Her Telden (2.Aralık.2015)

Her Telden (2.Aralık.2015)

Yayın: 02.12.2015 08:32
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK İL KONGRESİ’NDE EMEKLİLERE GETİRİLEN “7 BİN KİŞİYİ ÜYE YAPTILAR,AİDAT ALDILAR..” ELEŞTİRİSİ..
CHP Karabük İl Kongresi’nde,EMEKLİLER DERNEĞİ’NİN,Üyelerine UCUZ KONUT YAPTIRACAĞINA ilişkin çıkan haberler üzerine DERNEĞE çok büyük bir akın olması,bu arada ÜYELİK AİDATLARI alındığı yolunda eleştiriler getirildi.
EMEKLİLER UCUZ KONUT İÇİN DERNEĞE GİTTİLER.
DERNEĞE Başvuru yapan 7 bin kişinin BİR BÖLÜMÜ eskiden bu yana DERNEK ÜYESİYDİLER,onlardan herhangi bir AİDAT veya BAŞKA bir isim altında PARA ALINMADI.
Ancak ; DERNEK ÜYESİ OLMAYAN,AMA,EMEKLİ OLANLAR Derneğe Üye kaydedildi,ÜYELİK AİDATLARI alında,bunun yadırganacak hiçbir yanı/yeri yok elbet.
BAŞVURU YAPAN 7 BİNİ AŞKIN EMEKLİNİN,4 bin kadarı eskiden bu yana DERNEK ÜYESİ,geri kalan 3 bin EMEKLİ ise,nedense o zamana kadar DERNEĞE ÜYE olmamışlar.
İŞTE AİDAT ALINANLAR O EMEKLİLER..
Önce derneğe Üye yapılmışlar,sonra UCUZ KONUT İÇİN HAK KAZANMIŞLAR,18 lira aidat bu emeklilerden alınmış ve eski üyelerden hiçbir ad altında para alınmamış.
Ayrıca DERNEK BAŞKANI Sayın CELAL BULUT ve Yönetiminde ki arkadaşları “EMEKLİLERE,ÜZERİNDE veya EŞİNİN ÜZERİNDE KAYITLI KONUTU OLANLARIN BU HAKTAN YARARLANAMAYACAĞI AÇIKÇA ANLATILMIŞ..”
Dernek Yöneticileri bu bilgileri veriyorlar..

UCUZ KONUT İÇİN 7 BİN CİVARINDA VEYA BİRAZ DAHA AŞKIN BAŞVURU OLMUŞTU,PEKİ ŞİMDİ NE KADAR OLACAK..?
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMLERİ sırasında çok büyük tartışmalara sahne olan EMEKLİLERE UCUZ KONUT temini için TOKİ talep toplayacak..
BU KEZ İŞ BEDAVA DEĞİL.
TOKİ bu konuda gerekli açıklamaları yaptı ve UCUZ KONUT HAKKINDAN YARARLANMAK isteyenler 500 LİRA PARA vererek,talep yapacaklar,talepte bulunacaklar..
426 KONUT YAPILACAĞI AÇIKLANDI..
BAŞVURU SAYISI BU RAKAMI AŞARSA NE OLACAK..?
7 BİNİ AŞKIN BAŞVURU OLMUŞTU ve o zaman Emekliler Derneğine başvuruda bulunanlardan BÖYLE BİR PARA ALINMIYORDU,bu kez 500 lira alınacak.
YAPILACAK KONUT SAYISI 426 OLARAK AÇIKLANDI.
Şimdi size bir hissiyatımızı yazalım.
Bu EMEKLİLERE UCUZ KONUT olayı gelecekte de çok ama çok büyük tartışmaları beraberinde getirecek ve yapılacak İLK EMEKLİLER KONGRESİ’NDE çok ciddi dalgalanmalara sahne olacak..
Olay SİYASETE MALZEME OLDU,artık geri dönüş olmaz..
İLK EMEKLİ KONGRESİ’NDE SIKI TARTIŞMALAR OLUR..

CHP İL BAŞKANI AVUKAT SAYIN ERDOĞAN DİNÇEL “CHP YEREL OLAYLARA BÜYÜK ÖNEM VERECEK,İZLEYECEK…”
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP İl Kongresi’nde tek aday olarak,yeniden,CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI görevine seçilen Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,önümüzde yaşanacak sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“ÇOK AKTİF,ÇOK DİNAMİK BİR BİÇİMDE YEREL SORUNLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ…” görüşlerini dile getiren Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,bunun işaretini İl Kongresi sırasında yaptığı konuşma ile verdiğinin altını çizdi.
“KARABÜK’TE ÇOK DİNAMİK BİR CHP SİYASETİ YAŞANACAK..” diyerek,özellikle BELEDİYE NOKTASINA ağırlık vereceğinin altını çizen Sayın DİNÇEL,Komisyonlar kurarak “KARABÜK SANİYE/SANİYE İZLEYECEKLERİNİ..” anlattı.
“YAPILACAK TÜM İHALELER İZLENECEK..” bilgilerini verdi.
CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,dışa dönük mücadeleyi yükselteceğine dikkat çekerek “DIŞI DÖNÜK MÜCADELE YETERLİ OLMAYINCA,PARTİLİLERİN DİNAMİZMİ İÇ MÜCADELEYE KAYIYOR..” bilgilerini de verdi.
CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,örneğin diyerek başladığı cümlesini “YEŞİL MAHALLEDE BULUNAN BELEDİYE BİNASI BİR İNAT UĞRUNA NASIL DURDUĞU YERDE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLEBİLİR.BUNA KİMİN NE HAKKI VAR..” dedi.
“BU VE BU GİBİ SORUNLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ..”
“EMEKLİLER DERNEĞİ VE ÇALIŞMALARI İLGİ ALANIMIZDA..”
“TİCARET VE SANAYİ ODASI,SENDİKALAR İLGİ ALANIMIZDA..”
Bu ve bunun gibi Karabük’ün can damarları yakından ilgilenecek CHP..

AK PARTİ İLE KARDEMİR ARASINDA ESEN SOĞUK RÜZGARLARIN GİDERİLMESİ VE BUNUN YARATTIĞI ÜZÜNTÜ..
AK Parti ile KARDEMİR arasında soğuk rüzgarların estiği biliniyor,hayli soğuk rüzgarlar esiyor ve bunun yarattığı ciddi bir üzüntü,özellikle KARDEMİR cenahında görülüyor.
“BİZ SİZE BÖYLE BİR KARDEMİR TESLİM ETMEDİK..” şeklinde özetlenebilecek bir görüşe,her ne kadar “YANLIŞ BİLGİLERDEN KAYNAKLANAN,DUYGUSAL BİR TUTUM..” gibi getirilmeye çalışılsa da,bu görüşün ikna kabiliyeti pek yok,pek olmadı galiba.
KARDEMİR Yönetimi SİYASAL İRADE ile hep iyi olmaya,belirli bir mesafe çerçevesi içinde,iyi ilişkiler içinde olmaya özen göstermiştir,ama bu defa ne oldu da,böyle soğukluk baş gösterdi acaba..?
Bakın KARDEMİR’İN Siyaset ile çözmesi gereken birçok sorunu var ve bu sorunları SİYASETİN DIŞINDA çözebilecek herhangi bir merci yok,herhangi bir güç yok.
Örneğin ÇİN ÜLKESİNDEN GELEN UCUZ DEMİR olayı.
Örneğin FİLYOS LİMANI olayı.
Anlayacağınız,hemen her konuda KARDEMİR’İN Siyasi İradeye ihtiyacı var,şimdiye kadar ilişkiler hep bu gerçek dikkate alınarak sürdürülmüştü,ancak bu kez sanki bir gölgelenme yaşandı..
KARDEMİR örneğin BELEDİYE ile olan ilişkilerini,belirli bir tabana oturturken,AK Parti ile olan ilişkilerinin bozulmasından,zarar görmese bile bir yarar elde edemeyeceğini bilmek durumunda.
Bu gelişmelerden çok ÜZÜNTÜLÜ OLAN inanlar var..

2019 YILINDA YAPILACAK “YEREL SEÇİMLER İÇİN..” KİMLER HANGİ PARTİLERDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUR..”
Biliyorsunuz YEREL SEÇİMLER 2019 yılında yapılacak ve o tarihte BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olarak yarışa katılmak isteyenler,şu an itibarı ile çalışmalarına başlamış olsalar gerektir.
Örneğin AK PARTİ kiminle,hangi isimler yola çıkar..?
Veya CHP kimi BELEDİYE BAŞKAN ADAYI gösterir.
MHP İçinde Sayın RAFET VERGİLİ,yeniden Aday olmaz gibi bir anlayış hakim ve eğer Sayın VERGİLİ yeniden BELEDİYE BAŞKAN Adayı olmazsa,kim Belediye Başkan Adayı gösterilir.
GÖSTERİLECEK ADAYIN ŞANSI NE OLABİLİR..
Şimdiden bu FİKİR JİMNASTİKLERİNİ yapan çevreler var.
Özellikle BELEDİYE BAŞKANI çıkartma şansı olan Siyasi Partilerde,bu yönlü FİKİR JİMNASTİKLERİ hayli yoğun biçimde yapılıyor ve bu iş için hem BEN OLABİLİRİM diyenler,hem İDDİALI BİR İSİM BULALIM diyenler var.
ÇALIŞMALARINI ŞİMDİDEN BAŞLATANLARI GÖRÜYORUZ.

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR “AK PARTİLİ KARDEŞİMİZ ABİ SAYIN ÖMER AYAR DÖNEMİNDE PARTİ HUZURLUYDU…! “
AK Parti içinde ciddi bir huzursuzluk olduğuna ilişkin haberler yansıyor,Kamuoyu bu haberleri anında duyuyor ve gerçek AK Partili insanlar üzülüyorlar elbet.
AK PARTİLİ OLMAYANLAR İSE SEVİNİYORLAR.
Dün AK Partili olarak bildiğimiz,geçmiş dönemlerde,Parti içinde görevler üstlenmiş bir kardeşimizle bir süro sohbet ettik “ABİ VALLAHİ BİLLAHİ ÜZÜLÜYORUM..” dedi..
“HAYIRDIR NİYE ÜZÜLÜYORSUN..” diye sorduk “PARTİ İÇİNDE MÜTHİŞ BİR DİDİŞME,DEDİKODU VE İNSANLARIN BİR/BİRİNİ KARALADIĞI BÖYLE BİR DÖNEM HİÇ OLMAMIŞTI..” dedi.
Sonra da Sayın ÖMER AYAR döneminde hiç böyle bir şey duydunuz mu şeklinde bir görüş dile getirerek “PARTİ ŞU AN İTİBARI İLE ÇOK KARIŞIK BİR DÖNEM YAŞIYOR..” ifadelerini kullandı.
O kardeşimize göre, ihtirası aklının önüne geçmiş 5-6 kişi yüzünden Parti sıkıntılar yaşıyormuş ve bu nokta da bize de bir atıf yaptı o kardeş “SENİN BİR SÖZÜN VARDIR KIFAYETSİZ MUHTERİSLER ŞEKLİNDE.İŞTE O 5-6 KİŞİ BU TANIMIN TAM KARŞILIĞI..” dedi.
Sayın ÖMER AYAR’IN İl Başkanlığı ve İl Yönetimi zamanına dikkat çekti “PARTİ İÇİNDE TARTIŞMALAR HEP OLUR.O ZAMAN BÖYLE KAMUOYU KARŞISINDA YAŞANAN BİRŞEY VAR MIYDI..” diye sordu.
O Kardeşin üzüldüğü her halinden belliydi.
“İNŞALLAH PARTİ BÜYÜKLERİ BİR ÇÖZÜM BULURLAR..” dedi.
“BÜTÜN BU TANTANALAR(tamamen kendi tabiridir) AK PARTİYE KARABÜK’TE DARBE VURUYOR.YÜZDE 60 OY ALMIŞ BİR PARTİ BÖYLE KÜÇÜK ŞEYLERLE DARBE ALMAMALI.BİZ 1 KASIM ÖNCESİNDE CANIMIZI DİŞİMİZE TAKIP ÇALIŞIRKEN KİMLER 1-1 DEDİ BUNLARI BİLMEYEN Mİ VAR..?” diye sordu..
Her ne hal ise artık,dileriz aklı selim galebe çalar..

CHP İL KONGRESİ “BLOK LİSTE-ÇARŞAF LİSTE TARTIŞMASI İLE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI..” O TARTIŞMA SÜRDÜ GİTTİ
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP Karabük İl Kongresi başlarken verilen bir ÖNERGE gündeme bomba gibi düştü ve ÖNERGEYİ verenler HER KADEME SEÇİMİN BLOK LİSTE ile yapılmasını istiyorlardı.
OYLANDI ve ÇARŞAF LİSTE için çok az bir oy çıktı.
BLOK LİSTE İLE SEÇİMLER YAPILDI..
Ancak,CHP Geleneğinde var olan TARTIŞMACILIK,HİZİPÇİLİK geleneği hemen oracıkta kendisini gösterdi,KONGRE SÜRESİNCE DE devam etti,hatta,belki de HALEN DEVAM EDİYORDUR.
O tartışmayı CHP’LİLER kolay bitirmezler.!!
İl Kongresi sırasında BLOK LİSTE dışından KURULTAY DELEGELİĞİ için Sayın MEHMET ÖZCAN,Sayın SERPİL OVACIK ve Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇOĞLU aday olmuşlardı.
HAYLİ YÜKSEK OY ALMIŞLAR,ANCAK KAZANAMAMIŞLAR..
Sayın MEHMET ÖZCAN ile Sayın SERPİL OVACIK birir de konuşma yaptılar ve konuşmaları içerik olarak,CHP duruşu olarak büyük beğeni kazandı..
CHP İL KONGRESİ HAYLİ TARTIŞMALI GEÇTİ..
Sonuçta BLOK LİSTE İLE SEÇİMLER YAPILDI..
SOSYAL MEDYA DA tartışması sürdürülüyormuş galiba..

İL GENEL MECLİSİ BÜTÇEYİ BELİRLEDİ VE 2016 YILI İÇİN “32 MİLYON BÜTÇE,11 MİLYON BORÇLANMA KARARI..”
İl Genel Meclisi 2016 Bütçesini 32 milyon lira olarak belirledi ve bu 32 milyon liraya ilaveten 11 milyon lira da BORÇLANMA kararı alarak toplamı 43 milyon liralık bir BÜTÇE YAPILDI.
11 MİLYON LİRA BORÇLANMA İLE KONKASÖR ALINACAK.
İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM kendi araçlarını aldıklarını ve çok ciddi tasarruflar elde ettiklerine işaret ediyor,bu anlamda MAKİNE PARKINI GÜÇLENDİRMEYE devam edeceklerini söylüyor.
Geçenlerde yazmıştık.
2016 YILI KÖY YOLLARININ ASFALTLANMASI 200 KİLOMETRE olarak planlandı ve bu 200 kilometre asfalt yol için ÇOK KALİTELİ MALZEME kullanılacağına da vurgu yapıldı.
İL ÖZEL İDARE Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM çok uyumlu ve senkronize bir çalışma ile mükemmel işler çıkartıyorlar..
İL ÖZEL İDARE BİRİMLERİNE 2016 yılı için ayrılan paylara dikkat edildiğinde,durum bütün netliği ile ortaya çıkıyor ve YOLULAŞIM Hizmetleri Müdürlüğü’nü 2016 yılı için 32 milyon liralık Bütçeden 9 milyon 249 bin lira ayrılmış bulunuyor.
2016 YILI İÇİNDE 200 KİLOMETRE KÖY YOLU ASFALTLANACAK.
Ayrıca Makine Parkının güçlendirilmesine devam edilecek.

KARDEMİR,SİYASİ İRADE İLE MESAFELİ BİR İYİ İLİŞKİ İÇİNDE OLMAYI YEĞLEMİŞTİR VE BUNU BAŞARMIŞTIR,ANCAK..
KARDEMİR Yönetimi oldum/olası SİYASİ İRADE ile mesafeli,ancak,iyi ilişkiler içinde olmaya gayret göstermiş ve bunu da son zamana kadar başarmıştır.
Örneğin Sayın FADIL DEMİREL döneminde,KARABÜK BELEDİYESİ ile ciddi sorunlar yaşayan KARDEMİR Yönetimi,bu sorunları bir şekilde aşarak,bir huzur ortamını yakalamıştı.
CEZALAR,HUZURSUZLUKLAR BITIRILMIŞTI.
Ancak,bu kez AK Parti ile belirli sorunların yaşandığına ilişkin bilgiler gelmeye başladı ve bu bilgiler önemli kişiler tarafından da teyit edildi ,doğrulandı,bu yapılırken de olayın temelinde YANLIŞ ANLAMALARIN olduğuna vurgu yapıldı.
KARDEMİR ÜZERİNDE ÇOK ETKİLİ İSİMLER bu iddiayı dile getiriyorlar ve belirli yanlış anlamaların,yanlış bilgiler verilmesinin ilişkileri biraz gerginleştirdiğine işaret ediyorlar.
KARABÜK BELEDİYESİ ile Sayın FADIL DEMİREL’DEN sonra iyi ilişkiler kuruldu,KARDEMİR Yönetimi bunu başardı/becerdi ve şu an ne çukurlar kazılıyor,ne tel örgüler çekiliyor,ne CEZALAR YAZILIYOR.
Ancak AK Parti ile ilişkilerde ciddi sorunlar var galiba.
Dileriz o sorunlarda giderilir,zira,KARDEMİR’İN SİYASİ İRADEYE çok ciddi ve çok büyük şekilde ihtiyacı var,bu ihtiyaç gittikçe de artarak devam ediyor..
Dileriz eskisi gibi ılıman bir havanın estiği dönemlere geri dönülür.

 

6 kişi görüş bildirdi

  1. abdurrahman çelebi

    kardemirin şu an siyasi güce herzamankinden daha çok ihtiyacı var.Ancak; son yıllardaki ivme kardemirin ayaklarını yerden kesti ve bizim kimseye ihtiyacımız yok şeklinde bir güç zehirlenmesine yol açtı.Tabi ki; 211 trilyon zarar,kötü gidişat,filyosun zora girmesi v.s. ayakların çabuk yere basmasını sağladı.fadıl demirelle beraber gelen paralelciler şu an halen yüksek mevkilerde görev alıyor.Niye bunlara dokunulmuyor.Sayın cumhurbaşkanı bilmiyor mu zannediyorsunuz içerde dönen dolapları.Bilgi gitmediğini mi sanıyorsunuz.Bu kafayla gidilirse siyasetten hiçbir destek göremezsiniz. Filyosu unutun, ray ihalelerini unutun,Niye hala bünyenizde tutuyorsunuz bu adamları,şansınızı niye zorluyorsunuz.Siyasete muhtaçsınız,bunu unutmayın.

  2. ayıp

    Toki’nin yaptığı ayıptır arkadaş. Sen o kadar emekliler derneğine talep topla diye talimat ver. Sen gel burada emekliler derneğinin düzenlediği toplantıya katıl ,herkese ev yapacam de.
    Şimdi de talepleri bankadan toplayacağız 500 tl para alacağız.
    Ne olacak şimdi? dernek de emekliler de aldatılmış olmadı mı?
    Dernek kendi kafasına göre tabi ki de talep toplamadı. Dernek canla başla çalıştı ve çalışıyor bu proje için. Toki başkanı gelip emekliler derneği başkanından hediye alıyor onun organize ettiği toplantıda konuşma yapıyor,talep toplamaya devam diyor şimdi de talepler bankalara yapılacak deniyor.
    Olmadı bu iş.

  3. GERÇEK AÇIKLANMA>

    Seçim sürecinde 7 bin kişi için konut yapılacağı söylendi. Alınacak oylar davardı. Seçim bitti. Cemiyetin yetkisi de bitti. Artık oya ihtiyaç yok. İlk başta emeklilere belki bu kadar konut yapamayız. Bunu cemiyet yapamaz. Açıklaması yapılsaydı. Emekliler arasında huzursuzluk olmazdı. Politika hep böyledir. Rahmetli Özal seçimden önce zam yapacak kadar keriz miyim ben demişti. Sizlere politik bir anektodu hatırlattım. Saygılarımla…

  4. krdm

    Kardemir’deki paraleller Fadıl Beyin getirdikleri mi sanıyorsunuz? Balık en baştan kokar.

  5. Gönderen

    Demir/çelik fiyatları düşük seyrediyor ama, Kardemir’in satış maliyetleri içersinde en büyük payı alan demir cevheri fiyatları ve kömür fiyatları da çok düştü. Aslında bu durumdan Kardemir’in avantajlı çıkması gerekirdi. Ama Kardemir her nedense demir cevheri fiyatlarındaki düşüşü avantaja çeviremedi….

  6. karabük

    Halka açık bir anonim şirkette siyasete ve siyasetçilere yakın veya uzak gibi kavramlar konuşulması gereken kavramlar değildir. Bir genel müdürün bir belediye başkanı ile sürtüşmesi , yönetimin herhangi bir parti ile arasının iyi veya kötü olması mevzu olmamalıdır. Mevcut profesyonel yönetim de belediyeyle arayı düzelttik diye övünüyor. Siyasetçisi de belediye başkanı da profesyonel yöneticiler de yönetim kurulu da denge gözetelim derken çarkın bir dişlisi bozulunca işler sarpa sarıyor. Belediye başkanı ile uzlaşalım derken Ak Parti rahatsız oluyor. Ak parti ile denge gözeteyim derken belediye ile sorun oluyor. Yönetim zaten içinde eşkenar dörtgen paralel hepsini barındırıyor. Şu anda Ak Parti ile ilişkilerin bozuk olmasına da şaşmamak lazım. Yönetimde öyle kişiler var ki bir tarafta belediyeye çalışıyor bir tarafta bazı yapılara hizmet ediyor bir tarafta sanki hükümete hizmet ediyormuş gibi görünüyor ama bu noktada sadece kendilerine hizmet ediyor . Sn. Cumhurbaşkanı bilmiyor mu hangi yapıların içeride ve yönetimde cirit attığını .

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.