Her Telden (20.Haziran.2016)

Her Telden (20.Haziran.2016)

Yayın: 20.06.2016 08:41
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ HAFTA,SAYIN NAZIM ÇAPRAZ’IN,SAFRANBOLU ERGÜLLÜ BABA TÜRBESİNDE İFTARI VARDI VE ÇOK VERİMLİ SOHBETLER..
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü,Karabük’ün önde gelen İş ve Cemiyet Adamlarından Sayın NAZIM ÇAPRAZ’IN iftar yemeği vardı ve çoğu katılımcı eşleri ile birlikte gelmişlerdi iftara.
SAFRANBOLU ERGÜLLÜ BABA TÜRBESİNDE verildi iftar.
Çok kalabalık katılım oldu.
İftarlar,insanların bir araya gelmelerine ve sohbet etmelerine de vesile oluyor,Sayın NAZIM ÇAPRAZ’IN iftarı da aynı gelişmelere sahne oldu,çok verimli sohbetler yapıldı..
Örneğin HAZI NAZIM ÇAPRAZ gündeme FİLYOS LİMANI olayını getirdi ve “BU LİMANI YAPTIRACAK TEK İRADE CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’INDIR..” şeklinde bir değerlendirme yaptı.
Sayın NAZIM ÇAPRAZ bu konuya çok geniş bir perspektiften bakıyor “ZONGULDAK-KARABÜK-BARTIN-DÜZCE-BOLU-KASTAMONU BU KONU İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİDİR..” diyor..
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A mutlaka ulaşılmak,FİLYOS LİMANI’NIN kendilerine anlatarak,bu konu için gerekli talimatları verdirmek zorundayız,anlamında ifadeler kullanıyor.
HACI NAZIM ÇAPRAZ BAZI GİRİŞİMLERDE BULUNMUŞ GİBİ.
En azından KARABÜK’Ü hareketlendirmek için temaslar yapmış.

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ “FİLYOS LİMANI YATIRIMININ,BU YÖRE İÇİN ANLAMI/ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK VE İZLEYECEĞİZ..” DİYOR..
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ,FİLYOS LİMANI olayının bu Yöre açısından ÇOK ÖNEMLİ olduğuna vurgu yapıyor ve bu yatırımın her aşamasında izlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor,ve
“BÖYLESİ HAYATİ BİR YATIRIMI ELBET YAKINDAN İZLEYECEĞİZ..” diyor.
FİLYOS LİMANI Karabük açısından elbet çok önemli.
Ancak,Karabük açısından öneminin yanı sıra ORTA ANADOLU İlleri açısından da çok önemli,Sayın NAZIM ÇAPRAZ’IN dediği gibi KARABÜK-ZONGULDAK-BARTIN-DÜZCE-BOLU-KASTAMONU başta olmak üzere ANKARA-KONYA-YOZGAT-ÇANKIRI sayın/sayabildiğiniz kadar..
BU İLLER İÇİNDE ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ..
FİLYOS LİMANI aynı zamanda ORTA AVRUPA ÜLKELERİ içinde çok/çok önemli,zira TUNA NEHRİ-REN NEHRİ-SEN NEHRİ ile buralara SU YOLU KULLANILARAK MAL YOLLAMAK,oralardan MAL ALIP FİLYOS LİMANI’NDA depolamak mümkün.
CEBELİTARIK BOĞAZINI GEÇMEYE GEREK KALMIYOR..
Diyelim ki UZAK DOĞA Ülkelerinden ORTA AVRUPA Ülkelerine MAL GELECEK ve CEBELİTARIK BOĞAZINA gerek kalmadan FİLYOS LİMANI’NA oradan KÜÇÜK GEMİLERLE ORTA AVRUPA Ülkelerine sevkiyat mümkün..
PEKİ YAPILMAZSA NE OLUR..?
KARABÜK ve CİVARINDA SANAYİ BİTER,O OLUR..!!
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ BU YATIRIMA ÇOK ÖNEM VERİYOR..

FİLYOS LİMANI İÇİN CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN RANDEVU İÇİN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’E RİCA OLAYI
KARDEMİR Yönetimi,çok uzun bir süre önce (belki bir yılı aştı..) Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN randevu alınması için AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN ricada bulunmuştu.
“SİZİN DELALETİNİZ VE YARDIMINIZLA,CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN BİR RANDEVU VERMESİNİ TELAP EDİYORUZ.BİZE NE OLUR YARDIMCI OLUN..” anlamında bir ricacılık olayı gerçekleşmişti.
ÇOK UZUN SÜRE ÖNCE BÖYLE BİR GELİŞME YAŞANMIŞTI..
Daha sonra,araya 1 KASIM GENEL SEÇİMLERİ girdi ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN moralini bozan,hak etmediği bir dizi gelişmeler oldu,şeklinde haberler çıktı/yayıldı,öyle olunca da RANDEVU TALEBİNDEN bir ses çıkmadı.
Geçen hafta sonu Sayın NAZIM ÇAPRAZ çok önemli bir tespitini söyledi ve “FİLYOS LİMANI’NIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN GEÇERLİ OLACAK TEK İRADE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’INDIR.KENDİSİNE MUTLAKA ULAŞMAK GEREK..” anlamında ifadeler kullandı.
Sayın ÇAPRAZ’IN söylediği kesinlikle doğru..
Ancak,NASIL ULAŞILACAK,o nokta pek berrak değil..!!
CUMHURBAŞKANI’NA NASIL ULAŞILACAK,sıkıntı bu nokta da..

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ ; “BİLİM SANAT MERKEZİ İHALESİNDE 1 MİLYON LİRALIK BİR YANLIŞLIK YAPILMIŞ.İPTAL EDİLDİ..”
Geçtiğimiz hafta bir iftar programında karşılaştığımız İL ÖZEL İDARE Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN’A “BİLİM/SANAT MERKEZİ İHALESİ NEYİN/NESİDİR..” diye sorduk.
Zira ;YEREL BASINA BAZI KONULAR YANSIMIŞTI.
O KONULARI SORDUK,
Sayın MEHMET UZUN,ihale dosyalarının hazırlanması esnasında BAZI HESAPLAMALARIN UYDUDAN gelen sinyallerle veya o sinyallere dayalı hesaplamalardan yararlanıldığını söyledi.
Sinyallerde bir karışıklık olunca,İHALE DOSYASINDA DA 1 MİLYON LİRALIK BİR FAZLALIK,BİR YANLIŞLIK meydana gelmiş,bu fark ederek duruma müdahale etmişler.
“OLAY HUKUKA İNTİKAL EDEN SÜREÇLER GEÇİRDİ VE SONUÇTA HUKUK BİZİM YENİDEN İHALE YAPMAMIZA İZİN VERDİ.BİZDE İHALE YAPACAĞIZ..” yolunda açıklamalarda bulundu..
“TÜYÜ BİTMEDİK YETİM HAKKINA SAHİP ÇIKTIK..” dedi.
“OLAYIN ÖZÜ,OLAYIN ŞEKLİ/ŞEMALİ BUDUR..” DEDİ.

TAŞERON İŞÇİLERİ,GELECEKLERİ İÇİN VERİLECEK KARARI MERAKLA,HEYACANLA VE UMUTLA BEKLİYORLAR,ANCAK,İLERLEME YOK..
Birçok RESMİ KURUMDA çalışan TAŞERON İŞÇİSİ var ve bunlara verilen KADROLARA GEÇİRİLME sözleri şu ana kadar tutulmadı,bu insanlar umutla,merakla,heyecanla bekliyorlar.
“BİZİ KADROLARA ALIRLAR MI..?” diyorlar..
Hükümet bir karar verir gibi oluyor,daha sonra,bu karardan vazgeçilerek başka bir yönelime geçtiğini açıklıyor ve sayıları yüzbinleri bulan TAŞERON İŞÇİLERİ DE bir umutlanıyorlar,bir karamsarlığa düşüyorlar.
Bilindiği gibi her şey 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMLERİ öncesinde başladı,TAŞERON İŞÇİLERİNE kadrolara geçirilme sözleri O GENEL SEÇİM öncesinde Siyasal Partiler tarafından verildi.
Sonra 1 KASIM GENEL SEÇİMLERİ girdi devreye..
O Genel Seçimlerde de TAŞERON İŞÇİLERİ yine gündemdeydi,ayrıca gerek 7 Haziran,gerekse 1 Kasım Genel Seçimlerinde ASGARİ ÜCRETLER DE adeta ihaleye çıkartılmıştı.
Sonuçta ASGARİ ÜCRETLER 1300 liraya çıkartıldı.
Ancak TAŞERON İŞÇİLERİ için henüz bir ilerleme yok..
BİR HASTANE DE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİSİ HATIRLATTI.
“ABİ HABERİN VAR MI,BİZİM SONUMUZ NE OLACAK..?” diye sordu.

“MÜTEAHHİT İŞÇİSİNİN OĞLU..” RUMUZU İLE YORUM YAZAN BİR KARDEŞİMİZ,MÜBARET GÜNDE BİZİ CİDDEN DUYGULANDIRDI..
Sürekli yazıyoruz,Gazetemiz İnternet Sitesi’ne Yorum gönderenler var ve bunların birçoğu çok içerikli,bizde gerçekten çok yararlanıyoruz bu Yorumlardan.
GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ BİR YORUM GELDİ..
“MÜTEAHHİT İŞÇİSİNİN OĞLU..” rumuzu ile yazılmış.
Ramazan ayının o dingin havası ile orucun ruh hali birleşince insan daha duygusal oluyor her halde “MÜTEAHHİT İŞÇİSİNİN OĞLU..” rumuzu ile gönderilen yorum bizi duygulandırdı doğrusu.
O YORUMUN BİR YÖNÜ ÇOK DİKKATİMİZİ ÇEKTİ..
Yorumu gönderen “BEN LİSE ÖĞRENCİSİYİM..” dediğine göre buna inanmamız gerekli ve “BABAM KARDEMİR’DE MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞIYOR,ONLARI KADROLARA ALACAKLARMIŞ,BENİM BABAM 40 YAŞINA GELDİ.AMA MÜTEAHHİT YANINDA BU YAŞA GELDİ..” diyor.
Sonra da “KARDEMİR MÜTEAHHİT İŞÇİLERİNİ KADROYA GEÇİRİRKEN,BABAMIN 40 YAŞ OLAYI ALEYHİNE TECELLİ EDER Mİ..” gibi bir kuşkusunu dile getirerek “AMA BABAM BU YAŞA KARDEMİR’DE MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞARAK GELDİ..” diyor.
Yani böyle yapmayın feryadında bulunuyor..
ÇOK AMA ÇOK DUYGULANDIK GERÇEKTEN..

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ,SANAYİCİ BİR KARDEŞİMİZ “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YER ALAN BİR FİRMA SAVUNMA SANAYİNE..”
Çok önemsediğimiz sanayi bir Kardeşimiz,geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan bizi arayarak “SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE BİR DİZİ TEMAS YAPILDIĞINI SİZİN KÖŞENİZDEN ÖĞRENİYORUM..” demişti.
O Kardeşimiz,bir dostunun Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nden “BİR TESİS ALDIĞINI..” anlatarak “TAPU İŞLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR..” demişti.
Sonra en vurucu bilgiyi verdi O Kardeşimiz.
“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN YER ALAN O FİRMA,SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE ÇALIŞIYOR.BİLDİĞİM KADARI İLE KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK,PALASKA FALAN İMAL EDİYOR…” bilgilerini vermişti.
O Firmanın KARDEMİR KANGAL HADDANESİ ÜRÜNLERİNİ işleyecek ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ihtiyaçlarını giderecek dallara yönlendirilebileceğini anlatmıştı..
BUNLAR OLABİLECEK KONULAR ELBET..
MÜSİAD BU KONULARI KOVALIYOR DİYE BİLİYORUZ..
İnşaallah iyi sonuçlar alınır..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ VE EK BİNA YAPIMI İLE “200-250 YATAK İLAVESİ..” KARABÜKSPOR,İMAM-HATİP..
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi için EK BİNA YAPILACAK ve böylece 200-250 yatak daha ilave edilerek,SAĞLIK sektöründe bir rahatlama yakalanmaya çalışılacak.
ANCAK,SORUN ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK.
Öncelikle İMAM-HATİP LİSESİ’NİN arazisi alınacak,bunun için yeni bir İMAM-HATİP OKULU yapılması gerekiyor,ÇAMLIK Mevkii’nde KARDEMİR BÖYLE BİR YERİ tahsis ediyor.
TAHSİS YETMİYOR,KARDEMİR OKULU YAPTIRMA SÖZÜ VERDİ.
Şu an itibarı ile KARDEMİR EKONOMİK sıkıntıları aşamadı,o nedenle PROTOKOLA BAĞLANAN OKUL YAPIMI GECİKEBİLİR,ayrıca İMAR DURUMUNDA belirli sorunlar olduğu biliniyor,henüz bunlarda aşılamadı..
PEKİ,KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN DURUMU NE OLACAK..?
EK BİNA için düşünülen arazinin bir bölümü KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN İDARİ ve İDMAN SAHALARINI içeriyor,KARABÜKSPOR ne yapacak,nereye gidecek,TESİS YAPIMI öyle kolay bir iş değil elbet.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’A YER BULUNAMADI HERHALDE..
Bu sorunların üzerinde MUTLAKA duruluyordur..!!
HERŞEY TRANSFER DEĞİL Kİ,KULÜP YÖNETİMLERİNDE..!!

BİNLERCE EMEKLİ BİRAZ DAHA DİŞİNİ SIKSIN,KENDİLERİNE VAAD EDİLEN “UCUZ KONUTLAR VEYA NORMAL KONUTLAR..” YAPILACAK
Karabük’te ONBİNLERCE EMEKLİ VAR ve bunların 8 bini UCUZ KONUT EDİNMEK ÜZERE bankalara istedikleri parayı yatırdılar,KURA ÇEKİMİNDE çıkmadığı için,çıkmayanlar paralarını geri aldılar..
KONUTLARIN YAPIMI BAŞLANILACAK DENİLMİŞTİ..
Şu ana kadar başlamadı,elbet ki KEYFİM ÖYLE İSTEDİ KONUTLARIN YAPIMINA BAŞLAMIYORUM denilmez ve başlamama gerekçesi vardır,galiba BİR CAMİ YERİNDE sıkıntılar çıkmış.
EMEKLİLER “VARSA DİŞLERİNİ SIKSINLAR..” KONUTLAR YAKINDA başlayacaktır ve verilen sözler çerçevesi için yapılacaktır,bunlar ucuz konutlar için geçerli sözler..
Bir de GEREKİRSE BİNLERCE KONUT YAPILIR sözü var..
O SÖZDE MUTLAKA YERİNE GETİRİLİR,HELE SABREDİLSİN BİRAZ..

8 kişi görüş bildirdi

  1. Orada kalmalı

    18 haziran günü çıkan olay orada kalmalı.Haberinizde çok güzel bir noktayı yakalamışsınız olay YANLIŞ ANLAMAKTAN çıktı denilmiş hakkaten öyle oldu.İki tarafından muhatap aldığı zihniyet aynı amma bir yanlış anlama olay çıkardı.Şimdi iki taraf ortak hedefine yürüsün çıkan olay orada kalsın hatta mümkünse kucaklaşma saglansın.Bu Karabüke karşı bir vefadır,ortak mücadele edilecek isimlerle etsinler o başka

  2. vaaaay

    nazım amca siyaseti çok iyi bilir ama Mehmet ali beyi geçib sayın cumhurbaşkanımıza ulaşması hoş olurmu. yoksa Mehmet ali beyi yalnızlaştırmayamı çalışıyorlar eğer düşündüğüm gibiyse çok ufak hesab yapiyorlar

  3. imam

    imam hatib okullarımızı ufak ufak yerlere yapılacağına örnek olarak öğlebeli sanayisi yanına öğrencilerin okulla ilgili ve sosyal olarak bütün imkanları sunacak bir imam hatip kompleksi yapılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

  4. Gönderen

    Cumhurbaşkanımızın Filyos limanına dikkatini çekebilmek için muhtarlar devreye girse hiç fena olmaz. Karabük, Zonguldak ve Bartın muhtarları toplu olarak ulusal basında dikkatlari Filyos’a çekecek bir etkinlik gerçekleştirebilirlar…

    Karabük’ten cunhurbaşkanlığındaki toplantılara bölgeden muhtarların katılımı olursa, orada cumhurbaşkanımıza konu iletilebilenir.

    Muhtarların sorunlarını cumhurbaşkanlığına iletebilecekleri muhtarlar bilgi formu uygulaması ile bölge muhtarları, ihalesi yapılmış Filyos limanının durumunu cumhurbaşkanlığından sorabilir.

    Filyos konusundaki yoğun muhtar talebi muhakkak ki cumhurbaşkanımızın dikkatini çekecektir…

  5. lafı dogru anlamak

    vaaay diye yazan kişi lafı doğru anla.Kimse Mehmet ali beyi geçmek Cumhurbaşkanına ulaşmak filan istemiyo.Cumhurbaşkanına ulaşmak gerektiği söyleniyor.Cumhurbaşkanına ulaşılması gerektiyini söylüyor insanlar.Ne kadar bozguncu bir anlayışın var be bilader.Mehmet Ali Beye toz kondurmaz Nazım abi sende bilmem nerden bahsediyosun yani

  6. Gönderen

    Kardemir kontinü haddehanedeki bakımını bitirdiğini ve üretime başladığını duyurmuş…

    Duyuruda bakımın planlı olduğu belirtilmiş. Muhakkak yöneticileri daha iyi bilir ama, planlama yapılırken mevsim ve piyasa koşullarının gözetilmesi gerekmez mi?

    Mesala evinin çatısını aktaracak bir kişi, çok aciliyeti yoksa bu işi kurak yaz mevsimine gelmesi için planlama yapar…
    Geçtiğimiz sene çelik fiyatları düşüş eğilimine girmişti. Sene sonunda bu durum rahatsız edici biçimde görüldü. Bakım onarım geçen sene son öeyrek içersinde (mesala aralık ayı) yada, bu senenin başlarında yapılmış olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

    Tam piyasa açılmış, fiyatlar pik yaomış durumdayken bakına gitmein ne manası vardı? Tam yüksek fiyatlardan nihai ürün satşı yapılabilecekken olacak iş miydi bu?

    Hadi stoklar çok kabarık olsaydı da piyasanın talepleri karşılanabilmiş olsaydı neyse. Ama bu köşeden de öğrendiğimize göre çelik piyasasına mal verilememiş. Parasını ödedikleri malı alamayan müşterilerin serzenişleri bu köşede dile getirildi. Zorunlu bakım olsa tamam da duyuruda planlı bakım denilmiş…

  7. kalmaz

    orada kalmalı diyen zat benim arkadaşımı çelnk bırakıyor diye .dövmeye kalkacaklar.bunlar yanlarına karmı kalacak o çarşıya çıkamadıkları günler unuttular ama yanlışlık bizlerde oldu bizler unutturduk bundan sonra unutturmayacagız söz veriyoruz artık intikam zamanı.

  8. HAS ADAM

    İPTAL EDİLEN BİLİM SANAT MERKEZİ İHALESİNİN ARKASINDA KİM VAR BİLİYONUZMU? İHALEYİ ALAN FİRMANIN ESKİ ÇALIŞANI ŞİMDİ KÖY HİZMETLERİNDE MÜHENDİS SAYIN ADEM ÇELEBİ VAR BİR ARAŞTIRIN BAKALIM SONUÇ NE ÇIKACAK ÜNAL MÜH. + YILDIRIM YAPI+ADEM ÇELEBİ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’daki uyuşturucu operasyonunda bir kişi gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir kişi yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde temin ettiği ve satışını yaptığı bilgisi üzerine şüpheli bir şahsın ikametine operasyon düzenledi.

Adreste yapılan aramada, bir miktar kubar esrar ile hassas terazi ele geçirildi.

Şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.