Her Telden (19.Nisan.2019)

Her Telden (19.Nisan.2019)

Yayın: 18.04.2019 23:04 |Güncelleme: 19.04.2019 08:40
Paylaş:
A+ A-

“BİR ŞEY DEĞİŞTİ-HER ŞEY DEĞİŞİYOR..” SÖZÜNE,AK PARTİ İL ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN TİMURÇİN SAYLAR,NE KADAR GÜZEL ÖRNEK..
YEREL SEÇİM sürecinde,özellikle AK Partililer “BİR ŞEY DEĞİŞECEK-HER ŞEY DEĞİŞECEK..” gibi bir sloganla yola çıkmışlardı,Karabük’te Belediye Başkanı değişecekti ve her şey de bu değişiklikle yeniden oluşacaktı.
KARABÜK’TE BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞMEDİ..
Sayın VERGİLİ “TARİH YAZDI VE ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANDI..”
Bizim üzerinde durmak istediğimiz konu bu değil.
AK Parti Karabük İl Eski Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR değişti,”KARABÜK’TE HEMEN HER ŞEY DEĞİŞTİ..”,adeta,Karabük hayallerinden koptu ve geçmişte gündemde olan hemen her şey unutuldu gitti.
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ konusu ne oldu..?
SAFRANBOLU-BARTIN Karayolu’nu geçenlerde biz yazdık ve detaylarını öğrenmek için Sayın TİMURÇİN SAYLAR’I arayarak sorduk,başka kimden öğrenebilirsiniz ki..?
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE neler oluyor acaba..?
Sayın TİMURÇİN SAYLAR bunları adım/adım izler,bilgiler verirdi..
Şimdi Karabük içine kapandı,hedeflerinden,adeta,koptu..

SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU ETÜT/PROJE İHALESİ YAPILIYOR VE ANILAN YOL ÜZERİNDE 4.5-5 KİLOMETRELİK TÜNELLER OLACAK..
Geçtiğimiz günlerde yine yazdık,SAFRANBOLU-BARTIN arasında ki Karayolu,bugün ki hali ile,fecaat durumda,bu Karayolu üzerinde yoğun bir trafik oluyor ve Karayolu standardı çok düşük.
ŞİMDİ KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE İHALESİ YAPACAK.
Yapılacak olan etüt/proje ihalesinde 4.5-5 kilometre uzunluğunda tünel/tünellerin olacağından söz ediliyor,ancak,henüz etüt/proje çıkmadığı için kesin bir şey söylemekte pek mümkün değil.
Ancak ;4.5-5 kilometre uzunluğunda tünel geçişlerinden söz ediliyor.
Biliyorsunuz SAFRANBOLU-BARTIN arasında ki Karayolu’nun AHMETUSTA-OVACUMA sapağı arasında 16 kilometrelik bir rampalı güzergah var ve özellikle kış mevsiminde,çoğu zaman geçit vermiyor buralar.
Şimdi bu rampalar tünelli geçişlerle ortadan kaldırılacak..
Bir de AĞAÇ TÜNELLER VAR ve buralar TURİZM YOLU olarak korunacak.
Şu an için verilen bilgiler bunlar..

BARTIN-KOZCAĞIZ-YORTAN-KARABÜK KARAYOLU’NUN “BÖLÜNMÜŞ YOL HALİNE GETİRİLMESİ İÇİN..” FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR..
FİLYOS LİMANI yapımı ile birlikte,Karayolu ağlarının da genişletilmesi,çeşitlendirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün,çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğu gözleniyor.
Bu manada BARTIN-KOZCAĞIZ-YORTAN-KARABÜK Karayolunun bölünmüş yol haline getirilmesi için,fizibilite çalışmalarının sürdüğü işaret edilerek “ETÜT/PROJE İHALESİNE ÇIKILABİLİR..” gibi görüşler dile getiriliyor.
Bilindiği gibi SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU İHALESİ YAPILACAK.
2 MAYIS günü yapılacak ihale 240 gün içerisinde tamamlanacak ve daha sonra ortaya projeleri çıkan güzergahın,YAPIM İHALESİNE çıkılacak ve yaşanan Ekonomik gelişmelerin o süreç içerisinde rahatlaması beklenirken,bu işinde süratle ihalesinin yapılması gerektiğine işaret ediliyor.
Bu gibi konular KARABÜK’TE PEK KİMSENİN İLGİSİNİ ÇEKMİYOR..
Oysa ki Karayolu bağlantılarının,önemini anlatmak bile gereksiz ve özellikle KARDEMİR ile FİLYOS LİMANI,KARDEMİR ile ÇATALAĞZI LİMANI bağlantıları göz önüne alındığında bu Karayollarının önemi kendiliğinden ortaya çıkıyor.
O nedenle,bu konuları Karabük’te takip eden,bu konularla ilgilenen ender kişilerden birisi,belki de tek kişi,Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ..
Bu yatırımların izlenmesi/gerçekleştirilmesi, çok/çok önemli..
Ama nedense,Karabük’te pek kimse bu yatırımlarla ilgili gibi görünmüyor..
Öyle değil mi..?

“KARABÜK,NE YAZIK Kİ,YAP-BOZ TAHTASINA ÇEVRİLDİ..” VE 13 YILDIR “BİR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPILAMADI..” YİTİP GİDEN PARALAR.
Karabük ne yazık ki “YAZ-BOZ TAHTASINA ÇEVRİLDİ..” hemen hiçbir alanda verilen KARARIN ARKASINDA durulmuyor,değişiyor,savsaklanıyor ve hiçbir iş zamanında yapılmıyor..!!
Hani ne oldu KATI ATIK BERTARAF TESİSİ,harcanan onca paralar havaya gitti,tam 13 yıldır Karabük bu Tesisi yapamadı/yaptıramadı ve çok ciddi paralar harcandı,HESAP VEREN OLDU MU..?
Hani ne oldu HAVAALANI OLAYI,Kamulaştırmalar yapılıyor..
Göreceksiniz O PARALARDA harcandığı ile kalacak..!!
BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ YIKTIRILDI ve yıkılan bu alana DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YAPILACAK şeklinde söz verildi,ANLI/ŞANLI isimler söz verdiler,HANİ NE OLDU..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ALANINDA 70 Dönüm yer Kamulaştırıldı..
Güya TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ yaptırılacaktı,HANİ NE OLDU..?

AK PARTİ İÇERİSİNDE,YEREL SEÇİM SONUÇLARI BİR DEĞİŞİM GETİRECEK Mİ VE SAYIN “HÜSEYİN ERER İSMİ ÜZERİNDE GENİŞ MUTABAKAT..”
Dün AK Parti içerisinde, çok/çok, önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimiz,”YEREL SEÇİMLERDE ALINAN BAŞARISIZ SONUÇLAR,KARABÜK’TE BİR DEĞİŞİM GETİREBİLİR..” dedi.
“TEŞKİLATLAR BAĞLAMINDA BİR DEĞİŞİM GETİREBİLİR..” gibi sözler etti,daha sonra da “ORTALIKTA İSMİ DOLAŞANLAR VAR.ANCAK.HEMEN HERKESİN DİKKATİNDEN KAÇAN Sayın HÜSEYİN ERER’İ HERKES DİKKATE ALSIN..” anlamında bilgiler verdi.
Daha sonra da “KENDİSİ BÖYLE BİR GÖREVE GELMEK İSTER Mİ,YOKSA İSTEMEZ Mİ BİLMEM.ANCAK,Sayın HÜSEYİN ERER İSMİNİ HERKES İYİ İZLESİN..” falan gibi tahminler yürüttü.
AK Parti içerisinde DEĞİŞİM BEKLEYENLER VAR..
Ve,Sayın HÜSEYİN ERER ciddi biçimde gündemde galiba.

“81 İL İÇİNDE,KENDİSİNE AİT VİLAYET KONAĞI OLMAYAN VE TAHSİSLİ BİNADA OTURAN TEK VİLAYET KARABÜK,MEVCUT BİNA KULLANIŞLI MI”
Dün bir Kardeşimiz anlattı “KENDİSİNE AİT VİLAYET KONAĞI OLMAYAN VE TAHSİSLİ BİR BİNADA OTURAN TEK VİLAYET KARABÜK..” dedi ve bu binanın durumundan da söz etti.
Karabük Valiliği olarak kullanılan YEŞİL MAHALLEDE Kİ O Bina içinde PENCERESİ OLMAYAN yerlerde çalışmak zorunda kalan BİRİM/BİRİMLER varmış galiba.
PENCERESİ OLMAYAN YER OLUR MU ALLAH AŞKINA..!
İddia O ki VARMIŞ İŞTE..!!
Biliyorsunuz YEŞİL MAHALLE DE bulunan O Bina çok uzun süreler boş kalmıştı ve daha sonra KARABÜK VALİLİĞİ’NE TAHSİS edilmişti,o boş kaldığı zamanlar öyle büyük tahribatlar geçirmiş ki..!!
O BİNAYI ISITMAK ÇOK PAHALI DENİLDİ BİZE..
Hatta BİR YILLIK ENERJİ GİDERİ,ÜÇ AY İÇİNDE BİTİP/TÜKENİYORMUŞ.
Tüm bu sıkıntıları bildikleri için Dönemin Valisi Sayın KEMAL ÇEBER, 26.Dönem Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL,yeni bir VİLAYET KONAĞI için harekete geçmişler.
KARDEMİR’DEN YER TEMİN EDİLMİŞ,BAKANLIK Yatırım Programına VİLAYET KONAĞI yapım işi aldırılmış ve bu işi TOKİ’YE yaptırmak için bütün işlemler tamamlanmış.
ŞİMDİ BAKIYORUZ,VİLAYET KONAĞI YAPIMINDA SIKINTI ÇIKMIŞ..!!

YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI OLARAK BİLİNEN ALANA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN “VİLAYET KONAĞI KONUSUNDA Kİ..” BELİRSİZLİK VE TOKİ..
26.Dönem Karabük Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL ile O Dönemin Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER tarafından,büyük uğraşlarla,KARDEMİR’DEN temin edilen Yenişehir Bölgesi’nde ki 24 dönüm arazi üzerine VİLAYET KONAĞI yapılacaktı.
Bunun için PROJE İHALESİ gerçekleştirildi.
PROJE İHALESİ’NDEN önce,yine Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL,yapılması düşünülen VİLAYET KONAĞI’NİN,ilgili Bakanlık Yatırım Programına alınmasını temin ettiler.
Olayı YATIRIM PROGRAMINA aldırmakla kalmadılar ve VİLAYET KONAĞI’NIN TOKİ tarafından yapılması için TOKİ repertuarına alınmasını da sağladılar..
TOKİ İDARESİ,şimdiye kadar Karabük’ten herhangi bir ses çıkmamasından hayli rahatsız gibi bilgiler verilirken,bu kez de “KARABÜK VİLAYET KONAĞI’NIN O ALANA YAPILMASINI İSTEMEYEN ÇEVRELER VAR..” gibi bilgiler,gelişmelerin üzerine tuz/biber ekti.
Düşünün,BİR DÖNEM VİLAYET KONAĞI YAPILMASI İÇİN çırpınıyor..
Konuyu çok ciddi bir aşamaya getiriyor..
Buna karşılık BİR DÖNEM BU İŞ İÇİN AYAK SÜRÜYOR,OLMAZLANIYOR..
Ne diyelim “BURASI KARABÜK VE YAZ-BOZ TAHTASINA ÇEVRİLDİ..!!”

KARABÜK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA VERİLEN BİLGİLER “KARABÜKLÜLER İÇİN NE İFADE EDİYOR ACABA..” BİR DÜŞÜNÜN..!!
Karabük İl Koordinasyon Kurulu,Vali Sayın FUAT GÜREL Başkanlığı’nda toplandı ve çok önemli bilgiler verildi,örneğin KARABÜK’TE TOPLAM 152 Proje yürütülüyor.
Bu 152 projenin toplam tutarı 3 milyar 74 milyon 556 bin lira.
Şimdiye kadar 1 milyar 79 milyon 146 bin lira harcanmış.
2019 Ödeneği olarak 226 milyon 477 bin lira ödenek ayrılmış.
Bunun 51 milyon 795 bin liralık bölümü kullanılabilmiş..
Yani 2019 henüz dörtte bir oranında kullanılabilmiş.
Buradan yola çıktığınızda YILIN İLK DÖRT AYLIK bölümünü yaşadığımıza göre,ÖDENEK KULLANIMLARI,YANİ PROJELERİN gerçekleşme hızı çok normal biçimde devam ediyor..
Elbet,bu durum sevindirici bir gelişme olarak görülmeli..
Ayrılan ödenek ve harcama miktarı,işlerin normal gittiğini gösteriyor..
Karabük pek normal giden yatırımlara alışkın değildir oysa ki..!!

CHP İÇERİSİNDE,YEPYENİ VE YILDIZ GİBİ PARLAYAN “KARABÜK KÖKENLİ, AVUKAT SEVGİLİ DOĞUŞCAN AYGÜN’ÜN..” SİYASİ GELECEĞİ..
İstanbul BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE Başkanlığı seçimi,özellikle CHP içinde çok ciddi isimleri öne çıkmasına yol açtı,örneğin Sayın EKREM İMAMOĞLU,örneğin CHP İstanbul İl Başkanı Sayın CANAN KAFTANCIOĞLU ve Avukat Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN.
Bizim için Sevgili DOĞUŞCAN AYGÜN ismi çok/ çok önemli.
CHP HUKUK KOMİSYONU Başkanı olarak 16 günlük SEÇİM MARATONUNUN en ortasında yer aldı,yapılan itirazları hukuk perspektifinden yorumladı,CHP adına Seçimin kazanılmasında başrolü oynadı desek,tespitimiz,yüzde yüz doğrudur.
Sevgili DOĞUŞCAN AYGÜN,Kardeşimiz Sayın HİDAYET AYGÜN’ÜN oğludur,biz Sevgili DOĞUŞCAN AYGÜN’Ü yeğenimiz olarak görürüz ve yıldız gibi parlayan Siyasi geleceği bizim için en büyük gurur vesilesi olur ancak.
Tertemiz,gencecik bir isim Sevgili DOĞUŞCAN AYGÜN.
Siyaseten önü açık,Siyaseten geleceği pırıl/pırıl.
Kendisi ile gurur duyarız.
Çocukluğu,öğrenim dönemleri,adeta,daha dün gibiydi..
Allah yolunu ardına kadar açık etsin..
Sevgili yeğenim ile en az Sevgili Kardeşim HİDAYET kadar gurur duyuyorum

4 kişi görüş bildirdi

  1. Önemli degil

    sayin golbek daha onceden de dedigimiz gibi ismetpasa osb kurulacak, otomobil fabrikasi kurulacak laflari sadece siyasetin geregi soylenmis laflardi. ayni kati atik bertaraf tesisi gibi. senin ilinde kalkinma bakan yardimcisi sayin ceylan olacak ama bu yatırım yillarca lafta kalacak. bu anca karabuge ozgu bir durum. ayni sey filyos limani icinde gecerli. daha oncedende yazdim. o is zonguldak ili tarafindan daha fazla sahiplenildi. sayin gulec eger bu alandan kardemire bir bolge edinebilirse ne ala. bu ilde hic bir sey tam olarak istenmiyor. sadece lafta. cevremizde ki illerde hava alanlari dogru durust yolcu bulamazken karabuge hava alani kurulacak demek sadece hayal olur. bunun sebebide basiretsiz yoneticiler ve bunu sorgulayamayan halktir. saygilarimla.

  2. CHP merkezde başarılı oldu mu??

    CHP’yi Karabük merkezde belediye meclisine 2 üye sokabilmesini başarı olarak göstermenin mantığını da ortaya koyabilmek lazım..Bu sonuçlarla üç maymunu oynayanlardan bir özeleştiri duyan gören oldu mu???.Bu anlayış ile CHP’ye Karabük’te biçilen misyon da beklenti de bu olmalı….Sormak lazım ortaya çıkardığınız adaya parti tabanları neden gerekli desteği vermedi???Birliktelik neden başarılamadı???

    Seçimde aday belirleme sürecini ,ittifak birlikteliğini yönetemeyenlerin karnesine başarı olarak mı yazalım…Şu anki il yönetimi başarısız kararların ortağı olarak da bu kötü sonuçların bedelini ödemelidir…Bu kötü karnenin hamiliğini yapanları buradan kınıyorum….

  3. Karabük

    Ahmet bey ,rafet beyin ışıksız karayolu projesi baya uzun soluklu bir proje konuşmalarında bu ve diğer projeler ve bi önceki dönemde yarım kalan projelerin startına ne zaman başlanacağı bilgisi konuşuldumu teşekkürler

  4. Denenmişler tat vermez

    Ahmet abi Hüseyin Erer isminden bahsetmişsiniz.Ak Parti’nin en güçlü olduğu dönemde Karabük Belediyesini Hüseyin Erer yüzünden kaybetti.Vatandas kendisini sevmedi ve çalışmadığını gördü.5000 Evler karayolu üst geçit,Evkur binası buralar Karabük’e yapılan en büyük kazıktı.Ak Parti göz göre göre kendi ayağına kurşun sıkmaz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.