Her Telden (20.Mayıs.2019)

Her Telden (20.Mayıs.2019)

Yayın: 19.05.2019 23:10 |Güncelleme: 20.05.2019 13:24
Paylaş:
A+ A-

BİR DÖNEM,ÜLKENİN EN ÖNEMLİ ŞAHSİYETİ GİBİ GÖSTERİLEN VE ALTINA “ÖZEL OTOMOBİLLER TAHSİS EDİLEN..” SAVCISI ZEKERİYA ÖZ..
Hatırlayın,bir dönem Ülkenin en önemli şahsiyeti gibi gösterilen verdiği kararlar ile,birçok hayatı söndürdüğü iddia edilen Ünlü Savcı ZEKERİYA ÖZ’Ü,daha sonra ki gelişmelerde tahliye eden bir Hukuk insanına müebbet hapis cezası verilmiş.
ZEKERİYA ÖZ Ülkemizden kaçtı,nerede,hangi Ülke de,bilinmiyor –en azından biz bilmiyoruz -,eğer yakalansa,çok ağır biçimde ceza göreceği kesin ve ZEKERİYA ÖZ kaçak olarak yurt dışında.
Bu ZEKERİYA ÖZ,Karabük ile Safranbolu ile çok yakından ilgileniyordu,bir zamanlar Karabük’e,Safranbolu’ya gelip/gittiği,buralarda konuk olduğu biliniyor,ancak,O KOCAMAN CÜSSESİ ile,bu Yörelerde ne bir GÖRÜNTÜ,ne bir FOTOĞRAF bırakmış iyi mi..?
Hatta HSYK Seçimleri için kulis yaptığı falanda söylenmişti..!!
Bu yörede kiminle görüştü,kimin/kimlerin konuğu olarak ağırlandı,nerelerde kaldı,bunların hepsi bir muamma olarak kalakaldı,ardından FETÖ bağlantılı birçok operasyonlar falan oldu,ancak ZEKERİYA ÖZ bağlantılı en küçük bir duyum çıkmadı ortaya.
O koskocaman gövdesi ile hayalet gibi gelip/gitmiş demek ki..!!
Kim/kimlerin konuğu oldu,kimlerce ağırlandı,bunlar hiç ortaya çıkmadı.
Bakın,bir dönem kendisini bırakan Savcı/Hukukçu ağır ceza almış..
Sahi..! BU YÖRELERDE,KİMİN/KİMLERİN KONUĞU OLMUŞTUR Kİ..?

YAYLACIK MAHALLESİ’NDE “YOLUN YARILMASI OLAYIN..” İLE ORDU İLİNDE YAŞANAN TOPRAK KAYMASI,BİR MAHALLENİN BOŞALTILMASI..
Karabük AYDINLIKEVLER Mahallesi civarında “YOLUN YARILDIĞINA..” ilişkin haberler,görüntüler servis edildi/ediliyor ve bunun nedenleri ciddi/ciddi araştırılıyor.
Bu arada ORDU İlinde bir Mahalle toptan kaydı ve boşaltıldı,bu kaymaya gerekçe olarak “AŞIRI YAĞIŞLAR ile ORDU SU KANALİZASYON..” şebekesi YER ALTI HATTINDA patlak/patlaklar gösterildi.
Kanalizasyon hattının yer altı şebekesi patlamış,buradan gitmesi gereken kirli sular suya karışınca toprak gevşemiş ve bu MAHALLE KAYMASI yaşanmış.
Şimdi diyeceksiniz ki NE ALAKASI VAR YANİ..!!
Karabük AYDINLIKEVLER Civarında ki yolun yarılması ile ORDU İlinde bir MAHALLENİN kaymasının ne alakası var,bize göre alakası büyük ve Karabük YER ALTI SU ŞEBEKESİ yenileniyor biliyorsunuz
İşte yenilenemeyen yerlerde ki SU KAÇAKLARI bu kaymaların sebebi olabilir.
Yağan yağmurlar ve yerealtı su kaçakları yol kaymasının sebebi olabilir..
Hatta,bir adım ötesi,SEBEP YAĞMURLAR ve SU KAÇAKLARIDIR..!!

HEPİNİZ/HEPİMİZ İYİ DİKKAT EDELİM..EKONOMİK NEDENLERLE,İLLER BANKASI BELEDİYELERİN VE İL ÖZEL İDARELERİNİN ÖDENEKLERİNİ KISTI..
Hizmet bekleyen HEPİNİZ ve HEPİMİZ iyi dikkat edelim “İLLER BANKASI,HEM BELEDİYELERİN,HEM DE İL ÖZEL İDARELERİ’NİN,AYLIK ÖDENEK VE GELİRLERİNİ,BÜYÜK ÖLÇÜ DE KISTI..”
Bu ne demektir,iyi dinleyin..
BU KENTLERE GELECEK HİZMETLERİN,BU KIRSAL KESİME GELECEK HİZMETLERİN azalması demektir,bu TÜM BELEDİYELERİN mal ve hizmet alımlarının düşürülmesi demektir..
Bu KÖYLERE GİDECEK HİZMETİN AZALMASI demektir..
Örneğin KARABÜK İL ÖZEL İDARE Bütçesi,bizim bildiğimiz 45 milyon lira civarında ve İller Bankası,aylık olarak KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ’NE 4 veya 4.5 milyon lira para gönderiyordu,bu rakam 2.5 veya 3 milyon liraya düşürülürse ne olur..?
KÖYLERE GİDECEK HİZMET AZALMAZ MI..?
Aynı durum,BELEDİYELER için de geçerli,ödeneklerin yüzde 30-40 azaldığı görülüyor/gözleniyor,bu durumda BELEDİYELER Personel maaşı ve diğer giderlerinde sıkıntı yaşamaya başlamaz mı..?
Gerek KENT YAŞAYANLARINI,gerekse KIRSAL KESİMİ sıkıntı bekliyor..
HEPİNİZ/HEPİMİZ,BU DURUMA HAZIRLIKLI OLALIM EMİ..

KARABÜK İL ÖZEL İDARE BÜTÇESİ 45 MİLYON LİRA DOLAYINDA BAĞLANMIŞTI,İLLER BANKASI KESİNTİLERİ VE KÖYDEN KAPSAMINDA GELEN
Karabük İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği Bütçesi 45 milyon lira civarında bağlanmıştı,İller Bankası aylık 4 ile 4.5 milyon lira para gönderiyordu ve Bütçe,çok cüzi başka gelirlerle birlikte,bu para ile oluşturuluyordu.
ŞİMDİ İLLER BANKASI BU GELİRLERİ AZALTTI.
Bu arada AK Parti’nin,son KIZILCAHAMAM KAMPI sırasında İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM’IN,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN bir talepte bulundukları kulağımıza gelmişti.
“EFENDİM,İLLER BANKASI’NA BAZI BORÇLARIMIZ VAR.BUNLARIN,BİRKAÇ AYLIĞINA ÖTELENMESİ YOLUNDA BİR TALİMATINIZA İHTİYAÇ DUYUYORUZ.BU BORÇLARIMIZI BİRKAÇ AY ÖTELEYEBİLİR MİSİNİZ,BİRKAÇ AY BİZDEN KESİNTİ YAPILMASIN..” yolunda bir talep yapıldığını duymuştuk.
Şimdi,fiili durum,İLLER BANKASI ÖDENEKLERİNİN azaltıldığı noktasında yaşanıyor,örneğin normal süreçte 4 ile 4.5 milyon lira arasında gelmesi gereken aylık paralar 2.5 veya 3 milyon liraya kadar düşmüş..
Allahtan KÖYDES Programından 25 milyon lira geldi..

KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ,GEÇMİŞ YILLARDA NE CİDDİ BUNALIMLAR YAŞAMIŞTI, HATIRLAYAN VARDIR,PEKİ GETİRİLEN MÜDÜR NE OLDU…?
Karabük İL ÖZEL İDARESİ,makine parkı YEPYENİ hale getirildi,Karabük Köylere serilen asfaltı kendisi üretebilir hale getirildi,taş kırma başta olmak üzere,alt yapı noktasında ihtiyaç duyduğu birçok malzemeyi kendisi üretebiliyor.
İYİ Kİ BU ÖNLEMLER ALINMIŞ..
Bakın İLLER BANKASI ödeneklerine büyük miktarda tırpan geldi.
Karabük İL ÖZEL İDARESİ geçmiş yıllarda büyük kaoslar yaşadı,buraya Kastamonu İl Özel İdaresi’nden bir MÜDÜR ATAMASI yapıldı,şimdi o Müdür FETÖ olayından tutuklanmıştı ne oldu bilmiyoruz.
Eğer o kaotik ortamlar da yaşanmamış olsaydı,Karabük İl Özel İDARESİ çok daha güçlü,çok daha ayakları üzerinde sağlam basabilen bir yapıya kavuşmuş olacaktı,o kaotik ortam yaşandı/yaşatıldı Karabük insanına.
Yine de İL ÖZEL İDARESİ alınan önlemlerle çok iyi durumda sayılır.

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ İÇİN SAYIN MACİT ADALI,SAYIN İSMAİL HASKUL, SAYIN MUSTAFA ÇÖRTÜK İSİMLERİNDEN Mİ.
Şu ana kadar,KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi Başhekimliği için herhangi bir isim ataması yapılmadı,ancak,bu yönlü çok ciddi gelişmelerin olduğundan söz eden çevreler var.
Örneğin UZMAN HEKİMLER Sayın MACİT ADALI,Sayın İSMAİL HASKUL,Sayın MUSTAFA ÇÖRTÜK isimlerinden birisi BAŞHEKİM ATANABİLİR gibi bilgi veren kaynaklar var.
Hatta “İSİM BELİRLENDİ ve GÜVENLİK SORUŞTURMASI SÜRDÜRÜLÜYOR..” gibi yaklaşım getiren çevreler bile var,buradan yola çıktığınızda “BU İŞ,BU HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMLANABİLİR..” gibi güçlü sinyaller geliyor.
BAŞHEKİM ATAMASI kadar,diğer kadrolara yapılacak atamalarında çok/çok önemli olduğuna dikkat çekenler var ve “EĞER BU KADROLARA DAHA ÖNCE Kİ GÖREVLERİNDEN DOLAYI SIKINTI YAŞAMIŞ İSİM/İSİMLER GETİRİLİRSE ÇOK KÖTÜ SONUÇLAR ALINABİLİR..” diyorlar.
Konunun bu aşamasında,gerek BAŞHEKİMLİK, gerekse BOŞALAN diğer kadrolara yapılacak atamalarda LİYAKAT ESASINA dikkat edileceği üzerinde bilgiler veriliyor ve SİYASİ İRADE liyakat esasına dikkat ederken,SENDİKAL İRADENİN ise “BİZE YAKIN,BİZİM İSTEDİĞİMİZ OLSUN..” gibi bir anlayış içerisinde gösteriliyor..
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi BAŞHEKİMLİK ve diğer kadroları bu hafta içerisinde mutlaka atanır ve tamamlanır gibi bir görüş hüküm sürüyor ve hatta GÜVENLİK SORUŞTURMALI süren isimlerden söz ediliyor.
Atamalar bu hafta içerisinde tamamlanır görüşü var.

KADİM DOST,İYİ İNSAN SEVGİLİ SABRİ ÖZGÜN’ÜN CENAZESİ İÇİN GİTTİĞİMİZ YENİCE İLÇESİNDE SAYIN AYCAN TELLİ VE SAYIN ZEKİ ÇAYLI İLE..
Kadim dost,çok iyi insan Rahmetli SABRİ ÖZGÜN’ÜN cenazesi için,Sevgili ZİYA ÜNSAL Kardeşimle birlikte YENİCE İlçemize gittik,geçtiğimiz Cuma günü YENİCE TARİHİ GÜNLERİNDEN birisini yaşadı.
Vali Sayın FUAT GÜREL,İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ görebildiklerimiz arasındaydı,Sayın DURSUN ALTIPARMAK oradaydı,çok sayıda konuk gelmişti Yenice’ye.
AK Parti’nin unutulmaz İlçe Başkanlarından Sayın AYCAN TELLİ bizimde çok yakından ilgilendi ve bu arada YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI ile karşılaştık.
Sevgili ZİYA ÜNSAL ve biz kucaklaştık Sayın ZEKİ ÇAYLI ile,hazır yakalamışken TEBRİK ETTİK,HAYIRLI OLSUN dileklerimizi ilettik,Sayın ZEKİ ÇAYLI lafını eğip/büken,sözünü dudaktan esirgeyen bir insan değildir,dobra/dobra konuşur..
“KARŞIMDA OLANLAR TASFİYE OLDULAR..” dedi “BİZ YENİCE İLE BİR BÜTÜN OLMUŞUZ,7/24 YENİCE İNSANI İLE ET/TIRNAK GİBİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ..” anlamında sözler etti.
Sayın ZEKİ ÇAYLI “HER GEÇEN GÜN,DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ.YENİCE BİZİM HAYATIMIZIN EN ÖNEMLİ PARÇASI.BİZ YENİCE İLE BİRLİKTE YAŞIYORUZ..” gibi ifadeler kullandı..
Sayın AYCAN TELLİ ise “BİZİ AK PARTİDEN ATANLAR,ATILMAMIZI TEMİN EDENLER ŞİMDİ NEREDE..” dedi ve kendi döneminde ki “AK PARTİ İLE ŞU AN Kİ AK PARTİ’Yİ KIYASLADI VE BİZİN DÖNEMİMİZDE AK PARTİ YENİCE’DE TEKTİ,EN GÜÇLÜYDÜ.ŞİMDİ TEŞKİLAT KURACAK İSİM BULAMIYORLAR..” dedi.
Sayın AYCAN TELLİ o değerlendirmelerinde haklı mı/haksız mı..?
Kararı YENİCE YAŞAYANLARI VERSİN –aslında vermişte- DİYELİM BİZ..!!

31 MART ÖNCESİNDE,KARABÜK SAKİNLERİNE VAAT EDİLEN “KARDEMİR ÖNÜNDEKİ KAVŞAK DÜZENLEMESİ..” VEYA “KESİNTİSİZ YOL..” OLAYI
31 Mart YEREL SEÇİMLERİ sırasında,AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,seçmene “KARDEMİR ÖNÜNDEN,ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVŞAK DÜZENLEMESİ YAPTIRACAĞIM..” sözünü verdi.
BU PROJEYİ DEVLET YAPACAKTI ve Sayın UYSAL “KARABÜK BELEDİYESİ’NİN,BÖYLE BİR PROJEYİ YAPTIRACAK İMKANI,BÜTÇESİ YOK..” anlamına gelecek çok çeşitli görüşler dile getirdi.
“MİLLETVEKİLLİĞİM DÖNEMİNDE BU PROJE ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞTIM.BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE,BU PROJE MUTLAKA YAPILACAK VE KARABÜK TRAFİĞİ RAHATLAYACAK..” yolunda çok konuşmalar yaptı.
Buna karşı Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ise “CUMAPAZARI’NDAN BAŞLAYARAK,BULAK KAVŞAĞINA KADAR KESİNTİSİZ BİR KARAYOLU YAPACAĞIM..” sözünü verdi.
“BUNU BELEDİYE İMKANLARI İLE YAPTIRACAĞIM..” dedi Sayın VERGİLİ.
Peki ŞİMDİ NE OLACAK,bu iki projeden hangisi gerçekleşecek
YOKSA HİÇBİRİ Mİ GERÇEKLEŞMEYEC EK..!!

KARABÜKSPOR ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN MEHMET AYTEKİN’İN,SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUĞUNA İLİŞKİN HABERLER VEEE
KARABÜKSPOR Eski Başkanlarından Sayın MEHMET AYTEKİN,son Genel Kurul da,Kulüp Başkanı seçilen kişinin yaptığı bir konuşma üzerinden Savcılığa SUÇ DUYURUSUNDA bulunduğu söyleniyor.
KARABÜKSPOR KULÜP Başkanlığı döneminde Sayın ZİYA ÜNSAL,yüzlerce/binlerce sayfalık bir yazılı raporu CUMHURİYLET SAVCILIĞI’NA intikal ettiriyor.
Daha sonra göreve gelen Sayın MEHMET AYTEKİN sürekli “BEN 1400 SAYFA RAPOR İMZALADIM,SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİ..” bilgilerini veriyor ve bütün bunlar HİKMET FERİDUN TANKUT dönemine ilişkin gelişmeler.
Şimdi de “EFENDİM BEN UEFA’NIN,KARABÜKSPOR’A GÖNDERDİĞİ 319 BİN EURO PARAYI KİŞİSEL HESABIMA ALDIM..” yolunda ifadeler kullanılmış ve Sayın MEHMET AYTEKİN bu sözleri Cumhuriyet Savcılığı’na suç unsuru olarak intikal ettirmiş.
KARABÜKSPOR bir Tüzel kişilik,UEFA’DAN gelen 319 bin EURO kişisel hesaplara aktarılmışsa,bunun hoş bir şey olmadığı besbelli ve galiba bir dizi soruşturma başlamış/başlatılmış.
CANIM KARABÜKSPOR NE HALLERE DÜŞÜRÜLDÜ YARABBİ..!!
KARABÜKSPOR Ülke SPOR KAMUOYU’NA hırsızlık,götürücülük,düzensizlik,yasalara uymamak gibi ne kadar olumsuzluk varsa o yönü ile yansıdı ve gerçekten BU CANIM KULÜBE YAZIK OLDU,YAZIK EDİLDİ..
Sebep olanları ALLAH KAHRETSİN,ne denilebilir ki başka.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük PTT Sosyalfest için pul hazırlayacak

Yayın: 25.04.2024 10:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz ile yaptığı görüşmeye göre Karabük PTT, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için pul hazırlayacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük PTT Başmüdürü Ahmet Karagöz, PTT Müdürü Ali Bakır, İşletme Müdürlüğü, Pazarlama Satış Sorumlusu Furkan Küçük ile İdari ve Mali Birimler Müdürü Nevzat Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Karabük PTT tarafından Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” için hazırlanacak pul ile ilgili detaylar görüşüldü.

Ayrıca ziyarette, Rektör Kırışık ve Karabük PTT Başmüdürü Karagöz, üniversite ile PTT arasında yapılacak iş birliklerine ilişkin görüşlerini paylaştı.