Her Telden (20 Temmuz 2020)

Her Telden (20 Temmuz 2020)

Yayın: 20.07.2020 15:35 |Güncelleme: 21.07.2020 09:06
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’ÜN EN GÜZEL MESİRE ALANLARININ BAŞINDA GELEN “ŞEKER KANYONU VE TUVALETLERDEN AŞIRI YAKINMA..” VE BİR KARDEŞİMİZ
Geçtiğimiz gün,Yayalaştırılmış Yolda yürürken,çok sevdiğim bir Kardeşim çevirdi ve “ŞU ŞEKER KANYONU OLAYINA İLGİ GÖSTERİN..” gibi bir söz etti.
“HAYIRDIR NE OLDU,NE VAR..?” diye sorduk,cebinden telefonunu çıkarttı ve “İŞTE RESİMLERİNİ KENDİ GÖZLERİNLE GÖR..” diyerek çektiği görüntüleri gösterdi..
Gerçekten tam bir kepazelikti..
Tuvaletlerin durumu,gerçekten bir kepazelikti..
O Kardeş,bu kadar güzel bir yere,bu görüntüler yakışıyor mu,diye sorduktan sonra “YAHU BU TUVALETLERİ TEMİZ TUTMAK BU KADAR ZOR BİR İŞ Mİ.HİÇ DEĞİLSE BİR MÜSTECİRE VERSİNLER,BU YOLLA TEMİZ TUTSUNLAR..” falan dedi.
Özellikle cumartesi/Pazar günleri binlerce insan geliyor oraya.
Benim,o Kardeşin telefonundan gördüğüm kepazelikler,iyi ki bir salgın hastalığa falan yol açmıyor,öylesine kepaze bir görüntü vardı telefon ekranında ve bunları çeken Kardeşin de üzüntüsü gerçekten çok büyüktü..
ŞEKER KANYONU,MÜKEMMEL BİR MESİRE ALANI..
Binlerce insan dinlenmeye geliyor,ama,YA TUVALETLER..!!

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,TBMM’DE KARABÜK ÜZERİNE KISA VE DERLİ/TOPLU BİR KONUŞMA YAPARAK…
Geçtiğimiz günlerde ,çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz,bize WhatsApp mesajı ile,CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN,TBMM’DE yaptığı bir konuşmayı göndermiş.
Yaklaşık 5.5 dakikalık bir konuşma yapmış Sayın AKSOY.
Bu süre içerisinde KARDEMİR’E değinmiş,BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyelerinin durumuna eleştirel bir dille yaklaşmış,daha sonra Karabük’e bir DEVLET HASTANESİ’NİN şart olduğunu belirtmiş ve pandemi sürecinde ESNAFIN/SANATKARIN yaşadığı ekonomik sıkıntılardan söz etmiş.
Kısa derli/toplu ve Karabük’ün sorunlarını satır başları ile dile getirmiş CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,insan keşke,yaptığı bu konuşmayı,en azından KARABÜK BASINI ile paylaşaydı diye düşünüyor doğrusu.
Biz bu konuşmanın paylaşımı noktasını, CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR’A DA söyledik ve Allah’ı var,Sayın ÇAKIR anında Sayın AKSOY ile birlikte çalışan bir bayanı aradı ve bu paylaşımı söyledi,ancak,şu ana kadar herhangi bir metin gelmedi..
Olay TBMM zemininde konuşma ile kalıyor,tabana yansımıyor..
Dikkat edin konuşmayı bize WhatsApp kanalı ile çok önemsediğimiz bir isim yolluyor,Sayın AKSOY’UN Milletvekili Ofisinde görevli olanlarca gelmiyor bu konuşma..
Her ne hal ise,çok derli/toplu,güzel mesajlar içeren bir konuşma olmuş.

TÜRKİYE’NİN İLK “MEGA ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLAN..” FİLYOS VADİSİ PROJESİ TANITIM FİLMLERİ YAYINLANIYOR VE KARABÜK SESSİZ/SAKİN..!!
Çok değil,BİR YIL KADAR ÖNCE,Karabük FİLYOS LİMANI olarak telaffuz ettiği FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NE hayli ilgili davranırdı,detaylarını bilir/bilmez konuşmalar yapılır ve FİLYOS LİMANI BİZİM CANIMIZ/FEDA OLSUN KANIMIZ noktasına varan hamasi nutuklar atılırdı.
ŞİMDİ FİLYOS VADİSİ PROJESİ konuşulmaz oldu..
Bunun farkında mısınız,FİLYOS VADİSİ PROJESİ konuşulmaz oldu..!!
En son olarak,şu an KARDEMİR Genel Müdürlüğü görevinden AZİL edilen Sayın HÜSEYİN SOYKAN,FİLYOS LİMANI için gitmiş ve Sayın BAKAN ile bir görüşme yapmıştı,diye hatırlıyoruz.
FİLYOS VADİSİ,BU ÜLKENİN MEGA ENDÜSTRİ BÖLGESİ ve Filyos Limanı,Filyos Endüstri Bölgesi (Biliyorsunuz Alt Yapı Çalışmaları TOSYALI Holding’e verildi,neden haberimiz olmadı falan denilmişti..) ve Filyos Serbest Bölgesi gibi bir olay burası.
KARABÜK ARTIK FİLYOS VADİSİ olayını konuşmuyor..
Oysa ne nutuklar atılıyordu bir zamanlar..
Şimdi neden konuşulmuyor acaba..
KARDEMİR’E,FİLYOS LİMANI artık lazım değil mi..=

KARABÜK’TE “SANATSAL FAALİYET VAR MI,YETERİNCE YAPILIYOR MU..?” VEYA “SPORTİF FAALİYETLERDE NE AŞAMADA KARABÜK..?” VEEE
Karabük,son yıllarda NE DURUMDA size göre,örneğin ESTETİK BİR KENT haline mi geliyor,yoksa gün/gün KASABA halini mi alıyor,örneğin Karabük SANATSAL ÇALIŞMALAR noktasında ne durumda..?
KARABÜK SPORTİF ANLAMDA NASIL BİR RESİM VERİYOR..
OVACIK SPOR LİSESİ birkaç yetenek çıkarttı,bunun dışında KARABÜK’TE SPOR YOK,özellikle KARABÜKSPOR bu açığı kapatıyor görüntüsü veriyordu,KARABÜKSPOR’DA gitti,iş tamamen dibe vurdu..
Örneğin KARABÜK OLİMPİYATLARA SPORCU YOLLAYABİLİR Mİ..?
Örneğin KARABÜK BİR RESSAM,BİR TİYATROCU çıkartabilir mi veya KARABÜK YAŞAYANLARI bir TİYATRO GRUBU kurarak oyun sergileyebilir mi veya ünlü bir ses sanatçısı çıkar mı bu kentten..?
Derseniz ki KARABÜK YATIRIM ALIYOR MU..?
İşte bir tek Hastanemiz var ya,VALİLİK KONAĞI DA bir gün yapılır elbet.
Size göre KARABÜK NE ALEMDE,bir düşünceniz var mı..?

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “KURULUŞUNDAN BU YANA GEÇİRDİĞİ EVRELERİ YAZILI BİÇİMDE TARİHİNE TEVDİ ETMELİ..” VE AİDİYET DUYGUSU..
Önce ÇELİK-İŞ Sendikası,şimdi ÖZÇELİK-İŞ Sendikası öylesine önemli tarihsel virajlardan geçti ki,bunları bugünün ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Üyeleri bilmezler,çoğu o tarihlerde doğmamıştır bile.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcıları,Sendika Üyelerinin aidiyetlerini yükseltmek,Sendikal bağlılıklarına güç katmak zorundadırlar..
Bunun için Sendika Kuruluşundan,baraj altına itildiği,daha sonra yaşadığı birleşmeler ve son olarak 2010 sürecini anlatan bir yazılı çalışmanın yapılmasında sonsuz yarar var.
ÖZÇELİK-İŞ çok köklü bir tarihe sahip ve bu Üyelerce bilinmeli..
O zaman ŞANLI BİR GEÇMİŞE Üye oldukları bilincini edinirler..

BU DEVLETİN BÜROKRATLARI,KARABÜKSPOR İÇİN 1370 SAYFA RAPOR TUTMUŞLAR VE BU RAPORLAR HUKUK TARAFINDAN ELE ALINMIYOR..!!
Bu Devletin memurları/bürokratları,KARABÜKSPOR için 1370 sayfa civarında rapor tutmuşlar,ilgili birimlere vermişler ve 2.5 yıldır HİÇBİR CİDDİ GELİŞME YOK iyi mi..?
HERKES GÖRÜYOR,KİMSE İLGİLENMİYOR,HAREKETE GEÇMİYOR..!!
Bir gariban çocuk BAKLAVA ÇALDI diye neler yaşadı bu Ülke de,bu haberler zamanında BASINA YANSIDI,herkesin içi acıdı ancak,O ÇOCUK SUÇLU bulundu..
A-4 KAĞIDINA BİNLERCE LİRALIK SARF TUTANAĞI YAPILMIŞ,,
Ne vergisi,ne KDV’Sİ yok,kimse hesap sormadı..
KARABÜKSPOR ne yazık ki Kongreye bile gelmeyerek kaçıp giden HİKMET FERİDUN TANKUT tarafından ekonomik batağa itilmiş,Yolbulan Ailesi 70 Milyon alacağı olduğunu söylüyor,KARDEMİR halen 32 milyon lira paranın,kalan 2 taksidini ödeyecek,futbolculara borç, SGK ve VERGİ borçları..
KARABÜKSPOR TAM ANLAMI İLE BATAĞA İTİLMİŞ,HESAP SORAN YOK..
HERKES GÖRÜYOR,KİMSE İLGİLENMİYOR,HAREKETE GEÇMİYOR..
Öte yandan,KARABÜKSPOR BUGÜNLERDE DE anormal şeyler yaşıyor..!!
Söylentinin,bini bir para ve yine KİMSENİN GIKI ÇIKMIYOR iyi mi..?
Örneğin HASAN DOĞAN Tesisleri noktasında,müstecir bizim alacağımız var derken,KARABÜKSPOR adına hayır bizim alacağımız var gibi bir görüşü dinlemek mümkün..
YAZIK ETTİLER KARABÜKSPOR’A ÇOK YAZIK ETTİLER..!!

GEÇTİĞİMİZ HAFTA,KARABÜK ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN Sayın DURSUN ALTIPARMAK ve BİRKAÇ ARKADAŞ UZUN SÜRE SOHBET ETTİK
Geçtiğimiz hafta sonuna doğru,AKBANK yanında oturuyor ve sohbet ediyorduk,Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın DURSUN ALTIPARMAK uğradı ve hayli uzun süre sohbet ettik.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK Karabük üzerine görüşlerini anlattı.
Kendi döneminde yaptıklarından söz etti ve özellikle KARABÜKSPOR noktasına değinerek “BÜYÜK BİR MÜCADELE SONUCU,İLÇE TAKIMI OLARAK O ZAMAN Kİ BİRİNCİ LİGİ YAKALAMIŞTIK..” yolunda görüşler dile getirdi..
YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Tesislerinin yapımını anlattı..
Karabük’te belirli bir yaş grubunun hatıralarında unutulmaz yer tutan TENEKE TRİBÜNÜNÜN Yapımı,o günün koşullarında STADYUMA yapılan ekleri,bu eklerin hangi şartlar altında yapıldıklarını anlattı.
Daha sonra yanımız hayli kalabalıklaştı,sohbet koyulaştı..
Sayın DURSUN ALTIPARMAK,KARABÜKSPOR’UN durumuna çok/çok üzgün ve bir sözü dikkatimizi çekti “EĞER SON YEREL SEÇİMDE BAŞARILI OLSAYDIM,KARABÜKSPOR ESKİ GÜNLERİNE DÖNERDİ..” dedi.
Hayli keyifli bir sohbetimiz oldu Sayın ALTIPARMAK ile..

“BİR ŞEY DEĞİŞECEK-HER ŞEY DEĞİŞECEK..” YOLUNDA ANONİM BİR CÜMLE VE CHP EFLANİ İLÇE BAŞKANI DEĞİŞİMİ,İLÇENİN SORUNLARI GÜNDEM DE
Özellikle Siyaset çevrelerinde konuşulan “BİR ŞEY DEĞİŞECEK-HER ŞEY DEĞİŞECEK..” şeklinde anonim bir cümle vardır,CHP Eflani İlçe Başkanı ve Yönetiminin değişmesi,bu cümlenin ne kadar gerçekçi,ne kadar doğru olduğunun,en somut kanıtı.
CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,EFLANİ sorunlarını yüksek sesle dile getiriyorlar,Siyasetçilere mektuplar yazarak,mesajlar atarak bu sorunları duyuruyorlar ve SİYASET KURUMU DA HAREKETE GEÇTİ sayılır.
ANKARA’DA EFLANİ SORUNLARI KONUŞULUYOR,GÖRÜŞÜLÜYOR..
Ve herhalde,bu sorunlar konuşulur,görüşülürken “YAHU YILLARDIR BUNLARI BİZE NEDEN SÖYLEMEDİNİZ,NEDEN ÇÖZÜM İSTEMEDİNİZ..” gibi sözler de edilmiştir..
Geçtiğimiz Pazar günü Eflani’ye gittik,içme suyunda anormal bir koku vardı,balçık kokusu mu dersiniz,yosun kokusu mu dersiniz, acayip bir koku vardı anlayacağınız..
Bakın CHP Eflani İlçe Başkanı değişti,Sayın AHMET AYTAÇ göreve geldi,İlçe Yönetim Kurulu değişti,EFLANİ’DE birçok şey değişmenin eşiğine geldi ve İlçe Başkanı hiç yüksünmeden HİZMET YAPANA/YAPANLARA Parti ayırımı yapmadan teşekkür etmesini de biliyor..
BİR ŞEY DEĞİŞTİ-HER ŞEY DEĞİŞTİ sözü Eflani’de hayatiyet kazandı..

KARDEMİR ÖNÜMÜZDE Kİ YILLARIN HEDEFİNİ “DÜNYANIN EN BÜYÜK 100 ÜRETİCİ FİRMA ARASINDA YER ALMAK..” OLARAK BELİRLEDİ..
KARDEMİR o kadar ciddi üretim çeşitlemeleri yaptı ki,OTOMOTİV Sanayi’nden,SAVUNMA Sanayi’ne kadar çok geniş bir tüketiciye ulaşıyor ve bu arada tren tekeri,tren rayı,profil üretimi gibi malzemelerde üretiyor.
KARDEMİR şimdi önüne bir hedef koymuş durumda..
Bu hedefi,görevinden ayrılan/ayrılmak zorunda bırakılan Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN sık dile getiriyordu,bu bir ütopya mı diye düşünürken,Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’DA aynı hedefi dile getirdi.
Dileriz bu hedef gerçekleşir/gerçekleştirilir..
Şimdi KARDEMİR ve Metal Sanayi çevrelerinde,hatta küçük yatırımcılarda İKİNCİ ÇEYREK Bilançoları bekleniyor.biliyorsunuz hisse senedi fiyatları ciddi bir yükseliş göstermişti,İKİNCİ ÇEYREK KAR/ZARAR noktası merakla beklenir oldu..
Bu arada KASIM GENEL KURULU çok önemli.
SEÇİMLİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN çok BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri merak ediliyor ve Seçimli Yönetim Kurulu Üyeleri hemen/hemen belli..
Eğer bir Aile “BİZ OLMAYACAĞIZ..” demezse hemen/hemen belli..
Böyle bir irade konulmaz,biz olmayacağız,denilmezse hemen/hemen belli.

16 kişi görüş bildirdi

  1. Bu anlayışlamı

    Kardemir dünyanın en büyük 100 üretici firmasından birisi olmayı hedeflemiş.Aç tavuk misali sen 2020 ilk çeyreyini zarar kapat ikinci çeyrek için umutlu olma döviz kuru farkları ve bunların sonunda ne olur acaba.Ayrıca Kardemir içi kaynıyor iş bilmezler dolduruldu o şunun adamı bu bunun adamı ne kapsam içi ne kapsam dışı doğrus dürüst huzur yok.Hepsi bi kenara Genel Müdür yok Genel Müdür.100 Büyük firma hedefine böylemi gidilir allaşkına.

  2. Anonim

    Ahmet bey yazinizda saka yaptiginizi düşündüm, sanirim kardemirde bulunan insanlar rakamdan pek anlamıyor, lafla dünya da ilk 100 e girilmez … daha direksiyon da bir genel müdürun bile yok :))) şaka gibi

  3. karbuksevdalısı

    oyak grubuna devredilsin, kardemırde bölgede kurtulsun.erdemir isdemirde hiç böyle sorunlar varmı.ATAER HOLDİND bu işi çözmüş askeriye mantığıyla disiplinli çalışma yapıyor adamlar zaten hepsi asker kökenli..

  4. Üc uyanık

    Kardemir 100 büyük firmaya hangi kadrolarla girecek merak ediyorum?
    Kurt,tilki,ve koyunla mı?Kim mi bu üçlü;Sırasıyla veriyorum.SAĞİT,SARHOŞ MÜDÜR VE OKÜZHANİN dip kenarlarda KARDEMIRIN urettiklerini kesip biçip hurdaya atarak mı?O toplantılari bir sorun orta kattakilere yada toplandiklari mekandaki işci mühendis formen ve müdürlere.Güzelim emeklerimiz boşa gidiyor.Yazık yazık yazık…..

  5. Kardemirliii

    KARDEMİR iki aile arasına sıkışmış yönetim kurulları kendi menfaatine düşmüş ne kadar değerli yönetici varsa tutamayan tam değişimi Hüseyin beyle başlatmışken bir yerlere gelmesi çok zor. Üç uyanık arkadaş galiba sen tilki olansın. Eski düzenine geçme hevesin var. Çünkü onda çok güzel rantların vardı. Rantların kesilince tilki rantın geri gelince koyun. Çelikte kalite var, araştır istersen. Özellikle Çelik üretim doğru kaliteyi üretirse haddehane doğru kalite ürün çeker. Ama senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Senin niyetin belli arkadaş. Vesselam

  6. Promil

    Kardemirliii rumuzlu bindirilmiş işbilmez kıta temsilcisi, haddehanede işbilmezliginden hurdaya ayrılan rayları boynuna asalımda kıravat olsun. Çelik üretime sallayacagina işini doğru yap. Üç uyanigin söylediği gizli kapaklı toplantılarda bu hurdaları kime yaslariz diye şerre kafa yoracaginiza işinize yorsaydınız önümüz açılırdı biraz. Velinimetin olan Gazmanı methederken sizler sayesinde oluşmuş onun dönemine ait bilançolara bakta konuş. Şirketi 1 yılda ne hale getirdiniz. Ama suç sizde değil. Cemaat siyaset hemsericilik yapan, siz bunlari yapin bende komurden gotureyim diye bu yollari acan yo eticilerde suç.

  7. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ KARABÜKTE HER ALANDA GERİYE GİDİŞ VAR.KARABÜK ESTETİK, SANATSAL VE SPORSAL AÇIDAN SİZİNDE YAZDIĞINIZ GİBİ KASABA GÖRÜNTÜSÜNE HAKİM VAZİYETTE OLUP,DİĞER HİZMET VE YATIRIMLAR NOKTASINDA DA BİR GRAM İLERİYE GİDEMEMİŞTİR.KARABÜK YATIRIM ALIYORMU DİYE SORMUŞSUNUZ BENCE DE BU KONUDA DİĞER İLLERE GÖRE ÇOK ZAYIF BİR NOKTADA,ÖZELLİKLE DE BELEDİYENİN YAP(A)MADIĞI ANCAK BÜYÜK REKLAMLARLA DUYURDUĞU PROJECİKLERİN HİÇBİR ZAMAN YAPILAMAYACAĞI GÜN GİBİ AŞİKAR.BANA GÖRE KARABÜKSPOR’UN DURUMU NEYSE KARABÜK’ÜN DURUMU’DA AYNI,KARABÜKSPOR’DAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNEMEYİZ. KENT OLARAKTA ÜÇÜNCÜ LİGE DÜŞMÜŞ DURUMDAYIZ KİM NE DERSE DESİN.

  8. İstanbuldan Eflenili

    Epeyidir yazmadım Ahmet abi Efleni uyanıyo yıllardır küçük olsun benim idaremde olsun anlayışı bitiyo sağolsun CHP Ahmet Aytaç yönetiminde o anlayışı yıktı yıkıyo Ahmet Aytaç yanar döner deyil dimdik bi insan.Efleninin önü böyle açılır işte yazın güneşin alnında kışın ayazda emekli bankomat sırasına girmesin gardeşim 3500 nüfus 2000 e düşmesin Efleni gızları gelinleri gadınları tekstile Pınarbaşına gidip gelmesin gofur a yaptıklarından utansın sıkılsın

  9. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abi, 35’lik delikanlının hikayesi diye anlattığım yazımı okumuşsundur, hatta benim gibi egede yaşayan bir abimiz de yazımdan çok etkilenmişti. İşte o 35 ‘lik delikanlı demiştim size Karabükspor’un bu haline en çok üzülen kişi. Benim yazdıklarımı size Akbank’ın yanında dertli derti anlatmış. Evet ilçe takımını ilk kez süper lige çıkaran bu kişi Dursun ALTIPARMAK. Ama maalesef kıymetini bilemediler. Bu kent kıymet bilinmemezlikten gelişmiyor. İlk Süper Lige çıktığında yaptıklarını benim yazdığım gibi size de anlatmış. Yani yazdıklarımı teyit etmiş durumda. Karabükspor sevdalısıyız biz. Hiçbir maçını deplasman da dahil kaçırmamış bir taraftarıyım ben. En az onun kadar üzülüyorum. Mersin maçını hiç unutmam. Kendi taraftarımız birbirine girmişti. Bazı olaylar olmuş, Kör apo lakablı abimizin öbür gözü de kör olmuştu. Kısacası Karabükspor sevdalısı olan her taraftarda bir iz, bir anı bırakmıştır. Kadir kıymet bilmeyenlerin kenti Karabük’e Ege’den selamlar.

  10. Salla gitsin

    Ahmet bey,bu memlekette kime ne anlatacaksın kimse kadir kıymet bilmez olmuş,zamanında dursun altıparmak ilçe takımını anadoludan ilk defa süper lige çıkarttı,450 kişiyi işe aldı,sonuç;işe aldığı adamlar bile nankörlük etti secilemedi.kardemirin özelleşme noktasından bu günlere kadar kamil güleç hep en ön safta mücadele etti ne zaman kardemir bunalıma düştü tekrar tekrar çağrıldı ,küsmedi filyos limanı için mücadele etti,sonuç;karalama kampanyasına maruz kaldı.bunlar sadece iki örnek bunları dahada cogaltabiliriz o yüzden karabükte yan gelip yatacaksın,dışarıdan gelenlere altın tepsiyi vereceksin onlar yesin içsin,onlara herşey helal.velhasıl iş yapana azimle çalışana karabükte yer yok.karabukspor düşmüş,kardemir batmış secimlerde verilen vaatler yerine getirilmemiş kimin umurunda salla gitsin.

  11. Bizim Karabük

    Bir şehir nasıl kötü yönetilir diye bir ders olsa memlekette 1. örnek Karabük olur. Onel alışveriş merkezinin arkasından yapılan köprülü yolu görünce zaten şehrin nasıl yönetildiği görülüyor. Yıkılan eski belediye binası çimlendirildi ucube halde, güya Hürriyet Caddesi Karabük ün en imtiyazlı Caddesi yersen!! Karabükspora gelince sahipsiz kimsesiz vebalı gibi orta yerde bırakıldı. Bu şehrin belediye başkanı milletvekilleri ne yapıyor. Karabükspor ile birlikte şehrin üzerine ölü toprağı atılıyor.SESİMİZİ DUYAN YOKMU ????

  12. Üc uyanık

    Kardemirlii rumuzlu Hüseyin sevdalısı arkadaş.Hüseyin Şaban ile başlayan ne söyler misin?Kardemirli emekçilerin yaptiğı yatırımlarin önünden poz vermekten başka etirdigi yenilik var mı?Galiba senin kuyruk acın var.gizli toplantıları çöpe giden rayları yazmam seni ve ekibini rahatsiz etti Kardemirliler ve Karabüklüler sizin gibi insan hurdalarini çok çöpe attı.ıc güvey rantcılar merak etmeyin film bitmedi.SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM daki aktörümüz de kamyonunu garajdan çıkarmış.O da gitme hazırliğı yapıyor galiba.ÜC UYANIKTAN haberin var ki biraz zoruna gitmiş senin.Üc uyanıgin mutlaka üç şakşakcısı da vardır.ama şapkanın duşüp kelin görünmesin3 az kaldı.Bekleyin.

  13. mehmet

    Ahmet bey emin olun dışarda kimse kardemir i dikkate almaz almıyorda zaten güler geçer gider, ama bundan 6-7 sene evvel Kardemir dedi mi piyasada selam durarlardi, deli gibi yatırım yaptığı zamanlar yani

  14. Kardemirliii

    Üç uyanık arkadaş hamaseti çok iyi yapıyorsun. Tebrikler!!! Çöpe giden rayların sorumlusu haddehanemi sence yoksa istenilen kalitede üretim yapamayan Çelik üretim mi? Hüseyin Soykan’ın şak şakçısı değilim fakat biz işçiler en iyi ücret zammını onun döneminde aldık hatta 6 ayda bir rutin zamlar almaya başladık. Şu bir gerçekçi devlette ve her şirkette devamlılık esastır yatırımları biri başlatır biri bitirir. Şunu da söylememden geçemiyeceğim KARDEMİR içindekilerin istediği küçük olsun dışardan kimse gelmesin bu pastayı bizden başka kimse yemesin büyümeye ne gerek var, aileler rantını sürdürsün biri cevher hilesi yapsın biri devamlı 2. Kalite ürünleri kendi alsın diye bağımsız yönetim kurulları siyasi oyun yapsın oh ne güzel iş. Onda sonra icra makamları iş yapmasını bekle. Biz karabüklüler daha tüneli geçmeyi başaramamışız. Tüneli geçen zaten çok başarılı olmuş. KARDEMİR üzerinde Karabük teki siyasilerin bile rantı var. Belediye başkanından iktidar il başkanlarına kadar. Üç uyanık sen neyin kafasını yaşıyorsun.

  15. KARABUK

    BİZİM KARABÜK RUMUZU İLE YAZAN ARKADAŞA SONUNA KADAR KATILIYORUM KARABÜKTEN NE KÖY OLUR NEDE KASABA,KARABÜKÜN HİÇ BİR İŞ DOĞRU DÜZGÜN GİTMİYOR.BİZE HER ŞEY MÜSTEHAK,ÇÜNKÜ KARABÜKLÜ İSTEMESİNİ,SEÇMESİNİ BİLEMİYOR.SEN ÜÇÜNCÜ DEFA AYNI KİŞİYİ BAŞKAN SEÇERSEN OLACAĞI BUYDU ZATEN BENDE SEÇİLSEM HİÇ BİR İŞ YAPMAZDIM YAN GELİP YATARDIM BİR KİŞİYİ ÜÇÜNCÜ DEFA SEÇMEYECEKSİN KARABÜK BU YÜZDEN KAYBEDİYOR.DAHA ÇOOOOOOOK KAYBEDECEK.

  16. BEKİR

    Kardemirliii arkadaş.Kardemiri yatırımları yaparak sayılı çelik üreticisi dısarıdan gelen hüseyin şaban gibi kaçaklar mı getirdi.Kardemiri ve Karabükü Kücük düsenenler tüneli gecemeyenler demişsin maaşına yapılan kücük zammıni ifade ederek kişiliğini ortaya koymuşsun zaten.O kücük zammina şükrederken bu yoneticilerle batağa vurup da túm maaşindan olma ihtimalinin oldugunu biliyor musun?senin bir maaşın çöpe giden bir ray bile değil.3 uyanık senin ve binlerce işcinin maasini toplantılarla hurdaya atıp üstüne viski patlatıyorlar.Sen devam et fotojenik Şabanin şakşakcılığına.Şaban atilırken bile senin 200 maasıni cebine attı gitti.Hesap bu kadar net.istersen şabanın aldiğını maasına hesap makinesiyle bir böl.Kaç maaşını cukkalamış.Ha raylari hurdaya atanların maaşlarinı ve viskilerinin maliyetini de sonra yazarım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Türkiye’de tavan, Karabük’te dip yaptı!

Yayın: 25.04.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 31 Mart yerel seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan CHP’de derin sessizlik sürüyor. Türkiye genelinde büyük çıkış yaparak 1. Parti olan CHP’nin Karabük’te Belediye Başkan adayı Bayram Karadağ ile 6 bin 770 oy alarak 4. Parti olması adeta ‘Herkes Mersin’e giderken Karabük’teki CHP’liler tersine gitmiş” dedirtti.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Son 3 yerel seçimde 2009’da Bayram Karadağ’ın İl Başkanı olduğu dönemde CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Refah Partili ve DYP’li Enver Tümen MHP; AK Parti, DYP ve Saadet Partisi adaylarının ardından 4. Parti olarak 4 bin 27 oy alabilmişti. 2014’teki seçimlerde de yine İl Başkanı olan Bayram Karadağ bu defa Liberal Demokrat Parti ve Türkiye Değim Hareketi’nde İl başkanlığı görevlerinde bulunan Erdal Demir’le yola çıkmış ve MHP, AK Parti ve Saadet Partisi Belediye başkan adaylarının ardından 3. Olabilmişti. CHP 2014’te 1738 oy alarak tarihinin en düşük seviyelerine gerilemişti. 2019’da Abdullah Çakır’ın İl Başkanı olduğu seçim döneminde, dönemim Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum istifa ederek Belediye Başkan adayı olmuş, ancak ilerleyen günlerde, adaylıktan çekilerek İYİ Parti ile yapılan ittifakın ortak adayı olarak Dursun Altıparmak gösterilmişti. 11 bin 550 oy alan Altıparmak MHP ve AK Parti’nin ardından 3. olmuştu.

31 MART TAM BİR FİYASKO OLDU

CHP eski il başkanlarından, 2023’te yapılan 14 Mayıs seçimlerinin 3. sıra milletvekili adayı olan Bayram Karadağ 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin 20 bini, MHP’nin 16 bini geçtiği, ilk defa yerel seçime giren Yeniden Refah Partisi’nin 14 bini zorladığı seçimde 6 bin 770 oy alarak bir kez daha partisine tarihi hüsran yaşattı.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLEMEDİ

Karadağ, aday adaylığı için başvuru yaptığı 8 Aralık tarihinden tam 27 gün sonra (bu esnada ilçe adayları ilan edilmişti) DEVA Partisi eski il başkanı Yusuf Aydın aday adaylığı başvurusu yapmış, dikkatler bir anda bu isim üzerine yoğunlaşmıştı. Aydın’ın 5 Ocak’taki başvurusundan 1 hafta sonra bu defa MHP kökenli İYİ parti milletvekili 2. sıra adaylığından çekilen İsmail Yalav başvuruda bulundu. Yalav’ın başvuru yapması ile birlikte CHP’de dengeler tamamen değişirken son gün Karabük basını CHP adayı olarak Yalav’ı gösterdi. Ancak CHP MYK’sından Yalav ismi çıkarken Parti Meclisi (PM)’de son dakika gelişmesi yaşandı ve Bayram Karadağ ismi Karabük Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

LİSTE KRİZİ DAMGA VURDU

Tarihinde üst üste 2. defa Milletvekili çıkaran ve son seçimlerde yukarı yönlü ivme gösteren CHP’de Karabük seçim tarihinde bir ilk yaşandı ve YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre 20 Şubat’ta teslim edilmesi gereken Belediye Meclis ve il genel meclisi aday listeleri vaktinden sonra ve eksik olarak bildirildi. Bu yüzden kısa süreli seçime katılamama riski yaşayan CHP, olağanüstü toplanan İl seçim Kurulu kararı ile seçime katılabilmişti.

26 OCAK’TA ADAY OLDU 4 MART’TA İZNE ÇIKTI

31 Mart seçimlerinde CHP açısından dikkat çeken bir diğer hususta 26 Ocak’ta adaylığı açıklanan Bayram Karadağ’ın işçi olarak çalıştığı Kardemir’den tam 28 gün sonra 4 Mart tarihinde izin alması oldu. Kısıtlı imkanlarla seçim kampanyası yürüten CHP adayı Karadağ için “Seçimlere 26 gün kala çalıştığı işyerinden izin alabilen bir aday zaten bu durumu hezimeti kabullenmiş, işi kafasında bitirmiş olmuyor mu?” diye yorumlar yapılıyor.

BELEDİYE MECLİSİ ÇOK ZAYIF KALDI

AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’nın başkan seçildiği Karabük Belediyesi yeni dönemine sadece 2 meclis üyesi (Avukat Uygar Varlık ve Abdullah Mor) sokabilen CHP’de belediye meclis üyesi adayları da tartışma konusu oldu. İlk sıralarda yer alan adayların dışındaki isimlerinin çoğunluğunun emekli ve ilkokul mezunu olmasına anlam veremeyen partililer, “Liste eksik olur, zamanında telim edilmez, meclis adayları emeklilerden ve çoğu ilkokul mezunlarından oluşursa başarı da hayal olur tabi. Safranbolu’ya baksınlar 25 belediye meclis üyesi adayının neredeyse tamamı üniversite mezunu ve alanlarında ciddi kariyeri olan isimler. Karabük’te belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarından 2 bin oy az alan bir aday kendi yetişip büyüdüğü 9 bin dolayında seçmeni olan mahallede bile 500 oyu zor alabiliyorsa durup düşünmek lazım Aslında her şey ortada. Seçim sürecinin başından bu yana yaşananlar iyice irdelendiğinde acı gerçekler bir bir ortaya çıkıyor” şeklinde değerlendirme yapıyorlar.