Her Telden (19.Ocak.2016)

Her Telden (19.Ocak.2016)

Yayın: 19.01.2016 08:19
Paylaş:
A+ A-

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ,VERDİĞİ MÜKEMMEL HİZMETLERLE,YÖRE İNSANININ TAKDİRLERİNİ KAZANIYOR..
İnsanlar en sıkıntılı dönemlerinde,Hastanelere geldiği için,genellikle verilen hizmetlerden pek memnun olmazlar,isterler ki ilgili Hekim /Hemşire/Sağlık Personeli sürekli yanlarında,başlarında dursun.
BUNUN İMKANI OLMAZ ELBET.
O ZAMANDA YAKINMALAR BAŞLAR.Dün çok Sevdiğimiz,çok önemsediğimiz bir kardeşimiz aradı ve “ABİ SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ KENDİSİNİ FERSAH/FERSAH AŞMIŞ..” dedi.
Uzun süredir SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi hakkında çok olumlu görüşler/düşünceler geliyordu kulağımıza,O Kardeşimizde aynısını anlattı ve “BU GÜZELLİKLERİNDE YÖRE İNSANINA ANLATILMASI GEREKMEZ Mİ..?” dedi.
O Kardeşimiz haklıydı ve Hastaneler hakkında büyük çoğunluğu yukarıda kısaca yazdığımız nedenle/nedenlerle eleştiriler haberler/yorumlar çıkar,eğer SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi gibi güzel çalışmalar yapan Sağlık Kurumlarımız varsa bunlarında övülmesi gerekir,değil mi..?
O Kardeşimiz gerek Sağlık Tanısı/Tedavisi anlamında gerekse Hastane İşletmesi,Hastane Hizmetleri bağlamında “GERÇEKTEN MÜKEMMEL HİZMET VERİLİYOR..” dedi.
“EFLANİ İLÇEMİZDEN GELMİŞ,YAŞLI BİR TEYZEYE,HEMŞİRE HANIMIN SÖYLEDİĞİ TEYZECİĞİM HİÇ ÇEKİNME NE GEREKİYORSA BİZ YAPARIZ DİYEREK,ALTINI DEĞİŞTİRDİ..” dedi.
“İNANIR MISIN GÖZLERİM YAŞARDI ABİ..” dedi.
“HASTAYA BU KADAR İHTİMAM GÖSTERİLİYOR..” dedi.

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN VE SAYIN BURHANETTİN UYSAL,KARDEMİR GİRİŞİ..
Şehiriçi taşımacılıkta kullanılan 45 yeni minibüsün hizmete alınması için düzenlenen törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,çok önemli bir konuyu ele aldıklarını açıkladı.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,TBMM Çalışmaları sırasında “MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIM Sayın BURHANETTİN UYSAL İLE KARABÜK ŞEHİR İÇİ TRAFİK KONUSUNU GÖRÜŞTÜK..” dedi.
Ve ;KARDEMİR GİRİŞİNİN MUTLAKA DÜZENLENMESİ gerektiği üzerinde yoğunlaştıklarına “BUNUN YAPILMASI HALİNDE ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİN BİR PARÇA RAHATLAYACAĞINA KARAR VERDİKLERİNİ..” anlattı.
Sonra da “SANIYORUM,BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’DE BUNU İSTER VE BİRLİKTE BU İŞİ BAŞARIRIZ..” gibi görüşler dile getirdi.
KARABÜK TRAFİĞİ EN FAZLA O NOKTA DA TIKANIYOR..
Burası KARAYOLLARI hizmet ağı içinde kalıyor ve böyle bir düzenlemeye KARAYOLLARI Genel Müdürlüğü karar verecek,düzenlemeyi orası yapacak..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN BU KONUYU GÜNDEME GETİRDİ..
Takip edeceklerini ve bir ALT/GEÇİT yapılması gerektiğini söyledi..
TRAFİK TIKANMALARININ EN YOĞUN OLDUĞU YER ORASI..
Karabük adeta nefes alma imkanı bulur..

YEŞİL MAHALLEDE BULUNAN KARABÜK BELEDİYESİ’NE AİT BİNANIN ZEMİNİ SU DOLU,BÜYÜK TAMİRAT GEREKİYOR
Mülkiyeti Karabük Belediyesi’nin olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ Bina KARABÜK VALİLİĞİ’NE verilecek,verilmesine/verilecek,ancak gerekli MASRAFLARI KİM/HANGİ BİRİM YAPACAK..?
Binayı alan KARABÜK VALİLİĞİ Mİ YAPACAK..?
Binayı veren KARABÜK BELEDİYESİ Mİ YAPACAK..?
Yoksa BİR SÜRE KİRACI OLARAK O BİNAYI KULLANAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Mİ YAPACAK,yapılacak/yapılması gereken masraf,öyle 300-400 bin liralık bir masraf değil yani..
ŞÖYLE/BÖYLE 3 MİLYON LİRALIK BİR MASRAF..
Karabük Valiliği ilgili birim yetkilileri GELİP/GÖRMÜŞLER ANILAN BİNAYI ve adeta İÇLERİ SOĞUMUŞ/NEVİRLERİ DÖNMÜŞ ilk izlenimleri hayli olumsuz diye bilgiler geliyor bize..!
TABAN ZEMİNİ SU DOLMUŞ ZATEN..
“TEMELLERE SIZMIŞTIR BU SU..” gibi görüşler var.
Bakın YILLAR/YILI hiçbir işe yaratılmadan,öylece tutulan bina ne hale gelmiş ve TOPLAM YAPIM MASRAFININ neredeyse üçte biri kadar daha masraf yapılması gerekiyormuş.
Peki NE UĞRUNA BOŞ TUTULDU BU BİNA..?
Boş olması SEÇİM BİLE KAZANDIRDI değil mi..?

“UCUZ KONUT SAHİBİ OLMAK İÇİN PARA YATIRAN EMEKLİLER..” VE KURA ÇEKİM GÜNÜ OLAN 12 ŞUBAT BEKLEYİŞİ..
TOKİ Tarafından yaptırılacak olan 426 UCUZ KONUT için 8 bin civarında EMEKLİ GEREKLİ parayı yatırdı ve şimdi 12 ŞUBAT günü yapılacak olan KURA ÇEKİMİNİ bekliyor.
KURA ÇEKİMİ ANKARA’DA YAPILACAKMIŞ..
KEŞKE KARABÜK’TE,GENİŞ BİR KATILIMLA YAPILSAYDI..
Hiç olmazsa çıkabilecek dedikodu/atılabilecek iftira/doğabilecek “ACABA..” duyguları sıfırlanmış olar ve HERKESİN YÜREĞİ RAHAT HİÇ KİMSENİN “TORPİL OLDU..” gibi bir endişesi olmazdı..
12 ŞUBAT TARİHİ İYİ İYLEYİN..
8 BİN EMEKLİ UMUTLA BU TARAHİ BEKLİYOR..
13 ŞUBAT TARİHİ ise KENDİSİNİ MAĞDUR GİBİ GÖRECEK 7500 KİŞİLİK BİR KİTLENİN oluşmasına yol açacaktır,BANKANIN ÖNÜ parasını almak için gelenlerin oluşturduğu kuyruklarla dolu olacaktır..
KURA DIŞI KALAN 7500 civarında ki insana “MERAK ETMEYİN TOKİ,UCUZ KONUT ÜRETMEYE DEVAM EDECEKTİR..” şeklinde bilgiler verilecektir kuşkusuz..
Ancak ;BU BİLGİLERİN İNANDIRICILIĞI NE OLUR ACABA..?
O nedenle 12 Şubat ve sonra ki günler hayli önemli Karabük için..
Gelişmeleri birlikte izleyelim bakalım..

MHP BÜNYESİNDE ÇOK CİDDİ GELİŞMELER BEKLENİYOR,TABAN SAYIN MERAL AKŞENER’E YATKIN VE KARABÜK..
MHP Bünyesinde çok ciddi gelişmeler yaşanıyor ve KURULTAY için gerekli imzalar toplandı,ancak MHP Genel Başkanı ve Genel Merkez Yöneticileri KURULTAY Toplamayacaklarını açıkça söylüyorlar.
MHP Tabanı MUHALİFLERDEN Sayın MERAL AKŞENER’İ daha fazla benimsemiş görünüyor,Sayın KORAY AYDIN ile Sayın SİNAN OĞAN’A oranla Sayın AKŞENER’E daha fazla ilgi var gibi görünüyor.
Sayın MERAL AKŞENER’E 7 Haziran Genel Seçiminde KARABÜK MİLLETVEKİLİ Seçilen Sayın DURMUŞ YALÇIN’DAN DA destek geldi ve Sayın YALÇIN kendisini makamında ziyaret etti.
Bu arada MHP’NİN Karabük’te 4 delegesi olduğu biliniyor ve BU DELEGELERDEN 2 İSİM sanıyoruz Sayın KORAY AYDIN adına İMZA VERMİŞLER,daha sonra VAZGEÇTİKLERİNİ söyleyerek İMZALARINI GERİ ÇEKMİŞLER..
MHP BÜNYESİNDE BUNLAR TARTIŞILIYOR/KONUŞULUYOR..
MHP BÜYÜK BİR KAOSUN İÇİNDE GİBİ GÖRÜNÜYOR..
OLAY BU HAFTA İÇİNDE MAHKEMEYE TAŞINACAK GALİBA..!!

SAYIN FADIL DEMİREL’İN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEMİNDE AÇILAN TESİSLER CİDDİ BİR TASARRUF YARATTI MI..?
KARDEMİR 2015 yılını çok ciddi bir zararla kapatacak beklentisi var,oysa 2014yılını çok önemli bir kazançla bitirmişti KARDEMİR ve 2015 bir hüsran yılı olacak gibi görünüyor.
“BORCU/BORÇLA KAPATMA SÜRECİNE GİRİLİYOR..”
Olayın tam bu noktasında “2014 YILI SONUNDA GÖREVDEN ALINAN,DAHA SONRA HAKKINDA C.SAVCILIĞI NEZDİNDE SUÇ DURUSUNDA BULUNULAN,FAKAT, SAVCILIK MAKAMININ YAPILAN SUÇ DUYURUSUNA RAĞMEN MAHKEME AÇMADIĞI Sayın FADIL DEMİREL DÖNEMİNDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILMIŞTI..” görüşünü veren çevreler var.
ATIK GAZLARDAN ENERJİ ELDE EDİLMESİ.
SİNTER TESİSİ İLE PELET ELDE EDİLMESİ.
KOK FABRİKASININ YENİLENMESİ ve benzeri birçok konuda Sayın FADIL DEMİREL döneminde yapılan yatırımlar nedeni ile ÇOK ÖNEMLİ TASARRUFLAR elde edilmesi gerektiğine inanan çok sayıda insan var bu Kentte.
“BUNA RAĞMEN ZARAR NEDEN BU KADAR BÜYÜK..”
“DEMEK O TASARRUF SAĞLAYAN YATIRIMLAR YAPILMAMIŞ OLSAYDI,BUGÜN Kİ ZARAR DAHA FAZLA OLURDU..” gibi görüş veren çok sayıda insan var bu Kentte.
BUNLARIN GERÇEKLİK PAYI VAR MIDIR/YOK MUDUR..
Bu konu elbet TEKNİK ELEMANLARIN bakış açısı ile ciddi bir değerlendirmeden geçer,bu nokta da payı var mı/yok mu daha net çıkar orta yere.
KARDEMİR 2015 YILINI ÇOK BÜYÜK ZARARLA GEÇECEK..
DİLERİZ 2016 YILINDA BİR TOPARLANMA OLUR..

SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNDİ..” VE ARAÇ SAYISI ARTIYOR,YA YOLLAR ARTIYOR MU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,KARDEMİR girişinde bulunan KARAYOLU için yeni düzenleme yapılmasını gündeme getirirken,çok önemli bir konuya değinmiş oldu.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK GİTTİKÇE SORUN OLUYOR..
Sayın ŞAHİN Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER’İ arayarak “ŞU AN TRAFİKTE OLAN ARAÇ SAYISINI AİT BİLGİLERİ ALMIŞ..”
10 YIL ÖNCE 28 BİN ARAÇ OLAN KARABÜK’TE..
BUGÜN 60 BİNİN ÜZERİNDE ARAÇ OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ.
Peki ARAÇ SAYISI İKİ MİSLİ artarken,bu araçların seyrettiği KARAYOLU aynı oranda arttı mı,ŞEHİR İÇİ YOLLAR aynı oranda arttı mı bu soruya EVET ARTTI DEMEK PEK MÜMKÜN DEĞİL sanıyoruz.
Karabük şu an itibarı ile BELİRLİ SAATLERDE ve kısa süreli trafik tıkanmaları yaşıyor,ancak,ARAÇ SAYISINDA YAŞANAN BU ARTIŞ hızının kesilmeyeceği belli.
O ZAMAN TRAFİK TIKINMALARI ARTARAK SÜRECEK..
Önlemleri planlamak gerekmez mi..?
Örneğin ŞEHİR İÇİ TRAFİK MASTĞIR PLANI YAPILSA,bunun Karabük Belediyesi’ne MALİYETİ NE KADAR OLUR ve böyle bir plan yapılsa bile UYGULAMA ŞANSI olur mu..?
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN TRAFİK SORUNUNU gündeme taşıdı.
Karabüklüler buyursunlar NASIL ÇÖZÜLÜR noktasını tartışsınlar..

KARABÜKSPOR “O ZAMAN Kİ AMATÖR LİGDEN 3.NCÜ LİGE ÇIKARKEN ÇORLU MAÇINA 5 BİN KİŞİ GİTMİŞTE..”YA ŞİMDİ
KARABÜKSPOR (O zaman henüz KARDEMİR KARABÜKSPOR değildi..) l983/84 Futbol sezonun da AMATÖR KÜMEDEN,Türkiye 3 Ligine çıkış için son maçını ÇORLUSPOR ile ÇORLU İlçesinde oynayacaktı.
KULÜP BAŞKANI Sayın DEMİRAY YÜCE’YDİ..
Karabük’te O MAÇA 5 BİN TARAFTAR GİTMİŞTİ.
Bunu hatırlayanlar vardır..
KARABÜKSPOR veya KARDEMİR KARABÜKSPOR tarihinde hiçbir zaman TARAFTARI TARAFINDAN BU KADAR YALNIZ bırakılmamıştı,BU KADAR YALNIZ KALMAMIŞTI.
Şu an itibarı ile bulunduğu lig SÜPER LİGİN BİR ALT Kümesi ve SÜPER LİGE çıkmak için LİDERLİK MAÇI oynuyor,kendi sahasında bu maçı oynuyor TRİBÜNLERDE 1200-1300 seyirci.
BUNUN MANTIKLI BİR GEREKÇESİ OLMALI DEĞİL Mİ..?
BU DURUMUN AKILCI BİR GEREKÇESİ OLMALI DEĞİL Mİ..?
Efendim SEYİRCİ/TARAFTAR MAÇA GELMİYOR,bundan yakınarak,bunları söyleyerek işin içinden sıyrılmak çok kolaycılık olur ve bu durumun olacağını AYLAR ÖNCESİNDEN SÖYLEYENLER olmadı mı..?
En azından,kimse bize “SEN NİYE SÖYLEMEDİN..” diyemez..
“SOSYAL DENGELERİ YENİDEN BOZMAYIN..” diye çok kapı gezdik.
Sosyal olayları analiz etme yeteneğiniz yoksa DURUMU kabulleneceksiniz,biz zamanında SOSYAL DENGELERİ YENİDEN BOZMAYIN diye dert anlatmaya gayret ettik.
Sanıldı ki ; EN YAKIN DOSTLARIMIZIN,ARKADAŞLARIMIZIN BİR GÖREVE GELMESİNE KARŞI ÇIKIYORUZ,oysa ki biz o Kardeşlerimizin yıpratılmasına,örselenmesine karşı çıkmaya gayret ediyorduk.
Durum kısaca budur..
2010 YILI HENÜZ UNUTULMADAN,yeniden,HATIRLATILDI..
Olaya böyle bir pencereden de bakın olur mu..?

 

11 kişi görüş bildirdi

  1. MAYIŞ ALMIYO YA

    BELEDİYE BAŞKANI MAYIŞ ALMIYO YA O YETER YEŞİL MAHALLEDEKİ BİNA HARABE OLMUŞ 3 TİRİLYON MASRAF LAZIMMIŞ OLSUN BAŞKAN MAYIŞ ALMI O YETER BE O YETER.KARABÜK AYNEN BERBAT DURUMDA KALDIRIMLARA BAKIN YOLLARA BAKIN MAHALLELERE BAKIN HERYER BERBAT O BİNA HAKKATEN VERGİLİYE SEÇİM BİLE KAZANDIRDI KARABÜK SEÇMENİ BU KADAR BASİRETLİ KARABÜK SEÇMENİ BÖYLE ZARARINA OY VERDİ YANİ

  2. ÖNLEM ALINDIMI

    KARDEMİR BÜYÜK ZARAR EDECEKMİŞ ÖNLEM ALINDIMI YOKSA İŞÇİYE ÜCRETSİZ İZİNLERMİ.ÜCRETSİZ İZİNLER KARABÜKÜ GERER BUNU SAKIN UNUTMAYIN.İŞÇİ NE HATA YAPMIŞKİ ÜCRETSİZ İZİN VERİCEKLER AYIPTIR GÜNAHTIR

  3. krdmd

    Eşşeği kaybettirip sonra bulduracak mısınız işçiye? Bu sefer 2002 deki olmaz ona göre. Ayağınızı denk alın. Dar eder o Karabük insanı size orayı. Zaten millet öfkeli size. İşçi mi kaldı fatura kesecek. Hep Kardemir’deki yanlışlar konuşuluyor da bir de yan şirketlere baksın devlet. Kardökmak filan ne işler yapmış. İncelesin bakalım biraz. Sıra oralara da gelir. Ey profesyonel yönetim. Siz de biraz daha perde olun bunlara e mi?

  4. haberci

    Sn Hükümet yetkilileri neden bir devlet kurumu olan TTK’nın limanını sırf Kardemir yönetiminde diye bir özel şirkete yasal olmamasına rağmen kullandırılmasına müsaade ediyorsunuz? TTK liman sahalarını Kardemir’e ona buna kiralasın diye mi veriyor? Neden Karabük’ün diğer sanayicileri değil de sadece biri kullanabiliyor bu limandaki sahaları? Neden haksız rekabete müsaade ediyorsunuz?

  5. Gecikme sebebi

    Kardemir kangal-filmaşin haddesi ihalesi Rafet Vergilinin şirketinde gecikmeyi kime sorucaz.2016 yılının hangi ayında devreye girecek üretmeye başlıcak bu haddane yahutta şindiye kadar olan gecikmenin hesabını kime sorucaz mütahit firmayamı işi takip etmeyen Kardemir yönetimine profesyonel kadrosunamı kime sormamız lazım

  6. Kardemirli

    Rafet Beye o kangal filmaşin ihalesi neden verildi? İhaleye katılan diğer firmalardan daha profesyonel diye verildi. Belki öyledir de. Belki Kardemir’in parasal bir zararı yoktur da bu işte. Ama diğer firmaların profesyonel olmadığını nereden biliyordunuz? Adalet bu mu? İş etiği bunu mu gerektirir? Siz özel şirketsiniz ama bir de sorumlu olduğunuz onbinlerce yatırımcınız var. Ya o ihaleyi hak ettiği halde alamayan firmalar Kardemir’e daha faydalı olacaktısa. Nerden biliyorsunuz? Herkesi aptal mı zannediyorsunuz? O ihale neden öyle sonuçlandırıldı kamuoyuyla da bir paylaşın da neler pazarlık konusu yapılmış millet bir öğrensin. Ama siz işlerinizi öyle çözmezsiniz. Kimseye gerçekler söylenmez. Daha da ileri giden olursa birilerini mahkemeye veriverirsiniz olur biter. Aklandık sanırsınız. Şimdi de bu genel müdürü verirsiniz belki mahkemeye. Bizi kandırdı diye. Neden olmasın?

  7. Anonim

    Krdmd Rumuzlu arkadaş, Maşallah iyi gidiyorsun da, ayağınızı denk alın falan diye hiiiiiiç birr şeyyyy yapamazsınız hemde hiiiiiiiiiç, Senin sendkanın kapıda askari ücrete çalışacak adam çok dediği günleri çabuk unutmuşsun, kiminle ne yapacaksın, 350 adam atıldı, çelikyapdn 200 kişi atıldı kim ne yaptı, adamlar hükümetle çok iyi gidiyorlar, her dediklerini yapan M.Ali abileri var, M.Ali abileri ne ne isterse yaptırıyorlar , karşılarına hangigüçle çıkacaksın, çık dedikleri an herkes kuzukuzu çıkacak.

  8. KRDMD

    anonim vatandaşın başka karın ağrısı var galiba. rantın suyu mu kesilir nooldu? hangi birinin adamısın? o çamlar bardak oldu beyefendi. M.Ali Bey onlar gibilere abilik yapmıyor artık.

  9. ANONİM HAKLI

    ANONİM RUMUZUYLA YAZAN ARKADAŞ HAKLI.2010 YILINDADA ÇOK TEHDİTLER OLDU,YAKARIZ YIKARIZ DEYENLER OLDU.SONRA İNSANLAR BIRAKIN YAKMAYI YIKMAYI KENDİ CANLARINA KIYDILAR.ÖYLE BOŞ TEHDİTLERE KİMSENİN ÖNEM VERDİYİ YOK.HANİ NOLDU ESİP KESENLER HEPSİNİDE KOLULARINDAN TUTUP TUTUP ATTILAR.BİDE EŞEĞİN DİNİNE SÖVER GİBİ TUTUP KULÜP BAŞKANI YAPTILAR.BIRAKIN BOŞ BOŞ TEHDİT ETMEYİDE YAPILABİLECEKLERİ SIRALAYALIM.AGZINA SAĞLIK ANONİM KARDEŞ İYİ HATIRLATTI.

  10. madur

    la uşakla siz boş konuşanlardansınız sizden ve krd işcizinden bi bk olmas asıp kesmeyin asıp kesen şahıs senden hiç bi bk olmaz anladın.

  11. Anonim

    KRDMD Rumuzlu kardeş hiç karın ağrım falan yok, ben herşeyi yaşadım, 4 ay ücretsiz izni kullanmayanlar bu günün parası ile 4 maaş çarpı 12000 yapar, 4 ay sigorta şeridine bak onuda sen hesapla, emekli olurken yaşadığın sürece maaşında o 4 ayın zararını göreceksin, tazminatına yansıyacak nasıl hatırı sayılır değilmi? bide sen fedakarlık yaparsın kullanırsın gezinen adam kullanmaz ve enayimiyim ben der falan abime söyledim beni çıkarmadılar der, biz olmasını istediğimizden falan yazmıyoruz, ama söylenenlere bakılırsa durum iyi değil, Allahtan hayırlısı, tedbirli yaşamakta fayda var diye yazdım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.