Her Telden (18.Temmuz.2019)

Her Telden (18.Temmuz.2019)

Yayın: 17.07.2019 23:56 |Güncelleme: 18.07.2019 09:43
Paylaş:
A+ A-

KREDİ YURTLAR KURUMU,RESTORANT VE KANTİN HİZMETLERİ İHALESİNE,8O CİVARINDA FİRMA KATILMIŞ VE İYİ İZLEYİN KİM/KİMLER ALIYOR.
Karabüklüleri bir kez daha DİKKAT ETMEYE çağırıyoruz,KREDİ YURTLAR KURUMU’NUN Restorant ve kantin işletmeciliği ihaleleri var,bu konulara ilişkin 80 civarında FİRMA TEKLİF VERMİŞ.
80 FİRMA BU KONULARA İLGİ GÖSTERMİŞ,TEKLİF VERMİŞ.
Şimdi İZLEYİN BAKALIM,kim/kimler TERCİH EDİLECEK..
Biliyorsunuz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Eski Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Siyasete girmeden önce,KREDİ YURTLAR KURUMU’N DA çok ama çok etkin YÖNETİM KADROLARINDA bulunmuştu..
Sayın BURHANETTİN UYSAL o bünyeyi çok/çok iyi bilir elbet..
Şimdi KARABÜK İÇİNDEN,KARABÜK DIŞINDAN 80 civarında FİRMA İHALELERE ilgi göstermiş bulunuyor,TÜM SİYASİ PARTİLER ve KARABÜK KANAAT ÖNDERLERİ gelişmeleri yakından izlesinler bakalım.
BU İHALELER,ÖYLE SIRADAN RAKAMLARLA İFADE EDİLMİYOR..
Mali Portresi 20-25 Milyon lira veya biraz daha üstü..!!
AK Parti-CHP-MHP-İYİ Parti-SP başta tüm Siyasi Partiler izlesinler..
Bakın bakalım neler/neler gelişecek..!!

KREDİ YURTLAR KURUMU,RESTORANT VE KANTİN İHALELERİ “YALNIZCA KARABÜK’TE YAPILMIYOR ELBET..”,AMA,BİZİM İÇİN KARABÜK ÖNEMLİ
KREDİ VE YURTLAR KURUMU,Restorant ve Kantin İşletmeciliği ihaleleri,yalnızca KARABÜK ÜNİVERSİTESİ için yapılmıyor elbet,YURDUN DÖRT BİR YANINDA Kİ Üniversite Yurtları için de yapılıyor.
BU İHALELER ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
Bu işlerin MALİ PORTRESİ MİLYARLARLA ifade edilen rakamları kapsıyor ve böylesine YAĞLI/BALLI BİR BÖREK durumu var ki,birçok çevrenin iştahını kabartmaması mümkün değil.
BU İHALELERDE İDARENİN İRADESİ,İDARENİN TASARRUFU çok etkin oluyor,yok fiyat kırımıydı,yok bilmem neydi pek önem arz etmiyor galiba ve bu anlamda İDARENİN ELİ ÇOK RAHAT.
İDARENİN ELİ RAHAT OLUNCA,SİYASET KURUMU böyle bir işe ilgi göstermez mi,herhalde gösterir,öyle olunca da bu işlerin bir ayağın da İdare bir ayağın da Siyaset olabilir mi..?
Bizim için KARABÜK ÖNEMLİ ELBET..
İzleyelim bakalım 80 Firma içinden kimler tercih sebebi olacak..
SİYASET KURUMU DA çok/çok yakından izlesin bu gelişmeleri..!!

MÜLKİYETİ KARDEMİR’E AİT OLAN,KARDEMİR’İN “KARABÜKSPOR’A TAHSİS ETTİĞİ..” HASAN DOĞAN TESİSLERİ GALİBA SORUN YARATACAK..
Biliyorsunuz,Yenişehir/Şirinevler Bölgesi’nde,mülkiyeti KARDEMİR’E ait olan HASAN DOĞAN Tesisleri var ve KARDEMİR bu tesisleri KARABÜKSPOR’A tahsis etmiş veya kiraya vermiş bulunuyor.
KARABÜKSPOR’DA,bu tesisi,bir başka FİRMAYA KİRAYA VERMİŞ.
Anlayacağınız KARABÜKSPOR buradan belirli bir gelir elde ediyor..
Ancak,sanıyoruz,KARABÜKSPOR ile HASAN DOĞAN Tesislerini çalıştıran Firma arasında ciddi sorunlar çıkmış ve olay süratle hukuka intikal etme durumunda..
Sonuçta KARDEMİR iyi niyetle KARABÜKSPOR’A verdiği bu tesis nedeni ile BAŞININ AĞRIYACAĞI bir sürece doğru gidiyor,KARDEMİR ile KARABÜKSPOR arasında yapılan Sözleşme de KARABÜKSPOR’UN bir başka Firmaya burayı KİRAYA VERMESİNDEN tutun da,EMLAK VERGİLERİNİ kadar sorun var
“OLAY HAYLİ CİDDİ BOYUTLARA GELMİŞ ..” gibi bilgiler var.
KARDEMİR,anılan HASAN DOĞAN Tesislerini,KARABÜKSPOR’A tahsis etmiş veya kiralamış,KARABÜKSPOR,anılan tesisi,BİR BAŞKA FİRMAYA kiralamış,şimdi olay süratle hukuka gidiyor veya gitti..
GÖRECEKSİNİZ Kİ,olayın bir ucuna KARDEMİR dahil edilecek.
KARDEMİR malı ve iyi niyeti ile HUKUK ZEMİNİNE dahil edilecek..!!
Taraflar iyiden iyiye gerilmişler gibi görünüyor..

KARABÜKSPOR ÇEVRELERİ “YALAN RÜZGARLARI İLE NEREYE KADAR VARABİLİR..” ÖNCE TÜRK METAL,SONRA SADETTİN SARAN YALAN HABERİ
HİKMET FERİDUN TANKUT ve birlikte çalıştığı arkadaşları döneminde KARABÜKSPOR batırıldı/bitirildi ve 196 milyon lira borçla bırakıldı ve ne yazık ki bir sona doğru gidiliyor..
KARABÜKSPOR ÇEVRELERİ YALAN RÜZGARLARI İLE ZAMAN GEÇİRİYOR.
Önce TRANSFERLERİ AÇACAĞIZ gibi yalanlar söylendi,KARABÜK ile kavga edilerek KARABÜKSPOR’A  DESTEK VERİLMİYOR denildi,şimdi de TÜRK METAL Sendikası el atıyor yalanı çıktı ortaya,o olmadı Sayın SADETTİN SARAN ismi gündeme getirildi.
Bütün bunlar KARABÜKSPOR’U BATIRAN/BİTİRENLERİ gözden kaçırmak için.
YALAN HABERLERİ UÇURARAK NEREYE VARILABİLİR..?
KARABÜKSPOR’U BİTİREN/BATIRAN HİKMET FERİDUN TANKUT ve ekibi..
Bunun unutturulmaya,bunun gözden kaçırılmaya çalışılması yanlış..!!

OLASI BİR HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİNDE,AK PARTİ KARABÜK ESKİ MİLLETVEKİLİ VE İKİ DÖNEM BAKAN YARDIMCILIĞI YAPMIŞ,SAYIN M.CEYLAN..
Şimdi,bir HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ olacağına ilişkin haberler gündemde,Sayın CUMHURBAŞKANI bu konu için “SİPARİŞLE HÜKÜMET DEĞİŞİMİ OLMAZ..” gibi yaklaşımlar gösteriyor,ancak,bu yönde güçlü bir beklenti var gibi.
Belirli mihraklar “OLASI BİR HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİNDE,DAHA ÖNCE BAKAN YARDIMCILIĞI YAPMIŞ,AK PARTİ İLE BAĞINI HİÇ KESMEMİŞ VE PARTİLİLİĞİ İLE ÖNE ÇIKMIŞ İSİMLER,BAKAN YAPILABİLİR..” gibi bir mantık yürütüyorlar.
Böyle bir değerlendirme,bir Karabüklü olarak,hemen aklımıza Sayın MEHMET CEYLAN’I getiriyor elbet,Sayın MEHMET CEYLAN beklenen o yönlü gelişmeler olursa,BAKAN YAPILIR MI..?
Böyle bir gelişme BATI KARADENİZ BÖLGESİ için ideal olur elbet.
Keşke böyle bir gelişme yaşansa.
Başta KARABÜK neler kazanır,ne sorunları çözülür değil mi..?

BAYIR MAHALLE CİVARINDA Kİ “KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLEN YERLERDE..” TAAHHÜT ALINARAK İŞYERİ AÇMA RUHSATI VERİLİYOR
Yıktırılan Karabük Eski Devlet Hastanesi’nin hemen arka tarafından başlayan ve çok geniş bir alanı kapsayan KENTSEL DÖNÜŞÜM BİLGESİ alanı içinde kalan İŞYERLERİ kiraya verilemiyordu.
BURALARA İŞYERİ AÇMA RUHSATI VERMEK YASAKTI.
Şimdi KARABÜK BELEDİYESİ bir kolaylık getirdi ve “EĞER KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI BAŞLADIĞINDA,İŞYERİNİ KAPATMAK ÜZERE BİR TAAHHÜT VEREN OLURSA,GEÇİCİ İŞYERİ AÇMA RUHSATI VERİLECEK..” deniliyor.
BU GERÇEKTEN BÜYÜK KOLAYLIK.
O civarda,çok boş işyeri var.
Buraları kiralamak isteyenler İŞYERİ AÇMA RUHSATI verilmediği için,kiralama yapmıyorlardı ve yıllardır boş duran dükkanlar,çok geniş işyerleri vardı.
ÜLKENİN ve KARABÜK’ÜN BU HALİNDE,KENTSEL DÖNÜŞÜM için inşaat yapmak/yapabilmek çok ama çok zor,o nedenle TAAHHÜT VERİP işyeri kiralayanlar çok uzun yıllar buraları kullanabilirler..
BÖYLE BİR KOLAYLIK GETİRİLMİŞ DURUMDA..
Şimdi bu civarın hareketlenme dönemine girilmiş bulunuyor..
Yıllardır boş duran işyerleri,dükkanlar,atölyeler kiraya verilebilir..
Karabük açısından çok önemli bir gelişme oluyor..

CHP KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇAKIR İLE RAHMETLİ ADNAN OVACIK’IN CENAZE MERASİMİNDE UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİK
Ülkemizde cenaze törenleri,bir/birlerini uzunca süreler görmeyen insanların bir araya geldikleri,hasret giderdikleri,ortak hüznü,acıyı birlikte yaşadıkları bir arena oluyor.
Bu arada içerikli sohbetler de yapılıyor.
Dün çok Sevgili dostumuz,arkadaşımız ADNAN OVACIK’IN (Trenci Adnan’ın..) cenazesinde de aynı manzaralar yaşandı,örneğin çok uzun süredir görmediğimiz Emekli Bankacı MEHMET OVACIK’I gördük,ortak arkadaşımız Sevgili HÜSEYİN EKEN (Köylü Hüseyin..)ile kendisinden bahsederken,Sevgili MEHMET Kardeş ile karşılaştık.
Bu arada CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile uzun/uzun sohbet ettik,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’NİN Basın Toplantısından geliyormuş.
KARABÜK ve SAFRANBOLU üzerine hayli sohbet ettik.
Rahmetli ADNAN OVACIK üzerine sohbet ettik.
CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR çok umutlu tablolar çizdi.
CHP’NİN İKTİDARA HAZIR OLDUĞUNU ısrarla,inatla söylüyor Sayın ÇAKIR.

SAYIN ÖMER LÜTFİ ÖZ,SAYIN BÜLENT GEDİKLİ,SAYIN MEHMET ERDOĞAN VE SAYIN OSMAN KAHVECİ, KARDEMİR’İN GEÇMİŞİ,YAŞADIKLARI..
KARDEMİR Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın ÖMER LÜTFİ ÖZ,Sayın BÜLENT GEDİKLİ,Sayın MEHMET ERDOĞAN ile Sayın OSMAN KAHVECİ,mutlaka yararlı hizmetler veriyorlardır,buna yürekten inanıyoruz.
Sayın OSMAN KAHVECİ,geçmişte KARDEMİR’İN geçirdiği,KARDEMİR’İN yaşadığı merhaleleri,mutlaka biliyordur,zira,Karabüklüdür,zira Karabük Milletvekilliği yapmıştır.
Sayın ÖMER LÜTFİ ÖZ,Sayın BÜLENT GEDİKLİ,Sayın MEHMET ERDOĞAN’A KARDEMİR’İN yaşadıkları anlatıldı mı veya merak edip öğrendiler mi bilmiyoruz.
Öncelikle,eğer KARDEMİR bugün bacaları tüten,geleceğe güvenle bakan,müthiş atılımlar yapan bir SINAİ TESİS/FABRİKA ise,bunu kesin ve net biçimde Sayın MUTULLAH YOLBULAN Rahmetli ile Sayın KAMİL GÜLEÇ’E borçludur.
Bu ikili KARDEMİR’İ hammadde alamayan,işçisine maaş ödeyemeyen, “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” noktasından alarak,bugünlere gelişin ana yollarını döşemişlerdir,bireysel risklerini kullanmışlar,bunun için ceza,bunun için bedel ödemişlerdir.
BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ iyi hizmet veriyorlardır.
Ancak,o belalı,o kötü günleri yaşamadılar.
KARDEMİR artık geleceğe güvenle bakıyorsa,bu iki isim sayesindedir..

SAHİ..! CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN,BİR ARALAR “KENEVİR ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ..” NE OLDU..
Hatırlıyor musunuz,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,uzunca bir süre önce,Ülkemizde KENEVİR EKİMİNE ağırlık verileceğini söylemiş ve çok büyük bir heyecanlanma yaşanmıştı.
Örneğin EFLANİ İLÇESİ’NİN hemen KENEVİR EKİMİNE geçebileceği üzerinde çalışmalar başlamıştı ve EFLANİ Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ hazırlıklara girişileceği yolunda bilgiler vermişti.
NE OLDU KENEVİR EKİMİ ACABA..?
Kaldı ki KENEVİR BİTKİSİ ilaç sanayi,savunma sanayi,otomotiv sanayi,tekstil sanayi gibi çok geniş bir alanda kullanımı olan bir doğa harikası ve bu anlamda KASTAMONU çok önde giden bir İl.
NE OLDU KENEVİR EKİMİ ACABA..?
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,bu bitkinin ekimi noktasında,gerekli işaretleri verdi,ancak,daha sonra GIDA/ TARIM VE/HAYVANCILIK Bakanlığının ilgi birimlerinden bir ses çıkmadı..
KASTAMONU KENEVİR EKİMİNE DEVAM EDİYORMUŞ.

6 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    kac yildir oldugu gibi karabukspor hakkinda yine uyutuluyoruz. millet kamplarda yeni transferlerle eskiler uyum saglama asamasinda. ya biz nerdeyiz? takim cikaracak kadar oyuncumuz kaldimi? birakin transferi elimizdekileri tutabildikmi? neden bununla ilgili haberler yapilmiyor? ne oldu sendikanin kulube yatirmadigi aidatlar, sponsorluklar, mahkemeler? benim aklim hala karabukspor gecesinde eski baskan tankutla yeni baskanin yan yana gulerek vermis olduklari fotografta. bu nasil is…..?

  2. Ali ünal

    Takimi bu adama tahliye ettiriyorlar.Bir.oyuncuya 2 trilyon istemis
    Amaç belli.Aytekini niye yedikleri belli oldu.Namalda görevini yaptı.Bu adamin önünü açtı.

  3. BİR BİLEN

    Karabük’te geçmişte yapılan her işte Sn Ceylan’ın önemli katkıları var. Başta KARDEMİR’in borçlarından kurtarılması. Doğalgaz, Karasu , Eğitim Araştırma hastanesi, Safranbolu Hastanesi, Eflani Hastanesi, Stadyumun yenilenmesi ,Şehirlerarası Sıcak Asfaltlı yollar, Üniversite, Okullar, Yurtlar vb. Katı Atık Tesisi içinde elinden geleni yapmıştır. Sn Ceylan Bakan yardımcılığı sırasında bu proje içinde Bakanlıktan milyon TL nin üzerinde yardımlar gönderdi. Bilmeden konuşmayalım. Haksız ithamlarda bulunmayalım.

  4. Gönderen

    Konu ile ilgili beş altı gün önce haberler çıkmıştı.
    Kenevirde tohum sıkıntısı vardı. Vezirköprü ilçesine bağlı Narlısaray mahallesinde 150 yıllık tohumları çoğaltma için uğraşılıyormuş. Bu ilçede kenevir ekilen arazi 6 dönüme kadar düşmüş. Kenevir izni ile bu sene hareketlenme yaşanmış…
    Samsunda bu sene 160 dönüm araziye 10 ton kenevir ekilmiş. 100 ton tohum elde edilmesi bekleniyor. Elde edilecek tohumla seneye 2 bin dönüm ekilecekmiş.
    Kenevir tarımı el gücü ile yapılıyormuş. Makineleşmeye geçilmesi düşüncesi varmış. Samsunda ekilen kenevirler 5 metre boya ulaşmışlar.
    Vezirköprü’de Kenevir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmiş. Altyapı çalışmalarına başlamışlar.
    Kenevir ekimi izni verilen bölgelerde kenevir ekmek isteyenlerin gözü Narlısaray’daki tohumlardaymış……

    Kastamonu’da Taşköprü ilçesinde ekiliyor. Ama yok denecek kadar az sanırım. Eskiden urgan falan yapılıyormuş…
    Kenevir dedikleri uyuşturucu elde edilen cinsi değil. Endüstiriyel kenevir deniliyor. Bildiğimiz kendir yani….

    1 dönüm kenevir 25 dönümlük ormanın ürettiği oksijeni üretiyormuş. Havayı temizlemek için Kardemir etrafına dikmek lazım aslında….

  5. önemli degil

    sayin bir bilen kusura bakmayin. megerse biz hic bir sey bilmiyormusuz. karabukte cakilan her civiyi sayin ceylan cakmis megerse. bur kere kardemirin borclarini omu odedi? yoksa yolbulan yada gulec, yucel ailelerinin sahsi senet ve ceklerimi, yoksa calistigi 10 yil boyunca 6 sene sifir zammi kabul eden, elinden %42 zammi alinan iscimi? egitim arastirma hastanesi yapildida kapanan hastanelerimiz ne olacak? safranbolu hastanesinin hayirseverler tarafindan yaptirilan kisimlari ne olacak? universitede yapilan binalara bakin kac tanesini kardemir yaptirdi? yapilan kac tane yurt var hayirseverler tarafindan yapilip devlete bagislanan. illaki sayin ceylanin emekleri vardir ama her sey devlet adamliginin geregidir. gorev yapmistir.karsiligini almistir.

  6. İsmim Açık ve Net Karabük'ün Evladı Mert YARDİBİ

    Gerçekleri söylemek gerekir…
    Bir Karabüklü olarak imreniyoruz dostlar. Kayseri, Adana, Trabzon kadar tutkun olsak birbirimize yetiştirdiğimiz değerlere ne iyi olur.
    Kim mi kazanır Sen, Ben, Karabük kazanır. Herkes kazanır.
    Düşünelim mi biraz ne dersiniz?
    Kayseri’yi sayalım mı? Sayın Özhaseki, Sayın Hisarcıklıoğlu, Sayın Hulusi Akar ve niceleri… Trabzon öyle… Adana öyle… Ya Karabük??
    Sayın Mehmet Ali Şahin, Sayın Mehmet Ceylan … Devletimizin çok önemli noktalarında görev yapmış ve yapmaya da devam ediyorlar. Ya hu seversin sevmezsin yıllardır bu ülkeye Karabükümüze çatır çatır hizmet ediyorlar. Nerden mi biliyorum Şahidim de ordan. Dedik ya Gerçekleri söylemek lazım. Üniversite kurulduğunda ödenekler Karabük Üniversitesine aktarıldığında kim Kalkınma Bakan Yardımcısıydı? Karasu da su olduğunu DSİ bilmezken kim yerini tespit ettirdi? Ya Eğitim Araştırma Hastanesinin ödeneklerinde kimin emeği var dersiniz? Doğalgaz’ın gelmesi, Kardemir’imiz 2002 yılında batma noktasına gelmişti. Ayağa kaldırmak için azami gayreti gösteren kim yada kimlerdi? Kalkınma Bakakn yardımcısı iken Filyos Liman ihalesini programa kim aldırdı dersiniz? Stadyum, Sıcak Asfaltlı yollar ve daha niceleri… Bilen bilir Ben yaptım Ben Yaptım diyen biri midir Sayın Ceylan? Söylemediği için mi suçludur? Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı döneminde Karabük il ve ilçele belediyelerine, Özel İdareye Bakanlık ve Bağlı/ilgili kurumlarından gelen nakdi yardımlar ve araç yardımları acaba nasıl çıkmıştır bilen var mı? Peki kime gitmiştir bu yardımlar Sana, Bana, Hepimize…
    Gelelim Katı Atık Bertaraf Tesisi konusuna…
    Sayın Ceylan göreve geldiğinde gördü ki Belirlenen Alan Başka, ÇED verilen alan başka, sonra kayma olup da paraların uçtuğu alan başka… Ne enteresan olmuş… Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılması Belediye ve KARÇEV’in görevidir. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısının değil. Ama basın kayıtları mevcut artık günümüzde Sayın Ceylan düşmedi mi yollara bakınız. Alanı gösterin bakanlıktan gereken neyse emrinizdeyiz demedi mi?
    Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’nin ÇED Raporu’nun ne kadar hızlı çıktığını bilen bilir. Memleketimize hizmet eden insanları karalamak hangi vicdana sığar, hak hukuk yok mu hiç? Gayretullaha dokunmaz mı?
    Değerli Dostlar
    Hepimiz biliriz yeri gelir bir bürokratla görüşmek ne zordur. Randevu alınamaz. Görüşülmez.Görüşülmez.Görüşülemez.
    Sayın Ceylan’ın 20 yılı aşkın süredir telefonu aynıdır ve telefonu da kapısı da herkese açıktır. Şahidimdir.
    Sonuç olarak Yetiştirdiğimiz değerlere sahip çıkalım en azından onlar daha nicelerini yetiştirsin diye…Memleket için…
    Saygılarımla

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Papara’da sabit işlem ücretiyle 80’den fazla ülkeye para transferi sağlıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Papara, yurt dışı para transferi ürününün kapsamını 5 kıtada 80'den fazla ülkeye genişletti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre yurt dışına para transferinde kullanıcılarına sabit işlem ücretiyle 7/24 para gönderme imkanı sunan finansal teknoloji şirketi Papara, para transferi yapılabilecek ülke sayısını 80'in üzerine çıkardı.

19 milyonun üzerinde Papara kullanıcısı 5 kıtada aralarında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Filipinler, Kenya ve Peru'nun da yer aldığı 80'den fazla ülkeye para transferini diledikleri zaman dakikalar içinde gerçekleştirebilecek.

Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Krallık'ın yanı sıra, Papara kullanıcıları artık Kuzey-Güney Amerika ve Asya ülkeleriyle birlikte Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'a da hızlı, kolay ve güvenli bir biçimde para transferi yapabilecek. Papara, yurt dışına para göndermek isteyenlerin sürpriz maliyetlerle karşılaşmaması için ülkeye göre değişen sabit transfer ücreti uyguluyor.

– Avrupa'ya yapılan transferlerde sabit işlem ücreti 1 avro

Papara'da Avrupa ülkelerine yapılan transferlerde sabit işlem ücreti 1 avro, Birleşik Krallık'a yapılan transferlerde 1 sterlin ve Amerika'ya yapılan transferlerde ise 2,5 dolar olarak uygulanıyor. Uygulanan işlem ücreti, gönderilen tutara göre değişmezken kullanıcılar aylık toplam 10 bin avro transfer limiti dahilinde gerçekleştirecekleri her transfer işleminde yalnızca ülke bazında belirlenen sabit ücreti ödüyor. Yurt dışına para gönderirken kullanıcılar, lansman dönemi boyunca gerçekleştirecekleri ilk para transferinde işlem ücreti ödemiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Papara Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kenci, bugüne kadar toplamda 30 binden fazla işlem gerçekleştirildiğini belirterek, “Herkese daha hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli finansal ürünler geliştirmek için çalışan Papara, sınırları kaldırmayı seven bir şirket. Yurt dışı para transferi ürünümüzün 80'den fazla ülkeye genişlemesiyle birlikte kullanıcılarımıza daha kapsayıcı bir deneyim sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bireysel kullanıcılarımız için Papara'nın finansal evreni yurt dışı para transferi, sigorta ve yatırım ürünleriyle zenginleşmeye devam ediyor. Finansal 'Super App' olma yolculuğumuzda emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.