Her Telden (18 Mart 2020)

Her Telden (18 Mart 2020)

Yayın: 17.03.2020 20:19
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR YÖNETİM KURULU YARIN TOPLANIYOR VE “KARDEMİR MALİ GENEL KURULU’NUN TOPLANIP/TOPLANMAYACAĞI BELLİ OLACAK..”
Koronavirüs salgını Dünya ve Ülkemizi sarsıyor,peşi/peşine önlemler alınıyor,insanların toplu halde bir arada durmalarının önüne geçmek amacı ile bir yığın önlem alınıyor.
Bu cümleden olmak üzere 30 MART PAZARTESİ günü yapılması gereken KARDEMİR MALİ GENEL KURULU yapılacak mı/ertelenecek mi,bu konuda KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN yarın yapılacak YÖNETİM KURULU Toplantısını işaret ediyor.
Bu Yönetim Kurulu Toplantısından erteleme kararı çıkabilir..
Zira KARDEMİR Hissedarları arasında YURT DIŞINDAN kişiler ve fonlar var ve şu ana kadar bunlar Genel Kurullara ELEKTRONİK KATILIM yaptılar,bizzat gelen olmadı,ancak,bu kez katılım olursa ne olacak..?
Gerçi,bu noktada YURTİÇİ/YURT DIŞI SEYAHATLER DE kısıtlandı,olaya o pencereden baktığınızda katılım olmayacağı büyük ihtimal,ama,her türlü ihtimal dikkate alınacaktır..
KARDEMİR MALİ GENEL KURULU İPTAL EDİLİR Mİ/EDİLEBİLİR Mİ..?
Bunun YASAL YOLLARI DA tetkik edilecek ve bir karar üretilecek..
Bu manada KARDEMİR YÖNETİM KURULU yarın karar verecek..
Koronavirüs salgını nerelerden ses veriyor bir bakın hele..!!

VEREM SAVAŞ DERNEĞİ GENEL KURULU VE GENEL KURULA SUNULAN ÜYE LİSTELERİNDE DEĞİŞİKLİK,GERÇEKTEN İSTENMEYEN OLAYLAR..!!
VEREM SAVAŞ Derneği Genel Kurulu çıkan kavga nedeni ile,Karabük’te belirli bir kesimin gündemine oturdu ve öncelikle GENEL KURUL ÜYE listelerinde yaşanan değişiklik insanların kafasını karıştırıyor.
BİR ÖNCE Kİ GENEL KURULA GELEN LİSTE,bir hafta sonra ki Genel Kurula gelen liste değişik olmuş sanıyoruz,bunun yarattığı bir ortam nedeni ile ortam iyiden iyiye gerilmiş.
Verem Savaş Derneği Üyesi bir Kardeşimiz “YOKSA KAVGA/GÜRÜLTÜ NEDEN ÇIKSIN Kİ..” dedi ve “ÖZELLİKLE MALİ DURUMDAN MÜTHİŞ BİR POZİSYON,PAYLAŞILAMAYACAK BİR DURUM YOK..” diye ilave etti..
Dernek Başkanı’na aylık 750 lira bir para ödeniyormuş ve Derneğin hesaplarından da 70 bin lira civarında bir hazır para olduğu anlaşılıyormuş ve MALİ TABLO BU diyen arkadaş “ BU KADAR KÜÇÜK RAKAMLAR İÇİN,BU YARIŞA GİRİLMEZ..” iddiasında bulundu..
Yarış daha çok iki gurup arasında PRESTİJ YARIŞI haline dönmüş..
Peki şimdi ne olacak..?
Bazı çevreler DERNEK KAYYUMA GİDEBİLİR falan dediler..
Olabilir mi..?

ALDEĞİRMEN BARAJI “BATI KARADENİZ GELİŞİM PROJESİ İÇİN OLDUĞU KADAR..” ARAÇ ÇAYI SU REJİMİNİ DÜZENLEMEK AÇISINDAN DA..!!
ŞUBAT 2017 Tarihinde imzalanan Sözleşme ile ve 54 milyon lira ihale bedeli ile yapımına başlanan ALDEĞİRMEN BARAJ inşaatının yüzde 25 kadarı tamamlandı ve ÖDENEK SIKINTISI nedeni ile öylece kaldı.
Safranbolu ALÖREN/değirmencik Köyleri arasında kalan Bölgede yapımı sürdürülürken,şu an itibarı ile duran ALDEĞİRMEN BARAJ inşaatı BATI KARADENİZ GELİŞİM PROJESİ için çok/ çok önemli.
ARAÇ ÇAYI üzerinde ki SU REJİMİNİN düzenlenmesi için önemli.
Yıllık 15 milyon lira civarında (o dönemin hesaplaması ile..) yıllık gelir getireceği için çok önemli ve yaklaşık 20 bin dekar alanın sulanması,su kaynaklarının düzenlenmesi için çok önemli.
BU YATIRIM NE YAZIK Kİ,YÜZÜKOYUN KALDI..
ALDEĞİRMEN BARAJI YATIRIMI YÜZÜKOYUN KALDI..
Şimdi YATIRIMA DEVAM KARARI ALSANIZ ve yeniden ihale yapsanız 120-130 milyon lira civarında bir kaynak kullanmaktan söz ediliyor,böyle bir kaynağı bu baraj için KİM BULACAK,KARABÜK SİYASİ İRADESİ BU KAYNAĞI BULABİLİR Mİ..?
Örneğin DÜZÇAM GÖLETİ ne oldu..?
Burada MİLLETVEKİLLERİ İNCELEME falan bile yapmışlardı,değil mi..?
Ne oldu DSİ’NİN bu işleri sizce..?

KORONAVİRÜS SALGINI,DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE “HAYATLARIMIZI,EKONOMİMİZİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK GİBİ..” GÖRÜNÜYOR..
Koronavirüs salgını Dünyada ve Ülkemizde hayatlarımızı,ticaretimizi yeniden şekillendirecek gibi görünüyor,belki hatırlayanlar vardır,olay bu kadar yaygınlaşmamışken,bu salgının ekonomi üzerinde etkiler yapacağını çıtlatmıştık okurlarımıza.
ETKİLER GÜN GEÇTİKÇE YOĞUNLAŞIYOR..
İşin bir başka yönü,ekonomik anlamda koronavirüs salgını etkisini yalnızca BİR KESİME göstermiyor İŞVEREN Perişan,İŞÇİ KESİMİ perişan,ORTA DİREK İNSANLAR perişan..
PERİŞANLIK NOKTASINDA BİR ADALET SAĞLAMIŞ KORONAVİRÜS.
Olay gittikçe yoğunluk kazanıyor..
İnsanlar önlemlerini alıyorlar,temizliğe müthiş bir dikkat var,insani ilişkiler ciddi ölçüde MESAFELENDİRİLMİŞ durumda,insanlar kalabalıklara girmiyorlar,çekiniyorlar/korkuyorlar..
KORONAVİRÜS SALGINI BÜTÜN HAYATIMIZA ABANIYOR ADETA..

TAMAM BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDIK “PEKİ,ALLAH KORUSUN,KORONAVİRÜS HASTASI OLURSAK,NE İLE VE NEREDE TEDAVİ OLACAĞIZ ACABA.?”
İnsanlar, koronavirüs salgınına karşı bütün önlemlerini HAKKINI VEREREK ALIYORLAR,Allah korusun,bütün bu önlemlere karşın,herhangi birimiz hastalandık,hastalık kaptık,BÖYLE FARZ EDELİM.
NE İLE ve NEREDE TEDAVİMİZ YAPILACAK,kullanılacak ilaçlar neler,kullanılacak aşılar geliştirildi mi ve en önemlisi HASTANELERDE nasıl bir tedavi altında tutulacağız..?
Tamam,toplumca birlikte olunabilecek mekanları kapattık..
Bu önlemleri aldık,peki İLAÇLARI nelerdir,KARANTİNA ve normal HASTANELERDE ne gibi ilaçlar kullanılacak,nasıl bir tedavi süreci yaşanacak,bu ve benzeri önlemler noktasında bir bilgi,bir açıklama var mı..?
BİZ ŞU ANA KADAR DUYMADIK,SİZ DUYDUNUZ MU..?

GELİR VERGİLERİNE 30 NİSAN TARİHİNE KADAR ERTELEME GELDİ VE TİCARET KESİMİNE BİR NEFES ALDIRDI,ANCAK,YAPILANDIRMAYA YOK..
Dün çok sevdiğimiz bir Kardeş ile Büromuzda oturuyorduk,sohbet sırasında BU AY SONUNA KADAR ÖDENMESİ GEREKEN GELİR VERGİLERİNE 30 NİSAN TARİHİNE KADAR ERTELEME,ÖTELEME geldiği haberi geldi.
Birlikte oturduğumuz kardeş,acaba,YAPILANDIRMA BORÇLARININ TAKSİTLERİNE DE ERTELEME GELDİ Mİ diye sordu,bunu ilgili yerlere sorduk ve yalnızca GELİR VERGİLERİNE erteleme gelmiş.
Elbet TİCARET KESİMİ BİR NEFES ALACAKTIR bu erteleme ile.
Ancak,BORCU OLUPTA YAPILANDIRANLAR süreleri içerisinde borçlarını ödemekle mükellefler,YAPILANDIRILAN BORÇLARA herhangi bir erteleme yok.
Olayın bu tarafına bir açıklık geldi sayılır.
Ancak,TİCARET KESİMİ gerçekten kan ağlıyor,birçok İŞKOLUNDA TİCARİ HAYAT DURDURULDU ve bu insanların yalnızca GELİR VERGİSİ ödemesi yok ki,kiralar,elektrik,su,stopaj,işçi masrafları,SGK ödemeleri sayın/sayabildiğiniz kadar.
KORONAVİRÜS SALGINI EKONOMİK HAYATI ÇOK KÖTÜ VURDU..
Önümüzde ki süreçte,bu çok ama çok daha,ağır biçimde hissedilecektir,bir işyerinin durması,çalışmasını tatil etmesi ne demek bunu işyeri sahipleri bilir elbet..
İŞYERİ KAPATILMALARINA BİR ŞEY DENİLEMEZ ELBET,O ZORUNLULUKTAN..
Peki o kapanan işyerlerinin TİCARİ HAYATI,ÖDEMELERİ NE OLACAK..?

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİR “BÖLGESEL BİR KARANTİNA MERKEZİ OLARAK KULLANILABİLİR MESELA..” GÖRÜŞÜ..
Efendim Hükümet bazı YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ Yurtlarını TEDBİR AMAÇLI olarak KARANTİNA MERKEZİ yapıyor,yapmak üzere YURTLARI belirliyor..
Örneğin KARABÜK ve SAFRANBOLU için KASTAMONU YOLU KAVŞAĞINDAKİ İSMAİL NECATİ EFENDİ Yurdu karantina merkezi olarak kabul ve ilan edildi..
Dün bazı dostlarımızla sohbet ederken,ilginç fikirler ortaya çıktı.
Örneğin,bir Kardeşimiz/dostumuz “SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI O DEVASA BİNA NEDEN KARANTİNE MERKEZİ YAPILMADI..” dedi ve bir dizi avantajlarını saydı.
GERÇEKTEN OLABİLİR MİYDİ..?
O Kardeş avantajlarını saydı,ancak,ısınması,aydınlanması,suyu gibi birçok kalem dezavantajları da vardı elbet,ayrıca,büyük bir Mahallenin en merkezi yeri sayılabilecek bir yerde..
Gerçi BAYIR MAHALLE KBÜ Ek Binası da öyle ya..
Neyse KARABÜK ve SAFRANBOLU Karantina Merkezi olarak İSMAİL NECATİ EFENDİ Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu tespit edilmiş ve şu an için herhangi bir durum yok,tedbir amaçlı orası tespit edilmiş..
SOĞUKSU’DA Kİ O BİNA OLABİLİR MİYDİ ACABA..?

“KARDEŞİM,BEN ÖZELLİKLE CUMA NAMAZIMI KAÇIRMAM,MUTLAKA GİDERİM,ARKADAŞLARLA GİDERİZ..” DİYENLER ÇIKAR MI,GÖRECEĞİZ..
Dün bir sohbet sırasında,bir Kardeşimiz camilere değindi,toplu namaz kılınmasının sakıncalarına değinerek “CAMİLER HAKKINDA ALINAN KARAR ÇOK YERİNDE OLMUŞTUR..” dedi.
GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK YERİNDE BİR KARAR OLDU.
Bu konuda herkes hem fikir.
Bu konu konuşulurken,bir Kardeşimiz “İYİ DE,BEN BİLHASSA CUMA NAMAZINI KAÇIRMAM,ARKADAŞLARLA CUMA NAMAZI KILMAK ÜZERE EN YAKIN CAMİYE GİDERİZ DERSE,BÖYLE DİYEN BİR GURUP İNSAN ÇIKARSA NE OLACAK..” dedi.
Orada bulunan herkes “BU İŞİN ŞAKAYA GELİR YANI YOK.KİMSE,HİÇBİR İNSAN,DİĞERLERİNİN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAMAZ.ÖYLE DAVRANAN KİMSENİN ÇIKACAĞINI SANMIYORUZ..”falan gibi yaklaşım gösterdi.
Gerçekten de öyle.
Diyanet İşleri toplu namaz kılmak üzere camileri kullanmayın diyorsa,durumun şakaya gelmediği kendiliğinden ortaya çıkıyor elbet ve buna aykırı davranan hiç kimsenin çıkacağını biz de sanmıyoruz.
Yine de böyle bir sohbet oldu anlayacağınız..

EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU ALANI İÇERİSİNDE “TAVANI ÇÖKMÜŞ BİNA,ŞU AN KULLANILMIYORMUŞ VE İHALESİ YAPILMIŞ..” VE İNŞAATI
KBÜ EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU Kampus alanı içerisinde ve Karayoluna cepheli bir bina var,TAVANI ÇÖKMÜŞ,BERBAT BİR GÖRÜNÜMÜ var ve dün bunu yazmıştık..
Bazı dostlarımız aradılar..
O BİNA ŞU AN İÇİN KULLANILMIYORMUŞ.
GALİBA,TAVAN İHALESİ YAPILMIŞ ve inşaatlarının başlaması bekleniyor,ancak,UZUN SÜREDİR O ÇİRKİN GÖRÜNTÜNÜN sürdüğü,o tavanın o şekli ile uzun süredir durduğuna işaret ettiler..
YAZIK BU İLÇEYE DOĞRUSU.
O Bina daha önce ki yıllarda YATILI BÖLGE OKULU olarak kullanıyordu,bir süre Öğrenci Yurdu olarak falanda kullanılmış galiba ve Eflanili dostlarımız,hemşerilerimiz gündeme getirdiğimiz için teşekkür ettiler..
ÇOK UZUN SÜREDİR O ÇİRKİNLİK ÖYLECE DURUYORMUŞ.
Belki artık yapılır,zaten,İHALESİ DE YAPILMIŞ galiba.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Hastalıkta nefes problemi olduğundan Safranbolu seçilmeli, karantina merkezi havası temiz olan Safranboluda olmalı.

  2. İstanbuldan Eflaniye selam

    Meslek şüksek okulunun tavanı ne zamandır göçüktü neyse yapılıcakmış peki Halil İbrahim Bulutun söylediği eski hastane ne olacak orasıda boşmuş öyle duracakmış boş duran yer çabuk çöker derler.birde Ahmet bey senin yazdığın göletlerin sulama kanalları nolacak kanal filan kalmamış.Yoksul ilçenin ilgileneni yokmu bu işlerle kim alakadar olur

  3. Ben

    Karabük corona olursa yandık. Eğitim araştırma hastanesinin durumu belli. Havalandırma merkezi sistem ve heryerdeki hava sürekli geziyor. Dışarıdan temiz hava alıp pis havanın atıldığı yok. Bir çok çalışanın odasında açılabilir pencere yok. Güya akıllı hastane, yemişim böyle akılı hastaneyi. Kan verdiğin, film, ultrason çektirdiğin, solunum testi yaptırdığın, işitme testi yaptırdığın, göz testi yaptırdığın, poliklinik bekleme salonlarının yerlerinin hepsi kapalı ortam. Bulunduğunuz yerleri havalandırın diyorlar, nereden yapacaksın bunu. Bugüne kadar çözüm bulmuşlar mı. Şimdi kapıya dayandı bir illet, yarın unutulur.

  4. Doğrucu Davut

    Yukarıdaki yorumcunun dediği gibi. Zaten hastane ve hekim sayısı yetersiz, hastaneler güya akıllı bina ama kafasız. Korona virüs karabüke bir gelirse toptan hapı yutarız.

  5. Öneri

    Karabük halkı yıllardır hastane hastane diye diye dilimizde tüy bitti büyükerimiz artık duysun sesimizi. hastenin ne kadar önemli olduğunu ülkece bi daha görmüş olduk karabükün hasteneye ihtiyacı var hemde çok ACİLLLLL

  6. önemli degil

    bazilari hastaneyi cok iyi biliyor anladigimiz. icerideki hava surekli dolasiyormus. eger hastahanenin catisina cikma sansiniz olsaydi icerideki pis havanin ozel bir sistemle cekildigini diger bir bolgeden iceriye temiz hava verildigini gorurdunuz. bu sistemler bu tur binalarda mesela alisveris merkezi gibi yerlerde olmak zorundadir. cami olmayan havalandirilmasi gereken yerler icin olmazsa olmazdir. ayni zamanda bu sistemler yangin gibi durumlarda ozel bir duruma gore calisir ve yanginin oldugu bolumlerde meydana gelen dumani hemen disariya atmaya diger katlara fazladan temiz hava vermeye gore programlanirlar. bunlarada yangin damperi denir. ne yazikki cahillik boyle bir sey iste. amac sadece konusmaksa bizim insanimiz bunu iyi yapar. bilgi sahibi olsun olmasin.

  7. önemli degil

    personel tasiyan araclarda en azindan calisanlar maske taksa ne olur. is yerleri bu konuda biraz daha dikkatli olmali. korunma amacli bir cok yer kapatildi ama ister erkek ister bayan kuaforleri masallah tiklim tiklim. insanlar hala suslerinden vazgecmiyor gorunen. hava soguk kapilar kapali. insanlar ic ice. marketler ya sokaga cikma yasaklanırsa diye tika basa dolu. kasa onlerinde insanlar ust ustee. bunlari bir tek benmi goruyorum allah askina. biraz daha dikkat edemezmiyiz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç: “Karabük’te Değişim Rüzgârları Esecek”

Yayın: 29.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Birlik Medya ekranlarına konuk oldu. Yerel seçimlere çok az kaldığını belirten Keskinkılıç, konuşmasında: “31 Mart akşamında Karabük’te değişim rüzgârları esecek. Karabük’te değişimin olması gerektiği konusunda halkın bir kanaati var.” dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’nın performansını beğendiğini vurgulayan Keskinkılıç, Çetinkaya’nın projeleri ile diğer adaylardan ayrıştığını söyledi. Çetinkaya’nın adaylık süreci boyunca projelerini, bakanlıklar ile birlikte yürüttüğünü ve projelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini istişare ettiklerini belirtti.

“Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz

Keskinkılıç, “Karabük’te bir tarafta Karabük’ün gelişeceğine dair, bir tarafta ise Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz diyen bir bakış açısı var. Bizden başka Karabük’ün değişeceğini düşünen olmadı. Çetinkaya’nın projelerini onaylamayan, yapılmaz diyen kişiler oldu. “Genç bir adam nasıl yapacak? “dediler. Daha sonra da yapılmaz diyen insanlar; “Demek ki yapılıyormuş.” dedi. Hatta “Ben daha kısa vakitte yaparım.”dediler. Özkan Çetinkaya enerji getirdi Karabük’e. Evet genç bir aday ve buna rağmen hiçbir seçimde olmayan bir şeyi başardı. Bakanlar geldi, Cumhurbaşkanımız geldi. Kendisini ve projelerini destekledi. Hiçbir seçimde bu kadar bakan gelip bir adayın arkasında durmamıştı. Biz yeni bir dönem başlattık ve kamuoyu da bunu görüyor. Hoşgörü başlattık. Üzmeden, dökmeden bir kampanyayı götürdüğümüzün kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’da olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız”

AK Parti’nin yerel seçimlerde birlik içinde çalıştığını vurgulayan Keskinkılıç, “Ak Parti, bu seçimlere girerken mutabakatlar oluşturdu. Ak Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle bir yol arkadaşlığı aradı. Herkes bu birlikteliğe destek veriyor şu anda. Safranbolu’da son 5 yılda Safranbolu’da belediye başkanımızın göstermiş olduğu performans hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kendisi ortaya koyduğu taahhütleri gerçekleştiremeden dönem bitirdi. Biz şu anda, sosyal medya belediyeciliği ile mücadele ediyoruz. Tabakhane projesi dedi, yok. Halı saha, havuz dedi, yok. Projeler yapılmamış, olanlar da gitmiş. Bir algı oluşturmuş. ‘Sosyal belediyecilik yapıyorum.’ İki fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Fakat Safranbolu’nun ana problemleri çözülemiyor. Bir de sosyal medya belediyeciliğinden sonra ‘Tabela belediyeciliği’ başladı. Her yere tabela asmaya başlamış. Havuzun oraya bir tabela, ‘Yakında havuz yapılıyor.’ yazıyor. ‘Yakında Safranbolu’da.’ gibi tabelalar asılıyor. Film gibi. Safranbolu, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesidir. Safranbolu dünya mirası ve bu şehirdeki belediye başkanı herkesi ilgilendirir. Olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız. Mezarla, kitap fuarında kavgayla, kardeşiyle gündeme geliyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama turizmde reklamın kötüsü olmaz. Safranbolu’da aklıselim olan herkes şu anda bir birliktelik oluşturmuş durumda. Bu dönemde Safranbolu yeni bir vizyona yelken açacak.” ifadelerini kullandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)