Her Telden (19.Haziran.2018)

Her Telden (19.Haziran.2018)

Yayın: 19.06.2018 01:41
Paylaş:
A+ A-

EFLANİ SAKİNLERİ ARASINDA “HAVAALANI BİR HAYAL.DERNEKLER BAKACAKLARSA OLACAK İŞLERE BAKSINLAR..” YOLUNDA BİR EĞİLİM..
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı nedeni ile birkaç kez Eflani’ye gittik,dede/baba/ana mezarlarını ziyaret ettik,hemşerilerimizle sohbet ettik ve bu arada torunum ile balık tutmaya bile gittik.
EFLANİ BELEDİYESİ Bayramın birinci günü Bayramlaşma düzenlemiş.
Biz katılamadık,ancak,orada gelişenler hakkında bilgilerimiz oldu ve örneğin ESNAF KEFALET Kooperatifi Başkanı,çok değerli dostumuz Sayın MEHMET ÖZDİLLİ’NİN konuşmasından söz ettiler..
Hatırlarsınız,Ramazan Ayının son günlerinde İstanbul’da kurulu bulanan EFLANİ DERNEKLERİ Karabük’ün bazı yerlerine pankartlar asmışlardı ve HAVAALANI EFLANİ’YE YAPILSIN gibi bir temennilerini dile getirmişlerdi.
İşte o temennilere karşı ESNAF KEFALET Kooperatifi Başkanı Sayın MEHMET ÖZDİLLİ,bu Dernek Yöneticilerine “HAYAL İŞLERLE UĞRAŞMAYIN EĞER EFLANİ İÇİN YAPACAĞINIZ BİR HİZMET VARSA,GELİN BU SENE AÇILACAK OLAN MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK BÖLÜMÜNE MALZEME ALIMI İÇİN YARDIMCI OLUN..” anlamında ve çokta beğeni kazanan bir konuşma yapmış.
Eflani sakinleri ile de birçok görüşmelerimiz oldu..
Hiç ama hiç kimse HAVAALANI olayını ciddiye almamış,bunu bir hayal olarak görüyorlardı ve en çok üzerinde durulan ise HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı.
Ancak,şurası bir gerçek, HAVAALANI İSTEĞİ Eflani’de ciddiye alınmamış,yalnızca EFLANİ’YE YATIRIM TALEBİNİ TETİKLEMİŞ,özellikle, İlçe geleneğinde olan, HAYVANCILIK olayı noktasında talepler güçlenmiş.
HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için talepler artmış.
MESLEK YÜKSEKOKULU’NA YENİ BÖLÜMLER TALEBİ YÜKSELMİŞ.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU’NA YAPILACAK “UÇUŞ PİSTİ İÇİN..” KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Sivil Havacılık Yüksekokulu’na UÇUŞ PİSTİ GEREKİYOR ve bunun için KAMULAŞTIRMA çalışmaları başladı ve bu alan üzerine Sayın ŞEFİK DİZDAR kendi imkanları ile PİST YAPIMINI gerçekleştirecek.
ÖNCELİKLE,YAPILACAK OLAN “UÇUŞ PİSTİ..” İNŞAATI.
Daha sonra bu UÇUŞ PİSTE,Karabük Havaalanı olarak REVİZE EDİLECEK ve böyle bir gelişme ile KARABÜK HAVAALANI ortaya çıkmış olacak,bir parça dolambaçlı bir yol elbet..
Ne yapacaksınız ki..?
Ortaya çıkıp “KARABÜK’E ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA BİR HAVAALANI YAPILSIN..” talebinde bulunulsa,bunun olmayacağı kesin,bırakın olmasını bir kenara düşünülmez bile.
HER NE HAL İSE ARTIK..
Yılların, kimileri tarafından “UÇUŞ PİSTİ..” olarak tanımladığı,kimilerinin ise “ŞİMDİLİK UÇUŞ PİSTE,ANCAK,GELECEKTE OLUŞACAK HAVAALANI KONUSUNUN İLK ADIMI..” diye tanımladığı olay gerçekleşme aşamasına girdi..
BUGÜN “UÇUŞ PİSTİ YAPILIYOR..” yarın HAVAALANI’NA DÖNER BU İŞ.

24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİNDE SAFRANBOLU VE YENİCE OY DAĞILIMLARI NASIL OLACAK ACABA..?
24 Haziran CUMHURBAŞKANI ve MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ noktasında SAFRANBOLU ve YENİCE İlçelerinde yaşanacak olan OY DAĞILIMI merakla bekleniyor..
Buralarda AK PARTİ NASIL BİR OY ALACAK ACABA..?
Ayrıca,AK Parti,geçmiş yıllarda olduğu gibi,yine/yeniden EN YÜKSEK OYU EFLANİ İLÇESİNDEN alacaktır diyenlerin bu tezi bakalım gerçek çıkacak mı ve bunu iddia eden SİYASET ÇEVRELERİNİN teşhisi nasıl sonuç verecek.
SAFRANBOLU’NUN AK Partili Belediye eski Başkanı Sayın NECDET AKSOY,biliyorsunuz GÖREVİNDEN ALINDI ve yerine KAYYUM OLARAK atama yapıldı,aylardır da böyle devam ediyor..
Sayın NECDET AKSOY GÖREVİNDEN NEDEN ALINDI,BİLEN VAR MI..?
Veya bu durumda “AK PARTİ,Sayın NECDET AKSOY HAKKINDA OLUŞTURULAN ŞEHİR EFSANESİNİ AŞIP,SEÇMENİ PARTİSİNE NASIL KANALİZE EDECEK ACABA..?” bunu hep birlikte göreceğiz.
Yine YENİCE İlçe Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI,Partiden İHRAÇ EDİLDİ,ancak görevinden alınmadı,yalnızca PARTİDEN İHRAÇ edildi ve şu an itibarı ile Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN AK Parti ile bir ilişkisi yok.
Sayın ZEKİ ÇAYLI görev süresi içinde çok/çok iyi hizmetler verdi olarak biliniyor ve en önemlisi Sayın ZEKİ ÇAYLI ismi en küçük bir çıkar noktasına,en küçük bir gölgeli işe,en küçük bir şaibeye karışmadı..
HİZMETLERİ İSE ORTA YERDE Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN..
BU İKİ İLÇE SEÇİM SONUCUNU HERKES MERAKLA BEKLİYOR..

“YAZDIKLARINI OKUDUK,GERÇEKTEN MHP BİRİNCİ SIRA ADAYI SAYIN ÇETİN İPEK OLSAYDI..” DİYEN EFLANİ’Lİ BU FİKRİNDE ISRAR ETTİ..
Geçtiğimiz günlerde,vefat eden bir yakınımızın cenazesi için gittiğimiz Eflani İlçesinde,MHP Milletvekili Adayı Sayın ÇETİN İPEK ile karşılaştık ve bir süre sohbet ettik.
SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN GELMİŞTİ EFLANİ’YE..
Sayın ÇETİN İPEK yanımızdan ayrıldıktan sonra,oturduğumuz kahvehanede ki Eflanili hemşerilerimiz “KEŞKE BİRİNCİ SIRA ADAYI BU GENÇ İSİM OLSAYMIŞ.KAZANMA ŞANSI ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU..” gibi değerlendirmeler yapmışlardı.
Bunu söyleyen Eflanili hemşerilerimizle,Ramazan Bayramı ziyaretinde karşılaştık,bir tanesi “YAZDIKLARINI OKUDUM.BİZ ISRARCIYIZ,KEŞKE O GENÇ İNSAN BİRİNCİ SIRADA OLSAYDI,KAZANMA ŞANSI ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU..” dedi.
Sonra da “BİZ FİKRİMİZDE ISRARCIYIZ..” falan dedi.
Peki şimdi oylar kime diye sorduğumuzda ise “REİSE VE PARTİSİNE..” dediler..
Bu durum size biraz enteresan gelmiyor mu..?

24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİM SONUCUNU,BÜYÜK BİR MERAKLA BEKLEYEN BÜROKRAT KESİMİ ELBET..
Haftaya Pazar günü SANDIK BAŞINA gideceğiz,CUMHURBAŞKANI seçeceğiz,daha sonra 600 MİLLETVEKİLİ seçeceğiz,bu anlamda SİYASET DÜNYASININ yüreği tıp/tıp/tıp atıyor elbet.
ANCAK,ESAS YÜREĞİ TIP/TIP/TIP ATAN KESİM BÜROKRATLAR..
Özellikle BÜROKRAT olmak ile SİYASETİN EMRİNE girmek arasında olması gereken KALIN KIRMIZI ÇİZGİYİ hiçe saymış bir görüntü veren BÜROTLATLAR,Seçim sonuçlarını merakla,hatta,birazda endişe ile bekliyorlar.
ŞİMDİ DÜŞÜNÜN..
SİYASİ İKTİDAR DEĞİŞİRSE,BÜROTRAT KESİMİN yüzde 80/90 civarında değişecek demektir,EN TEPE BÜROKRATTAN,en alt kesimlere doğru çok önemli değişimlerin yaşanması mukadderdir..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
SİYASİ İKTİDAR DEĞİŞMEZSİ,bu kez SİYASİ SİSTEMİN değişmesi ile,AZALACAK BAKANLIKLAR,BİRLEŞTİRİLECEK BAKANLIKLAR nedeni ile birçok BÜROKRAT yine endişeli bir beklentiye girecektir..
SİZ SÖYLEYİN,ÖYLE DEĞİL Mİ..?
25 HAZİRAN TARİHİNİ BÜYÜK BİR MERAKLA BÜROKRATLAR BEKLİYOR..

“BEN SİYASİ İKTİDAR MENSUPLARINDAN,ONLARIN UZANTISI SENDİKADAN HİÇ EMİR ALMADIM.KARŞILIKLI SAYGI ÇERÇEVESİ İÇİNDE OLDUK..”
Geçtiğimiz günlerde,bir Bürokrat dostumuzla oturduk uzunca bir süre sohbet etti,25 Haziran konusunu o Bürokrat dostumuz açtı ve “ESAS HEYECAN BÜROKRATLARDA VAR..” dedi.
Sonra da “25 HAZİRAN GÜNÜ OLUŞACAK SİYASAL GÖRÜNTÜ,BÜROKRATLARI MERAKLI BİR BEKLEYİŞE İTİYOR..” gibi bilgiler verdi ve “EĞER SİYASİ İKTİDAR DEĞİŞİRSE,BÜROKRASİ DÜNYASI TEPE TAKLAK OLUR.ÇOK İSİM,YERİNİ YENİ/YENİ İSİMLERE,DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİNE BIRAKIR..” dedi.
“SİYASAL İKTİDAR DEĞİŞMEZSE,BU DEFA DA,BAKANLIK SAYISININ AZALMASI,BAKANLIKLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE,YETKİLİ BÜROKRAT SAYISI AZALACAK DEMEKTİR.BİRÇOK MÜDÜR,MÜDÜR YARDIMCISI VEYA DAİRE BAŞKANI,GENEL MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ÇIKAR,KOLTUK KAYBEDER..” dedi.
Sonra,kendisinden örnek vererek “BEN SİYASİ İKTADAR MENSUPLARININ,ONLARIN UZANTISI,HATTA DAHA ÜZERİNDE GİBİ DAVRANAN BİR SENDİKADAN HİÇ EMİR ALMADIM.ANCAK,GÖRÜLEBİLECEK İŞLERİNİ,KARŞILIKLI SAYGI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZDÜM,ÇÖZMEYE ÇALIŞTIM..” gibi bilgiler verdi.
“EMİR ALAN,TALİMAT ALAN OLDU MU..?”diye sorduk.
“KARABÜK’TE YAŞAMIYOR MUSUN,ETRAFINA BİR BAK ABİ..” dedi.
Sahi,Sevgili Okurlar “ETRAFINIZA SİZDE BİR BAKIN İSTERSENİZ..!!”

“BAK ABİ,DİYELİM Kİ SİYASİ İKTİDAR DEĞİŞTİ VE ÖRNEĞİN SAYIN MUHARREM İNCE CUMHURBAŞKANI OLDU,KARDEMİR İÇİN AÇIKLAMA..!!”
Geçtiğimiz günlerde,bir Bürokrat dostumuzla oturduk uzunca bir süre sohbet ettik ve “24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARINI EN BÜYÜK MERAKLA BÜROKRATLAR BEKLİYOR..” dedi.
“BUNU,YALNIZCA DEVLETİN BÜROKRATLARI İÇİN SÖYLEMİYORUM.ÇOK ÖNEMLİ ÖZEL SEKTÖR YÖNETİCİLERİ İÇİNDE BÖYLE GELİŞMELER OLACAKTIR..” dedi o Kardeşimiz,Dostumuz.
Birgün önce AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,”KARDEMİR’E İŞÇİ ALINACAK..” yolunda bir açıklama yapmıştı ve bu açıklama SİYASET GÜNDEMİNE bomba gibi düşmüştü.
O Bürokrat dostumuz “BAK ABİ, DİYELİM K,SİYASİ İKTİDAR DEĞİŞTİ,Sayın MUHARREM İNCE CUMHURBAŞKANI OLDU,AK PARTİ İL BAŞKANI KARDEMİR’E İŞÇİ ALINACAK DİYE AÇIKLAMA YAPABİLİR Mİ..? diye sordu.
“O BAĞIMSIZ KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ,YENİDEN BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU’NA SEÇİLEBİLİR Mİ,ZİRA DEĞİŞMELER SPK’NIN YAPISINDAN BAŞLAR,KARDEMİR ve BENZERİ KURULUŞLARI BAĞIMSIZ OLARAK YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ SEÇİLİR..” gibi değerlendirmeler yaptı.
O Kardeşimiz konuştukça,doğrusu ya,ufkumuz açıldı ve “ZAMAN/ZAMAN SİZİN KÖŞENİZE GELEN OKUR YORUMLARINI OKUYORUM,ÇOKTA HOŞUMA GİDENLER OLUYOR.MESELA SENDİKADAN YAKINANLAR VAR.ÖYLE BİR ORTAMDA SENDİKA,BU YAPIDA MI KALIR..?” dedi.
Baktık ki,HER YER BÜYÜK BİR DEĞİŞİME GİRECEK,bizim düşünce sistematiğimiz zorlanmaya başladı ve “TAMAM KARDEŞ,YETER,O ZAMAN ÜLKE,TAM ANLAMI İLE BİR KABUK DEĞİŞTİRECEK DESENE..” dedik..
Sohbeti orada sonlandırdık,bıraktık..

KARABÜK ÇALIŞMA HAYATINDA “OLDUKÇA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR..” VE GAZETEMİZ İNTERNET SAYFASINA GELEN YORUMA DİKKAT..
Gazetemiz İnternet Sayfasında ki HER TELDEN Köşesine çok içerikli,sorunları göz önünde bulunduran,hatta çözümler üreten YORUMLAR geliyor,dün TAŞERON MUYUZ,İŞÇİ MİYİZ,MEMUR MUYUZ rumuzu ile bir yorum dikkatimizi çekti..
O kardeşimiz sorunlarını ne kadar güzel dile getirmiş.
Çalıştığı İŞYERİNİ vermemiş,ancak,yaşadıklarını öylesine arı/duru bir dille anlatmış ki,duyarsız kalmak mümkün değil,okuyunca “DEMEK ÇALIŞMA HAYATINDA BU TÜR AKSAKLIKLAR VAR..” diye düşündük.
Okurumuz sorununu tüm çıplaklığı ile ortaya sermiş..
Bu tür gelişmeler hemen her Kurum da olabiliyor,geçtiğimiz günlerde de,bu yönlü bilgiler aktaran ve “AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞAN 30 KİŞİ ARASINDA İŞVERENİN 16-17 KİŞİYE AYIRIMCILIK YAPTIĞINI..” falan anlatmıştı.
Demek ÇALIŞMA HAYATINDA BU TÜR GELİŞMELER YAŞANIYOR..
Yönetim kadroları,bu gidişe ne zaman dur derler ki acaba..?

SAHİ..! 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ,ÜLKEMİZE NE KADAR BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER GETİRECEK,ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Her seçim YÖNETİMİN DEĞİŞMESİ için yapılır elbet,24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANI ve MİLLETVEKİLİ Seçimi de Ülkemiz Yönetiminin değişmesi için yapılacak elbet..
ÖNCELİKLE SİSTEM DEĞİŞECEK,BAŞKANLIK SİSTEMİ GELECEK.
Buna bir de SİYASİ İKTİDARIN değişmesi ihtimalini ekleyin,Ülke genelinde neler/neler değişir değil mi,bir Bürokrat dostumuzun sözünü ettiği değişimler bizi çok etkiledi doğrusu ve düşünün ki KARDEMİR Yönetim Kurulu BAĞIMSIZ ÜYELERİNE kadar getirdi o Kardeşimiz işi..
YETİNMEDİ “SENDİKAL YAPI BİLE DEĞİŞİR..” dedi iyi mi..?
Demek SANDIK BAŞI BU KADAR ÖNEMLİ,BU KADAR HAYATİ..
24 HAZİRAN SEÇİMLERİ NASIL SONUÇ VERECEK DERSİNİZ..?

8 kişi görüş bildirdi

  1. Yiğit

    Ahmet abi biz iş akti fesihlerin adına söz etmiyorsun ne oldu 350 davası işçi alımı olacakmış biz iş akti fesihlerin tamamen alınmalı diye bir büyüğümüz abimiz ve usta gazeteci olarak ilgilenirseniz yazarsanız sevinirim rica kucak dolusu sevgiler saygılar sunuyorum teşekkür

  2. Ahmet abi naptın ya

    Ahmet abi naptın ya,Siyasi İktidar deyişirse Türkiyede neler deyişeceyini kısaca anlatmışsın,naptın ya,şimdi korkudan altını ıslatanlar çıkar o insanlar devletin memuru deyilde AKP nin yöneticisi gibiydi.Niye hatırlattın bunları adamların gece uykusu kaçar artık.hele Muharrem İnce seçilirse çoğu napacanı bilemez hale gelir hemen CHP li hısım akraba bulmaya çalışırlar en keskin CHP li pozuna girerler.
    Ahmet abi naptın ya Siyasi iktidar deyişirse bu Ülkeye barış gelir be abi adamların işi gücü insanları kutuplaştırmak birbirinden uzaklaştırmak huzur onları bozar be abi.
    Ahmet abi gine kitabın tam ortasından yazmışsın,esas bu konuları anlatacak olan CHP Adayları amma nerdeee,neyse özel yerine girmeyelim senin yazdıkların var ya çok insanın uykusunu kaçırtır altını ıslattırır.Seni alkışladım abi.

  3. radar

    A.k.p bu sefer ilçeler arası dengeleri kuramadı. Bilhassa Eflani ve yenice de yanlış politikalarından dolayı oy kaybedecektir. Öyle ki Yenice ilçesini küstüren, dengeleri bozan kişiyi tekrar aday göstermek partiye ihanettir, acemiliktir.
    Şimdi de çıkmışlar Eflaniye havaalanı boş şeyler bunlar orasına Sayın Gölbeğin yazdığı gibi hayvancılık ihtisas bölgesi ve yüksek okul bölümlerinin açılmasının daha iyi olacağı ve o bölgeden göçün azalacağı aşikardır.
    KISACASI AK PARTİYİ YENİCE VE EFLANİ YIKACAKTIR.

  4. Ahmet Başkaya

    Karabük ümüzün duayen gazetecilerinden olan hemşerimiz sayın Ahmet Gölbek Eflani ye havaalanı bir hayal demek Karabük Belediye Başkanı sayın Rafet Vergili yi hayalcilikle suçlamak demektir sayın başkan 4 yıldan beri Karabük e havaalanı yapılacaksa en uygun yer Eflani diyor bizde onu savunuyoruz. Şunu da söylüyoruz biz Eflani liler yolcu uçaklarının inip kalkabileceği havaalanı şu anda yapılacak yerde olacaksa kimsenin buna itirazı yoktur. Burada enteresan olan seçime giren siyasi partilerin programlarında Eflani nin adı geçmiyor ilk 2 sıra milletvekilinin Ovacık lı 3. sıra milletvekilinin Konya lı olduğu bir iktidar partisi Eflani yi çok seviyoruz diyemez Bütün teamüllerde birinci çıkan il başkanlığı için Ankara ya çağırılan listede olmasına Karabük de hiçbir kimsenin itirazı olmayacağı sayın Mustafa Çelenli nin isminin çizilmesi zaten olayı tarif ediyor. İstanbul da faaliyet gösteren Eflanililer derneğinin yönetim kurulunu oluşturan genç kardeşlerimizin hiçbir menfaat gözetmeksizin zamanlarından ve bütçelerinden ayırarak Eflani için neler yapabiliriz diye uğraşıp Karabük ve Eflanideki bazı hemşerilerimiz tarafından eleştiriliyorsa bu utanç verici bir durumdur.

  5. 4 yıldır nerdeydiniz

    La dernekçi Ehmet onu bunu suçlaycağına 4 yıldır havalanıyla ilgili neye sessiz kaldınız de tam seçim arifeasinde yırtık dondan çıkar gibi çıktınız Eflaniye havalanı olurmu.Sonra havalanı işine karşı çıkan Ahmet abi deyil okudunu anla biraz başta Mehmet Başkan karşı çıktı sora belediye reyisi karşı çıktı konuştular.Uzuktan Eflaniye bişey yapacaksanız elinizi cebinize atında Aççılık okuluna malzeme alın hemşerilerinizi öyle tepeden görmeyin biz sizin gibileri sulu dereye götürür susuz geri getiririz ehmet efendi öyle yazı yazma terbiyeli ol saygılı ol eyimi

  6. Eflani dernekleri varmış

    İstanbulda Eflani derneklerimi ne varmış ne yaparlar bu dernekler allaşkına kendilerini tanıtmaya çalışan tipler biz dernekçilik yapıyoruz havasıyla biyerlere seçilmek istiyolar.Ne iş yaparsınız siz yahu ölüm haberleri vermek dernekçilikmi bırakın bu işleri ya iş yapın ya kapatın bu dernekleri kendinizi tatmin etmeyi Eflaniye hizmetmi sanıyosunuz siz.Neymiş Eflaniye havaalanı yapılmalıymış Belediye reyisiyle konuştunuzmu yoksa biz İstanbuldayız küçük Eflaninin reyiside kimmiş filanmı dediniz.Belediye reyiside havalanına karşı siz kendinizi ne sanıyosunuz yahu.

  7. Elieyioğlu, Hakan (Memleket Evladı)

    Yasal durumda sendikaya üyelikten kamu görevinden personel çıkartan ve konuyu ivedilikle savcılığa intikal ettiren bir il müdürü çocuğunu yasal olan Khk ile kapatılan özel okula öğrenci olarak göndermesi onu etkilemiyorsa, aynı görevine devam ediyorsa burda nasıl bir adalet farkı var? Ki ben bu ülke için Kıbrıs Barış Harekatına katılmış Kayseri 1’inci Komando Tugayı’na gönüllü olarak katılarak, aynı birliğimle Hakkari Çukurca’da iç güvenlik harekatına katılmış, Tabur komutanlarınca, bölük komutanlarınca girdiğim silahlı çatışmalarda üstün başarı göstererek takdir belgesi ile, teşekkür belgesi ile taltif edildiğim halde sağlık idaresince bu başarım yok sayıldı. 12 yıldır askerlik ve çatışma psikolojisini atamadım üzerimden, rüyalarımda hala asker olarak çağırılıyorum. Bu ülkede bir gazi ne ise ben de aşağı yukarı aynı stadüdeyken sağlık tepe yöneticisi beni Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirdi. Kahramanlığım kıskanılıp itibarsızlaştırıldım. 15 yıllık sağlık memurluğum hayatımda hiçbir idari görev almadım. Çünkü adaleti savundum. Ama sıçrayışları izleyin, kim neredeydi nerelere geldi. Ben aynı zamanda Ağrı ilinde de, doğu kökenli vatandaşlarımıza (3 yıl) sağlıkçılık yaptım. Onlara vatanı ve devleti sevdirdim, iyilik ederek. Eflani’de de, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nde de çalıştım. Karabük il genelindeki eczacılar denetimlerde benim nasıl titiz çalıştığımı bilir. Disiplinimi iyi bilirler. Mhp, Ecevit koolisyon hükümeti zamanında terörden dolayı kapatılan aşiret köylerinin sağlık ocaklarını hizmete açtık.1999 yılında Devlet Memurluğu sınavından 85 puan alarak (hak ederek) sağlık memuru olarak atandım.Ben zaten başarılı bir insanım, Sağlık Meslek Lisesi Sağlık Memurluğunu 1’incilikle bitirdim. Kimsenin yardımı ile memur olmadım. Kamu Yönetiminde yükseklisansıma (tezli) devam ediyorum. Ben işinden, aşından edilmiş biriyim. Devletimi, milletimi, bayrağımı seviyorum. Yeniceliyim. Ben milliyetçiliği, vatanseverliği gönüllü olarak dağlarda gösterdim. Milliyetçilik dilimde değil benim, gönlümde, yüreğimde. Vali Bey size sesleniyorum. Benim başımın üstünden izli mermiler, doçka silahının mermileri geçerken Çukurca Kazan Vadisi’nde, kimse oralara gitmek istemiyordu. Beni ivedilikle görevime döndürmenizi Karabük halkı önünde istiyorum. Saygılarımla…Allah’a güveniyorum, inanıyorum.

  8. Ahmet Başkaya

    (4 yıldır nerdeydiniz) rumuzuyla yazıp ismini yazmaktan çekinen hemşerimiz ismini bir yaz da cevap yazmaya değermisin değmezmisin ona bir bakalım

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Yayın: 23.04.2024 10:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Z.M.O. idaresindeki 35 JZE 23 plakalı otomobil, Karabük-Safranbolu kara yolu Kireçkuyusu mevkisinde kontrolden çıkarak önce bariyere ardından yol kenarındaki ağaçlara çarparak devrildi.

Kazada sürücü yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.