Her Telden (20.Temmuz.2018)

Her Telden (20.Temmuz.2018)

Yayın: 19.07.2018 23:01 |Güncelleme: 20.07.2018 08:55
Paylaş:
A+ A-

EFLANİ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BAŞKANI SAYIN MEHMET KARADENİZ “ VALİMİZİN VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BÜYÜK DESTEĞİ İLE..”
Eflani TARIM KREDİ KOOPERATİFİ Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ aradı geçtiğimiz gün,Karabük TARIM İL MÜDÜRÜ görüşmek istemiş,bu görüşme için Karabük’e geldiğini söyledi.
Karabük TARIM İL Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN,kendisi ile görüştüğü Sayın MEHMET KARADENİZ’DEN,Eflani İlçesinde üretimi düşünülen SİYEZ BUĞDAYI noktasında bilgiler almış.
Sayın MUSTAFA ŞAHİN Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İN talimatı ile Eflani Tarım Kredi Kooperatif Başkanı’nı davet ettiğini söyleyerek SİYEZ BUĞDAY üretimi için neler yapılabileceği üzerinde bilgiler almış,kendisine geniş bilgiler vermiş.
GALİBA EFLANİ,SİYEZ BUĞDAYI EKİMİNE GEÇECEK..
Zira, Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER’İN bu konuya ilgi duyduğu,Tarım İl Müdürü’ne verdiği talimat ile belli oldu,Eflani İlçe Belediye Başkanı Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL,bu iş ile çok ama çok yakından ilgileniyor,hemen her desteği veriyor..
ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ,EFLANİ SİYEZ BUĞDAYI ÜRETİMİNE GEÇECEK..
Bunu neden önemsiyoruz biliyor musunuz,normal buğdayın kilogramı 1 lira civarında veya 1.25 kuruş,SİYEZ BUĞDAYI ise 5-6 lira civarında ve bu Eflani Köylüsünün gelirini arttıracak demektir..
ÇOK GENİŞ BİR İDARECİ KESİMİ,BU İŞE DESTEK VERİYORMUŞ.

GEÇTİĞİMİZ GÜN,BİRKAÇ ARKADAŞ AKBANK YANINDA OTURUYORDUK VE AK PARTİ İL ESKİ BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR GELDİ..
Geçtiğimiz gün AKBANK yanında,kalabalık bir arkadaş grubu oturduk sohbet ediyorduk,AK Parti İl Eski Başkanlarından Sayın TİMURÇİN SAYLAR geldi yanımıza.
Sağolsun çayımızı içti,uzun/uzun sohbet ettik.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Karabük’ün kalkınmasına,gelişmesine kendisini adamış bir isimdir,İl Başkanlığı döneminde de,bu anlamda çok/çok önemli işlere imza attı,çok/çok önemli işleri gündeme getirdi..
BUNLARI ANLATTI,ÇOK GENİŞ BİLGİLER VERDİ..
Özellikle ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Kİ genişleme çalışmalarına,daha sonra genişleyen alanlara yapılan YENİ FABRİKALARA/TESİSLERE sözü getirdi ve “DÖNEMİMİZDE 20 NİN ÜZERİNDE YENİ FABRİKA TEMELİ ATILDI..” gibi bilgiler verdi.
ÇEVRE YOLLARINI ANLATTI..
Bu arada Karabük’ün O DÖNEMDE,Hükümetten en büyük yatırımları alan,en fazla kaynak kullanan İL OLDUĞUNA işaret etti,doğrusu ciddi biçimde yararlandık anlattıklarından.
Demek SİYASET PARTİ LOKALİNDE OTURARAK YAPILMIYOR..!!

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “YEREL SEÇİMLER İÇİN..” İLK KEZ 3 NCÜ DEFA DİYEREK “YENİDEN ADAY OLACAK MI..?”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile zaman/zaman sohbet ediyoruz,yeniden BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olup/olmayacağını sorup öğrenmeye çalışıyoruz.
KESİNLİKLE “NET BİRŞEY SÖYLEMİYOR..” Sayın VERGİLİ.
Ancak ; görünen o ki YEREL SEÇİMLER DE,seçmene “İLK KEZ 3 NCÜ DEFA DİYECEK..” seçilmek için oy talebinde bulunacak,konuşmalarının satır arasından bunları çıkartmak mümkün.
Yeniden Belediye Başkan Adayı olursa kazanma şansı ne olabilir,bilindiği gibi 24 HAZİRAN SEÇİMİNDE MHP ciddi bir oy kaybına uğradı ve bu anlamda AK Parti de oy kaybına uğradı gerçi.
Sayın RAFET VERGİLİ ilk seçildiği dönemde de AK Parti büyük oy farkı ile MHP’NİN çok/çok önündeydi,ikinci seçildiği dönemde de oy dağılımı AK Parti’nin çok/çok lehineydi..
Sayın RAFET VERGİLİ,öyle görünüyor ki,yeniden Aday olacak..
Diğer, SİYASİ PARTİLER,hesaplarını buna göre yapmak durumundalar..
Sayın RAFET VERGİLİ ismi Karabük’te çok ciddi bir MARKA,çok önemli bir SİYASİ GERÇEK,ayrıca yarım kalmış,yapılacak işleri,Belediye Bütçesini en iyi de kendisi biliyor elbet..
Diğer Partiler buna göre vaziyet alacaklardır mutlaka..

KARABÜK’ÜN,İSTASYON MINTIKASININ ARKA KISMINDA KALAN “HADDANELER BÖLGESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM..” VE ÇOK MAĞDUR OLANLAR..
Karabük’ün İSTASYON MINTIKASININ hemen arka kısmında kalan ve genellikle HADDANE BÖLGESİ olarak anılan GENİŞ BİR ALAN KENTSEL DÖNÜŞÜM alanı ilan edildi.
BAZI HADDANELER SÖKÜLMEYE BAŞLANDI,BİR BÖLÜMÜ ÇALIŞIYOR..
Geçtiğimiz gün,DEVLET ESKİ HASTANESİ önünden SALI PAZARINA giden yol üzerinde BİNASI OLAN bazı Kardeşler ile ayaküzeri sohbet ettik ve “KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN DOLAYI ÇOK MAĞDUR OLDUKLARINI..” anlattılar..
Bir Kardeşimiz “DÜKKANLARIMIZI KİRAYA VEREMİYORUZ,İŞYERİ AÇMA RUHSATI VERİLMİYOR.ÇOK CİDDİ MİKTARDA MADDİ KAYBIMIZ VAR..” gibi görüşler dile getirdi..
“NE YAPILACAKSA BİR AN ÖNCE YAPILMALI..” dedi..
“DÜKKANLARIMIZI BOMBOŞ BEKLETİYORUZ..” dedi..

GEÇTİĞİMİZ GÜN,YANIMIZA GELEN VE ESKİDEN “KARABÜK BELEDİYE BİNASI ALTINDA İŞYERİ OLAN BİR KARDEŞİMİZ..” BU HARABE KALIR..!!
Bir süre öncesine kadar KARABÜK BELEDİYESİ eski BİNASI’NIN altında işyeri olan bir Kardeşimiz yanımıza geldi “BELEDİYE BİZİ ÇIKARTTI.PEKİ NE OLDU.BELEDİYE HİÇBİR HAZIRLIK YAPMADAN BİZLERİ ÇIKARTMIŞ DEMEK Kİ..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk “ÖNCE İHALE YAPTILAR,İHALE İPTAL EDİLDİ.BELEDİYE BAŞKANI BURAYA,BELEDİYE İMKANLARI İLE YENİ İŞYERİ YAPACAĞINI SÖYLÜYOR,BUNU SİZE DE SÖYLEMİŞ OLACAK Kİ SİZDE YAZDINIZ.YANİ BAŞKANIN HİÇBİR PROJESİ YOKMUŞ,BİZİ ACİLEN ÇIKARTMASI YANLIŞTI.” dedi
“CİDDİ HİÇBİR HAZIRLIK YAPILMAMIŞ.BİZİ APAR/TOPAR ÇIKARTTILAR..” dedi.
Daha sonra da “MÜLK BELEDİYEYE AİTTİ.BİZİ ÇIKARTMASI NORMAL.ANCAK,CİDDİ BİR HAZIRLIK YAPILIR,BU YER NASIL KULLANILACAK BELLİ EDİLİR VE BİZE HAYDİ ÇIKIN DERLER,BUNA İTİRAZIMIZ YOK.ŞİMDİ BELEDİYE BURAYI NASIL KULLANACAĞININ KARARINI BİLE VERMEMİŞ Kİ..” GİBİ KONUŞTU.
Her neyse artık,YAPILAN İHALE İPTAL EDİLDİ,ŞİMDİ NE OLACAK..?
O Kardeşimiz “GÖRÜRSÜN O HARABE DAHA ORADA ÇOK KALIR..” dedi.

ÜLKEMİZİN,İÇİNDE GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN,EKONOMİK SIKINTILI DÖNEM NEDENİ İLE İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ OLAYI AKSAR MI..?
Biliyorsunuz,ÜLKEMİZİN ÇOK CİDDİ BİR EKONOMİK dönem yaşadığına ilişkin hemen her Basın/Yayın organında bir haber çıkıyor ve böyle bir algı var..
ÜLKEMİZ BUNU ATLATACAKTIR ELBET..
Ancak,böyle bir durum nedeni ile,başlayan bazı yatırımların GELECEĞE YÖNELİK olarak AKSAMASI ihtimali,Karabük yaşayanlarını ciddi/ciddi korkutuyor elbet.
Örneğin İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayında aksama olur mu,zira,KAMULAŞTIRMA noktasında para çıkmayabilir gibi bir dizi söylemler yayılıyor..
ÇEVRE YOLLARI NE OLUR ACABA..?
Veya ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ RAHATLATMASI BEKLENEN önlemler..
24 HAZİRAN Seçimlerinden daha yeni çıktık,ÇOĞU BAĞIMSIZLARDAN OLUŞAN HÜKÜMET daha yeni kuruldu ve bu anlamda AK Parti Milletvekilleri nasıl bir yol izleyecekler,CHP Milletvekili ne yapacak,bunu/bunları süreç içinde göreceğiz herhalde..
MİLLETVEKİLLERİ,GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALABİLECEKLER Mİ ACABA..?
Yoksa,bazı çevrelerin iddia ettiği gibi “BAKANLARIN YANINA BİLE YAKLAŞAMAYACAKLAR MI YOKSA..?” bunları ilerleyen günlerde,hep birlikte göreceğiz elbet.
EKONOMİ RAYINA GİRENE KADAR,BAZI ÖDENEKLER AZALACAK MI..?

GEÇTİĞİMİZ GÜN,KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ GEZELİM İSTEDİK VE ÇOK BÜYÜK BİR KALABALIK, BEKÇİ ALIMI YAPILIYORMUŞ..
Geçtiğimiz gün,KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE çıktık,uzunca bir zamandır çıkmıyorduk,yeni/yeni Fabrikalar,Tesisler kuruluyor ve bu durum bizi elbet mutlu etti.
Baktık,POLİS OKULU CİVARINDA BÜYÜK BİR KALABALIK VAR..
Yüzlerce taksi,binlerce insan,köfteciler,çay yapıp/satanlar,gerçekten çok/çok büyük bir kalabalık var,doğrusu merak edilmeyecek gibi değildi ve bizde merak edip OSB KAPISINDA Kİ Güvenlik elemanına sorduk.
“ABİ EMNİYETE BEKÇİ ALIMININ MÜLAKATI VAR..” dedi..
Mülakat için gelmiş gençler/insanlar..
Öylesine bir kalabalık,ancak,anlatılacak gibi bir kalabalık değil yani,dedik ya KÖFTECİLER gelmiş,ÇAY OCAKLARI KURULMUŞ,insanımız bu durumu paraya çevirmenin yolunu bulmuş yani..
DİLERİZ SINAVA GİRENLER BAŞARILI OLMUŞTUR..
Allah kalplerine,gönüllerine göre versin..

AK PARTİ “MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNE HAZIRLANIRKEN..” ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR “BİR/BİRLERİNİN GIRTLAĞINA SARILMIŞLAR..!!”
AK Parti,bütün gücü ile YEREL SEÇİMLERE hazırlanırken,Ana Muhalefet Parti CHP’NİN,Rahmetli ERDAL İNÖNÜ’NÜN tabiri ile ASLAN SOSYAL DEMOKRATLARI bir/birlerinin gırtlağına sarılmışlar iyi mi..?
OLAĞAÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA TOPLUYORLARMIŞ..
ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR, Ülke de İktidara gelmek,seçim kazanmak gibi bir niyet taşımadıkları için,PARTİ İÇİ SEÇİMLERİ KAZANMAK ve PARTİ İÇİ SEÇİMLERİ KAZANMAK o kadrolar için yeterli demek.
HELAL ASLAN SOSYAL DEMOKRATLARA..
Peki,ihtirası aklından birkaç kilometre ötede gittiği artık net biçimde gün yüzüne çıkan Sayın MUHARREM İNCE,CHP Genel Başkanı olsa,CHP İKTİDARA MI GELECEK yani..?
BU ANLAYIŞ DEĞİŞMEDEN,BU KAFALAR DEĞİŞMEDEN İKTİDARA MI GELECEK..?
Geçin efendim geçin..!!
Sayın MUHARREM İNCE hele bir seçilsin,bakın/görün Sayın İNCE’YE karşı Parti içinden ne muhalefetler edilir “YOK KARDEŞİM BU GENEL BAŞKAN İLE OLMUYOR,GENEL BAŞKAN MUTLAKA DEĞİŞMELİ SÖZLERİ..” duyuluyor mu/duyulmuyor mu..
Neyse ;ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR KURULTAY TELAŞINDALAR..
Gündemlerinde YEREL SEÇİM filan yok ASLAN SOSYAL DEMOKRATLARIN..!

KARABÜK ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAŞIYOR,PİRİNÇLİK BÖLGESİNDE YAŞANDIĞI İLERİ SÜRÜLEN BİR OLAY VE İKİ TANE ÇEVRE DERNEĞİ OLMASI BİLE..!!
Geçtiğimiz günlerde,memurluktan emekli bir kardeşimiz Büromuza geldi ve “HOBİ OLARAK PİRİNÇLİK BÖLGESİ’NDE BİR BAHÇE YAPTIM.HOBİ OLARAK YAPTIM.NİYETİM ORGANİK ÜRÜN YETİŞTİRMEKTİ..” diye bilgi verdi.
Sonra yetiştirmeye çalıştığı DOMATESLERİ gösterdi,domates demeye bin değil on binlerce tanık gerekiyordu ve bu kardeşimize ÇEVRE KİRLİLİĞİNDEN bizde ürün alamıyoruz falan demişler.
KARABÜK’TE İKİ ÇEVRE DERNEĞİ VAR.
Birisi ZONGULDAK ÇEVRE Derneği’nin Şubesi,diğeri KARABÜK ÇEVRE DERNEĞİ ve Dernek Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN gayretli çalışmalar yapıyor,ancak,DERNEK STATÜSÜ fazla bir şey yapmasına engel.
Sayın BÜNYAMİN COŞKUN’DA Karabük’te çok ciddi bir ÇEVRE KİRLİLİĞİ olduğunu söylüyor,neden bu konular için açıklamalar yapmıyorsun gibi bir soruya da “AÇIKLAMA YAPMASINI YAPARIM.BASIN BENİM AÇIKLAMALARIMI KOYAR MI,DEĞERLENDİRİR Mİ..?” diye soruyor.
SİTEMLİ BİR SORU BU.
Her neyse,konu ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAŞIYORUZ,hem de can yakacak ölçü de ÇEVRE KİRLİLİĞİ yaşıyoruz,bunun en büyük sebebi KARDEMİR Mİ ve Sayın BÜNYAMİN COŞKUN bu iddiayı dillendiriyor sürekli..
KARABÜK ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN PENÇESİNDE KIVRANIYOR ADETA.

13 kişi görüş bildirdi

  1. Yiğit

    Ahmet abi nasılsın iyimisiniz inşallah iyisindir bizim 350 davası hakkında bir gelişme var mı yazınızı bekliyoruz kucak dolusu sevgiler saygılar sunuyorum teşekkür ediyorum kendine iyi bak bizleri unutmayın saygılar

  2. Çevre kirliliyi mirliliyi yok

    Ahmet abi iftira etme Karabükte çevre kirliligi mirliliği yok o memur arkadaşınız ziraati bilmediyi için ürettikleri öyle çıkmıştır.Mesela Marzinç artık kirlitmeyoki mesela Kardemir artık kirletmiyoki isteyen Belediye Başkanımız Rafet Vergiliye sorsun.Marzinç belediyeye iyi para verdi Kardemirde ben çevre yatırımı yapıcam dedi herşey rayına girdi.
    Çevre kirliliyi mirliliyi yok o sizlerin iftirası tamammı olup olmadını Rafet başkan kadarmı biliceksiniz mesela Organizedeki ALTER havayı mavayı kirletiyomu sanayiye karşı olan sizler iftira ediyosunuz.

  3. Gönderen

    Madem Eflani’ye kaplıca ekimi düşünülüyor o zaman bunun işlenmesi için de birşeyler yapılması lazım gelmez mi? Kaplıca bulguru fabrikası da kurulsa nasıl olur?…

    Kastamonu’da da kaplıca ekimi yayılıyor. Kastamonu bu konuda biraz önde. İlk önceleri İhsangazi’de ekiliyordu. Sonra Seydiler, Devrekani gibi ilçelere de yaygınlaşmaya başladı. Seydilerli bir girişimci Seydiler’e bir kaplıca bulgur fabrikası kurdu (sonradan bir tane de organize sanayi bölgesine kurdu galiba), çevredeki köylülerin kaplıcasını satın alıyor.
    Sanırım Devrekani’de sadece kaplıca öğütecek değirmen de faaliyete başlayacak yakında…

  4. Artık Yeter Sayın Vergili...

    Vergili 2 gün önce Öğlebeli mahallesine gelir….Halkla toplanır ve konuşmasına”Ben buraya bir tek gündem ile geldim” der…..Neymiş o gündem??????Terminal tarafından bakılınca,Safranbolu,Kastamonu yönüne gidenlerin Öğlebeli’nin yıkık dökük,virane sillüetini görüyor olmalarıymış………Yani ,asrın belediye başkanının gururunu örseliyormuş….Gerçekten haklı sayın Vergili…..

    Karabük’ü bağrından çıkarmış bu köy, cumhuriyet kentini doğurmuş ,ancak en büyük mağduriyeti de Öğlebeli yaşamıştır……Belediyecilik anlamında, yolun asfatlanması ve bir muhtarlık binası dışında hiçbir değişim ve dönüşümden söz edilemez…..Öğlebeline defalarca geldiğinde kendisinden istenen en önemli konu”buranın planlı bir kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılması,binalara konulan 3 kattan fazla yapılamaz kuralının kaldırılması ve 18. maddenin uygulanması”….

    Başkan 2 gün önce burada o yıkık dökük binaları boyayınız ,boyasını ben vereceğim demesi ise tam bir garabet anlayış…Mahalle sakinlerinden biri bu konuya şöyle cevap vermiş..”Burada evler zaten yıkılıyor…Neresini boyayalım…”Yani başkan Öğlebelililere anasını boyayıp babalarına satma düşüncesinde….

    Hem diyorsun ki belediye borçsuz ve Türkiye’nin en zengin belediyesi hem de hizmete susamış böyle bir yerde hiç bir hizmetiniz olmasın…Başkanlığınızın son aylarında bu mahalleyle helalleşin….

    Bir de buradan şahsi bir konuma deyinmek isterim ki o da benim şahsi tapulu yerimden rızamız alınmadan,bir gün içersinde,su borularını geçirerek Karabük Belediyesine ait HAL binasına su getirmiştir…Öte yandan binlerce dönüm araziyi üniversite alanı ilan ederek de onlarca aileyi perişan etmiştir…Havaalanı ile söyledikleri ise gerçeği yansıtmamaktadır…Yapıla protokolde pist uzunluğu 1750 metre oysa o 600 metre diyerek saptırmaktadır…Yine burası uluslararası havacılık normları olan 3000 metreye de çıkarılabilir bir pist imkanı raporlarda belirtilmişken bundan hiç bahsetmemektedir….Kısacası ben yaptım oldu mantalitesinde…Bir de buradan sormak istiyorum Eflani EŞŞEK düzüne yaptırmayı düşündüğünüz havaalanı arazilerini zamanında kimler almıştı Sayın Vergili????Açıkla da Karabüklüler kim olduğunu öğrensin….

    Özetle sayın Vergili,siz bir “sanayici” olarak bu şehre hizmet etmeniz Karabük’ün hayrınadır…Zaten proje üretme isteksizliğinizi Zafer Acarın proğramında geçen akşam gördük…Zafer Bey elindeki sizin eski projeler kitapçığını göstererek artık bu kitapçığın sayfaları artar ve bu kitap artık kalınlaşır dediğindeki yüz ifadeniz aynen bir tükenmişlik ve benden bu kadar diyordu….Artık yeter Sayın Vergili…Artık yeter..

  5. Karabük

    Karabük’ün kronikleşmiş sorunlarını çözecek adaylar ortaya çıkmalı. Mevcut başkan kronikleşen sorunları bir türlü çözemiyor ya da çözmek istemiyor. Tramvay sistemin şimdiye kadar yapılması gereken hizmetti. Hava kirliliği, önlemlerin alınması gerekirdi. Hastane olayı (genel seçimlerde bir çok defa adaylar tarafından gündeme getirildi). Şehir girişine yapılması düşünülen kavşak olayı, şimdiye kadar bitirilmesi lazımdı. Sorunlar daha da büyümeden çözülmeli, çığ gibi büyüdükten sonra çözülmesi zor olur, külfetli olur.. Kürsel ısınma tehditi her geçen gün kendini hissettiriyor, yağmurlar eskisi gibi değil bir anda sağanak vuruyor ve bu da altyapıyı yetersiz kılıyor. Örnek İstasyon caddesi. Şehrin artık yüzü yenilenmeli kentsel dönüşüm yaygınlaşmalı (boş yere bina kondurmak değil eskiyi yıkıp yenisini yapmak). Emekli olununca terk edilen bir şehir olmamalı. Karabük artık büyükşehir görünümüne kavuşmalı ve bunun için planlar yapılmalı. Hakikaten bir çok problemi çözebilecek başkan ve kadro gelmeli.

  6. karabuk

    HANGİ SORUNLARI ÇÖZECEK SAYIN VERGİLİ, HANGİSİNİ YAZAYIM KARABÜKÜN BİR TANE SORUNUMU VARKİ AHMET ABİMİZ HERGÜN YAZMAKTA BU SORUNLARI, EN BAŞTA KARABÜKÜN İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALAN TRAFİK SORUNU VAR.DEVLET HASTANESİNİN ARKA TARAFLARI MEZBELELİK İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAKMIŞ KİMBİLİR NE ZAMAN? KENT MEYDANI DERSEN KARABÜKÜN ORTA YERİNDE UCUBE GİBİ BOMBOŞ DURMAKTATIR. MAHALLELERDEKİ YOLLAR KALDIRIMLAR DÖKÜLÜYOR HER YER YAMA YAPILMIŞ HALDE,ÇUKURLAR TÜMSEKLER BULUNMAKTA ESKİ BELEDİYE BİNASI ŞEHRİN ORTASINDA SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ GÖRÜNTÜSÜ VAR. ARAÇ ÇAYININ HALİ ORTADA BUNU SAYIN AHMET GÖLBEK İKİ GÜN ÖNCEKİ YAZISINDA BELİRTMİŞTİ KOKUDAN ÇAY KENARINA YAKLAŞILMIYOR.YÜRÜYEN MERDİVENLER YÜRÜMÜYOR.BÜTÜN BUNLAR ORTADA DURURKEN ÇELİK CAMİİ BİZİM NEYİMİZE,BİR KANYON PARK PROJESİ DİYE BULAK DERESİNE O KADAR PARAYI BOŞA HARCAYIP SONRA DA BİZ YANLIŞ YAPMIŞIZ DİYECEKLER.BUNUN ÖRNEĞİ YEŞİL MAHALLEDEKİ ARAÇ ÇAYININ KENARI ÇAYIN KENARINA YÜRÜYÜŞ PARKURU KAMELYALAR PARKLAR YAPIYORUZ DİYE O KADAR PARALAR HARCANDI BİR TEK KARABÜKLÜ GİTMİYOR ORAYA NASIL GİTSİN ÇEVRE YOLUNDAN GEÇİPTE,NASIL ULAŞSIN DAHA BİR SÜRÜ SORUN VAR .

  7. OzKarabük

    Belediye hizmet üretmeyi bıraktı müteahhit olup bina yapma derdine girdi,ilk proje battı çıktı neden Shell bayii gecikmedi de kısa bırakıldı ve bu proje ile Ankara caddesi esnafı öldü,ikinci mega proje merkez ortaokulu ve DC lojmanları ve asırlık ağaçlar bir bir yok edilip hiçbir işe yaramayan meydan yapıldı ,dışarıdan gelen bunu kim yaptı diyor komedi resmen,spor vadisi adı altında bulak deresi projesi bence ikinci meydan gibi olacaktır,araç çayı projesi olmadı yapılamadı daha neler neler belediye vizyon gerektirir ve kısa sürede Karabük üniversitesi ayakkandiran eski rektör bu işi ve Karabük üniversitesi çehresini duzeltecegini düşünüyorum.ve ilk iş meydanin yıkılması lazım o meydanı görmek istemiyorummmmmm

  8. Mehmet

    Başkan vergili çok güzel projeler başardı .kolay değil karabukte belediye başkanı olmak

  9. SADIK ULUPINAR

    Sayın Belediye Başkanımız BRTV de Sayın Zafer ACAR’ın konuğu olmuş.Program baştan sona sanki ağustos da seçim varmış gibi Belediye Başkanımız Sayın Vergili’nin seçim propagandasına dönüşmüş. Maalesef Sayın ACAR hiç söz verilip de yapılmayan işlerle ilgili soru sormamış.Ben buradan sayın Belediye Başkanımıza soruyorum Kapullu Mah. Kapullu Cad. 906 nolu sokağın asfaltı 2 senedir neden yapılmıyor, neden her 3 ayda bir sokak da su arızası oluyor, yakışıyor mu Avrupa’nın bile özendiği Kuzeyin Yıldızı olan Karabük’e Sayın
    Başkan……Saygılarımla………….

  10. DOBRA BODRA

    Sayın Editör;
    Köşenizde yazdığınız yazılarla alakalı yapılan yorumları kontrol ediyor musunuz?

    Ya da gazetecilik ilkeleri gereği burada beyan edilen bilgilerin doğruluğunu araştırma gereği hissediyor musunuz?

    20 Temmuz 2018 12.02 Her Telden Köşenize ARTIK YETER SAYIN VERGİLİ rumuzuyla yorum yazan arkadaşın bahsettiği Öğlebelinde ki hal binasına su hattı çekilmesi konusuyla ilgili arsa sahipleriyle 23 Temmuz 2018 günü konuşuyoruz konu sizin köşenizde ki yazılan yoruma geliyor. Fakat arsa sahiplerinin böyle bir yorumdan ve yazıdan haberi yok.

    Karşılıklı şaştık kaldık!
    Eğer tarafsız ve ilkeli bir gazeteci olarak yayınlayabilecekseniz Üniversite’nin arsalarla ilgili de bildiklerimi yazarım size. Tabi maksak üzüm yemek ise.

    Konumunuzu ve mesleğinizi kullanarak birilerinden yada bir yelerden hınç almak niyetiniz yoksa!!

  11. Mehmet Özcan

    DOBRAlık açık sözlülüktür sayın BODRA….,doğruluktur,dürüstlüktür …Evet herkes taşıyamaz….Siz ne hakla ,muvafakatımız olmadan,benim de hissedarı olduğum bu tarladan su borusu geçiriyorsunuz…..?????Bu konu yalan mı?????Konuyla ilgili sizin makamınızda zabıta müdürünüzle birlikte yaklaşık 3 yıl falan oluyor bu konuyla ilgili olarak bana”Yaa n’olacak herkesin su borusu kanalizasyonu birbirinin arazilerinden geçiyor” demediniz mi????Kaldırma talebini ortaya koyduğumuzda”o zaman mahkemeye ver”demediniz mi???????Dilekçelerim belediyenizde mevcuttur…..Siz,gereğini yapınız…

    Eğer söylediklerimde,yazdıklarımda bir kelime hilaf varsa gelin yüzüme tükürün….ÖĞLEBELİ ile ilgili planlı bir dönüşüm talebimizin neresi haksız ve yanlış????Üniversite alanı ilan edilen arazilerdeki keyfiyetle uğradığımız zararın neresi yalan….Bizler mağduriyeti yaşayan insanlarız…Sorunlara çözüm bulamıyoruz…..Siyaset ,özünde var olan sorunlara çözüm üretme aracıdır…Siz de bu alanda üzerinize düşeni yaptığınızda konu kendiliğinden hallolur….
    Bu sayfa,Sayın Ahmet Gölbeğin sayfasıdır…Bu sayfada herkes Karabük’le ilgili yazılar yazar,siyaset yapar,eleştirilerde bulunur…Bunun da bir saygı dili vardır…Bunun dışına çıkanlara da asla müsade edilmez….Ben de bu sayfada zaman zaman düşüncelerimi paylaşırım…Herkes bir rumuz kullanarak yazılarını paylaşır….Editör,kurallara uyan bu türden her yorumu da yayımlar….Bu sayfa bu yüzdendir ki takipedilen bir basın organıdır….Kimseye de bir ayrıcalık tanınmaz…

  12. Aydinlik evler isyan

    Rafet bey okumasada halk konseylerinde millete soracagi soruyu bile onceden ogrenen irfan bey okuyorsun bu yaziyi… aydinlik evlerde otibus saatleri sikintili bildiguniz halde mudahele etmiyorsunuz… sizi rafet beye sikayet ediyorum. Muhtarlar olmus gelin arabasi bebegi… sayenizde

  13. SAMİMİ OKURUNUZ

    AHMET BEY,AHMET ABİ YAZ ARTIK.SEN YAZMAYINCA ORTALIK SESSİZLEŞİYOR KİMSE NOLDUĞUNU ANLAMIYOR HADİSELERİN İÇYÜZÜNE AİT BİLGİ AKIŞI OLMUYOR.ARTIK YAZ ABİ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Migros “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Migros, Pol's işbirliğiyle, Çukurova bölgesindeki yüzde 90’ı kadın üreticileri kapsayan “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros, Pol's işbirliğiyle “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini başlattı.

Proje sayesinde, son yıllarda ağırlıklı olarak ithal edilen susam ürünün yerel üretimi desteklenerek sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturulması amaçlanıyor. Yerli susamın yanı sıra yerli susamla üretilen tahin ve helva ürünleri, Migros mağazalarında Pol's markası altında satışa sunuldu.

Şirket yüksek oranda kalsiyum, demir ve magnezyum içeren yerli susam üretimini desteklemek üzere, projenin ilk aşamasında Adana Çukurova bölgesinde, sözleşmeli tarım modeliyle, yüzde 90'ı kadın üreticiler olmak üzere 390 dekarlık alanda susam ekimi gerçekleştirildi. Migros'un alım garantisiyle güç bularak, yeniden üretime geçen çiftçiler, ürünün dikim öncesi, hasat ve kurutma süreçlerinde, ziraat mühendislerinden oluşan “Pol's Tarım Koordinasyon” ekibinden zirai eğitim ve teknik destek aldılar.

Üretilen yerli susamlar, Pol's fabrikasına gönderilerek şeker pancarı ile tatlandırılmış tahin, çifte kavrulmuş tahin helvası ve Ermenek bölgesine özgü üzüm pekmezi ile tatlandırılmış Ermenek helvası üretildi. Ürünler Pol’s markası ile Migros mağazalarında satışa sunuldu. Projenin genişleme aşamalarında ise daha önce hiç susam ekilmemiş farklı bölgelerde de yerli susam ekiminin yaygınlaştırılması ve daha fazla çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

– “İthalatı yüksek olan susamı yerelleştirmeyi hedefliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur yerli üretimi teşvik edecek iş birlikleri gerçekleştirdiklerini, yerli üretimle birlikte, yerel kalkınmanın öneminin çok büyük olduğunu ve kendi kendine yeter olmak için Türkiye'nin her bölgesinde yerel üretimin devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Baydur, “Bir taraftan sürdürülebilir tarıma yatırım yaparken, bir taraftan da kadın üreticilerin güçlenmesine yönelik çalışmalarımıza her yıl yenilerini ekliyoruz. Pol's iş birliği ile 'Yerli Susam, Yerli Üretim' projesini bu kapsamda hayata geçirdik. Projenin genişlemesiyle beraber susam ekim alanlarını, çalıştığımız çiftçi sayısını ve tonajı artıracağız. Ayrıca mevcut potansiyel alanlarda da verimi artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pols şirketi CEO'su Ali Polat da “Migros'un talebi ile başlayan projede, ilk etapta 120 ton yerli susam için sözleşme yaptıklarını belirterek, “Migros'un alım garantisi, üreticilerimiz için çok büyük teşvik oldu. Yerli susamın hasat süresi 120 gün. Çukurova bölgesinde yapılan Mısır ekiminin ardından boş kalan arazilerin etkin kullanımı için susam üretimini teşvik ettik. Böylece yıl boyunca sürekli bir üretim döngüsü oluşturarak yerli tarımın sürdürülebilirliğini sağlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.