Her Telden (20 Kasım 2019)

Her Telden (20 Kasım 2019)

Yayın: 19.11.2019 22:43 |Güncelleme: 20.11.2019 08:55
Paylaş:
A+ A-

“PEKİ,DOSTUM ARTIK YAZMAYIZ,50-60 MİLYON LİRALIK MİLLİ SERVET OLDUĞU YERDE,BOŞ TUTULARAK ÇÜRÜSÜN..” VE SOĞUKSU’DA Kİ BİNA
Siyaset ile ilgili bir Kardeşimiz,bize SOĞUKSU Mahallesi’nde ki TOKİ’YE ait 11 katlı devasa binayı neden sık yazdığımız konusunda şaka ile karışık sitem etti..
BİZDEN BAŞKA YAZAN YOKMUŞ,bir de bunu söyledi..
Biz de kendisine “PEKİ DOSTUM/KARDEŞİM ARTIK YAZMAYIZ.SİZİN/SİZLERİN/ İÇİNE SİNDİKTEN SONRA,BUGÜN YAPMAYA KALKSANIZ 50-60 MİLYON LİRA HARCAMA GEREKTİRECEK O BİNA,BOŞ TUTULARAK OLDUĞU YERDE ÇÜRÜSÜN..” dedik.
SENDEN BAŞKA YAZAN/ÇİZEN DE YOK sözlerine ise “BİZ KENDİMİZDEN SORUMLUYUZ KARDEŞ..” gibi bir cevap verdik ve olayı böyle noktaladık.
ASLINDA,KARABÜK BU FİLMİ DAHA ÖNCESİNDE DE GÖRDÜ,İZLEDİ,YAŞADI..
Yeşil Mahallede ki O BİNA boş kaldı ve Karabük VALİLİĞİ o binaya gidinceye kadar,YENİDEN NE KADAR MASRAF edildi bir düşünün,BU PARA MİLLETİN PARASI kardeşim.
O 11 KATLI BİNA,TAM 2 YILDIR BOŞ DURUYOR..
Örneğin KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL,örneğin KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bu binanın nasıl kullanılacağı hakkında,herhalde bir şeyler düşünüp,belirli girişimler yapıyorlardır..
BOŞ TUTULARAK, ÇÜRÜMEYE/BOZULMAYA TERK EDECEKLER DEĞİL YA..
ÖYLE Mİ/DEĞİL Mİ..?

SEVGİLİ KADİR GÜNGÖR’ÜN BAYİSİNDEN “10 NUMARA ŞANS OYUNU OYNAYAN TALİHLİ 580 BİN LİRA KAZANDI.” İNŞAALLAH KARABÜKLÜDÜR
Eski Gazete İdarehanemizin bulunduğu PTT Caddesi üzerinde Gazete,Tekel,Şans Oyunları Bayisi olan Sevgili KADİR GÜNGÖR’ÜN İşyerinden 10 NUMARA Şans oyunu oynayan bir talihli 580 bin lira ödül kazanmış.
TALİHLİ İNŞAALLAH KARABÜKLÜDÜR..
Para KARABÜK’E GİRMİŞ OLUR..
Sevgili KADİR GÜNGÖR Kardeşimi dün sabah erken saatlerde gördüm,HAYIRLI İŞLER dilerken “ABİ BİZİM BAYİDEN 10 NUMARA ŞANS OYUNU OYNAYAN BİR TALİHLİ 580 BİN LİRA KAZANDI..” dedi.
Baktık kendisi kazanmış gibi seviniyor..
“KADİR KARDEŞ,O TALİHLİ KİMMİŞ BELLİ OLDU MU,SEN ÖĞRENDİN Mİ..” diye sorduk,öğrenememiş hatta bir iki isim hakkında şakalaştık ve bu isimler kazanmış olabilir mi falan gibi gırgır ettik.
“ABİ 10 NUMARAYI HER HAFTA BİRKAÇ TALİHLİ BİLİRDİ.İŞE BAK BU HAFTA TEK KİŞİ BİLDİ VE 580 BİN LİRA PARA KAZANDI..” gibi bilgiler verdi Sevgili KADİR GÜNGÖR Kardeşim.
KAZANAN TALİHLİYE HAYIRLI/UĞURLU OLSUN..
Darısı diğer oynayanların başına..

CHP SAFRANBOLU KÖY VE MAHALLE DELEĞE SEÇİMLERİNİ,İLÇE BAŞKANI SAYIN BAHTİYAR ACAR’IN ÇIKARTTIĞI LİSTELER KAZANMIŞ..
CHP İl Kongresi’ne direkt etki yapacak İlçelerin başında gelen SAFRANBOLU’DA KÖY ve MAHALLE Delege seçimleri yapılmış ve halen İlçe Başkanı olan Sayın BAHTİYAR ACAR’IN çıkarttığı listeler seçimleri kazanmış.
Sayın BAHTİYAR ACAR’IN çıkarttığı KÖY ve MAHALLE Delege seçim listelerine karşılık Sayın HAKKI ÇETİNKAYA’NIN çıkarttığı listeler pek başarılı olamamış.
Şimdi Sayın BAHTİYAR ACAR İlçe Başkanlığı’nı garantilemiş görünüyor.,
Sayın BAHTİYAR ACAR,İl Başkanlığı noktasında,halen ki İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile paralel hareket edecek gibi bir beklenti var ve en azından CHP kulisleri böyle bir beklenti içindeler.
YENİCE İlçesi için KÖY ve MAHALLE Delege seçimleri hemen/hemen EŞİT ÇIKMIŞ ve İlçe Başkan Adaylarının göstereceği performans hayli önemli deniliyor.
Eflani,Eskipazar,Ovacık İlçeleri 5 delege ile İl Kongresi’ne katılacaklar ve böyle olunca da İL KONGRESİ hayli çekişmeli geçebilir gibi bir hava esiyor kulislerde.
İlçe Kongreleri bir bitirilsin hele,durum ortaya çıkacak demektir..

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ “GEÇMİŞ YILLARINI ARIYOR..” VE BURAYI “BAZI KIFAYETSİZ MUHTERİS SİYASETÇİLER BOZDU..” SÖZLERİ..
Çok önemsediğimiz Safranbolulu bazı dostlarımızla görüşüyoruz,konuşuyoruz ve “SİZİNDE YAZDIĞINIZ GİBİ SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ 3 -5 YIL ÖNCE Kİ O PARLAK,O CAZİP GÜNLERİNİ ARIYOR..” şeklinde görüş veriyorlar.
ÇOK CİDDİ YAKINMALAR DİLE GETİRİLİYOR..
Geçmiş yıllarda böyle değildi,UZMAN HEKİM KADROSU tamdı,Hastane Çevre İL ve İLÇELERİN çekim merkezi halinde olmasına karşılık,yoğun hasta başvurularına karşı,aldığı hizmetten, HEMEN HERKES MEMNUNDU..
Şimdi,ne yazık,pek böyle değil.
O Safranbolulu dostlarımıza,kardeşlere “NEDEN BÖYLE OLDU..” diye soruyoruz,özellikle bir Kardeş “KIFAYETSİZ MUHTERİS BİR/İKİ SİYASETÇİ ÖYLE BERBAT ATAMALAR YAPTILAR Kİ,HASTANENİN GERİ GİDİŞİ BAŞLADI VE BUGÜNLERE GELDİK..” dedi.
Bir diğer Kardeş “ABİ SANA ÇOK ENTERESAN BİRŞEY SÖYLEYECEĞİM.KONU İLE PEK BAĞLANTILI GİBİ GELMEYEBİLİR,ANCAK,BİRE/BİR BAĞLANTILI..” diyerek “ BİR DÖNEM KORUMA DERNEĞİ ÖYLE GÜZEL HİZMETLER VERİYORDU Kİ.ELLERİNİ ÇEKTİLER VEYA ÇEKTİRİLDİ,İŞLER SARPA SARDI..” dedi
Herkes bir şeyler söylüyor..
Ancak,ortak söylenen tek şey “HASTANE GEÇMİŞİNİ ARIYOR.O PARLAK GÜNLERİNİ,O ÇEKİM MERKEZİ OLDUĞU GÜNLERİNİ ARIYOR..” şeklinde tecelli ediyor..
SİZ NE DİYORSUNUZ SAFRANBOLULULAR..?

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ “BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ..” SİZLER DE “İNTERNET SİTESİ KURUN,EN AZINDAN CEP HARÇLIĞINIZI KAZANIN
Karabük öylesine hal aldı ki,bir İNTERNET HABER SİTESİ KURAN,aman Allah/aman Allah,bunlara İLGİLİ BİRİMLERDE ne yazık ki PRİM VERİYOR ,adeta,GAYRI RESMİ olarak AKRETİDE edip,EL ÜSTÜNDE tutuyorlar.
BU İŞİ GERÇEK ANLAMDA YAPANLARA,DOĞRUSU,YAZIK OLUYOR..
BU İŞİ GERÇEK ANLAMDA YAPANLARA KARŞI HAKSIZ REKABET..
Şimdi ENDÜSTRİ MESLEK Lisesi BİLGİSAYAR bölümünde öğrenim gören öğrenciler veya diğer okullarda okuyup da BU İŞE azbuçuk merakı olan gençlere bir tavsiyemiz var..
BİR İNTERNET HABER SİTESİ KURUN,CEP HARÇLIĞINIZI ÇIKARTIN..!!
Nasıl olsa,İlgili yerlerin istediği bir ölçü,bir kriter yok,OKUL ÖĞRENCİLERİ bir İNTERNET HABER SİTESİ kurun,EN AZINDAN CEP HARÇLIĞINIZI O KANALDAN ÇIKARTIRSINIZ..!!
Durum ne yazık ki bu hale geldi Karabük’te..
Şimdi KİGMED (Dün yanlışla KİGDEM yazmışız özür dileriz..) kuruldu ve bu işlere çözüm arayışı içinde olacaklar,aslında,KARABÜK BASINI’NA TOPYEKÜN BAKMAK LAZIM YA,neyse KİGMED en azından kendi kategorisinde bir yürüsün,çeki/düzen vermeye gayret etsin bakalım.
KARABÜK,BU ANLAMDA,KESİNLİKLE ARINMALIDIR,KESİNLİKLE..

BİR İŞKOLU “BASIN MENSUPLUĞU KADAR,GAZETECİLİK KADAR AYAKLAR ALTINA ALINMAZ/ALINMAMALI..” ŞU KARABÜK’ÜN HALİNE BAKIN..!!
Bir İşkolu,çok güzide bir meslek KARABÜK’TE YAŞANDIĞI kadar ayaklar altına alınmaz,deforme edilmez,aşağılanma noktasında bu kadar TUKAKA edilmez.
KARABÜK NE YAZIK Kİ BUNU YAŞIYOR..
YAZIKTIR/GÜNAHTIR..
KİGMED kuruldu,KARABÜK’TE BASIN SEKTÖRÜNÜN yumuşak karnı İNTERNET MEDYACILIĞI,Karabük’te YAZILI BASIN ve TELEVİZYON,RADYO Yayıncılığı,belirli bir KURUMSALLIĞI yakalamış durumda.
NEDİR BU İNTERNET MEDYASI OLAYI YAHU..?
Bazılarına “KARDEŞ SENİ ZİYARETE GELMEK VE İŞYERİNDE BİR ÇAYINI İÇMEK İSTİYORUM..” deyin bakalım size İŞYERİ ADRESİ OLARAK nereyi gösterip nerede ağırlayacaklarını söylesinler..
Çalıştıkları işyerlerini mi,yoksa GERÇEK İŞYERLERİNİ Mİ..?
Bu tiplere ne yazık, BÜROKRATLAR,SİYASETÇİLER,CEMİYETÇİLER prim veriyor.
KİGMED Basının bu yumuşak karnını dizayn etmeli mutlaka..

SAYIN NEBİYE GÜNGÖR HANIMEFENDİ,EŞİNDEN KALAN DAİREYİ “TÜRK KIZILAY DERNEĞİ’NE BAĞIŞLAMIŞ VE KIZILAY KARABÜK YÖNETİMİ…
NEBİYE GÜNGÖR isimli 80 yaşında ki bir hanımefendi,eşinden kalan daireyi TÜRK KIZILAY Derneği’ne bağışlamış,ne kadar güzel,ne kadar alkışı hak eden,ne kadar yüce bir hareket.
Sayın NEBİYE GÜNGÖR HANIMEFENDİYİ KUTLUYORUZ.
Bu arada,Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ’İN Başkanlığında oluşturulan TÜRK KIZILAY Derneği Karabük Şubesi’nin çalışmalarını da kutlamak gerek ve Sayın NEBİYE GÜNGÖR Hanımefendiye ulaşmaları,vatandaş ile iç/içeliğini gösteren bir gelişme olarak görülmeli.
Öyle değimli..
Demek TÜRK KIZILAY Derneği Karabük Şubesi çalışmaları hakkında detaylı bilgiler almış Sayın NEBİYE GÜNGÖR,bu çalışmaları beğenmiş ve bu beğenisini Genel Merkez çalışmaları ile de bütünleyerek bu kararı almış.
Biz Sayın NEBİYE GÜNGÖR hanımefendiyi yürekten kutluyoruz.
Olayın tam burasında TÜRK KIZILAY Karabük Şube Başkanı Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ ve Yönetimini de en içten duygularımızla kutluyoruz ve çalışmalarında ki başarılarının devamını diliyoruz.
Ne güzel bir davranış sergiledi Sayın NEBİYE GÜNGÖR..

YENİCE,KISA SÜRE İÇERİSİNDE “ÇOK ÖNEMLİ BİR DOĞA TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK..” BU NA İYİ DİKKAT VE ÖZEN GÖSTERMEK GEREK
YENİCE İlçesi,Sayın MUSTAFA AKAY’IN Belediye Başkanlığı döneminde başlayan TURİZM MERKEZLİ çalışmalarını,Sayın ZEKİ ÇAYLI Döneminde de sürdürüyor ve çok önemli gelişmeler gösteriyor.
Geçtiğimiz 7-17 kasım tarihlerinde düzenlenen YENİCE FOTO-FİLM FESTİVALİ düzenlenmesinin,bu gelişmelere müthiş olumlu katkıları olacaktır ve süreç içinde bunu birlikte göreceğiz.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL bu anlamda YENİCE’NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ gözler önüne seren eserler için “İNSAN BUNLARI GÖRÜNCE MEST OLUYOR..” şeklinde ifadeler kullandı..
Burada,esas unsur,O DOĞAL GÜZELLİKLER elbet,evet sanatçılar da bu DOĞAL GÜZELLİKLERİ gerektiği gibi,yani İNSANI MEST EDECEK kadar güzel yansıtıyorlar/yansıtmışlar..
YENİCE,DOĞA TURİZMİNDE BÜYÜK MESAFELER ALACAK,BU BELLİ.
IHLAMUR TERAS,ŞEKER KANYONU tetikleyici unsurlardı..
Şimdi FOTO-FİLM FESTİVALİ ile iyice sesini duyuruyor YENİCE..

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE KÖY VE MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI VE KULİSLER SAYIN HİDAYET AYGÜN’Ü İŞARET EDİYOR GİBİ
CHP Karabük Merkez İlçe KÖY ve MAHALLE Delege Seçimleri tamamlandı,çoğu yerde İKİ LİSTE çekişmiş ve bu manada Sayın HİDAYET AYGÜN tarafından hazırlanan Listelerin üstünlük sağladığına işaret ediliyor.
Bu arada İKİ LİSTE DE BİRDEN YER ALAN İSİMLER VARMIŞ.
Dün bu isimlerden,İKİ KARDEŞ ile karşılaştık ve “ABİ BENİM OYUM Sayın HİDAYET AYGÜN’E OLACAK..” dedi ve bu anlamda çalışmalar yapacağına işaret etti.
Bu arada,kulislerden fısıldananlara göre,mevcut İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTAN’IN aday olup/olmayacağı yolunda,hayli çelişkili bilgiler sızıyor kulislere.
Bir de İL DELEGELERİ NASIL OLACAK merakı başladı..
O delegeler İL BAŞKANI’NI SEÇECEKLER ve hayli önemli bir beklenti.

6 kişi görüş bildirdi

  1. tuz kokuyor tuz

    kigmed yönetimindekilerin haber sitesine bakınız. genel seçimlerde ve yerel seçimlerde yapmış olduğu haberlere. örneğin yenice mevcut belediye reisine yapılan haberler ve saygısızca fotoğrafını mo0ntajlayip yayınlanmasi.. safranbolu mevcut belediye reisi hakkında yapılan karalama kampanyasi. karabükspor da baskanliga secildikten sonra bu sitelerden birinin o basjan hakkında yazdiklarina bakın kulübü bu hale düşüren eski ithal başkan hakkında tek bir laf etmedigini görülsün. iyi parti ve chp adaylari beyler hakkında özel hayatlarına girecek kadar yapılan kampanyalar.
    parayı veren düdüğü çalar haber sitemde vezir de ederim rezilde ederim anlayışı ile işleyen bir düzen.masrafsiz ama ballı kazanç.. bayram çocuğu gibi kapı kapı geziyorlar ama bu olusuma prim veren siyasetçiler sivil toplum örgütü başkanları ve yoneticiler yarin ne gosterir bilinmez. bu haber sitelerinin isteklerini yapmadiginizda veya rakibiniz daha fazla taviz olur reklam olur para olur verirse haliniz nece olur bi düşünün.kendilerine internet gazeteciligi adini koymuslar ama gazetecilik kisvesi altında reklam ajansı piar şirketleri gibi yapılanmaları ve ahlaklari var.
    gerçek gazeteciligi hala daha onuruyla sürdüren basın emekcilerini tenzih ederim saygılarımı sunarım.

  2. safranbolulu

    Safranbolulu derki uzman hekimlerımiz hastaneye geri gelsin Karabük e gitmek zorunda kalmayalım çocuk doktoru hemen gelsin Safranbolu ya der. kış gününde bile bir çocuk doktorunu Safranbolu ya çok görenler bu ilçe halkıyla ne alıp veremediği vardır sorun neden çözülmüyor der. Ahmet abi Safranbolu ilçesinde çocuk doktorunun olmaması ve daha halada çözülememesini kim nasıl izah eder bilemeyiz ancak Safranbolu halkı bunu hak etmediği kesin

  3. Doğrucu Davut

    Safranbolu devlet hastanesi gelişip güçlense fenamı olur ? Hem karabükteki hastanenin yükü azalır hemde safranboludaki vatandaş rahat eder. Bazılarıda diyorki 10 dakka mesafe hastaysanız karabüke geliverin.. Orda hazır hastane dururken vatandaş dolmuşla otobüsle karabükteki hastaneye gitsinmiş.. Kafaya bak.. Allah akıl fikir versin.

  4. Şimdi CHP zamanı

    Arkadaşlar dostlar şimdi CHP zamanı.CHP Karabüktede mutlaka halka inmeli halkın içinde olmalı.Şöyle bi bakın CHP ye yeni bir sima varmı yeni bir yüz varmı.Hep eskiler hep eskiler nerde gençler nerde genç kuşatlar.Partinin delege yaş ortalamasını bi gözden geçirin.Partinin delege yaş ortalaması 60 yahutta üstü.Bunlarmı gençlere umut vericek.
    MHP 29 ekim günüydü galiba bir yürüyüş yaptı hepsi genç çok kalabalık bir yürüyüş oldu.CHP Aptulla Çakır vasıtasıyla tamamen gençlerden koptu aynı PTT memurluğu yapar gibi 9 da partiye gel 17 de partiden evine git.Hangi esnafın hangi işyerinin çayını içmiş.CHP Karabükte kasım kasım kasılanlardan kurtarılmalı halkla içiçe insanlardan bir yönetim kurmalı.Yoksa Karabükte sırtı minderden ebediyyen kalkmaz.
    Dost acı söyler gerçek ne yazıkki böyle

  5. altıyaşından beri

    bu ülkede Atatürk zamanı hariç hiç bir zaman chp dönemi olmamıştır. olsa olsa perişanlık hüsran zamanı olmuştur. tarih de buna şahittir.
    Önce vatan millet bayrak beka demeyenlere Allah bu ülkeyi yönetmeyi nasip etmesin.
    başka da bi şey demiyorum.
    Gerisi zaten milliyetcilere kalmış bi şey..gereği yapılıyor zaten her zaman da yapılır..
    Selam ve dua ile karabüküm….

  6. Gerçekçi

    Ergün Başkayanin hedefi belli.Para ver seni tehdit etmeyim mantigi.Diğer basın mensuplarinin Ergun Başkayanin etrafinda olmasi ise ayrı bir garip durum.Amacları belli olan liyakatsiz bir toplulugun hsreketi bu.Aylarca kardemir bagimsizlari hakkinda yazan çizen Ergün Başkaya 3 aydir neden yok.Kaç para aldi bu geri çekilişten.Unutmasin Karabüklü asla unutmaz.O herkesi balik hafizali zannetsin ama Karabüklüler unutmaz.Madem òyle sıra biz de. Biz kuracagiz Karabük internet gazeteciliğini.Ergun bey gibi degil SÖZÜNÜN ARKASINDA DOĞRULARIN ARKASINDA duracagiz.O bizi takip etsin.Tabi zamana göre degisim ile bunu algılması mümkün değil.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Başhekiminin Anısı İstasyonda Yaşayacak

Yayın: 19.04.2024 14:33
Paylaş:
A+ A-

Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci’nin adı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan 2023’te görevi başında vefat eden Ekmekci’nin adı, Sağlık Bakanlığının oluruyla Safranbolu Yenimahalle’de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda yaşatılacak.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Ekmekci’nin Karabük halkına çok hizmetleri olduğunu, başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Daha sonra sağlık istasyonunun tabela açılışı, Ekmekci’nin kızları tarafından yapıldı.

Törene, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, Ekmekci’nin ailesi ve yakınları katıldı.