Her Telden (21.Mayıs.2019)

Her Telden (21.Mayıs.2019)

Yayın: 20.05.2019 23:26 |Güncelleme: 21.05.2019 08:59
Paylaş:
A+ A-

“KARABÜK,KARDEMİR KAYNAKLI HAVA/ÇEVRE KİRLİLİĞİ NOKTASINDAN,KISA SÜRE İÇERİSİNDE TAMAMEN ÇIKACAK..” YOLUNDA SÖZLER..
KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN çok önemli bilgiler veriyor ve bu bilgilerin temelinde ise ÇEVRE KİRLİLĞİ,HAVA KİRLİLİĞİ konuları yer alıyor.
Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN,KARDEMİR’İN kısa süre içerisinde “KARABÜK’ÜN KİRLETİCİSİ BİR UNSUR OLMAKTAN TAMAMEN ÇIKIP BU ANLAMDA ANILIR OLMAKTAN TAMAMEN SIYRILACAĞINA..” ısrarla,inatla vurgu yapıyor.
Bu anlamda KARDEMİR bünyesinde yeni bir MÜDÜRLÜK açıldığına işaret ediyor Sayın SOYKAN,çok ciddi yatırımlar yapıldığına işaret ediyor ve “BUNLARIN YANI SIRA,ÇEVRE İLE İLGİLİ BİRÇOK ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJEYE ORTAK OLDUKLARINI..” vurguluyor.
KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN,yapılan Çevresel Yatırımların tamamlandığını vurguluyor,kalan küçük aksak/gedik yerleri de tamamlamak üzere olduklarından söz ediyor.
“KARDEMİR,ÇEVRESEL ETKİ BAĞLAMINDA,KARABÜK GÜNDEMİNDEN TAMAMEN ÇIKACAKTIR..” sözlerini inanarak,yaptıkları yatırımlardan ve bu manada da gerek Ulusal anlamda,gerekse Uluslar arası PROJE ORTAKLIKLARI bağlamından yola çıkarak ileri sürüyor.
Bunlar KARABÜK AÇISINDAN,MÜJDELİ AÇIKLAMALAR elbet..
KARDEMİR bu işi gerçekten çok ciddi tutuyor ve yatırımlar bitmek üzere.
KARDEMİR,KARABÜK’ÜN KİRLETİCİ UNSURU OLMAKTAN ÇIKTI/ÇIKIYOR..

KARABÜK’TE YAŞANAN “ÇEVRE-HAVA KİRLİLİĞİ NOKTASINDA BİLGİ VEREN ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM..” EGZOS KİRLİLİĞİNE İŞARET EDİYOR…!!
Karabük’te yaşanan ÇEVRE ve HAVA KİRLİLİĞİ noktasında bilgiler veren,bu konularda uzman bir isim “HERKES GÖZÜNÜ, AZ SAYIDA Kİ, SANAYİ TESİSİNE DİKMİŞ.ESAS KİRLETİCİLERİ GÖZDEN KAÇIRIYOR..” anlamında bilgiler verdi.
“EVET SANAYİ TESİSLERİNİN KİRLETİCİ BİR VASFI VARDIR..” diyen bu uzman kişi,KARDEMİR başta olmak üzere MARZİNÇ dahil,diğer Sanayi Tesislerinin “ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALDIKLARINA..” işaret etti.
“KARABÜK’TE AZOT OKSİK ve KÜKÜRT OKSİT YÜKSEK ÇIKIYOR..” dedi.
Bu iki kirletici unsurun SANAYİ TESİSLERİNDEN çok EGZOS gazlarından ve konutlarda kullanılan KALİTESİ DÜŞÜK yakıtlardan kaynaklandığına işaret etti..
“ŞEHİR İÇİNDE,GÜNLÜK 50 BİN ARAÇ SEYİR HALİNDE..” dedi ve “COĞRAFYASI İTİBARI İLE ÇANAK GİBİ OLAN KARABÜK’TE 50 BİN ARACINDAN ÇIKAN EGZOS DUMANI ÇOK CİDDİ BİR TEHLİKEDİR..” anlamında bilgiler verdi.
Özellikle 10 numara yağ yakan araçlardan söz etti,EGZOS MUAYENESİ doğru/dürüst yapılmayan araçlardan söz etti ve “BİR ELİN 5 PARMAĞI KADAR BİLE YEKÜN TUTMAYAN SANAYİ TESİSLERİNİ SUÇLAYARAK,EGZOS GAZLARINI GÖZDEN KAÇIRMAK YANLIŞTIR..” ifadelerini kullandı.
Sahi,EGZOS GAZLARI Karabük havasını bozuyor mu..?

İYİ PARTİ,İFTAR YEMEĞİ VERDİ VE GENEL BAŞKAN SAYIN MERAL AKŞENER ; “31 MART GÜNÜ KULAK ÇEKTİNİZ,BU KEZ O KULAĞI KOPARTIN..”
Geçtiğimiz hafta sonu İYİ Parti Karabük İl Başkanı Sayın MEHMET AKSOY aradı ve Safranbolu Bağlar Saray Otelinde İFTAR YEMEĞİ vereceklerini ,Genel Başkan Sayın MERAL AKŞENER’İN DE katılacağını söyledi.
Öncelikle SALON TAMAMEN DOLUYDU.
Daha sonra,dikkatimizi Salonun çok ciddi bir BAYAN KONUK tarafından doldurulduğu dikkatimizi çekti,O Salon galiba 600 kişilikmiş ve orada en az 200-250 bayan katılımcı vardı..
CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTEN,Safranbolu İlçe Başkanı Sayın BAHTİYAR ACAR yemeğe katılanlar arasında yerlerini aldılar.
Sayın MERAL AKŞENER konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.
MİKROFON izin verir mi,böyle bir Salonu o ses teçhizatı gerçekten yakışmamış,Sayın MERAL AKŞENER olgun davrandı “BENİ HİÇBİR YERDE KONUŞTURMAK İSTEMİYORLAR..” gibi espri yaptı.
Daha sonra da “31 MART TARİHİNDE SEÇMEN İKTİDARIN KULAĞINI ÇEKTİ,23 HAZİRAN TARİHİNDE BU DEFA SEÇMEN O KULAĞI KOPARTACAK..” anlamında bir konuşma yaptı..
İYİ PARTİ İFTAR YEMEĞİ KALABALIK ve HEYECANLI bir topluluğa verildi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN MERAL AKŞENER “BAKIN SEÇİM İŞBİRLİĞİMİZ ELİF KIZIMIN BAŞKAN OLMASI İLE SONUÇLANDI..” DERKEN..
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER,çok samimi bir tablo sergiledi,yanına gelen,fotoğraf çektiren,hediye veren herkes ile çok yakından,çok cana yakın bir biçimde ilgilendi.
Özellikle Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE için,sürekli “ ELİF KIZIM..” sözlerini kullandı “ELİF KIZIMDA,KENDİ GENÇLİĞİMİ,KENDİ HİZMET AZMİMİ GÖRÜYORUM..” ifadelerini kullandı.
“ CHP İLE YAPTIĞIMIZ SEÇİM İŞBİRLİĞİNİN,SAFRANBOLU’DA Kİ EN GÜZEL SONUCU..” manasına alınabilecek,çok/çok önemli ifadeler kullandı ve o ara “BİZİM AKLIMIZA..” birden “CHP’LİLER KARABÜK’TE SEÇİM İŞBİRLİĞİNE OY VERMEDİNİZ ELİNİZE NE GEÇTİ..” deyiverirse gibi bir kuşku düştü iyi mi..?
Ancak,baktık ki,İYİ Parti-CHP Seçim İşbirliği Karabük Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK Salon da,fakat,Sayın MERAL AKŞENER’İN masasında değildi,masasına davet edilmemişti,doğrusu biz çok ama çok yadırgadık bu durumu.
Olumsuz sayılabilecek iki olay vardı İYİ Parti İFTAR YEMEĞİNDE,birisi O MENHUS MİKROFON,diğeri Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN İl Eski Başkanı,Milletvekili Adayı,Belediye Başkan Adayı olarak O MASADA OLMAMASI oldu.
Sayın MERAL AKŞENER hoş izlenimler bırakarak Ankara’ya döndü..

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN,EN ETKİN İSMİ GÖSTERİLEN “ADİL ÖKSÜZ’ÜN KARDEŞİ..”,O DÖNEMİN ZEKERİYA ÖZ GİBİ ETKİN İSMİ..
Karabük, 15 Temmuz hain FETÖ Darbe girişiminin,en etkin isimleri arasında gösterilen ADİL ÖKSÜZ’ÜN Kardeşine kucak açmış,iş vermiş ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE istihdam etmiş bir Kent,
O dönemin en etkin isimlerinden Ünlü Savcı ZEKERİYA ÖZ’ÜN gelip/gittiği,hatta ve hatta,o dönemde yapılan HSYK Seçimleri noktasında kulis çalışmaları yaptığı iddia edilen bir Kent..
Bu insanlar Karabük’te ne yaptılar,neler yaptılar acaba..?
Örneğin ZEKERİYA ÖZ kimlerle ahbaplık etti veya ahbabı,kendisini ağırlayan kimler vardı,kaç kez geldi,ADİL ÖKSÜZ’ÜN kardeşi ile görüştü mü veya birlikte veya tek/tek kimlerle görüştüler,vesaire/vesaire..
Yoksa bunlar hayal miydi,Karabük halüsinasyonlar mı gördü acaba..?

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN MERAL AKŞENER İLE SAYIN DURMUŞ YALÇIN ARASINDA Kİ, SICAK,SAMİMİ DİYALOĞ DİKKATLERİ ÇEKTİ..
Karabük İl Teşkilatı ile Safranbolu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen İYİ Parti İFTAR YEMEĞİNE,Karabük eski Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN’DA katıldı..
Sayın DURMUŞ YALÇIN ile Sayın MERAL AKŞENER arasında samimi,sıcak bir diyalog yaşandı ve Sayın AKŞENER’İN mimik hareketlerinden,çok yakın çevresine yansıyan duyumlardan Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN sağlığından,aile durumundan çocuklarına uzanan bir sohbet olmuş.
Ayaküzeri bunları sormuş Sayın MERAL AKŞENER.
Gördük ki,Sayın DURMUŞ YALÇIN’A özel bir önem veriyor Sayın MERAL AKŞENER ve sanki bir yakın akrabasına,yakın hısımına gösterdiği ilgili sıcak ve samimi duyguları gösterdi.
Bilindiği gibi,31 Mart öncesinden Sayın MERAL AKŞENER,bizzat Sayın DURMUŞ YALÇIN’A Karabük Belediye Başkan Adaylığı önerisinde bulunmuş ve Sayın DURMUŞ YALÇIN,özel mazeretlerini söyleyince iş olmamıştı..
O dönemden sonra bir görüşme olmamış sanıyoruz.
Geçen hafta ki İFTAR YEMEĞİ öncesinde,kısa süreli de olsa,Sayın MERAL AKŞENER ile Sayın DURMUŞ YALÇIN arasında çok samimi diyalogların yaşandığını gözlemledik.
Sayın AKŞENER bu yöreden çok sıcak,samimi izlenimler bırakarak ayrıldı..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ VE İL GENEL MECLİS BAŞKANI SAYIN HASAN YILDIRIM; ”BORÇLARI ÖTELETİR MİSİNİZ.?”
Biliyorsunuz,AK Parti,geçtiğimiz süreçte KIZILCAHAMAM’DA genişletilmiş bir KAMP DÜZENLEDİ ve 31 Mart YEREL SEÇİM sonuçları bu KAMP sırasında masaya yatırıldı,üzerinde geniş müzakereler yapıldı.
İşte o süreçte,AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM’IN bir fırsatını bularak CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN İl Özel İdaresi noktasında bir talepte bulunduğuna dikkat çekiliyor.
Anlatılanlara göre,Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile Sayın HASAN YILDIRIM,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A “EFENDİM,İL ÖZEL İDARESİ OLARAK,İLLER BANKASINA BİR MİKTAR BORCUMUZ VAR.TAKSİTLER HALİNDE BU BORÇLARIMIZ KESİLİYOR.BİR HİMMET BUYURSANIZ DA BORÇLARIMIZ BİRKAÇ AY KESİLMESE.MALUM HİZMET AYLARINDA PARAYA ÇOK İHTİYAÇ DUYACAĞIZ..” yolunda bir talepte bulunmuşlar..
Borçların birkaç ay ötelenmesini talep etmişler.
Tam bu yolda ki talepleri sonuçlansın beklerken,İLLER BANKASI Ülke genelinde ÖDENEK KISINTILARINA gitti ve bu manada KARABÜK İL ÖZEL İDARE Ödenekleri aylık 4 veya 4.5 milyon lira civarında gelirken,bu rakam 2.5 ile 3 milyon liraya geriledi.
Allahtan ki KÖYDES Programı kapsamından 25 milyon lira geldi..
Yoksa KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ ve İL GENEL MECLİSİ hizmet akışında çok ciddi bir duraklama yaşanacaktı ve KÖYDES Programından gelen 25 milyon lira durumu bir parça kurtardı..
İL ÖZEL İDARELER VE BELEDİYELERDE SIKINTILI DÖNEME GİRİLİYOR..

BİR FAKTORİNG FİRMASI,KARABÜKSPOR ESKİ BAŞKANLARINDAN Sayın MUSTAFA YOLBULAN’I MAHKEMEYE VERMİŞ “PARA İSTİYOR İYİ Mİ.?”
Bir FAKTORİNG Firması,KARABÜKSPOR eski Başkanlarından Sayın MUSTAFA YOLBULAN’I mahkemeye vermiş ve HİKMET FERİDUN TANKUT döneminde alınan ve geri ödenmeyen paraları Sayın MUSTAFA YOLBULAN’DAN istiyormuş.
Sayın MUSTAFA YOLBULAN,O Faktoring Firması ile KENDİ DÖNEMİNE ilişkin kullanılan bazı teminat senetlerini geri almamış,unutmuş veya ihmal etmiş,o senetler,anılan Faktoring Firmasında duruyormuş.
İddialara göre,aradan 5-6 yıl geçmiş,HİKMET FERİDUN TANKUT aynı faktoring Firması ile para alış/verişine devam etmiş,son olarak alınan paralar ödenmemiş.
Anılan FAKTORİNG Firması da,elinde olan,unutulduğu için,döneminde kapatılan hesaplara ilişkin teminat senetleri geri alınmamış,böyle bir ihmal yaşanmış ve Firma o senetler üzerinden alacak davası açmış.
YOLBULAN Ailesi,kendi döneminde “KASA KOLAYLIĞI OLSUN..” diyerek KARABÜKSPOR’A çok ciddi paralar vermişler,bunun rakamsal ederi olarak kimileri 50 milyon lira,kimileri 60 milyon lira,kimileri 70 milyon lira telaffuzunda bulunuyor.
YOLBULANLARIN BU PARALARI ALMA İMKANLARI YOK ELBET..
Bir de üzerine/ üstlük FAKTORİNG Firmasının mahkemeleri ile uğraşıyorlar..
“HACİVAT KEBAP YEDİ-KARAGÖZ HESAP ÖDEDİ..” gibi değil mi bu işler..?

KARABÜK’ÜN “ÜÇ BÜYÜK PROJESİ NEDİR..?” DERSENİZ “ARAÇ ÇAYI REHABİLİTESİ-İSMETPAŞA O.S.B VE ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENLEMESİ..”
Karabük’ün en büyük ve en hayati üç projesi nedir diye sorarsanız,bunun cevabı ARAÇ ÇAYI REHABİLİTASYONU-İSMETPAŞA O.S.B ve ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENLEMESİ..” gibi görüş vermek doğru olmaz mı..?
ARAÇ ÇAYI REHABİLİTESİ Proje İhalesi yapıldı,yakında teslim edilir..
Ancak,YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI,en azından bizce,çok güç ve neresinden bakarsanız 500-600 milyon liralık bu işin ŞU EKONOMİK ŞARTLARDA yapılması,yaptırılması bizde hayli zor.
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayında da sıkıntılar büyük.
KAMULAŞTIRMA için DEVLET PARA VERMEYE yanaşmıyor,yanaştığını kabul etseniz bile O SANAYİ BÖLGESİ’NE YATIRIMCI BULMAK şu ekonomik şartlarda imkansız denilecek kadar zor.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK noktasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın BURHANETTİN UYSAL,”KARDEMİR ÖNÜNDEN BAŞLAYAN BİR ÇEVRE YOLU YAPTIRACAĞINI VE BUNUN ÇALIŞMALARINI MİLLETVEKİLİ İKEN,KARAYOLLARINA YAPTIRDIĞINI SÖYLÜYORDU.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,bu konuya yaklaşımı daha değişikti..
Bize göre HER İKİSİNİN DE kısa süreçte yapılması çok/çok zor..
Nasıl KARABÜKLÜLER GELECEĞİNİZE BAKIŞINIZ ne alemde..!!

5 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUK

    Sayın Ahmet abim yazinizda Karabük ün üç önemli projesi hayata geçer mi diye yazmışsıniz ancak bu üç projede kesinlikle gerçekleşemez,Hava kirliliği sorunu da hiçbir zaman çözülemez çünkü Karabük te bunları yapabilecek siyasi ve yerel irade yok, seçimler biteli 50 gün geçti belediye başkanımız bir çivi çaktimi? Bence kocaman bi HAYIR

  2. Okur

    Zekeriya Özü ve Karabük’teki dostlarının kim olduğunu,kimlerle görüştüğünü ve Adil Öksüz’ün kardeşini kimin KBÜ üniversitesine işe aldığını haklı olarak Dile getiriyorsunuz.Kim o tarihte Rektör ise,Dekan ise o almıştır.Bu kadar basit.

  3. Çevre ve Hava Kirliliğini bir çok kesim siyasi, ticaret Konut gibi kesim iyi kullandı... Yönetim karar mercileri de ... bilerek bilmeyerek...

    Çevre ve Hava Kirliliğini bir çok kesim siyasi, ticaret, Konut, gibi kesim , iyi kullandı… Yönetim karar mercileri de … bilerek bilmeyerek…
    Yönlendirilmiş de olabilir.
    Hava kirliliği aslında Safranbolu ve 75 yıl mahallesi için çok büyük pazar oluşturuyor idi, hala öyle, hatta bir kirletici unsur firmadan sosyal proje altında imkanlar o kesimde kanyon park proje ye katkı olarak alındı, Halbuki o firmanın çevre etkisine çok uzak bir yer di… Kardemir de o Konut ve sosyal pazara aslında fayda sağlıyor du bahaneler arasında idi…
    Karabük şehir merkezin de ki mahaller estetik düzensizlik çarpık kentleşme ve görüntü kirliliği de tuz biber olarak tamamlayıcı unsur du..
    Bir çok kesim hafta sonları gezmeye şehir dışına, misafirlerini Safranbolu da ağırlıyor harcama yapıyordu.
    Çoğu kentsel dönüşüm projeleri durdu, ertelendi yapılmadı.
    Soğuksu kentsel yenileme yıllar sürmesi ve bir kaç mahallede göstermelik konut üretim faaliyeti olsa da talep ve göç Safranbolu ve diğer kesimlere şehir merkezi dışına tarım arazilerinin imara açılarak devam etti ediyor.
    Kardemir şimdi kirletici unsurdan çıkıyor, çıkacak şehir merkezinde…
    Şimdi diğer etkenler ne olacak…
    Mahallelerin nüfus sayısına bakıldığında resim de ortaya çıkar….

  4. izleyen

    öncelikle toplu taşıma araçlarının hiç birinin avrupa normlarını taşımadığını bilmek gerekiyor. hızla bunların yenilenmesi lazım gerek otobüsler gerekse minübüsler ciddi kirleticilerdir. raylı sistem konuısu hızla karabük gündemine sokulmalıdır. araç çayı ise bir çevresel felaket alanıdır. herhalde karabük bu konuda düzenlemeyi yapamayan tek il olarak hatırlanacak.

  5. Çevre Bakanı Türkiye de Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planı hazırlıyor. Bakan Karabük için acil master plana ihtiyaç var demişti. Bakalım ne olacak

    Çevre Bakanı Türkiye de Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planı hazırlıyor. Bakan Murat kurum Karabük şehir merkezi için acil master plana ihtiyaç var demişti. Bakalım ne olacak … yine es mi geçilecek belli kesimin çıkarları menfaatleri uğruna… Sanırım illere valiliklere genelge ve belediyelere yazılar yazıldı 19 mayısa kadar müracaatlar istenmişti…
    Karabük şehir merkezi mahallerinde ki görüntü ve hava kirliği önlemesi için bir fırsat, bakalım ileri gelen ve yönetim mercilerindeki temsilciler ne yönde ve kim menfaatine karar verecekler…
    Hep kararlar alındı Fevzi çakmak, Karabük Mah, kemikli dere, Yeşil mah. Bayır mah. Kartal tepe. Fakat bi türlü yapılmadı… arazi rantı kesim ve özel sektör izin vermedi sanırım…
    Artık akıllı şehir uygulamaları kapsamında yapılır artık

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Türkiye’de tavan, Karabük’te dip yaptı!

Yayın: 25.04.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 31 Mart yerel seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan CHP’de derin sessizlik sürüyor. Türkiye genelinde büyük çıkış yaparak 1. Parti olan CHP’nin Karabük’te Belediye Başkan adayı Bayram Karadağ ile 6 bin 770 oy alarak 4. Parti olması adeta ‘Herkes Mersin’e giderken Karabük’teki CHP’liler tersine gitmiş” dedirtti.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Son 3 yerel seçimde 2009’da Bayram Karadağ’ın İl Başkanı olduğu dönemde CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Refah Partili ve DYP’li Enver Tümen MHP; AK Parti, DYP ve Saadet Partisi adaylarının ardından 4. Parti olarak 4 bin 27 oy alabilmişti. 2014’teki seçimlerde de yine İl Başkanı olan Bayram Karadağ bu defa Liberal Demokrat Parti ve Türkiye Değim Hareketi’nde İl başkanlığı görevlerinde bulunan Erdal Demir’le yola çıkmış ve MHP, AK Parti ve Saadet Partisi Belediye başkan adaylarının ardından 3. Olabilmişti. CHP 2014’te 1738 oy alarak tarihinin en düşük seviyelerine gerilemişti. 2019’da Abdullah Çakır’ın İl Başkanı olduğu seçim döneminde, dönemim Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum istifa ederek Belediye Başkan adayı olmuş, ancak ilerleyen günlerde, adaylıktan çekilerek İYİ Parti ile yapılan ittifakın ortak adayı olarak Dursun Altıparmak gösterilmişti. 11 bin 550 oy alan Altıparmak MHP ve AK Parti’nin ardından 3. olmuştu.

31 MART TAM BİR FİYASKO OLDU

CHP eski il başkanlarından, 2023’te yapılan 14 Mayıs seçimlerinin 3. sıra milletvekili adayı olan Bayram Karadağ 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin 20 bini, MHP’nin 16 bini geçtiği, ilk defa yerel seçime giren Yeniden Refah Partisi’nin 14 bini zorladığı seçimde 6 bin 770 oy alarak bir kez daha partisine tarihi hüsran yaşattı.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLEMEDİ

Karadağ, aday adaylığı için başvuru yaptığı 8 Aralık tarihinden tam 27 gün sonra (bu esnada ilçe adayları ilan edilmişti) DEVA Partisi eski il başkanı Yusuf Aydın aday adaylığı başvurusu yapmış, dikkatler bir anda bu isim üzerine yoğunlaşmıştı. Aydın’ın 5 Ocak’taki başvurusundan 1 hafta sonra bu defa MHP kökenli İYİ parti milletvekili 2. sıra adaylığından çekilen İsmail Yalav başvuruda bulundu. Yalav’ın başvuru yapması ile birlikte CHP’de dengeler tamamen değişirken son gün Karabük basını CHP adayı olarak Yalav’ı gösterdi. Ancak CHP MYK’sından Yalav ismi çıkarken Parti Meclisi (PM)’de son dakika gelişmesi yaşandı ve Bayram Karadağ ismi Karabük Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

LİSTE KRİZİ DAMGA VURDU

Tarihinde üst üste 2. defa Milletvekili çıkaran ve son seçimlerde yukarı yönlü ivme gösteren CHP’de Karabük seçim tarihinde bir ilk yaşandı ve YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre 20 Şubat’ta teslim edilmesi gereken Belediye Meclis ve il genel meclisi aday listeleri vaktinden sonra ve eksik olarak bildirildi. Bu yüzden kısa süreli seçime katılamama riski yaşayan CHP, olağanüstü toplanan İl seçim Kurulu kararı ile seçime katılabilmişti.

26 OCAK’TA ADAY OLDU 4 MART’TA İZNE ÇIKTI

31 Mart seçimlerinde CHP açısından dikkat çeken bir diğer hususta 26 Ocak’ta adaylığı açıklanan Bayram Karadağ’ın işçi olarak çalıştığı Kardemir’den tam 28 gün sonra 4 Mart tarihinde izin alması oldu. Kısıtlı imkanlarla seçim kampanyası yürüten CHP adayı Karadağ için “Seçimlere 26 gün kala çalıştığı işyerinden izin alabilen bir aday zaten bu durumu hezimeti kabullenmiş, işi kafasında bitirmiş olmuyor mu?” diye yorumlar yapılıyor.

BELEDİYE MECLİSİ ÇOK ZAYIF KALDI

AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’nın başkan seçildiği Karabük Belediyesi yeni dönemine sadece 2 meclis üyesi (Avukat Uygar Varlık ve Abdullah Mor) sokabilen CHP’de belediye meclis üyesi adayları da tartışma konusu oldu. İlk sıralarda yer alan adayların dışındaki isimlerinin çoğunluğunun emekli ve ilkokul mezunu olmasına anlam veremeyen partililer, “Liste eksik olur, zamanında telim edilmez, meclis adayları emeklilerden ve çoğu ilkokul mezunlarından oluşursa başarı da hayal olur tabi. Safranbolu’ya baksınlar 25 belediye meclis üyesi adayının neredeyse tamamı üniversite mezunu ve alanlarında ciddi kariyeri olan isimler. Karabük’te belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarından 2 bin oy az alan bir aday kendi yetişip büyüdüğü 9 bin dolayında seçmeni olan mahallede bile 500 oyu zor alabiliyorsa durup düşünmek lazım Aslında her şey ortada. Seçim sürecinin başından bu yana yaşananlar iyice irdelendiğinde acı gerçekler bir bir ortaya çıkıyor” şeklinde değerlendirme yapıyorlar.