Her Telden (20 Ocak 2021)

Her Telden (20 Ocak 2021)

Yayın: 19.01.2021 23:17
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK “KENT ORMANI NE TALİHSİZLİKLER YAŞAMIŞ,NELER GEÇİRMİŞ,DUYUNCA..” İNSAN BU CANIM GÜZELLİĞE ACIYOR DOĞRUSU
KARABÜK KENT ORMANI neler/neler yaşamış yarabbi, bunları duyunca insan üzülüyor ve “ BU KADAR GÜZEL BİR DOĞA,NASIL BÖYLESİNE BİR GELİŞME DİZİSİNE HEDEF OLUYOR,ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL..” diye düşünüyor.
Burada bir ihale yapılmış,geçen haziran ayında..
İhaleyi kazanan Firma gelip Sözleşme imzalamamış.
Bu süreçte KARABÜK VALİLİĞİ, İl Özel İDARE Genel Sekreterliği kanalı ile ORMAN İDARESİNE başvuru yapmış ve “KENT ORMANI BİZE VERİN, BU ALANI BİZ MİLLET BAHÇESİ YAPALIM..” yolunda bir öneri de bulunmuş.
Bu talep üzerine İLGİLİ BAKANLIKTAN izin istenmiş,daha sonra da “BURASININ ORMAN VASFI VAR. BAŞKA BİR ALAN MİLLET BAHÇESİ OLSUN..” gibi bir gerekçe ile KENT ORMAN’DAN vazgeçilmiş.
Olayın bu noktasından sonra KARABÜK BELEDİYESİ DEVREYE GİRMİŞ ve burayı almak için yola çıkmış,ORMAN İDARESİ Karabük Belediyesi’nin bu talebini İLGİLİ BAKANLIĞA iletmiş,gerekli onaylar çıkmış.
Bu onaylardan sonra Karabük Belediyesi, ENCÜMENİ henüz bir karar üretip,KENT ORMAN noktasına son noktayı koymamış ve bu arada KİRA FAZLA falan gibi görüşler dile getiren çevreler de olmuş sanıyoruz.
KENT ORMAN konusu şu an muallakta,öylece bekliyor..!!

KARABÜK VALİLİĞİ “KENT ORMANI, MİLLET BAHÇESİ YAPMAK İSTEMİŞ..” DAHA SONRA GELİŞEN,BAZI KONULAR NEDENİ İLE VAZGEÇİLMİŞ..
Şu an itibarı ile KADERİNE TERK EDİLMİŞ ve rezil bir durumda bulunan,KARABÜK KENT ORMAN son 8-10 ay içerisinde,önemli serüvenler yaşamış,önce ihale edilmiş,ihaleyi kazanan firma daha sonra imzaya gelmeyerek,bundan vazgeçmiş..
Daha sonra KARABÜK VALİLİĞİ, İl Özel İdaresi GENEL Sekreterliği kanalı ile burayı Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN gündeme getirdiği ve birçok yerde yapılan MİLLET BAHÇESİ yapmak için ORMAN İDARESİNE bir öneri götürmüş.
ORMAN İDARESİ İlgili Bakanlıktan,konu ile ilgili onay istemiş ve daha sonra burası ORMAN VASFINDA gibi bir gerekçe ile MİLLET BAHÇESİNİ bir başka yere yapalım denilerek, vazgeçilmiş..
Bu gelişmeler yaşanırken, bu kez devreye KARABÜK BELEDİYESİ girmiş ve ORMAN İDARESİ’NE burayı Karabük Belediyesi’ne verin,biz gerekli çalışmaları yaparak BU ALANI İŞLETELİM gibi bir öneri de bulunmuş.
İlgili Bakanlık gerekli izinleri vermiş,Karabük Belediye ENCÜMENİ henüz kendi kararlarını netleştirip burayı almamış ve bu arada belirli kesimler KİRA FAZLA TUTULMUŞ gibi çekincelerde dile getiriyorlarmış..
KENT ORMAN şu an berbat durumda ve ne olacağı belli değil..
Sizce ne olabilir..?

KENT ORMAN SINIRLARINDA Kİ HALI SAHANIN GİYİNME/SOYUNMA ALANLARINI TAHRİP EDEN “VANDALLAR KİMLERDİR..” ACABA..?
KENT ORMAN sınırları içinde bulunan bir HALI SAHA vardır, bu halı saha da KARDEMİR KARABÜKSPOR Genç Takımları idman yaparlardı ve bu alanı KARDEMİR KARABÜKSPOR bu manada kullanırdı.
HALI SAHANIN birçok yeri tahrip edilmiş.
Muslukları kırılmış, fayanslar kırılmış falan.
Bu gibi Vandallıkları kim yapar, kimler yapar bilinmez,orada bulunan bazı tesisleri tahrip etmek,kırmak ,dökmek nasıl bir ruh halinin dışa vurumudur yarabbi.
KARABÜK KENT ORMAN,TAM BİR SERÜVEN YAŞIYOR..
Talip olanları,vazgeçenleri ile bir serüven yaşıyor..
KIRILAN,YANAN YERLERİ İLE BİR SERÜVEN YAŞIYOR..
Dileriz bu güzel alan KARABÜK İNSANINA yeniden kazandırılır..!!

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPAN Sayın BÜLENT ERSÖZ “DAHA SONRA İKNA EDİLDİ..” VE ÇEKİLDİ..
Ak Parti Karabük İL BAŞKANLIĞI’NA ADAY olduğunu açıklayan Sayın BÜLENT ERSÖZ,Kongre akşamı İKNA EDİLDİ ve Adaylıktan çekildi,oysa ki Sayın BÜLENT ERSÖZ Adaylığını açıklayıncaya kadar,kendisine “ADAY OLMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYENLER OLMUŞTU..”
Örneğin Karabük Sorumlusu Milletvekili “İL BAŞKAN ADAYIMIZ Sayın İSMAİL ALTINÖZ..” demişti ve ikinci bir İl Başkan Adayına geçit verilmeyeceğini anlatıyordu.
Örneğin AK Parti Genel Merkezi “KARABÜK İL BAŞKAN ADAYIMIZ Sayın İSMAİL ALTINÖZ..” açıklamalarında bulunmuştu ve bunu çeşitli zamanlarda Kamuoyu’na duyurmuştu.
Örneğin AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ Parti Lokalinde Basın Açıklaması yaparak “İL KONGRESİ’NE TEK ADAY,TEK LİSTE İLE GİDİLMESİ GEREKTİĞİNİ,ADAYLARININ Sayın İSMAİL ALTINÖZ OLDUĞUNU..” açık/seçik dile getirmişlerdi.
Örneğin TBMM Eski Başkanlarından ve YİK Üyesi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN İl Kongresi’nde Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN tek aday olarak seçilmesi gerektiğini anlatmıştı..
Bunlardan sonra Sayın BÜLENT ERSÖZ bir açıklama yaparak “BEN İL BAŞKAN ADAYIYIM..” dedi ve daha sonra 19 Ocak akşam saatlerine kadar kendisi üzerinde çalışmalar yapıldı İKNA EDİLEREK saat 21.00 gibi ADAY DEĞİLİM AÇIKLAMASI yaptı.
NASIL ve NE ŞEKİLDE İKNA EDİLDİ Sayın BÜLENT ERSÖZ acaba..?

BİR OKURUMUZ “YALNIZCA KENT ORMAN DEĞİL,O BÖLGE DE SAYILABİLECEK MÜHENDİSLER KULÜBÜ,HAVUZLU BAHÇE DE KÖTÜ DURUMDA.”
Geçtiğimiz gün,bir okurumuz KENT ORMAN ile ilgili yazdıklarımıza yorum yollayarak “REZİL DURUMDA OLAN,YALNIZCA KENT ORMAN DEĞİL O BÖLGE DE SAYILABİLECEK MÜHENDİSLER KULÜBÜ,HAVUZLU BAHÇE,DİĞER BAZI TESİSLER DE AYNI DURUMDA..” demiş..
Okurumuz yerden göğe kadar haklı..
KENT ORMAN Devletin ve Devletin ORMAN İDARESİ burasının çeki/çevrilmesini sağlamalı,Mülkiyeti KARDEMİR’İN olan MÜHENDİSLER KULÜBÜ,HAVUZLU BAHÇE falan ÖZEL MÜLKİYET..
Oraları KARDEMİR Yönetim Kurulu çekip/çevirmek durumunda..
Örneğin yıkılan VATAN HASTANESİ yeri ne olacak,MÜHENDİSLER Kulübü,Yenişehir Sineması,Havuzlu Bahçe buraların durumu ne olacak,bilen var mı..?
Okurumuz buraları gündeme getirmekle çok iyi bir iş yapmış.

AK PARTİ,20 OCAK 2021 KARABÜK İL KONGRESİ SÜRECİNDE YAŞANAN GELİŞMELERİ ÜZERİNDEN KOLAY ATAMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
AK Parti,20 Ocak 2021 Karabük İl Kongresi sürecinde yaşadığı gelişmeleri, üzerinden kolay atamayacak gibi görünüyor,baksanıza “MAÇ HENÜZ BİTMEDİ..” gibi görüş dile getiren AK Partili çevreler var.
Sorumlu Milletvekili ADAYIMIZ Sayın ALTINÖZ dedi.
AK Parti GENEL MERKEZİ,Adayımız Sayın ALTINÖZ dedi.
Karabük Milletvekilleri Adayımız İSMAİL ALTINÖZ açıklaması yaptılar.
TBMM Eski Başkanlarından YİK Üyesi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN açıklama yaptı ve “ KARABÜK İL BAŞKAN ADAYIMIZ Sayın İSMAİL ALTINÖZ..” dedi.
Daha sonra Sayın BÜLENT ERSÖZ açıklama yaptı ve BEN ADAYIM dedi.
Açıklamasından 10 saat sonra, Sayın BÜLENT ERSÖZ ikna edilmiş olacak ki “BEN ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM..” açıklaması yaptı ve kimi çevreler Sayın BÜLENT ERSÖZ’ÜN iknasın da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN’IN talimatının etkili olduğuna işaret ediyorlar.
Şimdi AK Parti Karabük Teşkilatı içerisinde yeni bir süreç başlayacak gibi görünüyor ve “BU MAÇ DAHA BİTMEDİ..” görüşünde olanlar nasıl bir tutum alacaklar acaba..?
Örneğin kimi çevrelerin iddia ettiği gibi ERKEN GENEL SEÇİM YAPILIRSA, MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ esnasında 20 Ocak 2021 günü yapılan İl Kongresi sürecinde yaşananlar etkili olmaz mı, Partinin temayül yoklamalarında, bu süreç etkili olmaz mı..?
NELER OLACAK,YAŞAYIP GÖRECEĞİZ demektir..

AK PARTİ KARABÜK İL KONGRESİ’NDE Kİ HEYECAN,COŞKU Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DİKKATİNİ ÇEKTİ VE “MAŞAALLAH..” DEDİ.
Dün yapılan AK Parti Karabük İl Kongresi son yılların en heyecanlı, en coşkulu toplantısı oldu,belki son dakikaya kadar İKİ ADAY ÇIKACAK nedeni ile,belki de Karabük’te AK Parti’nin, diri olmasından kaynaklanan bir durum nedeni ile böyle bir ortam yaşandı.
DÜN KARABÜK İLE BERABER BAŞKA İL KONGRELERİ DE VARDI.
Karabük’ün durumunu sinevizyondan gören Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN duygularını gizlemedi ve Salonun durumuna MAŞAALLAH diyerek takdirlerini iletti.
Divan Başkanlığını, Karabük Sorumlu Milletvekili Sayın MUSTAFA ESKİN’İN yaptığı İl Kongresi’nde AK Parti Milletvekilleri de kürsüye çıkarak hem selamlama, hem de icraatlarını anlatan konuşmalar yaptılar.
Bu arada İl Başkanı olarak tekrar göreve gelen Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN Kongre açılış ve selamlama konuşmasına değinen, AK Partili birçok kişi “MÜKEMMEL BİR KONUŞMA YAPTI. Sayın İSMAİL ALTINÖZ KENDİSİNİ AŞMIŞ, MÜTHİŞ GÜZELLİKTE BİR KONUŞMA YAPTI..” dediler, böyle değerlendirdiler..
39 KİŞİLİK İL YÖNETİM KURULU LİSTESİ DE BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI..
AK Partili delegeler “HAZIRLANAN LİSTE ÇOK DENGELİ,HERHANGİ BİR OLAYA İSMİ KARIŞMIŞ KİMSE YOK. TİTİZLİKLE HAZIRLANMIŞ BİR YÖNETİM LİSTESİ İLE DELEGE KARŞISINA ÇIKILDI..” değerlendirmelerinde bulundular..
AK PARTİ İL KONGRESİ,yaşadığı süreçlerle birlikte, DÜN SONA ERDİ..

SON GÜNLERDE,CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN,CHP’DEN İSTİFASI ve Sayın MUHARREM İNCE İLE BİRLİKTE..
Son günlerde CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN Partisinden istifa edip/etmeyeceği ve bu manada Sayın MUHARREM İNCE’NİN Kuracağı söylenen Siyasi Partiye katılıp katılmayacağı konuşuluyor.
KARABÜK Siyasi Kamuoyu bu olayı konuşuyor..
Ulusal genişlikte yayın yapan bazı Gazetelerde de,buna yönelik yazılar çıktı,değerlendirmeler yapıldı ve şu saatten sonra Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,CHP’DE kalsa bile herhangi bir ağırlığı, etkisi, yetkisi olmaz.
O NEDENLE AYRILMASI,KENDİSİ AÇISINDAN EN İSABETLİ KARAR OLUR..
Ancak,Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY Siyasetin meşakkatli tarafını hiç bilmez.Sayın MUHARREM İNCE ile birlikte,kurulacak Yeni BİR Parti de yer aldığı zaman, örneğin KARABÜK ÖRGÜTÜNÜ KUR denilirse, kim/kimlerle bu işi gerçekleştirir.
Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY işte o zaman Siyasetin meşakkatli yüzü ile karşılaşır ve bugün çok/çok iyi olduğu insanlar bile YENİ PARTİ ÖRGÜTLENMESİ sırasında pek sıcak tavır almazlar..
Neyse, Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY Siyaseten çok ciddi bir virajda.
Bakalım nasıl bir tutum alacak.

İMKB’DE İŞLEM GÖREN “ANONİM ŞİRKETLERİ SPK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİNİ NEDEN ATAR,GÖREVLERİ NEDİR BAĞIMSIZLARIN..”
İMKB’DE İşlem gören ANONİM ŞİRKETLERİN Yönetim Kurulu sayılarına göre SPK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ atarlar ve bu BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyelerinin görevleri nedir.
YÖNETİMLERDE ÇEKİŞME OLMASINI ÖNLEMEK,görev aldıkları Yönetimler de YASAL OLMAYAN işler yapılıyorsa bunlara vaziyet etmek, önlem almak, gerektiğinde Yasal yolları aralamak,BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyelerinin görevleri arasında değil midir..?
BİZE GÖRE GÖREVLERİ ARASINDADIR..
Yıllarca BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri ile birlikte çalışan bir YÖNETİM KURULU düşünün ki,bu YÖNETİM KURULU Üyelerinden bazıları Kamuoyu karşısında ULU/ORTA SUÇLANSIN, ulu/orta bir dizi işlerle töhmet altında tutulsun..
İYİ DE,O SÜREÇLERDE,SPK’NIN BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri ne yapmışlar acaba,yapıldığı iddia edilen,ulu/orta suçlama yapılan konular hakkında O DÖNEMİN BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri ne yapmışlar..
Bu Ülke de BAŞARI SUÇLANIYOR,BAŞARISIZLIK YERE/GÖĞE SIĞDIRILMIYOR..
Etrafımıza baktığımızda böyle bir ortam görüyoruz iyi mi..?

8 kişi görüş bildirdi

  1. karabuklu

    Sayin Ahmet abimiz karabukun yarayan kanalarina parmak basiyorsunuz kimsenin parmak basmadigi konulara parmak basiyorsunuz.
    yeni kardemir yonetim kurulu sosyal sorumlulukla atil durumda bulunan tesisleri acarak b8r jest yapmis olurlar.
    kardemir karabukspor kulup baskani sehirle kavga ediyor.herkesle kavgali toplumla barismali iyi gecinmeli bunun icin ilk adimi atmali delegelikten attigi kardemir ihcisinin uyeliklerini geri vermeli bir adim atmali el uzatmali.

  2. Karabük

    Sanki bir güç Karabük’ü bitirmek istiyor . Mahalle mahalle sokak sokak
    Hami Karabük’ün prestij mahallesi
    Prestij sokağı. Prestij caddesi
    Benmi göremiyorum gösterin bana
    Yoksa burası il değilmi ? Yıldız kayması yaşıyoruz gibi.

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ SON GÜNLERDE DEVAMLI KENT ORMANI İLE İLGİLİ YORUMLARINIZDA BURALARIN BAKIMSIZLIK VE İLGİSİZLİKTEN DÖKÜLDÜĞÜNÜ VE REZİL BİL HALDE OLDUĞUNU YAZYORSUN,VALLA BENCE ÇAMLIK BÖLGESİNE TESİS ADI ALTINDAHİÇ BİR ŞEY YAPILMASIN BÖYLE DOĞAL HALİYLE KALIP,SADECE BURANIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ YAPILSA ÇOK İYİ OLUR. BU GÜNKÜ YAZINIZDA DA ÖZELLİKLE BELİRTMİŞSİNİZ.AYRICA MÜLKİYETİ ÖZEL BİR TEŞEBBÜS OLAN KARDEMİR’E AİT OLAN YENİŞEHİR DE BULUNAN MÜHENDİSLER KULÜBÜ,HAVUZLU BAHÇE VE DİĞER TESİSLERİNDE ÇOK KÖTÜ DURUMDA OLDUĞUNU YAZMIŞSINIZ,ANCAK KARABÜK’ÜN ORTA YERİNE MEZBELELİK GİBİ OLAN İSTASYON BÖLGESİ VE ESKİ DEVLET HASTANESİNİN ARKASINDA BULUNAN ALANLARIN SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ ÇOK ÇİRKİN BİR GÖRÜNTÜSÜ ORTA YERDE DURUKEN,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YILLAAAAR ÖNCE SÖZ VERDİĞİ,BURALARIN BİR AN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLAYACAĞINI BU GAZETENİZDE DUYURMUŞTU.NE OLDU O VAATLER,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SÖZ VERİPTE YAPMADIĞI PROJELERİ GÜNDEME GETİRSENİZE AHMET ABİ.

  4. Karabük karabük

    Sayın Ahmet abi AKP siyasetini izliyorum. Genelden yerele doğru. Yukarısı il örgütlerini atıyor. İller ilçeleri atıyor. Bu sefer ilçeler yukarıdan gelen tavsiyeyle il yönetimini oluşturuyor. İl üst kurul delegeleriri genel merkez yönetimini oluşturuyor. Bu insan iradesine üye iradesine ters gibi geliyor.

  5. Meraklı

    Sayın Ahmet Gölbek abim CHP millet vekili sayın Hüseyin Avni Aksoy bey yeni kurulan Muharrem İnce nin partisine geçsin . Sayın vekile Karabükün il örgütünü kurulması görevini versinler. Kurabileceğini pek sanmıyorum. Niye derseniz Sizlerinde belirttiği gibi siyasetin meşakatini zorluklarını çekmeden millet vekili olmuştur. Sayın vekilimimize yeni partisinde hayırlı görevler dilemek düşüyor bizlere.

  6. MiSAFiRiM

    Merhaba, 10 yılı aşkındır karabükte yaşıyorum. Pek çok şehirde yaşadım Karabük kesinlikle daha güzel yaşanılır bir şehir olabilirdi, dışardan bir göz olarak gördüklerim.

    Karabük kazançları; Hürriyet cad. trafiğe kapatılması, Kardemirin büyümesi, Cam teras, 100.yıl mah. gelişimi, Keltepe kayak merkezi, Yenice ıhlamur teras, Kanyon park köprü, Üniversite bölümlerin artması, Araştırma hastanesi kurulması, Şehir parkı, Safranbolu eski çarşı korunması ve gelişimi

    Karabük kayıpları; Karabükspor, Filyos projesinde geri plana atilmamiz, Kardemir kavşak yapılmaması trafik çilesinin hersene artması, Vatan hastanesi ve Besbinevler hastane yıkılması salgın döneminde ne çok işe yarardı bir düşünün, Plansız projeler (11 katlı bina, yeni valilik binasının geçmişi, üniversite stad kayması, ovacık gölet su tutmaması vb.), Marzinc yatırımının engellenmesi, Kent BETON meydanı, Çamlık bölgesi ve yenişehir eski sosyal alanların bakımsızlığı, TCDD alanlarının şehre kazandırılamaması, Araç çayının şehre kazandırılamaması, Kardemir yönetim çekişmeleri ve etkileri.

    Sonuç olarak kayıpların çoğu insan odaklı yani şehri yönetenler ve söz sahibi olanlar( siyasi, ticari vb.) başarılı olsalardı birlik olsalardı bu kayıplar olmasaydı hayal edin karabük ne kadar yaşanılır bir yer olurdu. Bu kayıplar HALK olarak sık sık dile getirilmeli ki belki 2023 seçimine kadar bazılarını yaparlar. Güncel olduğu için soruyorum Ahmet abi kardemir kavşak ne oldu? Firmaya ihale edilmişti ne zaman başlanacak bilgi var mı?

  7. enerji

    misafirim yorumlu arkadaşım; tespitlerinize katılmamak elde değil.Böyle kaliteli yorum ve yorumculara ihtiyacımız var.Hoş bu tespitleri karabüklü geçinenlerin yerine karabükte bir süredir misafir olan bir arkadaşımızın dile getirmesi de ayrı bir ironi ve seçimden seçime karabük sevdalısı oluverenlere iyi bir ders niteliğinde.

  8. Karabükün teme sorunu

    Karabükün iki teme sorunu var.
    Siyasi iktidardan yeterli hizmeti alamıyor
    Yerel İktidar zaten yetersizdi işi tamamen bıraktı.
    Papau yeni ginede bir Yerel İktidarın başı meclise başkanlık etmezse encümene başkanlık etmezse Yerel yönetime nasıl başkanlık edicekki aslında ben burayıda bırakıcam ama bıraktırmıyolar manasına gelmezmi bu tavır

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Birleşik Metal-İş Sendikası Karabük’te gövde gösterisi yaptı

Yayın: 19.04.2024 17:01
Paylaş:
A+ A-

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar Karabük’ün de bağlı olduğu Kocaali Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Karabük’e geldi.

Karabük’te Marzinc ve Çelsentaş firmalarında örgütlü olan sendikanın 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmelerine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapmak üzere Hürriyet Caddesi üzerinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Atar, “Karabük bir emek kenti, bir işçi kenti. Burada hakları için mücadele eden metal işçileri var. Gelecekleri için mücadele eden DİSK üyesi bütün işletmelerin geleceği açısından önemli bir etkendir. Önemli bir garantidir. Onunla gelişmesi için on binlerce mezar işçisinin geleceği için bu bölgedeki faaliyetleri son derece herkesin yararınadır. Bana göre yararınadır. Neden işçisi kazanacak? Her gün esnafı da kazanacak. Neden işçisi kazanacak? Kazanacak. Kazanacak. Ülke de kazanacak. Hepimiz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL

Genel başkan atar şunları söyledi; “Toplu iş sözleşmesinde canımızı dişimize taktık, direndik, mücadele ettik, haklarımızı aldık. Bu çerçevede Çelsentaş işçileri hak ettikleri zamları aldılar, uygulamaları yapıldı, toplu sözleşme farkalarını aldılar ve önümüzdeki dönemde de fabrikalarında huzur içerisinde çalışmanın avantajlarını ve sendikalı örgütlü olmanın avantajlarını yaşıyor arkadaşlarımız. Diğer yandan Marzinc beş sermaye grubunun sahibi olduğu bir iş yeridir. Demir Çelik Fabrikalarının baca tozlarının fabrikada kimyasal olarak güçlenerek tüm konsept biçiminde bir üretim biçimi yapan bir fabrikadır. En önemli büyük sermaye kuruluşlu kuruluşlarının demir çelik fabrikalarınınki bunlar içerisinde vardır. Diler çelik vardır. Kaptan çelik vardır. Diğer taraftan İçtaş Demir Çelik Grubu vardır ki bu firmalar Türkiye’nin en büyük, en güçlü firmalarıdır. Onların baca tozlarını burada gördüğünüz kardeşleriniz fabrikalarında canlarını hiçe sayaratozun toprağın içerisinde zor koşullar altında alın teri dökerek üretim yapıyorlar. Yaptıkları milletin itibariyle hem bu fabrikaların ortaya çıkan atık maddelerini onların bertaraf edilme güçlüğünün ortaya çıktığı böyle bir süre içerisinde hem onların arıtmasına ve kimyasal dönüşümünü gerçekleştiriyorlar. Hem de bu ülkeye önemli derecede ihracat yoluyla döviz getirecek bir üretim gerçekleştiriyorlar. 

Bu firmalar biraz önce saydığım sermaye kuruluşları hem kendi atıklarını, çöplerini burada arıttırıyorlar, hem de bir taraftan ortaya çıkan bu üretim biçimiyle birlikte önemli derecede karlar elde ediyorlar. Diğer taraftan toplu iş sözleşmemizle ilgili diyor ki, grup toplu iş sözleşmesi. 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesi bu iş kolunda Birleşik Metal İşleri işveren sendikasıyla imzaladığı sözleşmenin koşulları bu iş yerinde uygulanır diye işverenle birlikte altına imza attığımız maddemiz söz konusu. Biz de bugüne kadar ortaya çıkan toplu sözleşmenin uygulanmasındaki eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün iş yer yönetimiyle temaslarımız oldu oldu. Onlar da bu konuda belli adımları atma konusunda bir niyet ortaya koyuyorlar ama samimiyetlerini ve davranışlarını da önümüzdeki günler içerisinde göreceğiz. Bizim de sendika olarak amacımız bir an önce işletmenin  sözleşme hükümlerinin uygulanması Marzinc çiftçilerinin de anasının ak sütü gibi helal olan toplu sözleşme ücret haklarını almasıdır.”

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

Programda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de Karabük’te yaptıkları mücadeleden rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çekerek, “Bizi gördüklerinde birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çelik şunları söyledi; “Biz DİSK olarak Birleşik Metal-İŞ olarak birilerinin çok sevmediği, bizi gördüğünde yüzünü çevirdiği belki dişini gıcırdattığı bir sendikayız. Ama biz emekçilere işçilere köylülere halka kendine verilene razı olmasını değil, hakkını almasını bilmeyi, hakkı için mücadele etmesi gerektiğini ve bir kavgayı ortaya koyması gerektiğini öğretiriz, demokrasiyi öğretiriz, mücadeleyi öğretiriz. Bu kentte de demokrasiyi mücadeleyi işçinin hakkını, hukukunu almaması için mücadele etmesi gerektiğini elbette öğreneceğiz ve bunu büyüterek yapacağız. Biliyoruz bizi gördüklerine birilerinin rahatsız olduğunu, uykularının kaçtığını biliyoruz. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin, bugün üyemiz olmayan yarın üyemiz olacak olanların hakları için de mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz ve şairin dediği gibi; ‘Dolaşacaktır Karabük’te de en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…’ diyorum.

Birleşik Metal-iş Sendikası’nın Karabük’teki programına CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez ilçe Başkanı ali yavuz ve parti yöneticileriyle sendika üyeleri katıldı.