Her Telden (19.Mart.2019)

Her Telden (19.Mart.2019)

Yayın: 18.03.2019 20:13 |Güncelleme: 19.03.2019 08:07
Paylaş:
A+ A-

13 GÜN SONRA SANDIK BAŞINA GİDECEĞİZ VE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANINI SEÇECEĞİZ,İL GENEL VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ SEÇECEĞİZ
13 Gün sonra SANDIK BAŞINA gideceğiz ve BELEDİYE BAŞKANIMIZI,İL GENEL ve BELEDİYE MECLİS Üyelerimizi,bir de MUHTARIMIZI seçeceğiz ,bu yönlü çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor,ettiriliyor.
KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KİM KAZANIR..?
En yoğun çalışma BELEDİYE BAŞKANLIĞI noktasında yürüyor,yürütülüyor,bu anlamda “ÜÇ BAŞKAN ADAYI EŞİT ŞANSLA YARIŞA DEVAM EDİYOR VE HENÜZ BİR KOPMA YOK..” gibi değerlendirmeler dikkat çekiyor.
Örneğin kimi çevreler Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL bu seçimi alır noktasını dile getiriyorlar,buna karşılık,yine Sayın UYSAL’A oy vermesi beklenen çevrelerden,aksi bir kanaati açık/seçik dile getirenler de yok değil.
Kimi çevreler Sayın DURSUN ALTIPARMAK bu seçimi alır görüşlerini dile getiriyorlar,buna karşılık,yine Sayın ALTIPARMAK’A oy vermesi beklenen çevrelerden,aksi bir kanaati açık/seçik,dile getiren ve “HENÜZ CHP’Lİ SEÇMEN YETERİNCE KONSOLİDE OLMADI..” diyenlerde yok değil.
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ bu seçimi alır görüşlerini dile getiren bir çevre var,buna karşılık,yine Sayın RAFET VERGİLİ’YE oy vermesi beklenen çevrelerden,”GEÇEN SEÇİMLERDE CHP’LİLERDEN ÇOK OY ALMIŞTI.BU SEÇİMDE O KESİMDEN FİRESİ VAR..” diyenler var.
KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ ATBAŞI GİBİ GİDİYOR..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI VE MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN RAFET VERGİLİ, DÜZENLENEN YEMEKLERLE CİDDİ MESAFELER ALIYOR..
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,çeşitli guruplar tarafından düzenlenen yemeklere katılıyor ve çok önemli mesafeler alıyor.
BUNU GÖRMEK ve KABUL ETMEK GEREK.
Çeşitli guruplar yemek düzenliyorlar veya Sayın RAFET VERGİLİ’YE yakın çevreler bu organizasyonlara imza atıyorlar,bu yemekler geniş kesimlerle bir araya gelmek noktasında Sayın VERGİLİ için çok ciddi oy kaymalarına sebep oluyor.
Her yemek sonrasında,görüşünü değiştirdiğini söyleyen/anlatan insanları görmek,tanımak mümkün,bu anlamda düzenlenen ve Sayın VERGİLİ’NİN katıldığı yemekler çok etkin oluyor..
Bu arada AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL müthiş bir tempo da çalışıyor,MİLLETVEKİLLERİ,zaman/zaman BAKANLAR,BAKAN YARDIMCILARI destek vermeye geliyorlar.
ÇOK CİDDİ BİR REKLAM KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR..
Bu anlamda Sayın DURSUN ALTIPARMAK ve Sayın MEHMET YÜCE hayli mağdur durumdalar,onların böyle GENİŞ REKLAMLARI,geniş düzenlemeleri görülmüyor..
KAMPANYALAR SÜRÜYOR,12 GÜN DAHA SÜRDÜRÜLECEK..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI VE MHP BAŞKAN ADAYI SAYIN RAFET VERGİLİ,”ÖNDEYİM DEMİYOR..” YERİNE “EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA..” DİYOR
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,çok önemli bir SÖYLEME İMZA ATTI ve bir süre öncesine kadar dile getirdiği “ANKETLERDE BEN ÖNDE ÇIKIYORUM..” şeklinde ki sözlerini değiştirdi/revize etti.
“SEÇİMİ EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KAZANACAĞIM..”
Dün Karabük Belediyesi’nde ki BASIN TOPLANTISINDA Sayın RAFET VERGİLİ bu sözleri birkaç kez kullandı,yani spontone olarak,o an aklına geldiği için değil,düşünerek,inanarak,önceden tasarlanmış bir üslup ile söyledi.
“ANKETLERDE BEN ÖNDE ÇIKIYORUM..” sözlerinden yola çıkan Sayın RAFET VERGİLİ,dün ki Basın Toplantısında “SEÇİMİ EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KAZANACAĞIM..” noktasına gelmiş.
Dün ki Basın Toplantısında,Sayın RAFET VERGİLİ müthiş bir özgüven içinde göründü,çok inanarak,çok güvenerek ve belli ki elinde olan bazı anket sonuçlarına göre “EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA SEÇİMİ KAZANACAĞIM..” ifadelerini kullandı.
Dün düzenlenen Basın Toplantısının, önemli bir yanı da, Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,Seçim sürecinden bu yana,ilk kez MİLLET İTTİFAKI Belediye Başkan Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I hedef alması oldu bize göre.
Sayın RAFET VERGİLİ Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I hedef aldı ve Karabük Belediye Başkanlığı döneminde yetersiz çalışmalar yapmakla eleştirdi..
Kendisinin “KARABÜK İTTİFAKININ ADAYI OLDUĞUNU..” söyledi..

SAYIN RAFET VERGİLİ ; “BEN KARABÜK’TE AK PARTİ-CHP-MHP-SP-BBP VELHASIL KARABÜK YAŞAYANLARI İTTİFAKININ ORTAK ADAYIYIM..”
Dün makamında bir Basın Toplantısı düzenleyen Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,Seçim sürecinin başlangıcından bu yana ilk kez bu kadar özgüvenli ve kendinden çok emin bir tablo çizdi.
“BEN KARABÜK’TE AK PARTİ-CHP-MHP-SP-BBP VELHASIL TÜM KARABÜK YAŞAYANLARI İTTİFAKININ ORTAK ADAYIYIM..” iddialarını dile getirdi Sayın RAFET VERGİLİ ve bir Pazar yerinde “BEN KOMÜNİST ANLAYIŞA SAHİP BİRİYİM,AMA,SEÇİMDE OYUM SANA..” diyen bir kişiden söz etti.
Sayın RAFET VERGİLİ dün çok özgüven içinde göründü.
“BU SEÇİMİ EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KAZANACAĞIM..” diyerek Mahallelerde yaptığı EV TOPLANTILARININ bile MİTİNG HAVASINA girdiğinden söz etti..
Sayın BURHANETTİN UYSAL’I ve Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I eleştirdi.

DAHA DÜN SAYILABİLECEK BİR SÜREYE KADAR,KİMSENİN DİKKATE ALMADIĞI ALMAK İSTEMEDİĞİ SAYIN DURSUN ALTIPARMAK POTADA..
Biz CHP-İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK’A dikkat edin,kısa süre içinde çok iddialı bir isim haline gelecektir,dedikçe “BU ADAM NE DİYOR..?” diye küçümseyenler,bir gerçeği yavaş/yavaş fark ediyorlar..
Sayın RAFET VERGİLİ,uzun bir aradan sonra Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I hedefine oturttu,Sayın RAFET VERGİLİ,birçok MHP’NİN dediği “ Sayın DURSUN ALTIPARMAK,ÖZELLİKLE AK PARTİ TABANINI OYUYOR.ŞU AN İKİNCİ SIRADA GÖRÜNÜYOR..” sözlerine inanmış demek ki.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN,özellikle AK Parti tabanından çok büyük oy geçişlerini sağladığını SİYASETİ İYİ BİLEN herkes söylüyor,bu yönlü iddialar birçok çevre de ciddi biçimde dile getiriliyor..
CHP TABANINI BÜTÜNLEŞTİRME GAYRETİNDE Sayın ALTIPARMAK..
Sayın RAFET VERGİLİ boşuna Sayın ALTIPARMAK’I eleştirmiyor..
Bir şeylerin farkına varmış ki eleştiriyor,hedefe koymuş..

“KARABÜK BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA DİYEN AK PARTİLİLER,KENDİ BELEDİYELERİNE, ÖZELLİKLE SAFRANBOLU BELEDİYESİNE BAKSINLAR..”
Dün bir Basın Toplantısı yapan Karabük Belediye Başkan ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,AK Partilileri ve AK Parti Adayını çok ciddi biçimde eleştirdi.
“KARABÜK BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA DİYEN AK PARTİ ADAYI,AK PARTİ YÖNETİMİNDE Kİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NE BİR BAKSINLAR..” diyor Sayın RAFET VERGİLİ.
“40 BELEDİYE İŞÇİSİ TAZMİNATLARINI ALAMADIKLARI İÇİN İCRA TAKİBİ BAŞLATTILAR..” diyor ve kendisinden önce ki Dönem Karabük Belediye Yönetimini de BU ANLAMDA topa tuttu.
Kendi döneminde HİÇBİR ÖDEMENİN AKSAMADIĞINI altını çizdi.
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’te basını en iyi kullanan isim olarak görülüyor,sık/sık Basın Toplantısı yapıyor,bilgiler veriyor,eleştiriler dile getiriyor..
Dün yaptığı Basın Toplantısı bize ilginç geldi..
Öncelikle “BEN ANKETLERDEN ÖNDE ÇIKIYORUM..” söylemini değiştirmiş,revize etmiş, “SEÇİMİ EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KAZANACAĞIM..” ifadelerine evrilmiş.
Bu çok önemli bir gelişme gibi geldi bize.
Daha sonra da Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I eleştiri hedefine almış.
Sayın RAFET VERGİLİ çok özgüvenli bir Basın Toplantısı yaptı..

ÇEVRE DERNEĞİ’NİN BASIN AÇIKLAMASI, SAYIN BÜNYAMİN COŞKUN,SAYIN MEHMET TÜRKİŞ İLE SAYIN TÜRKİŞ’İN İL GENEL MECLİS ADAYLIĞI..
Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ile Yönetim Kurulu Üyesi Sayın MEHMET TÜRKİŞ imzalı bir açıklama yayınlandı,bu açıklama da özellikle MARZİNÇ ile ilgili görüşler dikkat çekti.
Sayın BÜNYAMİN COŞKUN Dernek Başkanı,o tamam.
Sayın MEHMET TÜRKİŞ,KARDEMİR’DEN Emekli ve Kimya Mühendisi,aynı zamanda AK Parti Karabük İL GENEL MECLİS Üye Adayı,şimdi bir düşünün Sayın TÜRKİŞ SEÇİMİ KAZANIR ve İL GENEL MECLİS Üyesi olursa,bu açıklamalar doğrultusunda nasıl çalışma yapar.
BUNLAR ÖNEMLİ GERÇEKLER ELBET.
Sayın MEHMET TÜRKİŞ,bilmiyoruz/bilemiyoruz,bu bildiri için AK Parti Yönetimine bilgi vererek mi,bildiriye imza attı,yoksa kendi inisiyatifini mi kullanarak imza attı.
GELECEKTE KENDİSİNİ BAĞLAYAN BİR AÇIKLAMA OLDU.
Bu Karabük açısından hayli önemli elbet,zira,Sayın MEHMET TÜRKİŞ İl Genel Meclis Üyeliğine seçilirse,en etkili bir görevde MARZİNÇ’İN eksiği gediği ne varsa yakından izleyecek demektir.
O bildiri,bu yönü ile de hayli önemli geldi bize.

MHP VE CHP-İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI “AK PARTİ YÖNETİMİNDE Kİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ’Nİ BİR ANLATSALAR YA..” DİYOR
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ çok önemli açıklamalar yaptı ve “KARABÜK BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA DİYECEKLERİNE,AK PARTİ YÖNETİMİNDE Kİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NE BAKSINLAR.İŞÇİSİNE TAZMİNAT ÖDEYEMİYOR..” dedi.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu nokta da “AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NDE NASIL BİR EKONOMİK YAPI İÇERİSİNDE..” gibi çok önemli bir soruyu gündeme getirdi..
Sayın RAFET VERGİLİ olayı ekonomik açıdan gündeme taşıdı.
Öte yandan CHP-İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mimar Sayın ELİF KÖSE çok daha değişik bir yaklaşım gösterdi ve “BEN AK PARTİ ADAYINA ,AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANI Sayın NECDET AKSOY’UN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN NEDEN ALINDIĞINI SORUYORUM,CEVAP VERMİYOR..” diyor.
Sahi Sayın NECDET AKSOY NEDEN GÖREVDEN ALINDI..?
Safranbolu Belediyesi uzun süredir KAYYUM vasıtası ile yönetiliyor,Sayın NECDET AKSOY’UN Seçilmiş,Milli İradeyi Temsil eden bir Belediye Başkanı olarak neden görevden alındığı bir türlü açıklığa kavuşmadı.
Hatta bir aralar PARTİDEN İHRAÇ EDİLECEĞİ,BUNUNLA İLGİLİ GİRİŞİMLER OLDUĞU DA ileri sürülmüş,ancak,İHRAÇ olayı gerçekleşmemişti ve bu durum AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN sorgulanması gibi bir durum yarattı bu Yörelerde..
Sayın NECDET AKSOY neden görevden alınmıştı,bilen var mı..?

YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ,GERÇEKTEN ÇOK GERGİN VE ÇOK/ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR HAVADA GEÇİYOR,”ŞANSLAR EŞİT..” DENİLİYOR
Karabük özelinde,en ilginç YEREL SEÇİM YENİCE İlçemizde geçiyor denilse yeridir ve gerçekten müthiş bir Seçim yarışı yaşanıyor.ÜÇ ADAY arasında ŞANSLARIN EŞİT olduğundan söz ediliyor.
Şimdi de, ortalıkta bir kaset dolaşıyormuş..
Bu arada Sayın ZEKİ ÇAYLI,öylesine görkemli SEÇİM ÇALIŞMALARI yapıyor ki,insan ister/istemez etkileniyor ve bu yürüyüşleri görenler “ZEKİ BAŞKAN İŞİ BİTİRMİŞ..” görüşüne dümen kırıyor.
BUNLAR SUNİ KALABALIKLAR görüşünde olanlarda var elbet..
Sayın COŞKUN GÜVEN’İN Seçim çalışmaları bütün hızı ile sürüyor,Sayın COŞKUN GÜVEN’E AK Parti dışından da ekstra oyların geldiğine işaret ediyor,ancak,AK Parti içinden ciddi bir zayiattan söz edilmesi de dikkat çekiyor.
Sayın SABRİ CEBECİK’İN şansının da çok yüksek olduğunu belirten,Siyasi çevreler “İSTER AK PARTİ,İSTER MHP SEÇİM ŞANSININ AZALDIĞINI GÖRDÜĞÜ AN,OYLAR CHP-İYİ PARTİ ADAYINA GİDER..” görüşünü dile getiriyorlar.
Bu arada Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN görkemli yürüyüşlerle gücünü göstermeye çalıştığını anlatan Siyasi çevreler “ZEKİ BAŞKANIN EN BÜYÜK AVANTAJI,SÜREKLİ YENİCE’DE YAŞAMASI,YENİCELİ OLMAK BAŞKA,YENİCE’DE YAŞAMAK BAŞKA..” görüşünü dile getiriyorlar.
YENİCE MÜTHİŞ BİR MÜCADELEYE SAHNE OLUYOR..

6 kişi görüş bildirdi

  1. Efderli genç

    Sayın Ahmet Gölbek bey memleketinizin derneği olan İstanbul Efder’in İstanbul’da yaptığı turnuva organizasyonundan neden bahsetmiyoraunuznuz. eflanili olduğunuzu bilidiğimden soruyorum. Karabük’ün en etkili derneği olan İstanbul Ef-Der’den neden bahsetmiyorsunuz.

  2. Cumali POYRAZ

    Sayın Ahmet Bey, Çevre Derneği Bünyamin Bey’in açıklamalarını dinledim, kendi kendime vay halimize dedim. Karabük halkı bunları bilmiyormu. niye tepki veremiyoruz. Hava, toprak ve suyumuz kirleniyor ama kimsenin sesi çıkmıyor, herşey para olmuş. Sağlığımızı bile bile hiçe sayıyoruz. Yazıklar olsun. Sebep olanların, çare bulmayanların Allah belasını versin. Karabükspora sahip çıkmadıkları gibi Karabük halkına da sahip çıkılmıyor. Herkes layık olduğu şekilde yönetilir ve o yöneticileri seçeriz yapacak birşey yok.

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM BUGÜNKÜ YAZINIZDA ÖZELLİKLE SAYIN RAFET VERGİLİNİN SEÇİMİ EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KAZANANACAĞINI SÖYLEDİĞİNİ YAZARAK SAYIN RAFET VERGİLİYE ÖVGÜLER DİZMİŞSİNİZ.ANCAK BU SAYIN RAFET VERGİLİNİN SEÇİMİ KAYBETTİĞİNE İŞARET ETMEKTEDİR.ÇÜNKÜ BU SEÇİM ATMOSFERİNDE DİLİNİN UCUNA NE GELİRSE ONLARI SÖYLÜYOR BİR BURHANETTİN HOCAYA ÇATIYOR BİR DURSUN ALTIPARMAK A ÇATIYOR.AYRICA SANKİ KENDİSİ KARABÜKÜMÜZÜ PARİS GİBİ YAPMIŞ BİR ŞEKİLDE ALGI YARATIYOR.KARABÜKÜN MERKEZİ VE MAHALLERİNE BİR BAKIN HER TARAF MEZBELELİK İÇİNDE DOĞRU DÜZGÜN TEMİZLİK YOK,KARABÜK MERKEZDE AİLELERİN VE GENÇLERİN OTURABİLECEĞİ DOĞRU DÜZGÜN BİR PARK YOK, ŞEHİR PARKI YAPILIYOR ANCAK BURASI DA ŞEHRİN MERKEZİNDE DEĞİL,BURAYI KARABÜKLÜNÜN TERCİH ETMEYECEĞİNE İLERLEYEN GÜNLERDE TANIK OLABİLİRİZ.MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZ VEYA YENİ SEÇİLECEK BELEDİYE BAŞKANIMIZ GENÇLERİN VE AİLELERİN KARABÜK MERKEZE NİYE GELMEDİKLERİNİ OTURUP BİR DÜŞÜNMESİ LAZIM,BUNUN SEBEBİNİ BULMASI LAZIM,ONDAN SONRA DA KARABÜKLÜLERİN İSTEĞİNE GÖRE PROJELER ÜRETİP, BUNLARI HAYATA GEÇİRMESİ GEREKİR.

  4. Koltuk Belası

    Koltuk Belası her yerde olduğu üzere gerçekten bi oturanı bırak mı yor muş bu koltuk . İlk söylemlerin hedeflerin hayallerin de önüne geçiyor muş bu koltuk ne kadar dürüst olsan da yada olmaya çalışsan da Karabük için her şey diyoruz kimileri belki kendilerini kandırıyor koltuk sevdası, kimilere söz verdiklerini bir daha ki seçimlerde yap ta bu insanlar yaptığını unutur yada nankörlük mü yapar artık nasıl bir düşünce ise , koltuk sevdası öyle dedirtiyor Oysa bir sefere ne ümitlerle gelmişti insanlık hizmetine herkese, her mahalleye eşit adil bir hizmet için…
    Karabük için bir başkası sizden daha iyi hizmet ve daha hızlı bir şeyler yapacağını söylediği zaman ilk söylemlere de karşı gelir koltuk ve bırakmaz size o söylemleriniz unutturur bir toplumu bir şehri dahi yok etmesine köreltir…
    Karabük bu seçimlerde 5 yıl kaderini belirleyecek.
    Karabük son 10 yılda Safranbolu bulak hatta son günlerde Eskipazar ilçesine rağbetler ve göçler başlamış ken, göç alması için projelerin başlangıç ve bitiş tarihi yok bir adayın vizyonu çok geniş merkezi hükumetle alacağım güçle 5 yıl içinde yapacağım diyor.
    Dünya dan turist getirilmesi hedefini söyledi…
    İttfakın aday da mantıklı projeler zaman dilimi ile konuşuyor …
    Son haftalar girerken Karabük geleceğini bu seçimde belirleyecektir.

  5. Karabük Şehir Merkezine yakın Mahallelileri Kentsel dönüşüme almadan tarım arazilerini Bulak Safrnb(esentepe/Barış) açanlar ranta ve katliama sebep olmuştur.

    Karabük Şehir Merkezine yakın Mahallelileri Kentsel dönüşüme almadan tarım arazilerini Bulak Safrnb (esentepe/Barış) açanlar bir kesim için ranta, il merkez ekonomisi için çöküşe, ülke ve topluma hatta diğer canlılar için katliama sebep olmuştur.
    Bu böyle bilineee….

  6. Belediye Uzun vadeli borçlanma da faiz ödüyoruz, düşük faiz söylemleri bu bir başarı değil bu vatandaşın çoğu Müslüman ve inancında faiz haramdır bu kolay ve tuzak finans sistemi

    Uzun vadeli borçlanma da faiz ödüyoruz, düşük faiz söylemleri bu bir başarı değil bu vatandaşın çoğu Müslüman ve inancında faiz haramdır sonuçta gelirlerinin çoğu vergi dir. Bu kolay ve tuzak finans sistemi emeği sömürüyor. Asıl kaynak iktisatta finans sistemi dışında var olan kıt kaynaklarınızla elde etmek ve emeği korumak gelir seviyesini artırmak tır.
    Örnek verirsek bu gazete de yazar Sayın Ahmet bey sürekli yazar Allah bize bir dere kaynak vermiş değerlendiremiyoruz hatta içine ediyoruz diye. noktaaaaaaaaa.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.