Her Telden (19 Haziran 2020)

Her Telden (19 Haziran 2020)

Yayın: 19.06.2020 14:09
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR YÖNETİM KURULU SON TOPLANTISINDA GENEL MÜDÜR Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN İZİNLİ SAYILMASI VE GELİŞMELERİN SEYRİ…
KARDEMİR Yönetim Kurulu 15 haziran günü, Sayın MUSTAFA YOLBULAN Başkanlığında uzun bir toplantı yaptı ve Genel Müdür Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN izinli sayılmasına,bu süre içerisinde, Sayın REYHAN ÖZKARA’NIN yerine vekaleten bakmasına karar verdi.
Daha sonra KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN yazılı bir açıklama yaparak Yönetim Kurulu görevlendirilmesi ile İÇ DENETİM yapıldığına işaret ederek “SÜRECİN,ŞEFFAF ve DAHA BAĞIMSIZ OLMASI GAYESİ İLE..” Genel Müdür Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN izinli sayıldığına dikkat çekti.
Daha önce de İÇ DENETİM bazı konuları denetlemiş,ancak,Genel Müdür o süreçlerde görevinin başında kalmıştı,buradan yolu çıktığınızda bir gerçeğe varıyor olabilirsiniz ve DEMEK Kİ DENETLENEN Sayın HÜSEYİN SOYKAN oluyor..
Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN Kuruluş adına yaptığı RESMİ AÇIKLAMA böyle..!!
Ancak,RESMİ AÇIKLAMANIN dışında PERDE GERİSİNE baktığınızda gelişmeler hayli dalgalı cereyan etmiş gerçeğini görürsünüz ve Karabük’ün yıllardır özlediği SERMAYENİN BİRLİKTELİĞİ cereyan etmiş.
Nereye karşı SERMAYE BİRLİK olmuş,aynı paralel de oy kullanmış diye sorarsanız “ KARDEMİR’İ TAMAMEN KONTROL ALTINA ALMAK NİYET VE GİRİŞİMİNE KARŞI BİRLİKTELİK SAĞLANMIŞ..”,bizim bildiğimiz bu,şu an için detaya girmenin de bir gereği yok.
Şimdi gözler İÇ DENETİM ÇALIŞMALARINDA,bakalım ne çıkacak..?

KARDEMİR NOKTASINDA BİR KONUYA İYİ DİKKAT EDİN ; Sayın HÜSEYİN SOYKAN HALEN İZİNLİ VE KARDEMİR İLE İLİŞKİSİ KESİLMİŞ DEĞİL…
KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 15 haziran günü yaptığı toplantı da “İÇ DENETİM SÜRECİ NEDENİ İLE..” izinli sayılan Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN Şirket ile ilişkisi kesilmiş değil.
İÇ DENETİM SÜRECİ NASIL SONUÇLANACAK ACABA..?
2020 YILI İLK ÇEYREĞİNDE ŞİRKETİ ZARARA UĞRATMAK MI çıkacak..
BELİRLİ ALIMLARDA HATALAR YAPILDIĞI MI ÇIKACAK..
Yoksa Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN belirli PERSONEL TASARRUFLARINDA hatalı davranmıştır yolunda belirli bulgular mı çıkacak ve bu durumu merak etmemek elde değil.
Veya HER ŞEY TERTEMİZ Sayın SOYKAN “ İYİCE DİNLENDİNİZ BUYURUN GÖREVİNİZE DEVAM EDİN..” gibi bir gelişme mi olacak,henüz hiçbir konu netlik kazanmış değil..
İÇ DENETİMİN işi hayli zor gibi geliyor bize,hem de hayli zor gibi geliyor..
Genel Müdür Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN şu an itibarı ile izinli..
RESMİ AÇIKLAMADAN bunu anlamak mümkün..

ÜLKENİN BİRÇOK YERİNDE BELEDİYELER İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER VERİYORLAR VE RİYASET İLE BELEDİYE MECLİS ÇOĞUNLUKLARI ÇEKİŞMELERİ..
Ülkenin birçok yerinde ve BELEDİYELER NOKTASINDA çok ilginç gelişmeler yaşanıyor,İSTANBUL/ANKARA başta olmak üzere,buna birçok Belediyeyi katmak mümkün.
Son olarak SAFRANBOLU BELEDİYESİ DE KATILDI BU KERVANA..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,Bir Belediye Meclis Üyesi’nin Parti değiştirmesi ile BELEDİYE MECLİSİ’NDE 13 oya karşılık 12 oy ile azınlığa düştü.
ANCAK,KENDİ OYU İLE 13-13 OY DENGESİNİ BULABİLİYOR..
Sayın ELİF KÖSE göreve geldiğinden bu yana YAPTIĞI HİZMETLERDEN ziyade HALK İLE BİRLİKTE olması,HALKA DOKUNAN YAKLAŞIMLARI ile biliniyor,tanınıyor ve bu yönü çok ön plana çıktı.
Yoksa hizmet,kente yeni bir vizyon katmak gibi gelişmelerde, pek öne çıkmış bir konumu yok,bu durumu da,dediğiniz gibi her an halkın yanında halk ile birlikte olarak ciddi biçimde kapatıyor.
Şimdi,geleceğe yönelik,eksik/gedik yapılan hizmetler noktasında da “NE YAPALIM ÇALIŞTIRMIYORLAR Kİ..!!” gibi bir mazeret üretirse,kimse de HAYDİ CANIM SENDE diyecek durumda değil,”NE YAPAYIM ÇALIŞTIRMIYORLAR..” sözlerine halkın inanması çok daha kolay olur..
SİYASET GERÇEKTEN İKİ TARAFI KESKİN BİR BIÇAK..
Sayın ELİF KÖSE ciddi bir mağduriyet üretme hakkı kazandı iyi mi..?

Kastamonu/DEVREKANİ “TARIM/HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” VE CUMHURBAŞKANI ACİL EYLEM PLANI, YA KARABÜK.!
Kastamonu/DEVREKANİ İlçesi’ne TARIM/HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kuruluyor,bu yatırım Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN tarafından 180 GÜNLÜK ACİL EYLEM PLANI’NA alınmış.
Yani,bu Yatırım CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A anlatılmış,yatırımın getireceği yararlar anlatılmış ve ikna edilmiş,Sayın ERDOĞAN’DA burayı ACİL EYLEM PLANI kapsamına almış.
Şimdi geliyoruz İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE.
Geçtiğimiz üç/beş yıl önce Karabük’ün gece/gündüz konuştuğu,üzerinde titizlikle durduğu ve “BU BÖLGE YAPILDIĞINDA METAL SEKTÖRÜNÜN BAŞKENTİ BU YÖRELER OLACAK..” gibi takdim edilen İSMETPAŞA OSB ne oldu Allah aşkına..?
Bir KAMULAŞTIRMA PARASI çıktı mı veya başka bir gelişme oldu mu..?
Bizim yıllardır EFLANİ TARIM/HAYVANCILIK OSB KURULMALI olayına girmiyoruz..
Olayın o noktasında EFLANİ treni kaçıralı çok oldu da,İSMETPAŞA ne oldu.?

KARABÜK BELEDİYESİ “TİTİZLİKLE ÜZERİNDE DURDUĞU..” YAĞMUR SULARININ AYRILMASI PROJESİNE START VERDİ VE AK PARTİ’DEN TASVİP
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,uzun süredir üzerinde titizlikle durduğu ve bütün hazırlıklarını tamamladığı YAĞMUR SULARI ile kanalizasyon atıklarının ayrılması projesine start verdi.
Bu konuda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sayın MUZAFFER ATILGAN geçtiğimiz süreçte “KARABÜK BELEDİYESİ BU PROJESİ ÇOK UZUNA MALEDİYOR. BAŞKAN Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ BU ÇABALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM..” anlamında açıklamalar yapmıştı.
Eski VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ’NİN bulunduğu alana,bu işlerde kullanılacak devasa beton borular getirildi ve çalışmalar kısa süre içinde yoğun biçimde başlatılıyor..
KARABÜK sık/sık yaşadığı yağmur sonları su taşkınlarından kurtulacak.
YAĞMUR SUYU dranaj çalışmalarına start verildi.

KARABÜK ZİRAAT ODASI BAŞKANI Sayın HASAN BENLİOĞLU “DOLU YAĞIŞI BELİRLİ KÖYLERİMİZDE Kİ EKİLİ ALANLARI PERİŞAN ETTİ..” DİYOR..
Karabük ZİRAAT ODASI Başkanı Sayın HASAN BENLİOĞLU,Karabük kırsal kesiminde üretim çeşitlemesi,zirai kesimin güçlenmesi için elden gelen gayreti gösteriyor.
Başkan Sayın HASAN BENLİOĞLU şu günler hayli dertli.
“DOLU YAĞIŞI BİRÇOK KÖYÜMÜZÜN EKİLİ ALANLARINA ANORMAL ZARAR VERDİ..” diyor Sayın BENLİOĞLU ve geçtiğimiz gün Karabük TARIM Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ile zarar gören köyleri gezmişler.
Sayın ÇETİN AYVALIK özellikle zarar gören yerleri gezip/görmüş.
Karabük TARIM İL Müdürlüğü olarak neler yapabileceklerini,gelişmeleri yakından görerek tespite çalışmış elbet,beraberinde Müdürlük üst düzey bürokratı/bürokratları ile birlikte bölgeyi gezmişler.
Karabük ZİRAAT ODASI Başkanı Sayın HASAN BENLİOĞLU,Karabük tarımını ayağa kaldırmak amacı ile gerçekten verimli çalışmalar yapıyor ve bu nokta da en büyük destekçisi de Sayın ÇETİN AYVALIK başta olmak üzere TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ personeli.
Bu arada kümes hayvanı yavrularının dağıtımına da yaptı Sayın BENLİOĞLU..
Olayın bir de sulu tarım yönü var ki,bu nokta da SOĞANLI ÇAYI üzerine kurulan bir regülatör ALT KESİMLERDE KALAN vadi de yer alan yüzlerce binlerce dekar alanın SULU TARIMA geçişine yol açtı.
KARABÜK MERKEZİNDE DE TARIMSAL GELİŞME HAYLİ UMUT VERİCİ.
Karabük süratle KENDİSİNE YETER olmaktan KAZANIR OLMAYA gidiyor.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI Sayın DAVUT ÇAYIR “HEM MEKANIMIZI YENİLEDİK,HEM ÜYE SAYIMIZI ARTTIRDIK.”
Çok Sevgili Kardeşim Rahmetli KENAN ÖZYILDIRIM’IN cenazesinde,ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE Derneği Karabük Şube Başkanı Sayın DAVUT ÇAYIR ile ayak üzeri kısa bir sohbetimiz oldu.
Sayın DAVUT ÇAYIR çok güzel işler yapıyor.
Örneğin ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERGİ Lokalini yeniledi ve pırıl/pırıl bir mekan haline getirdi,dış yüzeye yapılan çok büyük bir ATATÜRKLÜ RESİM insanların dikkati çekiyor.
MÜTHİŞ BİR FİGÜR.
Sayın DAVUT ÇAYIR Derneğin yapısına değiniyor ve “HEMEN HERKESİM İNSANDAN YENİ ÜYE KAYIT İSTEĞİ GELİYOR..” diyor ve “GELEN İNSAN YAPISI GERÇEK ATATÜRK SEVDASININ BİR TEZAHÜRÜ GİBİ..” diyor.
Yeni üye kayıtlarının devam edeceğini de söylüyor..
“ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE BİR KALIBA SOKULAMAYACAK KADAR ENGİN ve TOPLUMUN HER KESİMİNDEN ÜYE OLMAK İSTEYENLER VAR..” diye anlatıyor.
Mekan noktasına da değiniyor ve ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR.MEKANIMIZ FEVKALADE DÜZGÜN HALE GETİRİLDİ.BU KONUDA BİZE YARDIMINI ESİRGEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM..” diyor..
Sayın DAVUT ÇAYIR yeni üye kayıtlarına devam ettiklerini söylüyor.

COVİD-19 DENİLEN,PANDEMİ SÜRECİ DENİLEN,KORONAVİRÜS SALGINI DA DENİLEN ŞU LANET SÜREÇTE,KARDEMİR’İN KARABÜK’E KATKISI..
İster pandemi süreci deyin,ister covid-19 süreci,isterseniz koronavirüs salgın süreci deyin,KARABÜK ÇOK/ÇOK GÜZEL ÖNLEMLER almıştı ve bu süreci çok iyi götürüyordu.
SON GÜNLERDE BİRDEN YAYILMALAR BAŞLADI.
Karabük bu süreçte hiçbir zaman 50 pozitif vakaya rastlamamıştı,şimdi 75 leri buldu ve bunun tek sebebi KARABÜK DIŞINDAN GELENLERİN Karabük’e taşıması.
YOKSA KARABÜK SURECİ ÇOK İYİ GÖTÜRÜYORDU..
Ne zaman ki DİĞER KENTLERDEN GELİŞ/GİDİŞ başladı Karabük’te de vaka sayısı tırmandı,bunun yanı sıra BİR/İKİ HASSAS YERLEŞİM YERİ DE gevşeme olur/olmaz odak gibi bir hal aldı.
KARABÜK,BU MANADA,KARDEMİR’E TEŞEKKÜR/ŞÜKRAN BORÇLU.
KARDEMİR öylesine güzel önlemler aldı ve bu önlemlerini devam ettiriyor ki,kutlamamak elde değil,eğer KARDEMİR biraz gevşek davransa ve önlemleri sıkı tutmasa Karabük o lanet salgında sapır/sapır dökülürdü.
MÜTHİŞ ÖNLEMLER ALDILAR ve HALEN DE SÜRDÜRÜYORLAR.

SAFRANBOLU KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ “GEÇMİŞTE CAM TERASI MÜSTECİRE VERMENİN ÖZ ELEŞTİRİSİNİ YAPTI MI ACABA..?”
Safranbolu KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ geçmiş yıllarda,mülkiyeti İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ’NİN olan CAM TERASI sembolik bir bedel ile kiralamıştı.
TUTTU,YİNE SEMBOLİK BİR BEDEL İLE BİR BAŞKASINA KİRALADI..
Şimdi genellikle unutulmuş olmasına karşın,o zamanlar hayli dedikodulu bir süreç yaşanmıştı ve atıyoruz 100 liraya kiralanan CAM TERAS 101 liraya bir başka müstecire verilmişti.
ŞİMDİ CAM TERAS ÇOK BÜYÜK BİR RAKAMLA KİRAYA VERİLDİ..
Diyoruz ki,SAFRANBOLU KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ o dönem yapılan bu işlerin bir ÖZ ELEŞTİRİSİNİ YAPTI MI acaba,yoksa YAĞMUR YAĞDI-YARIKLAR KAPANDI ata sözünde olduğu gibi,unutuldu gitti mi..?
O İŞİN KÖKENLERİNDE NELER VARDI DA,o kadar küçük bir bedel artışı ile CAM TERAS MÜSTECİRE VERİLDİ acaba,böyle bir ÖZ ELEŞTİRİ hiç ama hiçbir zaman verilmedi.
NE DERSİNİZ,BÖYLE BİR ÖZ ELEŞTİRİ VERİLDİ Mİ/YAPILDI MI..?

11 kişi görüş bildirdi

  1. lÜTFEN AHMET ABİ

    AHMET ABİ LÜTFEN KARDEMİRDE Kİ GELİŞMELERİN ETRAFINDAN DOLAŞMA,KİTABIN ORTASINDAN GİR.YAŞANANLARI SEN ÇOK İYİ BİLİYORSUN,YILLARCA BİRLİKTELİĞİ SAVUNDUM İŞTE OLDU DİYE OLAYIN ETRAFINDAN DOLAŞMA.SERMAYENİN BİRLİKTELİGİ LAFINI TUTTUM.BAĞIMSIZLAR SEÇİLDİKLERİ GÜNDEN BUGÜNÜ ÇOK HİZMET ETMİŞLER GÖREVLERİ O DEYİLMİYDİ.SERMAYENİN BİRLİKTEYİGİ KARDEMİRİ KARDEMİR YAPMIŞTI BUNU KİMSE UNUTMASIN.SANA O KONUDA ÇOK HAK VERİYORUM HEPTE HAK VERDİM.AMMA BAZILARININDA HADDİNİ BİLMESİNDE EN BÜYÜK GÖREV YİNE SANA DÜŞER.RÜZGARA GÖRE YAHUTTA MERKEZ BANKASI ÜRETİMİNE GÖRE YÖN DEĞİŞTİRENLERE KİMSE İTİMAT ETMİYOR.AMMA SANA İTİMAT ÇOK FAZLA .HERKES HADDİNİ BİLSİN ABİ.

  2. Mali işler

    Yönetimde söz hakkinı bağımsizlara verip,dr şaban beye şu ana kadar hiçbir genel müdüre verilmemiş yetkilerle donatirsaniz Kardemiri uçuruma yollamış olursunuz.Adama yıllarca didinerek yapılan yatirimlar önunde medyatik resimler verdiginde de yanlişı yazmıştım şimdi de yazıyorum.Eğer Dr Şaban beye yapilan kızağa çekme operasyonu Kardemirde herhangi vir işçi memur mühendis ya da formene yapılsa anında istifa ederdi.Biz Kardemir çalısanlari olarak olayı böyle goruyoruz.Ama bir kisiye kapasitesinin 100 kat üstünde makam verirseniz o kişi o koltugu asla bırakmaz.Şaban beyin yaptığı gibi.

  3. KARABUK

    AHMET ABİ HER ZAMAN Kİ GİBİ KARABÜK BELEDİYESİNİN BAŞLAMAMIŞ PROJESİ OLAN YAĞMUR SUYU DRENAJ İŞLERİNİN BİR AN ÖNCE BAŞLAYACAĞINI YAZMIŞSIN, ANCAK YİNE HÜSRANLA SONUÇLANMASIN, ÇÜNKÜ ON SENEDİR ÇOĞU PROJELER BEKLİYOR. ÖRNEKMİ VALİLİK BİNASI BOŞ YERE YIKILDI YERİNE ÇELİK CAMİİ YAPILACAKTI NE OLDU ŞU ANDA HARABE GİBİ HİÇ OLMAZSA PARK YAPINDA VATANDAŞLARIN OTURUP DİNLENEBİLECEĞI GÖLGELİK VE YEŞİL BİR ALAN KAZANDIRILMIŞ OLUR. ÇÜNKÜ KARABÜK TE ŞEHİR MERKEZİNDE VATANDAŞLARIN OTURUP DİNLENEBİLECEĞI ADAM GİBİ BİR PARK YOK NE YAZIK Kİ BU YÜZDEN ÖĞRENCİ, İŞSİZ,EMEKLİ ŞEHİR MERKEZİNE MAHALLERDEN İNMİYOR

  4. Kardemirin halleri

    Ahmet abi daha önceki arkadaşın yazdığı gibi olayın etrafından dolaşmışsın Haddane meydanı bağırışı çağırışı dinledi abi Kardemir 3.kat çınladı Haddane meydanından biz dövüş var sandık.Genel müdürlük önünde işçi gösteriler yaptı lastik yaktı 2010 yılında başka hadiseler yaşandı ancak böyle şeyler hiç olmadıydı.Sen sermaye birlik hareket etti diye galiba detaya girmedin.Bir akşam evveli yapılan otel toplantısını en iyi sen biliyorsun Kardemiri ele geçirme operasyonu bu sefer geri kaldı iyi ama gelecek sefer ondan sonraki sefer nolacak.Abi rüzgar güllerini boşver sen ne düşünüyosun Karabük sana güvenir Kardemir böyle gitmez abi kesinlikle böyle gitmez

  5. Var Ya

    Göz yumdukları yüzünden başına bunlar gelen izindeki genel müdür bir konuşursa.

  6. müdür olcam

    Kardemir burası işinize gelirse, sen de akıllı ol …

  7. İsmetpaşa organize sanayi

    İsmetpaşa organize sanayi y a p ı l a m a z kimse boşuna hayallenmesin o geçti artık boşu boşuna birkaç kişiye maaş verilir başka bişey olmaz madem Rafe bey yer istemiş o zaman keşme verselerdi ya Rafet bey ilk seçileceyi zaman İrandan birini getirmiş bir gazetecinin sunucu oldugu temel atma töreni yapılmıştı noldu o tesis yapıldımı İsmetpaşadanda yer istemiş madem verselerdi ya Karabükün neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır beyler

  8. emekli

    Maalesef fabrikanın geldiği seviye, müdür olacakmış akilli olacakmis mış mış … isveren olsam mevcut daki müdürlerin bir çoğunu kendi fabrikama mühendis olarak bile işe almam mesleki+kisilik olarak çok zayiflar

  9. Alayına gider

    Lâyık olmadan makam sahibi olanlar,
    Astlarını ısırıp üstlerine kuyruk sallarlar.
    İmam GAZALİ
    Bir Küçük ilave, haddim olmayarak;
    Olmadık işlere göz yumarlar,
    Sonra da kuyruğu kaptırırlar.

  10. Enerji

    Sayın emekli abi, o kadar doğru yazmışsınki yorumuna şapka çıkarıyorum, ellerinden öpüyorum.

  11. Anonim

    Siz değerli abimiz Sayın Ahmet GÖLBEK Gazetenizde KARABÜK ADD’ne yer verdiğiniz için Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür eder saygılarımı ve şükranlarımı sunarım ADD Başkanı Davut ÇAYIR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.