Her Telden (20.Ağustos.2019)

Her Telden (20.Ağustos.2019)

Yayın: 19.08.2019 22:31 |Güncelleme: 20.08.2019 09:15
Paylaş:
A+ A-

ÜNİVERSİTE,100.YIL,BAHÇELİEVLER,CUMHURİYET VE 75.YIL MAHALLE MUHTARLARI “KADIN/DOĞUM/ÇOCUKEVİ HASTANESİ OLAYINI TAKİP
ÜNİVERSİTE Mahalle Muhtarı Sayın ADİL ELİEYİOĞLU
100.YIL Mahallesi Muhtarı Sayın BAYRAM MARUL.
75.yıl Mahallesi Muhtarı Sayın RECEP ÇAKICI.
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sayın CİHAN GÜÇLÜ.
CUMHURİYET Mahallesi Muhtarı Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI.
Ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT Karabük gündemini bir anda sarıp/sarmalayan “KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ..” olayının şu an ki paydaşları gibi görünüyor.,
Rektör Sayın REFİK POLAT,yapımı devam eden BEŞBİNEVLER SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Binasını SAĞLIK Bakanlığı’na KADIN /DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi yapılmak üzere “DEVİR EDİLEBİLECEĞİNi..” söylüyor.
MUHTARLARIN BU İŞİ ÇOK YAKINDAN İZLEMESİ GEREK.
Zira eski KADIN/DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi yerine,yeniden bir HASTANE yapılması O CİVARDA yaşamını sürdüren onbinlerce kişi için bulunmaz bir nimet olacaktır..
Siyasi İrade böyle bir olaydan haberdar..
Geriye KAMUOYU’NU oluşturmak kalıyor ve Muhtarlarımız bu konu için biraz çaba gösterirlerse,KADIN/DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi’nin kurulup O CİVARA HİZMET VERMESİ işten bile değil.
Muhtarların biraz çaba göstermesi,bu konuyu çözer..

HALKIN BİR BÖLÜMÜ “BİZİ ZEHİRLİYOR..”, İLGİLİ BİRİMLER “ÇEVREYE ZARARI YOK..” MARZİNÇ KONUSUNDA GÖRÜŞ FARKLILIĞI VE YATIRIM..
Karabük YATIRIM ALAMIYOR,son olarak MARZİNÇ 50 Milyon EURO civarında bir yatırım yapacaktı İLGİLİ BAKANLIK Karabük Halkının da tepkilerini göz önüne alarak bunu durdurdu,engelledi.
MARZİNÇ noktasında halkın bir ve büyükçe bölümü “BURASI BİZİ ZEHİRLİYOR..” gibi bir anlayışı dile getiriyor ve bunu da çok sıkı biçimde savunuyor..
Bu konuda uzman sayılabilecek Kurumlar,kişiler MARZİNÇ ÇEVREYİ KİRLETMİYOR gibi bir anlayışı dile getiriyorlar,ancak,bunu ZEHİRLİYOR diyenler KADAR YÜKSEK SESLE konuşamıyorlar.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu konuda çok büyük bir mücadele verdi,MARZİNÇ’İN 500 bin tona yaklaşan CURUFUNU Karabük dışına taşıttı,SU ARITMA TESİSİ kurmalarını temin etti,BACALARINA elden geçirtti.
Sayın RAFET VERGİLİ,artık MARZİNÇ’İN “DÜZGÜN HALE GELDİĞİNİ..” söylüyor ve bu konuyu bulduğu hemen her platform da dile getiriyor,bu konuya değiniyor..
KARABÜK,UZUN ZAMANDIR YATIRIM ALAMIYOR..
MARZİNÇ 50 Milyon EURO civarında yatırım yapacaktı,durduruldu..
MARZİNÇ konusunda halkın görüşü başka,uzmanların görüşü başka..!!

KARABÜK’E,CİDDİ BİR YATIRIM VE YATIRIMCI GELMİYOR,BU NEDENLE “İŞSİZLİK DİZ BOYU, HATTA, DİZLERİ DE GEÇMİŞ,GIRTLAĞA DAYANMIŞ..”
Karabük’e ciddi bir yatırım gelmiyor,yatırımcı gelmiyor ve bu nedenle “İŞSİZLİK DİZ BOYU,HATTA,DİZLERİ GEÇMİŞ GIRTLAĞA DAYANMIŞ BİR VAZİYET GÖSTERİYOR..” öyle değil mi..?
BUGÜN YAŞANAN EKONOMİK ŞARTLARDA YATIRIM YAPAN OLUR MU..?
Olsa bile, KARABÜK’E YATIRIMCI GELİRMİ..?
KARABÜK’ÜN UFKUNDA BÖYLE BİR GELİŞME YAŞANIR MI/YAŞANIYOR MU..?
Geçtiğimiz günlerde Sevgili Kardeşim ALİ ERORHAN’IN Kuyumcu dükkanında,AK Parti İl Eski Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile karşılaştık ve bjr süre sohbet ettik.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR çok aktif,çok atılgan,çok verimli bir İl Başkanlığı yapıyordu,TİCARET ve SANAYİ Odası Meclis Başkanı olarak da olayları izliyor ve Karabük’ün önüne ciddi hedef koyuyordu.
ŞİMDİ BUNLARIN HEPSİ BİR KENARA KALDIRILDI..
Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi,yeni yatırımcıların gelmesi,davet edilmesi Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN çalışmaları ile gündeme gelmiş ve yapılmıştı,ayrıca,İSMETPAŞA OSB nasıl takip ediliyordu,FİLYOS VADİSİ Projesi hep gündemimizdeydi.
Şimdi ne heyecan var,ne hedef var,hepsi de bitti,Karabük içine kapandı.
İŞSİZLİK DİZ BOYUYDU,ADETA,.GIRTLAĞA DAYANDI,İYİ Mİ..?

SAYIN TÜRKER İNANOĞLU,SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ YAPILABİLSE/ AÇILABİLSE, SAFRANBOLU ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULMASI İHTİMALİ
Aylar önce yazdık,GECİKTİRİLİYOR dedik,biraz acele edilmesi gerek DEDİK,İLGİLİ/İLGİSİZ insanlara hatırlattık,mesaisini ABUK/SUBUK verimsiz işlere ayıranlara anlatamadık.
Sayın TÜRKER İNANOĞLU,Safranbolu sevdalısı bir insandır,Safranbolulu olmaktan hep/her zaman gurur duymuştur ve istiyor ki Safranbolu’ya kalıcı bir hizmet vereyim.
SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİNASI YAPTIRACAK..
Cebinden milyonlarca lira para harcayacak ve SAFRANBOLU’DA BULUNDUĞU için DEVLETTEN MAAŞ ALANLAR,bu hizmetin büyüklüğünü bir türlü anlayamadılar,kavrayamadılar,ayak sürüdüler ve iş gittikçe çıkmaza gidiyor.
Eğer SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ yapılabilse/açılabilse,SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulması gündeme gelecek ve ne yazık ki SIRF SAFRANBOLU’DA BULUNDUKLARI İÇİN,DEVLETTEN MAAŞ ALANLAR bu güzelliği kavrayamadılar,anlayamadılar..
AYAK SÜRÜYORLAR,İSTENEN HIZDA ÇALIŞMIYORLAR..
Safranbolu’nun önünü tıkıyorlar..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU “ÜÇ AYAK ÜZERİNE OTURMUŞ DURUMDA..” VE BU GERÇEĞİ, HEMEN, HERKES KABUL ETMİŞ GÖRÜNÜYOR..
KARDEMİR oldum olası,Karabük gündemini meşgul eder,bunun nedeni “KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMASI OLARAK..” kabul edilmiş olmasında mı yatar,bunu merak etmemek mümkün değildir.
KARDEMİR YÖNETİMİ “ÜÇ AYAK ÜZERİNE OTURTULMUŞTUR..”
İki HAKİM HİSSEDAR aile ve BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri.
Aslında YÜCEL AİLESİ DE çok fonksiyonel hisse senedi sahibi olarak bilinir,ancak,KARDEMİR Kuruluşundan bu yana YÜCEL Ailesi,YOLBULAN grubu ile birlikte hareket etmiştir.
Şimdi gerek YOLBULAN Ailesi,gerek GÜLEÇ Ailesi,şu gerçeği çok/çok iyi biliyorlar ve bu gerçeğin KAMUOYU tarafından da bilinmesi,gerçekten çok yararlı olur herhalde,bu AİLELER birlikte de hareket etseler,bir/birleri ile çekişme halinde de olsalar,diğerini TASFİYE EDEBİLMEK gibi bir şansları yok.
BAĞIMSIZ ÜYELER,YASAL BİR GERÇEK ve YÖNETİMİN ÜÇÜNCÜ AYAĞI.
Bizim dışarıdan gördüğümüz,YÖNETİM KURULU Üyeleri bu gerçeği çok/çok iyi biliyorlar ve yaşıyorlar,o nedenle samimi biçimde, bütün mesailerini, KARDEMİR’İN başarısı üzerine programlamış görünüyorlar..
Hiçbir grup,bir diğerini TASFİYE ETMEK gibi bir düşünceye sahip değil..
Zaten böyle bir güç de,en azından şimdilik,orta görünmüyor..

KARDEMİR “BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İÇİN..” ŞU AN, AK PARTİ ETKİLİ,PEKİ GELECEKTE BİR SİYASİ DEĞİŞİKLİKTE NELER OLUR Kİ..!!
Biliyorsunuz,KARDEMİR Yönetim Kurulu’nda 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesi bulunuyor ve bunlar geçmiş yıllarda,kendi alanında uzman isimlerin Yönetime alınması ile sonuçlanıyordu.
Ne zaman ki “İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLE..” kendi arasında ki,anlaşma ortamını kaybettiler,SİYASİ İRADE o boşluğu hemen değerlendirdi ve 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesini Siyaset çevrelerinden gönderiverdi..!!
Sanki,KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri artık SİYASİ KADROLAR tarafından belirlenecek gibi bir anlayış hakim oldu,ortalıkta öyle bir görüntü var ve bu anlayış,adeta,yerleşti.
Bugün AK Parti Ülke Siyasetine hakim.
Yarın SİYASİ RÜZGARLAR değişirse,SİYASET KURUMU üzerinde değişimler olursa,SİYASİ İKTİDAR değişirse ne olur,neler gelişir,o zaman bu güzide MÜESSESEYE yazık olmaz mı..?
Keşke SİYASET KURUMU,KARDEMİR Yönetimine hiç karışmamış olsaydı..
Bugün AK Parti var,peki yarın bir başka SİYASİ İRADE hakim olursa..!
Yine, keşke,açılan bu yol süratle kapatılsa..!!

BAKIN “SİYASİ İRADENİN, DEĞİŞİMİ NE GİBİ SONUÇLAR VERİYOR..” ANKARA KARABÜKLÜLER VAKFI VE BELEDİYE İRADESİNİN DEĞİŞİMİ..
Biliyorsunuz,ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ,CHP/İYİ Parti arasında ki MİLLET İTTİFAKI’NIN eline geçti ve Sayın MANSUR YAVAŞ Seçimi kazandı icraatlarına başladı.
ANKARA BELEDİYESİ’NDE SİYASİ İRADE DEĞİŞTİ yani.
Yine biliyorsunuz,ANKARA’DA KURULU bir KARABÜKLÜLER VAKFI var ve bu Vakıf bir bina satın aldı,Sayın MELİH GÖKÇEK döneminden bu yana ,küçük çaplı bir OTOPARK çalıştırıyordu,bir BÜFESİ vardı ve buralardan mütevazi gelirler elde ediyordu.
Şimdi ortalıkta bir söylenti dolaşıyor..
Sayın MANSUR YAVAŞ Yönetiminde ki ANKARA BÜYÜKŞEHİR Belediyesi,ciddi bir ruhsatlandırma yapılmadan çalıştırılan KARABÜKLÜLER VAKFI OTOPARK ve BÜFESİNE karşı çıkarak çalışmaları durdurmuş.
Bunu neden ve niçin yazıyoruz..
Diğer yazılarımızda “KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ NOKTASINDA,AK PARTİ BU İSİMLERİ BELİRLİYOR,GÖNDERİYOR..” gibi bir anlayış başladı ve ne yazık ki,bu anlayış yerleşmeye,kabul görmeye başladı..
Peki diyoruz “SİYASİ İRADE DEĞİŞİNCE NE OLACAK..?”
Bakın KARABÜKLÜLER VAKFI en güzel örneği değil mi,bunun..!!
Ve yine keşke SİYASİ İRADE KARDEMİR’DEN uzakça dursa..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANLIĞI İÇİN “BİRÇOK İSİM DOLAŞIYOR..” SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN KONUŞMASI “YOL HARİTASI MI.” OLACAK.?
AK Parti İlçe ve İl Kongreleri sonbahar mevsiminde başlatılacak ve bu nokta da YİK Üyesi,TBMM Eski Başkanlarından,AK Parti’nin ağır topu Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Kurban Bayramı nedeni ile geldiği Karabük’te bir açıklama yaptı.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Yerel Seçimlerden sonra bir açıklama yaparak “KARABÜK’TE BAŞARILI OLAMADIK..” demişti,bu kez de “YENİ BİR YAPILANMA OLACAKTIR..” anlamına gelecek ifadeler kullandı..
AK Parti içerisinde,özellikle İL BAŞKANLIĞI için çok sayıda isim Kulislerde konuşuluyor,Sayın HÜSEYİN ERER,Sayın MUSTAFA ÇELENLİ,Sayın BÜLENT ERSÖZ,Sayın AHMET ERORHAN,Sayın EROL ŞEN,Sayın İLKER FATİH KORKUT,Sayın ALİ KAYA,Sayın KAMİL KARAKURLUK,Sayın HAKAN EREN,Sayın ÖMER AYAR gibi isimler AK Parti çevrelerinde İL BAŞKANI OLABİLİR olarak anılıyorlar.
Elbet Sayın İSMAİL ALTINÖZ en güçlü Aday/Adayı gösteriliyor..
AK Parti çevrelerinde KULİSLER GİTTİKÇE hareketleniyor..

“CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI’NIN YOLU DELEGE SEÇİMLERİNDEN VE İLÇE KONGRELERİNDEN GEÇER..” ŞEKLİNDE HAKLI BİR GÖRÜŞ VAR..
Önümüzde ki sonbahar da yapılması beklenen CHP KONGRELERİ için “CHP’DE İL BAŞKANLIĞI KÖY ve MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNDEN,İLÇE KONGRELERİNDEN GEÇER..” şeklinde yaygın bir görüş var.
TAMAMEN HAKLI ve YAYGIN BİR GÖRÜŞ BU.
Ak Parti de,aynı süreç işliyor,ancak İL KONGRESİ’NE üç/beş gün kala “GENEL MERKEZ ŞU İSİM ÜZERİNDE MUTABIK KALDI.İL BAŞKAN ADAYIMIZ BU İSİM..” deniliyor iş bitiyor,CHP Bünyesinde böyle bir şey yok.
CHP Karabük İl Başkanlığı için Sayın ABDULLAH ÇAKIR mutlaka yeniden aday olacaktır ve CHP Kulislerinde Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,Sayın BAYRAM KARADAĞ,Sayın İBRAHİM AYHAN,Sayın SEDAT KARAOĞLU,Sayın İSMAİL YILMAZ isimleri üzerinde duran çok sayı da üyenin varlığından söz ediliyor.
CHP İlçelerde nasıl bir yapı kuracak acaba..?
Bazı isimlerin şimdiden çalışmalara başladıklarından da söz ediliyor.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Proje

    Ahmet bey rafet vergili nedn sessiz 2014 yılından yarım kalan ve hiç başlanmamış çelik cami projesi neden yapıma başlanmıyor .keza kesintisiz yol projesi hepsini merakla bekliyoruz .şehir parkıyla nefes alan karabük kanyon parkla daha güzelleşir diye bekliyoruz ama yargıtaydan neden yazı gelmiyor.bilinmiyor

  2. Bir bilen

    Sn Gölbek yazılarınızla şehrimizin kanayan yaralarına parmak basıyorsunuz,çoğunda yol gösterici oluyorsunuz lâkin bunu anlayıp idrak edecek siyasi irade yok,rahmetli Nazım Çapraz,Pehlivan Baylan gibi ilçe ve il başkanları arıyor bu şehir,tuttuğunu koparan, mücadele eden,boyun eymeyen. ak parti yeni il başkanı inşaallah böyle mücadeleci bir ruha sahip olurda karabük te velinimetlerden faydalanır.

  3. Karabük'ten Biri

    Sayın Gölbek;
    Hayırlı akşamlar diliyorum.
    Kardemir Kavşağı, Diğer Adıyla Eski Valilik Önü kavşağı.
    Dünyada başka bir örneği varmıdır bilmiyorum.
    Bir kavşakta ışıklar varken ve hiçbir arıza olmamışken polis kontrolünde ve ışığın rengine bakıılmaksızın trafik akışını polislerce düzenlendiği bir kavşak.
    Geçtiğimiz gün terminalin orada trafik tıkandı belediye otobüsündeyiz Safranbolu Karabük istikameti yeşil yanarken diğer yöndeki araçlar hareket ediyor biz yerimizde duruyoruz. Otobüste muhtemelen il dışından gelen misafirler var, adamlar resmen dalga geçiyorlar. Bize yeşil yanarken acaba karşı tarafta çıra mı yakıyorlar onlar neden geçiyor diye. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ışıklar ayarlansa da herkes hakkına riayet etse. sırası gelen oradan geçse. kavşaklarımız zaten içler acısıyken böyle bir uygulama işin tuzu biberi oluyor.
    Artık Karabük üzerindeki ölü toprağını atıp, bir silkelense, bir il olduğunu hatırlasa,
    Bu arada belediye başkanımızdan önemle;
    Meydanımızı yeniden dizayn edin demeden, sadece parkın dört bir tarafına (tabiki uygun görülen yerlere) Mahalle parklarında mevcut çatı örtülü kamelya sistemleri yerleştirilse, su fıskiyelerimiz çalışsa ve en azıdan oralarda dolaşırken su ile rahatlayıp, yorulunca da kamelyalarda oturabilsek.
    Parkın kenarlarındaki çimler milletin piknik alanı gibi olmaya başladı. PTT’ye çıkan caddenin meydan tarafındaki çimenler olmasa oturacak bir yerimiz yok. Meydanın taşında ayaklarımız yanıyor.

  4. Öneri

    Kent meydanı güzelleştrilebilir ama ben yaptım düzeltmem inadı var malesef kişisel inatlar uğruna karabük ilerleyemiyor ve güzelleşemiyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.