DİZGİN ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR NOKTASINA DOĞRU YOL ALIRKEN,BİZİM HAKKIMIZDA DA BİR SÜRÜ MAHKEME AÇMIŞTI..”
Gerçekten Ne günlerdi onlar yarabbi.
Biz O zaman Sahibi olduğumuz GENÇLİK TV.DE,KARDEMİR’İ yanlışa götüren SENDİKAL YAPIYI uyarmaya gayret ediyorduk,o yapı ise 100 Milyon dolar kredi bu hafta geliyor,gelecek haftaya kaldı diyerek toplumu avutuyordu..
Hatta,her dönemde olduğu gibi yağdanlıklar,yalakalar,o zaman KARDEMİR’İN elinde ki KAR TV.YE çıkartılıyor “TARHANAMIZ,BULGURUMUZ VAR..” diyerek bize saldırılar yaptırılıyordu..
Gerçekten ne günlerdi yarabbi.
O Mahkemelerin tümünden aklandık hamdolsun..
Daha sonra DEVLETİN BÜYÜK etkisi ile, o dönem devre dışı bırakılan Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah Ömrünü Uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN DE bulunduğu yeni bir KARDEMİR Yönetimi oluştu ve KARDEMİR’İN BUGÜNLERE GELMESİ o süreçten sonra başladı.
Ne günlerdi o günler Yarabbi..
Allah tekrarını bir daha göstermesin,bir daha yaşatmasın..
Zira KARABÜK ÖYLE BİR DURUMDAN ARTIK KESİNLİKLE ÇIKAMAZ..!!

DİYELİM Kİ “KARABÜKSPOR ARTIK BİTTİ…” PEKİ “KARABÜK’TE SPOR NE ALEMDE,KARABÜK’TE SPOR ŞAMPİYONLAR ÇIKARTABİLİR Mİ SİZCE..?”
Diyelim ki KARABÜKSPOR artık tamamen bitti/bitirildi,peki KARABÜK’TE SPOR NE ALEMDE acaba,bakın olayın bu noktasında OVACIK SPOR OKULU çok iyi sporcular yetiştiriyor..
Ancak BELİRLİ SÜREÇLERDE BU GENÇLER GÜNDEM DE KALIYORLAR..
Belirli süreçte başarılı oluyorlar,OKUL BİTTİĞİNDE NE OLUYOR..?
KARABÜKSPOR öyle veya böyle KARABÜK’Ü AVRUPA’DA Temsil ettiği dönemler yaşadı, KARABÜKSPOR hemen her dönemde KARABÜK’Ü ÜLKE GÜNDEMİNDE TUTUYORDU.
Hikmet Feridun Tankut Başkanlığında ki bir KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu döneminde BATTI/BATIRILDI ve Devlet bürokratları o döneme ilişkin 1200/1300 sayfa dolayında rapor tuttular,İLGİLİ MAKAMLARI BU RAPORLAR VERİLDİ..
Peki ne sonuç çıktı diye sorarsanız “ŞU ANA KADAR HİİİÇ SONUÇ ÇIKMADI..”
Karabük’te SPOR ANLAMINDA BİR GELİŞME olur mu acaba..?
İnsanın aklına hemen KARDEMİR destek verirse olur sözü geliyor elbet..
Oradan da şu ana ciddiye alınabilecek böyle bir gelişme görünmüyor..!!

7 kişi görüş bildirdi

  1. AKP İçinde kaç gurup var

    Dün KÖYLÜ diye yorm yazan bir arkadaş dinden imandan bahsetmiş,AKP DEN menfaat umanlardan söz etmiş,etmiş oğlu etmiş.Ne derler yarı cahil dinden edermiş Köylü de yarı cahil bir dinölçer AKP sanki Karabük Ulucami AKP içinde menfaat temin edenler yokmu ohooo öyle çok varki.Garip gureba bunu pek görmediyi için oylarını götürüp veriyor AKP ye.
    AKP Karabük içinde kaç gurup var bileniniz varmı.?
    Miselan Milli Görüş gömleyini çıkartmamış gurup varmı.
    Misalen içki kullanan geniş bir gurup varmı.
    Misalen Karabük Köylüleri gurubu varmı.
    Misalen Ovacıklılar gurubu varmı.
    Misalen Müsiadçılar varmı.
    Bunların sayısını çoğultmak mümkün ve bunların hepsini derleyip toparlıcak tek isim İsmail ALTINÖZ

  2. Kazim colin.

    Mevcut baskan bassavcinin yanina bile gitmemis. Dosyayi arayan soranmi var bi Aytekin vardi onuda yediler sesin cikiyor diye

  3. Gözün aydın Ahmet abi

    Karabüksporda tutuklamalar başlamış Ahmet abi gözün aydın yaza yaza olayı bir hale getirdin bakalım.işin sonu nerelere dayanacak hepimiz göreceyiz Hikmet feridun tankut nolacak.O alacaklar sahimi yoksa kağıt üstündemi borçlar sahibi yoksa kağıt üstündemi bunların hepsi birbir çıkar ortaya ne derler zamanında yidiyin hurmalar çıkartırken tırmalar.Abi gözün aydın daha öncede yazdın bugün bile yazdın işte tutuklamalar başladı.

  4. Tespit

    Hakan ayvazı kim getirmişti referansı kimdi …Kuklacılar!!!! Pinokyoyu oynatanlar nerede

  5. Eski Açık

    Bayram konuşursa Tankut, Tankut konuşursa harami kuzenler yanar. Devlet bunları konusturursa iş nerelere sıçrayacak herkes görecek. Tek temennimiz şehrin gazını almak için yapılmış danışıklı işler olmaması, olmasın sonuna kadar gidilsinde Mahir abi, Zıya abi rahat uyusun. Şehrin ve fabrikanin göznuru bu kulübü tokatlamaya da bir daha kimse cesaret edemesin.

  6. hasta yakini

    sevgili kárabukluler karabukte sakin hasta olmayin hele paraniz yoķsa özelde de tedavi olamazsiniz. siyaseten cok övünülen arastirma hastaňemizde 2 servis yalnizca 2 servis normal hastalara tahsis diger servisler komple covid. onceden normal hastalar amaliyattan
    sonra servise cikarkēn yogun bakimlarda serviste yatak bosalsin diye bekletiliyor. saglik çalisanlari her ne kadar sikintiyi belli etmemeye calissalarda bizler bu yogunluktan onlarinda cok yoruldugunu gozlēmliyoruz. hastanemiz imdatttt diyor bu virusun boyle olacagi belliydi bi tane daha saďece covid hastalarina bakacak bir bina devsirilemezmiydi tadilati yäpilamazmiydu. burdan sayin belediye reisini sehri emin olarak kiniyorum sehrini dusunmuyor… e vekiller iktidar nolacak derseniz keltepe kayak merkezi yaptilar ya. oraya harcanan parayla 4 tane hastane yapilirdi. hastanemiz yok sifa bulmaya, keltepeye gidiyoruz kayak yapmaya. illaki kayacaz halk olarak bizde zamani gelince hele bi kurtulalim su coronadan. onlar bagimli onlar siyasi dusunur halki dusunmez bana gore… ama reis beye goruslerimiz karşıt oldugu hälde rey verdim. benim siyasetim olmaz benim icin karabuk halkinin menfaãtleri onemli yasanabilir bir kent yapacagim dedi. ama kendi bile sokaga cikamiyor vatandas kiriliyor hastane kapasite ustu calusiyor saglikcilar yoruldu. carsi pàzar yalandan denetleniyor. kahvede oyun yasak kumarhanelere nur yagmis haberlere konu olmus cesaret edip denetleyebilen yok cay ocaklari kepazelik kucak kucaga trafige kapali alana sikistirilmis kaldirimlari seyyar dolu karabuk.. pazar yerlèine dumenden 2 guvenlik onlari takanda yok zaten. otobusler deseniz ona keźa kafasina gore servis guzergahini degistiriyor yada ölü saatlerde cekip otobùu seřvisini salliyor. belediye hala asansor yapma derdinde reis avrupalarda uzerine azam olmayan isler pesinde millet kiriliyor ey sehri emin bi cik konus arkadas bu hastane bize yetmiyor de milleti hareketlendir bi silkelenelim yurtlardan birini devlet cevirsin pandemi hastanéine cok gec olmadan. banane senin avrupa belediyeler birliginde yaptigin efeliklerden. milleti sıkıs dıkıs bir caddeye mahkum eden sensin reis bey kardemir yonetimine sayin sahin baskan olsun diye ísmarladiginiz habere destek icin kamuoyu yaptiginiz kadar birazda halka bu hàstane yetmiyor diye kamuoyu olusțrun.. nalet olsun cevre kirliliginden marzingten asansorden kanyon parktan trafik park sorunundan vaz gectik…. canimizin dèrdine düştük reis bey bi daha oy istemeye gelmeyeceksiniz sanirim uc bes ucube koprú asansor yapmayla turibunlere sohw hizmetlerle buraya kadar. kral ciplakmis daha siz 3 dönemdir kati atik tesisini belli bir noktaya getiremediniz musluklardan kirec akiyor her yer delik desik temizlik hizmeti iyi allah icin görevlilere tebrikler.lakiń biz sizi biliriz reis bey düşün önümüze ölüyoruz rēis bey. bizim donemimizde ölene beles kefēn bedava yikama imam bedava ustune bide lokum veriyóruz dediniz acik oturumda lakin bu adamlar niye ölüyor demediniz. zamaninda bir gecede memleketin her yerinë marzinge hayir asifleri astirdiniz ne hikmetse 2 gun once denetle diye memur ettiginiz belediye deňetmenleri marzinge cevreci plaketi verecekti neredeyse.

  7. KARABUK

    Hay ağzına eline kaleminize sağlık hasta yakını rumuzlu arkadaş, yazdıklarınızla Karabük ün durumunu çok güzel özetlemişsiniz. Yalnız Karabük’ü bu duruma getirenlerden,Karabük ‘deki sorunları çözmelerini beklemek biraz saflık olur sorunun bizatihi bizi yönetenler. Bu Karabük içinde Karabükspor içinde böyle, Karabük için ben umudumu yitirdim sizler yitirmeyin.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.