Her Telden (20 Kasım 2020)

Her Telden (20 Kasım 2020)

Yayın: 19.11.2020 23:30 |Güncelleme: 20.11.2020 09:12
Paylaş:
A+ A-

BÖLGE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU İÇİN “YENİDEN 1 OCAK GÜNÜ BAŞLAYACAK..” TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE DEĞİN YAZI YAZMAK..!!
Bakın,birkaç kez daha yazdık,BÖLGE ve KARABÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ bir sosyal ve ekonomik konu olduğu için 1 OCAK 2021 Tarihinde başlayacak olan KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında ki TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ için,yeniden yazalım..
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BU YÖRELER İÇİN HEP ÖNEMLİ OLMUŞTUR..
1 OCAK 2021 TARİHİNDE BAŞLAYACAK SÖZLEŞME ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
Yeni KARDEMİR Yönetim Kurulu içerisinde,daha önce TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmelerinde bulunmuş kaç isim var,Yönetim Kurulu’nun büyük bölümü,yaşamını DEVLET BÜROKRATI olarak sürdürmüş isimler.
Hiçbir zaman,bir TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN tarafı olmamış ve DEVLETİN BÜROKRATI olarak çok başarılı bir yaşam çizgisi olan insanlar,bir de KARDEMİR’İN 2020 Faaliyetlerinden gelen kar/zarar olayı pek iç açıcı değil.
Bunlar olayın negatif tarafları olarak görülebilir.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası TASLAK ÇALIŞMALARI yapıyor mu,mutlaka yapıyordur ve örneğin 2021 yılının ilk altı ayında ücretlere ne kadar zam talebi İŞVERENE iletilir acaba..?
SOSYAL HAKLAR İÇİN NELER İSTENEBİLİR..?
Bakın,bu konular BU BÖLGE için çok/çok önemli..!!

BÜYÜK BÖLÜMÜ “ÇOK BAŞARILI,ÇOK ÜST DÜZEY DEVLET BÜROKRATI OLAN..” KARDEMİR YÖNETİM KURULU VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ..
Çok büyük bölümü,çok başarılı ve çok üst düzey DEVLET BÜROKRATI olan,KARDEMİR Yönetim Kurulu 1 ocak günü başlayacak olan TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmelerinde nasıl bir tutum izler acaba..?
BU İŞ KARABÜK VE BÖLGE AÇISINDAN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası NE TALEP EDER,KARDEMİR ne verir..
Bakın, KARDEMİR Yönetim Kurulu,SÖZLEŞME görüşmeleri sırasında “DEVLETİN EMEKLİLERE ve MEMURLARA VERDİĞİ ORANDA ZAM VERMEK İSTERSE..” böyle bir gelişme ÖZÇELİK-İŞ Sendikası tabanını tatmin eder mi..?
Devlet EMEKLİLERE ve MEMURLARA NE KADAR ZAM VERİYOR..?
KARDEMİR Yönetim Kurulu da,KARDEMİR İşvereni olarak,İŞÇİSİNE aynen Emeklilerde olduğu gibi,aynen Memurlarda olduğu gibi,bir zam teklifi ile gelirse,bu ÖZÇELİK-İŞ Sendikası tabanı tarafından nasıl karşılanır..
Ne dersiniz nasıl karşılanır,gönülden bir kabul görür mü..?
BU YÖRE BİRKAÇ AY SONRA,BU KONULARI KONUŞUR,BEKLEYİN..!!

YENİ ALINAN ÖNLEMLER,ZATEN SIKINTIDA OLAN PİYASALARI,TAMAMEN PERİŞAN ETTİ VE KAHVEHANELER/LOKANTALAR/BİR ÇOK İŞYERLERİ
Covid-19 salgını ile ilgili,tüm Dünya da olduğu gibi,Ülkemizde de mart ayından bu yana çok ciddi sıkıntılar baş göstermişti,daha sonra hafifler gibi olan salgın,son günlerde tavan yaptı ve hızla yayılıyor.
YENİ ÖNLEMLER DEVREYE ALINDI..
Örneğin KAHVEHANELER KAPATILIYOR,LOKANTALAR PAKET SERVİSE DÖNÜYOR gibi önlemler piyasaları perişan etti,dün Pastahane Sahibi bir Kardeş ile karşılaştık “BERBAT DURUMDAYIZ..” dedi.
SABAH 10 GİBİ,KİME POĞAÇA/BÖREK SATABİLİRİZ dedi..
Daha sonra bir KAHVEHANE SAHİBİ Kardeş “AYLARCA KAPALI KALDIK.İŞYERİNİ AÇTIK OYUN YASAK,ÇAY/KAHVE İLE DÖNMEYE ÇALIŞIYORDUK ŞİMDİ YENİDEN KAPANIYORUZ.İŞYERİ KİRASI,DİĞER MASRAFLAR SÜRÜYOR..” dedi.
PİYASALAR,İŞYERİ SAHİPLERİ PERİŞAN DURUMDALAR..
Bu arada,daha önce ertelenen bazı Resmi Borçlar,mart ayı itibarı ile alınan KREDİLERİN BAŞLAYAN GERİ DÖNÜŞ TAKSİTLERİ bunlara benzer birçok ödemeler,insanların durumunu gerçekten sıkıntıya sokuyor..
Hemen herkes dikkatini DEVLET DESTEĞİNE ÇEVİRMİŞ durumda..
Ancak,böyle bir ihtimal de görünmüyor ne yazık ki..

HALEN CHP ÜYESİ Sayın MUHARREM İNCE ve Sayın MUSTAFA SARIGÜL ile Sayın ÖZTÜRK YILMAZ’IN PARTİLERİ,CHP’Yİ ETKİLER ELBET..
Dün Safranbolu’yu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU,Partisinin oy oranını arttırmak için elinden gelen gayreti gösteriyor,bunu görmemek,Siyasi körlük olur.
Ancak,bir yandan da,CHP İÇİNDEN YENİ PARTİLER ÇIKIYOR..
Örneğin Halen CHP Üyesi Sayın MUHARREM İNCE,sık/sık çıktığı CNN Televizyonunda Ahmet HAKAN’IN sorularını yanıtlıyor ve CHP Yönetim Kadrolarına ateş püskürüyor.
Yeni PARTİ KURACAĞININ MESAJLARINI VERİYOR.
İstanbul ŞİŞLİ Eski Belediye Başkanı ve CHP Eski İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE Başkan Adayı Sayın MUSTAFA SARIGÜL,yıllar önce Siyasi Parti kurma girişiminde bulunmuş,birçok İL Örgütlenmesini tamamlamıştı..
Sonra SİYASİ PARTİSİNİ DONDURDU ve şimdi yeniden harekete geçti..
Öte yandan Sayın ÖZTÜRK YILMAZ yeni bir Siyasi Parti kurdu ve YENİLİK Partisi örgütlenme çalışmalarına başladı,gelişmelerin tam burasında bu Partiler CHP SEÇMENİNDEN ne kadar oy alırlar acaba..?
Mutlaka diğer Partilerden de oy alırlar,ama,ana gövde CHP Seçmeni olur elbet.

MERKEZ BANKASI FAİZLERDE ARTIŞ YAPINCA,KONUT SATIŞLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE CİDDİ ETKİLERİNİ ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTADAN İTİBAREN
Dün,emlak işi yapan dostlarımızla sohbet ettik,özellikle MERKEZ BANKASI’NIN Faiz arttırma işine kulak kesilmişlerdi ve FAİZLERİN artması ile birlikte KONUT SATIŞLARI başta olmak üzere “PİYASALAR BUNA PEK OLUMLU TEPKİ VERMEZ..” gibi görüşler dile getirdiler.
BÜYÜK BİR DURGUNLUK BEKLEDİKLERİNİ ANLATTILAR..
Konut satışları yavaşlarken faizlerin artmasından dolayı BİRÇOK ÜRÜN FİYATLARININ DA artacağına dikkat çekenler oldu ve özellikle döviz fiyatları düşer,ihracatta eski tat kalmaz gibi bir yığın söylem dile getirildi..
PİYASALAR ZATEN DARMA/DUMAN..
Bir de bu faiz artışı gelince gelecek nasıl olur sizce..
HER GEÇEN GÜN,BİR ÖNCE Kİ GÜNÜ ARATIYOR GİBİ..

10 kişi görüş bildirdi

  1. KARABÜK

    DÜN YORUM YAZAN ARKADAŞA TAMAMEN KATILIYORUM EVET ÇOK HAKLI ARKADAŞIMIZ KARABÜK ÜN BELEDİYE BAŞKANI ORTALARDA HİÇ YOK GÖRÜNMÜYOR ÇÜNKÜ BAŞKAN TOPLANTILARA BİLE KATILMAYA TENEZZÜL ETMİYOR, AKPARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ İLE KAVGALI,BASIN DERSEN BAŞKANA SORU BİLE SORAMIYOR. BELEDİYE OLARAK SOSYAL, SPORTİF, KÜLTÜREL, SANATSAL HİÇBİR FAALİYETİ YOK. SAYIN BAŞKAN SADECE KAVGA VE ÇEKİŞMELERDE VAR. BUDA KARABÜK E ÇOK ŞEYLER KAYBETTİRİYOR.
    .

  2. Türkiyenin en büyük köyü

    Karabük türkiyenin en büyük köyü gibi arkadaş haklı ne spor var ne kültür çalışması ne sanat ne sosyal çalışma var zaten 2020 başından beri belediye başkan ortalıkta yok belediye çalışması yok onun yerine bi şaklabana ülkücülere ettirilen hakaretler var kavga var başka bişey yok yazık oldu bu şehire çok yazık oldu

  3. Safranbolu

    Siz neden bahsediyorsunuz sanat kültür falan filan… Nerde yaşıyorsunuz millet nelerle uğraşıyor siz ne derdinseniz. Laf at ortalık karışsın. Ayrıca safranbolu çok uzak değil unesco şehri ayrıca Karabüke çok yakın orda bol bol kültür sanat sosyallik yapın. Biz burda kovidle mücadele etmeye çalışırız

  4. Belediye Karabükspor

    Belediye Karabükspora niye bakmaz bütün takımlar belediyelerin karabükte niye bakmaz

  5. KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK ! DAHA ÇOK PARA KAZANMAKTAN BAŞKA ŞEY DÜŞÜNMEYENLER DOLAR ARTTIKÇA ZAM YAPTILAR ŞİMDİ DE ZAM YAPMAK İÇİN FAİZ ARTTIRIMINI FIRSAT OLARAK GÖRMÜŞ OLACAKLAR Kİ ” Konut satışları yavaşlarken faizlerin artmasından dolayı BİRÇOK ÜRÜN FİYATLARININ DA artacağına” DİKKAT ÇEKMİŞLER. NE ALA MEMLEKET DOLAR YÜKSELDİ ZAM , DOLAR DÜŞTÜ FAİZ YÜKSELDİ ZAM . ADAMLARIN TEK DERTLERİ CEPLERİ..
    YAZIKLAR OLSUN…..

  6. Dünya miras kenti.

    Sayın Ahmet Gölbek abim CHP genel başkanının Safranbolu ziyaretine değinmemişsiniz. Kanat önderleri içinde kimler vardı kimler yoktu. Yoksa bu kanat önderleri olayı sayın Elif köseyi ve CHP il başkanını yermek içinmi organize edildi????

  7. Şükrü

    Gazeteci şükrü ve
    Sait yazmış CHP yemeğine katılanlar
    CHP oy vermeyen kanaat önderleri buluşması diye organize edilen toplantıya 23 kişi katıldı katılanlardan
    Kızıltan ulukavak CHP Safranbolu eski belediye başkanı
    Mustafa Eren 2011 CHP milletvekili adayı 2014 CHP belediye başkan adayı
    Serdar bal CHP Safranbolu eski belediye meclis üyesi
    Nafiz bayramgil CHP eski belediye başkanınin oğlu
    Erdinç Sezer CHP istifa eden üye
    Bunlar katıldı..
    Mehmet Deniz yok Zeki Çelik yok Türk iş temsilcisi Sait yok

    Bilim dedik

  8. KARABÜKLÜ

    CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SAFRANBOLU ZİYARETİNDE KARABÜK İL BAŞKANININ VE SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANININ KORONAVİRÜS NEDENİ İLE PROGRAMA KATILAMAMALARI BÜYÜK TALİHSİZLİK OLMUŞ.

  9. KANAAT ÖNDERLERİ

    Katılanlara sözümüz yok. Sözümüz çağrılmayanlara… Neden bir Ahmet Gölbek yok? Karabük’te CHP’ninhafızalarından birisidir Ahmet Gölbek. Orada olmalı ve nesnel bir şekilde olayları anlatmalıydı. Yine, ömrünü CHP’ye adamış bir Mustafa Akay’ın söyleyecek sözleri olurdu. Listeyi kim yapmışsa, anlaşılan yapamamış. Yazık demekten başka bir şey gelmiyor elimizden…

  10. Sadece onlar mı?

    Sadece Ahmet Gölbek, Mustafa Akay mı? Nerede Adnan Ytce, Erdığan Dinçel, İsmail Yılmaz, Mustafa Cıngıllıoğlu, Mehmet Deniz, Yılmaz Küvuşturucu?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.