Her Telden (19.Ekim.2015)

Her Telden (19.Ekim.2015)

Yayın: 19.10.2015 08:35
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR,İLERLEYEN SÜREÇTE “EKONOMİK SIKINTIYA DÜŞERSE,SİYASET KURUMU YARDIMCI OLUR MU..?” VE ÇİN..
KARDEMİR 1999-2003 yılları arasında MÜTHİŞ BİR EKONOMİK KRİZE girmişti ve O Dönemin KARDEMİR Yöneticileri,yine,O Dönemin Hükümet Üyelerine “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” şeklinde mesajlar yolluyorlardı.
ALACAKLILAR KAPILARI AŞINDIRIYORLARDI..
Karabük o süreçte,tam anlamı ile,dibe vurmuştu,özellikle BEŞBİNEVLER,100 YIL MAHALLESİ civarında evi olanlar “YAKIT PARASINI ÖDE,KİRA İSTEMEM..” şeklinde ev kiraya veriyorlardı..
SONRA ORTAM DÜZELDİ..
Ancak,şu an KARDEMİR çok ciddi bir ÇİN HALK CUMHURİYETİ baskısı altında bir türlü fiyat oluşturamıyor,2015 yılı ZARAR ile geçileceği kesinleşti.
DÖVİZ OLARAK,CİDDİ BİR BORÇ STOKU VAR..
İlerleyen süreçte,KARDEMİR’İN “BORÇLARINI,YENİDEN BORÇLANARAK KAPATACAK..” gibi görünüyor ve bunu açıkça dile getiren etkili/yetkili insanlar var.
Peki,sıkıntı büyürse “KARDEMİR’E SİYASİ DESTEK GELİR Mİ..” 1 Kasım Erken Genel Seçiminden sonra kurulacak TEK BAŞINA veya KOALİSYON HÜKÜMETİ sıkıntı büyüdüğünde KARDEMİR’E DESTEK VERİR Mİ..?
Örneğin İŞÇİLERE ÜCRETSİZ İZİNLER VERİLİR Mİ..?
Bu Konular KARABÜK AÇISINDAN gerçekten çok/çok önemli..

ALLAH KORUSUN “BİR EKONOMİK KRİZ ESNASINDA,KARDEMİR’E DEVLET BANKALARINDAN KREDİ VERİLMESİ..”
Allah Korusun,KARDEMİR 1999-2003 yıllarında çok ciddi bir EKONOMİK SIKINTI yaşamıştı ve ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ İZİN veriliyordu..
KARABÜK O SÜREÇTE DİBE VURMUŞTU..
KARABÜK Cadde ve Sokaklarında ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTILMIŞ yüzlerce,binlerce KARDEMİR ÇALIŞANI geziyordu,öylesine bir süreç yaşanmıştı KARABÜK’TE.
KARDEMİR şu an itibarı ile ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen UCUZ DEMİR ÜRÜNLERİNİN baskısı altında,KARDEMİR 2015 yılını ZARAR İLE KAPATACAK.
Olayın tam bu noktasında ÖDEME VADESİ GELEN döviz karşılığı BORÇLARI VAR ve bunların ödenmesi sırasında KARDEMİR sıkıntı çeker mi,çekebilir mi..?
KARDEMİR üzerinde çok etkili bir isim “BORCU,BORÇLA KAPATMA DÖNEMİNE GİREBİLİRİZ..” dedi,iyi de ÖZEL BANKALAR bu nokta da KREDİ VERİR Mİ,verirken neleri TEMİNAT ister,REHİN ister.
O zaman işin ağırlığı DEVLET BANKALARINA binebilir..
DEVLET BANKALARINDAN KREDİ noktasında SİYASETİN KAPISINA DAYANILMASI gerekebilir,işte BU NOKTA OLDUKÇA önemli,oldukça düşünülmesi gereken bir konu..
KARDEMİR ile SİYASET ilişkileri çok önem arz edecek..

SİYASET KURUMU,KARDEMİR GİBİ,MİLLİ MÜESSESELERE KOL KANAT GERER VE GÜMRÜK VERGİLERİNİ AYARLAR MI.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ piyasaları,adeta,darmadağın etti/ediyor ve özellikle KÜTÜK DEMİR PİYASALARINI ele geçirdi,ucuz fiyat uygulaması ile piyasalara göz açtırmıyor.
ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN ithal edilen KÜTÜK DEMİRDEN yüzde 22.5 GÜMRÜK VERGİSİ alınıyormuş,bu Gümrük Vergisinin arttırılarak MİLLİ MÜESSESELERİN kollanıp gözetilmesi için BİR DİZİ GİRİŞİM YAPILDI diye biliyoruz.
BİR SONUÇ ÇIKMADI.
Bu konuda DEVLET BÜROKRATLARINA gerekli bilgiler verildi,gerekli izahlar yapıldı,”ÇİN UCUZ KÜTÜK DEMİR İLE BİZİ BİTİRİYOR.MİLLİ SANAYİMİZ ÇOK BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR..” şeklinde görüşler aktarıldı..
BİR SONUÇ ÇIKMADI,GÜMRÜK VERGİSİ AYNI KALDI..
1 Kasım Erken Genel Seçiminden sonra oluşacak TBMM ve O TBMM’DEN çıkacak HÜKÜMET,ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN Milli Müesseseler üzerinde yarattığı bu baskıyı azaltacak mı..?
NE DERSİNİZ,AZALTACAK MI,AZALTIR MI..?
KARABÜK bu konuda çok ama çok sıkıntı yaşıyor ve yaşanan bu sıkıntının gelecekte,daha da,artacağı besbelli,ancak,SİYASETÇİLERİMİZ böyle bir konuya hiç mi hiç değinmiyorlar..
GERÇİ TABANDAN DA BİR ZORLAMA YOK YA..!!

KARABÜK’ÜN YERLEŞİK NÜFUSU “90 BİNİN ALTINDA MI..” VE 113 BİN RAKAMI ÜNİVERSİTELİLERLE Mİ ÇIKIYOR…?
Çok önemli bir SİYASETÇİ,çok önemli bir iddia dile getirerek “KARABÜK’ÜN YERLEŞİK NÜFUSU 90 BİNİN ALTINDA..” dedi ve 113 bin nüfusun ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ çıktığını ileri sürdü.
“GERÇEK NÜFUS 90 BİN CİVARINDA..” dedi.
Tabela da yazan 113 BİN NÜFUSUN yerleşik nüfus olmadığını,GELİR/GEÇER NÜFUS Olduğunu söyleyerek “BİZ 113 BİN NÜFUSU NE YAZIK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUYORUZ.KARABÜK’ÜN YERLEŞİK NÜFUSU 90 BİNİN BİLE ALTINDA..” iddiasında bulundu.
“KARABÜK YATIRIM ALMIYOR..” dedi.
“KARABÜK’E GELİP YERLEŞEN YOK..” dedi.
Bizde kendisine “KARDEMİR 1999-2003 YILLARINDA Kİ GİBİ BİR KRİZ YAŞARSA NE OLUR..” diye sorduk ve tek cevabı “ALLAH KORUSUN..” oldu.
“ALLAH KORUSUN ÖYLE BİR İHTİMAL KARABÜK’Ü KASABA HALİNE GETİRİR.KARABÜK ÇOK BÜYÜK DARBE YER,ÇOK GÖÇ VERİR..” gibi ihtimallerden söz etti..
“KARABÜK’ÜN YERLEŞİK NÜFUSU 90 BİNİN ALTINDA..” dedi.
BİZDE SİZ OKURLARIMIZA SORALIM..
“KARABÜK’ÜN NÜFUSU SİZCE GERÇEKTEN ÖYLE Mİ..?”
EĞER ÖYLE DİYORSANIZ,ÇÖZÜMÜ NEDİR BU SIKINTININ..?

AK PARTİ “MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA TEMPOSU İÇERİSİNDE GÖRÜLÜYOR..” VE TÜM KADROLARI İLE SAHAYA YAYILMIŞ…
AK Parti,müthiş bir çalışma temposu içinde görülüyor ve tüm kadroları ile sahaya yayılmış AK Partililer,eski İL BAŞKANLARI,eski MİLLETVEKİLLERİ,YENİDEN Aday olmayan MİLLETVEKİLİ ADAYLARI,tümü sahaya inmiş durumda..
MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE AK PARTİ..
Karabük’ü 2-0 yapmaya odaklanmışlar..
AK PARTİ,BU HEDEFE KİLİTLENMİŞ ADETA..
AK Parti içinde yaşanan bu duruma,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Parti içinde ki ağırlığının büyük rolü var elbet,7 Haziran Genel Seçimi sırasında bu kadar AKTİF,bu kadar ETKİLİ,bu kadar GENİŞ KADRO çalışması gözükmüyordu AK Parti içinde.
BU KEZ,HEMEN HERKES SAHAYA İNMİŞ DURUMDA..
Öyle sanıyoruz ki,BU DÖNEM ÇALIŞMALARA AKTİF BİÇİMDE KATILMAYANLARIN,ilerleyen süreçte AK Parti içinde bir yerlere talip olması PEK ÖNEMSENMEYECEK gibi görülüyor..
AK Parti TAM SAHA PRES YAPIYOR,müthiş çalışıyor..
BÜTÜN KADROLARI İLE SAHAYA İNMİŞ AK PARTİ.

AK PARTİ,ÖZELLİKLE SAFRANBOLU İLÇESİNE BÜTÜN GÜCÜ İLE YÜKLENİYOR VE 7 HAZİRAN SONUCUNU YIKACAK MI.
Bizim görebildiğimiz kadarı ile,AK Parti özellikle SAFRANBOLU İLÇEMİZE bütün gücü ile yükleniyor ve 7 HAZİRAN sonucu yıkmak bu sonucu tersine çevirmek için olağanüstü bastırıyor..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY bir yanda..
AK Parti Saf1ranbolu İlçe Başkanı Sayın AHMET GÜNEŞ ve Teşkilatları bir yanda,olağanüstü bir çalışma halinde AK Parti,bu çalışmalara Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Sayın BURHANETTİN UYSAL sürekli katılıyorlar.
Sayın MEHMET CEYLAN karış/karış geziyor,seçmenle konuşuyor,AK Partiye oy istiyor ve 7 HAZİRAN Seçiminde başka Partilere kaptırdıkları oyları geri almaya çalışıyor AK Partililer..
Bir AK Partili kardeşimiz “SAFRANBOLU’DA MHP’Yİ 2011 GENEL SEÇİM OYLARINA ÇEKMEMİZ GEREK..” dedi ve “2011 GENEL SEÇİMİNDE MHP’NİN 5400 CİVARINDA Kİ OYUNUN,2015 SEÇİMİNDE 10.200 LERE TIRMANDIĞINI..” söyledi.
AK Partililerin tek hedef 2011 Genel Seçiminde KARABÜK SEÇİM BÖLGESİ’NDE aldıkları yüzde 58 oran ile 82 bin oyu geçmek,geride bırakmak.
BUNU BAŞARABİLİRLER Mİ..?
Eğer başarabilirlerse AÇIK ARA FARK ile Seçimi 2-0 kazanacaklar elbet,bu hedefe kilitlenmiş AK Partililer,özellikle İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR çok iddialı konuşuyor..
Buna karşılıkta MHP Safranbolu İlçe Başkanı Sayın MUHARREM ASKER başta olmak üzere “GÖRECEKSİNİZ,7 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDEN ÇOK DAHA FAZLA OY ALACAĞIZ,ÇOK DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ..” diyorlar..
Safranbolu’da CHP Çalışmaları da çok iyi gidiyormuş.
CHP’LİLER 10 BİN OYU AŞACAKLARINI UMUYORLAR..

“SAYIN ADEM KAR BAKAN OLABİLİR..” DERSİNİZ “ALGI YAPMA DERLER..” “KARDEMİR ZOR DURUMDA..” DERSİNİZ..!!
YEREL Gazeteciliğin çok önemli zorlukları vardır,maddi zorlukları geçelim,manevi açıdan çok ama çok zorlukları vardır,siz görüşünüzü siz düşüncenizi yazarsınız,karşıdan bir dizi itham gelir.
Örnek verelim.
MHP Milletvekili Adayı Sayın ADEM KAR için “EĞER ŞARTLAR DENK GELİRSE SAĞLIK BAKANI OLABİLİR..” diye bir analize sütunlarınıza yer verirsiniz,hem MHP İçinden,hem rakip Partilerde “ALIGI YAPMA,ALGI YARATMA..” gibi suçlamalar gelir.
Algı operasyonu yaptığınız ileri sürülür..
“KARDEMİR EKONOMİK KRİZE GİREBİLİR..” dersiniz..
Hemen karşınızdan “SİYASİ ALGI YARATMAYA ÇALIŞMA..” gibi “SİYASİ ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ.BİR SİYASİ PARTİYE OY KAZANDIRMAK İSTİYORSUNUZ..” gibi suçlamalar gelir.
Oysa her iki yazdığınız konuda,olabilecek hususları içerir.
Ama YEREL Gazeteciliğin kaderi böyledir işte..
Birisi “A PARTİSİ ADINA ALGI..” yaratmaya çalışmakla suçlarken,ötekisi de, “B PARTİSİ ADINA ALGI..” yaratmakla suçlar sizi,ama her iki konuda da HAKLILIK PAYINIZ OLDUĞUNA pek dikkat etmezler..
Yerel Gazetecilik gerçekten zordur..

BİR MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ÜÇ İSİM CİDDİ BİR MÜCADELE VERİYOR,SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN DURUMU KESİN..
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ için Karabük özelinde Sayın BURHANETTİN UYSAL,Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,Sayın ADEM KAR arasında çok şiddetli bir yarış yaşanıyor..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN SEÇİLMESİ GARANTİ.
İKİNCİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ KİM OLACAK..?
AK Partililer “KESİNLİKLE BU SEÇİMİ 2-0 KAZANACAĞIZ..” yolunda açıklamalar yapıyorlar,ERKEN GENEL SEÇİM tarihi belli olduğundan bu yana aynı hedefe yürüyorlar.
MHP’LİLER ise “KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ VE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAMIZ KESİN..” şeklinde görüşler dile getiriyorlar.
CHP Yıllardır bu kadar İDDİALI BİR SEÇİM SÜRECİ geçirmemişti Karabük’te ve CHP’LİLER “KARABÜK BU SEFER BİZE KESİN BİR MİLLETVEKİLLİĞİ VERECEK.KARABÜK’ÜN İKİNCİ PARTİSİ OLARAK,BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ..” diyorlar.
CHP Kesiminden böyle bir görüş dile getiriliyor..
Ancak,şurası bir gerçek CHP BU KEZ ÇOK HAREKETLİ..
Yıllardır görünmeyen bir hareketlilik var CHP’DE..
Karabük’ün ikinci milletvekili sizce kim çıkar..?
ÜÇ İSİMDEN HANGİSİ MİLLETVEKELİ ÇIKAR SİZCE…?

“AK PARTİ,SAYIN RAFET VERGİLİ’YE HİÇBİR ZORLUK ÇIKARTMIYOR,SON ATTIĞI KÖPRÜ TEMELİNE SES ÇIKTI MI..?”
Dün AK Partililerle sohbet ediyorduk,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN kendilerine yönelik eleştirilerine sözü getirdiler ve “BİZ HİÇBİR HİZMETİNİ ENGELLEMİYORUZ..” iddiasında bulundular..
Hatta bir adım ileri giderek “Sayın VERGİLİ YAPAMADIĞI HİZMETLERİ,BİZE YIKMAYA ENGEL OLDULAR DİYEREK BİR MAĞDURİYET ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR..” bile diyenler oldu.
SON KANYON KÖPRÜSÜNE SÖZÜ GETİRDİLER.
AK Partili kardeşler “YAPILAN KÖPRÜNÜN BİR AYAĞI SAFRANBOLU İLÇE,BELEDİYE HUDUTLARI İÇERİSİNDE.BİZDEN HİÇBİR SORUN ÇIKARTILDIMI..?” diye sordular..
Bir kardeşimiz “KALDI Kİ BU KÖPRÜNÜN RİSKLİ TARAFI DA VAR.ALLAH KORUSUN OLACAK BİR KAZA BİLE CİDDİ RİSK TAŞIR.BAKIN AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VERGİLİ’NİN BU HİZMETİNE SES ÇIKARTTI MI..?” dedi.
Biz yasal durumu bilmediğimizi söyledik.
“Mutlaka yasal durum üzerinde çalışma olmuştur..” dedik.
“BİZ AK PARTİ OLARAK HİÇBİR HİZMETİNE ENGEL DEĞİLİZ..” dediler ve daha sonra da “SAYIN VERGİLİ YAPAMADIĞI BİR DİZİ HİZMETİ BİZİM ENGELLEDİĞİMİZİ SÖYLEYEREK MAĞDURİYET YARATMAYA ÇALIŞIYOR..” görüşlerini tekrarladılar.
Kendilerine “EN İYİ YOL KARŞILIKLI ANLAYIŞ..” dedik.

23 kişi görüş bildirdi

  1. VALİ AZARLANDI VE AYAR VERİLDİ

    BİNLERCE KİLOMETRE YOL YAPTIK DİYEN İKTİDAR 1 KM’LİK DEMİRCİLER KÖYÜ YOLUNA AÇILIŞ YAPILIYOR…HÜKÜMET KANADININ 2. ADAMI BU AÇILIŞA DAVET EDİLİYOR…..AMAN ALLAHIM, NE AÇILIŞTI ÖYLE……HAM TOPRAK BİR YOL,ÜSTÜNE MUCUR DAHİ DÖKMEMİŞLER….REZALET BİR GÖRÜNTÜ……..OYSA ASIL FİYASKO,DEVLET YÖNETİMİNDE ŞU AN HİÇ BİR GÖREV VE SORUMLULUĞU OLMAMASINA KARŞIN ,VASFI, SADECE AKP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN CUMHURBAŞKANI ADINA,BAKANLAR KURULUNU KARABÜK’TE TEMSİL EDEN VALİYİ HALKIN ÖNÜNDE TELEVİZYONLARIN ÖNÜNDE AZARLAYARAK DEVLETİN ONURUNU AYAKLAR ALTINA ALIYOR OLMASIDIR……….BU HİÇ TE ŞIK OLMAMIŞ VE HALKIN DA GÖZÜNDEN KAÇMAMIŞTIR……BU ÖZETLE KİŞİSEL KAPRİS VE OTORİTER BİR ŞOVA DÖNÜŞMÜŞ OLMASI DEVLET ADAMLIĞI KİMLİĞİNE ZARAR VERMİŞTİR…DERHAL ÖZÜR DİLENMELİDİR……..

  2. Kardemir'in Vefasızlığı

    Bundan yaklaşık 45 gün önce Karabük CHP’si il başkanlığına 3 milletvekili gelir,Hilmi yarayıcı,Selina Doğan ve Zülfikar İnönü Tümer…Karabük’te sivil toplum kuruluşlarını ziyaret proğramları vardır,tam o sırada Adana Milletvekili Zülfikar Bey’e Çelik -İş sendikası başkanından (Cengiz Gül) telefon gelir ve Kardemir’i de gezmelerini önerir ( ,Kardemir’İ gezme önerisi sendika başkanından gelmiştir)…CHP il başkanlığının böyle bir proğramı da yok idi…….Hemen Kardemir’le ve sendika şubesiyle iletişime geçilir ancak bu ziyaret talebine RET cevabı verilir……Şimdi soruyorum bu fabrikanın kurucu iradesi olan CHP sine yapılan bu nezaketsizliği kurulacak bir CHP’si hükümeti affeder mi???????

  3. 307 liler

    Kardemir 2000 yılında girdiği kırize girmesi mümkün değil zira o zaman kırizin sebeplerinden birinin Recai başkan olduğu yaygarası yapılıyordu, şimdi o yok onun için kıriz mıriz olmaz olursa ya zamzn yalan söylemişler yada şimdi yalan söylüyorlar, hem ne güzel 2010 da 400 emekciyi de 1 vesile ile işten attılar arkasından sevinçlerinden taklalar attılar, atılanların geri dönme tekliflerine işçi barışı açısından kıriz olur dediler almadılar, almamakla 1 kırizi daha akıllarınca atlattılar, o dönem işçiyi satmadığı için alaşağı edilen recai başkan gibi şimdiki başkan işçiyi savunabilecekmi bakacağız, işten haksızlıkla atılanların aylık zararı 3000 tl den fazla bunu 5 yılla çarpın, Allah iyi demez birilerinin gün gelir bu yediği haklar sebep oldukları iki burnundan fitil fitil gelir çoluğundan çocuğundan çıkar bunun hiç kaçarı yok, o dönem den bu güne çektikleri manevi hüsran cabası, sn büyüğümüz M.Ali şahin orası özel şirket biz oraya karışamayız diyor ama biz onun oraya ne kadar isim verip adam koyduğunu biliyoruz Allah hiç bir şeyi gizli bırakmaz, gün gelir hepsi tek tek dökülür, ben şahsım adına hakkımı saklı tutuyorum, ister bu dünya ister öbür dünya biz haklarımızı bir türlü Allahın izni ile alırız, düşünmesi gereken bize bunu çektirenler ve çekmemize göz yuman idareciler, 2000 kırizinde içerde idik kırizi biliriz o zamanda zorlandık çalışmalarımızla dualarımızla atlattık, şimdi şimdi dışardayız 5 yıldır kırizin alasını yaşıyoruz kimse bize nasılsınız bile demiyor çokları yolda bizi görünce yolunu değiştiriyor, korkmayın para falan istemeyiz bir tebessümünüz bir selamınız bize yeter, Allah kulunu kuluna muhtaç etmesin, biz yaşıyoruz yarın sizde yaşayabilirsiniz, hayırlısı Allah.

  4. Karabük

    Kardemir de 2016 da yaşanması muhtemel sıkıntının çözümü için Çin’i bahane edip devletten destek bekleneceğine önce Kardemir kendi üzerinden nemalananlardan kurtulsun. Desteğe bile ihtiyacı kalmaz. Ama bu çark devam edecekse devlet Kardemir’e değil sadece üç beş kişiye destek olmuş olur.

  5. Kamil Ateş

    Ak Parti bu seçim Cumhuriyet Halk Partisine ne kadar finans sağlamıştır?Bu konuda da Bilginiz var.İlerleyen Günlerde bunuda kaleme alırsanız Karabükümüzün güzide ve duayen bir basın mensubu olarak biz Karabüklüleride aydınlatmış,sevindirmiş olursunuz.Saygılarımla

  6. KARAALİ

    KANYON KÖPRÜSÜSN BİR AYAĞININ TEMELİ MHP Lİ KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN ATILIRKEN ,DİĞER TARAFI AKP Lİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ TARAFINDAN AYNI ANDA SİYASET YAPMADAN VE HELİKOPTERDEN KANYONUN ORTASINA KOMFETİLER ATILSAYDI BU HİZMETİN KARABÜK VE SAFRANBOLU İÇİN YAPILDIĞINI GÖSTERMEK İÇİN HÜKÜMET KANADI DA MUHALEFET KANADI DA BİZ HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ MESAJINI VERSEYDİ.TÜM TÜRKİYE KARABÜKÜ KONUŞURDU ve KARABÜKÜN BELEŞ REKLAMI OLURDU HERHALDE. Biraz popilizm oldu ama olmayacak bir şey değil. her şey karabük içinse olur.

  7. KARAALİ

    Vali adam olsa Devleti temsil ettiğini bilir ve siyasi pisliğin altında ezilmez. Devlet ile Hükümeti ayıracak kapasite ve zihniyet kalmadı artık.Ben olsam emekli veya istifa dilekcemi orada yazar sözde sayın büyüğe verirdim.

  8. KARAALİ

    KARDEMİR KRİZE GİRİPDE DEVLETDEN BORÇ İSTERSE ZAMANINDA ÖZELLEŞİRKEN KARABÜK HALKININ OLMASI GEREKEN ARAZİ VE YERLER KARŞILIĞINDA VERİLEBİLİR.

  9. can dost

    Karabükün en zengini kim ve kaç yılda kimlerin vesilesi ile dünyanın sayılı zenginlerinden oldu, Türkiyede kaçıncı, bu zenginliği ne feda ederek elde etti, bunda kul yada kulların hakkı varmı? Karabüklü 2 numara abimiz Karabüklüyü koruyabiliyormu? gücümü yok yoksa ne istese koruyamazmı?

  10. işten atılan madur

    sayın ahmet abi iyi hoşta kardemir işlerine geldimi yolbulanın kamil gülecin yücel ailesini %51 onlarındı neden ceblerinden çıkartıpta ödemiyorlar 2010da işçileri atarlarken fabrika bizim diyorlardı demiri önceden alırken fb onların borca gelincemi devletin bunlara sahip çıkan varsa yazıklar olsun hkmzda helal etmiyoruz

  11. Hasan Hüseyin

    Kamil Ateş Bey, ne dediğinizin farkında mısınız? Bu bir iftira mıdır? Yoksa, kafaları karıştırmak için ortaya atılan bir balon mudur?

  12. tonyukuk

    kardemirde şu an tam bir tiyatro oynanıyor.Herkes sadece izliyor.Bu tiyatronun sonu hayra alamet değil.kapı arkasında ceketler hazır. Çalışanlar, yani yine bedel ödeyecek olanlar tedirgin.ceketleri kapının arkasında olanlar ise umursamaz.Karös bülteni yayınlanıyor; diyor ki iyileştirme projelerinin kazancı 345 milyon TL ye ulaştı.Vay anasını ya; 3 karös müdürlüğü daha açsak demek ki hiç sıkıntı kalmayacak, borçları ödeyeceğiz.Lafla,şovla,sabunla günler geçiyor. D.Ç. üreticileri derneğinin son bültenini bir okuyun, acaba kardemirin hangi üst düzey yöneticisi bu bültenleri takip ediyor çok merak ediyorum.Büyük çelikçi demirelin bıraktığı enkazı,pisliği nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz.Ne gibi önlemler aldınız; müdürlük açarak,danışman sayılarını artırarak mı bu krizden çıkmayı düşünüyorsunuz.Altındaki canavar gibi mühendisleri sindirerek,küstürerek çalıştırmaya devam ettiğiniz fosilleşmiş sözleşmeli başmühendis sayısını artırarak mı krizden çıkacaksınız.İş barışını zedeleyen sözleşmeli formenleri tutarak mı krizden çıkacaksınız. büyük çelikçi demirelin eteğinde getirdiği ve şu an zerre kadar kardemirin durumu ile hüzünlenip/sevinmeyen,gününü gün eden tayfayla mı krizden çıkacaksınız. Hoş gerçi seçimden sonra iyi bir temizlik olacağı bilgileri geliyor,özellikle paralel dostlarımız için. Nedir krizden çıkış planınız; böyle bir plan var mı yok mu?Yoksa yine devlet kapısında zırlayacakmısınız? Dua edinde CHP koalisyon ortağı falan olmasın; hiç şansınız kalmaz o zaman (yapılan dangalaklığı unutmazlar). ya da büyük çelikçi demireli arayın; Sinopta küçük bir sandal almış balık avlıyormuş.Ona sorarsınız; krizden çıkmak için ne yapalım diye. Onun söylediklerinin tam tersini yaparsanız krizden çıkarsınız.Bir daha da kardemire böyle adamlar getirmemeye tövbe edersiniz.2002 de siz kurtardınız ya kardemiri (hesapta), batırmaya da hakkınız var canım.Siz kurtardınız,siz batırın. Büyük çelikçinin yaptığı yanlışları,yediği haltları size bir şekilde anlatmaya çalışan,sizi uyarmaya çalışan gerçek kardemirlileri de keşke dinleseydik demeyin sakın.Geçti Borun pazarı sürün eşeğinizi ereğliye.

  13. ETEK GİY....

    Kamil ATEŞ……….Bir şey biliyorsan burada delikanlı gibi yazmalısın……..Yoksa iftiracının tekisin………Etek giyer dolaşırsın ortalıkta…….

  14. KARABÜKLÜ

    TONYUKUK KARDEŞİM AĞZINA KALEMİNE SAĞLIK OKADAR OBJEKTİF GÜZEL BİLGİLER VERİYORSUN Kİ ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ.İNŞAALLAH BİRİLERİ YORUMLARINI OKURDA GEREĞİNİ YAPARLAR.YOKSA VAYKARDEMİRİN HALİNE VAY VAY VAY………..KİMLERE EMANET EDİLMİŞ YAZIKLAR OLSUN….

  15. Asi

    Madem kriz var ne diye el altından adam alıyorsunuz hemde direk formen olarak kurulmakta olan fabrikaya niye 150 kişi aldınız allah bin türlü belanızı versin

  16. Kul Ahmet

    Az kaldı az. Bir gün birinin tepesi atacak çıkıp anlatacak her şeyi. kardemirde zaten bölük pörçük herkes bir şeyler biliyor. Üzerine gelinen birisi bir başlangıç yapacak ve ondan sonrası tufan olacak. Hep böyle olur bu işler, kiminin boşadığı karısı kiminin attığı çalışanı öter ve skandal patlar. Yanılmıyorsam çalışanlar zarar görmesin diye susuluyor ama bir yere kadar …

  17. krdmli

    Tonyukuk kmadem bu kadar biliyorsun bu işleri kardemir ve Karabük senin gibi bir cevheri boşa harcıyorlar. yoksa buralarda yorum yapacam diye kendini parçalamazdın. 30 -40 yıl kendini bu mesleğe vermeye ne gerek varmış senin gibiler olsa Türkiyede demir çelik sektörü çağ atlarmış. Ne Çin dinlersin ne kriz. O büyük çelikçinin senin gibilerin değer vermesi zaten beklenemez. kimlerin değer verdiğinide görürsün. senin gibiler eskiden de vardı sonrada olacak. sadece muhalif olup puslu havaları sever bir başarı olunca da kuytu yerlerde zamanlarının gelmesini bekler. Geç bu işleri… sen osman ağanın Karabük temsilcisi olmaya devam et. ama dediğin gibi geçti borun pazar sür eşeğini İzmire…

  18. tonyukuk

    krdmli rumuzuyla yazan büyük çelikçinin alt çenesi.Doğrular niye zoruna gidiyor.neden körü körüne demireli savunuyorsun.herşey ortada değilmi.osman kılavuz kompleksiyle yapılan bütün yatırımlar fiyasko.adam geldiği günden dehlendiği güne kadar osman kılavuz kompleksiyle yaşadı.onun bir adım ötesine gidebilmek için çırpındı durdu zavallı,ama nafile. senin gibi kahve köşelerinden getirilen,erdemirin dehlediği adamlara yaradı sadece bu iş.3-5 sene eliniz para gördü.kardemirdeki yalaka takımının gazıyla adam sıfatı kazandınız.ayrıca; sen benim karabük temsilcisi olduğum fikrine nerden kapıldın.karabük sitelerine yorum birtek karabüklüler mi yapıyor adamım.sen yavaş yavaş bavulu topla seçim sonrası iyi görünmüyor.eteğinde geldiğin ağababanla balık avlarsınız.Birdaha da benim yorumlarıma yorum yapma,bu sektöre uzun yıllarımı verdim,senin gibileri yanımda çaycı diye bile çalıştırmadım.Onlarda bile şahsiyet,adamlık ararım çünkü.

  19. ADNAN

    Türkiyenin yönetimine talip olmayan siyasi partiler vekil çıkarsa ne çıkarmasa ne.Rafet bey M.Ali Şahini eleştirdiği şeylerin daha kötüsünü yapıyor.Zonguldak tv ye verdiği beyanatları M.Ali Şahin kamuoyuna paylaştı.Yalan üzerine siyaset olmaz.İncitme ile siyaset olmaz.Hem destek oluyor de hem köstek.Bu ifadenin biri hakikat dışı.Mhp vekilini alaşağı eden kim.Rafet bey.Niye gücüne boyun eğmedi.Adem beyyin sesini duyan var mı.Yok.Sanki Mhp belediye seçimi yapıyor.
    Önemli olan ülkenin kazanması.Bu mhp ile ne kadar olur bilemiyoruz.Genel başkan hayırcı modunda.Yerelde kazanmak ne anlam ifade etti.bu seçimde ne anlam ifade edecek yeniden Karabük halkı tecrübe edecek.
    Kaybeden kim olur bilmiyoruz ama kazanan ülke olsun

  20. yatırımcı

    Yorumlara göre sanki şirket battı gitti.Bİr kere şirket tamam zarar ediyor olabilir.Ödeme tablosuna baktığınızda bu borç sanki seneye ödenecekmiş gibi konuşuyorsunuz.Borçlar uzun vadeye yayılmış.Döviz eğer zirveyse şu an zaten 9 aylık blançoda zirve zrar yazıp diğer bilançıolarda döviz borcu artıya geçecektir.Dünyada bir kriz yaşanıyor bu gerçek.Çin demir çelik sektöründeki fabrikalar borç ödeyemez durumlara düşmeye başladı.Bu demektirki dip fiyatlardayız.Yarın öbürgün fiyatlar dolar bazlı toparlandığında,dünya ekonomisi rayına grdiğide ,demr çelik talebi arttığında ve bu günkü dolar kurlarıyla bu fabrika kar rekorları kıracak.Bu gün zaten yaşanıyor ,önemli olan yarınları görmek.

  21. yatırımcı

    Birde şunuda söyleyeyim.Amerika,avrupa,çin ekonomilerinin toparlanmalarının ardından bu ülkelere birde hindistanın demir çelik açlığınıda koyun.Yeni dünya ekonomisinde hindistanda sıraya girdi.Şİmdi dipte olan emtiya fiyatlarını birkaç sene sonra mumla arayacağız.O yüzden kardmirin öncelikli olarak ve ivedi olarak fiyatlar dipken kömür ve demir cevheri madenlerini satın alması en öenmli önceliği olmalıdır.Dünya ekonomisi süper bir enflasyona doğru gidiyor.Borçları zaten o enflasyon içinde eriyip gidecek.Unutmayın ki büyük devletler büyük borçların altından enflasyon silahıyla kalkar.Başka çareleride yok.

  22. kdrmli

    Uzun yıllarını bu sektöre vermişsin ama boşa vermişsin o zaman. yoksa bu sektöre seni konuşur seni tanırdı. burdan yazmak zorunda kalmazdın. kimin bavulu toplayacağı belli olmaz. dönem adamı olmak diye bunu söylemeye çalıştım. bizim gibiler üretmeye endekslidir. önemli olan KARDEMİRİN yaşaması. Senin osman Aganın demir çelik geçmişi ne kadarki sen örnek gösteriyorsun. bir sor bakalım sektör kimi tanır. kardemir sizin dünyanız için çok büyük olabilir ama demir çelik sektörü çok daha büyük bir camia. ama size hak vermek lazım tabi sadece bu ortama takılıp kalınca dünyadan , sektörden kopuyor insan. bu sektörde kimlerin söz sahibi olduğu belli. senin beğenmediklerin size iş öğretiyor. Balık avlamaya gelince nerden çıkardığını bilmiyorum ama senin gibilerin yeni dedikodusu artık bırakın bu ayakları. geçmişi kötülemeyi. ÖZETLE: KARDEMİR geçen 5 seneyi kar ile bitirdi bu seneyi zarar ile bitiriyor. sonuca bakalımm. Önemli olan kim kardeşim gemiyi limana getiren, sen fırtınaları anlatma…

  23. Dursun Yıldız

    Ahmet abi bence yaklaşık öğrenci yerleşim nüfusu 3-4 bin arasında söylenen çok saçma asıl nüfusumuz 110.000 civarında…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası

Yayın: 29.03.2024 16:22
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Karabük’te düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası final maçında Yukatel Pamukkale Sağırlar Spor Kulübünü 3-0 mağlup eden Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü, şampiyon oldu.

Van temsilcisi, Yenimahalle Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 25-20, ikinci ve üçüncü periyodunu da 25-21 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Şampiyonada dereceye giren oyunculara kupa ve madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi.

Haber Videosu İçin TIKLA!