Her Telden (18 Şubat 2020)

Her Telden (18 Şubat 2020)

Yayın: 17.02.2020 20:58
Paylaş:
A+ A-

CHP İL KONGRELERİNİ BİTİRMEK ÜZERE,AK PARTİ KONGRE SÜRECİNE BU AY BAŞLIYOR,İYİ PARTİ KONGRELERİ DEVAM EDİYOR,MHP İSE SESSİZ.
CHP İl Kongreleri’ni bitirmek üzere,AK Parti bu ay içerisinde İlçe Kongrelerine başlıyor,İYİ Parti Kongrelerini devam ettiriyor ve bu manada bir tek MHP hayli sessiz.
MHP’Lİ KARDEŞLER İLE GÖRÜŞÜYORUZ VE 2020 Yİ İŞARET EDİYORLAR..
MHP KONGRELERİ İÇİN 2020 YILI İŞARET EDİLİYOR..
CHP Mart ayı içerisinde KURULTAY yapacak…
AK Parti İl Kongreleri haziran ayına sarkabilir görüşü hakim.
İYİ Parti İlçe Kongrelerini bir/bir yapıyor..
Haaa..! bu arada,biliyorsunuz HDP Karabük İl ve İlçe Teşkilatları yok,TBMM Grubu olan HDP o nedenle Karabük’te Kongre yapıyor mu /yapmıyor mu bu nokta da bir bilgi veremiyoruz.
MHP Kongreleri noktasında bir bilgi yok ve kimi MHP’Lİ Kardeşler Genel Başkanlık noktasında “BİR DEĞİŞİM OLABİLECEĞİNİ..” söyleyerek,bu konuyu da SAĞLIK SORUNLARINA bağlıyorlar..
Hatta Sayın SİNAN OĞAN ismini bile söyleyenler oldu/oluyor..
Karabük’te Siyasetin durumu,özetle,bu resmi veriyor..

DÖNEMİN SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI Sayın FARUK ÖZLÜ “FİLYOS VADİSİ İÇİN “YERLİ-YEŞİL-YENİLİKÇİ,YANİ 3 Y HAKİM OLACAK..” DEMİŞTİ..
Dönemin SANAYİ ve TEKNOLOJİ Bakanı ve halen DÜZCE Belediye Başkanı Sayın FARUK ÖZLÜ,bir ZONGULDAK ziyareti sırasında FİLYOS VADİSİ PROJESİ için “YERLİ-YEŞİL-YENİLİKÇİ,YANİ 3 Y HAKİM OLACAK..” demişti.
Bakın bu çok/çok önemli..
Olayın tam bu noktasında HUKUKUN aldığı ÇEVRE KORUMA Önlemlerinden de söz edenler ve o nedenle BACASIZ SANAYİ Tesislerinin kurulacağı üzerinde bilgi verenler de var.
Örneğin,bir Dönem KARDEMİR Genel Müdürü Sayın FADIL DEMİREL’İN söylediği “2.KARDEMİR FİLYOS VADİSİ İÇİNDE KURULABİLİR..” sözleri olaya bu pencereden baktığınızda geçerliliği olmayacak sözler..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Bu arada FİLYOS VADİSİ PROJESİ kapsamında,gerek FİLYOS NEHRİ kollarının KASTAMONU-KARABÜK Sınırlarında kalan bölümlerinde,gerekse BOLU-DEVREK istikametinden gelen kolları bölümlerinde 8 Adet BARAJ ve 8 Adet SEL KAPANI yatırımı vardı.
O YATIRIMLAR YAPILDI BİTTİ Mİ ACABA..?
O Baraj ve Sel Kapanlarına çok önem veriliyordu..

ÖRNEĞİN,MAYIS 1998 YILINDA YAŞANAN SEL FELAKETİNİ,SAFRANBOLU/KARABÜK/YENİCE/ÇAYCUMA/FİLYOS UNUTTU MU VE PLANLAMALAR
FİLYOS VADİSİ Projesi kapsamında MAYIS 1998 SEL FELAKETİ çok ciddi,yeni planlamalara yol açmıştı,yeni yatırımların yapılması gerektiği ve bu manada FİLYOS NEHRİNİN barajlarla,sel kapanları ile dizginlenmesi gerektiği üzerinde çalışmalar yapılmıştı..
Bizim hatırladığımız ve bildiğimiz 8 BARAJ ile 8 SEL KAPANI VARDI.
Bu barajların bir bölümü BOLU/DEVREK sınırları içerisindeydi.
Bir bölümü ise KASTAMONU/KARABÜK sınırlarındaydı..
ÖRNEĞİN ANDIRAZ BARAJ ve AKTAŞ BARAJI Filyos Nehrinin ARAÇ ÇAYI/SOĞANLI ÇAYI kollarında görünüyordu ve şimdi sizler bunlar yapıldı mı diye merak ediyorsunuzdur mutlaka..
ACABA YAPILDI MI..?
Ayrıca 8 adet SEL KAPANI yapılacaktı FİLYOS NEHRİ su rejiminin düzenlenmesi,gelecekte olacak SEL FELAKETLERİNİN önlenmesi,TAŞKIN Tehlikesinin ortadan kaldırılması için..
BUNLAR YAPILDI,BİTİRİLDİ Mİ ACABA..?
Ne dersiniz bitirilmiş olabilirler mi..?

İSTANBUL’DA YAŞAYAN EFLANİ KÖKENLİ İŞ İNSANLARI,SANCAKTEPE’DE BİR HASTANEYİ 1 MİLYON LİRA HARCAMA İLE HEMODİYALİZ ÜNİTESİ..
Geçtiğimiz Pazar günü EFLANİ’YE gittik,mezarlarımızı ziyaret ederek dua okuduk ve bu arada İSTANBUL’DA yaşamını sürdüren EFLANİ Kökenli İş İnsanlarının İSTANBUL/SANCAKTEPE’DE bir Hastaneye 1 milyon lira harcama ile HEMODİYALİZ Ünitesi yaptırdıklarını öğrendik.
Ne kadar hayırlı bir iş yapmış hemşerilerim.
Bu konu üzerinde sohbet ederken,orada bulunan bir Kardeşim “İYİ AMA AHMET BEY,BİZİM BİR SÖZÜMÜZ VARDIR.EVE LAZIM OLAN CAMİ’YE HARAMDIR ŞEKLİNDE..” dedi.
Keşke “EFLANİ’YE DE,GEÇENLERDE SENİN YAZDIĞIN GİBİ BİR YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YAPTIRSALAR.O ZAMAN ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK ARTAR..” falan dedi.
Bu insanların TEŞVİK EDİLMESİ gerektiğini söyledi..
Gerçekten de İstanbul’da yaşayan EFLANİ’Lİ BİR İŞ İNSANI böyle bir düşünceden söz etmiş ve EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ için bir YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU yapabileceklerini anlatmıştı..
Bu konuda öyle görüşler dile getirenler oldu ki,hayret ettik..!!
İnsanların enaniyet duyguları,kibirleri ne kadar zararlı yarabbi..!!

CHP İL KONGRESİ’NDE “CHP UZUN YILLAR SONRA KARABÜK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÇIKARTTI..” YOLUNDA SÖZLER VE CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI
CHP Karabük İl Kongresi’nde “CHP UZUN YILLAR SONRA KARABÜK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÇIKARTTI..” şeklinde sözler edildi ve gerçekten de böyle oldu..
Ancak,olay daha sonra biraz değişmiş sanıyoruz.
CHP’LİLİĞİNDEN,ATATÜRKÇÜ,LAİK,CUMHURİYETÇİLİĞİNDEN,SOSYAL DEMOKRATLIĞINDAN kimsenin kuşku duyamayacağı CHP’Lİ Belediye Meclis Üyeleri,KOMİSYON SEÇİMLERİ nedeni ile ve şeklen İYİ PARTİ saflarında görünüyorlarmış.
Bu CHP içerisinde bir tartışma konusu yapılıyor ve Gazetemiz İnternet Sayfası HER TELDEN Köşesine,bu nokta da Yorumlar yollanıyor ve CHP İÇERİSİNDE, çok ciddi bir tartışma ortamı yaratmış görünüyor..
CHP BU TARTIŞMALARDAN NASIL ve NE ZAMAN KURTULACAK..?

DİKKAT EDİN KARABÜKLÜLER ; FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ “TOSYALI HOLDİNG İLE PARALEL OLUNCA..” KARABÜK’TE SERZENİŞLER OLMUŞTU.!!
KARABÜKLÜLER iyice dikkat edin,bu yazdıklarımızı anlayarak okumaya gayret edin,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ TOSYALI HOLDİNG İLE PARALEL hale gelince/getirilince,BAZI KARABÜKLÜLER BİZİM NASIL HABERİMİZ OLMAZ falan diye serzenişlerde bulunmuştu.
ÖYLE OLMADI MI..?
Bakın şimdi FİLYOS LİMANI tamamlanmak üzere ve FİLYOS LİMAN İŞLETMESİ ne olacak,burayı kime verecekler veya burasının İŞLETMESİ İÇİN BİR İHALE AÇILACAK MI..?
Şimdi ortalıkta bir fikir var..
Yıllık 25 milyon ton yük elleçleme kapasitesi olan FİLYOS LİMANI İŞLETMESİ için BAKKA kapsamında bir KONSORSİYUM KURULSUN veya BİR ANONİM ŞİRKET Kurulsun ve İŞLETME BÖYLECE BU YÖRE SANAYİCİSİNE,İŞVERENİNE VERİLSİN gibi bir fikir uç veriyor.
FİLYOS LİMANI’NA çok yakın olan EREN HOLDİNG LİMANI ton başına 10-12 dolar elleçleme parası aldığına göre,FİLYOS LİMANI içinde 10-12 dolar alındığını düşünün,YILLIK 250 MİLYON DOLAR para eder..
KARDEMİR ETRAFINDAN KURULACAK bir Şirket bu kazancı alabilir..
Hem YÖRE İNSANI kendi limanını çalıştırma imkanı bulur..
Şimdi,ortalıkta böyle bir FİKİR JİMNASTİĞİ dolaşıyor,olmayacak bir dua değil elbet,kurulacak bir KONSORSİYUM veya ANONİM ŞİRKET,bu yöre sanayicisi için de bir avantaj olabilir..
KARDEMİR ÖNDERLİĞİNDE BÖYLE BİR OLUŞUMA GİDİLEBİLİR..
İyi olmaz mı..?

EFLANİ ÇİFTÇİSİ İÇİN “GÜBRE SERPME MAKİNASI ALINMASI NOKTASINDA..” VALİ SAYIN FUAT GÜREL’İN TALİMATI VE PİYASA ARAŞTIRMASI..
EFLANİ ÇİFTÇİSİ için,çok gerekli olduğu belirtilen,GÜBRE SERPME MAKİNESİ alınması noktasında Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’İN talimatı ile TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN bir piyasa araştırması yaptığına işaret ediliyor.
Galiba böyle bir makine 45-50 bin lira civarındaymış.
Karabük TARİM İL MÜDÜRÜ Sayın ÇETİN AYVALIK ve mesai arkadaşları çok güzel çalışmalara imza atıyorlar ve bu bağlamda böyle bir makine bulunduğunda,Karabük İL ÖZEL İDARESİ kaynaklarından bu makine temin edilecek.
EFLANİ İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NE VERİLECEK..
Böylece EFLANİ ÇİFTÇİSİ ilkel gübreleme olayından kurtulacak ve daha çağdaş,daha güzel bir gübreleme sistemine kavuşmuş olacak,şimdi sözü verilen makinenin alınması bekleniyor..
Hep söylüyoruz ya..
EFLANİ’DE bir şeyler değişiyor,EFLANİ İlçesi yılların SOĞUK BEYİNLİ tarzını/tavrını terk ederek,daha proje bazlı,daha üretken bir fikri yapıya geçerek ÇAĞDAŞLIK adına ciddi adımlar atıyor..
Örneğin Ziraat Odası,Tarım Kredi Kooperatifi bu işlerin öncülüğünü yapmaya başladı,buralardan başlayan projecilik tetiklemesi,dalga/dalga yayılıyor ve EFLANİ yılların makus tarihini değiştirmeye başladı.
GÜBRE SERPME MAKİNESİ YAKINDA GELİR HERHALDE..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN ÖĞRENCİLERİ,AĞIZ/DİŞ HASTANESİ AFİLİYE OLMADIĞI İÇİN,NE BÜYÜK SIKINTILAR..!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencileri,2020 kasım ayından itibaren POLİKLİNİK EĞİTİMİNE/ÇALIŞMALARINA başlayacaklar ve bunu nerede ve hangi koşullarda yapacakları henüz belli değil.
Öncelikle AĞIZ/DİŞ HASTANESİ’NDE yapmaları düşünülebilir,ancak,anılan bu Hastane AFİLİYE değil,olsa bile,yer zaten normal Hastalarına yetmiyor ki ÖĞRENCİLER BURAYI KULLANABİLSELER..
Öğretim kadrosunu falan hiç mi hiç gündem yapmıyoruz.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN bir tek Profesörü var,o Prof. TIP FAKÜLTESİ kökenli ve DEKAN YARDIMCISI olarak görev yapıyor,bu arada,YER SORUNU,İMKAN SORUNU ÇOK BÜYÜK OLDUĞU İÇİN,AKADEMİK ÜNVANI OLAN ÖĞRETİM ÜYELERİ BURAYA GELMEK İSTEMİYORLAR.
Kaldı ki ÖĞRETİM ÜYESİ BULMAK İÇİN BİR ÇABA DA YOK..
Şimdi AFRİKA GEZİLERİ moda ve DİŞ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ aramaya pek vakit kalmıyor,ne yazık ki pek vakit kalmıyor,ancak,olayın tam burasında MEVCUT DURUMU ÇOCUKLARIMIZA YAZIK EDİLİYOR DİYE HUKUKA GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNENLER VAR MI acaba..?
Kulağımıza böyle duyumlar geldide..!!
Herkesin ortak görüşü BU ÇOCUKLARA YAZIK OLUYOR noktasında..

SAHİ..!! KARABÜKSPOR NOKTASINDA HUKUKSAL GİRİŞİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK ACABA,KAMUOYU HEM MERAK EDİYOR,HEM DE TEPKİLER
KARABÜKSPOR tam bir batağın içerisine itildi,bunu hemen herkes biliyor,öyle kabul ediyor,ancak,HUKUKSAL ANLAMDA HENÜZ HİÇBİR GELİŞİM görülmüyor..
DENETMEN OLARAK GELENLER RAPORLAR TUTTULAR..
Tutulan raporların yarım metre boyunda dosyalara döndüğü gibi tevatürler ortalıkta cirit atıyor ve ne hikmatse HUKUKSAL ANLAMDA herhangi bir gelişme olmadı..
MÜTHİŞ BİR GÜVEN EROZYONU VAR ORTALIKTA..
Açılmayan davalar nedeni ile HUKUKSAL BİR GÜVEN erozyonu hakim şu an,Kamuoyu “NEDEN BİR GELİŞME OLMADI..” noktasına,çok dikkatli bir biçimde bakıyor ve “NEDEN BİR GELİŞME OLMADIĞINI KENDİ DÜZ MANTIĞI İLE İZAHA ÇALIŞIYOR..!!”
Bu yakınlarda bir gelişme olabilir mi..?
Sanki o yönlü bazı kıpırdanmalar var..
Bekleyelim bakalım neler gelişecek.

6 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Şu anki başkan,23 nisanda sembolik olarak cocuklara makam verilir ya ,ayni onun havasında.Rekorlarla düşen bi takimin facebook gülü.Herkese laf yetistirip küfürler yagdiriyo. Kongrede yolsuzlukların uzerine gidecem, bende bu oyunun bi parcasi olacagim dedi.Gercektende oyle oldu.320 bin euro ortada yok.mehmet aytekinin biraktigi çekler yok.Ankaragucune oyundu satti 650 bine oda yok
    Nerde bu gazeteciler.Kalemini satanlar, car car yazanlar. Hicbisey olmamis gibi sus pus.Izlemeye devam.Gecen hafta amator macta 5000 evler sahasında maç vardi.Eski başkanın kurduğu takimin, saydım 637.kişi vardi.Yazik oldu Kardemir karabukspora o kadar..

  2. Doğrucu Davut

    Bu gidişle filyos liman projesinin tamamlanıp endüstri tesislerinin kurulup faaliyet başlaması en az 50 yıl alır, ne siz görürsünüz ne de ben. Ancak torunlarımız görür,yada onların çocukları. Tabi herşey yolunda giderse.

  3. Yılmaz BEŞEVLİ

    Ahmet GÖLBEK Abim.Görev yaptığım İzmir Bergamaya gelirken,Safranbolu terminalinden Adını dünyaya nam salmış Safranbolu lokumundan hem evim hemde komşulara hediye aldım.Acilen Belediyeler buralarda satılan lokumları denetlemeli.Pastanelerden satılan Lokumlar çok taze iken.Safranbolu Terminalinden aldığım lokum malesef kaç senedir orada duruyordu ,lokum ,lokum olmaktan çıkmış.diş kesmiyor.Selamlar.

  4. Anonim

    belediye temizlik isleri sorumlusundan bir ricamiz var. bizler genel olarak mahallerdeki temizlik gorevlilerinden memnunuz coplerimizde aracclar tarafindan muntazaman alınıyor tesekkurler. lakin cöpümüzü konteynre atmadan evsel atik ve geri donusum atigi olarak tanzim edip öyle birakiyoruz. gelin gorunki cop kamyonu yanasiyor ve hepsini ayni yere dolduruyorlar. yarim saat sonrada geri donusum araci geliyor hic bir sey bulamadan gidiyor. sizden ricamiz temizlik gorevlisi arkadslarin bilinclendirilmesi ve gerekli hassasiyetin gosterilmesi arz ederim.
    ahmet golbek beyin affina siginarak bu köşenin yetkililer tarafindan takip edildigini umarak ricada bulunuyorum.

  5. BOTANİKÇİ

    filyos liman projesı yapılırsa sanyı fabrıkaları lımanın dıbıne kurulur,hammde ve pazara daha yakın kım çeker yenicenin tek yonlu dar tunellerini millet çaycumaya yerleşir nufus patlaması yaşar çaycuma ,KARABUK ten göç başlar çaucumaya istıhdam arttar.şimdiden çaycumaya hayırlı olsun zonguldak bartın 27 ser km mesafede lımana kım gelır karabuk osb sanayıne.Karabuk kalkındırmamak için elinizden geleni yapın bakalım ne olaçaksa.dumanlı kentın sokakları..

  6. yolcu

    Konular ile alakalı olmasa da bu yorumların okunarak toplumsal bilgilenme olduğu kanaatindeyim. Geçenlerde buraya minibüslerdeki ayakta yolcu taşıma ile ilgili yorum yazmıştım. Dün Karabük’e giderken minibüs şoförü yolda alacağı yolculara ve minibüsteki yolculara soruyor; – Medikar yada Valilikten önce inecek yolcu var mı? diye. Ona göre ayakta yolcu alacak. Yolculardan hiç biri Medikar yada Valilikten önce inmeyeceğini söyleyince ayakta kalan bir yolcuyu sonraki araca binmesi için indirdi. Valiliğin oradan geçerken Trafik ekiplerinin denetleme yaptığını gördüm. Akşam dönüşte ise her şey yine eskisi gibiydi. 14-15 kişilik araçta telsizle verilen sayı 24 kişi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)