Her Telden (20.Ağustos.2015)

Her Telden (20.Ağustos.2015)

Yayın: 20.08.2015 09:03
Paylaş:
A+ A-

OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİM İÇİN,EN FAZLA ADAY/ADAYI,SANIYORUZ YİNE AK PARTİ BÜNYESİNDEN ÇIKAR
Olası bir ERKEN GENEL SEÇİM kapıya dayandı,bu anlamda KİM/KİMLER Milletvekili Aday/Adayı olurlar,kim/kimler Milletvekili Adayı olarak gösterilirler.
Bu nokta da,öyle sanıyoruz ki,en fazla ADAY/ADAYI yine AK Parti bünyesinden çıkar ve AK Parti 7 HAZİRAN Seçimine girdiği listeyi değiştirir mi..?
3 DÖNEM ŞARTI KALDIRILACAKMIŞ.
O zaman Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,mutlaka MİLLETVEKİLİ ADAYI gösterilir ve acaba,yine/yeniden KARABÜK MİLLETVEKİLİ Adayı mı olur,yoksa bir başka İL ADAYI MI olur..?
BU KONU AK PARTİ BÜNYESİNDE ÇOK KONUŞULUYOR..
Çoğu AK Partililer kafalarında ki MİLLETVEKİLİ Listesini bile belirlemişler ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL sıralaması ile 2-0 yaparız diyorlar.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN GÜÇLÜ BİR Siyasetçi,etkili bir isim ve KEŞKE KARABÜK ADAYI OLSA,böyle bir temenniyi dile getiren biz ve bizim gibi bazı çevrelere hemen eleştiriler başlıyor,bu konuda işin ayrı bir yönü.
AK Parti 2-0 hedefini YİNE/YENİDEN ortaya koydu..
Bunun için MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ çok dengeli yapmak zorundalar ve AK Parti içinden bir kesim eğer Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Karabük adayı olmazsa Sayın BURHANETTİN UYSAL,Sayın MEHMET CEYLAN ile de 2-0 yapabiliriz gibi bir görüş içindeler.
AK Parti içinde ADAYLAR KONUŞULUYOR..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “ERKEN GENEL SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI..?”
7 HAZİRAN Genel Seçimleri sırasında yaptığı SİYASİ ÇALIŞMALARLA,MHP’NİN bir Milletvekili çıkartmasında kesin,kati ve net katkısı olduğunu herkesin kabul ettiği,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Erken Seçim yapılırsa ADAY OLACAK MI acaba..?
SİYASİ KULİSLER BU SORUNUN CEVABINI ARIYOR..
Sayın RAFET VERGİLİ,kendisini bloke eden bir açıklama yaparak “MEHMET ALİ ŞAHİN BEY ADAY OLURSA,KESİNLİKLE BENDE ADAY OLACAĞIM..” demişti.
Eğer Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Karabük Milletvekili Adayı olursa,Sayın RAFET VERGİLİ,kendisini bloke eden o sözleri nedeni ile aday olacaktır mutlaka..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir başka yerden Aday olursa,Sayın RAFET VERGİLİ bu Seçimde Aday olmayabilir,eğer Erken Genel Seçim 2016 yılının nisan-mayıs-haziran aylarına sarkarsa Sayın VERGİLİ Milletvekili Adayı olur..
ŞİMDİLİK GÖRÜNEN TABLO BU..
Sayın RAFET VERGİLİ,7 Haziran Genel Seçimleri sırasında yaptığı çalışma ile BİR SİYASET FENOMENİ olduğunu gösterdi ve ÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPTI Kİ,Karabük Siyaset yaşamını,adeta,darmadağın etti.
BÜTÜN GÖZLER Sayın RAFET VERGİLİ’NİN üzerine çevrildi.

CHP OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİME HANGİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İLE GİRECEK VE ÜÇ SEÇENEKTEN SÖZ EDİLİYOR
CHP Kulislerine kulak kabartıyoruz,OLASI ERKEN GENEL SEÇİM için ÜÇ SEÇENEKLİ bir Milletvekili Listesi üzerinde duruluyor ve bu üç seçenekten HANGİSİ GEÇERLİ olacak bakalım.
ÖNSEÇİM İLE LİSTEYİ BELİRLEMEK,bir seçenek.
LİSTEYİ GENEL MERKEZİN BELİRLEMESİ,bir seçenek.
7 HAZİRAN LİSTESİ İLE GİRMEK,bir başka seçenek..
ÖNSEÇİM ile Milletvekili Listesinin belirlenmesi ihtimali oldukça zayıf,zira,HAKİM GÖZETEMİNDE bir Önseçim için süre yok,o nedenle bu seçeneğin uygulanması oldukça zor.
7 HAZİRAN Genel Seçimine girilen MİLLETVEKİLİ LİSTESİ ile girilmesinin çok önemli sancıları/sıkıntıları olacağı,BİZZAT CHP Üyeleri tarafından dile getiriliyor..
Geriye GENEL MERKEZ YOKLAMASI ile Milletvekili Listesinin belirlenmesi kalıyor ki,bu konuda,yakında Karabük’e de gelmesi beklenen MİLLETVEKİLLERİNİN görüşleri önem kazanacak gibi..
CHP MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İÇİN ÜÇ SEÇENEK VAR..

OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİM,KARABÜK ÖZELİNDE,NASIL BİR SONUÇLA BİTER ACABA,1-1 Mİ 2-0 MI BİTER..?
Olası bir GENEL SEÇİM Karabük’te nasıl sonuçlanır acaba,AK Parti İl Başkanı,7 HAZİRAN Genel Seçimi öncesinde de söylediği 2-0 ALACAĞI sözlerini yineliyor.
AK PARTİ 2-0 YAPABİLİR Mİ..?
AK Partinin bu iddiasına karşılık,MHP’LİLER kesin bir dille “EN AZ 1-1 BİTER..” söyleminde bulunuyorlar,hatta “BU KEZ SEÇİMİ 2-0 ALMAMIZ BİLE İŞTEN DEĞİL..” diyenler bile var..
Ancak,olayın bu noktasında,CHP’LİLERİ dikkate almak lazım,zira,CHP’LİLER 7 HAZİRAN öncesinde yaşananların yaşanmayacağı gibi bir iddiayı dile getiriyorlar.
“CHP BU KEZ KARABÜK’TEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAKTIR..” diyen çok sayıda CHP’Lİ var ve eğer kendi içlerinde birliği yakalayabilirlerse şansları olur.
CHP BU KEZ “BİZİ DİKKATE ALIN..”mesajı veriyor..
Bizden duyurması..

KARABÜK’TE BAŞLAYAN “NAYLON FATURA DENETİMLERİNİN..” DURDURULMASI İÇİN GİRİŞİMLER Mİ YAPILIYOR..?
Karabük demir piyasaları NAYLON FATURA denetimlerini konuşuyor,bu denetimler tartışılıyor ve Demir Tüccarlarının bir bölümü “BU DENETİMLER SÜRDÜRÜLMELİ.KARABÜK ÇOK CİDDİ BİÇİMDE İMAJ KAYBETTİ.BU DENETİMLERLE ÖNLENEBİLİR..” görüşünde.
Bir bölüm ticaret erbabı ise “ZATEN PİYASALAR ÇOK DURGUN.ÜSTÜNE BİRDE BU DENETİMLER GELİNCE,PİYASA, NEFES ALINAMAZ HALE GELDİ..” görüşlerini dile getiriyorlar.
Dün bazı DEMİR TÜCCARI kardeşlerimizle sohbet ettik “DENETİMLER SÜRMELİ.GEREKENLER CEZALARINI ÇEKMELİ.BENİM SUÇUM VARSA,YANLIŞIM VARSA GELECEK CEZAYA RAZIYIM,HAZIRIM..” şeklinde özetlenebilecek ifadeler kullandı.
Karabük çok ciddi bir itibar kaysına uğramış ve bir başka Şehirde Demir lazım olan bir tüccar “KARABÜK PİYASALARINDAN DEMİR ALMAYA KORKAR OLMUŞ..” olayın en çarpıcı yanı bu.
Karabük’ün önde gelen bir Cemiyetçisi,bir Ticaret Adamı,dün telefonla “AMAN BU İŞİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYİN.BİR TAKIM ÇEVRELER,BU DENETİMLERİN DURMASI İÇİN GİRİŞİMLER YAPIYORLARMIŞ.BU ÇOK BÜYÜK BİR HATADIR..” dedi.
Bu hatanın “KARABÜK CEMİYETİNİ YÖNETENLERDE GALİBA BU İŞLERE BULAŞMIŞ..” gibi bir izlenim yaratacağı üzerinde durdu ve “BU GÜZEL KENT BUNLARI HAK ETMİYOR..” özetlemesini yaptı.
“DENETİMLER SÜRMELİ..” dedi “BU İŞLERE BULAŞMIŞ KİMLER VARSA CEZALARINI GÖRMELİ,KARABÜK BU GİBİ İŞLERDEN ARINMALI.YEPYENİ VE GÜVENİLİR BİR ORTAMI YAKALAMALI..” şeklinde görüşler dile getirdi.
Denetimlerin durdurulması için girişimleri yanlış bulduğunu söyledi..
Karabük bu gibi işlerden süratle arındırılmalı gibi sözler etti.

DEMİR PİYASALARINDA “NAYLON FATURA BİR HAKSIZ REKABETİ GETİRİYORDU VE BUNDAN BIKMIŞTIK..” SÖZLERİ
DEMİR PİYASALARINDA sürdürülen NAYLON FATURA denetimlerinin “PİYASALARI SAĞLIKLI HALE GETİRECEĞİNİ.” söyleyip bu denetimlerin titiz biçimde sürdürülmesini isteyen ÇOK SAYIDA tüccar var.
Bu konuda,örneğin bize,3-4 yıl önce “BU PİYASALARDA NAYLON FATURA OLAYI İLE HAKSIZ REKABET YAŞANIYOR..”gibi görüşler veren DEMİR TÜCCARI kardeşlerimiz olmuştu.
BU İNSANLAR HAKLI ÇIKTILAR..
Şimdi KARABÜK MALİYE BİRİMLERİ/DENETMENLERİ çok sıkı bir denetim uyguluyorlar 45-50 civarında KİŞİ ve FİRMANIN defteri üzerinde yapılan bu Denetimler DEMİR PİYASALARINDA BİR ARINMAYI getirecektir.
HAKSIZ REKABETİ ÖNLEYECEKTİR..
Gelişmeler böyle yaklaşan DEMİR TÜCCARLARI VAR ve bu insanlar ve Firmalar DENİTİMLERİ ENGELLEMEK İÇİN yapıldığı söylenen girişimlere de ATEŞ PÜSKÜRÜYORLAR.
“DENETİMLER SONUÇ VERSİN,KARABÜK PİYASALARI ARINSIN VE KARABÜK’E ESKİ GÜVEN GELSİN..” diyorlar,bugün ki hali ile Karabük dışından demir almak isteyenlerin tereddüt ettiğine dikkat çekiyorlar.
“DEMİR PİYASALARINDA BİR ARINMA OLSUN..” diyorlar
“YAŞADIĞIMIZ HAKSIZ REKABET ARTIK BİTSİN..” diyorlar.

ÖRNEĞİN,KARABÜK BELEDİYESİ,YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNA İLE,KARABÜK VALİLİK BİNASI TAKASINA NASIL BAKAR..
Biz,iyi niyetle,Mülkiyeti KARABÜK BELEDİYESİNE ait olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ bina ile,DEPREME DAYANIKSIZ olduğu rapor ile sabit olan KARABÜK VALİLİK binasının takas edilmesi yolunda ki düşüncemizi yazıyoruz.
İNANIYORUZ Kİ “BU KARABÜK İÇİN HAYIRLI OLUR..”
KARABÜK VALİLİK Binası DEPREME DAYANIKLI değil,bu yönde insanı ürküten raporlar var,buna karşılıkta Mülkiyeti KARABÜK BELEDİYESİ’NE ait olan ve yıllardır KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN boş tutup sonra geri verdiği bir bina var.
KARABÜK VALİLİK BİNASI ile YEŞİL MAHALLEDE Kİ O BİNA takas edilse iyi olur düşüncesindeyiz,ancak,olayın tam bu noktasında KARABÜK BELEDİYESİ böyle bir takas olayına,böyle bir DEĞİŞ/TOKUŞ olayına acaba nasıl bakar..
KARABÜK BELEDİYESİ GEÇİT VERİR Mİ..?
Böyle bir sorunun,şu an itibarı ile,cevabını bilmek çok zor.
Ancak,KARABÜK BELEDİYESİ böyle bir işe geçit vermezse,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ Karabük Kamuoyu’na şikayet etmek kolay,öyle bir durumda Sayın VERGİLİ’Yİ Karabük insanına şikayet etmek hayli kolay.
Bu işin peşine düşecek bir İRADE VAR MI..?
Örneğin böyle bir İRADEYİ Sayın OSMAN KAHVECİ sergiler mi..?
Veya Vali Sayın ORHAN ALİMOĞLU şu işe nasıl bakar..?

TÜRK METAL SENDİKASI “KARABÜK TEMSİLCİLİĞİNİN KAPATILMASI VEYA DONDURULMASI..” MAĞDUR OLANLAR..!!
TÜRK METAL Sendikası Genel Kurulu tarafından alınan bir karar uyarınca,KARABÜK TEMSİLCİLİĞİ gibi birçok TEMSİLCİLİK kapatılmış veya çalışmaları dondurulmuş.
TEMSİLCİLİK ÇALIŞANLARI İŞLERİNİ KAYBETMİŞLER..
Örneğin TÜRK METAL Sendikası Karabük Temsilcisi Sayın ŞAHİN DİKİLİTAŞ ve bir personel,bu durumda istifa ederek görevi bırakmış ve büyük olasılık maddi hakları kendilerine süratle tevdi edilecektir.
BU GELİŞMENİN ANLAMI BÜYÜK ELBET..
2010 YILINDA YAŞANAN Sendikal mücadele sırasında İŞLERİNİ KAYBEDEN insanlar için,bu gelişme,”ARTIK BİZDEN SİZE HİÇBİR HAYIR YOK..” anlamı taşımaz mı..?
“HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN..” anlamı taşımaz mı..?
Öte yandan,TÜRK METAL Sendikası bünyesinde DANIŞMANLIK yapan Sayın RECAİ BAŞKAN’IN DA istifa ettiği yolunda haberler veriliyor,İSTİFA ETTİ veya İSTİFA ETTİRİLEREK görevine son verildi yolunda haberler var..
BU HABERLER KARABÜK’TE ANİDEN PATLADI..
Bir dizi araştırma yaptık,haberlerin tamamı gerçek..
2010 Yılında MAĞDUR OLANLAR bir kez daha mağdur edildiler..

“O FİRMA/FİRMALARLA HİÇ ALIŞ/VERİŞİ OLMAYANLARA HAKSIZLIK ETMEYİN..” DİYEN BİR DEMİR TÜCCARI KARDEŞ
Dün yazılarımıza ara verdik,DİZ KAPAĞIMIZDA Kİ dayanılmaz ağrılara karşı UEFA ve TFF nezdinde akredite SPOR SKATLIKLARI VE YARALANMALARI Uzman Hekimi,Prof.Dr.Sayın MEHMET SERDAR BİNNET’İN önerdiği buz ve egzersiz olayını yapıyorduk.
TELEFONLA ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZ ARADI..
“ŞİMDİ SİZİN NAYLON FATURA OLAYINA İLİŞKİN YAZINIZI OKUYORDUM..” dedi ve “ANCAK O İŞE BULAŞAN FİRMA veya FİRMALARLA HİÇ ALIŞVERİŞ ETMEMİŞ,BEN ve BENİM GİBİ BİRKAÇ ARKADAŞI DA YAZMANIZ GEREK..” dedi.
O kardeşimiz “BEN BU PİYASADA OLAN ARKADAŞLARIMI YILLARDIR UYARIYORDUM,UYARDIM.BAKIN NAYLON İŞİNE BULAŞAN FİRMA/FİRMALAR YÜZÜNDEN YAKLAŞIK 5 YILDIR DOĞRU/DÜRÜST İŞ YAPAMADIK..” görüşlerini dile getirdi.
Çok sevgili S.Ö. bunları söylerken “BU İŞLERE BULAŞMAMIŞ,O NEDENLE YILLAR/YILI HAKSIZ REKABET NEDENİ İLE CİDDİ TİCARİ KAYIPLARI OLAN,MESELA K.K.GİBİ BİZİM GİBİ İNSANLAR VE FİRMALARDA VAR..” iddialarını dile getirdi..
DEMİR PİYASALARI ÇALKALANIYOR..
Kimi insanlar BU İŞLERİN ÜZERİNE CİDDİ BİÇİMDE GİDİLSİN,KARABÜK ARINSIN görüşleri üzerinde yoğunlaşırken,kimi çevreler ise Ankara’da ÜST DÜZEY GİRİŞİMLERLE bu işlerin kapatılması için çaba sarf ediyorlarmış..
Karabük böyle olaylarla gündeme gelmemeli elbet.

4 kişi görüş bildirdi

  1. dosdogru söylemiş

    Karabükte demir ticareti yapan herkes nayloncu/perloncu gibi görülmeye başladı.Bu piyasanın içinde mantıklı düşünen,günübirlik kazanca tevessül etmeyen o nedenle bu işlere bulaşmamış çok insan var,çok demir tüccarı var.Şimdi onlarda nayloncu/perloncu gibi görünüyorlar.Bu işlere hiç bulaşmamış insanlar yıllarca haksız rekabetin altında ezildiler.Bu işi yapanlar 30 lira 40 lira ucuz demir alıp satarken iyide para kazanırken,İşini kanuna,hukuka uygun yürütenler bu haksız rekabete karşı birşey yapamadılar.Onun için kimse bu işlerin örtbas edilmesini sakın ha sakın istemesin.Çok ayıp ve günah olur.

  2. GÜLDÜRMESİNLER

    CHPLİLER ADAMI GÜLDÜRMESİNLER.NEYMİŞ KARABÜKTE DİKKATE ALMAMIZ GEREKİRMİŞ.CHP Yİ KARABÜKTE KİM DİKKATE ALIR ALLAHAŞKINA.ATEŞ OLSA CÜRMÜ KADAR YER YAKAR.CHP ÜLKENİN TAMAMINDA YÜZDE 25 KARABÜKTE İSE YÜZDE SIFIR SAYILIR.BU GERÇEYİ KİMSE DEYİŞTİREMEZ.KİMİ ADAY YAPARLARSA YAPSINLAR KARABÜK İNSANI CHPLİ BİR ADAYA OY VERMEEEZ.

  3. Özer Özçetin

    CHP Karabük tarihinde iki başarı yakaladı 79 da Sebahattin Oral Belediye başkanı oldu ,4-5 seçim önce de Şifa Eczanesi sahibi Şükrü Turhan kıl payı milletviklliğini kaçırdı.Aslında o sene CHP GN BŞK. BAYKAL miting yapmadı Karabükte bir hava yaratılamadı ve seçimi alamadı CHP.O seçimden sonra Karabükte CHP asla o oy oranlarına yaklaşamadı.
    Dışardan aday bulmaya falan gerek yok.Yılların CHP lileri var emek vermiş.Hidayet Aygün,Hulusi Aslantaş Mustafa Cıngıllıoğlu bu isimlerle yarışa girerse şansı olur CHP nin.Tabanın 40 senedir tanıdığı isimler şart.Son 10-15 senede CHP de görünen isimlerle seçim almak falan hayal bile olmaz.Ha seçim alınmasa bile ciddi bir oy oranı yakalanır belli isimlerle.Yukarda saydığım isimlere ilaveten Fuat Yavuz,Böleklerden bir isim Tabaklardan bir isim .Böyle bir isim havuzu ile ancak bir canlılık yaşar CHP .Başkaca işi zordur.
    İstanbuldan kucak dolusu selamlar

  4. Servet Candemir

    Ak parti Karabükte Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile devam etmeli. Bu dönem gerçekten Karabük çok iyi bir hizmet aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank’tan nisan ayı kampanyaları

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, nisan ayında Axess ve Wings sahiplerine özel, 9 bin 300 TL'yi aşan chip-para, 450 bine varan mil puan, yüzde 25'e varan indirim fırsatları ve taksit kampanyalarını, “Juzdan” uygulamasından sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, sektörde fark yaratan yeniliklere ve ürünlere imza atan Axess ve Wings ile müşterilerine kazandırmaya nisan ayında da devam ediyor.

Axess sahipleri yapacakları 2 bin TL ve üzeri ikinci ve sonraki her giyim ve elektronik alışverişine 50 TL, toplamda 200 TL kazanıyor.

Wings sahipleri de aynı sektörlerdeki 3 bin TL ve üzeri ikinci ve sonraki alışverişlerinde 10 bin, toplamda 40 bine varan mil puan kazanıyor. Her iki kampanyadan da yararlanmak için ay sonuna kadar Juzdan'dan katılım sağlanması yeterli oluyor. Juzdan'da Axess, Wings ve Akbank Kart sahiplerine özel yüzlerce markada geçerli chip-para, mil puan, indirim ve taksit kampanyaları da bulunuyor.

Axess veya Wings kartı olmayanlar, Akbank Mobil'den başvuru yaparak kartlarını anında kullanabiliyor. Henüz Axessli olmayanlar için ayrıca yüksek kazançlı bir kampanya da bulunuyor. 30 Nisan'a kadar ilk kez Axess sahibi olacaklar, 15 Mayıs'a kadar yapacakları her 2 bin TL ve üzeri alışverişlerinde 300 TL, toplamda 3 bin TL'ye varan chip-para kazanabiliyor. Cebe inen Axess'e başvuranlar, kartlarını anında internet alışverişlerinde ve mobil ödemelerde kullanmaya başlayabiliyor. Kampanyadan yararlanmak için Axess'e başvurduktan sonra, Juzdan uygulamasından ilgili kampanyaya katılım yeterli oluyor.

İlk kez Wings sahibi olacaklar için de özel bir kampanya sunuluyor. 30 Nisan'a kadar ilk kez Wings sahibi olacaklar, 15 Mayıs'a kadar yapacakları toplamda 30 bin TL harcamaya yurt dışında 6 bin TL, yurt içinde 3 bin TL uçak bileti değerinde kullanılabilecek 300 bin mil puan kazanıyor.