Her Telden (18.Temmuz.2018)

Her Telden (18.Temmuz.2018)

Yayın: 17.07.2018 22:47 |Güncelleme: 18.07.2018 08:56
Paylaş:
A+ A-

TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN,KARABÜK ESKİ MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN,AK PARTİ’DE GÖREV ALACAK GİBİ BİR BEKLENTİ..
TBMM Eski Başkanlarından,çeşitli zamanlarda Bakanlık yapmış olan,AK Parti Karabük Eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,yapılacak ilk Büyük Kongre de,AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirileceği söyleniyor.
Bilindiği gibi AK Parti 24 Haziran Seçimlerinde yüzde 7 oy kaybetti.
O nedenle AK Parti Genel Merkez kadrolarının,yenileneceği ve Partinin YEREL SEÇİMLERE yeni bir GENEL MERKEZ Kadrosu ile gideceği üzerinde duruluyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,AK Parti Kurucularından,Partinin millet ile kaynaşmasının mimarlarından olan bir isim,bu anlamda AK Partinin 24 Haziran Genel Seçimlerinde kaybettiği yüzde 7 civarında ki oyların geri kazanılması için önemli bir isim.
AK Parti BÜYÜK KONGRESİ sonbaharda yapılacak..
Bu anlamda Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN DE yer alacağına kesin gözü ile bakılan YENİ AK PARTİ GENEL MERKEZ kadrolarının işi hayli zor ve YEREL SEÇİMLER adeta yeni kadro için turnusol kağıdı görevini yapacak.
Bilindiği gibi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,24 Haziran Genel Seçiminde MİLLETVEKİLİ ADAYLIK başvurusu yapmamıştı,hemen herkese BU DÖNEM ADAY OLMAYACAĞIM,DİNLENMEYE GAYRET EDECEĞİM,gibi söylemlerde bulunmuştu.
AK Parti Genel Merkez yapısı yeniden gözden geçirilecek..
Partinin FABRİKA AYARLARINA dönmesi,24 Haziran da kaybettiği yüzde 7 civarında ki oyları geri kazanması için GENEL MERKEZ boyutunda titiz bir yapı kurulması için çalışmaların başlatıldığı da gelen bilgiler arasında..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,AK PARTİ Genel Merkezinde görev alacak gibi.

YENİCE SEÇMENİ BİR KARDEŞİM “ŞU AN İTİBARİ İLE YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN EN HAZIR OLAN,HAZIRLIK YAPAN SAYIN NAİL AYAN..”
YENİCE Seçmeni olan bir Kardeş ile uzun/uzun görüştük,kendisi fanatik olmamakla birlikte AK Parti yanlısı bir Kardeş ve objektif görüşleri olan bir Kardeş.
“ŞU AN YENİCE’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN EN CİDDİ ÇALIŞMAYI YAPAN Sayın NAİL AYAN..” dedi O Kardeş ve “Sayın NAİL AYAN’IN EKİPLERİ,YENİCE’NİN 10 MAHALLESİ’NDE EV TOPLANTILARI,SOHBETLERİ YAPIYORLAR..” bilgilerini verdi.
Yenice İlçesi’nin 10 Mahallesi varmış.
Sayın NAİL AYAN ile birlikte hareket eden,gençli/ihtiyarlı ciddi bir ekibin,bu 10 Mahalle de ev/ev çalıştıklarına dikkat çekti ve “Sayın AYAN KENDİSİ DE ANKARA’DA PARTİ FARKI GÖZETMEKSİZİN,YENİCELİ KİM GİDERSE,YARDIMINA,HİZMETİNE KOŞAR..” gibi bilgiler verdi.
Peki Sayın NAİL AYAN dışında ne olabilir gibi bir sorumuza da “Sayın NAİL AYAN’I,AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİ DE TUTAR,BENİMSEMİŞ DURUMDA EĞER Sayın NAİL AYAN DIŞINDA BİRİSİ OLURSA,AK PARTİ Sayın YILMAZ TİRYAKİ DİYEBİLİR..” dedi.
YENİCE İLÇESİNDE SİYASET,HER ZAMAN Kİ GİBİ,ÇOK HIZLI..
Sayın ZEKİ ÇAYLI ne yapacak,CHP’DE Belediye Başkan Adayı hayli çok,

ÜLKENİN GÖZBEBEĞİ,SAFRANBOLU İLÇESİ’NE,UMARIZ,DİLERİZ VE BEKLERİZ,İLÇENİN AĞIRLIĞINI KALDIRABİLECEK BİR BAŞKAN SEÇİLİR…
TARİHİN,KÜLTÜRÜN,Beşiği Safranbolu İlçesi YEREL SEÇİMLERDE nasıl bir BELEDİYE BAŞKANI seçecek,umarız,dileriz ve bekleriz SAFRANBOLU AĞIRLIĞINI kaldırabilecek bir isim seçilir..
İSMİ RANTA,ÇEŞİTLİ HOŞ OLMAYAN İŞLERE KARIŞMAMIŞ BİR İSİM OLUR..
Bu anlamda Safranbolu iyi bir seçim yapmak zorunda..
AK Parti içinde İlçe Başkanı Sayın ALİ KAYA’NIN isminden çok sık söz ediliyor,İl Özel İdaresinden Sayın MEHMET UZUN ile Sayın BAHATTİN EROĞLU isminden söz edenler var,MÜSİAD Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ideal olur diyenler var,Sayın AHMET SÖZEN olsa görüşünde olanlar var..
AK PARTİ İÇİNDEN BAŞKA İSİMLERDEN DE SÖZ EDİLİYOR ELBET..
CHP HENÜZ HİÇ SES VERMİYOR SAFRANBOLU’DA..
MHP İse Sayın MUSTAFA ÖZATA,Sayın ÇETİN İPEK,İlçe Başkanı Sayın CELAL TOKATLI gibi isimler açıkça telaffuz ediliyor ve bu nokta da İYİ Partiye hemen herkes dikkat etsin..
İYİ Parti Sayın MUSTAFA EREN’İ ikna edebilirse SEÇİMİN FAVORİSİ olabilir..
Sayın MUSTAFA EREN Safranbolu bağlamında çok/çok güçlü bir isim..
Her ne hal ise artık,SAFRANBOLU İNŞAALLAH LAYIĞINI SEÇECEKTİR..

CHP’NİN KARABÜK’TE 4 KURULTAY DELEGESİ VAR VE BU DELEGELERİN “KURULTAY İSTEYİP/İSTEMEDİKLERİNE İLİŞKİN NETLİK YOK GİBİ..”
CHP, Cumhurbaşkanı Adayı Sayın MUHARREM İNCE,Parti Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA bir aile yemeğinde “SİZ ÇEKİLİN,BEN CHP GENEL BAŞKANI OLAYIM..” önerisinde bulunmuş.
O SÖZLERLE,CHP İÇİNDE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY Toplanması için DELEGELERDEN imza toplanmasına başlandı,eğer OLAĞANÜSTÜ KURULTAY Toplayacak imza bulunursa Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN Genel Başkanlığı biter..
Peki CHP İKTİDAR İÇİN ALTERNATİF OLUR MU/OLABİLİR Mİ..?
Sayın MUHARREM İNCE’NİN Genel Başkanlığı’nda CHP İKTİDAR ALTERNATİFİ olur mu/olabilir mi,böyle bir beklenti içinde olanlar elbet OLAĞANÜSTÜ KURULTAY isteyeceklerdir..
Bize sorarsanız,CHP Sayın MUHARREM İNCE’NİN söylediği DEMOKRATİK BİR TÜZÜK hazırlayarak,YÖNETİM KADROLARINI değiştirerek ,ÖNSEÇİM ile ADAY BELİRLEYEREK İktidar alternatifi olamaz.
PARTİNİN PROGRAMINI DEĞİŞTİRMEDİKTEN,SÖYLEMLERİNİ bu programa uygun olarak,sabırla,inatla vatandaşa anlatmadıktan sonra İKTİDAR CHP için KAF DAĞININ ardındadır..
Bir ECEVİT HAREKATI YAPABİLİRLERSE NE ALA..
Şov kokan konuşmalarla CHP bir yere varamaz..

GELECEK YEREL SEÇİMLER İÇİN,BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İSTEYENLER VE “KARABÜK’E HAFİF RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMA..” OLAYI..
Hatırlarsınız,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bir ara Karabük’e HAFİF RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIĞI getirmek için çok ciddi açıklamalarda bulundu.
ÖZEL SOHBETLERİMİZDE,BİZE DE ANLATTI BU SİSTEMİ.
Hatta,biz KARABÜK BELEDİYESİ’NİN böyle bir maliyeti kaldıramayacağını söylediğimizde,kesin bir dille itiraz etti,bu sistemi Karabük’e kurup çalıştıracağı iddialarında bulundu.
Geçtiğimiz akşam “BU FİKRİNDEN VAZGEÇMEDİĞİ YOLUNDA..” mesajlar verdi Sayın VERGİLİ,sanıyoruz Karayolları ile temasa geçmiş ve “KENT İÇİ KARAYOLLARININ KARABÜK BELEDİYESİ’NE DEVİR EDİLMESİNİ İSTEMİŞ..”,eğer bunu gerçekleştirirse RAYLI SİSTEM olayını kotaracağını söyledi.
Biz yine fikrimizde ısrar ettik ve “KARABÜK BELEDİYESİ BU MALİYETLERİN ALTINDA EZİLİR..” fikrimizde direndik,Sayın VERGİLİ “MALİYETLERİN BİZİM ABARTTIĞIMIZ KADAR OLMADIĞINDA ISRAR ETTİ ve BİZ BUNU KİLOMETRESİ 1 MİLYON DOLARA YAPARIZ..” görüşünde ısrarcı oldu..
Biz “1 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM MALİYETİ 30 MİLYON LİRA CİVARINDADIR..” dedik.
Sayın RAFET VERGİLİ kesin bir dille itiraz etti ve “BİZ BUNU KİLOMETRESİ 1 MİLYON DOLARA YAPARIZ..” fikrinde ısrarcı oldu,olayın halen peşinde olduğu mesajlarını verdi..
Sayın VERGİLİ bu işi dileriz gerçekleştirir,ancak,dönem bitmek üzere..

MART 2019 TARİHİNDE,KARABÜK MERKEZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İSTEYENLER VE “HAFİF RAYLI SİSTEM..” DERSİNE ÇALIŞMAK..
YEREL SEÇİMLERİN,2019 Mart ayında yapılması kesinlik kazanmak üzere,bu Seçimlerin ERKENE ALINMASI için baş gösteren tartışma,bir anda bıçak ile kesilir gibi kesildi..
MART 2019 Tarihinde KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN Adayı olmak isteyenlerin ÇALIŞMASI GEREKEN BİR DERS var ve HAFİF RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMA konusunda ne düşündükleri çok önemli.
EĞER “DÖNEMİMDE BEN YAPARIM..” diyen varsa,dersine iyi çalışmalı.
Örneğin HAFİF RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIK olayını, Ülke genelinde, en ucuza maleden KAYSERİ BELEDİYESİ ve kilometresini 12.7 milyon lira civarına maletmiş.
Yalnız bu rakam 2011 yılı EURO KURU üzerinden 12.7 milyon lira,
Ve o zaman EURO DÖVİZ KURU 2.2. lira civarında..
“BEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI,BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM..” fikrinde olanlar,eğer ben “HAFİF RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIK SİSTEMİNİ KURACAĞIM..” diyorsanız DERSİNİZİ İYİ ÇALIŞIN..
Veya hiç gündeminizde olmadığını açık bir dille söyleyin..

MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE,KARABÜK MERKEZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İSTEYENLER VE “ARAÇ ÇAYI’NIN DÜZENLENMESİ..”
Karabük 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANI ve MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNİ,gündemine HİÇBİR YATIRIM VAADİ ALAMAYARAK tamamladı,bu anlamda çok kısır bir Seçim süreci yaşandı.
YAPILACAK YEREL SEÇİMLER ÖYLE OLMAMALI..
Örneğin,Cenabı Allahın Karabük’e bahşettiği ARAÇ ÇAYI için ne düşünülüyor,KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olmak isteyenler,bu konu üzerinde AKILCI PROJELER yapmalı değil mi..?
Daha önce ki YEREL SEÇİMLERDE,bu yönlü projeler hazırlattırıldı,YEREL SEÇİM SÜRECİNCE seçmene gösterildi,peki sonuç ne oldu,GİDİN BAKIN ARAÇ ÇAYI’NA bizzat kendiniz görün kepazeliği..
2019 MART AYINDA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK OLANLAR..!!
ARAÇ ÇAYI ile SOĞANLI ÇAYI için ne yapmayı düşünüyorsunuz..?
İsterseniz BOŞ BİR ZAMANINIZDA,SOSYAL GÜVENLİK KURUMU hizmet binasının oralardan başlayarak YENİCE IRMAK YATAĞINI bir görün,ne halde bir görün..
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ,BU SÖZLERİMİZ SİZLERE..
Bu defa projeleriniz ve kaynakları GERÇEKÇİ OLSUN lütfen..!!

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ VE KARABÜK’Ü SİMGELEYECEK OLAN ,ÇELİK CAMİ VE BU DÖNEM
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,2009 Yılın YEREL SEÇİMİNDE,Karabük’ün DEMİR ve ÇELİK ile olan ilişkisini simgelemek,sembol haline getirmek amacı ile BİR ÇELİK CAMİ YAPTIRACAĞINI açıklamıştı.
ÇELİK CAMİ HENÜZ YAPILMADI..
Bu anlamda “KARDEŞİM KARABÜK’ÜN CAMİ İHTİYACI YOK.NE GEREK VAR YENİ BİR CAMİ YAPIMINA..” gibi fikir geliştiren,düşünen olabilir ve bu anlamda ÇELİK CAMİ KARABÜK’Ü SİMGELEYECEĞİ için,böyle düşünmenin yanlışlığını vurgulamak isteriz.
Ancak,bu ÇELİK CAMİ henüz yapılamadı ve bu konuda UYGUN YER BULUNAMADIĞI üzerinde duruluyor ve KARABÜK VAİLİLĞİ’NİN bulunduğu alan bu iş için tahsis edilecek artık.
YEREL SEÇİMLERE KADAR ÇELİK CAMİ YAPILIR BİTER Mİ..?
Bize göre,bu pek mümkün görülmüyor elbet.
Daha,boşaltılan KARABÜK VALİLİK BİNASI YIKILACAK falan..

SÜREKLİ “ŞEHİR İÇİ TRAFİK SORUNUNA..” DEĞİNEN BİR OKURUMUZ VE KARDEMİR ÖNÜNDE YAPILACAK OLAN DÜZENLEMENİN SONUCU..
Gazetemiz İnternet Sitesi HER TELDEN Köşesine,hemen hergün çeşitli konuları içeren OKUR YORUMLARI gelir,PROJE RUMUZU ile yazan bir okurumuz YEREL SEÇİMLERE daha çok olduğunu vurguluyor ve ŞEHİRİÇİ TRAFİK konusuna değiniyor..
YEREL SEÇİMLERE 8 ay kadar bir zaman kaldı..
Biz istiyoruz ki,özellikle BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI akılcı projeler ve bu projelere akılcı kaynak bulma noktalarında HAZIRLIK YAPSINLAR,ne yazık ki KARABÜK GELECEĞİ noktasında fazla umutlu bir Kent olmaktan usul/usul çıkıyor..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK GERÇEKTEN SİNSİ/SİNSİ İLERLİYOR..
KARDEMİR ÖNÜNE BİR DÜZENLEME YAPILACAKTI,dileriz CUMHURBAŞKANLIĞI YÖNETİM SİSTEMİ nedeni ile bu proje ötelenmez veya Vekiller bu projeyi izlememezlik etmezler.
YOKSA ŞEHİRİÇİ TRAFİK ÇÖZÜLMEMEK KAYDIYLA TAMAMEN TIKANIR..

21 kişi görüş bildirdi

  1. Proje

    Karabük sorunlarını dile getirdiğiniz için teşekkürler Ahmet bey.ne yazıkki karabükte işler çok çok yavaş ilerliyor bir vilayetin girişi böle olmamalı derenin görüntüsü köprünün eskiliği inanın diğer illerin ilçeleri daha bakımlı ve tertipli dere ve akarsu çalışmaları bitmiş.ama burası karabük türkiyenin 10 yıl halen gerisinden geliyoruz.

  2. Cennet Yenice

    nail hocayla ilgili dedikleriniz doğru.Yeniceyede yakışır.kimsede itiraz etmez.yenicede imamlık yaptığı için herkes tarafından tanınır.

  3. CHP Delegeleri İNCE'Cİ

    CHP’NİN 4 delegesinden en az 3 tanesi kesin Muharrem İnceden yana.İl Başkanı Safranbolu İlçe Başkanı Yenice delegesi KESİN iNCE’Cİ öteki delege Merkez İlçe Başkanı,o ne yapar bilmem.Bu arada eski İl Başkanı Erdoğan Dinçel İNCE taraftarlarıyla çok sıkı temas içinde bunu bilmeyen yok.Birde milletvekili ne yapar bilinmez.O belki halen bu işlerin farkında bile deyildir.Benim çok oyum var diye konuşup durulordur.İl Başkanı yakında bakalım hanki İlçe Başkanını dövecek bunuda unutmamak lazım

  4. Ovacikli

    Karabukte değil turkiyede işler yavaş ilerliyo herşey hemen hallolmuyor vergili sözlerinde mutlaka duracaktır süre kısıtlı…küçük projeler peşinde koşmuyor büyük işleri başarma peşinde . Eminim vergili karabuk için en iyisini yapacaktır

  5. Karabüklü

    Ahmet babi inşallah dediğiniz gibi olur ve Mehmet Ali Şahin görev alır. Karabük kimsesiz kaldı gibi hissediyorum

  6. Murat aslan

    Zeki çaylı gençlere ve yenice için birşeyler yapmak isteyen herkese yardım eder arkandayız zeki başkan hangi partiden aday olursan ol yenice için hayırlısı olur

  7. Asalet

    Nail AYAN kesinlikle Yenice için çok güzel bir tercih olacaktır.Nail beyin yeniceye çok şeyler katacağina yürekten inanıyorum.

  8. Akape

    Ak parti ne verdi abi karabukde ne yaptı? Yeşil mahallede görduk adam kendine özel belediye binası yaptırdı ben ak partinin yandaşlarından başka kimseye bişey vadedecegini düşünemiyom bize gözü tok belediye reisi lazım gelen aday doymuş olsun

  9. İbrahim Hakkı

    Anlaşılan kıdemli belediye başkan aday adayı Nail AYAN bir kaç kişiyi iyi organize etmiş. Yorumlarıyla gündem belirlemeye çalışıyorlar. Gerçeklikten kopuk bir değerlendirme. Boş kabın sesi çok çıkar hesabı. Lafla peynir ekmek gemisi yürütmeye çalışıyorlar. İsmail KÖKCÜ, Ak parti seçim çalışmalarında sürekli meydanda, sahadaydı. Milletvekilleri adayları bile Yenicelilerin İsmail Bey`e teveccühünü görünce Yenice ziyaretlerinde özellikle İsmail Beyin de olmasını istediler. İsmail bey bazıları gibi sadece laf yapmaz iş yapar ve bunu da milletin gözüne sokmaz. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler…

  10. Gurbet

    Vergili dönemi kayıp bir dönem,şehir girişi ve koca boş bir meydan ,trafik sorunu, terminal bölgesindeki cay daki çöp yığınları, Kartaltepe yolu trafik sorunu,yapılan beton kaldırımlar,yapılan TCDD üst geçidi ve sorunlar,park bahçelerin bakimsizligi,kalitesiz ve her sene bozulan asfalt yol, bartın, Kastamonu, Bolu belediyelerin çalışmalarına bir bakın en yakın iller bunlar, maalesef Karabük en az 30 yıl geride

  11. Bir Garip

    Sayın İbrahim Hakkı,uslubunuza biraz dikkat.Nail AYAN ile İsmail KÖKÇÜ kadim dostlardır.Nail AYAN ın kıdemli aday adaylığından bahsediyorsun.Adam bir kere aday adayı oldu.O zaman İsmail KÖKÇÜ demi kıdemli.M.vekili aday adaylığından sonra ifadeye göre Belediye Aday adayı olacak.O zaman o da kıdemli.O zaman bak ben sana söyleyeyim.Burhanettin hoca ikinci aday adaylığına vekil oldu,yine cumhur bey ikinci aday adaylığında vekil oldu.Eğer şayet dediğin gibi Nail AYAN kıdemli ise şimdiden Nail hoca ya hayırlı olsun.Birde eleştirdiğiniz Nail AYAN bizim Ankara da elimiz kolumuz.Ankarada hastamız olur,cenazemiz olur yolda kalırız Nail Hoca yanıbaşımızda.Ben Yenicede ikamet ediyorum 30 km uzaktaki İsmail KÖKÇÜ kimin elinden tutmuş,hangi yeniceliye yardım etmiş.Bari insanları kararlarken biraz vicdanlı olalım.
    Birde siz şunu karıştırıyorsunuz.M.Vekili aday adaylığında Yeniceliler aşırı ilgi gösterdi diyerek bunun böyle olduğunu düşünüyorsunuz.Oysaki M.vekilliği geneldir.Yeniceden kim çıkarsa aynı ilgi gösterilir.Diğer beş tane yeniceli aday adayına gösterilen ilgi gibi.Ancak belediye özel.Yeniceli ile içli dışlı olanların ilgi gördüğü yerdir.
    HA birde Nail hocanın algıya ve şatafata ihtiyacı yoktur.Herkes tarafından tanınır ve sevilir.Biz onu başımızda görmek istiyoruz.O kadar.biz Nail Hocanın tuttuğu adamlar değiliz.Gönüllü onu destekleyenleriz. O zaman senide İsmail Kökçü mü tuttu.Onun askerliğinimi yapıyorsun.

  12. DEREBAŞI

    Nail Ayan a haksızlık yapıyorsunuz.Adam kıdemli ise ibrahim hakkı, o zaman Kökçü de kıdemli.Nail Ayan bir kere aday adayı oldu,Sayın Kökçü de.Ancak Nail AYAN belediyeye aday adayı oldu.Sayın kökçü ise tenisi rütbe yaparak ikinci defa belediyeye mi aday adayı olacak.Bu sefer aday olamazsa Muhtarlığamı çıkacak.onuda yapamaz çünkü kendi köylerinde muhtar abisi sabri kökçü.Yahu adamı bir köylüsü olarak ben zor tanıyorum.Yanına zor varıyorum.Ama elin tır lısı Nail Hoca bir telefonla bizi kucaklıyor.Hiç kimse babamın oğlu değil.

  13. YENİCE nin Delisi

    Yahu kardeşim siz ne anlatıyorsunuz.Zeki ÇAYLI Yenicede AKP ye zarar verirken,onunla mücadele eden ve karşısında eğilmeyen tek kişi tanırım o da Nail Hocadır.Adamın yanlışına yanlış doğrusuna doğru demiştir.Şimdi bakıyorum da zamanında zeki çaylı karşısında edilenler bükülenler meydanı boş bulunca adaylığı soyunmuşlar.Ey adaylığı soyunana AKP yi seviyor ve düşünüyorsanız Nail Hocanın etrafında birleşin.AKP ancak Nail Hocayla seçim alır.

  14. İbrahim Hakkı

    Burdan da anlasildıgı gibi ilk tesbitimde çok haklıyım. O yüzden laf yarışına girmeyeceğim. Allahtan adaylar burdaki yormlara göre tesbit edilmiyor. Adaylar netleşinceye kadarda bir daha yorum yazmayacağım. Mevlam görelim neyler, neylerse hayr eyler…

  15. Vefalı

    İbrahim Hakkı kardeşim,şunu bil yeter Nail Ayan da ismail KÖKÇÜ de bir değerdir. O yüzden değerleri yıpratmayalım.ikiside dava adamıdır.Ha biri Yeniceyle daha alakalı diğeri olmayabilir.Rabbim yenice için hayırlısını nasip etsin.

  16. memleket sevdalısı

    çok güzel kendinize güldürün böyle he bu arada ( akp ) değil ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DAHA NEYİN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN KENDİNİZE GÜLDÜRMEYİN

  17. karabuk

    BUGÜN BURADA YAZAN YENİCELİ KARDEŞLERMİZİN YORUMLARINA BAKIYORUMDA ŞAŞIYORUM KARDEŞİM BURASI YENİCELİLERİN TARTIŞMA PLATFORMUMU KARABÜKÜN SORUNLARININ DİLE GETİRİLDİĞİ AHMET ABİNİN HER TELDEN KÖŞESİMİ HAYRET EDİYORUM.İSİMLER ÜZERİNDE DURMAYA GEREK YOK BOŞUNA UĞRAŞIYORSUNUZ.ÖNEMLİ OLAN HİZMETLER.

  18. mühendis

    KARDEMİRDE MÜHENDİS MAAŞLARI REZİLLİĞİNİDE YAZARSANIZ SEVİNİRİZ

  19. Yeniceli

    Şart olsun yeniceli olmaktan utanıyorum ya yeter artık mahvettiniz bizi karabükte yeterrrr artık yazmayın artık insanlar bizden nefret ediyorlar hiç bir yerde haysiyetimizi bırakmadınız hiç bir stk kuruluşlarına partilere bizi almayacaklar siz böyle saçma sapan yazılar yazarsanız. Allah aşkına kesin artık

  20. Yeniceli

    yenicelileri katmayin boş boş konusuyosunuz hepiniz çok iyisinizde yeniceyi elestiriyosunuz ben suanki başkandan memnunum yazan kişi de birinin yandaşı heralde ?

  21. eagle

    ya arkadaşım bu yenicelilere ne oluyor anlamak mümkün değil küçücük yerde daha birlik beraberlik olmayı beceremeden karabük siyaseti hakkında yorum yapıyorlar ya komedi ötesi. sanırım küçük yerin büyük insanı olma kompleksi ile herşeye saldırıyorlar. Birileri bu arkadaşlara dünyanın yeniceden ibaret olmadığını kendilerini dev aynasında görmekten vazgeçip önce işleyişi öğrenip özümsemeyi öğretmeli artık. Yoksa kendilerini malzeme edip rezil ederek milletin ciddiye bile almadığı zümre olarak devam edecekler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli’de balıkçılar, av yasağının başlamasıyla limanlara demirledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA/ZONGULDAK/KOCAELİ (AA) – Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayan av yasağının başlamasıyla Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'de kıyıya çekilen balıkçılar, teknelerin bakımı ve ağların onarımı için kolları sıvadı.

Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı Karasu ilçesinde teknelerini kıyıya yanaştıran balıkçılar, 1 Eylül'de yeniden “vira bismillah” demek için her sene yapılan onarım işlerine başladı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, AA muhabirine, balıkçıların kötü bir sezon geçirdiğini ve umduğunu bulamadığını söyledi.

Sezonun palamutla başladığını ancak umdukları kadar avlanamadıklarını anlatan Bıçakcı, kış balıkçılığından da suyun geç soğuması nedeniyle istifade edemediklerinden bahsetti.

Bıçakcı, midye teknelerinin ise her gün 10 ton civarında midye avladığını aktararak, “Onlar için kayıp söz konusu olmadı. Ortasu teknelerimiz vardı iki üç tane. Onlar da zaman zaman hamsi avına gittiler. Birkaç sefer hamsi aldılar. Onun dışında bu seneyi kayıplarla atlattık. Umduğumuz gibi bir sezon geçirmedik.” değerlendirmesinde bulundu.

Tekneler ile ağların bakımının yapılması gerektiğine değinen Bıçakcı, “Ağlarımızı da elden geçireceğiz. Önümüzdeki sezona hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Geçen sezon umduğumuzdan fazla palamut çıktı. Bu sene hiç olmadı. Tahmin ediyorum, önümüzdeki sene yine palamutta patlama yaşayacağız.” diye konuştu.

İlçede 18 yıldır balıkçılık yapan Ekrem Aydın, geçen seneyle bu sezon arasında çok fark olduğuna işaret ederek, “2022'de süper balıkçılık oldu. Geçen sezon inanın 4 palamut yakaladım. Şimdi de bakım yapıyoruz. Bu seneden çok ümitliyiz.” dedi.

– Zonguldak

Zonguldak Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Şahin Sarıtaş, gazetecilere, istedikleri gibi bir sezon geçiremediklerini söyledi.

Özellikle palamut bakımından balıkçıların bekledikleri parayı kazanamadıklarını anlatan Sarıtaş, “Tuttukları balıklar anca masraflarını karşıladı. Kalkanda da başta güzel balık vardı ama sonra o da bitti. Şimdi ise balıkçılar ağlarını onarıp teknelerini tamir etmeye başladı. Bu sezon balıkçılık anlamında zayıftı.” şeklinde konuştu.

Sarıtaş, önümüzdeki yıl bereketli bir sezon geçirmek, bu sayede vatandaşlara ucuz balık satmak istediklerini sözlerine ekledi.

Balıkçı Şafak Göktepeli, yeni sezon hazırlıkları için kayıklarına bakım yaptıklarını belirterek, “Burada palamut olmayınca sezon kötü geçiyor çünkü küçük kayıkçılarımız var. Ağ kayığımız çok az. Bunlar çoğunlukla palamuttan ve çinakoptan geçimini sağlayanlar. İnşallah seneye diyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Kocaeli

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de av sezonu yasağının başlamasıyla endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol araçları limana yanaştı. Ereğli Limanı'na demirleyen balıkçılar, ağ ve teknelerinin bakım ve onarımını yapıyor.

Balıkçılık yapan 33 yaşındaki İsmail Erdoğan, meslekte ailesinin 3. kuşağı olduğunu, işi babasından öğrendiğini anlattı.

Bu sezon hamsi bolluğu yaşandığını aktaran Erdoğan, “Sadece hamsi var dersek yeridir. İstavrit küçük, onun için bakmadık; palamut ve lüfer bu sezon yoktu. Önümüzdeki sezon için balıkçı ağabeylerimiz, reisler palamut ve lüferin bol olacağını belirtiyor. Şu anda yasağa girdik, şimdi ağalarımızı ve teknelerimizi bakıma aldık.” diye konuştu.