Her Telden (21 Kasım 2019)

Her Telden (21 Kasım 2019)

Yayın: 20.11.2019 21:28 |Güncelleme: 21.11.2019 07:53
Paylaş:
A+ A-

YENİCE İLÇESİNDE “ORMAN TARTIŞMALARI HİÇ BİTMEZ..” KAYBOLDUĞU İDDİA EDİLEN 4 BİN STER ODUN İÇİN MÜFETTİŞ GELMİŞTİ,SONUÇ
Tamamına yakını ORMAN ALANI olan YENİCE İlçesinde,ORMAN TARTIŞMALARI hiç bitmez,YENİCE Nüfusunun en az yarısı ORMAN OLAYI ile bağlantılı,ORMAN üzerinden ufak/büyük para kazanır.
YILLIK İŞ HACMİ 20/25 MİLYON LİRA OLAN 33 ORMAN KOOPERATİFİ VAR.
BURALARDAN EKMEK PARASI KAZANAN BİNLERCE İNSAN VAR.
Dedik ya,YENİCE İlçesinde ORMAN TARTIŞMASI hiç bitmez,bu tartışmalar irili/ufaklı sürer gider ve düşünün ki 4 BİN STER ODUN KAYBOLDUĞU iddiası ile MÜFETTİŞ/MÜFETTİŞLER geldi,araştırma/soruşturma yaptı,bu alanda..
MÜFETTİŞ SORUŞTURMALARININ SONUCU HENÜZ BELLİ OLMADI..
Bu arada ORMAN İŞLETME Müdürü konusu da sürekli YENİCE gündemindedir ve henüz resmen teyit edilmeyen bilgilere göre YENİ BİR DEĞİŞİM olacakmış ORMAN İŞLETME Müdürlüğü bünyesinde.
Şimdi de DİKİLİ AĞAÇ SATIŞI tartışmaları yaşanıyor..
Şu an DİKİLİ AĞAÇ SATIŞI Yenice ve Karabük gündemine yeni/yeni giriyor ve öyle sanıyoruz ki SİYASETİN ÇOK YOĞUN,ÇOK İDDİALI biçimde yapıldığı Yenice’de bu tartışma çok alevlenecek.
Kayıp olduğu iddia edilen 4 bin ster odundan da henüz haber yok.

ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ, YENİCE SAKİNİ BİR KARDEŞİMİZ “RAHMETLİ SABRİ AKAY 1965 Lİ YILLARDA ORMAN KÖYLÜSÜ İÇİN NE MÜCADELE ETTİ.”
Çok önemsediğimiz bir YENİCE Sakini ile görüştük,ORMAN KONUSUNDA bilgiler verdi ve “RAHMETLİ SABRİ AKAY,YENİCE KÖYLÜSÜNÜN,KENDİ ORMANINDAN YARARLANMASI AMACI İLE NE MÜCADELELER VERMİŞTİ..” dedi.
“ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN,O BUNU HAK ETMİŞ İNSANDI..” dedi.
O mücadele sonunda YENİCE ORMAN KÖYLÜSÜNÜN,kendi ormanlarından yararlanmasının yolu açılmış,şu an itibarı ile YENİCE ORMAN Köylüsü,o süreçte verilen haklarla evine ekmek götürebiliyormuş.
O Kardeşimiz “YENİCE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE GELEN BİR BÜROKRAT,ORMANLARDAN 6 BİN STER ODUNUN KAYBOLDUĞU İDDİASI İLE MÜFETTİŞ İSTEMİŞTİ.SONUÇ NE OLDU BİLMİYORUM..” gibi bilgiler verdi.
Bize 4 bin ster odun kaybı ile ilgili Müfettiş geldiği söylenmişti,O Kardeş,O Dostumuz bunun 6 bin ster civarında olduğunu duymuş ve henüz MÜFETTİŞ RAPORLARINDAN bilgi sahibi olmadığının da altını çizdi..
Sözlerimize kulak verin..
YENİCE,yakında ORMAN KONUSUNU sıkı biçimde tartışmaya başlar..
Çok/çok şiddetli tartışmalar yaşanabilir..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNDEN,KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN MUSTAFA YOLBULAN’A ZİYARET
Geçtiğimiz gün yazdığımız gibi,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri,işçi kesimi içinden seçilen bir Heyet KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’A hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Karabük’te BU İLİŞKİ HEP/HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ OLMUŞTUR..
Yaşanan süreçleri yakından izleyenler KARDEMİR-SENDİKA ilişkilerini çok/çok iyi bilirler ve o ilişkiler iyi olduğu süreçlerde hem KARDEMİR,hem İŞÇİ kesimi rahat,huzur ve güvence içerisinde olmuştur.
Bu nedenle KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN,işçilerin gayretine,çalışkanlığına,işyerine gösterdiği aidiyete işaret eden kısa konuşma yaptı.
Bu nedenle ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’DE ,işveren olarak Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN yaptıklarından övgü ile söz ederek “BU İŞLETMELERİN YAŞAMASI,HAYATİYETİNİ SÜRDÜRMESİ..” noktasında ki katkılarından söz etti.
BİR KONUYA İYİ DİKKAT ETMEK GEREK.
SÖZLEŞME Dönemlerinde kıyasıya pazarlıklar yapılır,müzakereler sırasında çok alevli görüşler dile getirilir,ancak,en önemli olan konu paydaş iki önemli grubun karşılıklı anlayışı,iyi niyeti ve yapılanları takdir etmesidir..
Dileriz bütün bu olumlu hayat tarzı sürüp gider..
O zaman KARABÜK HUZUR,GÜVEN içerisinde olur.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VERGİLİ,KARABÜK EMEKLİ EVİNİ HİZMETE ALDI VE GERÇEKTEN ŞIK,EMEKLİNİN RAHATI DÜŞÜNÜLMÜŞ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz gün KARABÜK EMEKLİ EVİNİ hizmete aldı ve gerçekten şık,emeklinin rahat,huzur içerisinde dinlenebileceği bir mekan hizmete alındı.
Bu mekanın güzelliği,işlevselliği üst düzeyde..
Dileriz KARABÜK EMEKLİSİ burayı gerektiği gibi değerlendirir..
ŞIK,GÜZEL bir mekan kazandı KARABÜK EMEKLİSİ.
Bu arada Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,açılışı birlikte yaptılar,aralarında ki buz eridi.
Mekanın açılması hizmete alınması kadar,bu kare de ilgi gördü.
Demek insanlar kavgadan,nizadan,çekişmeden yana değiller..
Tablo ve bu tablonun değerlendirme sonucu böyle oldu.

YENİ KURULAN “KARABÜK İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ..” KİGMED YÖNETİCİLERİ DÜN GAZETEMİZ BÜROSUNU ZİYARET ETTİLER VEEE..
Yeni Kurulan KARABÜK İNTERNET GAZETECİLER Derneği Başkanı Sayın ERGÜN BAŞKAYA ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın SEMİH GÜLEN,Sayın SAİT ALICI,Sayın YASİN ERDEM,Sayın BÜLENT DİKTEPE,dün Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulundular.
Dün yine yazdık.
KARABÜK’TE GAZETELER,TELEVİZYON VE RADYO KURUMSAL gelişimlerini tamamlamışlar ve belirli birer çizgisi olan İDARİ SİSTEMLERİNİ,YAYIN Yaşamlarını sürdürüyorlar.
Bu anlamda Karabük’ün yumuşak karnı İNTERNET MEDYASI olarak görülüyor ve Dernek Başkanı Sayın ERGÜN BAŞKAYA bu konu hakkında “ŞU AN 28 İNTERNET HABER SİTESİ VAR..” diyerek,bunların büyük çoğunluğunun SEÇİM DÖNEMLERİNDE yayın yaptıklarına işaret etti.
Şimdi KİGMED olarak bu konuya belirli KRİTERLER GETİRECEKLERİNİ söyledi Yöneticiler,çok içerikli raporlar hazırlamışlar ve bu raporlar çerçevesinde İNTERNET HABER SİTELERİNE belirli yükümlülük getirmeyi düşünüyorlar.
Örneğin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Editör adı/soyadı olacak,Genel Yayın Yönetmeni olacak,İletişim Adresi,telefonu,e-mail adresi,Yazılım sistem yönetmeni,Servis sağlayıcı bilgileri İNTERNET HABER SİTESİ KÜNYESİNDE mutlaka yer alacak.
Bunların yanı sıra Vergi Mükellefi olmak,aranan temel şartlardan..
BU TÜR YAYIN YAPAN SİTELERİN AKREDİTE OLMASI İSTENECEK..
Bakalım BÜROKRASİ,SİYASET,CEMİYET HAYATI bunlara uyacak mı..
Yoksa,halen yapıldığı gibi,HERKESE BUYUR MU denilecek..!!

CHP İLÇE KÖY VE MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNE DEVAM EDİYOR VE EFLANİ İLÇESİNDE SAYIN AHMET AYKAÇ BAŞKANLIK İÇİN HAYLİ ÖNDE..
CHP İlçe Kongreleri için KÖY ve MAHALLE Delege seçimlerinin sürdüğüne işaret edilirken,Karabük Merkez delege seçimlerinin Sayın HİDAYET AYGÜN lehine,Safranbolu delege seçimlerinin Sayın BAHTİYAR ACAR lehine çıktığını daha önce yazmıştık.
Eflani delege seçimlerinin ise Sayın AHMET AYKAÇ lehine çıktığına ilişkin haberler geliyor,Yenice delege seçimlerinin ise,şu an için ben İlçe Başkan Adayı olacağım açıklaması yapan kimse olmadığı için,başa/baş gibi bir görüntü sergilediğine dikkat çekiliyor.
Ovacık ve Eskipazar delege seçimleri için sağlıklı bir haber alamadık.
Bu durumda İL KONGRESİ hayli çekişmeli geçmeye aday.
Mevcut İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR yeniden aday olacak..
Buna karşılık Sayın BAYRAM KARADAĞ,Sayın İSMAİL YILMAZ ve Sayın ERDOĞAN DİNÇEL isimleri kulislerde çok sık geçmesine karşın,henüz kesinleşmiş bir pozisyon olmadığına işaret ediliyor.
İL KONGRELERİ SONUCU çıkacak İL DELEGELERİNİN durumuna göre yeni İL BAŞKAN ADAYLARININ çıkıp/çıkmayacağı kesinlik kazanacak ve bu manada mutlaka ama mutlaka yeni İl Başkan Adayı çıkacağı da söylenenler arasında..
CHP HAYLİ HAREKETLİ GÜNLER YAŞIYOR..
ARALIK AYI çok daha hareketli geçmeye aday CHP içerisinde.

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ UZMAN DR.SAYIN BAYRAM AYDOSLU “ BAZI BRANŞLARDA EKSİĞE RAĞMEN HİZMETLERİMİZ..”
Dün Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Hekim Sayın BAYRAM AYDOSLU ile bir telefon görüşmemiz oldu,Sayın AYDOSLU bazı branşlarda UZMAN HEKİM açığı olmasına rağmen özveri ile çalıştıklarının altını çizdi.
GÜNDE 1500 CİVARINDA HASTA BAŞVURUSU ALDIKLARINI söyledi.
UZMAN HEKİM kadrosunun takviyesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine dikkat çekerek “BU ARADA ÇALIŞANLARIMIZIN AİDİYET DUYGULARINI,ÇALIŞMA PERFORMANSLARINI ARTIRMAK İÇİN,ONLARIN ÖZEL GÜNLERİNE BİZ DE DESTEK VERİYORUZ..” gibi görüşler dile getirdi.
Bir satırlık YAŞ GÜNÜ yazımıza gönderme yaptı.
UZMAN HEKİM Sayın BAYRAM AYDOSLU birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının büyük bir özveri ile hizmet ürettiklerini söyleyerek “ HASTANE PEK UYGUN OLMAYAN BİR TRAFİK KONUMUNA SAHİP.ÖRNEĞİN AMBULANS GİRİŞLERİNDE ZAMAN/ZAMAN SIKINTIMIZ OLUYOR..” bilgilerini verdi.
Kısa süre içerisinde yeni UZMAN HEKİMLER geleceğini anlattı ..
Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Hekim Sayın BAYRAM AYDOSLU,belli ki bizim yazdıklarımızı fazlaca üzerine alarak yorumlamış ve sonuçta,bizim iddiamız/ söylediğimiz UZMAN HEKİM AÇIĞI olduğu yolundaydı ,bunu kendisi de kabullenerek gerekli YAZIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR ifadelerini kullandı.
Galiba HASTANEYE YENİ UZMAN HEKİMLER geliyormuş.
Bu bilgiye sevinmemek mümkün mü..?

KARABÜK VALİSİ SAYIN FUAT GÜREL,KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ,GEÇTİĞİMİZ HAFTA İÇERİSİNDE KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİLER
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL ve Karabük Milletvekilleri geçtiğimiz hafta/haftalar içerisinde KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ ziyaret ederek,ne eksiklikler var,neler yapılması gerekiyor noktasını yerinde gördüler.
Sanıyoruz KAR MAKİNESİ EKSİĞİ dikkatlerini çekmiştir.
Bu KAR MAKİNESİ olayı olmadan KELTEPE KAYAK MERKEZİNDE sağlıklı ve uzun süreli KAYAK YAPMA imkanı olmayacağına ilişkin,geçmiş yıllarda bilgiler veren ilgili çevreler vardı.
KAR MAKİNESİ ALINMADIĞINI,HENÜZ GELMEDİĞİNİ İYİ BİLİYORUZ.
Hatırlanacağı üzerine YEREL SEÇİMLER sırasında Karabük’ü ziyaret eden BİR BAKANIMIZ,KELTEPE KAYAK MERKEZİ yoluna katkı noktasında ekstra bir para vermişti,bu para ile YOL GERÇEKTEN KALİTELİ bir biçimde yapıldı..
Ancak SANAT YAPILARI TAMAMLANMAZSA sıkıntı büyük olur..
KIŞ MEVSİMİ O GÜZEL YOLU BOZAR,sanat yapıları süratle bitmeli elbet.
Burada bir DİNLENME EVİ,olarak kullanılabilecek mekan olacak mı..?
Veya bir adım ötesi YATIRIMCILAR İKNA EDİLİP bir OTEL YAPILACAK MI..?
Karabük’ün yıllarca beklediği bu yatırımda ÇOK BÜYÜK YOL ALINDI..

KARDEMİR,ESKİ ÇALIŞANLARINA “VEFA GÜNLERİ UYGULAMASININ..” İLKİNİ 5 ARALIK GÜNÜ YAPIYOR VE KATILMAK İSTEYEN ÇOK EMEKLİ VAR
KARDEMİR’DE çalıştıktan sonra EMEKLİ olmuş insanlar için “VEFA GÜNLERİ..” düzenlenecek ve bu günlere katılmak isteyen o kadar çok sayıda emekli var ki,hayret ettik doğrusu.
“VEFA GÜNLERİNİN..” ilki 5 aralık günü düzenleniyormuş.
Bu etkinliğe katılmak isteyenler ilgili yerlere başvuru yapmaya başlamışlar.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN oluru ile başlatılacak olan “VEFA GÜNLERİ..” nedeni ile katılacak olan emekliler KARDEMİR’İ gezecekler
ÇALIŞTIKLARI YERLERİN YENİ HALİNİ GÖRECEKLER
HATIRALARINI CANLANDIRACAKLAR..
Böylece hem çalışanların aidiyet duyguları,hem emeklilerin aidiyet duyguları artacak ve özellikle emekliler BÜYÜK İHTİMAL ESKİ İŞYERLERİ ile YENİ İŞYERLERİ arasında ki gelişmişlik farkını görüp yaşayacaklar..
KARDEMİR MÜKEMMEL BİR UYGULAMA BAŞLATTI..
Dileriz ciddiyetle,içerikli bir biçimde devam ettirilir..

7 kişi görüş bildirdi

  1. basın

    Karabük’te sürekli olarak gelen hekim haberleri oluyor. bu kadar çok gelen hekim haber sonrası hala hekim sıkıntısı yaşanması nasıl oluyor

  2. Safranbolu hastalar

    Biz. Safranbolu. Haklı daha önce. İzlemiştik bu. Filmi Yazdık çizdik Yolda gelıyor Geldi Ortada bir şey yok Halk neyin. Ne. Olduğunu görüyor üz Aylardır. Çocuk. DR. Yok ahmet. Abi. Sabah. Bır. Bakın hastaneye Doktor. Yok diye. Ellerinde bebeklerle. Hastaneden Ayrılan anneler 2. Vesaıtle. KARABÜK yollarında

  3. safranbolu

    hekim atandı haberleri oluyor,neden gelmiyor o sorgulanmalı

  4. geçici görev

    sağlıkta yapılan geçici görevlendirmelere de bir baksanız Ahmet abi.

  5. Gönderen

    Kar makinesini alıp tepeye koymakla iş biter mi?
    Kar makinesinin çalışması için su lazım. Keltepe’de o kadar su kaynağı var mı? Göletten bassalar, epeyice yüklü bir elektirik faturası gelir. Ayrıca göletten su basmak için kurulacak olan pompa tesisleri için, elektrik nakil hatları için de ek yatırım gerekir….
    Taşıma su ile değirmen ne kadar döner?

  6. kirli sakallı karizmatik genç

    Bunlarda dertmi, 92 model, tüplü, abartı egsozlu, 550 binde kırmızı, bol modifiyeli bmw’mi bi değiştirem bakacaz, hepsini düzeltecez inşallah. Beklemede kalın.

  7. Diş. hastası

    Ssfranbolu da. 1500. Hastamı bakılıyor o zaman biz niye karabuk e geldık numara. Vermediler diş hastasına bakılmıyor ahmet. Abi siz. hastaneyi telefonla arayın teyit edin diş e numara. verilmiyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”