Her Telden (19.Mayıs.2017)

Her Telden (19.Mayıs.2017)

Yayın: 19.05.2017 00:14
Paylaş:
A+ A-

DÜN SABAH,BEŞ-ALTI ESNAF KARDEŞİMİZ KENDİ ARALARINDA SOHBET EDERKEN, YANLARINA UĞRADIK “ŞU HEYKEL KONUSU VAR YA.”
Dün sabah,beş-altı esnaf kardeşimiz oturmuşlar sohbet ediyorlardı,yanlarına uğradık selam/sabahtan sonra “BUGÜN YAZDIĞINIZ ŞU HEYKEL OLAYI ÇOK DOĞRU..” dediler.
GÜVEN KAVŞAĞINA YAKIN İŞYERLERİ VAR BU KARDEŞLERİN..
İçlerinden birisi “ALLAHAŞKINA BİR SORSANA,KARABÜK’TE HANGİ İŞYERİNDE BÖYLE ÇİRKEN SURATLI İŞÇİLER VAR..” gibi espri yaptı ve geçerken baktık hakikaten çok çirkin suratları var.
ŞİMDİYE KADAR HİÇ DİKKAT ETMEMİŞTİK..
Yıllar içinde,siyah renk,güneşe yenik düşmüş ve ALACA/BELECE bir hal almış,o heykelin “ÜRETEN İŞÇİ FİGÜRÜ İLE..” pek bir anlatımı kalmamış KUNDUZ AVCILARI gibi alaca/belece bir hale bürünmüş..
KARABÜK BELEDİYESİ bu konu ile ilgilenir herhalde..
Çok çirkin,çok absürt bir durumu var o heykelin ve “KARABÜK’ÜN BİR ÜRETİM KENTİ..” olduğu mesajını vermekten çok/çok uzaklaşmış ne insanlarında,ne makine olarak tasvir edilenlerde,hiç mi hiç,Karabük imajı yok.
“KARABÜK’ÜN BİR ÜRETİM KENTİ,İŞÇİ KENTİ..” olduğunu vurgulayan çok ciddi bir heykel yapılarak,mevcut kaideye yerleştirilebilir veya sanat değeri olan bir başka olgu gündeme getirilebilir..
Esnaf Kardeşlerin dediği gibi “ÇOK ÇİRKİN FİGÜRLER ONLAR..”

KARABÜK’TE YAŞAMINI SÜRDÜREN BİNLERCE YABANCI UYRUKLU İNSAN VE BUNLARIN DİNİ TALEPLERİ HAKKINDA YAZDIKLARIMIZ..
Karabük’te BİNLERCE YABANCI UYRUKLU insan var,IRAK/SURİYE/AFGANİSTAN ve diğer Ülkelerden çeşitli nedenlerle Ülkemize,gelmiş bu insanlar,ilgili birimlerde Karabük’e göndermişler..
BİNLERCE YABANCI UYRUKLU MİSAFİRİMİZ VAR KARABÜK’TE..
Bunların tamamı MÜSLÜMAN DEĞİL elbet ve içlerinde HIRİSTİYANLIK başta olmak üzere,muhtelif dinlere mensup olanlar var ancak faklı dinlere mensup olanların içinde HIRİSTİYAN DİNİ mensupları çoğunlukta.
Bu insanların “KENDİ DİNLERİNİ YAŞAYABİLMEK AMACI İLE KİLİSE VEYA BENZERİ BİR İBADET YERİ İSTEYEBİLECEKLERİNE İLİŞKİN..” kısa bir yazımız olmuştu..
ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ O YAZI…
Ülkenin 26 değişik yerinde gelenlerin bu yönlü talepleri olmuş ve kurdukları bir örgütlenme modeli ile olayın finans ayağını karşılayıp ,kendi aralarında dayanışma sağladıkları anlatılıyor..
KARABÜK’TE BİR İBADETHANE/KİLİSE İÇİN HAREKETLENME VAR.
Yakında,böyle bir olay,resmiyete kavuşabilir..

SON GÜNLERDE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VE BUNLARIN GÜVENİLMEZLİĞİ,TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEĞİ ÇOK KONUŞULUYOR
Ülkeler ve Ülkelerin TOPLUMSAL YAPILARI,ANLAYIŞLARI,ALGILARI zaman içinde ne kadar değişebiliyor,dün,söylenmesi,konuşulması bile suç teşkil eden konular bugün rahatlıkla konuşulabiliyor.
Ülkemizde en baş gündem, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve bu Ülkenin verdiği sözleri tutmaması,Ülkemize karşı bazı terör örgütlerine destek vermesi gibi birçok konu.
17 Mayıs tarihi AŞIK MAHZUNİ ŞERİFİN ÖLÜM TARİHİYDİ..
AŞIK MAHZUNİ ŞERİF birçok platformda anıldı ve o anmalar sırasında MAHZUNİ ŞERİFİ’İN sağlığında başına çok işler açan AMERİKA KATİL isimli türküsü geldi aklımıza.
“AMERİKA KATİL..” isimli türküyü bulun dinleyin isterseniz..
O Türkü nedeni ile AŞIK MAHZUNİ ŞERİF ne sıkıntılar yaşadı ve bugün neredeyse O TÜRKÜNÜN çok daha beteri AMERİKALILARIN yüzüne DEVLETİ YÖNETENLER söylüyorlar..
ABD 6.FİLOSU GELMİŞTİ ÜLKEMİZE o Filo askerlerine karşı eylem yapan,o askerleri denize atan GENÇLERE KARŞI,o gençlere karşı çivili sopalarla saldıran GENÇLERİMİZİN Temsil ettiği Siyasal Duruş şimdi en ağır şekilde AMERİKA karşıtı gibi duruyorlar.
AŞIK MAHZUNİ ŞERİF’İN AMERİKA KATİL TÜRKÜSÜNÜ DİNLEYİN..
Artık o türkü için bir bedel ödenme dönemi geride kaldı..
Korkmayın dinleyin o türküyü,günümüzü ne güzel anlatıyor..

KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU VE EVKUR ÖNÜNDE “TREN GEÇİŞLERİ NEDENİ İLE TIKANMALAR..” FERHAT EDEN AMBÜLANSLAR..
Karabük’te ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU VAR,ayrıca bu sorun gün geçtikçe daha da büyüyor,şuan itibarı ile KARABÜK TRAFİĞİNDE 65 bine yakın ARAÇ VAR.
GELECEK YIL BU SAYI 67-68 BİN OLACAKTIR..
Bakın TREN GEÇİŞLERİ sırasında KÖPRÜBAŞI’NDA Kİ hemzemin geçit bariyerleri kapatılıyor,ZONGULDAK Caddesi istikametine giden araçlar geçemiyorlar,bir tıkanmalar yaşanıyor ki,ANLATILIR GİBİ DEĞİL..!!
BARİYETLER KAPANIYOR,Zonguldak istikametine gidecek araçlar GEÇİT KAPANDIĞI için kalıyorlar,o zaman yol,SAFRANBOLU istikametine gidecek araçlara da ister/istemez kapatılıyor..
Karabük sorunlarına çok duyarlı S.T. Kardeşimiz bize görüntüler göndermiş EVKUR ÖNÜNDE Kİ tıkanmalar ile ilgili,özellikle AMBÜLANS BAĞIRTILARI/FERYATLARI İÇİMİ PARÇALIYOR diyor kardeşimiz..
SORUN GERÇEKTEN BÜYÜK..
Büyük olmasına büyükte,ÇÖZÜM NOKTASINDA bir hareket var mı..?
ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ-ÖĞLEBELİ BAHÇELERİ-KARABÜK ARASINDA BULUNAN HAM YOLUN İHYA EDİLMESİ,YAPILMASI OLAYI..
Karabük 21 Mayıs 1998 tarihinde,çok büyük bir SEL FELAKETİ yaşadı ve bu sırada ÜNİVERSİTEYİ Karabük’e bağlayan KÖPRÜ yıkıldı,bu durumda ÜNİVERSİTE-KARABÜK arasına ÖĞLEBELİ BAHÇELERİNİN üst kısmından bir yol açıldı..
SONRA ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ TEMİN EDİLDİ..
AÇILAN O YOL KULLANILMADI,aslında,O Yolun standardı yükseltilse,yol düzgün biçimde yapılsa ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ yaya olarak Karabük’e gelip/gitme imkanı bulacaklardır..
ŞU AN ÖĞRENCİLERİN BÖYLE BİR İMKANLARI YOK..
Büyük çapta ARAÇ İLE GELEBİLİRLER,yaya gelme imkanı yok,zira,hem yol uzun,hem de yaya yürüyecek yerler noktasında sıkıntılar çıkabilir,çıkarda..
O HAM YOL İHYA EDİLEMEZ Mİ ACABA..?

DEMİR FİYATLARI CİDDİ BİR ARTIŞ GÖSTERDİ VE İNŞAAT FİRMALARININ TEMSİLCİLERİ HÜKÜMET NEZDİNDE GİRİŞİMLER YAPIYORLAR
Son günlerde DEMİR FİYATLARI ciddi yükselişler gösterdi ve bu durum elbet İNŞAAT FİRMALARINI ciddi biçimde etkiledi,O FİRMALAR DA Hükümet nezdinde sürekli girişimler yapıyorlar/yapıyorlarmış..
SÖYLEDİKLERİ DIŞ ÜLKELERDEN DEMİR GETİRİLMESİ..
BU İTHALAT SIRASINDA ALINAN VERGİLERİN SIFIRLANMASI..
Hatırlarsınız,birkaç yıl önce ÇİN Ülkemize ciddi biçimde DEMİR ÜRÜNÜ getiriyordu ve FİYATLAR adeta,PESTİLE çevrilmişti,müthiş bir ucuzluk olmuştu..
BU DURUM BİRÇOK FİRMANIN SIKINTIYA DÜŞMESİNE YOL AÇMIŞTI..
Şimdi İNŞAAT FİRMALARININ yine demir ithalini temin etmeye ve bu ithal sırasında da alınan VERGİLERİN,DİĞER ÜCRETLERİN aşağı çekilmesini sağlamaya çalıştıkları haberleri geliyor.
YERLİ FİRMALAR BÖYLE BİR GELİŞMEDEN ANORMAL ETKİLENİR ELBET..
İnşaat Firmalarının bu yönde yaptıkları çalışmaların,lobi gayretlerinin sürdüğüne ilişkin bilgiler verilirken,nasıl bir sonuç alınacağı da merak ediliyor elbet.
Örneğin FİYATLARDA Kİ YÜKSELİŞ,KARDEMİR’İ MEMNUN EDİYOR..
Piyasalarda 2100 lira civarına yükselmiş fiyatlar..
Durum böyle sürerse “KARDEMİR ÇOK RAHATLAR..” deniliyor..

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ “EKİM AYI ORTALARINDA BAŞLAYACAK..” KASIM SONU BİTER..
Geçtiğimiz gün bir kardeşimizin işyerinde oturuyorduk,Sayın ZİYA ÜNSAL,Sayın ALİ ERORHAN bir/iki arkadaş daha sohbet ediyorduk o ara AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı olarak uzun süre başarılı bir görev süresi geçirmiş olan Sayın UĞUR ÇALIŞKAN geldi.
Selam/sabah hatır sormalardan sonra,Sayın UĞUR ÇALIŞKAN Sayın ZİYA ÜNSAL’A dönerek “ZİYA ABİ TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR..” dedi.
Sayın ZİYA ÜNSAL tam tarihi kendisinin de bilmediğini söyleyerek “HAYIRDIR UĞUR KARDEŞİM BİR NİYETİN FALAN MI VAR..” diye takıldı.
Sayın UĞUR ÇALIŞKAN “ABİ İKİ MESLEK GRUBUNDAN ÜYELİĞİM VAR.BAKARSIN BİRİSİNDEN MESLEK KOMİTESİNE GİRMEK İÇİN ADAY OLURUM..” diye esprili bir dille cevap verdi.
Sayın ZİYA ÜNSAL’DA,orada bulunan herkeste “YAKIŞIR UĞUR KARDEŞİMİZE.TİCARET VE SANAYİ ODASI SENİNLE VERİMLİ, ÜRETKEN BİR MECLİS ÜYESİ KAZANIR…” DEDİK.
Hatta Sayın ZİYA ÜNSAL “UĞUR KARDEŞİM BİLİYORSUN BENİM İSMİMDE KULİSLERDE GEÇİYOR.BENİM ŞUAN ALINMIŞ BİR KARARIM YOK.ANCAK,SENİN GİBİ ÜRETKEN KARDEŞLERİN BU İŞLERE AKTİF BİÇİMDE GİRMESİNDE SONSUZ YARAR GÖRÜRÜM..” gibi konuştu.
Sayın UĞUR ÇALIŞKAN öyle sanıyoruz bu işlerin içinde olacak..
Anlatımlarından bir parça öyle bir izlenim aldık..

ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇTE YAPILACAK OLAN AK PARTİ İLÇE KONGRELERİNDE “SAFRANBOLU VE YENİCE İLÇE KONGRELERİ NE OLUR..?”
AK Parti önümüzde ki süreçte İLÇE KONGRELERİNİ başlatacaktır,bu Kongreler geçen süreçlerde TEK ADAYLI olarak yapılmıştı ve İLÇE Başkanı olacak isimler GENEL MERKEZ tarafından belirleniyordu.
BU DEFA BİR DEĞİŞME YAŞANABİLİR Mİ..?
Gerçi bu Pazar günü AK Parti Genel Başkanlığı görevine Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN geliyor ve GENEL MERKEZ Yönetimini de kendisi belirleyecek elbet.
AK PARTİ SIKI BİR DİSİPLİNE GİRER.
O NEDENLE çok adaylı kongrelere İZİN VERİLMEZ ve bu anlayıştan hareket ederek SAFRANBOLU ve YENİCE İlçelerinde de kimsenin bir kıpırdanma içinde olmaması beklenir.
GÖZÜNÜ KARARTAN BİR GURUP OLUR MU ACABA..?
Örneğin YENİCE İlçe Başkanı’na karşı bir İLÇE BAŞKAN Adayı çıkar mı/çıkartılır mı veya SAFRANBOLU İlçe Başkanı için “SİZ DEVAM EDİN …” gibi bir Genel Merkez kararı çıkarsa İKİNCİ BİR ADAY daha çıkar mı/çıkartılır mı..?
AK Parti yakında KONGRELER SÜRECİNE girer herhalde..
Bakalım GENEL MERKEZ YÖNETİMİ nasıl şekillenecek..?

9 kişi görüş bildirdi

  1. trafik polisi

    İlimizde trafik sorunu çok ilde olduğu gibi hızla artmaktadır. Çözüm anlamında bir şeyler yapılıyor mu ? açıkçası yeterli gözükmüyor.
    D.D.Y arazisinin en kısa zamanda düzenlenmesi, Alt geçidin namal petrolün olduğu yere kadar uzatılması, iki adet çevre yolunun acilen yapılması, Karabük Safranbolu arası raylı sistemin yapılması, Cuma pazarının ilerisinden kayabaşı engin sokak arasına araç köprüsünün yapılması , çarşı ptt önüne trafik ışıklarının konulması bunlar da benim çözüm önerilerim doğrudur, yanlıştır en azından kafa yoruyorum düşünmeyen, çözüm üretmeyenler utansın.

  2. Gönderen

    ÇİB başkanı Ekinci dün açıklama yapmış, inşaatçılara sizin derdiniz ne kardeşim, gelin konuşalım, istişare edelim diyoruz gelmiyorsunuz. Yurtdışı teslimatlarımızı ceza ödemeyi göze alarak öteleyelim malı size verelim diyoruz, talep etmiyorsunuz demiş. Refarandum öncesi önünüzdeki işler için demir almadınız, biz de gidip yurtdışından müşteri bulduk, bağlantı yaptık, demir şhracatımız %30 arttı demiş. Sizin talep etmeniz bekleyip kepenk mi kapatsaydık demeye getirmiş…
    Sıfır gümrük, sıfır gümrük diyorsunuz, aha Avrupa orada demiriniz Avrupa’dan ithal edin. Gümrük birliğine üyeyiz AB’den ithalatlarda gümrük birliği sebebi ile günrük vergisi sıfır. Gidin demirinizi oldan alın kardeşim demiş…

    İnşaatçıların lobisi çok güçlü. İnşaat sektöründeçok ekmek yiyen var. İşsizlikle mücadele hükümrtin öncelikleri arasında. Çelik birlik ve derneklerinin sesi bastırlır. Bu yüzden metal sanayisinde örgütlü sendikalar fabrikalarına sahip çıksın, bildiri yayınlasın. Borçlarını ödeyemeyen Sivas Demir Çelik Fabrikasını kapandığını, işçilerini çıkarttığını unutmasınlar. Piyasa biraz iyileşti de Sivas demirçelik düşük kapasite ile de olsa çalışmaya başlamış..

  3. acı üstüne acı

    Demir fiyatları artış gösterdide kardemir zarar açıkladı. Niye acaba ?

  4. Gönderen

    Memlekette heykel işleri CHP’den sorulur. CHP her zaman heykellerin ve heykel sanatçılarının arkasında durmuştur. Benim bildiğim CHP Güven kavşağındaki heykeli ve sanatçısını yedirtmez. Kars’ta bir ucubeyi kaldırmayı hükümet zor başardı. CHP’liler Ucube için ortalığı ayağa kaldırdılar…
    Boşuna nefes ve mürekkep tüketmeyiniz. Güven kavşağındaki heykelleri CHP kaldırtmaz…

  5. karabük düşmanı

    SAYIN GÖLBEK 17 MAYIS TARİHLİ KÖŞENİZDE KARABÜKLÜLERE ŞÖYLE SESLENMİŞTİNİZ.
    BENDE ACİZANE YORUM YAPMIŞTIM . LÜTFEN BİR İKİ SATIR DEĞİNİN ENGİN TECRÜBENİZLE ….
    KARABÜKLÜLER LÜTFEN BİR DÜŞÜNÜN..!!
    KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kurulmamış olsaydı veya Kurulsa bile ÇEVRE ÜNİVERSİTELER gibi ÖĞRENCİ SAYISI noktasında GÜDÜK KALIP BU DENLİ BÜYÜMEMİŞ OLSAYDI,Karabük’ün hali ne olurdu..? DEMİŞSİNİZ.
    NE OLUR DU BİLMEM AMA SAYIN GÖLBEK NE OLMAZDI BİLİYORMUSUNUZ SAYIN GÖLBEK !
    – ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN VE AİLELERİNİN ANASI AĞLAMAZDI YURT BULMAYA ÇALIŞMAKTAN !
    – YURTKUR MÜDÜRÜ ÖZEL YURT İŞLETMEZDİ !
    – KARABÜKÜN CEPLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEYEN SÖZÜM ONA İLERİ GELENLERİ YURT İŞLETMECİSİ OLMAZDI !
    – KİRALAR 300-400 LİRALARDAN 750-1,000 LİRALARA ÇIKMAZDI , GARİBANIN DA ANASI AĞLAMAZDI !
    – KONUT FİYATLARI 300,000-500,000 LİRALARA ÇIKMAZDI !
    -YUKARIDA BAHSETTİĞİM AÇ GÖZLÜ KARABÜK İLERİ GELENLERİ ( SİYASETÇİ VE ZENGİNLER) MÜTEAHHİTLİĞE BAŞLAMAZDI !
    – MÜTEAHHİTLİĞE BAŞLAMAYACAK OLAN SİYASETÇİ VE ZENGİNLER ÇARPIK KENTLEŞMEYE SEBEP OLAMAYACAKLARINDAN KARABÜK E BU KADAR ZARAR VEREMEYECEKLERDİ !
    -HER ZAMAN ŞİKAYET ETTİĞİNİZ TRAFİK BU KADAR SIKIŞMAYACAKTI !
    -BANA KARABÜK DÜŞMANI DİYEN DE YUKARIDA BAHSETTİĞİM HEM SİYASETÇİ HEMDE MÜTEAHHİT ARKADAŞ O LAFI EDEMEYECEKTİ !
    ŞUNU DA EKLEYEYİM SAYIN GÖLBEK . YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN ÜNİVERSİTE DÜŞMANI DEĞİLİM.BEN ÜNİVERSİTENİN BAŞTA REKTÖR VE İLERİ GELENLER TARAFINDAN ŞAHSİ ÇIKARLARI UĞRUNA BİR SEKTÖR HALİNE GETİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTIM YILLARDIR.KEŞKE ÜNİVERSİTEMİZ DAHA DENGELİ BÜYÜSEYDİ ! KEŞKE KARABÜK BU BÜYÜMEYE HAZIR OLSAYDI ! KEŞKE DAR GELİRLİ HALK BU BÜYÜMENİN ALTINDA EZİLMESEYDİ ! KEŞKE ÜLKEMİZDE TIP ALANINDA O KADAR İLERİ ÜNİVERSİTE VARKEN TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE AÇILMASAYDI VE AÇILDIKTAN SONRA KAPATILMASAYDI !
    AMA KARABÜK BÜYÜDÜ BİR SÜRÜ İNSAN İŞ BULDU DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİ OLDUM SAYIN GÖLBEK. EVET BÜYÜYEN BÜYÜDÜ , ZENGİN DAHA ZENGİN OLDU HAMAMCISI , FIRINCISI, GALERİCİSİ HATTA ÖĞRETMENİ BİLE MÜTEAHHİT OLDU , YURT İŞLETMECİSİ OLDU , HA İŞ BULAN DA OLDU AMA ASGARİ ÜCRETLE . SAYGILARIMLA ………….

  6. Has Ak Partili

    Ahbap çavuş ilişkisi gözeterek battı çıktı yapılırsa, terminalin orada olması gereken kavşak “O” petrol istasyonunun önüne alınırsa daha çooooook sorun olur.

  7. yiğit

    Ahmet abi merhabalar biz iş akti fesihlerin 350 davaları ne aşamada bilgilerinizi bekler şimdiden teşekkür ederiz saygılar

  8. Kamuoyu

    Evkur’un önüne önceden park yeri oluşturulup, park görevlisi olurdu. Şimdi ise oto kiralamacıların park yeri oldu. Sabahtan akşama kadar orayı zaptediyorlar. boşalan yerede hemen bir araç park ediliyor. Dolayısıyla bir şerit tamamen kapalı oluyor. İkinci sırada da geçici işi olan park ediyor, geriye de tek şerit kalıyor.
    Tren yolu kapanınca sağa Zonguldak yoluna dönecek araçlar kalan tek şeridi tıkıyor.
    Alt geçit, üst geçit olsa mükemmel ama yok!
    O zaman mevcut fiziki yapıyla çözüm üretmekte mi zor Allah Aşkına!
    Evkur önüne parkı yasakla, yolu duba çakarak ikiye böl. (Şehrin içindeki her yeri dubalar çakarak araç park edilmesin diye daraltmasını biliyorsunuz.) Hemzemin geçidin kapanması durumunda ise, sağa Zonguldak yoluna dönecek araçlar kendi şeridinde beklerken, soldan gidecek diğer araçlar ve Ambulans yoluna devam etsin.
    Yine de tıkanma olacaksa da olası tıkanma süresini kısaltırsınız!
    Trafik Polisinin yükünü de hafifletirsiniz!

  9. Anonim

    Sayın Gölbek;
    İyi günler Diliyorum.
    19 Mayıs Cuma Günü Karabük Halk Eğitim MErkezinin Sergi açılışı yapıldı. Gerçekten çok güzel de oldu. Programa Karabük’ün idari amirleri de katıldı. Çok renkli güzel ve hoş bir programdı.
    Gelin Görün ki bir plansızlık ve düzensizlik hakimdi.
    Bunlardan bazıları;
    *Sunucu dersine hiç çalışmamış sanırım; Nasıl mı? Konuşma yapacak ya da gösteri yapacak kişi ve kişileri Sahneye ya da kürsüye davet ediyorum yerine “BURAYA” davet ediyorum. diyerek yada okuyarak.
    *Program akışında Ülkemizin her köşesinden halk oyunları ve gösterilere yer verildiği halde Karabük yöresinden hiçbir gösteri, oyun, şiir sunum hiçbir şeye yer verilmemesi.
    *Serginin ev sahibi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olmasına rağmen H.E.M. Müdürüne konuşma hakkı verilmemesi.
    *19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramıyla aynı günde olmasına rağmen tüm gösterilere yer verilip, küçücük çocukların uzakdoğu sporu gösterisine ve küçük ve genç kuşak güreş gösterilerinin Sergi açılışı ve oradaki halkın dağılmasından sonra yer verilmesi. vs.vs.
    Sahi Karabük’te bu plansızlıklar nasıl düzelir acaba…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”