Her Telden (21 Ekim 2020)

Her Telden (21 Ekim 2020)

Yayın: 20.10.2020 20:56 |Güncelleme: 21.10.2020 08:53
Paylaş:
A+ A-

SPK “KURUMSAL KOMİTE TARAFINDAN BELİRLENEN 4 BAĞIMSIZ ÜYE İSİMLERİNİ ALDIK.BİZ,SİZE İSİMLERİ YOLLAYACAĞIZ..” GİBİ DUYURURKEN
SPK,KARDEMİR’E bir yazı göndererek “KURUMSAL KOMİTE TARAFINDAN BELİRLENEN,4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU İSİMLERİNİ ALDIK.VE BİZ , SİZE BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU İSİMLERİNİ YOLLAYACAĞIZ…” anlamında bir yazı göndermiş.
İSTERMİSİNİZ SPK 11 YENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GÖNDERSİN..!!
Tabii,bu işin latifesi.
Ancak,KARDEMİR üzerinde Siyasetin etkisi,biraz daha etkin biçimde görülebilir,SPK’NIN gönderdiği yazı da bunun bir örneği olarak algılanmalı ve bakalım yollanacak isimler arasında kimler olacak..?
Öte yandan,iki hakim hissedar ailenin eski birliği/dirliği yakalaması 24 Ağustos 2020 Mali Genel Kurul ile tamamen ortadan kalktı mı sorusu çok ama çok önemli.
Bütün yasal yolları tamamlanmış,evet, yapılan hisse devri Türk Ticaret Kanununa uygundur yolunda ki resmi karar ve yazılara rağmen,alınan İBRA ETMEMEK noktası,çok hasmane bir tavır ve yenilir/yutulur bir iş olarak görülmemeli.
SPK veya BAŞKA BİRİMLER,Yönetimler bunları bilmezler mi,görmezler mi..?
Keşke o yola gidilmeseydi,ne yazık ki gidildi..
Sonucu KARDEMİR için neler getirecek bakalım,birlikte görürüz elbet.

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ,GENEL BAŞKAN Sayın ALİ BABACAN’IN KATILIMI İLE KARABÜK’TE “İLK DEFA İL KONGRESİ YAPAN DEVA..” ANKETLER
Ülkemiz Siyasi hayatında ne oluyor,neler gelişiyor,bunu çözmek,anlamak,analiz etmek gerçekten çok ama çok zor,örneğin geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkan Sayın ALİ BABACAN’IN DA katılımı ile İL KONGRESİ’Nİ gerçekleştiren DEVA Partisinin durumu.
BÜTÜN ANKETLERDE,Yüzde 2 veya 3-4 gibi çıkıyor..
Oysa tabana bakıyorsunuz,DEMOKRASİ ve ATILIM Partisi “DEVA..” için konuşulanlar,hiç de 2-3-4 gibi değil,tabanında bir heyecan var ve ayrıca gün geçtikçe DEVA Partisi’nin tırmandığını görmek mümkün.
Bakın aynı şeyleri Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN Genel Başkanlığını yürüttüğü GELECEK Partisi için söylemek,pek mümkün değil,ancak Sayın ALİ BABACAN ve DEVA Partisi belirli bir heyecan,belirli bir umut yaratmış.
Allah için söylemek gerekirse,DEVA Partisi Karabük İl ve İlçe kadroları için söylenebilecek,tek olumsuz söz yok,toplumun belirli kesimlerinde karşılığı olan,güven veren kadrolarla yola çıkmışlar.
DEVA Partisi ciddi bir kıpırdanma ve yükseliş gösteriyor..
Bunu görmek,bunu analiz etmek gerek..

EĞER,İLERLEYEN GÜNLERDE KARARINI DEĞİŞTİRMEZSE,BELEDİYE BAŞKANI Sayın VERGİLİ “BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINA KATILMAYACAK..”
Son haftalarda KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ gündem de ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,yaşanan tartışmaları çok “KISIR ve KARABÜK İÇİN YARARSIZ..” bulduğu için Belediye Meclis Toplantılarına katılmama kararını dile getiriyor.
Gerçi,henüz net olarak verdiği bir karar gibi görünmüyor.
Kafasında ham olarak belirmiş ve üzerinde çok ciddi biçimde düşünülmesi gereken bir karar gibi duruyor bu iş,ayrıca,böyle bir kararı,alıp da, kesinleştirmesi halinde YASAL DURUMU NE OLABİLİR..?
Örneği BELEDİYE MECLİS ÜYESİ mazeretsiz olarak 3 toplantıya katılmazsa,YASAL OLARAK Meclis Üyeliği düşüyor galiba.peki böyle bir durum BELEDİYE BAŞKANI açısından da geçerli olur mu..?
Sayın VERGİLİ,olayı yalnızca BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI ile de sınırlı tutmuyor ve BELEDİYE ENCÜMEN TOPLANTILARINA DA katılmamak gibi bir kararın arifesinde gibi görünüyor.
Sayın VERGİLİ’NİN bu kararlarının BELEDİYE MECLİS Toplantılarında ki, KISIR/KARABÜK’ÜN ÇIKARLARINDAN çok,MECLİS ÜYELERİNİN kendi egolarını tatmin etmeye yönelik konuşmalarından,tutum ve davranışlarından kaynaklanıyor gibi bir çıkarım yapılabilir mi..?
Sayın VERGİLİ acaba böyle düşündüğü için mi,bu kararların arifesinde.?
Öte yandan,Sayın VERGİLİ bu toplantılara katılmama kararını kesinleştirir, katılmazsa,AK Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Sayın SAİT AYGÜN Belediye Meclis Başkanı olarak oturumları yönetecek.
ÇOK ENTERESAN GELİŞMELERE GEBE KARABÜK..

TCDD TREN HATTI ÇEVRESİNDE,KARABÜK BELEDİYESİ’NE ÇOK GENİŞ ALANLAR BIRAKIYOR VE BURAYA 120 DÖNÜM ÜZERİNE KENT MEYDANI
TCDD ile Karabük Belediyesi arasında varılan anlaşma ile TCDD TREN HATTININ bulunduğu çok geniş bir alan ile KARTALTEPE Mahallesinde ki LOJMANLARIN bulunduğu alanlar Belediyeye geçiyor.
Belediye Meclisi’nde tartışma yaratan konu buraların imarı.
Aslında Belediye Meclisi’ne Başkanlık tarafından GÜNDEM DIŞI olarak getirilen bu konu,önce GÜNDEME ALINSA ve daha sonra KOMİSYONA HAVALE edilse,herhalde hiçbir sıkıntı çıkmazdı.
Her neyse artık,büyük sıkıntı çıktı..
TREN HATTI ÇEVRESİNDE kalan çok geniş bir alana Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN üzerinde çok hassasiyetle durduğu proje olan ŞEHİR MEYDANI veya KENT MEYDANI yapılması gündem de..
Toplam 120 dönüm bu alanın ŞEHİR MEYDANI yapımı gündem de..

“SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN,HAYAT DAMARLARINDAN BİRİSİ KOPMUŞ SAYILIR..” ŞEKLİNDE Kİ ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN SÖZÜ VEEE
Ulu Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN çok önemsenmesi gereken bir sözünü hatırlatalım sizlere “SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN,HAYAT DAMARLARINDAN BİRİSİ KOPMUŞ SAYILIR..” diyor Ulu Önder.
KARABÜK’TE SANAT/SANATÇI VAR MI..?
Karabük’te SPOR var mı,TİYATRO,RESİM,MÜZİK ÜRETEBİLECEK mekanlar var mı,Karabük SANATÇI ÇIKARTABİLEN bir Kent mi,yahut bunların yetişmesini sağlayabilecek ortamlar var mı,KÜLTÜREL anlamda Karabük’ün pozisyonu nedir..?
Bütün bunları düşününce KARABÜK BÜYÜKÇE BİR KÖY anlamında edilen sözlere hak vermemek zor,hele/hele GÜVEN KAVŞAĞINDAN eğer İSTASYONA doğru yürürseniz,durum daha da netlik kazanır..!!
KARABÜK NÜFUSU NEDEN 120 BİNE ÇAKILDI KALDI ACABA..?
SATILIK/KİRALIK/DEVREN SATILIK,KAPATIYORUZ ilanları neden çoğaldı..?

KARABÜKSPOR KONUSUNDA “BİRİSİ EVİN DE TUTUKLU,DİĞERİ CEZAEVİNDE TUTUKLU..” İKİ İSİM, YAKINDA BAŞLAMASI BEKLENEN MAHKEME
KARABÜKSPOR konusunda,daha önce Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadeler sonrasında,Kulüp CEO’SU Hakan AYVAZ ile Kulüpte menajerlik yaptığı iddia edilen Bayram UĞURLU,Sulh Ceza Mahkemesi’ne tutuklanmaları istemi ile gönderilmiş ve Mahkemece tutuklanmışlardı.
Bu arada Kulüp CEO’SU Hakan AYVAZ’IN bir nedenle cezaevinden alınarak EV HAPSİNE yollandığı haberleri çıkmış,Bayram UĞURLU ise cezaevi hayatına devam ediyordu.
OLAYIN BU NOKTASINDA BAYRAM UĞURLU’NUN DA Yurt dışı yasağı ile serbest kaldığına ilişkin haberler var,ancak,henüz teyit edilmemiş haberler bunlar.
Bu arada Cumhuriyet Savcılığı’nın “HAZIRLIK SORUŞTURMASINI..” tamamlayarak,dosyayı tekamül ettirdiği ve Mahkeme açılması istemiyle ilgili birimlere gönderdiği veya göndereceği yolunda da haberler gelmeye başladı.
MAHKEME SAFAHATINDA ÇOK CİDDİ GELİŞMELER BEKLENİYOR..
KARABÜKSPOR’DA İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası elemanlarının hazırladığı 1300-1400 sayfa tutarında ki dosyalarda yer aldığı öne sürülen çok ciddi iddiaların MAHKEME SAFAHATINDA tek/tek gündeme geleceğine işaret ediliyor..
Konuya ilişkin kaynaklar “MAHKEME AŞAMASINDA..” bir dizi evraksız harcama veya “YURTDIŞINA ÖDENEN PARALARIN KAYNAĞI..” noktalarında da ilginç gelişmeler olabileceği üzerinde görüşler dile getiriliyor.
MAHKEME AŞAMASINDA Kulüp çalışanlarının da ifadeye çağırılabileceği üzerinde fikirler veren konuya yakın çevreler “BU MAHKEME TÜRK FUTBOLUNA IŞIK TUTABİLECEK GELİŞMELERE SAHNE OLACAKTIR UMUDUNDAYIZ..” iddiaları da ilgi çekiyor.
KARABÜKSPOR’DA MAHKEME YAKINDA BAŞLAYABİLİR deniliyor.

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞ “MHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NE KATILIM VE KULLANILAN BOŞ OY NEDİR, İNŞAALLAH AÇIKLANIR..”
MHP Karabük Teşkilatında görev alan,daha önce ki yıllarda önemli görevler üstlenen bir Kardeş “ABİ MERKEZ İLÇE KONGRESİ,DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ GİBİ GEÇTİ DEMEK ÇOK ZOR..” dedi.
“NASIL YANİ..” diye sorduk.
O Kardeş “KONGREYE KATILMASI GEREKEN DELEGE SAYISI İLE KULLANILAN OY SAYISI AÇIKLANIRSA ANLARSIN.BİRDE BOŞ OY KULLANILMASI OLAYI AYDINLIĞA KAVUŞURSA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKAR..” anlamında ifadeler kullandı..
GALİBA BAZI SIKINTILAR YAŞANMIŞ..
Bu manada Merkez İlçe Yönetimine alınan bazı isimlere,İl Delege listesine alınan bazı isimlere tepkiler mi olmuş nedir,bunlara işaret etmeye gayret etti O Kardeş.
Şimdi gözler İL KONGRESİ’NE ÇEVRİLDİ..
Daha önce yürütülen tahminler geçerli olacak ve TEK ADAYLI BİR KONGRE Mİ yapılacak,yoksa Sayın FERAMUZ AKBULUT yaptığı temaslar sonucu bu görev aday olacak mı..?
MHP İL KONGRESİ İÇİN TARİH BEKLENİYOR ELBET.
SONRASINDA KULİSLER BİRAZ HIZ KAZANIR..

DÜN YOLDA KARŞILAŞTIĞIMIZ AK PARTİ İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI SAYIN MEHMET SARI,İL KONGRESİ
Dün Cadde de yürürken AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve Safranbolu İlçe Başkanı Sayın MEHMET SARI ile karşılaştık ve bir süre,ayak üzeri de olsa sohbet ettik.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ henüz İl Kongresi için bir tarih belirlenmediğini söyledi ve “BİR SIKINTI VAR MI..?” sorumuza da “ŞU AN ŞAHSIM ADINA BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR.EN AZINDAN BANA İNTİKAL EDEN BİR DURUM YOK..” anlamında bilgiler verdi.
Bu konuda Safranbolu İlçe Başkanı Sayın MEHMET SARI’YA DA Genel Merkez bağlamından, İlçe Teşkilatlarına gelen intikal eden herhangi bir sıkıntının olmadığına işaret etti.
Daha sonra da Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E Karabük Belediye Meclisi’nden yaşanan gelişmeleri sorduk “KARŞILIKLI MÜZAKERE EDİLMEDİĞİ İÇİN MAKSADINDAN KOPMUŞ İŞLER.UZATMANIN HİÇ Mİ HİÇ GEREĞİ YOK..” anlamında görüşler dile getirdi.
Üzerinde fazla durmadı..
Kısa bir sohbetten sonra ayrıldık.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Öneri

    Karabüke neden halen bir hastane yapılmıyor anlamış değilim hastanenin yüzde 90 ı kovid hastası ile dolu Yatacak yatak sayısı çok azaldı önümüz kış karabük te yetkililer neden hastene yapımı ile ilgili acil karar alınmıyor.

  2. Yolun Sonu Görünüyor

    Şehrin, emekçinin emeğini kimler hortumlayip yolunubulmus bir an önce açığa kavuşturulması yüce yargıdan en büyük beklentimiz.

  3. Zafer

    Bu saatten sonra Kardemir daha çok karışacak hemşerim

  4. Gündem Dışı

    Ahmet Bey dediğiniz gibi karabükten ne sanatçı ne sporcu (spor derken sadece futbol anlamında değil diğer branşlarda da) maalesef yetişmiyor ama benim aklıma takılan eskiden en azından Yenişehir sinemasında sosyal etkinlikler olurdu hiç bir şey olmazsa tiyatro veya konserler olurdu ve karabük halkının ilgisi baya yoğun olurdu sahiden Yenişehir sinemasına ne oldu öyle atıl bırakıldı burası neden tekrar eski canlılığına kazandırılmıyor??

  5. KARABUK

    SAYIN BAŞKANIMIZ İLERLEYEN GÜNLERDE BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARINA KATILMAYACAKMIŞ BENCE DE ÇOK DOĞRU BİR KARAR ALMIŞ,,BU KARARINI BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDEREK PEKİŞTİREBİLİR.BAŞKANI KÜSTÜRMÜŞLER,BAŞKAN BEN OYNAMIYORUM TOP BENİM DİYEN KÜÇÜK ÇOCUKLARA BENZEMİŞ,KARDEŞİM SEN KATILMAZSAN YERİNE KATILACAK BİR VEKİL BULUNUR.EN İYİSİ SAYIN BAŞKAN ZATEN SON DÖNEMDE HİÇ BİR PROJEYE VE HAYIRLI BİR İŞE İMZA ATAMAMANIN SKIKINTISI İÇİNDE ÖNÜNE GELENE FIRÇA ATIP DARILMAYA BAŞLAMIŞ.KARABÜK BU KAVGA VE ÇEKİŞMELERİ HAKETMİYOR MİLLET İCRAAT BEKLİYOR.

  6. Karabükspor Fiziki Para Kalkmalı (Kayıt Dışı )

    Karabükspor da yaşanan durumu mevcut haliyle iyi bir savcı işi çözebilir. Fakat ülkemizde kayıt dışı işlemler o kadar fazla ki hatta bu bilinçli organizasyon sistemi devletleri ülkeleri kekliyor mu ne Düşünsenize döviz elde ediyorsunuz yada borçlanıyorsunuz sonra ülkede döviz yok yorum bilimsel olarak cari açık 🙂 acaba abartılı faturalar ile yabancı yatırımcıların yurt içindeki şirketlerin yaptığı zombi şirketler kanalıyla döviz çıktısı olabilir mi tabii bunun denetimi bilgilerin kayıt edilmesi, işlenmesi takibi ile ortaya çıkartıla bilinir.
    Kulüplere gelince demek ki mevzuat ortam o kadar boş ki tutanak ile alış veriş transfer v.b işlemler yapıla biliniyor yazılanlara çizilenlere bakarsak.
    Geçen haftalarda Bloomberg Ht tv kanalında Emin Çağların sunduğu Fatih Altaylı ile yapılan Spor Saati programında söylenenler herkesi şaşırttı döviz cinsinden meblağlar duyulunca şaşırmamak üzülmemek elde değil hatta söz Karabükspor da geldi neyse oradan bir durumu belirtelim futbolcu transferinde menajer ödenen para transferden daha fazla neden vergi ödememek için, neden kayıttan para çıkmak için buna KİNGBANG deniliyormuş :)))) bunu ülkemizde çoğu şirket kulup dernek stk yapıyor diye söylendi dile getirildi Dolgun faturalar ZOMBİ ŞİRKETLER Dolgum Maaşlar KİNGBANG mişşş
    O yüzden iyi bir savcının soruşturması ile Karabükspor davası umarım ülkemizde bir dönemi açıkları, suiistimaller kapatır yeni bir süreci başlatır.
    Belli bir hacim ve miktar ile yapılan işlemlerde e fatura, e irsaliye, v.b olduğu gibi bu yerlerde ödeme dolaşım Fiziki para ile yasaklanır takibi yapılamayacak şüpheli çıkışlara sistem izin vermez.
    Reform ve açıkların kapatılması konusunda bu durumlarda sorumlu siyasilerdir. Çünkü Hükümet ve TBMM idaresini yönetenlerdir.

  7. SON GÜLEN İYİ GÜLER

    YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR RUMUZLU YORUMCU “Şehrin, emekçinin emeğini kimler hortumlayip yolunubulmus bir an önce açığa kavuşturulması yüce yargıdan en büyük beklentimiz.” DİYEREK İYİ ETMİŞSİNİZ LAKİN BİR ŞEYİ YA DA BİRİLERİNİ YAZMAYARAK TERAZİNİN DİGER KEFESİNİ BOŞ BIRAKMIŞ SINIZ.DİĞER KEFEYİ DE ” SON GÜLEN İYİ GÜLER” DİYEREK BEN TAMAMLAYAYIM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile Ankara Medipol Üniversitesi Sosyalfest’te İş Birliği Yapacak

Yayın: 20.04.2024 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile Ekim’de Ankara’da yapılması planlanan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil’i ziyaret etti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Genel Sekreter Lütfü Köm, Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan da katıldı.Yapılan görüşmede Ekim’de paydaş üniversiteler ile birlikte düzenlenecek Sosyalfest’e dair fikir alışverişinde bulunuldu. KBÜ Rektörü Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Şengil’e yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, ziyareti için KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ederek, Sosyalfest’te iş birliğinde bulunmaktan ve Karabük Üniversitesi öncülüğünde paydaş üniversitelerle birlikte Sosyalfest’in ikincisine ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu ifade etti.