Her Telden (2 Aralık 2019)

Her Telden (2 Aralık 2019)

Yayın: 01.12.2019 20:31
Paylaş:
A+ A-

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ,EN AZINDAN ONBEŞ GÜNDE BİR,”KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ NOKTASINDA BİLGİLER VEREMEZ Mİ..?”
Karabük’te içine kapanmış,en küçük bir iş ve işlemi hakkında bilgi edinilemeyen, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ,insanların kafa karışıklığına çözüm üretme noktasından çok/çok uzakta.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,olayın tam bu noktasında ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE bir talimat vererek “EN AZINDAN 15 GÜNDE BİR,KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ,ÇEVRE KİRLİLİĞİ NOKTASINDA AÇIKLAMA YAPMALARINI TEMİN ETMELİ..” bunun yasal bir sıkıntısı olur mu..?
Her aklına esen KARABÜK’TE ZEHİRLENİYORUZ,KARABÜK’TE HAVA KİRLİ gibi suyuna tirit SOSYAL MEDYA yayınları ile insanların kafalarının karmançorman olmasının önüne geçilir böylece.
Adam almış eline iki çürük domates,bir/iki ağaç dalı “VAY EFENDİM KARABÜK’TE ZEHİRLENİYORUZ DİYE YAYGARA YAPIYOR..” ve bunun karşısına aklı selim sahibi insanlar “YOK KARDEŞİM ÖYLE BİR ŞEY,BAK ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNÜN RESMİ AÇIKLAMALARI VAR..” diyebiliyor mu..?
Diyeceksiniz ki,İLGİLİ HAVA İZLEME AĞLARINA GİREBİLİRSİNİZ..!!
Bunu kaç kişi yapar ki..?
Bakın,gerçek durumlar karanlıkta kaldığı için,gerçek durum açıklanmadığı için KARABÜK’E GELECEK YATIRIMLARIN DA ÖNÜ KESİLİYOR ve birisi çıkıp “ZEHİRLENİYORUZ..” dediğinde insanlar buna inanıyorlar..
Son örnek KARDEMİR TERMİK SANTRALİ ve FİLTRE OLAYI..
Bu yanlış bilgiye çok geniş bir kesim inanıyor,ne yazık ki..!!

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANI Sayın MURAT KURUM’A,ÇOK GENİŞ BİLGİLER VERDİ..
KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN geçtiğimiz günlerde çıkan bir fırsatı Karabük adına,KARDEMİR adına çok/çok iyi değerlendirerek,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM’A detaylı bilgiler vermiş.
KARABÜK BU BİLGİLERİ ÇOK/ÇOK İYİ TAKİP ETMELİ..
Bakın KARDEMİR geçtiğimiz mart ayından bu yana ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ONLİNE VERİ TABANINA bilgi akışında bulunuyor ve en küçük bir KİRLİLİK BURADAN uyarılar gelmesine yol açıyor.
ÇOK AĞIR YAPTIRIMLARI VAR..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN,bu tür bilgileri Karabük sakinleri ile de çeşitli vesilelerle paylaşıyor,anlatıyor,açıklama yapıyor ve bunların devamında insanların kafa karışıklığını önleme bağlamında büyük yarar var.
Şimdi YAYGIN BASINDA yalan/yanlış bir haber çıkıyor ve KARDEMİR TERMİK SANTRALİNE DE BACA FİLTRESİ konulma süreci 2.5 yıl uzatıldı gibi ve haydaaa herkes buna inanıyor..
Yok böyle bir şey,ancak,geniş bir kitleyi inandırmak ne mümkün..
KARDEMİR noktasında bu tür açıklamaların yapılmasında büyük yarar var..
İnsanların kafa karışıklığı böyle giderilir..
Bir de SOĞANLI ÇAYI’NIN durumu ve rengi süratle normale dönmeli.

KARABÜK SAĞLIK NOKTASINDA NE ALEMDE,ÖRNEĞİN EMEKLİLER ALDIKLARI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEMNUN MU,MEMURLAR,İŞÇİLER..
Merak ediyoruz doğrusu KARABÜK YAŞAYANLARI ALDIKLARI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEMNUNLAR MI,örneğin EMEKLİLER memnunlar mı ,örneğin ESNAFLAR memnunlar mı,örneğin MEMURLAR memnunlar mı,örneğin İŞÇİLER memnunlar mı..?
SAFRANBOLU YAŞAYANLARI MEMNUNLAR MI..?
Eskiden SSK Hastanesi vardı ve örneğin İŞÇİLER ADINA,o zamanın ÇELİK-İŞ Sendikası’nın HASTANE TEMSİLCİLERİ vardı ve bunlar İŞÇİ HASTA GELDİĞİNDE onlarla özel olarak ilgilenirdi.
ŞİMDİ İŞÇİLER ALDIKLARI SAĞLIK HİZMETİNDEN MEMNUN MU..?
Gazetemiz İnternet Sayfasına KARABÜK’TE SAĞLIK noktasını ele alan birçok yorum geliyor ve örneğin ESKİPAZAR-EFLANİ- Devlet Hastaneleri için BURALAR HASTANE BİLE SAYILMAZ,AİLE SAĞLIK MERKEZİ GİBİLER şeklinde yorumlar yapılıyor.
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NDE HEKİM AÇIĞI BÜYÜK..
İYİ DE,BAKTIĞINIZDA BÖLGENİN SESİ GAZETESİ’NDEN BAŞKA sesi/soluğu çıkan yok,oysa ki EMEKLİLERİN DERNEKLERİ,ESNAFLARIN ODALARI İŞÇİ VE MEMURLARIN SENDİKALARI VAR,hiç tepkilerini duydunuz mu..?
Haydi İKTİDAR Partisi/Partileri,mahcubiyetlerinden seslerini çıkartamıyor..
Ya MUHALEFET PARTİLERİNİN sessizliğine/tepkisizliğine ne demeli..?
Onlar “BÜROKRASİ İLE İYİ GEÇİNME SEVDASINDALAR..” galiba..!!

SEKTÖRÜN İÇİNDE Kİ KİŞİLER “ÇELİK PİYASALARINDA ANORMAL DURGUNLUK..” DİYOR,SAYIN İBRAHİM ÖZTÜRK “NAYLON/PERLON” GÖRÜŞÜ
Demir/Çelik sektörünün içinde ki kişi ve firmalar,piyasaların anormal sıkıntılı olduğuna işaret ediyorlar,sektörün geleceği hakkında da,en azından kısa vadede olumlu bir gidiş beklemediklerini,özenle/özellikle vurguluyorlar.
İSTASYON ESKİDEN ÇELİK PİYASALARININ KALBİYDİ..
Yine de öyle denilebilir..
Geçtiğimiz günlerde İSTASYON DA UFAK/TEFEK TARTIŞMALAR YAŞANDI ve özellikle Karabük dışından gelen bazı isimler,BELİRLİ ARAYIŞLAR içinde göründüler.
Neyse,bu konuda çok önemli bir ses Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK’TEN geldi ve Demir Tüccarı olan Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK Gazetemiz İnternet Sitesine bir yorum yollayarak “NAYLON/PERLON OLAYINDAN SÖZ ETMİŞ..”
Sanıyoruz bu “NAYLON/PERLON KONUSU..” birçok yerin gündemindedir,takibindedir ve Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK Sektörün içerisinde önemli bir Tüccar,eğer “NAYLON/PERLON..” diyorsa,bunun bir dayanağı vardır..
DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ ÇOK/ÇOK SIKINTILI GİDİYORMUŞ.
Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK’E göre,bu sıkıntılı durum “NAYLON/PERLON OLAYI İLE..” çok daha tırmanıyor ve “HAKSIZ REKABET YARATIYORMUŞ..”
Sayın ÖZTÜRK “ASIL NAYLON/PERLON OLAYI ÇÖZÜLMELİDİR..” diyor.

GEÇTİĞİMİZ AKŞAM,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ İLE BİR SÜRE SOHBET ETTİK “KARDEMİR İÇİN UZUN SÜRELİ ÇALIŞMA.”
Geçtiğimiz akşam,Karabük Belediye Başkanı ile uzunca bir süre sohbet ettik,Belediye Çalışmalarına hız verdiğinden söz etti “BELEDİYE OLARAK EKONOMİK ANLAMDA ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDAYIZ..” dedi
Buradan yola çıkarak,sözü KARDEMİR ile olan düşüncelerine getirdi.
O söze başlamadan,biz kendisine “BELİRLİ ÇEVRELER,Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLMASI İLE,SİZİN HAREKETE GEÇTİĞİNİZİ SÖYLÜYORLAR..” gibi cümle yönelttik.
“NE ALAKASI VAR..” dedi,kendisinin isimlerle bir sorunu olmadığının altını çizdi “KARDEMİR’İN KARABÜK’E BORCU VAR.KARDEMİR,KARABÜK BU KURUM TARAFINDAN YILLARDIR İHMAL EDİLİYOR.BEN BUNLARIN HAZIRLIĞINI YAPIYORUM.AYLARDIR HAZIRLIK YAPIYORUM..” anlamında bilgiler verdi.
Çok önemli tespitler yaptırdığını söyledi.
Bir yılı aşkın bir zamandır hazırlık yaptığını/yaptırdığını söyledi.
KARDEMİR’İN o zaman ki Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL’IN ekim 2017 tarihinde verdiği ÇEVRE YATIRIMLARI taahhüdüne uyulmadığı üzerinde durdu ve CURUF noktasından ÇED Raporu alındı mı,gibi sorular gündeme getirdi..
Sayın RAFET VERGİLİ,çok önemli bir hazırlık yapmış,bu besbelli..
“KARABÜK SAKİNLERİ ADINA TALEPTE BULUNABİLİRİM..” diyor..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE BİR YEMEK VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM..” DİYOR
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik,Belediye çalışmalarına hız verdiklerinin altını kalın çizgilerle çizdi ve temel atmaların,açılışların devam edeceğini anlattı.
YAĞMUR SULARININ ayrı kanala alınması,TIBBİ TEŞHİS Merkezi,KESİNTİSİZ YOL,BİLİM MERKEZİ gibi temel yatırımlar için projelendirme,detay çalışmaların sürdüğünü söyledi.
KARDEMİR ile ilişkilerine getirdi sözü.
“BENİM ŞAHISLHARLA İŞİM OLMAZ..” diyerek,KARDEMİR Yönetim Kurulu’na önümüzde ki haftalarda bir yemek vermeyi ve bir araya gelerek “BAZI KONULARI GÖRÜŞMEYİ..” önereceğinden söz etti.
KARDEMİR ile ilgili çok detaylı bir hazırlık yaptığına dikkat çekerek “BU HAZIRLIKLAR SONUCU,DETAYLI BİR GÖRÜŞME ORTAMIMIZ OLACAK..” gibi işaretler verdi ve “BİZ BİR/BİRİMİZİ TANIYAN İNSANLARIZ,OLAYLARI VE GELİŞMELERİ HUKUKLA ÇÖZECEK DEĞİLİZ YA,KONUŞARAK ÇÖZERİZ..” dedi.
Sayın VERGİLİ,galiba ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İl Müdürü ile de belirli görüşmeler yapmış ve kendi bilgileri ile Müdürlük bilgilerinin örtüşüp örtüşmediği noktasını ele almışlar..
Sayın VERGİLİ gerek KARDEMİR,gerekse BELEDİYE noktasında hazırlıklı.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,ŞU AN İTİBARI İLE “KARABÜKSPOR’UN KENDİ GÜNDEMİNDE OLMADIĞINI SÖYLÜYOR…”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile sohbet ederken “KARABÜKSPOR İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ..?” diye sorduk kendisine ve bu manada bir gündeminin olmadığı izlenimini aldık.
Zaten kendisi de “ŞU AN GÜNDEMİMİZDE KARABÜKSPOR KONUSU YOK..” diyerek Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN yaptığı bazı çalışmaları da Basından izlediğini anlattı.
Daha sonra da “ALLAH ZİYADE ETSİN,Sayın ŞEFİK DİZDAR,KARABÜKSPOR BAŞKANLIĞI’NI ALSIN,KARABÜKSPOR’U HEM MADDİ,HEM MANEVİ OLARAK ÇOK YÜCELTECEK,EKONOMİK VARLIKLARA SAHİP.BURADA TEMEL SORU BAŞKANLIĞI VEYA AKTİF,PARA HARCAYACAK BİR, GÖREV ALIR MI..” diye sordu
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN yaptığı son çalışmaları basından izlediğini söyledi..
Sayın RAFET VERGİLİ “KEŞKE,YASALAR ELVERİŞLİ OLSA,KARABÜKSPOR’U KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN FİNANSE EDEBİLSEK.BAZI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ BUNU,BELEDİYE BÜNYESİNDE KURDUKLARI ŞİRKETLERLE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR.YAPTIKLARI NE KADAR HUKUKİ,NE KADAR DÜZGÜN O AYRI..”
Bunları söyledi Sayın RAFET VERGİLİ.
Karabük Belediyesi’nin bu tip Şirketleri olmadığının altını çizdi..
Biz kendisine Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN GAYRET ve ÇABALARI ile Valilik bünyesinin de bu konu ile daha aktif biçimde ilgileneceği umudu taşıdığımızı anlattık..
Dileriz,olumlu bir sonuç çıkar,şeklinde bir temenni de bulundu..

CHP BÜNYESİNDE ÖNEMLİ GÖREVLER ALMIŞ VE ŞU AN KARABÜK DIŞINDA OLAN BİR KARDEŞ “GENEL MERKEZ,İNCE OLAYINA,HAYLİ HASSAS.”
CHP Bünyesinde çok önemli çalışmalara imza atmış ve şu an itibarı ile Karabük dışında olan bir Kardeş ile görüştük “GENEL MERKEZ Sayın İNCE OLAYINA KARŞI HAYLİ HASSAS DAVRANIYOR..” dedi.
Özellikle “GENEL MERKEZ DE ÇETE VAR SÖZÜNÜN..” Parti içerisinde çok büyük bir reaksiyon yarattığına işaret ederek,galiba “TEŞKİLATLARIN DİZAYN EDİLMESİ YAŞANACAK..” falan dedi.
O Kardeşten sonra KARABÜK GELİŞMELERİNİ DÜŞÜNDÜK..
CHP BÜNYESİNDE NELER YAŞANABİLİRİ enine/boyuna düşündük..
Belli ki,huzurlu bir ortam kurulamayacak ve bunu söylerken,mevcut İl Başkan ve Yönetimi ile,bu kesime muhalif olarak,ismi geçenler ile sağlıklı diyaloglarımız veya yan tutmayışımız,en temel argümanımız oluyor.
Örneğin İL DELEGE listeleri,YÖNETİM KURULU listeleri çok önemli.
Buralardan büyük gürültüler başlayacak gibi görünüyor..

KARABÜK İLE ZONGULDAK ARASINDA Kİ HASTANE SAYISI VE MAÇLARDA “AYAĞA KALKMAYAN ZONGULDAKLI OLSUN VEYA TAM TERSİ..”
Özellikle FUTBOL MAÇLARINDA tribünler Karabük’te ZONGULDAK’A,Zonguldak’ta KARABÜK’E karşı anormal tepki verirler ve örneğin Karabük sahasında oynanan maçlarda seyirci “AYAĞA KALKMAYAN ZONGULDAK’LI OLSUN..” diye bağırır,Zonguldak’ta ise “AYAĞA KALKAMAYAN KARABÜK’LÜ OLSUN..”
Şimdi HASTANELER KONUSUNDA BÖYLE BİR SÜREÇ YAŞANIYOR..
Gazetemiz İnternet Sayfasına “ZONGULDAK’TA BU KADAR,KARABÜK’TE BU KADAR HASTANE VAR..” diye tartışan Okurlarımız var ve bu tartışma CHP İl eski Başkanı Sayın BAYRAM KARADAĞ’IN yaptığı enfes bir değerlendirmeden çıktı,yürüdü gitti.
Aslında BU KONUYU KARABÜK SİYASETİ CEVAPLANDIRMALI..
Milletvekilleri,Siyasi Parti İL BAŞKANLARI cevaplandırmalı bu konuyu
Vatandaş KARABÜK’TE Mİ,ZONGULDAK’TA MI iyi hizmet alıyor acaba..?

24 kişi görüş bildirdi

  1. ELİEYİOĞLU, Hakan

    Karabük’ ün en büyük eksiği şu bence. Karabük il olurken ilçeler yanlış seçilmiş. Sosyal doku uyuşmazlığı görülüyor. Eskipazar, Ovacık yakın. Safranbolu, Eflani birbirine yakın. Yenice Karabük’e de yakın ama Zonguldak’a daha yakın, madencilik geçmişi var. Böyle bir coğrafyada lider çıkarmak zor. Siyasetçi çıkar ama genel yerel dokuya hitap edecek toplum adamı bulmak güçtür. Bu da il genel yönetiminde bölgeciliğe neden oluyor. Taşra toplumlarında yerellikten sıyrılmak için yerel dernekçilikten ziyade katılımcı dernekçilik önemsenmeli. Yakın mesafelerde yerel dernekçiliği tasvip etmiyorum. Bu bir yorum tabi. Bu olmadığı için Karabük’te kimse kitlesel bir tepki koyamıyor. Herkes birbirinin öteden beriden tanıdığı.Karabük kendi çapında kozmopolit bir kent. Müstakil bir yaşam var. Bu bir eleştiri değil, sosyal bir analiz.

  2. sikayet kolay. varmi baska bir çözüm

    cevre sehircilik mudurlugu ve belediye bu gunku yazınızın ana unsurlari. halk olarak bizzati kendim karabuk te geri dönüşümle ilgili tek bir çalışma gordum oda eski belediye binasi onunde… oradaki unite goz boyamaktan baska nedir. neden aynı tip konteynirlar mahallelerinin ana merkezlerinde yok. bizler posete 25 kurus verince cevreci olduk halk olarak. ben zaten duyarli idim demesin hic kimse. mahalelere yerlestirilen mavi bidonlarin yanina lutfen yesil bidonlar koyalim farkindalik yaratalim. mecburiyet uygulansin evsel atik harici alinmasin cop arabasi tarafindan. geri donusum ayri bahce pisligi insaat molozu ayri olsun.bu kurallara uymayanlar uyarilsin israr edenlere cazai yaptirim uygulansin.karabuk belediye temuzlik hizmetleri cok iyi calisan birim… ama biz piziz.. muhtarlar ve belediye her mahallede yapilmus olan sosyal yasam merkezlerinde mahalle sakinlerini bilinclendirmeli. milli egitim ile yapilacak ortak bir proje ile okullarda belediye personeli tarafindan farkindalik yaratacak projeler hayata gecirilmeli.. cocuklar gelecegiimiz… kısa vadede cozum alinamazsada uzun vadede bilincli bir toplum yaratabiliriz.

  3. sağlık

    bu ay elimize geçen ek döner sermaye 0 tl.

  4. sağlıksız

    Bu ay eğitim araştırma hastanesinde döner sermaye verilmedi.geçen ay parça parça yatırıldı.buda çeşitli dedikodulara neden olmakta.ya herkesin parası aynı anda yatsın yada para yoksa gelene kadar beklesin.eğitim araştırma son yılların en kötü dönemimini geçiriyor,para yok bitti.iş var ama.birde bazı poliklinikler sözüm ona hasta yetiştiremioruz diye akşam mesaisine kalıyorlar,tatlı para.iki katı döner demek bu.kimin dönerinden peki.kul hakkının ne olduğunu umarım biliyorlardır.

  5. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM RAFET BAŞKANLA EPEY MUHABBET ETMİŞSİNİZ,ANCAK SAYIN BAŞKANI YİNE KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL BİR KİŞİ OLARAK KARABÜKÜN MEDARI İFTİHARI OLARAK BİZLERE YANSITMAYA ÇALIŞIYORSUN DA KARABÜKLÜLER BUNA İNANIYORLARMI BENCE İNANMIYORLAR,BAKSANIZA RAFET BAŞKANIN GÜNDEMİNDE KARABÜKSPOR YOKMUŞ NE ZAMAN GÜNDEMİNDE OLACAK KARABÜKSPOR AMATÖRE DÜŞÜNCEMİ GÜNDEMİNDE OLACAK.BAŞKAN AYRICA KARDEMİR KONUSUNDA DA DOĞRULARI KONUŞMUYOR Bİ SEKİZ DİYOR Bİ DOKUZ DİYOR NABZA GÖRE ŞERBET VERİYOR,ZİGZAG ÇİZİYOR YANİ BAŞKANIN HER ZAMANKİ HALİ KARABÜKÜN SORUNLARI HAKKINDA TEK KELİME ETMİYOR SAYIN BAŞKAN,KARABÜKÜN MERKEZİNİ NE ZAMAN ADAM EDECEK KENT MEYDANI NE ZAMAN CANLANDIRILACAK YIKLIAN VALİLİĞİN YERİ NE OLACAK MEZBELELİK GİBİ SAYIN BAŞKAN KARABÜKÜN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRMESİ VE BUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURMASI LAZIM AMA NERDE O BASİRET,İNSİYATİF

  6. SAĞLIKÇILAR

    SAFRANBOLU HASTANEMİZDE DÖNER SERMAYEDEN SIFIR LIRA BAKİYELİ BİR AYI DAHA BİTİRDİK HALK MEMNUNMU DİYE YAZILIYOR ÇALIŞAN DA MEMNUNMU AYLARDIDIR 1 KURUŞ DÖNER SERMAYE YOK HESAPLAR ŞAŞIRDI .ANCAK HASTANEDE KANTİN VAR ELEKTRİKLİ ÇAY OCAGI YASAK YANGIN ÇIKAR İŞLEM YAPARIZ HAKKINIZDA DİYENLER KENDİLERİNE ÖZEL İDARE KATINDAKİ ELEKRIKLI ÇAY OCAGINDA HAFTA SONU YANGIN ÇIKMIŞTIR DEVLET MALI MİLLET MALI ZARAR GORMÜŞTÜR.NÖBETCİ ARKADAŞLARIMIZ ATEŞİ HEMEN SÖNDÜRSEDE PERSONEL E ELEKTIRIKLI ÇAY OCAGI YASAKLAYIP YANGIN ÇIKARSA SORARIZ İŞLEM YAPARIZ HAKINIZDA DİYENLERİN KENDİLERİNE ÖZEL ELEKTIRKLI ÇAY OCAGINDA ÇIKAN YANGINLA İLĞİLİ NE GİBİ İŞLEMLER YAPILACAGINI MERAKLA BEKLİYORUZ

  7. İBRAHİM ÖZTÜRK

    Ahmet Abi , canımızdan değerli devletimiz faturasız demir alıp giydirme fatura yapıp satış yapan firmaların faturasız demiri nerden aldığını araştırmıyor. Kaynağını araştırmak yerine kısa yoldan bilmeyerek demiri gerçekten almış firmaya sen nayloncusun, kullanmışsın isnadı ile milyonlarca ceza kesip denetimi bitiriyorlar. Devletin kasasına da kestikleri cezayı gelir yazıyorlar, düzgün tüccarı da lekeliyorlar. Yapılan denetimlerde asıl kaynağına inilmediğinden bu işin ticaretini yapan nayloncu olarak tabir ettiğimiz sahte fatura ile kayıt dışı imal edilen malı birleştirerek piyasa sürenlerin yanına kar kalıyor. Sorunun asıl çözümü noktasında inceleme yapılmaksızın denetimler neticesinde kesilen cezalar üzerine algı oluşturularak, raporlamalar yapılarak sadece görünürde işlem yapılması çözümsüzlüğün asıl sebebi. Düzgün, samimi tüccar itham altında bırakılarak cezalandırılıyor. Denetim elemanları öncelikle ticaretin işleyişini anlamalı, gerçekleşme şeklini izlemeli ve sonrasında değerlendirme yapmalıdır. Yıllardır teknoloji gelişme ve yapılan yatırımlar neticesinde demir çelik sektöründe imalatçının fire oranı % 0,5 lere kadar düşmesine rağmen bu oran resmiyette %6-7 oranlarında gösterilmekte. Yani en az %5 kayıt dışı imalat gerçekleşmekte. Yine serbest bölgelerde hurda girişinde yeterli denetim yapılmadığından kat be kat görünenin üzerinde giriş yapılmakta. Bu iki nokta çözülmedikten sonra düzgün tüccar her zaman töhmet altında kalmaya mahkum olacaktır. Bizler her zaman belirttiğim şekilde kaynağında gerekli denetim ve düzenleme yapılmadıkça mağdur olacağız. Umarım bir gün bu söylediklerimiz üzerinde gerekli çalışmalar yapılır. Umarım denetim birimleri yakınmalarımızı duyar ve gerekli araştırmayı yaparlar.

  8. İBRAHİM ÖZTÜRK

    Abi ayrıca Karabük Demir tüccarından arkadaşlarımız Emre AKYÜZ ve diğer demir tüccarı arkadaşlarımız Karabük TSO yönetimindeler lütfen onlardan da yardımcı olmalarını rica ediyoruz.Niçin sesleri çıkmıyor kendilerinden de naylonculukla ilgili resmî makamlara sesimizi ulaştırmalarını rica ediyoruz.

  9. Safranbolu

    Çocuk doktoru yine yokkkklkkkkkk

  10. KARABUK

    NE YAPALIM YANİ ÇOCUK DOKTORU YOK DİYE AĞLAYALIMMI AĞLAMAYAN SAFRANBOLULUYA ÇOCUK DOKTORU VERMEZLERMİŞ

  11. Karabüklü

    Safranboluda hava kirliliği ölçüm istasyonu neden yok. Nefes alınmıyor Safranboluda? Özellikle geceleri Kıranköy emekte yürüyemiyorum hava çok pis,

  12. Kardemir Curuf Sahası 2018 yılında da gündeme getirilmişti

    Sayın Belediye Başkan Kardemir Curuf Sahası 2018 yılında da gündeme getirmişti, vaatler almıştı, o zaman yönetim başkanı başkaydı sanırım.. Bence Kardemirin noksanları verdiği en çok zararlar ve etkilenen mahalleler ortadadır. Bunlarda biliniyor zaten curuf sahası, soğanlı çay Karabük, mah Fevzi çakmak sağlık ve ekonomik olarak…

  13. Kesintisiz yol yerine çevre yoluna odaklanılsa.. Egzoz Gazlarını Hava kirliliği için...

    Kesintisiz yol yerine çevre yoluna odaklanılsa.. Egzoz Gazlarını Hava kirliliği için bu daha iyi olur zaten vadiden geçen mevcut yolda binlerce egzoz gazı var… Safranbolu’da kilerin rahat hızlı ulaşım taleplerini mi karşılanacak yaniii
    Bunu birde seçim propagandası yaptılar Vaatlerde baş sıradaydı hep düşünmüştüm acaba Safranbolu’da oturup da Karabük’te oy kullanan on binler mi var diye….; ) 😉 çok mantıksız dı Bunu Safranbolu belediye başkanı üstlense mantıklı olabilirdi ….
    İLGİNÇ şeyler hep Karabük’te…

  14. ELİEYİOĞLU, Hakan

    Bir de şunu eklemeliyim Ahmet abi. Sen diyemiyorsun, dilin varmıyor söylemeye belki. Sağlık kökenli olduğum için yapacağım analizler ve tespitler Karabük halkının memnuniyeti içindir. Halkçılık, toplumculuk benim ruhumda var. Görevim nedeni ile tüm ilçeleri gezdim evvelce, il sağlık müdürlüğünde. “Temcit pilavı” nı bilmeyen yoktur. Isıtılıp ısıtılıp öne konur. Karabük’ün sağlık alanındaki sıkıntıları önemsenmelidir. Bu sıkıntıların sebebi temcit pilavıdır. Bunun için sağlıkta temcit pilavı gibi idari kadrolar, şubeler aynı yüzlerle belli bir süre devam etmiştir. Kimsenin mucizevi bir aklı yok. Herkesin aklı başında. Bunu uydurmuyorum, yaşayan biri olarak söylüyorum. Kimse kimseyi ilahlaştırmasın. Yıllardır bunun mücadelesini verdim, yanıma bir adam bulamadım. Kıdem ve tahsil durumu benden alt seviyedeki personelin bazıları idari kadrolarla ödüllendirilerek eline şeker tutuşturulmuş çocuk gibi BİAT düzenine sürükleniyordu, çekiliyordu. Ben DİK durdum. Bölgecilik deyin, sendikacılık deyin, ne derseniz deyin. İdari göreve gelmeyi teklif dahi etmezler. Hiç bir şey Karabük insanının sağlığından üstün tutulamaz. Artık bu temcit pilavı gibi sürekli öne konulan idareciler ACİL bir hastanın durumu nasılsa o kadar ACİL dir. Karabük’ü seviyorum canlar. Tespit ve analizlerim kimseyi rahatsız etmesin canlar, sizi sağlıktaki BIAT düzeninden kurtarmak için yazıyorum.

  15. Kayıt Dışı Denetim, Yapay zekada, algoritma yazılım

    Çoğu büyük şirketler dijitalleşme ile, iç denetim faaliyetlerini yapay zeka algoritma yazılımlar yaparak, gerçekleştirmekte. Kamuda insan denetimi var oda şikayet olursa bu çok zor, yani bunu yapmak istemezler çünkü gelir gider beyanname usulü…
    O zaman ülkenin devletin geliri çok artmış olur 🙂 Geçenlerde siyonür ile intihar vak’alarında hatırlarsınız bir takip sistem getirileceği duyurulmuştu. Sistem Son tüketici bilecek… 🙂
    Ülkemizde de ilk Üretimden son tüketime, hizmetler masraflar v.b dijital kayıt işlemi ve yapay zeka ile algoritma yazılımlar ile kaçaklar ortaya çıkar denetim otomatik bir şekilde yapılır
    Bu süreç devlette elbet olacak ama ne zaman… bundan kaçış yok…

  16. İbrahim Öztürk

    Kayıt Dışı Denetim, Yapay zekada, algoritma yazılım İle yorum yapan arkadaş senin dediğin sistem gelesiye kadar beklersek dürüst iş yapan Demir tüccarı kalmayacak büğünkü sistem ilede müfettiş beyler biraz işiyle ilgilense hepsinide bulur

  17. CHP GENEL MERKEZİ KİMİ İŞARET EDECEK

    BU İL BAŞKANI MUHARREM İNCEYE İMZA VERDİ GENEL MERKEZ GENEL BAŞKAN MUHARREM İNCEYLE ALAKALI HASSAS DAVRANIYOSA KİMİ İŞARET EDECEK.ORTALIKTA DOLAŞIN İSİMLER HEP ESKİ DENENMİŞ İSİMLER GENEL MERKEZ HANGİSİNİ İŞARET EDİCEKKİ.YENİ BİR İSİM CHPYİ DERLER TOPARLAR.ADI GEÇENLERİN HEPSİDE EN AZ APTULLAH ÇAKIR KADAR YIPRANMIŞ TABANIN TEPKİSİ OLAN İSİMLE YENİ BİR AVUKAT İSMİ GEÇİYOR BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİRMİ

  18. geçici görev

    Ahmet bey safranbolu devlet hastanesinden ve Karabük eğitimden il sağlık müdürlüğüne gecici görev ile görevlendirilenleri yazsanız

  19. Chp

    Rüya görmeyin.
    Siyaset uzun Siyaset yorucu Hangi abukat mış bu.
    Kongreler yapılacak yok genel merkez şunu demiş bunu demiş.
    Hayal görmeyin.
    Geçmişte bayram Karadağ â aday olma dedilerdi.
    O da seçilmişti.
    Gene öyle olur herkes uğraşır tek adaylık için
    Abukat falan hikaye

  20. CHP BUNLARDAN KURTULMALI

    CHP İL KONGRESİ OLACAK ADAYLARA BAKIN ERDOĞAN DİNÇEL,İSMAİL YILMAZ,BAYRAM KARADAĞ,ABDULLAH ÇAKIR,SEDAT KARAOĞLU VARMI BAŞKA ADAY.CHP Yİ BUNLARMI BÜYÜTECEK,YAHUTTA BÜYÜTTÜLERMİ.BİR MUSTAFA EREN ZAMANINDA KIPIRDANDI GERİSİ NE YAPTI .ONUN İÇİN YENİ İSİMLERE İHTİYAÇ VAR.BAKIN GÖKSUİN ÖZTOPRAK GİBİ YENİ İSİMLERE İHTİYAÇ VAR.40 YILDIR KARABÜKTE AYNI İSİMLER AYNI KISIR DÖNGÜ.BELKİ İL KONGRESİNDEN ÖNCE,BELKİ İL KONGRESİNDEN SONRA (BU İHTİMAL BİRAZ DAHA FAZLA) CHP KARABÜKTE YENİ BİR İSİM YENİ BİR HEYECAN İLE YOLUNA DEVAM EDECEKTİR.O GENÇ AVUKATLA OLUR,GENÇ BİR BAYAN İLE OLUR SİZ SANMAYINKİ CHP GENEL MERKEZİ KARABÜKTE BİR ARAŞTIRMA YAPMIYOR YAPTIRMIYOR.PARTİ İÇİNDE SAYDIĞIM İSİMLERİN DIŞINDA ÇOOOK İSİM VAR.İSTEYEN MEHMET DURUMA SORAR

  21. Ekonomist Kayıt dışı "E.Stok E. İrsaliye E. Fatura v.b "

    E. İrsaliye E. Fatura ile ilgili kanun çıktı fakat sınır koydular e irsaliye ye için sınır 25 milyon tl ciro.. sınır koyulması da soru işareti
    Kayıt dışı ile herkes mücadele yapmalı bu yapısal reformu daha da hızlandırırsanız ülke ve refah seviyesi artar. Gelir eşit dağılır Yani birilerine kötülere dolaylı olarak aktarılmaz. Dürüst tüccar üretici de ezilmez.
    Bu her sektör de olması lazım taksiciler dolmuşlar her şey kayıt altında olması lazım ve bilgiler entegre halinde işlenmesi lazım denetimin eş zamanlı yapılması için…

  22. Ekonomist "Küresel Zombi Şirketler"

    Ülkenizdeki dövizi, değerli doğal kaynakları, emeği, mevcut parasal sistemle karmaşık işlemler ile iz kaybettiren Zombi Şirketler var bunlar vergilerini falan tam verir… Sizin ülkenize aşık değil ya yatırım yapıyorlar… Neden… Bunların her faturası ve yurt dışından aldıkları birim fiyatları karşılaştırılmalı ve gerçekleşmeleri da takip edilmesi lazım … Sonra değerlendirin bakalım artısı mı var? var zararı mı ?
    Tabi istisnalar kaydeyi bozmaz

  23. karabükspor sevdalısı

    Sayın Ahmet Abi, Karabükspor’un bence gündemimizde yok diyenlerin gündeminde olması gerekir diye düşünüyorum. Şöyle etrafınıza bir bakın bakayım, sportif alanlarda gündemimizde yok diyenlerin yönettiği kurumların ne kadar başarılı ve üst liglerde oynayan çeşitli branşlarda (hentbol, basketbol, voleybol, futbol vb. gibi) takımları mevcut. Sosyal Belediyecilik budur. Gündemlerinde olması gerekir. Gündeminde yok ise Karabükspor bu halde olur işte.

  24. Mehmet Durum kim

    eyyy Mehmet duruma sor diyen vatandaş
    mehmet durum chp genel merkezinin yolunu bilir mi kaç kez genel merkeze gitmiştir.hangi yöneticileri tanır
    kurultay için Muharrem İnce’ye imza vermemek ona avantaj mı sağlamıştır.Genel merkez bu kadar kör mü
    herkes biliyor ama yalandan delilik yapıyor,Genel merkez burada bir kişiyi tanır bir kişiye fikir sorar gerisi
    arkası yarın hikayesidir

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.