Her Telden (2.Kasım.2018)

Her Telden (2.Kasım.2018)

Yayın: 01.11.2018 21:36 |Güncelleme: 02.11.2018 07:49
Paylaş:
A+ A-

BAYIR MAHALLE,AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ “HİZMETE ALINDI..” VE ÇEVRE ESNAFLARI “UFAK/UFAK HAREKETLENME BAŞLADI..” ANCAAAK..!!
Yıktırılan DEVLET HASTANESİ yerine yapılan BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ Resmi açılışı yapılmadı henüz,ancak,Merkez hizmet vermeye başladı.
İNSANLAR AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI için buraya geliyorlar artık.
BAYIR MAHALLE ve FEVZİ FIRAT Caddesi,bir nebze olsun hareketlendi..
Dün bazı ESNAF KARDEŞLERLE görüştük ve “AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ‘NİN AÇILMIŞ OLMASI NEDENİ İLE BU CİVARDA,KÜÇÜKTE OLSA,BİR HAREKETLENME BAŞLADI..” diyorlar.
Ancak,DEVLET HASTANESİ döneminin yüzde,belki binde biri kadar bir hareketlenme olduğunu da söylüyorlar,kabul ediyorlar ve “ÇOK KÜÇÜK BİR HAREKETLENME OLDU..” görüşlerini dile getiriyorlar.
Bu arada “BİZE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SÖZÜ VERİLMİŞTİ..” sözlerini duymak mümkün,o civarda yaşayan hemen herkes DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ olayını soruyor.
“VERİLEN SÖZ TUTULACAK MI ACABA..” deniliyor..
“TUTULMAYACAK,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KURULMAYACAK..!!”
Bayır Mahalle sakinlerine bunu açıkça söyleseler ya..!!

“PARTİMİZİN GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANIMIZ,BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE VERİLİP,TUTULMAYAN SÖZÜ DUYARSA KIZMAZ MI..?”
BAYIR MAHALLE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN açılışı ve O Civarın hayli hareketlendiği üzerinde,bir grup, sohbet ediyorduk,gruptan AK Parti sempatizanı olduğunu bildiğimiz bir Kardeşimiz enteresan bir söz etti.
“BU MAHALLEYE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SÖZÜ VERİLMİŞTİ..” dedi.
Sözü verenlerin AK Partili SİYASETÇİLER OLDUĞUNU söyledi.
“BU SÖZ TUTULMADI.AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SÖZ VERDİLER.BU SÖZ TUTULMADI..” dedi O Kardeşimiz,sonra da “Sayın CUMHURBAŞKANI Sayın GENEL BAŞKANIMIZ VERİLEN VE TUTULMAYAN BU SÖZÜ DUYARSA KIZMAZ MI..?” diye sordu..
Hatta,sohbet ettiğimiz O Gruptan “ARKADAŞLAR BİZE SÖZ VERİLDİ,TUTULMADI DİYE BİR YAZI YAZALIM,ALTINA MAHALLE SAKİNLERİ OLARAK İMZAMIZI ATALIM.SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA GÖNDERELİM..” falan diyenler oldu..
Grubun sohbeti o şekilde devam ederken biz ayrıldık..
BAYIR MAHALLE sakinleri “VERİLİP/TUTULMAYAN O SÖZLERİ BİR METİN HALİNE GETİRİP Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A GÖNDERİRLER Mİ /GÖNDERMEZLER Mİ BİLMİYORUZ.ANCAK,BÖYLE BİR FİKİR ORTAYA ATILMIŞTI..”
Siyaset Kurumu VERDİĞİ SÖZÜ YEMİŞ/YUTMUŞ OLDU,bunu gördük yani..!!

MHP TABANI,BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN “YENİDEN ADAY OLMASI İÇİN..” BASKI YAPIYOR VE “İLK KEZ ÜÇÜNCÜ DEFA…”
Geçtiğimiz gün,kalabalık bir MHP Grubu KARABÜK BELEDİYESİ’NE giderek,Belediye Başkan Sayın RAFET VERGİLİ’NİN yeniden Belediye Başkan Adayı olması için baskı yaptılar..
Sayın VERGİLİ’DEN SÖZ VERMESİNİ ve YENİDEN ADAY OLMASINI talep ederek.MART 2019 yılında da ADAYLIĞINI talep ettiler.slogan attılar ve “İLK KEZ ÜÇÜNCÜ DEFA..” dediler..
Sayın RAFET VERGİLİ kesin bir söz vermedi..
Ancak YENİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAĞI KESİN..
Karabük SİYASET DÜNYASI bu noktayı açıkça gördü sayılır,Sayın RAFET VERGİLİ her ne kadar “MHP İÇİNDEN YENİ BİR ADAY BULALIM.BENDE KENDİM ADAY OLMUŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIM..” noktasında görüşler dile getirse de,herkes “Sayın VERGİLİ YENİDEN ADAY..” noktasına saptı.
BU KONU SİYASET DÜNYASINDA DEĞERLENDİRİLİYOR ELBET..
Dün Belediye Başkan Aday/Adayı olacağını söyleyen bir Kardeşimiz “Sayın VERGİLİ,MALUMUN İLAMI GİBİ BİR HAREKET OLDU.Sayın VERGİLİ ZATEN,YENİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAKTI.İŞİ,MHP TABANININ ISRARI İLE ADAY OLUYORUM NOKTASINA TAŞIDI..” gibi değerlendirmeler yaptı..
Sayın RAFET VERGİLİ,yeniden BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olacak..
SİYASET DÜNYASI kendisini buna göre düzenlemek zorunda..

AK PARTİ İÇİNDE,ÇOK GENİŞ BİR TABAN “GENEL MERKEZ SAYIN MEHMET CEYLAN’I BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK İLAN ETMELİ..” DİYOR..
AK Parti içinde ki arkadaşlarla zaman/zaman sohbet ediyoruz,Cadde de,Sokakta veya herhangi bir işyerinde oturup sohbet ettiğimizde,ÇOK GENİŞ BİR TABAN Sayın MEHMET CEYLAN’I Belediye Başkan Adayı olarak görmek istediğini söylüyor.
BU YÖNDE BİRÇOK KEZ AYNI TALEBİN DİLE GETİRİLDİĞİNİ GÖRDÜK.
Şu işin aslını/esasını öğrenelim diyerek Sayın MEHMET CEYLAN’I aradık ve bunları sorduk Sayın MEHMET CEYLAN “KESİNLİKLE BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK,ŞU AN GENEL MERKEZİMİZDE DIŞ İLİŞKİLER NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUM..” dedi.
Böyle bir niyetinin olmadığını söyledi..
Biz de kendisine “SİZİN NİYETİNİZ YOK.PEKİ AK PARTİ İÇİNDE Kİ ARKADAŞLARIN TALEBİ,GENEL BAŞKAN TARAFINDAN DİKKATE ALINIR VE HAYDİ MEHMET BEY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK KARABÜK’E VEYA SAFRANBOLU’YA GİDİYORSUN DENİRSE NE DİYECEKSİNİZ..?” diye sorduk.
Sayın MEHMET CEYLAN’DA bize “ ÖYE BİR DURUMDA NE DENİLEBİLİR Kİ..?” diye sordu ve daha sonra da “YAPILACAK TEK ŞEY,VERİLEN O GÖREVİ BAŞARI İLE YERİNE GETİRMEK OLUR ELBET..” cevabını verdi..
AK PARTİ İÇİNDE,Sayın MEHMET CEYLAN diyen o kadar çok ki..

EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN CELAL BULUT “54 BLOK,1144 DAİRE İÇİN TOKİ, YAKINDA, KURA ÇEKİMİ YAPACAK…”
EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT’UN olağanüstü gayreti,çalışması ve çabası ile gündeme getirilen EMEKLİLERE KONUT yapımı noktasında inşaatların hızla ilerlediği belirtiliyor
Bilindiği gibi 54 BLOK ve toplam 1144 KONUT yapılıyor.
Dernek Başkanı Sayın CELAL BULUT çalışmalarını devam ettiriyor ve TOKİ tarafından KURA ÇEKİMİ YAPILMASINI temin için sık/sık Ankara’ya giderek TOKİ nezdinde girişimler yapıyor..
TOKİ’NİN Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan etkilendiği ve BAZI YATIRIMLARINI bir süreliğine ertelediği yolunda bilgiler verilirken Karabük İnşaatlarının hızla ilerlediği noktasında bilgiler geliyor ve bir sıkıntının yaşanmadığı belirtiliyor..
54 BLOK,1144 KONUTUN YAPIMI HIZLA İLERLİYOR,KURA ÇEKİMİ YAKINDA.

“BU EKONOMİK ŞARTLARDA,BURALARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMASI İMKANSIZ..BİZİM HALİMİZE BİR ÇÖZÜM BULUNMALI..” GÖRÜŞÜ..
Dün sabah yürüyüş yaparken,ESKİ DEVLET HASTANESİ’NİN hemen arka kısmından başlayan,KENTSEL DÖNÜŞÜM Bölgesi’nde MÜLK SAHİBİ bir Kardeşimizle karşılaştık.
“ABİ NE OLACAK BİZİM BURALARIN HALİ..” diye sordu.
Sonra da,kendi sorusuna,kendisi cevap vererek “BURALARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANMASI,ŞU EKONOMİK ŞARTLARDA İMKANSIZ.BU ŞARTLARDA,BİZİM BOŞ DURAN İŞYERLERİMİZ BÖYLE KALACAK MI..?” dedi.
O Kardeşimiz TOKİ’NİN çok zor durumda olduğunu ve ekonomik sıkıntıdan çok kötü etkilendiğini duyuyoruz,gibi görüşler dile getirerek “BİZ BURALARDA MÜLK SAHİBİ GÖRÜNÜYORUZ,VERGİSİNİ VERİYORUZ,AMA MÜLKLERİMİZE KİRAYA BİLE VEREMİYORUZ.NE OLACAK HALİMİZ..” diye tekrar sordu.
GERÇEKTEN SIKINTILI BİR POZİSYON VAR.
Örneğin KAPTAN DEMİR/ÇELİK ARAZİLERİ var ve henüz bir yıkım yapılmıyor,YOLBULAN Haddanesi var yıkımı yapıldı,IŞIK ÇELİK Haddenesi yıkılıyor,hemen karşısında ÇELSENTAŞ Haddenesi çalışıyor,birkaç Tesis daha çalışıyor..
TAM ANLAMI İLE KARMAŞIK BİR DURUM ÇIKTI ORTA YERE..
İnsanların o civarda YERİ/YURDU VAR,ancak,orta yerde ATSAN ATILMAZ/SATSAN SATILMAZ gibi bir durum var,ne kiraya verebiliyorlar,ne de üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunabiliyorlar..
MESELA AK PARTİ İL TEŞKİLATI BU İŞ İÇİN NE DER Kİ..?
CHP İL ÖRGÜTÜ BİR/İKİ KEZ DİLE GETİRDİ,CEVAP ALAMADI..!!
Ne olacak buraların hali acaba..?

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ “SENDİKA DA GÖREVE GELDİĞİMİZ ZAMAN,ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR VARDI..”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,geleceğe güvenle baktıklarını söylüyor ve “İLK GÖREVE GELDİĞİMİZ ZAMAN ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK SIKINTILARIMIZ VARDI..” diyor.
2010 Yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELEYİ söyleyerek “ÖRNEĞİN KARDEMİR İŞÇİSİ ARASINDA BÜYÜK BİR GERGİNLİK VARDI.SENDİKANIN EKONOMİK SIKINTILARI TAVAN YAPMIŞTI.BARAJ SORUNU YAŞANIYORDU..” bilgilerini veriyor.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ bütün bunların aşıldığını söylüyor ve “İSDEMİR İŞYERLERİNDE YAŞANANLARI BÜTÜN ÜLKE GENELİ BİLİYOR.BUNU HALLETMEKTE BİZE DÜŞTÜ..” diyor.
“HAMDOLSUN,BEN VE ARKADAŞLARIM,BÜTÜN BU SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELDİK..” diyerek “ARTIK NE BARAJ SORUNU VAR,NE İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ ARASINDA BÖLÜNME VAR,NE PARASAL SORUNUMUZ KALDI..” şeklinde bilgiler veriyor..
YENİ GENEL MERKEZ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR,ŞUBELERİMİZE YENİ BİNALAR EDİNİYORUZ diyerek de,mali tablolarının çok/çok iyi durumda olduğunun işaretlerini veriyor..
Şimdi bütün bunlara KİM/KİMLER YANLIŞ diyebilir ki..
En basitinden KARDEMİR’DE çalışan EMANETLERİ bu kadro daimi kadrolara geçirmedi mi,işçiler arasında yaşanan gergin ortama bu kadro gidermedi mi..?
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ geleceğe güvenle baktıklarını anlatıyor..

KIZILAY KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN MEHMET UZUN ; “İSTASYON CİVARINDA Kİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINI BUTİK YAPIYORUZ..”
Karabük İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ ve KIZILAY Derneği Karabük Şube Başkanı Sayın MEHMET UZUN ile KIZILAY üzerine bir süre sohbet ettik ve “İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR..” dedi.
Temel düşüncelerinin “SAĞ ELİN VERDİĞİNİ,SOL EL GÖRMESİN..” olduğuna işaret ederek,bu yardımların mümkün olduğunca duyurulmadan yaygara çıkartılmadan yapıldığına işaret etti.
Şimdi İSTASYON mıntıkasının hemen arka tarafından kalan ve mülkiyeti İL SAĞLIK Müdürlüğü’ne ait olan ve boş duran bir yeri kullanmak için almışlar ve buraya BUTİK BİR MAĞAZA açacaklarına işaret ediyor.
Yardımları buradan yapacaklarmış,özellikle KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencileri kendilerine çok yardımcı oluyormuş ve AÇILACAK OLAN BU BUTİK’TE insanlar gelip üzerlerine/başlarına yapılacak yardımları alabilecekmiş.
“BARKOTLU BİR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ..” diyor..
Sayın MEHMET UZUN’UN Başkanlığı ile KIZILAY Derneği Karabük Şubesi çok önemli ve çok geniş bir çalışma düzenine geçti,şimdi bu BUTİK İLE YEPYENİ BİR HİZMET sistemine geçiliyor.
KARA GÜN DOSTU KIZILAY, Karabük’te verimli çalışıyor..

“MHP TABANINDAN,SAYIN RAFET VERGİLİ’YE,YENİDEN ADAY OL BASKISI,BİZİM PARTİYİ HAREKETLENDİRİR..” DİYEN AK PARTİ’Lİ KARDEŞ..
Bilindiği gibi,geniş bir MHP Sempatizan ve vatandaş kesimi Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE makamında “YENİDEN ADAY OLACAKSIN ŞEKLİNDE..” bir baskı yaptı..
Sayın RAFET VERGİLİ,bu taleplere kesin bir cevap vermedi..
Ancak,bu durumun SİYASİ YANSIMASI olduğu kesin,zira,AK Partili bir Kardeş “Sayın RAFET VERGİLİ’YE YAPILAN BU BASKI,AK PARTİLİLERİ DE HAREKETLENDİRİR.BİR SÜREDİR PEK SESİ ÇIKMAYAN AK PARTİ,BUNDAN SONRA HAREKETLENİR..” falan dedi.
Sayın ÖMER AYAR Aday/Adaylığını AK Partiye resmen iletmiş,Sayın TİMURÇİN SAYLAR bugün/ yarın talebini iletir gibi bilgiler veren O Kardeş “PARTİ İÇİNDE Sayın BURHANETTİN UYSAL İSMİ ÇOK DOLAŞIYOR..” derken,bir başka Kardeşimiz ise “Sayın MEHMET CEYLAN,BU GÖREVE GÖNDERİLEBİLİR..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Hep diyorduk ya,Tüm Siyasi Partiler Sayın RAFET VERGİLİ’NİN tutumunu,tavrını bekliyor diye,bakın Sayın RAFET VERGİLİ önceki gün yapılan baskılara,taleplere dayanamayacak ve YENİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK bize göre..
SİYASET KAZANI USUL/USUL KAYNAMAYA BAŞLADI İŞTE.

8 kişi görüş bildirdi

  1. karabüklü

    sayın gölmek seçim yaklaşıyor belediye başkan adayları yavaş yavaş cıkmaya başladı sizin ve basının ve milletin meşgul olacak ve ön planacıkacak dertler sıkıntılar unutulacak seçim vaatleri başlayacak ben şunu yapacam bunu yaptıracaz bende vatandaş olaraok merak ediyorum bizim karabük girişine ikindi vakti saat dörtden akşam 7 kadar karabük girişi trafigi ne zaman çözüm bulunacak öglebeli girişinden şelin oraya 15 dakkada geliniyor merak ediyorum acama hangi kurum yetkilkisi takip ediyormu yada merak ediyormu ve sizinde birgün o trafige giripde görseniz karabük halkına yazık degilmi 100metre yolu 15 20 dakida geciyoz ve öglebeli mah cıkmak icin döner kavşakda 10 15 dakka bekleseniz acaba o trafik nasıl ve ne zaman cözüm bulunacak yardımcı olusanız memnün olurum öglebeli sakini vatandaş timur özdemir her akşam döner kavşakda beklemek sıktı önceden saglı sollu park yapılıyordu belediye yolu bölerek park olayını çözde şimdiki sıkıntı gecic sıkıntıangi kurum ilgilenecekse sizden ricam bir an önce bir çözüm bulunması saygılar ilgi ve alakadan dolayı şimdiden tşk edrim

  2. Ekstra

    ANAYASAL HAKLARI DAHİ DEGİŞTİREN BU ZİHNIYET MAÇIN KURALINI SONRADAN DEGİŞTİRMİS ÇOKMU SECME VE SECILME HAKKI NI TANIMAYAN BU DESPOT YAPI FİNALDE KIMIN OYNAYACAGINI DAHI BELIRLEMİSDIR.

  3. feridun-ruhi berbat etmişti

    Yunus deyirmenci haklı canım ÇELİK-İŞİ Feridun-ruhi ikilisi bitirmişti sonra ne yaptılar KARABÜKSPORU bitirdiler orda ruhi yoktu amma gölgesi vardı olanları herkes biliyor ÇELİK-İŞ yeni yeni toparlandı çok iyi haklara kavuştuk Feridun ruhi ikilisinin bitirdiyi ÇELİK-İŞ şimdi ayağa kalktı Feridun aynı Karabüksporda olduğu gibi batırdı kaçtı gitti.Adam kongreye bile gidemedi istifayla ayrıldılar.ÖZÇELİKİ-İŞ artık safralarını attı geleceyine güvenle bakar hale geldi.Yunus deyirmenciyle ekibine başarılar diliyoruz

  4. radar

    SAYIN VERGİLİ BENCE AK PARTİNİN ÇIKARTACAĞI ADAYA GÖRE KARAR VERECEKTİR.

  5. Turnuva

    8 kasım ruhu turnuvasına ŞAİBE ŞİKE LEKE YANDAŞLIK karışmıştır.son maç öncesi saatler kala kuralı değiştirecek kadar gözleri dönmüş

  6. Mehmet ceylan mi?

    Ceylan , ne için aday olacakmış sayın Golbek. Vergili’nin karşısında tekrar yenilgi almak için mi?

  7. KARABÜKLÜ

    SAYGIDEĞER AHMET BEY. ÖŞENİZDE SIKI SIK MEHMET CEYLAN ADINI OKUYORUM ,DEVLET BÜYÜĞÜMÜZ DAHA ÖNCE KARABÜK TEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU VE KAZANAMADI DİYE HATIRLIYORUM.
    KENDİSİ DAHA ÖNCEDE SAFRANBOLU İLESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI İÇÇİMDEN DAHA ÇOK SAFRANBOLUYU DÜŞÜNÜR GİBİ GELİYOR BEN ADAY OLMAMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM .ZATEN ŞANS VERİLDİĞİNİ VE DEĞERLENDİREMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

    ÖĞLEBELİNDEN ÜNİVERSİTEYE GİDEN YOL ASFALTLANIP GENİŞLETİLSE, TRAFİK RAHATLAMAZMI VEDE ÜNİVERSİTE KARABÜK MERKEZİNE DAHA YAKIN OLMAZMI. ?

    NEDEN ÜNİVERSİTENİN KARABÜK TARAFI BOMBOŞ DAĞLIK TAŞLIK .
    FARKINDAMISINIZ YÜZÜNCÜYILDA BİR DÖNÜM ARAZİ TRİLYON ÖĞLEBELİNDE MİLYAR. BURADAKİ HALK KARABÜKLÜ DEĞİLMİ NEDEN MALI PARA ETMİYOR.
    GERÇEKTEN KARABÜK MERKEZİNin SAHİBİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
    AKLIMDAYKEN SAKA KONUTLARININ ORADAKİ KAVSAK NE KADAR GÖRKEMLİ DEĞİLMİ , AĞLAYASIM GELİYOR ,KARABÜK GİRİŞİNE YAPILMAYAN KAVŞAK ORAYA YAPILIYOR.
    ARTIK BÜTÜN SULAR SAFRANBOLUYA AKMASIN, BÜTÜN YOLLAR SAFRANBOLUYA ÇIKMASIN DÜŞÜNCESİNDEYİM.SAYGILARIMLA AHMET BEY.

  8. Guldurme celik is

    Çelik iş in onursal başkanı
    Feridun tankut değil mi
    Çelik iş Kongresinde onursal başkan olarak konuşan kimdi.
    Güldürmen be bizim lafa karnımız tok

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Faaliyete geçen taş ocağından yıllık 6 milyon TL tasarruf edilecek

Yayın: 29.03.2024 12:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi agrega malzemesi üretmek, taş yapım işleri ve bahçe duvarlarında kullanılmak ve Tarihi Çarşı’nın yollarının özgün görünümünde kullanmak için hizmete açtığı ve elde edilen verilere göre 50 yıllık rezervi bulunan taş ocağı sayesinde yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde alt ve üstyapı problemlerini tek tek çözen Safranbolu Belediyesi yaptığı çalışmalarda temel malzeme ihtiyacını da karşılayacağı taş ocağını hizmete açtı. Ağaçkese Köyü sınırında yaklaşık 2 milyon TL harcama yapılan ve gerekli tüm prosedürleri tamamlanan taş ocağında agrega, alt temel ve dolgu malzemesi üretilecek. Toplam rezervi 6 milyon 500 bin ton olan taş ocağı sayesinde belediye yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak.

Alanda incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada taş ocağının açılmasıyla tarihi kent adına önemli bir iş başarıldığını belirtti.

Tarihi Çarşı Bölgesinin alandan çıkarılan taşa ihtiyacı olduğunu ifade eden Köse, “Maalesef bu taş ocağı açılmadan önce çok zorluk çekiyorduk. Hatta bulamıyorduk. O yüzden burası bizim için olmazsa olmazlarımızdan. Bu ocağın artık Safranbolu Belediyesi tarafından işletiliyor olması çok büyük bir nimet ve kazanım olarak düşünüyorum” dedi.

Köse, tesisten çıkacak taşla Safranbolu’nun uzun yıllar ihtiyacı olan tüm malzemeyi elde edeceğini aktardı.

Safranbolu’nun 50 yıllık bir rezerve sahip olduğunu anlatan Köse, “Buradan çıkan taşla Safranbolu Tarihi Çarşı’sının bütüncül yol projesi hazırlanmıştı. Bütün yollarının birbiriyle uyumlu bir şekilde taş olmasını sağlayacak. Safranbolu’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu