Her Telden (18 Nisan 2020)

Her Telden (18 Nisan 2020)

Yayın: 17.04.2020 20:52
Paylaş:
A+ A-

KARABÜKLÜLER, GELİŞMELERİ İYİ İZLEYİN,GEÇEN AKŞAM TBMM “TÜRKİYE VARLIK FONU’NA..” COVİD-19 İLE İLGİLİ VE ZARAR EDEN ŞİRKETLER
Sevgili Karabüklüler,geçtiğimiz akşam TÜRKİYE VARLIK FONU ile ilgili bir yasa önerisi TBMM’DE görüşüldü,kabul edildi ve artık TÜRKİYE VARLIK FONU,covid-19 nedeni ile zarar eden,sıkıntıya düşen,finansal darlık yaşayan BÜYÜK ŞİRKETLERE ORTAK olabilecek.
BU YASA,TBMM’DEN GEÇTİ..
Diyelim ki,ÇOK BÜYÜK,ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞİRKET,bu melun covid-19 veya korona virüs salgını nedeni ile FİNANSAL DARLIĞA DÜŞTÜ, ZARAR EDER HALE GELDİ,işte burada kabul edilen BU YASA ÖNERİSİ devreye girerek,TÜRKİYE VARLIK FONU,Şirkete ortak olabilme hakkı kazandı..
BU SİZCE,ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME DEĞİL Mİ KARABÜKLÜLER..
Çıkan Yasanın ayrıntıları önümüzde ki günlerde belli olacak elbet..
Ancak,finansal sıkıntıya düşen,covid-19 nedeni ile zarar eden,BÜYÜK ŞİRKETLERE,bu kanalla finansman temin edilecek ve bu finansman normal BANKA KREDİLERİ gibi olmayacak,ORTAKLIK BAĞLAMINDA olacak..
KARABÜK’TE BU TÜR ŞİRKETLER/FİRMALAR OLUR MU/OLABİLİR Mİ..?
Olaya bu pencereden baktığınızda,TÜRKİYE VARLIK FONU tarafından ORTAK OLUNAN O Şirketin PATRONAJI/YÖNETİMİ nasıl şekillenir,nasıl olur dersiniz..
BÖYLE BİR KARAR,TBMM’DEN ÇIKTI ve YASALAŞTI..

YAŞANAN COVİD-19 VİRÜS SALGINI NEDENİ İLE VE ÖZELLİKLE DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜNDE,SIKINTI GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK UMULANDAN ÇOK
Yaşanan covid-19 denilen virüs salgını nedeni ile DÜNYA DURDU adeta ve bütün piyasalar bu gelişmelerden,çok ama çok olumsuz biçimde etkileniyor.
KARABÜK’E EN YAKINDAN METAL SEKTÖRÜ İLGİLENDİRİYOR.
Bu manada METAL SEKTÖRÜNDE,üretimine devam eden ÜÇ ENTEGRE TESİS var galiba,diğer tesisler YA ÜRETİMİNİ DURDURDU veya ÜRETİM KISITLAMASINA gitti..
Belki bu sektör de OCAK/ŞUBAT aylarını nispeten İYİ GEÇİREN veya İYİCE GEÇİREN Firmalar olmuştur,ancak,ÜRETİCİ BÜTÜN FİRMALARIN zarar içerisinde oldukları,Sektöre yakın kaynaklarca ve özenle belirtiliyor.
BU ARADA,DÖVİZ BORCU OLANLARA,çok yüklü,altından kalkmanın hayli zor olduğu KUR FARKLARI DA YÜKLENİNCE,durum gerçekten içinden çıkılmaz hale gelecek gibi görünüyor..
Öte yandan adeta,DÜNYA DURDU deniliyor ya,İTHALATTA BÜYÜK SIKINTI yaşandığı söyleniyor,hurda/kütük/hammadde ithalatında lojistik sıkıntıların olduğuna dikkat çekilirken,İHRACATTA DA AYNI SORUNLARDAN söz ediliyor..
DÜNYA ve ÜLKEMİZ MÜTHİŞ SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR..

ÖZELLİKLE,MÜTHİŞ SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇEN METAL SEKTÖRÜ BÜNYESİNDE Kİ BAZI FİRMALARIN HADDECİLER DERNEĞİ KANALI İLE..
Diyoruz ya,covid-19 veya koronavirüs nedeni ile hem DÜNYA,hem ÜLKEMİZ müthiş sıkıntılı bir süreçten geçiyor,ticaret durdu sayılır,Üretim durdu sayılır,ithalat/ihracat durdu sayılır.
BU SIKINTIDAN EN FAZLA ETKİLENEN sektörlerin başında ise METAL SEKTÖRÜNÜN geldiği biliniyor ve bu manada METAL SEKTÖRÜNÜN Karabük ayağında HADDECİLER DERNEĞİ önemli bir yer tutuyor biliyorsunuz.
KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ Üyelerinden,Karabük ölçeğinde çok/çok önemli bir yardım finansmanı temin etti ve KARABÜK VALİLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA Vakfı kanalı ile 2700 civarında aileye kumanya desteğinde bulundu..
Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Üyeleri ile birlikte toplanan bu bağışları Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’E teslim etti ve Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakıf,650/700 bin lira civarında olduğu tahmin edilen bu para ile kumanya alarak gerekli ailelere dağıtacak.
PİYASALARIN DİP YAPTIĞI ŞU GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR DESTEK.
Çok/çok önemli bir destek..
Bu manada,kampanyaya destek veren herkese teşekkür etmek gerek..
Gerçekten önemli bir katkı da bulundular..

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODALARI BİRLİĞİ “İÇERİ DE YÜZDE 80,DIŞARI DA YÜZDE 85 DARALMA VAR..” GÖRÜŞÜ VE TDÇ ÜRETİCİLER DERNEĞİ..
Dünya ve Ülkemiz,şu covid-19 veya koronavirüs saygını denilen illet ile BÜTÜN SEKTÖRLER daraldı,adeta durma noktasına geldi,dün çok önemsediğimiz bir Kardeş ile görüşüyorduk EGE BÖLGESİ SANAYİ ODALARI BİRLİĞİ (EBSO..) tarafından yapılmış bir Anketten söz etti.
Daha sonra anketi bize yolladı..
EBSO ANKETİNE GÖRE,İÇERİ DE DARALMA YÜZDE 80,DIŞARI DA DARALMA YÜZDE 85 Oranın da,bu anketten bir de “YAŞAMAK İÇİN/YAŞAT..” şeklinde bir slogan çıkmış iyi mi..
ÇOK GENİŞ ANLAMLI BİR ANKET,kim/kimi yaşatacak DEVLET SANAYİCİ/TİCARET KESİMİNİ Mİ YAŞATACAK Kİ,sonuçta herke YAŞAYACAK,yoksa SANAYİCİ/TİCARET KESİMİ çalışanlarını mı yaşatacak,sonuçta kendisi de yaşayacak..
Her neyse artık,ŞU DARALMA ORANLARINA BAKAR MISINIZ..?
Bu arada,zaman/zaman,TÜRKİYE DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ isimli ve sektörü tüm oyuncuları ile kucaklayan bir Dernek var,Dernek Genel Sekreteri Sayın VEYSEL YAYAN ile geçmiş yıllarda görüşmüşlüğümüzden kaynaklanan bir dostluğumuz olmuştu,gerçi yıllardır bir görüşmemiz olmadı..
Dernek DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜNE ilişkin çok ciddi bilgiler veriyor..
Bu sektörde de önemli bir daralma yaşanıyor elbet..

SAYIN VALİ, SAYIN MİLLETVEKİLLERİ, SAYIN İKTİDAR MENSUPLARI İNSANLAR ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NDEN ÇEKİNİYOR,BAYIR MAHALLEYİ AÇIN
Sayın Vali,Sayın Milletvekilleri,Sayın Sağlık İl Müdürü ve Sayın İlgililer,PANDEMİ HASTANESİ ilan edilen ŞİRİNEVLER HASTANESİ diğer branşlar noktasında çalışmalarını sürdürüyor,ancak,insanlar ya bunu bilmiyorlar veya çekinerek oraya gidemiyorlar..
Bakın BAYIR MAHALLE KBÜ EK BİNASI bomboş duruyor,içinde TIBBİ CİHAZLAR veya buna benzer TÜM MÜŞTEMİLAT VAR,en azından ÇOCUK veya ORTOPEDİ veya BİRKAÇ BRANŞI buruda hizmete alın,vatandaş rahatlasın..
İnsanlar SAFRANBOLU’YA gidiyorlar,hoşnut değiller ve bu nokta da,önem verdiğimiz,değer verdiğimiz bir Basın Mensubu Kardeşimin yaşadığı bir konu,gerçekten tüylerimi diken/diken etti..
Zaten TEK HASTANE sıkıntımız vardı,şimdi YOK HASTANE konumu olmasın..
BAYIR MAHALLE KBÜ EK BİNASINI HİZMETE ALIN LÜTFEN..

KARABÜK İL SPOR MÜDÜRÜ Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN EMEKLİLİĞİNİ İSTEYİNCE,YERİNE İŞ KUR MÜDÜRÜ Sayın COŞKUN GÜVEN ATANDI..
Karabük Gençlik Spor Müdürlüğü görevinde 14-15 yıl,çok başarılı,çok dengeli ve tam bir Devlet Bürokratı olarak başarılı hizmetler veren Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN emekliliğini istedi,görevinden ayrıldı.
Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN mükemmel hizmetler verdi ve Karabüklülerin zihnin de “ BAŞARI İLE,VERİMLİ ÇALIŞMALARI İLE,TAM BİR DEVLET BÜROKRATI TİPİ İLE ANILACAK,ÖYLE KALACAK..” bu konuda herkes hem fikir.
Sayın COŞKUN GÜVEN bu görevi,devir aldığı Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN düzeyinde başarı ile yürütecektir,hatta daha başarılı olmasını bekleyeceğiz kendisinden ve bunu da başaracak kadar birikimli,deneyimli,üretken bir insandır Sayın GÜVEN.
Bu Müdürlüğü iş yükü gerçekten çok ağır..
Üstüne/üstlük,bir süre önce KREDİ YURTLAR KURUMU DA bu Müdürlüğe bağlanınca iş yükü çok daha ağır hale geldi ve Sayın COŞKUN GÜVEN genç,enerjik,birikimli bir insan bütün bunların altından başarı ile kalkacaktır kuşkusuz.
Sayın COŞKUN GÜVEN’İN yerine vekaleten Sayın MUSTAFA ÇALIŞ getirildi ve Sayın MUSTAFA ÇALIŞ bu Kurumu çok iyi bilen,değerli bir Bürokrat olarak tanınıyor..
Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN’E bundan sonra ki yaşamında mutluluklar.
Sayın COŞKUN GÜVEN ve Sayın MUSTAFA ÇALIŞ’A başarılar diliyoruz.
Özellikle Sayın ÇETİN,Karabük’ü unutmayacaktır,Karabük’te kendisini elbet..
Yaptığı hizmetler kendisini BU KENTE,BU İNSANLARA UNUTTURMAYACAKTIR.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE MÜTHİŞ BİR PERFORMANSLA ÇALIŞIYOR VE “ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEKLER…”
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,yaşadığımız şu illetli günlerde,müthiş bir performansla çalışıyor,hem kendisi,hem ekibi fevkalade güzel işler yapıyorlar..
“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK..” diyor Sayın ELİF KÖSE.
Takılmak istenen çelmelerden,engellenmek istenen hizmetlerinden bir/bir kurtuluyor ve insana dokunan,gönüllere giren bir çalışma temposu ile 7/24 Safranbolu sakinlerinin hizmetinde oluyor,onlarla iç/içe davranıyor.
GEÇTİĞİMİZ GÜN TELEFONLAR KISA BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU..
Belediye içerisinde,birlikte çalıştığı ve birlikte göreve geldiği ekibi ile tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını anlattı,bu manada “BİRLİKTE YOLA ÇIKTIĞIMIZ ARKADAŞLARIM,BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞIYORLAR,SAFRANBOLU YAŞAYANLARINA HİZMET VERİYORLAR..” anlamında bilgiler verdi.
Bazı konulara gülüp geçtiğini anlattı..
SAFRANBOLU İÇERİSİNDE BİR DAYANIŞMA,YARDIMLAŞMA KÜLTÜRÜ OLDUĞUNDAN SÖZ ETTİ ve bu manada Belediye kanalı ile çok sayıda insana ulaştıklarını anlattı..
Mimar Sayın ELİF KÖSE şu süreçte öylesine müthiş çalışıyor ki,anlatmak zor.
Gün 24 saat SAFRANBOLU SAKİNLERİ İLE BİRLİKTE adeta.

KARABÜK BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ELEMANLARI BAŞTA,BÜTÜN BİRİMLER ÜSTÜN BİR GAYRETLE HİZMET VERİYORLAR VE PAZARLAR
Şu melanet covid-19 veya koronavirüs salgını,artık adına ne derseniz deyiz,Karabük’te mümkün olduğunda hafif seyrediyor,kaldı ki 1725 CEZAYİR KÖKENLİ insan geldi,4 BİNİ AŞKIN başka memleketlerden Karabük’e insan geldi,bu rağmen KARABÜK,Örneğin BİR ZONGULDAK değil.
Kaldı ki,Karabük’te de yıllardır ÇEVRE KİRLİLİĞİ VAR denilir..
Bu olumsuzluklara rağmen KARABÜK ÇOK İYİ GİDİYOR..
Temelinde yatan sebep belli,öncelikle Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL müthiş duyarlı davranıyor,İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın AHMET SARI ve hekiminden,hemşiresine,tıbbı personeline kadar müthiş bir gayretin içerisindeler..
KARABÜK BELEDİYESİ Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere,bütün birimleri saha da,özellikle PAZAR YERLERİ olmak üzere insanların toplu olabileceği yerlerde en ciddi önlemleri almışlar.
BU nokta da BÜTÜN DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR,DEZENFEKTE çalışmaları yapılıyor,maske dağıtımı aynı hızla sürüyor,o nedenle Karabük bu illetten mümkün olduğunca az etkileniyor..
KARDEMİR’İN aldığı önlemler örnek olacak kadar iyi,güzel,başarılı.
KARABÜK şu illeti en az hasarla atlatacak gibi görünüyor..

GEÇTİĞİMİZ GÜN Sevgili Kardeşim Sayın TANER CANYURT ARADI ve “BEN KARABÜK’TE GARİBANIN BAKKAL BORCU ÖDEYENİ DUYMADIM..”
Geçtiğimiz gün çok sevgili Kardeşim,dostum,arkadaşım ÇELİK-İŞ Sendikası’nın EFSANE İSİMLERİNDEN Sayın TANER CANYURT aradı telefonla ve bir süre sohbet ettik,güldük,şakalaştık.
Bir konuyu sordu.
“BİLİYORSUN,BİRÇOK KENTTE,HAYIR SAHİPLERİ,GARİP/GUREBANIN BAKKALLARA YAPTIĞI BORÇLARI SİLDİRİYORLAR,İNSANLARA RAHAT BİR NEFES ALDIRIYORLAR..” dedi,bu yönde ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI Sayın MANSUR YAVAŞ’IN çağrısını hatırlattı.
“KARABÜK’TE HİÇ BÖYLE BİR HAYIRSEVER ÇIKTI MI..” diye sordu.
Doğrusu biz hiç duymadık.
Bunu söyledik Sevgili TANER CANYURT Kardeşimize.
“BENİM BİLDİĞİM, KARABÜK’TE BUNU YAPACAK, YAPABİLECEK ÇOK SAYIDA HAYIRSEVER VARDIR.DEMEK Kİ,BU YÖNDE HENÜZ BİR HASSASİYET OLUŞMAMIŞ..” falan dedik.
Olayın tam bu noktasında “O HAYIRSEVERLER İSİM AÇIKLAMADAN BU İŞİ YAPIYORLAR YA..” diye de içimizden geçmedi değil yani,bununda bir sebep olabileceğini düşünmedik değil yani..!!
Sevgili TANER CANYURT kardeş ile uzunca bir süre sohbet ettik.

6 kişi görüş bildirdi

  1. HASTALAR SAFRANBOLU

    Karabük devlet hastanesine artık gitmeye çekiniyorlar Karabüklüler. Ahmet bey bu haftaki yorumlarınızda da gündeme getirmiştiniz.Bu süreçte Safranbolu devlet hastanesi polikinik hizmetlerinde ağırlık verilerek kullanılması uygun olamazmı. 5000 evler e
    yüzüncü yıla eflani ye yakınlığı da avantaj olur en azından hastalarımızı safranbolu da muayne ettirebiliriz. Karabüklüler şuanda magdur. hastaneye zorunlu durumlarda gidemiyoruz veya imkanı olan özele gidiyor.imkanı olmayan hastalığı ile baş başa kalıyor.

  2. UZUN VADEDE TEK YOL YENİ HASTANE

    AHMET BEY SİZİ YILLARDIR OKURUM TAKİP EDERİM HEP KARABÜK HEP BU YÖRE DERSİNİZ.KAÇ SEFER TEK HASTANE OLAYI YANLIŞ DİYE YAZDINIZ SİYASETÇİLER DİKKATE ALMADI.HATTA ŞİRİNEVLER EK BİNASI İÇİN HARCANICAK PARAYLA YENİ VE BAŞKA YERE HASTANE YAPILSIN TEKLİFİNİ GÖTÜRDÜNÜZ SİYASETÇİNİN KAFASIMI ALMADI GÜCÜMÜ YETMİYOR.İŞTE BU COVİD-19 HERŞEYİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI.
    tek yol yeni hastane.
    uzun vadede tek yol yeni hastene size katılıyorum.

  3. Doğrucu Davut

    Bu koronavirüs ekonomoyi mahvadecek gibi. Benim anlamadığım bu hastalık sadece istanbulda sadece birkaç kişide görülmüşken ne olduda bir anda ülkenin 81 vilayetine kasaba kasaba köy köy yayılıverdi. 10 bin hastayı ülke geneline üleştirsen anca böyle bir tablo ortaya çıkardı.Yani gerçekten enteresan bir durum.

  4. Ya OVACUK,ya YENİCE

    Karabükte ya OVACUKLU olucan yahutta YENİCELİ başka türlü bir yere gelme şansın yok kardeşim isteyenler şöyle etrafına bi baksınlar bakalım kim nerede ne görevde kimin hangi ilçeden olduna bi baksınlar bakalım o zaman herşey görünür Siyasette de böyle öyle deyilmi

  5. Anonim

    gecen gece mecbur kalip acile gittim. kan testi sonuclarini bekledigim 1 saat icinde 15 ambulans geldi kimi covid denilen kapiya kimi acile lakin karantinaya alınan o malum koyun sakinleri ne salgin ne kural ne maske ne eldiven kural tanimiyorlar. hastanenin her yerinde girip cikiyorlar bi allahin kuluda arkadas buraya girmeyin maskesiz gelmeyin demiyor. ayrica 4 saat orda bekledim serum yedim bir tane temizlik elemani gormedim acilde dezenfektan yok bi laskaliktir gidiyor. akli olan hastaneye gitmesin.

  6. KARABUK

    SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİNİNDE MUAYENE OLMAK ÇOK ZOR YETERLİ DOKTOR YOK YOĞUNLUK HAD SAFHADA BİRDE KARABÜK TEN GELEN VATANDAŞLAR HASTANENİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALABİLİR ZATEN KAPASİTESİ BELLİ BU NEDENLE KARABÜK’E ACİLEN ÖZELLİKLE DE 5000 EVLER E HASTANE ŞART OLMUŞTUR ESKİ DOĞUM HASTANESİNİN YERİNE YAPILAN ÜNİVERSİTEYE AİT YARIM KALAN İNŞAAT HALİNDEKİ BİNANIN ÇOK ACİL HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR SİYASİLERDEN BUNU BEKLİYORUZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.