Her Telden (2.Şubat.2016)

Her Telden (2.Şubat.2016)

Yayın: 02.02.2016 08:31
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN “BİRKAÇ KOLDAN KULİS YAPILIYOR..” VE İLÇE BAŞKANI KİM OLUR..?
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın AHMET GÜNEŞ ekibi ile birlikte görevinden istifa etti veya ettirildi,ister etsin,ister ettirilmiş olsun o önemli değil artık.
ŞU SAATTEN SONRA ÖNEMLİ DEĞİL.
Esas önemli olan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı görevine kimin getirileceği ve bize gelen duyumlara göre “BİRKAÇ KOLDAN KULİS ÇALIŞMALARI VAR..”
Safranbolu ilçe başkanlığı önemli elbet..
İl Teşkilatını “KUŞATMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..” bir yer AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı ve buna yönelik çok önemli çalışmaların olduğuna yönelik bilgiler veriliyor..
Bu bilgilerin yanı sıra “İLÇE BAŞKANI Sayın AHMET GÜNEŞ ile BELEDİYE BAŞKANI Sayın NECDET AKSOY ANLAŞAMIYORDU ŞİMDİ Sayın AHMET GÜNEŞ,OLAYI BİTTİ.İLK YEREL SEÇİMDE DE,Sayın NECDET AKSOY OLAYI BİTER..” görüşünde olan geniş bir çevre var.
Hatta BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI için isim telaffuz edenlere bile rastlamak mümkün,bunu söyleyenler “SAFRANBOLU’DA 7 YIL SÜREN YAPI BOZULDU..” diyorlar ve “İLÇE BAŞKANI-BELEDİYE BAŞKAN ANLAŞMAZLIĞI YENİ YAPIYI GETİRECEKTİR..”
Böyle mi olur zaman gösterecektir..
Ancak ;ÇOK CİDDİ BİR KULİS OLDUĞU KESİN..
AK Parti SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK..?

ESKİPAZAR/İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN “GENEL MÜDÜRLÜK HEYETİ GELDİ..” VE OLUMLU GİDİŞ…
ESKİPAZAR/İsmetpaşa Bölgesi’ne kurulması planlanan İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için GENEL MÜDÜRLÜK Heyeti geldi ve gerekli tetkikleri yaparak Ankara’ya geri döndü.
Bilindiği gibi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,AK Parti Karabük Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL,bu konu ile çok yakından ilgileniyorlar.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklamalar yaparak “GEREKLİ ÇALIŞMALARIN HIZLI BİR BİÇİMDE SÜRDÜRÜLDÜĞÜ BİLGİLERİ VERMİŞTİ..” ve çalışmalar hızlı biçimde sürüyor.
Ankara’dan gelen Heyet Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ile uzun/uzun görüşerek bilgiler aldılar.
Belirlenen yer için “İLGİLİ BİRİMLERİN VERDİKLERİ OLABİLİRLİK RAPORLARI…” üzerinde yeni bir çalışma yapılacak ve bu nokta üzerinde herhangi bir sorun beklenmiyor..
METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı olumlu bir yolda ilerliyor ve bu çalışmaların yanı sıra,özellikle OTOMOTİV Sektörü üzerinde çalışan Firmalar ile görüşmelerde sürdürülüyor.
KONU çok olumlu bir aşamaya geldi artık..
İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ete/kemiğe bürünüyor..
Sayın SAYLAR ile Sayın ÖZCAN konuyu titizlikle izliyorlar..

KARABÜK AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI/MERKEZİ/HASTANESİ HİZMETE GİRDİĞİNDE “UZMAN DİŞ HEKİMLERİ GELECEK Mİ..?”
Biliyorsunuz Bayır Mahalle DEVLET Hastanesi’nin yerine AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI/MERKEZİ/HASTANESİ Yapılacak ve bununla ilgili İHALE yapıldı bitti.
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI/MERKEZİ/HASTANESİ hizmete girdiğinden,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Akademik Listesi’nde açık görülen DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ,O Hastaneyi kullanacak.
İlerleyen süreçte FAKÜLTE’DE O alanda yapılacak binaya taşınacak..
Böylece Karabük’e UZMAN DİŞ HEKİMLERİ GELECEK..
Nasıl ki,HASTANELERDE GÖREV YAPAN UZMAN HEKİMLER varsa ve bunların UZMANLIK ALANLARI/BRANŞLARI belli ise DİŞ HEKİMLİĞİNDE DE böyle branşlar var..
BU BRANŞLARIN UZMAN HEKİMLERİ VAR.
Halen Karabük’e ve Karabüklülere hizmet veren AĞIZ/DİŞ Sağlığı Merkezimizde,en azından bizim bildiğimiz,UZMAN DİŞ HEKİMİ yok ve Bayır Mahallede ki bina bittiğinde KARABÜK’E UZMAN DİŞ HEKİMLERİ gelecektir.
Hele FAKÜLTE’DE Bayır Mahalleye taşınırsa o civar gerçekten çok ama çok canlanacak ve en azından ESKİ GÜNLERİNE Dönecek,geniş bir çevrenin feryadı sona erecektir..
UZMAN DİŞ HEKİMLERİ O ZAMAN GELECEKTİR HERHALDE.

DİŞ HEKİMLİĞİ NOKTASINDA “UZMAN DİŞ HEKİMLERİNİN GELMESİ..” VE ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA UZMAN DİŞ HEKİMİ..
Bayır Mahalle AZI/DİŞ SAĞLIĞI/MERKEZİ HASTANESİ yapılıp,çalışmaya başladığı zaman BU ALANDA Uzmanlık Eğitimi de almış birçok branşta ki UZMAN DİŞ HEKİMLERİ gelecektir..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ,özellikle Bayır Mahalle Bölgesi’nde yapılacak olan O Hastaneyi kullanacak ve belki zaman için FAKÜLTE tümü ile BAYIR MAHALLE Semtine taşınacak.
O ZAMAN ÇOK SAYIDA UZMAN DİŞ HEKİMİ GELECEK BU KENTE.
Hemen hepimizin ; DİŞ HEKİMİ denildiğinde ne anladığı bellidir.
Oysa DİŞ HEKİMLİĞİ DE,DİĞER HEKİMLER gibi FAKÜLTEYİ bitirdikten sonra,BRANŞ EĞİTİMİ alarak,o branşın UZMANI OLUYORLAR.
Yani PRATİSYEN HEKİM olmaktan çıkarak,eğitimini aldıkları branşın UZMAN HEKİMİ oluyorlar,öyle hizmet veriyorlar,şimdi AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI/MERKEZİ HASTANESİ devreye girdiğinden birçok UZMAN HEKİM gelecek Karabük’e
Aslında ŞİMDİDEN KADRO ÇALIŞMASI YAPILMALI..
Kadrolar çıkmalı ki,hazırlıklar şimdiden tamam olsun..
Bayır Mahalle Devlet Hastanesi minimize edildi,o çevre sakinleri dertli mi dertli,AĞIZ/DİŞ HASTANESİ devreye girince dertler küçülür ve daha sonra DİŞ HEKİMLİĞİ Fakültesi de taşınırsa,O CİVAR eski hareketli halini yakalar..
BİNA YAPIMINA HIZLA BAŞLANACAK..
İHALE SÜRECİNDE YAŞANAN PÜRÜZLER GİDERİLDİ.

KARABÜK’TE SPOR İLE KARDEMİR KARABÜKSPOR KARIŞTIRILMASI VE AK PARTİNİN “SPORCU FABRİKASI..” VAADİ..
Karabük’te,tam anlamı ile bir kavram kargaşası yaşanır ve KARABÜK’TE SPOR denildiğinde akıllara KARDEMİR KARABÜKSPOR gelir o noktada da KARDEMİR KARABÜKSPOR üzerine fikir yürütmek,Yönetimleri eleştirmek gelir.
Oysa ki KARABÜK’TE SPOR çok geniş bir kavram..
Örneğin Karabük hiçbir branşta SPORCU YETİŞTİREREK OLİMPİYATLARA yollayamamıştır,Rahmetli HAYRİ POLAT ile Sevgili ALİ ŞAHİN gitmiştir OLİMPİYATLARA,orada güreşmişlerdir,ancak,YETİŞMELERİ KARABÜK değildir.
AK Parti 2015-2019 PROJELERİ bağlamında KARABÜK sakinlerine “KARABÜK SPORCU FABRİKASI İSİMLİ SPOR SALONU YAPIMI..” sözünü vermiştir..
KARABÜK SPORCU FABRİKASI SPOR SALONU YAPIMI..
Dikkat edin,AK PARTİ bir olayı anlamış ve KARABÜK SPORCU FABRİKASI SPOR SALONU Yaparak,çok çeşitli SPOR DALLARI hedef alınarak SPOR YAPILABİLECEK,SPORCU YETİŞTİREBİLECEK bir Tesisin yapımını söz vermiştir.
İşte o zaman OLİMPİYATLARDA yarışacak KARABÜKLÜLER olacaktır..

AK PARTİ TARAFINDAN SEÇMENE SUNULAN “2015-2019 PROJELERİ’NDE YER ALAN..” VALİLİK VE İL ÖZEL İDARE BİNASI
1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında AK Parti Karabük Seçmenine “2015-2019 YILLARI ARASINDA YAPACAĞI İŞLER İÇİN PROJE SUNDU..” ve bu projede yer alan 75 dolayında işi yapıp/bitireceği sözünü verdi.
YAPIP BİTİRMESE,bile,BAŞLANACAĞI SÖZÜNÜ VERDİ.
Bunlardan bir tanesi “KARABÜK VALİLİK VE İL ÖZEL İDARE BİNASI YAPIMI..” olarak PROJELER LİSTESİNDE yer almıştı ve şimdi bu olay daha değişik bir yöntemle hallediliyor.
KARABÜK BELEDİYESİ,kendi mülkiyetinde olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNASINI veriyor ve gerek VALİLİK,gerekse İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği o binaya taşınacak.
AK PARTİ VAAT ETTİĞİ BU İŞİ BEDAVA HALLETTİ SAYILIR.
Karabük Belediyesi,yıllardır kullanılmayan ve o nedenle çok büyük masraflara ihtiyaç duyan,O Binayı bedelsiz vererek,üstelik gerekli harcamaları da yaparak VALİLİK ve İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliğine BEDELSİZ verecek.
Elbet karşılığında bazı kazanımları olacaktır Belediyemizin.
Örneğin YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ olarak bilinen ve yine YILLARDIR yılan/çıyan yuvası gibi berbat bir biçimde duran alandan 10 dönüm kadar yer KARABÜK BELEDİYESİ’NE verilebilir mi..?
O YÖNLÜ DUYUMLAR ALMADIK DEĞİL YANİ..!!
O Alan,bizim bildiğimiz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ mülkiyetindedir.
Galiba o alandan 10 dönüm yer verilecekmiş Belediyemize..!!

KIRMIZI ET FİYATLARINDA YAŞANAN ANORMAL YÜKSELİŞ VE ET ÜRETİMİ NOKTASINDA YÖREMİZİN AVANTAJLARI
Kırmızı ET FİYATLARINDA yaşanan anormal yükseliş,gündeme HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN canlandırılmasını getiriyor,bununla beraber İlgili Sayın Bakan “FİYATLARIN YÜKSELMESİ İLE NE YAPILMAK İSTENİYOR..” gibi sözler de ediyor.
KİM NE YAPMAK İSTEYECEK Kİ..?
Fiyatların kasıtlı yükseltildiğini söylemek,.unu bir düşüncenin ürünü görmek,sonuçta inzibati tedbirlerin alınacağı bir varsayıma sapılmasını getirir ki,bu hiç olmayacak bir iştir.
HER NEYSE ARTIK.Olayın tam bu noktasında yola çıkarsak YÖREMİZ HAYVANCILIK SEKTÖRÜ açısından mükemmel coğrafik şartlara sahip,ayrıca bu yöre genlerinde Hayvancılıkta vardır yani.
Hep söyler,yazarız.
EFLANİ İlçemizin 1965 li yıllarda 24.500 yaşayanı ve 83 bin BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI vardı.şimdi yaşayanların sayısı 10 binin bile altında,TÜM KARABÜK DAHİLİNDE ise bırakın 83 bin büyükbaş hayvan varlığını 50 bin bile yoktur.
Çok yakın arkamızda olan Rahmetli FİKRET SEZGİN yıllar önce GENÇLİK Televizyonu’nda “EFLANİ İLÇESİNE BİR FAKÜLTE VEYA YÜKSEKOKUL AÇILMALI..” dediğinde henüz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ kurulmamıştı.
Şimdi HAYVANSAL ÜRETİM VE YÖNETİM MESLEK YÜKSEKOKULU var,ancak,İŞ SAĞLIĞI/İŞ GÜVENLİĞİ alanında eğitim veriyor..
Neyse uzatmayalım EFLANİ HAYVANCILIK,BESİCİLİK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulursa,hayvancılık gelişir ve bu anlamda MESLEK YÜKSEKOKULU için bir staj alanı olmaz mı..?
Neyse YÖREMİZ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE ÇOK ELVERİŞLİ..
Özeti bu..

KARABÜK “HUZUR-GÜVEN AÇISINDAN..” 81 İL ARASINDA YÜKSEK YERLERDE,İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ,JANDARMA
Karabük “HUZUR/GÜVEN/ASAYİŞ AÇISINDAN..” 81 İL ARASINDA hayli yüksek yerlerde ve böylesine kozmopolit gibi görünen bir İL açısından önemli bir başarı.
Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER kadar halkla iç içe ve Karabüklüler tarafından sevilen,benimsenen bir İl Emniyet Müdürü daha gelmemişti.
Böyle olunca ÇOK GENİŞ BİR KESİMDEN memnuniyet geliyor,haber alma imkanı doğuyor ve sonucunda da HUZUR/GÜVEN ASAYIŞ gibi temel konularda yaşanan ortam geliyor.
JANDARMA Güçleri KIRSAL KESİMİ çok iyi değerlendiriyor.
Kırsal kesimde herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor..
Böyle olunca Karabük HUZUR/GÜVEN/ASAYİŞ konularında çok iyi durumda çıkıyor ve 81 İL ARASINDA ÇOK ÜST SIRALARDA yer alma imkanına kavuşuyor.
Özellikle İL EMNİYET Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER ve mesai arkadaşları HALKIN HUZURUNU/GÜVENİNİ/ASAYİŞİNİ bozmaya yeltenenlere hayatta göz açtırmıyorlar.
ÜZERLERİNE ÇÖKÜYOR,HUKUKA TESLİM EDİYORLAR..
Vatandaş gerek İL EMNİYET Müdürlüğü’nün BELEDİYE HUDUTLARI içinde,gerekse JAMDARMA BİRLİKLERİNİN kırsal kesimlerde yaptığı çalışmalardan müthiş memnun.
KARABÜK HUZUR/GÜVEN/BARIŞ KENTİ ADETA.

KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ GİTTİKÇE,DAHA UZUN SÜRELİ TIKANMALAR YAŞAMAYA BAŞLADI VE ACİL ÖNLEMLER..
Bilmiyoruz ŞEHİRİÇİ TRAFİK KOMİSYONU nasıl bir önlem düşünür veya Karabük Belediyesi ne şekil önlemler düşünür,ancak,şurası bir gerçek ŞEHİR İÇİNDE TRAFİK TIKANMALARINDA Kİ ZAMAN gittikçe uzuyor.
SÜRE GİTTİKÇE UZUYOR.
Bu nokta da Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN dile getirdiği KARDEMİR GİRİŞİNE ALT GEÇİTLİ BİR KAVŞAK düzenlemesi tıkanmayı biraz rahatlatacaktır,o nokta da hiçbir kuşku yok.
Ancak,KARDEMİR GİRİŞİNE GELENE kadar,örneğin İSTASYON CİVARINDAN ister MENDERES Caddesi,ister FEVZİ FIRAT Caddesi kullanılarak ONEL’İN altına geldikten sonra tıkanmalar ne olacak..?
ESAS TIKANMALARIN BAŞLADIĞI YER ORALAR..
YENİ BELEDİYE BİNASI DEVREYE GİRDİ,insanlar sağlı/sollu araçlarını o civara park ediyorlar ve geçmek oldukça sıkıntılı bir hal alıyor birde tam karşınıza EVKUR BİNASI çıkıyor ve o zaman ayıklayın pirincin taşını..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK KARABÜK’Ü ESİR ALMAK ÜZERE..

11 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Fidanlığa beton imalat yapılacağına yeşillik bir şeyler yapılsa iyi olur. Yılan çıyan da lazım. İnsanlar tabiatı kendilerinden uzaklaştırdıkça stres katsayıları artıyor. Kuş sesi, çekirge sesi, kurbağa duymaz olduk. Yeni nesil tavuk, horoz sesi nedir bilmez oldu. Eskiden bahçeli evlerden horoz sesleri gelirdi, şimdi yoklar. Memleket nefes alınmaz hale geldi….
    Ağustos ayında çevreden çekirge sesleri gelirdi. Şimdi yok. Varsa yoksa motor sesi…

  2. oflu78

    AHMET ABİ KARABUK İÇİNDE ESKİ DOĞAN ŞAHİN VE BU GİBİ ARABLAR ÇOK BUNLAR BİRDE GENÇLERİN ALTINDA BEN TOKİDE OTURUYORUM PAZAR YERİNDE HER AKSAM ARABALARI İLE O ÇEKERLER VE BİRDE TRAFİKKTE İNSANLARIN HAYATINI ÇOK TEHLİKEYE ATIYORLAR ABİ İL TRAFİGİM BUNA DİKKAY ÇEKMESİ LAZIM

  3. GÜNEŞ

    ESKİDEN HER MAHALLEDE NEREDEYSE KÜÇÜK DE OLSA FUTBOL SAHALARI BOŞ ARAZİLER VARDI GENCİ, ÇOCUĞU BURALARDA FUTBOL OYNARDI. HEPİMİZ BİLİRİZ TURNUVALAR OLURDU. Ş İMDİYE BAKIYORUZ BURALARIN YERİNİ BETON BİNALAR ALIYOR. PLANSIZ , ÇARPIK YERLEŞİM BU ALANLARIN YOK OLUŞU VE BİLGİSAYAR ORTAMI MAALESEF FUTBOLCU YETİŞMEZ OLDU. ŞİMDİDE FUTBOL FABRİKASI SÖYLEMLERİ BENCE HEPSİ KANDIRMACA. KARDEMİR İLK ÖNCE KENDİSİNİ KURTARSINDA FUTBOL FABRİKASINA GELSİN SIRA. BURADAN MEVCUT SAHALARI KALDIRIP BETON YIĞINI YAPANLARA LANET OLSUN.

  4. Gönderen

    Zonguldak – Karabük demiryolu hattı bitmesine rağmen AB’den kabul için yetkili gelmediği için işletmeye açılamıyormuş. Adam davet edildiği halde “vaktim müsait değil” deyip gelmemiş. Müsait olursa bu ayın sonlarında gelecekmiş. Eğer yine işleri çıkıp gelmez ise yine açılamayacakmış. Yani adamın keyfini bekleyecekmişiz….

    Haberde yolcu taşımacılığından bahsediliyor galiba. Eğer bu demiryolu yük taşımacılığına da açık değil ise Kardemir’in işi zor. Nakliye karayolu ile yapılıyor, maliyet artıyor demektir….

    Koskoca AB’nin bir adamı mı varmış? İyiki hibe vermişler! Böyle gerdiriyorlar. Aslında hibe de değil. Türkiye’den kestikleri AB fonlarına üyelik aidatlarını hibe diye bize geri veriyorlar. Kendi paramız yani….
    Milletvekilimiz şu işe bir el atsa nasıl olur? AB uyum komisyonu görevi de var….
    http://www.rayhaber.com/2016/zonguldak-karabuk-tren-seferleri-neden-baslamiyor/

  5. Karabük

    Kardemir 2016 için Karabükspora ne kadar sponsorluk ödeyecek? Zarar nedeniyle bu sponsorluk işini 2016 da devam ettirmemesi gerekmez mi? Yeri gelince işçiden kısmayı düşünürken bu sponsorluk bu yıl için lüks. Bence 2016 da yapmamalılar

  6. YORUMSUZ

    ZONGULDAK YEREL BASINDA ÇIKAN HABER AŞAĞIDADIR. PİRİT KÜLÜNÜ YILLARDIR SOKAMAMIŞLARDI KARDEMİRE . NİHAYET O DA OLMUŞ. ÇELİKÇİLER BİLİR PİRİT KÜLÜ NE İŞE YARARMIŞ. İÇİNDE DEMİR VAR DİYE YÜKSEK FIRINLARDA KULLANILIR MIYMIŞ? BAŞKA ÇELİK FABRİKALRI NEDEN KULLANMIYORMUŞ? BUNLAR AYRI HİKAYE AYRI İNCELENMESİ GEREKİR. TECRÜBELİ TEKNİK PERSONEL BUNU ZATEN İNCELİYORDUR HERHALDE DE AŞAĞIDAKİ HABER BAŞKA BİR ŞEYİ VURGULUYOR.

    Demir tozu soluyoruz!

    Zonguldak’ın havasını kirleten ve kentteki yaşam kalitesini düşüren kirlilik kaynakları bitmek bilmiyor. Kömür tozu, egzoz gazı ve termik santrallerin yarattığı hava kirliliğinden sonra, şimdi de ilimize gemilerle getirilen toz pirit Zonguldaklılara zehir solutuyor. Karabük Demir Çelik Fabrikası’na (KARDEMİR) gönderilmek üzere Balıkesir’in Bandırma ilçesinden ‘Anda’ gemisiyle Zonguldak Limanı’na getirilen 3 bin ton pirit tozu, hiçbir önlem alınmadan kamyonlara yükleniyor. Yükleme sırasında rüzgarla uçuşan ağır metaller solunum yoluyla Zonguldaklıların ciğerine gidiyor. Daha önceleri yük trenleriyle taşınan mineral, vagonlarda meydana gelen fire nedeniyle bir süredir kamyonlarla taşınıyor.

    ENİŞTEYE TTK KIYAĞI MI?

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmeliklerine göre bu şekildeki toksik etkisi olan ağır metallerin özel yöntemlerle taşınması gerekiyor. Torbalanarak ya da silobas tabir edilen özel yük taşıtlarıyla nakledilmesi gerekirken, mineralin vahşi yöntemlerle sevki “skandal” olarak yorumlanıyor. Türkiye’nin hiçbir limanında bu şekilde taşımaya izin verilmiyor. Öte yandan nakliyatın, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çağ Çelik Ltd. Şti. sahibi Kamil Güleç’in damadı Soner Özbey tarafından yapıldığı biliniyor. Özbey’in adı, Karabük yerel basınında pek çok rant iddiasıyla anılıyor. Demir ve kükürt karışımı bir mineral olarak bilinen piritin, kükürdü alındıktan sonra demir yan mamulü elde ediliyor. Yasa ve yönetmeliklere açıkça aykırı bu nakliyata TTK yönetimiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin nasıl izin verdiği ise merak ediliyor. TTK yönetimi, daha önce de Zonguldak Limanı’nda Çağçelik adlı şirkete dev kömür stok tahsis ederek üzerinin mevzuata aykırı olarak kapatılmasına ses çıkartmamıştı.

  7. çevreci

    çevre sağlığıymış , insan sağlığıymış , kirlilikmiş , usulsüzlükmüş ne gam maksat ne çeşit olursa olsun para olsun. Bu arada ttk’nın devlet kurumu olmasına rağmen bu kişilere bu şirketlere bu imkanları sağlaması bunlara göz yummasının nedeni ne? vatandaş olarak ilgili devlet makamlarına iletmek lazım.

  8. Yorumsuza

    Bir kere o limanda bulunmaları acaba hukuki mi? yetkililerin sorması lazım kimin limanındaki yerleri kime kim neden kiralamış? Kiraya verirken ihale yapılmış mı? Kaç lira kira ödeniyormuş? Değeri o muymuş?

  9. Kul Ahmet

    Göndersinler Karabük’e pirit tozunu. İşlem sonucu açığa çıkacak kükürdü de demir tozunu da Karabüklü solur ! Senelerdir farklı bir şey mi soluyor sanki !!

  10. KARABÜK 78 18

    Ulusal hava kalitesi izleme ağına ne zaman girip baksam Kardemrin havası temiz Karabükün havası hassas görünüyor, Sayın Çevre Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylana Allah rızası için soruyorum, hiç mantığa uyuyormu? Kardemrin yanından geçerken o berbat havayı kim farketmiyorki? Özellikle geceleri, Bunlar para için tüm Karabkü zehirleseler zerre acımazlr, niye denetlenmiyor, niye göz yumuluyor, Mahşerde bu insanların kaç tanesinin hakkını verebileceğinizi sanıyorsunuz,?

  11. KARABÜK 78 18

    Sait Alıcı Kardeşimiz çok güzel bir yazı yazmış, Kardemrde Sendka niye sesiz diye, 2010 dan bu tarafa daha doğrusu Recai Başkandan sonra Kardemrde Sendkamı vardı, Çalişanlar Vakfını kim pasifiye etti, Sendka bitti, Siz şimdi güzel zamlar aldı, haksızlık etmeyin diyeceksiniz ama aslında o zamları masadaki Kazanıyorsanız vereceksiniz diyen M.Ali Şahin ve Rafet Vergili aldı. Bu sendka anca birileri kulağından tutup asılacak anca o zaman kalkar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 3 Nisan Çarşamba günü deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

Bordo-mavili futbolcular, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki antrenmanda iki grup halinde çalıştı.

İlk grupta yer alan futbolcular 19 yaş altı takımı ile maç yaparken, diğer gruptaki oyuncular ise salonda kuvvet çalışması gerçekleştirdi.

Takım, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarını sürdürecek.