Her Telden (18.Mart.2019)

Her Telden (18.Mart.2019)

Yayın: 17.03.2019 22:39 |Güncelleme: 18.03.2019 07:59
Paylaş:
A+ A-

YENİCE İLÇESİ ÜZERİNE ÇOK DÜZGÜN ANALİZLER YAPABİLEN BİR KARDEŞİMİZ,ORTAM ANORMAL GERİLDİ,ALLAH KORUSUN,ALLAH KORUSUN..
YENİCE İlçesi üzerine,her zaman çok/çok iyi analizler yapan/yapabilen,hiçbir SİYASET ile organik bağı olmayan bir Kardeşimiz ile sürekli görüşür değerlendirmelerini alırız.
GEÇTİĞİMİZ GÜN hem kendisini,hem diğer dostlarımızı aradık.
“YENİCE’DE ORTAM ÇOK/ÇOK GERİLMİŞ..” kiminle konuştu isek “ALLAH KORUSUN,YENİCEMİZİ ALLAH KORUSUN..” gibi yaklaşımlar getirdiler ve O Kardeşimiz “DURDUK YERDE İKİ MEMURUN TAYİNİ ÇIKAR MI ALLAHAŞKINA..” dedi.
Sağlık ile ilgili iki memurun-ki birisi bayan- durduk yerde atamaları başka yerlere yapılınca “BARDAK TAMAMEN DOLMUŞ..” ve ortam anormal gerilmiş..
BU OLACAK İŞ Mİ YANİ..?
Yapılan atamaların SİYASİ NEDENLERLE yapıldığı ve bir gurubun yakındığı baskı,tehdit, gibi unsurlara kendilerinin düşmesinin izahı ne olabilir böyle absürt bir tutumun mantıklı bir izahı olabilir mi..?
Bu arada MHP Ordu Milletvekili Sayın CEMAL ENGİNYURT’UN Yenice konuşması,Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA destek vermesi,bir gurup üzerinde çok/çok olumlu etki yaparken,bir gurubu müthiş olumsuz etkilemiş.
O KARDEŞİMİZ BİZE BUNLARI ANLATTI ve sürekli “YENİCEMİZİ ALLAH KORUSUN,ORTAM ÇOK/ÇOK GERGİN..” sözlerini etti,biz kendisini hiç ama hiç böyle tedirgin,karamsar görmemiştik doğrusu.
Hakka,hukuka,adalete hep inanmış olan YENİCELİLER lütfen sakin olun.
LÜTFEN sakin,huzur içinde bir SEÇİM ORTAMI yaşayın..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN ELİF KÖSE “65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİLER VE EMEKLİLİĞE TAKILANLARA BÜYÜK MÜJDE VERDİ.”
CHP-İYİ Parti Seçim İşbirliği Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mimar Sayın ELİF KÖSE bir yandan TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ücretsiz yararlanma hakkı verilmemiş olan 65 YAŞ ÜSTÜ ve EMEKLİLERE,bir yandan da EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA öyle bir müjde verdi ki,etkilenmemek zor.
Sayın ELİF KÖSE,bu anlamda EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DA,65 YAŞ ÜSTÜ VE EMEKLİLER GİBİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAKLAR dedi.
Bir cümle de İKİ BÜYÜK MAĞDUR GURUBA MESAJ VERDİ.
Aynı mesaj CHP-İYİ Parti Karabük Belediye Başkanı Sayın DURSUN ALTIPARMAK tarafından da verildi,ancak,Sayın ELİF KÖSE’NİN verdiği mesaj kadar GÜÇLÜ BİR BİÇİMDE verilmedi/verilemedi..
CHP-İYİ Parti Seçim İşbirliği Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mimar Sayın ELİF KÖSE,Emekliler için çok/çok önemli bir bilgi/danışma hattı ve bu yolla kolaylıklar getireceğini söylerken,hem ULAŞIMLARI noktasına vurgu yapıyor,hem de EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR için aynı hakları müjdeliyor..
Sayın ELİF KÖSE geniş bir kesim için müjde niteliğinde vaatler veriyor..
Binlerce,onbinlerce kişiyi etkileyen vaatler bunlar..

“İSTER AK PARTİ,İSTER MHP,YENİCE’DE KAYBEDECEĞİNİ ANLADIĞI AN,BİRLİK/BÜTÜNLÜK DİYEREK HAREKET EDEN CHP ADAYINA YÖNELİR..”
YENİCE İlçesine ilişkin yaptığı analizlere her zaman güvendiğimiz,inandığımız bir kardeşimizden söz etmiştik,bize çok enteresan gelen bir analizi daha oldu.
Diyor ki “SON AKŞAM KAYBEDECEĞİNİ ANLASIN AK PARTİ SEÇMENİ DE,MHP SEÇMENİ DE,YENİCE’DE BİRLİK/BÜTÜNLÜK/HUZUR DİYEREK SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTEN CHP’YE VE CHP ADAYINA YÖNELİR,OY VERİR..”
“OLUR MU CANIM,BİR GECEDE BİNLERCE İNSAN OYUNU DEĞİŞTİRİR Mİ,BÖYLE ORGANİZE OLABİLİR Mİ..?” diye sorduk “KARDEŞ BURASI YENİCE,SENDE YENİCE’DE SİYASET ÇOK GELİŞMİŞTİR,SİYASET KEYİFLE YAPILIR DİYE YAZMIYOR MUSUN..” dedi.
Daha sonra da “YENİCE SEÇMENİ BUNU BAL GİBİ YAPAR..” dedi.
Daha sonra da “SON HAFTAYI,SON İKİ ÜÇ GÜNÜ İŞARET ETTİ..” ve şu anda şansların eşit gibi göründüğünü söyleyerek “AK PARTİ İLE MHP ÇOK SERT BİR MÜCADELE İÇİNDE.BU YENİCE’NİN GELECEĞİNE DE DAMGASINI VURACAK SERTLİKTE GEÇİYOR.CHP İSE ÇOK AKILLI DAVRANIYOR,SAKİN,HUZUR İSTER BİR HAVAYI SÜREKLİ VERİYOR.SON İKİ ÜÇ GÜNE DİKKAT EDİN..” analizlerini yaptı.
Haaa,bazı aklı evveller var,bunlar çok zeki insanlar ve diyorlar ki “NE ÇOK KARDEŞİN VAR,KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ KARDEŞİM FALAN DİYE YAZIYORSUN..” ne diyelim Allah onları iyi yapsın.
Biz bu Kardeşim isminin yazılmamasını istediğini biliyoruz ya,o yeter.
Hiçbir yazımız MUHATAPSIZ yazılmaz,kendi düşüncelerimiz ise,o apayrı.

KARDEMİR 52 MİLİM KALINLIĞINDA “KANGAL ÜRETİYORSA..” BU KARABÜK’TE BAZI YATIRIMLARI TETİKLER Mİ,YOKSA KARABÜK DIŞINA MI..?
Bir zamanlar normal İNŞAAT DEMİRİ üretebilme kapasitesini bile kaybetmiş olan KARDEMİR,öylesine büyük tehlikelerden kurtuldu ve bu anlamda kurtulmakla kalmadı öylesine büyük atılımlar yaptı ki,Sanayi çevrelerinde hayranlıkla izleniyor.
“ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” noktasında “SÜREKLİ ATILIM YAPAN,ÜRÜN ÇEŞİTLENDİREN KARDEMİR..” şimdi de,52 milim kalınlığında KANGAL DEMİR üretimine geçti.
BUNU DÜNYA DA ÇOK SAYILI FABRİKALAR ÜRETEBİLİYOR..
KARDEMİR’İN bu yatırımlarına karar verenler Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah Ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ olmuştur bunların yönlendirmesi ile Profesyonel kadro olmuştur elbet.
Peki KARABÜK SANAYİSİ bu atılımlara ayak uydurabiliyor mu,örneğin 52 milim kangalı kullanabilecek tesis yatırımları var mı Karabük’te,buna evet demek hayli zor elbet..
Ah sevgili TİMURÇİN SAYLAR ah.
Uğradığın onca SİYASİ HAKSIZLIK olmasaydı,sen bu konularda fikirler üretir,bu konulara yönelik çok önemli girişimleri tezgahlar gündeme getirir ve Karabük’e kazanımlar sağlardın..
Ne diyelim O HAKSIZLIKLARI YAPANLAR MAHÇUP OLSUN..!!

BİR YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ,BİR İLÇENİN KADERİNİ NASIL ETKİLİYOR YARABBİ VE EFLANİ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BUNUN TİPİK BİR ÖRNEĞİ
Günlük yaşamınızda birçok SİVİL DEMOKRATİK İNİSİYATİF Kuruluşu görürsünüz,bunların Başkan ve Yönetimlerini görürsünüz,kimileri günü/ gün etmek derdindedir,kimileri hizmet etmek derdindedir.
Eflani TARIM KREDİ KOOPERATİFİ Başkan ve Yönetimi değişti,Sayın MEHMET KARADENİZ ve Ekip arkadaşları Yönetime geldiler,Eflani İlçesinde TARIMIN KABUK DEĞİŞTİRME sürecine girildi..
Çok akılcı işlere imza atıyorlar.
Örneğin SİYEZ Buğdayından çok olumlu sonuçlar alıyorlar ve EFLANİ gibi potansiyelleri büyük,ancak,en azından şu an itibarı ile imkanları kısıtlı bir İlçeye SİYEZ BUĞDAYI ile 4-5 milyon lira para girecek.
Şimdi MANDA ve HİNDİ ÜRETİMİNE giriyorlar ve bunları üretmek isteyenlerden talepler toplanıyor,gerekli yavru veya yetişmiş hayvanlar temin edilerek,ÜRETİCİLERE dağıtılacak,TESİSLER kurulması gerekiyorsa,bunların kurulumuna katkı sağlanacak.
Bu noktalarda EFLANİ Belediye Başkanı Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL’DA,kendilerine her türlü desteği veriyor,örneğin daha birkaç hafta içerisinde HAYVANCILIĞIN eski günlerine dönmesi/dönebilmesi amacı ile HAYVAN PAZARI tesis edildi.
Bu arada KENEVİR ÜRETİMİ gündemlerinde diye duyuyoruz.
Bu çok geniş bir ürün yelpazesi ve araştırmalar sürüyor/sürdürülüyor..
EFLANİ,özellikle,TARIM ALANINDA ciddi bir kıpırdanmanın içinde..

KARABÜK ÇEVRE DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN BÜNYAMİN COŞKUN VE SAYIN MEHMET TÜRKİŞ,YAZILI BİR AÇIKLAMA İLE ; “MARZİNÇ DEDİLER..”
Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın MEHMET TÜRKİŞ imzası ile yazılı bir açıklama yapıldı ve MARZİNÇ başta olmak üzere,bir dizi görüşler dile getirildi.
Öncelikle KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Arıtma Tesisi olmayışı eleştirel bir dille ele alınarak,bu Tesis olmadığı için MARZİNÇ Atık Suları’nın Karabük Belediyesi Kanalizasyon Şebekesine deşarj edilmesinin yanlışlığına vurgu yapılmış.
Karabük Valisi ve Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FUAT GÜREL,YEREL SEÇİMLER sonrasında belli olacak yeni KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI ile birlikte,ATIK SU ARITMA TESİSİ kurulmasına ağırlık verecektir.
Bizim bildiğimiz ARITMA TESİSİ Proje ihalesi yapıldı ve gerekli projelerin hazırlanması süreci,eğer bitirilmedi ise,devam ediyor ve PROJELERİN ÇIKMASINDAN sonra süratle ihalesi yapılacak.
MARZİNÇ KARABÜK GÜNDEMİNDEN BİR TÜRLÜ DÜŞMEDİ GİTTİ..
Karabük ÇEVRE DERNEĞİ yeniden bu konuya ağırlık veren bir açıklama yaptı..

KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE YARIN YAPILACAK OTURUMDAN SONUÇ ÇIKMASI
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri sürüyor/sürdürülüyor,yarın,yeni bir oturum yapılacak ve bu oturumda sonuç çıkabilir..
Sanki öyle bir beklenti var.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,özellikle 3 konu üzerinde yoğunlaşıldığından söz ediyor ve öncelikle AYIRIMCI BİR İŞÇİLİK OLMASIN görüşünü dile getiriyorlar..
AYNI İŞİ YAPANLAR,AYNI ÜCRETİ ALSINLAR gibi bir mantık yürütülüyor..
ESKİ İŞÇİLER,2010 GİRİŞLİLER,TAŞERON GEÇİŞLİLER falan gibi,işçinin kategorize ediliyor olmasından İŞÇİ TABANINDA DA bir rahatsızlık olduğu besbelli ve bunun kaldırılması yararlı olacaktır bağlamında bir görüş İşverene sunulmuş sanıyoruz.
Daha sonra KARDEMİR’DE 15 YILINI DOLDURMUŞ,DOLDURACAK İŞÇİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE talebinde bulunulmuş galiba ve böylece işyeri bağlılığa,işyeri aidiyetinin daha da arttırılması hedefleniyor..
Daha sonra ALTI AYLIK ve devam eden ALTI AYLAK ÜCRET ZAMLARI..
Bu nokta da İŞVEREN KESİMİNİN önerdiği bir rakam hayli düşük bulunmuş.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YARIN BİTEBİLİR Mİ..?
Sanki,buna yönelik bir beklenti var gibi..

BİR İŞVERENİN, İŞVEREN TEMSİLCİSİ “ÇALIŞTIRDIĞI İŞÇİYİ SEVMESİ,İŞÇİSİNİN MUTLULUĞUNU, HUZURUNU, REFAHINI İSTEMESİ..” OLMAZ MI..?
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ çok enteresan bir Sendikacı,günlük yaşamı üyesi olan işçisinin ve tüm işçilerin mutluluğuna,refahına,onların iyi günlerde olmasına adanmış gibi.
Kendi günlük yaşamında ki bu hasletleri,İŞVEREN KESİMİNDE DE görünce,bunu açık bir dille söylüyor,örneğin “KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ, BAŞTA,YÖNETİM KADROSU,PROFESYONEL KADRO İŞÇİSİNİ SEVİYOR,ONLARIN MUTLULUĞUNU,REFAHINI BİZİM KADAR İSTİYOR..”
BUNLARI AÇIK BİR DİLLE SÖYLÜYOR Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ..
Böylesine güzel bir tavır ve tutumu yadırgayanlar var,olur mu canım İşveren,İşçisini nasıl sever,onların mutlu olmasını,yüzlerinin gülmesini nasıl ister gibi tutum alanlar,buna yönelik mesaj atanlar,yorum yapanlar var..!!
Efendim,sen bunları söylerken,”YA AZ ZAM VERİRLERSE..” gibi sakat bir mantıkla yaklaşanlar var,Sendika en iyisi almaya gayret eder,İşveren de verebileceğinin en yükseğini vermeye çalışır ve bir nokta da buluşma olur elbet..
Bunu yanlış yorumlamalara yol açacak neresi var Allahaşkına..
Sevgi,saygı,gülen yüzleri arzu etmek İYİ İNSANLARIN işidir..

ÇOK GENİŞ CHP YANLISI BİR KESİM “MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’NİN HER AKŞAM ETTİĞİ SÖZLER NEDENİ İLE..” DİYORLAR..
Geçtiğimiz gün,genişçe bir CHP’Lİ gurup ile sohbet ettik ve “BİR GEREK 2009,GEREKSE 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE Sayın RAFET VERGİLİ’YE OY VERDİK..” dediler.
MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN hemen her gün CHP’YE en ağır sözlerle saldırmasına,eleştirmesine büyük tepki içinde oldukları nedeni ile,bu kez CİDDİ BİR İKİLEMDE KALDIKLARINI söylediler.
Biz aynı yönde ki görüşleri BARTIN’DA DA dinlemiştik..
Gördüğümüz kadarı ile MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,Genel Başkan Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN konuşmaları nedeni ile YEREL ÖLÇEKTE çok ciddi bir CHP’LİLER erozyonuna maruz kalacak.
Günümüzde Siyasetin tepesi ayrı telden,Yerel beklentisi ayrı telden..!!

3 kişi görüş bildirdi

  1. kemal

    Sağlıkta iki kişinin atamsının isteği dışında yapılması ihtiyaç olmasa ve çalışanın talebi olmasa mümkün değildir. zaten araştırma hastanesinde kadrosu bulunan bir çıok personl sağlık müdürlüünde , istemeden yaılan bir görevlendirilmede çalışana geciçi görev yolluğu verilmesi gerekir ki bu duryumda kadrosunda ki personel baişak yerde iken yapılan işlem nasıl olabilir

  2. Kardemir'in Sarı Dumanı Yoktu Hafta Sonu Merkez Pırıl Pırıl dı acaba...

    Kardemir’in sarı dumanı yoktu hafta sonu merkez pırı pırıl dı acaba Kardemir şubat ayı sonuna tamamlanacağını açıklamıştı umarım tamamlamış ve nedeni bu yüzdendir. Ayrıca şehir merkezine yakın mahallerde ki havanın sıcaklığı nedeniyle muhtemelen, bacalarından ise duman çıkmadı sadece öğlebeli altı bahçe evlerinden duman çıktı . Bu hafta sonu Karabük temizdi…

  3. Çevre Derneği Karabük Merkezinde vatandaşın fark edemeyeceği dumanlı fabrikalara asla müsaade etmemeli vatandaşı bilgilendirmeli.

    Çevre Derneği Karabük Merkezinde vatandaşın fark edemeyeceği dumanlı fabrikalara asla müsaade etmemeli vatandaşı bilgilendirmeli.
    Çünkü artık Karabük Şehir merkezinde göç durmalı… Kardemir toz kırma ünitesi sadece şehir tarafı kapatılmış komple tekrar ele alınmalı, Kentsel Yenilemeler hızlı bir şekilde yapılarak baca dumanları yok edilmeli, iki dere filyos ve araç temizlenmelidir. Şehir doğası ile yaşana bilinir hale getirilmelidir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dardanel, Çanakkale’de 40. yılında hatıra ormanı oluşturdu

Yayın: 19.03.2024 13:40
Paylaş:
A+ A-

Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, şehrin merkeze bağlı Kalabaklı ve Çanakalan köylerinde belirlenen alanlara 10 bin kızılçam fidanıyla “Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Kalabaklı köyünde gerçekleştirilen törende konuşan Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, dün düzenlenen törenler ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Dardanel’in, büyük zaferin 69’uncu yılında Çanakkale’de kurulduğunu anlatan Önen, şöyle devam etti:

“40 sene önce, 16 Nisan 1984’te buraya da çok yakın olan fabrikamızda üretime başladık. 40 yıldan beri üretiyoruz, üretmeye devam ediyoruz, yatırım yapıyoruz. Türkiye’nin ekonomisine elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz. Dardanel markasını burada yarattık. Ayrıca pek çok kategoride de başka markalar yarattık. Bunlarla sadece yurt içine değil, yurt dışında da ülkemizi temsil etmeye, oradan da pazar payları pazarlarından pay almaya çalışıyoruz. Şu anda 3 bin 500’ün üzerinde direk olarak çalışanımız var. Ama paydaşlarımızla, esnafımızla, çevremizdeki alışveriş, ticaret yaptığımız kişilerle birlikte bizim 35 bin kişinin yaşamına dokunuyoruz da diyebiliriz. Çanakkale’de Dardanel’den emekli olmuş binlerce kişi ve ailenin olmasından dolayı da gerçekten gurur duyuyoruz.”

Dardanel olarak şehrin tüm sosyal yaşamına dokunma gayretinde olduklarına işaret eden Niyazi Önen, yaptıkları faaliyetler içerisinde çevrenin, bölgenin sporuna, medyasına, eğitimine, sosyal ve kültürel faaliyetlerine destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Önen, “Geçen yıl yöremiz iki tane büyük yangın felaketi sonucunda ormanlarımızda ve yeşil ömrümüzde azalmalar oldu, hasarlar oldu. Tekrar yeşillendirme üzere gelecek nesillere yeşili bırakmak üzere Orman Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalar sonucunda Çanakkale’de iki bölgede, Kalabaklı ve Çanakalan bölgelerinde toplam 60 bin metrekare üzerinde 10 bin adet ağacın dikilmesi ve böylece Dardanel 40. Yıl Ormanı Hatıra Ormanı yaratmak için bir araya geldik. Bizler elimizden geldiğince yöremize katkı sağlamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Dardanel’in bugün tüm mutfaklara giren önemli bir marka olduğunu belirtti.

Şirketin sadece Çanakkale’nin değil, ulusal ve uluslararası anlamda da önemli bir marka olduğunu vurgulayan Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çanakkale için de bir gurur markası. Gerek firması olarak, gerek Niyazi Önen ve ailesi olarak ilimizdeki diğer sosyal sorumluluk projelerinde de hep öncü oldular, yanımızda oldular. Bugün burada da onun güzel bir örneğini görüyoruz. Dün kutladığımız zaferin yaşandığı tam böyle karşı cepheye bakan bir yerde bu kadar fidanı toprakla buluşturmak, geleceğe bunları dikmek, bir nevi geleceği şekillendirmek için atılmış bir adım için aileye teşekkür ediyorum. Böyle güzel firmaların, ailelerin, işlerin, böyle güzel üretimlerin ilelebet devam etmesini istiyoruz, ümit ediyoruz. Ülkemizin kalkınması için, milletimizin refahı, mutluluğu için bu üretim faaliyeti şart. Üretimde güçlü olmamız lazım, dünyada güçlü olmak için. Bu anlamda böyle bir markayı oluşturdukları için, üretimlerine devam ettikleri için kendilerine de teşekkür ediyorum. Bu yangını hep beraber yaşadık. Maalesef çok büyük bir sayıda ağacımız yandı. Bu anlamda anlamlı bir katkı oldu bölge için. Zarar gören alanın yenilenmesi anlamında faydı bir adım olarak görüyorum.”

Konuşmaların ardından Kalabaklı’da 15 bin metrekare araziye 2 bin 500, Çanakalan’da ise 45 bin metrekarelik arazide 7 bin 500 adet kızılçam fidanı dikildi.

Törene, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, AKUT ekibi, şirket çalışanları ve öğrenciler katıldı. (AA)