Her Telden (21.Mart.2018)

Her Telden (21.Mart.2018)

Yayın: 20.03.2018 21:43 |Güncelleme: 21.03.2018 08:13
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “SİYASİ GELECEĞİMLE İLGİLİ,HİÇBİR DÜŞÜNCEM YOK.İŞ HAYATIMA GERİ DÖNEBİLİRİM..”
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca bir süre sohbet ettik,kendisine “SİYASİ OLARAK NEREYE ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ..” gibi bir soru yönelttim..
Çok samimi biçimde “SİYASİ GELECEĞİMLE İLGİLİ,HİÇBİR PLANLAMAM YOK.İŞLERİMİN BAŞINA DÖNEBİLİRİM,SİYASİ HAYATINA DEVAM DA EDEBİLİRİM,HİÇBİR PLANLAMAM YOK..” anlamında cevaplar verdi.
Sayın RAFET VERGİLİ,teknolojiyi çok/çok iyi biliyor..
Özellikle FABRİKA MONTAJI/İMALATI noktasında tam bir otorite.
Bu nokta da tevazu, göstermiyor,tavizde vermiyor ve “EĞER İŞLERİMİN BAŞINDA OLSAYDIM,BENİM ŞİRKETİM MONTAJ İMALATI KONUSUNDA DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA OLURDU.GERÇİ, BU ANLAMDA ŞİMDİ DE,ÇOK CİDDİ YOL ALDIK..” anlamında izahlarda bulundu..
Siyasete devam etmeyi,öyle aman/aman isteyen bir tavrını göremedik..
Gerçi Siyaset öyle bir girdaptır ki,insanı son saniyelerde içine çeker götürür,ancak,Sayın VERGİLİ gerçekten öyle aman/aman Siyasete devam gibi bir eğilim göstermiyor,en azından bize öyle geldi..
Kendisi BULAK DERESİ KANYON PARK SPOR VADİSİ’NE odaklanmış adeta ve “BURASININ PARASI ZATEN HAZIRDI.İHALESİNİ DE YAPTIK,KISA SÜRE İÇİNDE ORTAYA BİBLO GİBİ BİR ESER ÇIKAR İNŞAALLAH..” gibi bilgiler veriyor..
“BELEDİYE OLARAK PARASAL HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK.BORCUMUZ DA YOK..” görüşünde.
“BORCUMUZ YOK..” sözü için kendisi ile bir süre şakalaştık hatta..

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI “SON GÜNLERDE ÖYLESİNE ETKİNLİKLER YAPIYOR Kİ..” TAKDİR ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL DOĞRUSU..
Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI son günlerde öylesine etkinlikler yapıyor ki,takdir etmemek,alkışlamamak mümkün değil doğrusu ve önce TOBB Genel Başkan Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU Karabük’e geldi..
Kimsenin “EEE NE OLMUŞ GELMİŞSE..” demek gibi bir lüksü yok..
TİCARET ve SANAYİ ODA BİNASI için çok önemli maddi katkılar verdi Sayın HİSARCIKLIOĞLU VE mikrofondan verdiği sözler “SÖZ UÇAR YAZI KALIR..” anlayışı ile yazılı bir protokole bağlandı galiba.
Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN bu işlere koşturuyordu.
Daha sonra EKONOMİ BAKANLIĞI’NIN Bürokratları Karabük’e geldiler,bütün mesele KARABÜK’ÜN İHRACAT POTANSİYELİNİ arttırmak ve bu amaçla,ihracat potansiyeli olan Firmalar,Tesisler gezdirildi kendilerine..
KARABÜK’ÜN GELECEĞİNE İLİŞKİN GENİŞ BİLGİLER SUNULDU..
Ayrıca KARABÜK TSO galiba,FİLYOS SANAYİ BÖLGESİ’NE hissedar oldu..
TSO Bünyesinde müthiş işler yapılıyor,büyük gelişmelere imza atılıyor..
İSMETPAŞA METAL-YENİCE AĞAÇ ORGANİZE SANAYİ Bölgeleri yola girdi..
TSO Bünyesinde büyük bir faaliyet var..

KARDEMİR KARABÜKSPOR TRANSFER ETTİĞİ FUTBOLCULARA ÇEK VERMİŞ,VERİLEN ÇEKLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KİMLER TAHSİL ETMİŞ..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR transfer ettiği veya sözleşmelerini uzattığı futbolculara ÇEK VERMİŞ,bu çekleri tahsil edenler genellikle Kulüp CEO’SU HAKAN AYVAZ ile MENECER olmuş..
Bu ne biçim iştir allahaşkına..?
Yabancı futbolcu,KARABÜKSPOR’DAN ALDIĞI ÇEKİ,Kulübün o zamanki CEO’SU HAKAN AYVAZ’A vermiş,o isim tahsil edivermiş çeki veya bir Menecer tahsil edivermiş.
Ayrıca “O TUTANAKLAR NEYİN NESİDİR YANİ..?”^
O PARALAR nerelere,kimlere ödenmiş acaba..?
Bir Kulüp çalışanı “O TUTANAKLAR HAKKINDA YAZILI BİLGİ VERMİŞ..” Sayın ZİYA ÜNSAL Başkanlığı döneminde yazılı bilgi vermiş ve o Kulüp çalışanı “AMİRİM POZİSYONUNDA Kİ CEO HAKAN AYVAZ EMREDİYORDU,BENDE TUTANAK YAZIYORDUM,GELİP KENDİSİ İMZALIYORDU..” anlamında konuşmuş.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN borcu gerçekten 190 küsur milyon lira mı,daha vakti gelmediği için İŞLEME KONULMAYAN çekler var mı veya borç 190 milyon liranın üzerinde mi..
Yardım kampanyaları falan çözüm olacak gibi değil artık..

TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN KARABÜKSPOR ÜZERİNDE Kİ HASSASİYETİ,PARASAL DESTEĞİ BİNDE 2 PARALAR
KARDEMİR KARABÜKSPOR noktasında Vali Sayın KEMAL ÇEBER ile TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN hassasiyetlerini Karabük’te yaşayan hemen herkes biliyor..
BUNU NET BİÇİMDE GÖRÜYOR BU YÖRE YAŞAYANLARI..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER Yardım Kampanyası düzenledi..
TBMM Eski Başkanlarından ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,kendi mütevazi Bütçesinden 100 bin lira para bağışı yaptı,bazı haddecilerden,işadamlarından para yardımı yapmalarını istedi,sonuç pek sevindirici olmadı..
BİNDE 2 GELİRLER,KARABÜKSPOR’A TAM GELMİYOR NE YAZIK.
Bu gelirlerin bir bölümünü ALACAKLI OLDUĞUNU İDDİA EDEN Firmalar alıyorlar galiba,Sayın ZİYA ÜNSAL döneminde de böyle bir olay yaşanmış,ikinci bir KULÜP KAŞESİNDEN falan söz ediliyor..
TRANSFERLERDE İKİ KOL ÇALIŞMIŞ ANLADIĞIMIZ KADARI İLE..
Özellikle FUTBOLCU ALACAKLARININ tahsili için İKİ KOL ÇALIŞMIŞ,bir kol CEO HAKAN AYVAZ,diğer kol MENECER kolu ve bunlar gerçekten çok ama çok enteresan olaylar..
KARDEMİR KARABÜKSPOR,Tarihine kara leke sürülmüş yani..
SÖZÜ EDİLEN PARALAR,MİLYONLAR/MİLYONLAR,binler bile değil..!!

SAFRANBOLU’NUN YETİŞTİRDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ İSİMLERDEN HÜSNÜ PAÇACIOĞLU’NUN CENAZE NAMAZI VE YÖRENİN ÖNEMLİ KONUKLARI…
Safranbolu’nun yetiştirdiği ve çok/çok önemli görevlerde bulunmuş,PAÇAC IOĞULLARI Ailesinin bir ferdi olan HÜSNÜ PAÇACAOĞLU hakkın Rahmetine kavuştu.
CENAZESİNE SABANCI HOLDİNG’İN en tepe ismi Sayın GÜLER SABANCI Başta olmak üzere,çok önemli isimler ve çok kalabalık bir cemaatin katılması dikkat çekti.
Sayın GÜLER SABANCI Cami avlusunda Sayın ŞEFİK DİZDAR,TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın KAMİL GÜLEÇ ile sohbet etti, yöremize hoş geldiniz ve taziye dileklerini kabul etti..
Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Kayyumu Sayın FATİH ÜRKMEZER konuksever yaklaşımları ile hemen herkesle ilgilendi,çok üst düzey katılım ile ebedi istirahatgahına defnedildi Rahmetli HÜSNÜ PAÇACAOĞLU.
Cenaze töreninden sonra TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN çok özel bir görüşme yaptıklarına ilişkin bilgiler verildi..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Sayın ŞEFİK DİZDAR görüşmesine,Karabük’ün önde gelen İş ve Cemiyet Adamlarından Sayın AHMET SOYKÖK’ÜN DE katıldığı,o görüşmede bulunduğu biliniyor..
Sayın ŞEFİK DİZDAR,yeni bir yatırımın eşiğine mi geliyor,ikna oluyor..?

HAYIRSEVER İŞADAMLARI SAYIN ŞEFİK DİZDAR,SAYIN TÜRKER İNANOĞLU VE YÖREMİZE YAPACAKLARI HAYIR YATIRIMLARI,AYAK SÜRÜMELER
Safranbolu Kökenli İş ve Cemiyet Adamları Sayın ŞEFİK DİZDAR ile Sayın TÜRKER İNANOĞLU,Yöremize bazı HAYIR YATIRIMLARI yapacaklarını açıkladılar,aylardır kendilerine ciddi bir yaklaşım gösterilmedi iyi mi..?
HAVANDA SU DÖVÜLÜYOR..
Ancak,ARAZİ GÖSTERİLMİYOR,YER GÖSTERİLMİYOR..!!
Sayın ŞEFİK DİZDAR,adına ister Havaalanı ister KBÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçuş Pisti deyin,buranın ALT YAPISINI kendi cebinden,kendi kaynaklarından yaptıracağını söyledi,Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM kendisine mikrofondan teşekkür etti,aradan bir yılı aşkın süre geçti YER GÖSTERİLMEDİ..
Safranbolu’ya,yine kendi cebinden KÜLTÜR MERKEZİ yaptıracağını açıkladı vaay efendim “KENDİ OTELİNE OTO PARK YAPTIRIYOR..” gibi bir vaveyla kopartıldı,KÜLTÜR MERKEZİ altında ki otoparkı iptal etti Sayın DİZDAR..
Sayın TÜRKER İNANOĞLU,Safranbolu’ya bir İLETİŞİM FAKÜLTESİ BİNASI YAPTIRACAĞINI açıkladı,üzerinden uzun süre geçti,halen KENDİSİNE BU BİNA İÇİN yer gösterilmedi iyi mi..?
Yaşanan gelişmeler bu iki ismi,başta Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN olmak üzere Sayın BURHANETTİN UYSAL’I derinden üzüyordur,bu kesinlikle eminiz,inanıyoruz..
BU YÖRE,HAYIRSEVER BULDU,ONLARA EZİYET Mİ EDİYOR..?

YENİCE YAŞAYANLARI VE BU YÖRE İNSANI,GİRİŞİMLERİ 2011 YILINDA İLÇE DE YAPILAN ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME (ÇED..) TOPLANTISI..
YENİCE ŞEKER Bölgesine yapılacak olan HİDROELEKTRİK SANTRALİNE hem YENİCE SAKİNLERİ,HEM BU YÖRE SAKİNLERİ şiddetle karşı çıkıyorlar ve bunun için çalmadık kapı bırakılmıyor.
BU HİDROELEKTRİK SANTRALİ BİR DOĞA CİNAYETİ OLUR..
Karşı çıkmak,yaptırılmaması için mücadele etmek,HERKESİN/HEPİMİZİN DOĞAL görevi olsa gerektir ve bu anlamda en dikkati çekici tepki TBMM Eski Başkanlarından ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN geliyor.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve yine AK Parti Karabük Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL,anılan HİDROELEKTRİK SANTRALİ’NE şiddetle karşı çıktıklarına açıklıyorlar..
İlk ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME Toplantısı YENİCE İlçesinde yapılmış,bu toplantı da KARŞI ÇIKAN VAR MI,bizim bildiğimiz kimseler karşı çıkmamış,2011 yılında ki bu toplantı sonuçlarına göre 2013 yılında ÇED RAPORU çıkmış,yine kimseden ses yok..
Bir yığın BAKANLIK,GENEL MÜDÜRLÜK OLUR RAPORU vermiş,yine ses yok.
Ne zaman ki KARABÜK İL GENEL MECLİSİ’NE gelmiş olay ve “BİZE İMAR İÇİN İZİN VERİN..” denilmiş,İl Genel Meclisi,zorunlu olarak bu izini vermiş,kıyamet koptu.
SESSİZ GEÇİLEN SÜREÇLER,BİRDEN FERYATLARA NEDEN OLDU..!!

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ PERSONELİNDEN CİDDİ YAKINMALAR GELİYOR VE SENDİKALAR ARASI REKABET ETKİSİ..
KBÜ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi personelinden,çok ciddi anlamda yakınmalar geliyor ve insanlar GİYİM KUŞAMLARINDAN Yönetim Kademesinde olanların kendilerine karşı tavırlarından dert yanıyorlar..
Bu yakınmaların SENDİKAL AYAĞI DA VAR galiba.
Sendikalar arasında yaşanan rekabet,bu yakınmalara kaynaklık mı ediyor diye düşünüyor insan ve örneğin MEDİHABER isimli bir İnternet Sitesi “KARABÜK’TE SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLMEDİ..” gibi yayınlar yapıyor..
Temel görüşleri çalışanların sorunlarından kaynaklanıyor..
KARABÜK’TE SAĞLIK SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİ anlamında verilen İnternet haberinden,bizde KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMAZSA SAĞLIK SORUNLARI ÇÖZÜLMEZ gibi bir anlam çıkartacağımızı sanmıştık.
Meğer olayı ÇALIŞANLAR NOKTASINDAN ele almışlar..

KARABÜKSPOR,KARDEMİR YÖNETİMİNDEN İSTEDİĞİ “153 MİLYON LARİ DOLAYINDA Kİ PARAYI ALABİLSEYDİ..” NERELERE GİDERDİ O PARALAR
KARDEMİR KARABÜKSPOR büyük bir mali sıkıntıya düşürülünce,KARDEMİR Yönetiminden 153 MİLYON LİRA DESTEK istenmiş,KARDEMİR Yönetimi bu desteği vermiş olsaydı O PARALAR NASIL HARCANIR,NERELERE AKARDI..
CEO HAKAN AYVAZ “DÜZENLENEN TUTANAKLARLA..” paralar ödemiş..
Oldukça yüksek paralar ödenmiş,düzenlenen O TUTANAKLARLA,paraları alan belli değil,o paraların nerelere verildiği belli değil,orta yerde A-4 KAĞIDINA YAZILMIŞ tutanaklar ve CEO HAKAN AYVAZ’IN imzası var.
HUKUK BUNLARI BULACAKTIR ELBET,BULMAK ZORUNDADIR DA..
Aynı HAKAN AYVAZ,KARABÜKSPOR Kongresi’nde “KULÜBÜN YILLIK ZARARI 40 MİLYON LİRA,BORCU İSE 190 KÜSUR MİLYON LİRA..” diyen bir konuşma yapmıştı..
KARDEMİR YÖNETİMİ O DESTEĞE İYİ Kİ KARŞI ÇIKMIŞ YANİ..!!

16 kişi görüş bildirdi

  1. Vatandaş

    Karabuk yaptığıniz isleri unutursa yaziklar olsun 3 tane ev alt gecit yapildi mahallemizde teşekkür ederiz

  2. Hizmet adamı vergili

    Rafet vergili tam bir hizmet adamı bi kere müthiş zeki pratik fikirleri var Karabüke çok güzel hizmetler yaptı.Uzakları yakın etti şimdi Namık Kemal Atatürk Mahallesi Yenişehire köprüyle komşu oldu.Şirinevler Esentepeyle komşu oldu Karabük Belediyesinde yolsuzluk hırsızlık götürücülük duydunuzmu siz Belediyeyi bırakma Rafet bey.Bizi bırakma

  3. radar

    Önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığında kentimizi marka değeri yapacak ileriye taşıyacak kapasitede tek kişi sayın Burhanetttin UYSAL BEYEFENDİ ADAY GÖSTERİLMELİDİR.

  4. Mehmet78

    İnşallah rafet başkan işine falan geri dönmez yoksa yine 2 ağaç dikip başka birşey yapmadan dönemini bitiren başkanlara mahkum oluruz yine. bide lütfen karabüksporumuza lütfen sahip çıkılsın:(

  5. Karaca mehmet

    Ben mhpli degilim ama belediye secimlerinde oyumu vergiliye verdim. Karabukte yol kopru yuruyen merdivenler asansorler gormek cok hoş . Bide marzinge diz cokturdu adam. Bunu yapabilecek bir adam daha yok herkes menfaat pesinde

  6. Nazlı Demir

    Ben mhpli değilim ama belediye seçimlerinde oyumu vergiliye verdim. Karabükte yol köprü yürüyen merdivenler asansörler görmek çok hoş. Bi de marzinge diz çöktürdü adam. Bunu yapabilecek bir adam daha yok herkes menfaat peşinde

  7. YILMAZ BEŞEVLİ

    İlk ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME Toplantısı YENİCE İlçesinde yapılmışmı.YAPTILARSA KAPALI MEKANDA YENİCELİ OLAMAYAN DAİRE AMİRLERİ VE ŞİRKET YETKİLİLERİMİ KATILMIŞ.ŞEKER KANYONUNUN BULUNDUÜU KÖYDEN VE YENİCELİ KİMLER KATILMIŞ.BUNLAR KİMLER ACİLEN YAZILMALI.

  8. karabuk

    sayın belediye başkanımız ucuz politika yapmakta ve vaadler vermekte neymiş efendim işinin başına dönseymiş firması dünya çapında bir firma olurmuş o zaman işinin başına dön bırak başkanlığı da yerine geçecek kişi Karabükümüze daha iyi hizmetler versin sekiz sene oldu üç köprü beş tane asansör ve yüyüyen merdivenlerden başka bir şey yapmadı. her şey ortada yaptıkları da dökülüyor özellikle de asfaltlar ve kaldırımlar dökülüyor kent meydanı dersen tam bir ucube yazın sıcaktan kışın soğuktan kimse meydana uğramıyor boşa yapılan bir hizmet.birde kanyon park projesini ihaleye çıkarmış burası da öyle ahım şahım bir yer olmaz ailelerin gidebileceği bir yer olmaz ,aynı kordon park gibi Suriyelilerin cirit attığı bir yer olur.ayrıca belediye başkanına övgüler düzen yorumculara şaşırıyorum bu arkadaşlar Karabükte yaşamıyorlarmı yapılmayanları görmüyorlarmı.karabük belediye başkanı belediyecilik hizmetlerinde sınıfta kalmıştır.aday falan olmasın zaten seçilemez.çünkü Karabüklü onu ikinci defa seçerek büyük bir yanlışa düştü inşallah çevre sorunlarıyla ilgilenen Karabük e genç dinamik bir belediye başkanı seçilir.

  9. UZAKLARI YAKIN EDEN RAFET

    KARABÜK RUMUZUYLA YAZAN KİŞİ,RAFET VERGİLİ UZAKLARI YAKIN ETTİ,MAHALLELERİ ADETA BİRLEŞTİRDİ.YÜZDE 60 KADARI EMEKLİ OLAN KARABÜKLÜLERİN RAHAT ETMESİ İÇİN ASANSÖRLER YÜRÜYEN MERDİVENLER YAPTIRDI,ÖYLE DEYİL Mİ.BUNLARI HİZMET GÖRMEYENLER TAŞ OLUR HEYKEL OLUR.AYIPTIR YANİ.

  10. Köprülü rafet paşa

    Yapma allah askina bugune kadar gelen belediye baskanlari ne yaptı herkes kendi cebine koydu gitti. Mahallemizde asvalt yoktu secim zamani biseyler yapan başkan vardi. Yiğidi öldür hakkini yeme takim tutmaktan vazgecin artik konu sehrimiz parti degil . 5000 evler köprüsünü yapip ilçeyle bagladi esentepeyle 200 evleri bağladı yasli insanlar rahat cikip insin diye asansorler yuruyen merdivenler yapti her mahalleye sosyal yasam tesisi açtı. Mahalledeki insanlar suan kurs görüyo birşeyler öğreniyo . Karalama politikasi yapmayin bi önceki baskanlar secim zamani calisir vergili herzaman benim yine oyum rafet vergiliye

  11. Anonim

    Karabük halkına sesleniyorum. Memleket evladı bir sağlıkçıyım. Sağlık idaresinde yıllarca çalıştım, Kamu Yönetimi alanında master yaptım. Genelde idareciler sendika, siyaset referansı ile görev alırlar diye biliniyor. Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarıldım. Hadi diyelim ki iddia edildiği şekildeydim, niye hiç idari görev almadım yıllarca, bu zamana kadar. Çünkü devlet terbiyesi aldığım için referanslı sistemlere karşıyım. Bazıları yıllarca idarecilik yaptı. Beni devlete ve millete karşı asi gösteren, topluma o şekilde lanse eden sağlık idarecileri ile elbette Mahkemeler önünde hesaplaşacağız. Zaman belki aleyhime görünüyor belki ama lehime olması da imkans

  12. Karabük köylüler ve karabük çocuğu Levent

    Ziya Ünsal ve Yönetimi Karabük çocuğu Levent Hocayı göreve getirdi takımı Levent hocaya teslim etti.Karabüklüyüm diye konuşanlar ne yaptı sanki Karabükspor şu saatten sonra Avrupa kuparalarına gidecek gibi Ünal Karamanı Teknik Direktör yaptı.Hani bunlar Levent Hocayla sonuna kadar devam ediceklerdi noldu..

  13. Seyfi

    350 davasi hakkında bilgi verirseniz sevinirim saygilar ALLAH razı olsun tesekkur

  14. Hasta

    Ahmet bey, Hastanedeki sorunları da dile getirin lütfen. Hastanede polkliniklerdeki lavoboları kullanamıyoruz. Tuvalet kagıtları yere kırık dökük. Engelli tuvaletlerinde elinizi yıkayacak sabun luk bile yok . her yer kırık dökük. bir gün idare katı dışındaki lavobolara bakın

  15. vatandaş

    Sayın Gölbek Karabük’ün en büyük sorunlarından birisi sağlıktır. Değindiğiniz için teşekkür ederiz. Şirinevler hastanesine toplu taşıma ile ulaşımdan, hastane park yeri olmayışından, hastanede tuvaletlerinde hijyen denen bir şey olmayaşından, belli birimlerden randevu alabilmek için günlerce beklenmesinden tutun da, ciddi rahatsızlıklarda uzman branş hekimlerinin olmayışına kadar …. bir çok problem vardır. dile getirilmesi faydalı olacaktır.

  16. Karabükspor

    Minareyi çalmışlar üstüne üstlük kılıfına bile uydurma ihtiyacı hissetmemişler mi yani? Ne rahatlık? Arkalarındaki hangi güce güvendiler? yoksa tamamen ahmaklık mı? Bu Karabükspor meselesi açık ve net olarak çözülmezse bu Karabüklü kime neye güvenecek?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”