Her Telden (20 Ekim 2020)

Her Telden (20 Ekim 2020)

Yayın: 19.10.2020 20:57 |Güncelleme: 20.10.2020 08:53
Paylaş:
A+ A-

Sayın REYHAN ÖZKARA,Sayın HARUN CEBECİ,Sayın AHMET AYCAN, Sayın FİGEN DİKİLİTAŞ, Sayın TAŞKIN YILMAZ ve “İ.TOZLU RAPORU..” OLAYI
Bir dönem KARDEMİR bünyesinde,bomba gibi patlayan ve sonucunda “O RAPORDA İSMİ GEÇEN..” bazı üst düzey Yöneticilerinin,bu rapor hakkında “CEZA ve TAZMİNAT DAVASI AÇTI..” haberleri geliyor.
Kısa süre KARDEMİR Genel Müdürlüğü görevine vekaleten de olsa bakmış bulunan,Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın REYHAN ÖZKARA,yeni dava açan isimler arasında gösteriliyor.
Yine,halen KARDEMİR’DE ve Satın alma noktasında Üst düzey yönetici olarak çalışan Sayın HARUN CEBECİ,daha önce KARDEMİR’DE üst düzey görevleri olan ve şuan KARDEMİR ile ilişkileri kesilmiş bulunan Sayın AHMET AYCAN,Sayın FİGEN DİKİLİTAŞ,Sayın TAŞKIN YILMAZ Yargıya giden 5 isim arasında.
Karabük Kamuoyu’nda “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” olarak bilinen,o yazılı metin hakkında YARGIYA GİDEREK ceza ve tazminat davası talep eden bu 5 isim gerekli dilekçelerini vermiş bulunuyorlar.
Bilindiği gibi KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın H.ÇAĞRI GÜLEÇ 22 Ağustos 2019 tarihinde Karabük CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA anılan rapor için SUÇ DUYURUSUNDA bulunmuşlardı.
Son yapılan SUÇ DUYURUSU ile olayın çok daha genişlediğine işaret ediliyor.
Bilindiği gibi anılan rapor da SİYASİ DEĞERLERDİRMELERİNDE bulunduğu bir gerçek.
HUKUKUN KISA SÜRE İÇERİSİNDE HAREKETE GEÇECEĞİNE DE işaret ediliyor.

2017 YILINDA,KARDEMİR BÜNYESİNE İLİŞKİN BİR RAPOR HAZIRLAYAN/HAZIRLATTIRILAN Sayın İBRAHİM TOZLU,GEÇEN HAFTA KARDEMİR’E..!!
2017 Yılında,KARDEMİR Haddaneler Müdürü olarak görev yaparken,BİR RAPOR HAZIRLADIĞI VEYA HAZIRLATTIRILDIĞI bilinen ve Karabük Kamuoyu’nu “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” olarak takdim edilen,Kamuoyu tarafından öyle tanımlanın Sayın İBRAHİM TOZLU,geçen hafta KARDEMİR’E geldi.
Sayın İBRAHİM TOZLU’NUN KARDEMİR’E gelişi büyük etki yaptı elbet.
Zira,bu geliş,tam da Kamuoyu tarafından “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” olarak bilinen yazılı metnin HUKUKA GİTTİĞİ döneme ve bizimde olayın üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir sürece denk gelmişti.
Olayın aslı KARDEMİR Genel Müdürü’nün ÇELİK ÜRETİMİ TEKNOLOJİSİ hakkında detaylı bir kalite biçimlendirilmesi için,kalite standardının daha üst teknolojilere taşınabilmesi için,düzenlediği bir panel/seminer için yaptığı DAVETE DAYANIYOR..
O davete,İSİM OLARAK ÇAĞIRILMAMASINA karşın,kendi çalıştığı birime yollanan davete Sayın İBRAHİM TOZLU icabet ediyor ve KARDEMİR Genel Müdürü Sayın NECDET UTKANLAR,geçmişte yaşanan RAPOR olayını,bazı personelin uyarması sonucu öğreniyor.
“İBRAHİM TOZLU RAPORU..” hakkında öncesinden herhangi bir bilgisi yok ve bilgilendirilince Sayın İBRAHİM TOZLU ile,o toplantı nedeni ile gelen Sayın İBRAHİM TOZLU ile ilişkiler belirli bir mesafe de tutuluyor.
Sayın İBRAHİM TOZLU’NUN o toplantı nedeni ile gelmesi normal mi..?
Omurgalı,dik bir duruş,böyle bir tavır mı sizce..?

SPK,KARDEMİR’E BİR YAZI GÖNDEREREK “ ÖNERDİĞİNİZ İSİMLERİ ALDIK.BİZ İLERLEYEN SÜREÇTE BAĞIMSIZ ÜYE İSİMLERİNİ GÖNDERİRİZ..”
SPK,KARDEMİR’E bir yazı göndererek “SİZİN KURUMSAL KOMİTE TARAFINDAN BELİRLENEN 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU İSİMLERİNİ ALDIK . BİZ İLERLEYEN SÜREÇTE,SİZE BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU İSİMLERİNİ GÖNDERİRİZ..” anlamında bir yazı göndermiş.
Henüz isim gönderilmedi.
Ancak,bu yazı ,KARDEMİR Kurumsal Komitesi tarafından gönderilen 4 Bağımsız Yönetim Kurulu ismi üzerinde “GALİBA O İSİMLER OLMAYACAK ,BİR KISMI veya TAMAMI DEĞİŞTİRİLECEK..” gibi tahminlere,spekülasyonlara yol açtı.
Bakın KARDEMİR 2 kasım günü SEÇİMLİ GENEL KURUL yapacak.
Şunun şurasında 12-13 kadar bir zaman kaldı..
Henüz SPK bu manada KARDEMİR’E yeni BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üye isimlerini göndermedi ve hep diyoruz,her zaman diyoruz 2 HAKİM HİSSEDAR AİLE arasında anlamsız,içeriksiz,hiçbir ciddi temele dayanmayan ayrılıklar girince GELİNEN NOKTA BÖYLE oldu maalesef.
Olayın tam bu noktasında,yeni gelecek BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri “BİZ SİZİN İÇ İŞLERİNİZE KARIŞMAYIZ.İYİ YAPILANA DESTEK BUNA KARŞI İYİ OLMAYANLARA DA UYARI GÖREVİMİZİ YAPAR,KARŞI ÇIKARIZ.ARANIZDA Kİ SORUNLARI ÇÖZÜN MÜ..?” diyecek..
Yoksa bu dönem olduğu gibi KAVGA ZEMİNİ Mİ yaratacak..
Dileriz ilk söylediğimiz veya temenni ettiğimiz gibi olur..

BAKIN, “EĞER AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ HÜKÜMET KONAĞI OLAYINI SÜRATLE HALLEDEBİLİRLERSE BÜYÜK BİR SORUN ÇÖZÜLÜR.”
AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Ankara’da ilgili Bakanlık nezdinde,bir dizi temas yaparak,bu Kent için,adeta,hayati öneme haiz HÜKÜMET KONAĞI yapımı noktasında belirli bir mesafe almışlar.
KARABÜK VALİLİĞİ ve birçok Müdürlük,bugün kullanılan Bina da hayli sıkıntılı biçimde hizmet vermeye çalışıyorlar,ayrıca,KARABÜK YAŞAYANLARI DA,bugün yaşanan durumdan kesinlikle memnun/mutlu değiller.
Bugün kullanılan YEŞİL MAHALLE’DE Kİ o bina yıllarca boş kaldı,yapımı itibarı ile,altından zaman/zaman su çıktığına ilişkin iddialar var,ISITMAK başlı/başına bir sonu iddiaları var.
GÜN YÜZÜ GÖRMEYEN ODALARDAN SÖZ EDİLİYOR..
Eğer,Vali Sayın KEMAL ÇEBER döneminde ihalesi yapılarak PROJELERİ HAZIR olan yeni HÜKÜMET KONAĞI süratle yaptırılabilirse,Karabük çok büyük bir sorununu aşacak demektir.
Sayın MİLLETVEKİLLERİNİN girişimi dileriz kısa süre içinde sonuç verir..

ÖRNEĞİN,KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ “KARABÜK’ÜN BÜTÜN BÜYÜK İŞLERİNİ ÇEKİP/ÇEVİREN BİR BİRİM VE BUGÜN BULUNDUĞU BİNA..!!”
İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterlikleri O İLİN BÜTÜN BÜYÜK İŞLERİNİ ÇEKİP/ÇEVİREN BİR BİRİMDİR ve sanılır ki yalnızca KÖYLERE HİZMET verir asla öyle değildir.
Peki KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ’NİN bulunduğu binanın serüvenini biliyor musunuz,Karabük’ün ilk Valisi Sayın CEMAL AYMAN döneminde ve hayli söylentili bir süreçte alınmıştı o yer,o bina katları..
KESİNLİKLE KULLANIŞLI/YETERLİ DEĞİL ELBET..
Karabük İL ÖZEL İDARESİ çok geniş bir alana hizmet verirken,kendisine yeterli hizmeti veremiyor galiba,zira BULUNDUĞU ALAN KESİNLİKLE YETERLİ,KULLANIŞLI BİR YER değil..
HÜKÜMET KONAĞI yapılırsa,belki uygun alanlar bulunabilir..

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ,KARABÜK İL KONGRESİ’Nİ YAPAN DEMOKRASİ ve ATILIM PARTİSİ (DEVA..” GENEL BAŞKANI ve ÇOK SERT İFADELER
Geçtiğimiz Pazar günü Safranbolu LEYLA DİZDAR Konferans Salonun da Karabük İL Kongresi’ni yapan DEMOKRASİ ve ATILIM Partisi ( deva..” ) Kongreye Genel Başkan Sayın ALİ BABACAN’IN DA katılması ile moral buldu.
İl Başkanı İnşaat Mühendisi Sayın YUSUF AYDIN ve Yöneticiler tarafından karşılanan,Genel Başkan Sayın ALİ BABACAN,Kongre de yaptığı konuşma ile çok sert eleştiriler dile getirdi.
Sayın ALİ BABACAN,Halkın zenginleştirilmesi için çalışacaklarına işaret etti ve mevcut Siyasi İKTİDARIN ihtiyaç sahibi kesime dağıttığı yardımları bile SİYASİ İSTİSMAR vesilesi yaparak,kendine yandaş kesime dağıttığını söyledi.
“BU ÜLKENİN BASKICI YÖNETİCİLERE DEĞİL,ÖZGÜN GAZETECİLERE İHTİYACI VAR..” diyen Sayın ALİ BABACAN Dünya Basın Özgürlüğü Endekslerine göre “DÜNYANIN 180 ÜLKESİ ARASINDA ÜLKEMİZİN 154.SIRADA OLDUĞUNA..” işaret etti.
CUMHUR İTTİFAKI ortağı MHP’Yİ DE eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın ALİ BABACAN “BU ÜLKE DE ADALETİ,İNSAN HAKLARINI , DEMOKRASİYİ ASKIYA ALIRSANIZ,ASKIDA EKMEĞİDE ASKIYA KOYMAK ZORUNDA KALIRSINIZ..” şeklinde eleştiriler dile getirdi.
Sayın ALİ BABACAN konuşması sırasında MHP İÇİN HİÇ UTANMIYOR MU,diye de sordu,konuşmasının bir bölümünde de ANAYASA MAHKEMESİ kararlarına değinen Sayın ALİ BABACAN böyle hukuk olmaz,böyle Devlet olmaz,şeklinde çok sert ifadeler kullandı..
DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın ALİ BABACAN çok sert bir konuşma yaptı.

KARABÜK’ÜN HEMEN HER YERİNDE “SATILIK İŞYERİ,KİRALIK KONUT,KİRALIK İŞYERİ,DEVREN İŞYERİ..”YOLUNDA ASILMIŞ İLANLAR VE DURUM
Karabük’ü şöyle bir dolaşın, hemen her yerinde SATILIK/KİRALIK KONUT ve İŞLERİ ilanlarını görürsünüz,özellikle son dönem de bu o kadar çoğaldı ki,adeta,gözünüze diken gibi batıyor.
KARABÜK’ÜN TABELASINDA NÜFUSU 120 BİN OLARAK DURUYOR.
Sizce KARABÜK BÜYÜYOR MU/KÜÇÜLÜYOR MU..?
Örneğin KARABÜK’TE SPOR ANLAMINDA NE VAR..?
Örneğin KARABÜK’TE SANAT ANLAMINDA NE VAR..?
Karabük TİCARİ ANLAMDA DA adeta,geri gidiyor ve özellikle de şu menhus pandemi sürecinde geriye gidiş çok daha süratlendi,gidin 100. YIL MAHALLESİNE bir bakın,koyu renkli ÜNİVERSİTE Öğrencilerinin dışında bir şey göremiyorsunuz.
KARABÜK’ÜN TABELA NÜFUSU 120 BİNE ÇAKILDI KALDI..!!
Ne azalıyor,ne çoğalıyor..
Kent olarak da sizce KARABÜK BAKIMLI,ESTETİK DEĞERİ olan bir Kent mi,yoksa çok önemsediğimiz CHP’Lİ bir Kardeşin dediği gibi “GENEL ve YEREL YÖNETİM EL/ELE-BÜYÜKÇE BİR KÖY OLACAK KARABÜK HEDEFİNE..” sözlerine hak mı vereceğiz..?
Ne dersiniz..?

İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN GELİŞMESİ,KARDEMİR’İN ÇEKTİĞİ YER SIKINTISI VE KARDÖKMAK/KARÇELSAN KONUSU
Geçtiğimiz süreçler de birkaç kez daha yazdık,hatırlayanlar vardır belki,biliyorsunuz İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için Kamulaştırma bedeli çıkmıyor.
İLGİLİ BAKANLIK İSTİMLAK yani KAMULAŞTIRMA PARASI VERMİYOR..
Bakanlığın “YATIRIMCI BULUN,O YATIRIMCIYA YER SATIN,SATTIĞINIZ O YERİN PARASI İLE KAMULAŞTIRMALAR YAPIN..” gibi bir öneri getirdiği ileri sürülüyor.İlgili Bakanlığın bu yönde telkin ve tavsiyelerinden söz ediliyor.
O ZAMAN,DENİLİYOR veya DİYORUZ Kİ..
KARDEMİR bugün ki hali ile YER SIKINTISI ÇEKİYOR..
O zaman KARDEMİR içinde bulunan KARDÖKMAK ve KARÇELSAN,İsmetpaşa ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN çok geniş yerler alarak süreç içerisinde o yerlere taşınsın..
KARDEMİR YENİ ALANLAR KAZANIR,o İki Başarılı Şirket daha geniş,daha özgür bir çalışma ortamı kazanır,bu önerilere karşı çıkanlar da oluyor elbet,özellikle KARDÖKMAK Şirketi’nin döküm teknolojisi için,bu durum elverişsiz gibi gösteriliyor..
NE DERSİNİZ BU İŞ YARARLI OLMAZ MI..?
Sizde bir düşünün isterseniz..?

CHP KARABÜK İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR “ ESNAFLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM CHP’DE VE 10 BİN EL İLANI İLE PANKARTLAR İLE..”
Dün CHP Karabük İl Başkanı ile bir telefon görüşmemiz oldu,şu an itibarı ile ÇOK BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDE olduğu bilinen ESNAF KESİM için CHP Genel Merkezi 17 maddelik bir çözüm paketi gündeme getirmiş.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR,10 bin el ilanı ile O ÇÖZÜM PAKETİNDE YER ALAN MADDELERİ,esnafların işyerlerine ulaştıracaklarını söylüyor,böylece ESNAFLARIN CHP’NİN ÖNERDİĞİ ÇÖZÜMLERİ öğrenmesine çalışacaklarmış.
HER İŞYERİNE GİRECEKLER ANLAŞILAN..
Ayrıca FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde ki CHP İl Binası ile İNÖNÜ CADDESİ üzerinde ki CHP MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ’NE DE devasa pankartlar asarak Karabük yaşayanlarının CHP’NİN ESNAFLAR İÇİN ÖNERDİĞİ 17 Maddenin öğrenmesini sağlamaya çalışacaklarmış..
CHP Son süreçte vites büyüttü gibi bir görünüm var.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR,bu çalışmalarla ESNAF KESİMİNE Partisinin mesajlarını vermeye-ulaştırmaya gayret edeceklerini söylüyor,kim bilir daha sonra da KIRSAL KESİME yönelik CHP önerileri,ÇALIŞANLARA yönelik CHP önerileri geniş kitlelere duyurulma gayreti başlayabilir.
CHP Karabük Örgütlerinde bir kıpırdanma,bir silkiniş mi var nedir..

18 kişi görüş bildirdi

  1. Dim Çayı Serin akar

    Ahmet Bey, bu I.T. ve A.Ş. co production raporun fazla abartıldığını düşünüyorum. Bunların ikisini de tüm şirket tanıdı, tanıyor. Bir tanesi 7 yıl yedi içti gezdi. Cemaat abilerinin zoruyla biyerlere gelen ve kalan bir tip. Parası patron cebinden çıkan bir şirkette 6 aydan fazla çalışamaz. Anca böyle sahipsiz şirketlerde geçinir, bosluktanda oturur birilerine yaranacam diye hoşuna gitmeyen, kendine engel gördüğü ne kadar adam varsa iftira atmaktan çekinmez. Öburunude dim çayındaki rafting başarılarından tüm Türkiye tanıyor zaten.

  2. Ahmet Aycan Geri Gelsin

    Ahmet Aycan Geri Gelmeli

  3. Şenol

    Ahmet bey etme bulma dünyası işte… sen Kardemir olarak bunca insanın hakkını yersen buna vesile olanlara da Allah bir yerden belayı gönderir

  4. Realist

    Bence İbrahim Tozlu ve getirdikleri ekipler sorgulanmalı. Mesela kim mi?
    1.İbrahim Tozlu ve ekibinin getirdiği Erdemirden atılma ve kardemirde 5 yıla yakın Kalite müdürü olarak görev yapan Adnan Oktar kitaplarını Karabükte dağıtan raklam eden Adnan Oktarla ilgili destek röportajı yapıp kızı kediciklerde olan bir baba olan müdür O. Y tartışılmalı.
    2.İbrahim tozlu tarafından getirilen ve Kardemirde hala görev yapan sarhoş müdür tartışılmalı.
    4.Kardemirin yönetim kurulu hakkında rapor tutan İbrahim tozlu un hala Kardemire girişi ve genel müdür makamında ağırlanması tartışılmalı.
    5.Kardemir Yönetim Kurulu hakkında rapor hazırlanıp yönetimden sadece birinin yargıya gidilmesi tartışılmalı.
    6.bu tartışmaları lütfen yorumlarda yayınlayın Ahmet abi.

  5. Yüksel

    Ahmet bey Kardemir e kendi işçisi mühendisi güvenmez hale gelmiş devletin kurumu SPK Kardemir e itimat eder mi

  6. ali tel

    Sayın Gölbek; Anıt meydanından ne istiyorsunuz. Karabük’te başka yer yokta Karabük için hem sembol olmuş, hem de yeşil bir alan olan anıt meydanının betonlaşmasına Karabük kamuoyu karşıdır eminim. Sonra şuan da Valilik olarak kullanılan binadan şikayetçi olan olduğunu sanmıyorum. Valilik binasını oraya yaptırıp merkez ne hareketi kazanacak, olduğu kadar hareketli zaten. Aksine farklı mahallerin gelişmesine katkıda bulunacak faaliyetler yapmak lazım. O bina yapılalı galiba 15 yıl oldu ,emin değilim.ve yapılırken altından su çıktığı görülmemiş mi? Madem su çıkıyordu neden belediye binası olarak yapılınca teslim alındı, hadi alındı, sonrasında üniversiteye verildi tıp fakültesi olsun diye. Niye üniversite sorunlu binayı aldı ve içine dünya kadar masraf yaptı, sonra neden ben bu binayı kullanmayacağım deyip belediyeye geri verdi ve neden valilik bu sorunlu olduğu iddia edilen binayı aldı ve bir sürü masrafta onlar yaptı. Üç ayrı kurum, üç ayrı parasal işlemler. Siz bunları sorgulayın. Ben vatandaş olarak Valilik binasının bulunduğu yerden memnunum, benim fikrimin bir önemi yok mu? O mahallenin, bölgenin de gelişmeye ihtiyacı var, bu da kamu binalarının ortalarda bulunması ile olur.

  7. enerji

    realist rumuzuyla yazan arkadaşım;özellikle O.Y. ile ilgili yazdıkların konusunda google dan ufak bir araştırma yaptım ve hayretler içinde yazdıklarının doğru olduğunu gördüm.Yav arkadaş kardemir bu tür adamları araştırıp soruşturmadan nasıl üst düzey görevlere getirir anlaşılır gibi değil, kaldı ki ne düzgün,iş ahlakı yüksek yöneticiler o dönem bu tür adamlara yer açmak için görevden alındı. Bu yanlış tercihler kardemiri bugünlere getirdi yazık….

  8. Kara- Bük

    Karabük’te yapılan işler olsun yapılacak işler olsun adında ki karamsarlık etki yapabilir mi ? 🙂 Şehir adını değiştirmek bu karamsarlığı olumsuzlukları giderebilir mi? halka bir oylama yaparak sormak lazım..
    Yoksa Binalar yapıp boş durmaya, yapılacak bir iş 10 yıl konuşmaya, yapılsın diye yapmaya, sonra binaları yıkmaya, karalık her yere sirayet etmeye devam edecek gibi… O zaman idaresi, şehir estetiği de değişir belki…

  9. KARABUK

    AHMET ABİ ÇOK DOĞRU BİR SORU SORMUŞSUN CEVABIDA KENT OLARAK TABİKİ BİZCE BAKIMSIZ, ESTETİK DEĞERİ OLMAYAN,ÇARPIK ÇURPUK YAPILAŞMA NEDENİYLE ÇOK KÖTÜ BİR GÖRÜNÜM ARZEDEN BÜYÜKÇE BİR KÖY GÖRÜNTÜSÜ MEVCUT.BUNUN SORUMLULARIDA BU KENTİ YÖNETENLERDİR. ÖZELLİKLEDE ÜÇ DÖNEMDİR SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANIDIR.EVET KARABÜKTE SOSYAL,SPORTİF,SANATSAL ALANDA YAPRAK KIMILDAMAMAKTADIR.HERŞEY GÖSTERİŞ ADI ALTINDA HALKIN İÇİNDE OLMADIĞI GÜNÜ KURTARMAK İÇİN YAPILAN BİR TAKIM ÇALIŞMALARVARDIR.ANCAK YETERLİ DEĞİLDİR.SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÖNÜNE GELENLE KAVGA ETMEKTEDİR.KARABÜKLÜLER ÜÇÜNCÜ DEFA SEÇTİKLERİNE BİN PİŞMAN OLACAKLAR DEMİŞTİM YANILMAMIŞIM,SEÇİMLERDEN BU YANA İKİ SENE GEÇTİ HALA LAFLA PEYNİR GEMİSİNİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYOR ORTADA SOMUT BİR PROJE,ESER YOK VARSA YOKSA ASANSÖR DEMİR KÖPRÜ,SAYIN BAŞKAN HALA YANLIŞTA ISRAR EDİYOR KENT MEYDANININ YANINA ESKİ VALİLİK BİNASININ OLDUĞU YERE ÇELİK CAMİ YAPACAM DİYE TUTTURMUŞ YAZIKTIR,ORAYA CAMİİ YAPILIRSA ZATEN CEMAAT OLMAYAN CAMİLERE YENİSİ EKLENİR ÇÜNKÜ ORADA YAPILAŞMA YOK KİMSE GİTMEZ ORAYA,BUNU DÜŞÜNEREK YAPILMASI LAZIM,BİRDE BENİM Bİ ÖNERİM VALİLİK BİNASINI KENT MEYDANININ OLDUĞU YERE YAPILMASI BENCE ÇOK DOĞRU BİR KARAR OLUR.MEYDANDA CANLANIR HAREKETLİLİK GELİR.KARABÜK ÇOK GÜZEL BİR VALİLİK BİNASI ÇEVRESİ İLE ESKİ HAREKETLİ GÜNLERİNE DÖNER.YOK EĞER BUNLAR YAPILMAZSA,BİZLER BURADAN DAHA ÇOK YAZAR ELEŞTİRİRİZ.KARABÜKLÜLER DE DOĞRU KİŞİLERİ SEÇİNCEYE KADAR ÇOOK BEKLERLER.

  10. Ahmet Aycan diye yazılır adam diye okunur

    Kardemir için en hayırlısı AHMET AYCAN gibi bu fabrikaya hayatını adamış bir insanın en kısa zamanda geri gelmesidir. Sektörde onun kadar isletme tecrübesi olan ve aidiyeti yüksek bir kişi yoktur. İşletme içerisindeki kaos ortamının bitip şirketin huzura kavuşması için bu şarttır.

  11. karabüklü

    stat yenişehirin göbeğinde, bütün okullar orada … bölgenin enbüyük hastanesi eğitim araştırma hastanesi orada, huzurevi o bölgede,kardemir kuşuçusu 500metre mesafede … şehri büyütmek rahatlatmak yerine iyice sıkıştırıp iyice nefes alınmaz, yaşanmaz hale getirmek ve saygıdeğer şirinevler halkını nasılki hastaneye maça okula pazara işe giderken yormadığımız gibi, valiliğe giderkende yormamak adına!! valilik binası anıta dikilmelidir… hatta hastaneyle stat arasında bir boşluk bulup oraya sıkıştırmak lazım…

  12. KARABÜKLÜ 78

    VALİLİK BİNASINDA ÇALIŞANLAR GÜN (GÜNEŞ) YÜZÜ GÖRMÜYOR DİYORSUNUZDA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ÇALIŞAN GENEL İDARE HİZMETİ GÖREVİ YAPAN MEMURLAR GÜN YÜZÜ MÜ GÖRÜYORLAR. YILLARDAN BERİ İDARİ HİZMETLER SINIFINDA GÖREV YAPAN MEMUR ARKADAŞLARIN RUHEN SİNİRLERİ BOZUK ŞEKİLDE MECBUREN ÇALIİŞTIRIYORLAR.

  13. Beyaz Adam

    Ahmet Aycanın şahsında bu fabrikanın en zor zamanlarında sorumluluk almış aidiyeti olan öz evlatlarını yıllarca dışardan gelen iş bilmez embesillere ezdir, adamlar gelsin yesin için yatsın bu adamlara zulmetsin, iftira atsın, şirket menfaati kollarken haramilerin menfaatine takoz koydular diye gönderilsin, sonrada dışardan gelen yamyamlar batırdı gel temizle. Gram aklı varsa gelmez, ne o ne de diğerleri. Bu fabrikada bu saatten sonra hicbir Karabük çocuğu insiyatif almaz. Zaten yaşadığımız sıkıntıda bundan.

  14. Siyah adam

    AHMET AYCAN herzaman insiyatif alır çünkü karakteti sağlam adamın. Kardemire fazla geldi şimdi Samsun faydalanıyor orda rekorlar kırıyorlar.Ayrıca İbrahim Tozlunun çok samimi olduğu müdür Osman yazaroğlu ileri derecede Adnan Oktar bağımlısı.Osman ile İbrahim yıllarca beraber şehirdışlarına yurtdışına gittiler İbrahim tozlu nasıl anlayamadı bu adamı.Acaba anladıda…..

  15. sağlıkçı

    KARABÜKLÜ 78
    rumuzlu arkadaş, sadece hastanede siz mi gün yüzü görmüyorsunuz.hastanenin yüzde 90 ı bu şekilde.yine valilik binası iyi.hepsinin çalışma odası dışarı bakıyor.

  16. Formen

    O adamlar bu şirketin hafızasıydı. Onları göndererek hafızayı sildiler. Ahmet bey vedasinda şirketin tarihini ve son 10 yılını çok güzel anlatti. Dedikleri çıktı birbir.

  17. Satiş

    Reyhan Hanımın genel müdürlük kabul etmemesinin altındada çufal kılıklı bindirilmiş kıta tiplere olan guvensizliginin yattığı konusuluyo fabrikada. Onların yüzünden başarısız gözükmek yerine en güzeli yaptı, helal olsun ona.

  18. Bizim Karabük

    SÜPER LİGDE Erzurum Belediyespor, TFF 2 LİGDE, serik Belediyespor, Karacabey Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, Kırşehir Belediyespor, Sivas Belediyespor, TFF 3. LİGDE, Fatsa Belediyespor, Arnavutköy Belediyespor, Belediye Derincespor, Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Edirne Belediyespor, Nevşehir Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Darıca Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Karaman Belediyespor, Aksaray Belediyespor, 1954 Kelkit Belediyespor, Bergama Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor, Karaköprü Belediyespor.. Bunlar belediyeleri spora destek verip profesyonel liglerde oynayan futbol takımları. Maalesef geçenki belediye meclis toplantısında Türkiye de borçsuz neredeyse tek şehir diye anlatılan Cumhuriyet Kenti Karabük, Marzinç adlı şirketden Kardemir Karabükspor a para aldım deyip tek kuruşunu kulübe aktarmayan bir KARABÜK Belediyesi. Yorum sizlerin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.