Her Telden (18 Kasım 2020)

Her Telden (18 Kasım 2020)

Yayın: 17.11.2020 23:03
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’IN VALİ FUAT GÜREL’E YAPTIĞI ZİYARET VE HEMEN ARKASINDA Kİ..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR,geçtiğimiz gün Karabük Protokolüne bir nezaket ve tanışma ziyareti yapmış ve Sayın BAYRAKTAR’IN Vali ziyareti sırasında ki resim bazı okurlarımızın dikkatini çekmiş.
Veya Okurlarımızın dikkatinden kaçmamış.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARLAS BAYRAKTAR,Vali Sayın FUAT GÜREL ile resim verirken,hemen arkalarında KARABÜKSPOR ve MAVİ ATEŞ atkıları görülüyor.
KARABÜKSPOR ve MAVİ ATEŞ ATKILARI DİKKAT ÇEKİYOR.
Okurlarımızın gözünden kaçmamış demek ki,bu konuya ilişkin yorum/yorumlar da geldi ve o yorumlarda Sayın ALPARLAN BAYRAKTAR’A bir çağrı dikkati çekiyor ve “KARABÜKSPOR’A SAHİP ÇIKIN..” talebi yapılıyor.
Dileriz Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR bu sese kayıtsız kalmaz.
Zira O SES KARABÜK’ÜN ORTAK SESİDİR.
KARABÜKSPOR,KARABÜK’ÜN, talihsiz,ORTAK MARKASIDIR..
Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR başta bu Yönetim KARABÜKSPOR’A sahip çıkar mı,KARABÜKSPOR’U küllerinden diriltir ayağa kaldırır mı,bunu ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz elbet.
Bu konu KARABÜK’ÜN ORTAK DEĞERİ ve ilgisizlik son safhada..!!

KARDEMİR YÖNETİM KURULU,Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN DIŞINDA,TAMAMEN BÜROKRAT ve SİYASETÇİ YOK..!!
2 Kasım günü oluşan KARDEMİR Yönetim Kurulu içerisinde,MARAŞ eski Belediye Başkanı dışında Siyasetçi yok,birde Ticaret kesiminden Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın MUSTAFA YOLBULAN bulunuyorlar..
Geçmiş Yönetim Kurulu’nda 3 Siyasi kimlikle Yönetim Kurulu Üyesi vardı,bu dönem neden Siyasi yönü olan isim/isimler Yönetim Kurulu’na alınmadı acaba..?
İnsan olayın tam bu noktasında PLANLAMACI KÖKENİ olan,Siyasette de hayli önemli mevkilerde bulunmuş olan ve Yöremizi çok/çok iyi bilen tanıyan Sayın MEHMET CEYLAN bu Yönetimde olsaydı diye düşünmek mümkün.
BU BÖLGE ile YÖNETİM ARASINDA GÜÇLÜ BİR KÖPRÜ OLURDU..
Ayrıca,böyle bir gelişmeden KARDEMİR müthiş yararlanırdı..
KARDEMİR mevcut Yönetim Kurulu Üyelerinin büyük bölümü “BAŞKA YERLERDE DE ve ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERİ OLAN İSİMLER..” en önemlisi Karabük’ü hiç bilmemeleri,KARDEMİR’İ DE tanımamaları..
Keşke BU BÖLGELERDEN DE bir/iki isim daha Yönetim de yer alsaydı..

1 OCAK GÜNÜ BAŞLAYACAK OLAN KARDEMİR-ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA Kİ TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ VE MALİ PORTRELER..
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında ki TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri,1 Ocak 2021 tarihinde başlayacak ve olayın tam bu noktasında KARDEMİR MALİ TABLOLARI geliyor insanın aklına..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,bu Sözleşme sırasında,nasıl bir tutum izleyecek ve eğer Sözleşmeyi germek isterlerse “YEMEK YEMEMEK ve VARDİYA OTOBÜSLERİNE BİNMEYİP YÜRÜMEK GİBİ..” dargınlık belirtisi gösterirler.
İLK GÖSTERİLECEK DARGINLIK BELİRTİLERİ BUNLAR OLUR..!!
Geçen Sözleşme çok rahat geçmişti ve KARDEMİR o zamanlar iyi para kazanıyordu, İŞÇİSİNDEN DE ESİRGEMEDİ ve tatminkar paralar,zamlar verdi,bu defa pek öyle değil galiba.
Bir Kardeşimiz bize “BU SÖZLEŞMENİN ÜZERİNDE FAZLA DURUYORSUN..” gibi yarı şaka,yarı sitem etti ve bizde kendisine “SÖZLEŞMELER HEP BU YÖRENİN EN FAZLA ÜZERİNDE DURDUĞU,ÖNEM VERDİĞİ KONU OLMUŞTUR..” yolunda cevap verdik.
Gerçekten de öyledir.
Bu Sözleşmenin bir özelliği de YÖNETİM KURULU’NUN çok yeni olması,Allah bilir ya,Yönetim Kurulu Üyeleri içerisinden Sayın KAMİL GÜLEÇ Sayın MUSTAFA YOLBULAN ve eski MARAŞ Belediye Başkanı olan Sayın FATİH MEHMET ERKOÇ dışında Toplu İş Sözleşme ortamını bilen isim yoktur.
Olayın bu noktasında,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcıları ile Şube Teşkilatı,çok deneyimli,Sendikal kültürleri üst düzey isimler,bu çok büyük bir avantaj elbet.
Karabük adım/adım SÖZLEŞMEYE DOĞRU GİDİYOR..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE BAŞARI..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz günlerde,2 Kasım günü yapılan Genel Kurul toplantısında göreve gelen KARDEMİR Yönetim Kurulu’na “KARABÜK YAŞAYANLARI ADINA..” bazı taleplerini dile getiren bir açıklama yapmıştı.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR geçtiğimiz gün, protokol ziyaretleri sırasında,Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ DE makamında ziyaret etmişti.
Sayın VERGİLİ o görüşlerini Sayın BAYRAKTAR’A DA iletmiştir mutlaka.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN bu noktada ki, en can alıcı tespit ve talebi “TARİKAT ve CEMAAT İLİŞKİLERİNİ KARDEMİR’E SOKMAYIN..” cümlesi olmuştur mutlaka.
Ve Sayın VERGİLİ,bir de “SAHTE RAPORLARA İTİBAR ETMEYİN..” görüşünü dile getirerek “GEÇMİŞTE HAZIRLANAN veya HAZIRLATTIRILAN BAZI RAPORLARA..” dikkat çekmiştir.
Sayın VERGİLİ’NİN tavsiye ve talepleri dileriz aynen uygulanır.

EV GEZMELERİ,KOMŞU ZİYARETLERİ YASAKLANDI,İYİ DE BANKA ÖNLERİNDE YAŞANAN KALABALIKLAR,SİYASİ PARTİ TOPLANTILARI NE OLACAK
Covid-19 ile mücadele kapsamında İL HIFZISIHHA Kurulu EV GEZMELERİNİ ve KOMŞU ZİYARETLERİNİ yasakladı, insanlar kendi evlerinde izole bir yaşam sürecekler,bu tür ilişkiler,en azından şu an için askıya alındı.
BUNLAR GÜZEL ÖNLEMLER elbet,ancak,BANKA ÖNLERİ,SİYASİ Parti toplantıları ne olacak,esas bulaşma olayı o tür yerlerde yayılıyor,yoksa üst kat komşunuzu,bir akrabanızı tanıyor,sağlık noktasını biliyorsunuz.
SALGIN ANORMAL BİÇİMDE ARTTI ve GRİP AŞISI HALEN VERİLEMEDİ.
Gerçi tek/tük alan talihlilerden söz ediliyor,ancak geniş bir kesime GRİP AŞISI henüz verilemedi,şimdi AŞI BULUNDU deniyor ya o verilebilir mi
EV GEZMELERİ,KOMŞU ZİYARETLERİ ASKIYA ALINDI ARTIK.

11 kişi görüş bildirdi

  1. niye daha once kizmadiniz

    kardemir yonetim degisti tabi klube yardim bekleniyor…. uye olan kardemir iscileri uyelikten dusuruldu hatta yonetimde bulunan sizin bile.. niye kardemir iscisi klube para versin. seveb soyleyin 3 misli verir celik iscisi yeterki eski günlere doelim.. karabük spor bizimdir bizim kalacak..
    kardemir calisanlari

  2. siradan biri

    karabuk kan kaybediyor ben bile….bile diyorum sizi takip ederek gidisata bakıyorum. eeee bir tane cozum bir tane kanaat onderini buronuza davet edip yada kendi ofisine gidip ne olacak bu sehrin kaderi dedinizmi. ak bank kenarinda oturup caddeki dedikodulari sayfaniza yazarak nereye varmak istiyorsunuz.
    sizin yaşınız ve mesleki birikiminiz göz önünde tutulunca sorumlu kisileri gerdirmeniz gerekmiyormu.
    bu dunya 3 günlük birakin tamahi bir gun icin de halk icin yazin…

  3. Gönderen

    Karabğkspor’u niye Kardemir kurtaracakmış? Karabüksporu Karabük belediyesi kurtarsın. Kardemir şimdiye kadar top peşinde milyonlar savurdu. Biraz da Karabük belediyesi savursun. Karabük belediyesi su abonelerine biner liralık ek fatura çıkartırsa Karabükspor toparlanır. Böylece adil bir kurtarma gerçekleştirilmiş olur. Madem Karabüklüler’in tek derdi Karabükspor, o zaman su faturalarına ek olarak biner liralık ilave yapılırsa kimse ses çıkartmaz. Hatta Karabükspor kurtulacak diye çok
    memnun olurlar. Kardemir’e birikimlerini yatırmış binlerce kişinin hakkı da yenmemiş olur. Karsbükspor kurtarılacaksa Karabük’teki herkes pamuk ellerini cebine atsın….

  4. doktor

    Yapılan uygulamaların denetlenebilir olması lazım.Ev ziyaretlerinin denetlenebilirliği yok.Tüm belediyeler hali hazırda vatandaşın toplanma yeri haline gelen parkları kapatsın kullanımını engellesin. Başka illerde olduğu gibi AVM girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılsın. AVM personeli HES kodu sorgulamasına tabi ama gezen vatandaş değil. Rastgele vatandaşa HES kodu sorgulamak vatandaşla kamu personelini karşı karşıya getirecektir. Vatandaşın topluca gittiği yerlerde belli bir kurala tabi olarak HES kodu sorgulaması yapılması gerekir.

  5. Agop

    Bu baskan musveddesi kulubu alan olursa birakirim dedi.MwhmetAytekin in adayim blöfüne düşüp tüm herkesi hatta sizi bile celikis uyelerini uyelikten atti.Bu badkan gidip özür dilemeli ancak kardemir randevu vermemis adam yerine koymamis.Bu adami göndermeden iflah olmaz .Herseyi satarim yetki bende diyen adam Karabuksporu temsil edemez.

  6. karabüklü

    kardemirde YK başkan yardımcısı olarak Kamil bey görev alırsa,
    artık hakim hissedar aileler muhabbeti tarih olduğuna göre,bağımsız yönetim kurulu üyelerininin gönlünü alma derdi kalmadığına göre…
    başta yenişehir bölgesinde metruk hale düşmüş tesisler olmak üzere,ne toplu sözleşme ne filyos ne de karabükspor sorunu, sorun morun kalmaz…tamamı rayına girer…
    Kamil beyin en büyük hayallerinin başında metruk haldeki yenişehir bölgesini düzenlemek vardı,ama gerek basının bıdıbıdısı,gerek bağımsızların yükü…hiçbirine bakacak vaktide kafasıda olmadı..
    yenişehir bölgesi toplu sözleşme karabükspor filyos…bu işler çözülürse hükümette rahat eder belediye başkanıda rahat eder…haliyle ve en önemlisi karabük rahatlar…
    Kamil beyin tecrübesinden amasız fakatsız karabükte kardemirde sonuna kadar faydalanmalıdır

  7. Kardemir Artık Bıktı

    Yahu tüm karabük bu takıma sevdalıyız diyorsunuz, ama elini cebine bir tek kardemir atıyor. Bıktı yahu bu fabrika gerçekten bıktı. Rafet Vergili, Şefik Dizdar, Kaptan, Mescier, Pehlivan Baylan… şehirde bunca isim var. Ama ne hikmetse herkes nara atıyor, kardemirden bekliyor. Kardeşim, kardemirin binlerce hissedarı var. insan mevbur mu karabükspora para aktarmaya? bi grup ne yediği belirsiz tipler maç başı para kazansın, birileri rant yapsın diye Türkiye’nin 26. şirketi bu işlere para harcamak zorunda değil. Kulüp binası, antrenman sahası… bunlar kardemirin işte. Kardemir bunları veriyor. gerisini de her şeye yorum yapan çok sevgili ileri gelenler versin. tüm şehirden para topluyoruz, herkesin su faturasına para ekleyecez karabükspor için desek meydan boş kalır. Bırakın bu boş işleri efendim. yazık günah milyon TL’lere. gerçekten kardemirden bir beklentiniz varsa, sıkıştırın fabrikayı. Takıma harcayacağı boşuna paraları şehrin çocuklarına harcasın. Tüm çocuklara oyuncak alsın, okulların bahçesini düzenlesin. Eğer amacınız şehre katkıysa, kardemir safranboluya büyük bir konak yaptırsın. eğer amacınız şehre katkıysa rezil durumdaki kent meydanına el atsın. bırakınız efendim geçici rüyaları. karabükspormuş..

  8. BELEDİYE NE YAPIYOR BELEDİYE

    KARABÜK BELEDİYESİ KARABÜKSPOR İÇİN NE YAPIYOR,TÜRKİYE LİGLERİNDE YER ALAN TAKILARIN TAMAMINDA O ŞEHİRLERİN BELEDİYELERİ VAR DESTEKLERİ VAR Bİ TEK KARABÜK BELEDİYESİNİN BU İŞTE ADI SANI YOK.ORAYLA KAVGA BURAYLA KAVGA DIŞINDA BELEDİYEMİZİN ON PARALIK KATKISI YOK.MARZİNÇTEN ALDIĞI 35 MİLYON LİRAYIDA ÇARÇUR ETTİ.ÖYLE DEYİLMİ YALANMI SÖYLEYİN

  9. Karabük Spor A. Ş.

    Bi kuramadınız şirket ya… birileri girişimde bulundu…
    Ne kardemir ne başka kuruluş gerek yok he ilerde sponsor olurlar ismi konu başına… Yok mu bi öncelik yapacak şirket bağlamında… Karlı bir kaç yil bilançodan sonra da halka arz edilir.

  10. Yazsammı

    “sıradan biri” arkadaşım akbankın yanında gelenler oturanlar dedi-kodu değil KARABÜK ile ilgili gündemi; günlük olayları konuşur değerlendirir. Orası bir dost meclisidir. Gelen dedi-kodu için değil, dost arkadaş abi olduğu için orada bir araya gelir. Sayın Ahmet Gölbek de KARABÜK de bir basın duayeni abimizdir.

  11. Gönderen

    Karabük A.Ş. kurulması iyi fikir. Hatta Karabükspor için, bir zamanlar devleti yönetenler tarafından karadelik olarak tanımlanan Karabük Demir Çelik fabrikalarının halka arz modeli uygulanabilir. Karabüspor A.Ş. kurulup, mevcut kulüp 1 liralık sembolik ücretle Karabükspor’a gönül vermiş vatandaşlara devredilebilir. Karabükspor sevdalıları hisse karşılığı kurulan şirkete işletme sermayesi koyup kulübü ayağa kaldırabilir. Karabükspor A.Ş. Süper lige çıkma başarısı da gösterebilirse, şirketin hisseleri borsaya kote ettirilir. Böylece Karabükpor sevdalıları hem rüyalarının Karabükspor’una kavuşmuş olur, hem de şirketin hisseleri borsada yükseleceğinden oldukça kar ederler…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.