Her Telden (21.Mart.2019)

Her Telden (21.Mart.2019)

Yayın: 20.03.2019 21:23 |Güncelleme: 21.03.2019 07:46
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “BEN BİR PARTİNİN DEĞİL,KARABÜK İTTİFAKININ,KARABÜK’ÜN ORTAK ADAYIYIM..” DİYOR
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ ile bir süre sohbet ettik,çok enteresan görüşler dile getirdi,YENİ DÖNEM/YENİ PROJELERİNDEN söz etti.
Sayın VERGİLİ öncelikle “BEN BİR PARTİNİN DEĞİL,KARABÜK İTTİFAKININ,KARABÜKLÜLERİN ORTAK ADAYIYIM..” görüşünde “EVET SONUÇTA BİR SİYASİ PARTİNİN ADAYI OLARAK SEÇİME GİRİYORUM.2009 YILINDA DA,2014 YILINDA DA SEÇİMLERE ÖYLE GİRMİŞTİM..” diyor.
Sonra da “2009 YILINDA BENİM ADAYI OLDUĞUM PARTİNİN NE KADAR OYU VARDI.KARABÜK YAŞAYANLARI BENİ BAĞRINA BASTI SEÇİMİ KAZANDIM.ÇÜNKİ BEN PARTİCİLİK/PARTİZANLIK YAPMAYACAĞIMI AÇIKCA SÖYLEDİM.SEÇMEN BANA İNANDI..” görüşlerini dile getiriyor.
“PEKİ PARTİCİLİK/PARTİZANLIK YAPTINIZ MI..?” sorusuna da “BUNUN EN CANLI TANIKLARI KARABÜK YAŞAYANLARIDIR.KİMSEYİ/KİMSEDEN AYIRMADAN HİZMET VERDİM..” görüşünde.
O nedenle de 2014 Seçimini yüzde 52 oy ile kazandığını söylüyor.
Peki bu seçimler ne olur diye sorduk Sayın VERGİLİ’YE,geçtiğimiz gün yaptığı Basın Toplantısında beklediği sonucu açıkladığına işaret ederek “EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA SEÇİMİ ALACAĞIMI BİLİYORUM..” dedi ve “SÜREKLİ ANKETLER YAPTIRIYORUM,BU YÖNLÜ SONUÇLAR GELİYOR..” bilgisini verdi.
Özellikle ŞİRİNEVLER ve BEŞBİNEVLER başta olmak üzere tüm Mahallelerden çok iyi olduğunun,birinci çıktığının altını çizdi ve “EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA SEÇİMİ ALACAĞINI…” tekrarladı.
“BEN KARABÜK’ÜN ORTAK ADAYIYIM,KARABÜK’ÜN ADAYIYIM..” dedi.
Sayın RAFET VERGİLİ ilk kez üçüncü kere seçileceğini söylüyor..

AK PARTİ,SEÇİM ÇALIŞMALARINA,BAKANLARI DAVET EDEREK,YAPIMI BİTMİŞ BAZI TESİSLERİ İNCELETEREK DEVAM EDİYOR VE SAYIN ŞAHİN..
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL öylesine yoğun bir çalışma yapıyor ki,bir insan bünyesi bu yoğun tempoya nasıl dayanır anlamak hayli zor.
MÜTHİŞ BİR TEMPO İÇİNDE ÇALIŞIYOR.
Bu arada,AK Parti Adayına/Adaylarına destek vermek üzere,zaman/zaman,BAKANLAR geliyorlar,yapımı tamamlanmış TESİSLERİN AÇILIŞINI veya TETKİKİNİ yapıyorlar.
Peki bu ziyaretlerin SEÇMEN ÜZERİNDE ETKİSİ OLUYOR MU..?
İşte olayın bu yönü ciddi biçimde tartışılabilir..
Ancak,gelen BAKANLAR ile birlikte TBMM Eski Başkanlarından ve Karabük Eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DE geliyor ve GELEN Bakanlara Oranla çok daha etkili oluyor..
AK Parti SON HAFTA Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İ cepheye sürer mi/sürebilir mi..?
O zaman çok/çok etkili olur,AK Parti için müthiş gelişme olur..

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI VE YALOVA ESKİ MİLLETVEKİLİ SAYIN MUHARREM İNCE, YENİCE VE SAFRANBOLU ZİYARETLERİ İLE MORAL VERDİ
CHP Cumhurbaşkanı Adayı ve Yalova Eski Milletvekili Sayın MUHARREM İNCE,geçtiğimiz gün YENİCE ve SAFRANBOLU ilçelerine geldi,miting yaptı Adaylara oy istedi.
Gerek YENİCE,gerek SAFRANBOLU ÇOK GÖRKEMLİ GEÇTİ.
Gördüğümüz kadarı ile CHP-İYİ Parti Seçim İşbirliği YENİCE Belediye Başkan Adayı Sayın SABRİ CEBECİK,var olan şansını bir tık daha yukarı tırmandırdı ve seçimi alabileceğinin mesajını net biçimde verdi.
YENİCE’DE SEÇİMİ Sayın SABRİ CEBECİK ALABİLİR görüşü daha netlik kazandı ve bu anlamda “GERİLEN,KUTUPLAŞAN YENİCE’DE BİRLİĞİ VE YENİCELİLİK KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN Sayın CEBECİK YERLEŞTİREBİLİR..” diyenlerin umutları daha da arttı.
Sayın MUHARREM İNCE Safranbolu’da müthiş bir kalabalık tarafından karşılandı,Mimar Sayın ELİF KÖSE’NİN şansını daha da arttırdı ve kimi çevreler “Sayın ELİF KÖSE İŞİ GÖTÜRDÜ..” noktasında daha da güçlendiler.
Bu arada Sayın MUHARREM İNCE, CHP-İYİ Parti Karabük Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK ile de yakından ilgilendi çok samimi diyaloğların içerisinde oldular..
Sayın MUHARREM İNCE ciddi bir rüzgar estirdi bu yörelerde..
Hem de oldukça güçlü bir rüzgar estirdi..

MHP’Lİ KARDEŞİMİZ “KARABÜK-YENİCE-ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKANLIKLARI KESİN, SAFRANBOLU,OVACIK,YORTAN’DA İDDİALIYIZ..” DİYOR
Dün MHP’Lİ bir Kardeşimiz ile sohbet ettik,samimi canayakın bir Kardeşimizdir ve “ KARABÜK-YENİCE-ESKİPAZAR BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI KESİN ALIRIZ..” dedi.
Daha sonra da “SAFRANBOLU,OVACIK,YORTAN BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDA DA İDDİAMIZ SÜRÜYOR,KAZANABİLİRİZ..” şeklinde tahminler yürüttü.
Özellikle SAFRANBOLU noktasında “ Sayın ELİF KÖSE KARŞISINDA,AK PARTİLİLERDEN BÜYÜK ÇAPTA OY GEÇİŞİ OLUYOR.SAFRANBOLU’DA KAZANMAMIZ İŞTEN BİLE DEĞİL..” gibi varsayımlar dile getirdi.
Bir iddiası dikkatimizi çekti..
“MAHALLELERDE,BEN AK PARTİ ADAYI Sayın BURHANETTİN UYSAL’A OY VERECEĞİM DİYEN KİMSEYE RASTLAMADIM.BU ÇOK DİKKATİMİ ÇEKİYOR..” gibi,bize de enteresan gelen sözler etti.
Oysa ki MAHALLELER,özellikle KENAR MAHALLELER,AK Partisi’nin oy depolarıdır,öyle bilinir,ama,O KARDEŞİMİZ tam tersini iddia etti,bizde çok ısrarcı olmadık..
BU SEÇİMDE HEMEN HERKES İDDİALI SONUÇLAR OLACAĞINI SÖYLÜYOR.
“SEÇİMİ BİZ,BİZİM ADAYIMIZ KAZANIR DİYOR..”

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ; “EN İYİ SÖZLEŞMEYİ YAPACAĞIZ.”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ile Sayın FERHAN ÖNER,hep,her zaman “ÖZELLİKLE KARDEMİR’DE EN İYİ SÖZLEŞMEYİ YAPACAĞIZ..” diyorlardı.
Hep bunun altını çiziyorlardı.
Gerçekten de dediklerini yaptılar ve KARDEMİR İşveren kesiminin de, işçisine gösterdiği sevgi,işçisinin iyi yaşaması,huzuru gibi güzel duygular içinde olması,Sendikal kesimin bu söylediklerini kolaylaştıran en büyük etken oldu.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte görev yaptığı arkadaşları,mükemmel bir SÖZLEŞME ile işçinin karşısına çıktılar,şimdi İŞVEREN mutlu,İŞÇİ mutlu,SENDİKA mutlu.
Bilemiyoruz Ülkenin hangi İŞYERİNDE çalışan işçi,O İŞLETMENİN Yönetim Kurulu Başkanı için “KAMİL BABA..” tezahüratları ile mikrofona çağırır veya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı “BANA KARABÜK’ÜN EN ÇOK NESİNİ SEVİYORSUN DİYE SORDUKLARINDA,KARDEMİR’İN İŞÇİSİNİ..” der/diyebilir.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve arkadaşları,bize bir konuyu da sürekli söylüyorlardı “KARDEMİR İŞVERENİ ÇALIŞAN İŞÇİSİNİ SEVİYOR ve İŞÇİNİN MUTLULUĞUNU,EN AZ BİZ KADAR ARZU EDİYOR..” diyorlardı..
Bu tespitleri ve en iyi SÖZLEŞMEYİ YAPACAĞIZ sözleri doğru çıktı..
Doğrusu İŞVEREN mutlu,SENDİKA mutlu,İŞÇİ daha da mutlu..

KARDEMİR’DE KAPSAM İÇİ ÇALIŞANLAR “YAPILAN SÖZLEŞME İLE MUTLULAR..”,PEKİ KAPSAM DIŞI ÇALIŞANLAR DA MUTLU EDİLECEKLER Mİ..?
Biliyorsunuz,KARDEMİR bünyesinde KAPSAM DIŞI çalışan kesim İŞÇİ STATÜSÜNDE olanlar,bir de KAPSAM DIŞI çalışanlar var,bunların sayısı da 750-800 civarında..
Eskinin MEMUR KESİMİ sayılabilecek bir pozisyondalar..
Mühendisler,formenler,bürolarda çalışan elemanlar bunlar..
İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE GERÇEKTEN İYİ ÜCRETE KAVUŞTULAR..
Peki KAPSAM DIŞI personel için ne yapılacak veya ne düşünülüyor..?
Sanıyoruz,bu kesim için bir çalışma yapılıyor,öncelikle kadrolar noktası üzerinde bir çalışma olduğuna ilişkin bilgiler veriliyor ve ücretler bir kadrolar ile birlikte düşünülüyor..
KAPSAM DIŞI PERSONEL,BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇİNDELER..
En az İŞÇİLER KADAR MUTLU EDİLECEKLERİNİ UMDUKLARINI söyleyenler var ve bu beklentilerine “YOK CANIM O KADAR DA DEĞİL..” gibi bir yaklaşım göstermek mümkün mü..?
KAPSAM DIŞI PERSONELİN ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA YAPILACAK GALİBA.

2 NİSAN GÜNÜ YAPILACAK OLAN KARDEMİR MALİ GENEL KURULU,KARABÜK AÇISINDAN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ VE SOSYAL SORUMLULUK PARASI
KARDEMİR Mali Genel Kurulu 2 Nisan günü yapılacak ve bu Genel Kurul Karabük açısından,gerçekten çok/çok önemli,zira GENEL KURUL,BU Yöre için, çok önemli olan SOSYAL SORUMLULUK payı/parası ayıracak.
NEDİR SOSYAL SORUMLULUK PAYI/PARASI/HARCAMA KALEMİ..?
KARABÜK’TE SPORA HARCANACAK PARA,Yenişehir Bölgesi’nde yapılması düşünülen MÜZE,SİNEMA TADİLATI/RESTORASYONU,Okul,Havuzlu Bahçe Düzenlemesi gibi aklınıza gelen/gelmeyen paralar BU KALEMDE BELİRLENECEK.
YABANCI YATIRIMCILAR bu madde de OY VERMİYORLAR..
Diğer tüm yatırım kalemleri yüzde 80-90 hissedar oyu ile geçerken,bu kalem harcamalara sıra geldiğinde yüzde 50 hissedar oyu kıl payı geçiyor,zorlanarak geçiyor..
YABANCI YATIRIMCI,BANA NE KARABÜK’TE SPORDAN,SOSYAL TESİSTEN diye düşünüyor ve oy vermek istemiyor ki,kendi açılarından haklılar elbet.
2 NİSAN KARDEMİR GENEL KURULU,KARABÜK İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ.
Çok ciddi SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ VAR zira..
BUNLARIN PARASAL KAYNAĞI 2 NİSAN GÜNÜ BELİRLENECEK..

2002 YILINDA GENÇLİK/SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAPILAN BİR PROTOKOL OLMASINA KARŞIN,YAŞAR KAPTAN ÇEBİ İSMİ KALDIRILDI MI.?
Esas mülkiyeti KARDEMİR’E ait olan,üzerine Ülkenin Ünlü İş Adamlarından YAŞAR KAPTAN ÇEBİ tarafından TESİS YAPTIRILAN ve uzun yıllar KARABÜKSPOR tarafından kullanılan YENİŞEHİR/ÇAMLIK Bölgesi’nde bir tesis var.
Yerin mülkiyeti KARDEMİR’İN..
Üzerine saha yapımı ve diğer bazı tesisler Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ tarafından yaptırılmış ve halen orası YAŞAR KAPTAN ÇEBİ KARABÜKSPOR İDMAN SAHASI olarak bilinir.
Üzerinde ki YAŞAR KAPTAN ÇEBİ levhası kaldırılmış,bir köşeye alınmış ve bu durum Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ’Yİ üzmüş gibi haberler geliyor bize.
2002 Yılında GENÇLİK/SPOR Genel Müdürlüğü ile YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Tesislerinin kullanımı için bir protokol yapılmış ve orada Tesis YAŞAR KAPTAN ÇEBİ olarak tescil edilmiş.
Gerçi YAŞAR KAPTAN ÇEBİ levhası kaldırılsa bile,BİLİNEN İSMİ O.

SAYIN YAŞAR KAPTAN ÇEBİ,KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BULUNDU,DAHA SONRA YAŞAR KAPTAN ÇEBİ İDMAN TESİSLERİ..
Ülkemizin önde gelen SANAYİCİ ve İŞ ADAMLARINDAN Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Karabük’te de uzun yıllar Sanayicilik yaptı,halen çalışmasa bile Haddanesi durmaktadır,Karabük ile bağını kesmemiştir.
Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ,KARABÜKSPOR Başkanlığı görevinde de bulunmuş bir isimdir ve bu anlamda KARABÜKSPOR’A ciddi katkıları olmuştur,herkesin bildiği YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Tesislerini de yaptırmıştır.
Şimdi YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Tesisleri levhası bir köşeye alınmış ve Sayın ÇEBİ hayli üzülmüş bu duruma,hatta “KARABÜKSPOR’A TESİS KAZANDIRAN YAŞAR KAPTAN ÇEBİ LEVHASINI,KARABÜKSPOR’U BATIRAN BİR YÖNETİM,BİR İRADE TESİSİN BİR KÖŞESİNE ALMIŞ..” gibi yaklaşım getirenler oldu.
Sayın ÇEBİ’NİN çok/çok üzüldüğü haberlerini alıyoruz.
O Tesis GENÇLİK/SPOR Genel Müdürlüğü’nde tesçilli.
“YAŞAR KAPTAN ÇEBİ TESİSLERİ OLARAK TESÇİLLİ..”

3 kişi görüş bildirdi

  1. Kardemir Sosyal Sorumluluk marzic gibi temiz etkilenmeyen mahalleye , başka yerlere bi şeyler yapmasın :)

    Kardemir Sosyal Sorumluluk marzic gibi temiz etkilenmeyen mahalleye , başka yerlere bi şeyler yapmasın 🙂
    Kardemir sosyal sorumluluk olarak katkıları bence ortak ve katılımcı bir akıl ile karar alınmalı
    Kardemir kendisi tapulu olan yer dere kenarında araç/filyos kısımlarında hem kendi çalışanları kem Karabük için DSİ müdürlüğü ile görüşüp tesis alt yapı olarak katılabilir.
    Kardemir mevcut tesisleri düzenlemler yapabilir
    Kardemir ençok etkilediği mahalle Karabük Mah., fevzi çakmak buralarda alt yapı kentsel yenileme v.b gibi katkıları olabilir
    Kardemir en önemliside bu şehre yapacağı bir fedakarlık Hızlı tren ulaşım hattı ilk Kardemir ulaştırma bakanlığına dese Karabük/Ankara Yüksek hızlı tren demir yolu rayları firmamız tarafından hibe olarak karşılanması için karar almıştır diye ulaştırma bakanlığı da bu yatırımı alması kolaylaşır.
    Kardemir şehir içine yapılacak tramvayın raylarını karşılayabilir

  2. Gönderen

    Kardemir öğlebeli yamaçlarına, çay kenarlarına kenevir ekse nasıl olur? Hem kenevir tarımının Karabük’te gelişmesine önayak olur hem de Karabük havasına bol oksijen salınımı olur. 1 dönümlük kenevir tarlasından 25 dönümlü ormandan salının oksijenden daha fazla oksijen salınıyormuş. Karabük’ün havasına bolca duman salan Kardemir böylece çevre konusunda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiş olur. Karçimsa’da yaptığı gibi bir ortaklıkla keneviri işleyecek bir de tesis kurarsa istihdama ve ekonomiye de katkısı olur….

  3. 200 evlerde ücretsiz otopark afişi ilanı amaç nedir, çarşıda olamaz mı yani :) demek belediyeler bazı hizmetlerde kar gözetmemek gerekiyor.

    200 evlerde ücretsiz otopark afişi ilanı amaç nedir, çarşıda olamaz mı yani 🙂 demek belediyeler bazı hizmetlerde karar alabiliyor muş ücretsiz otapark, ücretsiz toplu ulaşım da olabilir ama seçim zamanı değil, seçmeni yanıltmak üzere değil tüm zamanlarda olmalı

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsung Avrupa’daki ilk ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung, Avrupa'daki ilk A enerji sınıfı ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni RB6000D alttan donduruculu buzdolabı, AI Inverter kompresörü, AI enerji modu ve geliştirilmiş kapasitesiyle enerji verimliliği deneyimi sağlıyor.

Ürün, Wi-Fi özellikleri ve SmartThings AI Energy sayesinde, markanın benzer modellerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Aletleri Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, enerji verimliliğinin günümüz tüketicileri için her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, “Kapsamlı ve titiz Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde, dünyanın her yerinden tüketicilerin beğendiği Samsung kalitesi ve özelliklerine ek olarak, benzer Samsung buzdolabı modellerine göre daha yüksek enerji tasarrufu olanağını sunmayı da başardık. Kullanıcıların günlük yaşamlarında Samsung'un yeni buzdolabının bu olumlu özelliklerinden faydalanacağına eminiz.” ifadelerini kullandı.

Buzdolabı, markanın ekstra geniş alttan donduruculu buzdolabı modelleri arasında AB enerji standartlarına göre A enerji derecesi alan ilk model olma özelliğine sahip.

Şirket, bu modelde geleneksel modele kıyasla enerji tüketimini yüzde 55.9 oranında azaltmak amacıyla yeni çözümler geliştirdi.

– “Daha az enerji kullanılması sağlanıyor”

Yeni yüksek verimli AI Inverter Kompresör, dönen parçaların yarıçapının artırılması için yeniden tasarlandı. Bu sayede kompresörün ataletinin geleneksel kompresörden 4.1 kat daha yüksek olması ve kompresörün gücü daha uzun süre tutabilmesi sağlandı. Böylece buzdolabında ani sıcaklık değişimleri önlenirken, daha az enerji kullanılması sağlanıyor.

Kompresör ayrıca yeni kontrol teknolojisi sayesinde geleneksel modele göre 5 kata kadar daha sessiz çalışarak gürültü seviyesinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Yeni AI Inverter Kompresör, Digital Inverter Kompresör'ün geliştirilmiş mekanik yapısı sayesinde mevcut Samsung Inverter kompresörlerinden daha verimli çalışarak sabit sıcaklığı korurken daha az enerji kullanıyor.

Bunların yanında ürün, SmartThings AI Energy'nin enerji kullanımını yüzde 15'e kadar azaltabilen enerji tasarrufu modunu destekliyor. SmartThings AI Enerji Modu kullanıcıların günlük, haftalık ve aylık güç tüketimini kolayca denetleyebilmeleri sağlamanın yanında aynı zamanda aylık elektrik faturalarını da tahmin edebiliyor.

Kullanım belirlenen tahmini aşarsa, AI Enerji Modu proaktif olarak devreye girerek enerji tasarrufu da sağlayabiliyor. Ayrıca, kullanıma ve ortama bağlı olarak kompresör hızını ve buz çözme döngüsü sıklığını optimize ediyor. Böylece gıdaların daha uzun süreler daha taze kalmasını sağlıyor.

Şirket, geniş bir buzdolabının sunduğu kapasite avantajlarını daha da artırmak için buzdolaplarında geleneksel olarak kullandığı SpaceMax teknolojisini bu yeni modele uyguladı. Buzdolabının iç ısısı tutarlı bir biçimde korunurken, depolama hacmi ince duvarlar ve verimli yalıtım sayesinde artırıldı.

Performans ve depolama kapasitesinin yanında buzdolabı, modern evlere yakışan bir tasarıma sahip. Tamamen düz kapısı ve gömülü kulp yapısı sayesinde uyum vadediyor. Gentle Lighting özelliğiyse hem iç parlaklığını kontrol altında tutuyor hem de dış yüzeyde parlamaları önlüyor.