Her Telden (21 Nisan 2020)

Her Telden (21 Nisan 2020)

Yayın: 21.04.2020 00:01
Paylaş:
A+ A-

HÜKÜMET “ ÇELİK ENDÜSTRİSİNİ KORUMAK AMACI İLE,BAZI KALEM İTHALAT VERGİLERİNİ 5 PUAN ARTTIRDI..” VE KARDEMİR’E ETKİLERİ..
Hükümet ÇELİK ENDÜSTRİSİNİ korumak amacı ile,bazı kalemlerde ki ithalat vergilerini,15 temmuz tarihine kadar 5 puan arttırdı ve bunun özellikle KARDEMİR’E nasıl bir etkisi olacağını,kısa süre içerisinde göreceğiz.
Bu kararın alınması ile,özellikle İRAN ÜZERİNDEN gelen ithalatın azalmasının amaçlandığı üzerinde fikir veren ilgili kaynaklar “BİLİNDİĞİ GİBİ İRAN SON ZAMANLARDA ÇELİK ENDÜSTRİSİNİN CİDDİ BİR AKTÖRÜ HALİNE GELMİŞTİ..” yolunda bilgiler veriyorlar.
15 Temmuz tarihine kadar,özellikle SAÇ ve SAÇ Üretiminde kullanılan SLAP ile KÜTÜK ithalatında,vergiler 5 puan arttırılarak ÇELİK ENDÜSTRİSİ korumaya alınmış görünüyor.
Bu konu,özellikle PROFİL ÜRÜNÜ ve İNŞAAT DEMİRİ fiyatlarını nasıl etkileyecek acaba,olay bu noktadan ele alındığında,KARDEMİR’E yansıması Karabük açısından çok önemli elbet.
Konuya ilgili çevreler “HELE BEKLEYELİM BAKALIM..” görüşünde.
Yine ve üzerine basa/basa söylemek gerekirse,Karabük açısından,alınan bu kararın KARDEMİR’E etkisi çok önem taşıyor ve Karabük insanı “OLMAZSA OLMAZI OLARAK KABUL ETTİĞİ ve GERÇEKTEN DE ÖYLE OLAN KARDEMİR ÜZERİNE,ADETA,TİTRİYOR..”
Hükümet çelik sektörünü korumaya gayret ediyor..
KARDEMİR’E ETKİLERİ ne ölçü de olacak ve nasıl olacak göreceğiz.

BİLİNDİĞİ GİBİ,FİLYOS VADİSİ KAPSAMINDA Kİ, ENDÜSTRİ BÖLGESİ ALT YAPI ÇALIŞMALARI Sayın FUAT TOSYALI İNİSİYATİFİNDE YAPILIYOR..
Kamuoyunun,genellikle FİLYOS LİMANI olarak tanımladığı FİLYOS VADİSİ PROJESİ çok kapsamlı bir yatırımdır ve FİLYOS LİMANI,ENDÜSTRİ BÖLGESİ ve SERBEST BÖLGE olmak üzere ÜÇ AYAĞI vardır.
FİLYOS LİMANI TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ..
KARDEMİR bu LİMANI NASIL KULLANACAK,tartışılıyor,daha doğrusu bir aralar çok ciddi biçimde tartışılıyordu,şu an itibarı ile KARABÜK ve KARABÜK GÜNDEMİNDE böyle bir gelişme/tartışma ne yazık ki yok..!!
Biliyorsunuz,ENDÜSTRİ BÖLGESİ ALT YAPI ÇALIŞMALARI Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKİYE VARLIK FONU Yönetim Kurulu Üyesi Sayın FUAT TOSYALI’NIN Başkanlığında ki bir Yönetim tarafından yapılıyor/sürdürülüyor.
Yine hatırlarsınız Karabük’te belirli bir Siyasi çevre “BU GELİŞMELERDEN,NEDEN BİZİM HABERİMİZ OLMADI..” falan gibi görüşler de dile getirmişlerdi,en azından biz öyle hatırlıyoruz.
Covid-19 FİLYOS LİMANI olayını tamamen unutturdu,bu işi kovalamak,izlemek,girişim yapmakla yükümlü olanlar ise ne yazık pek ilgilenmiyor daha suyuna tirit işlerle meşgul oluyorlar..!!
FİLYOS PROJESİ,FİLYOS LİMANI Karabük gündeminde yok artık..

TÜRKİYE VARLIK FONU,COVİD-19 VEYA HERHANGİ BİR NEDENLE EKONOMİK SIKINTIYA DÜŞEN “STRATEJİK ŞİRKETLERE..” ORTAK OLABİLİYOR..
TBMM Geçtiğimiz günlerde,TÜRK SANAYİSİ için çok önemli bir kararı kabul etti ve buna göre TÜRKİYE VARLIK FONU covid-19 veya başka bir nedenle,ekonomik sıkıntıya düşen SANAYİ TESİSLERİNE/ŞİRKETLERE, ORTAK OLABİLİYOR..
STRATEJİK ŞİRKETLERE ORTAK OLABİLİYOR..
Biliyorsunuz TÜRKİYE YATIRIM FONU Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,Başkan Vekili aynı zamanda Maliye ve Hazine Bakanı Sayın BERAT ALBAYRAK,Yönetim Kurulu Üyeleri ise Sayın SALİM ARDA ERMUT,Sayın HÜSEYİN AYDIN,Sayın RİFAT HİSARCIKLIOĞLU,Prof.Dr.Sayın ERİŞAH ARICAN,Sayın FUAT TOSYALI,Sayın ZAFER SÖNMEZ (aynı zamanda FON Genel Sekreteri..)
TBMM Kabul edilen Yasa uyarınca STRATEJİK BİR ŞİRKET veya SANAYİ TESİSİ covid-19 veya başka nedenlerle ekonomik sıkıntıya düştüğü an TÜRKİYE VARLIK FONU buraya ORTAK OLABİLİYOR..
Böyle olunca da,O ŞİRKETİN Yönetim Kurulu/patronojı değişecek demektir,kaldı ki bu bağlamda TÜRKİYE VARLIK FONU bazı şirketleri bünyesine aldı,bunun birçok örnekleri var.
Örneğin BU YASA 1999-2002 yıllarında olsaydı,KARDEMİR’E BİR ORTAKLIK YAŞANIR MIYDI veya KARDEMİR STRATEJİK BİR YATIRIM denilerek TÜRKİYE VARLIK FONU ortak olur muydu..?
KARABÜKLÜLER HENÜZ BU KONULARI PEK TARTIŞMIYORLAR..
Oysa ki,esas tartışılması gereken konular bunlar değil mi..?

FATİH SULTAN MEHMET,İSTANBUL KAPILARINA DAYANMIŞ,BİZANS İLERİ GELENLERİ VE “MELEKLER ERKEK Mİ/DİŞİ Mİ..” TARTIŞMASI..
FATİH SULTAN MEHMET,İstanbul kapılarına dayanmış,İstanbul’u fethetti/edecek,Bizans ileri gelenleri ve Bizans’ın o zaman ki din uluları veya uluları/bilginleri “MELEKLER ERKEK Mİ/DİŞİ Mİ TARTIŞMASINA..” girişmişler..
ÇOK BÜYÜK BİR TARTIŞMA YAŞIYORLARMIŞ..
Kaldı ki FATİH SULTAN MEHMET,genç yaşta PADİŞAH YAPILINCA,KENDİSİNE Padişahlığı veren babası 2.Murat’a yazdığı rivayet edilen “EĞER PADİŞAH BENSEM EMREDİYORUM,EĞER PADİŞAH SİZSENİZ GELİN GÖREVİNİZİN BAŞINA..” şeklinde bir sözü vardır
Bunlar ders alınması/ibret alınması gereken sözlerdir elbet.
Bazı forsmajör gelişmelerde KİŞİSEL ÇEKİŞMELER,suyuna tirit mücadeleler geri plana itilebilir,öyle olunması halinde hem insanlar,hem toplumlar kazanır,öyle olmaz mı..?
NE DERSİNİZ ÖYLE OLMAZ MI..?

YURT DIŞINDAN GELEN BİRÇOK VATANDAŞIMIZ “KARANTİNA SÜRELERİNİ KARABÜK’TE GEÇİRECEKLER VE CEZAYİRLİLER KADAR DEĞİLLER..
Yurt dışında çalışan,eğitim gören binlerce vatandaşımız,birkaç gündür Ülkemize geri getiriliyorlar,Hükümetimiz bun vatandaşlarımız için çok büyük bir çaba harcıyor..
BUNLARIN BİR BÖLÜMÜ İZOLASYONLARINI KARABÜK’TE tamamlayacaklar..
Hatırlıyorsunuz,geçtiğimiz süreçte de CEZAYİR KÖKENLİ AĞIRLIKTA 1725 İNSAN Karabük’e gelmişler ve bir hafta kadar Karabük’te kalıp,geri dönmüşlerdi.
BU GELENLER BİZİM YURTTAŞLARIMIZ,MİSAFİRLERİMİZ,o nedenle herhangi bir toplumsal tepki olmayacağı kesin ve Karantina/izolasyon sürelerini Karabük’te geçirecekler..
Kaldı ki YURT İÇİNDEN DE 4000 civarında gelen hemşerilerimiz olmuştu..
YENİ KONUKLARIMIZ GELDİLER/GELİYORLAR…

KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİNE “GÜNLÜK 5 İLE 6 BİN CİVARINDA GELEN VARDI..” ŞU AN GELEN HASTA SAYISI 500-600 CİVARINDA GALİBA..
Şu covid-19 veya koronavirüs denilen illet çıkmadan önce,KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİNE günlük 5 ile 6 bin civarında hasta geliyordu ve sayı şu an itibarı ile 500-600 civarına geriledi.
BİR BÖLÜM HASTA SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NE GİDİYOR..
Bir bölüm hasta,hastalığını evinde geçirmeye çalışıyor..
İnsanlar KARABÜK’ÜN TEK HASTANESİ durumunda olan KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE gitmek istemiyorlar,korkuyorlar,çekiniyorlar ve o nedenle HASTALIKLARI DAYANILMAZ HALE GELİNCEYE KADAR bu Hastaneye gitmiyorlar..
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NE GİDENLER VAR.
Onlarda aldıkları hizmetten pek memnun kalmıyorlar galiba ve Gazetemiz İnternet Sayfasına bu yönde YORUM YOLLAYANLAR var,yakınmalar var..
Diyoruz ki BAYIR MAHALLE KBÜ EK BİNASI’NI HİZMETE ALIN..
O noktada da belirli bir ilerleme görülmüyor..
COVİD-19 veya KORONAVİRÜS Karabük’ün yıllardır üzerinde durduğumuz,kimsenin anlamak istemediği HASTANE ve SAĞLIK ALININDA Kİ EKSİĞİNİ net biçimde ortaya çıkartıverdi İŞTE.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM KADROSU YETERLİ Mİ..?
UZMAN HEKİM KADROSU YETERLİ Mİ..?
Bu listeyi uzatmak mümkün ve olayın BİR BAŞKA bölümünü SAĞLIK-SEN Karabük Şube Başkanı Sayın SADIK DOĞDU sosyal medya hesabından yazmış,duyurmuş..
OLAN SAĞLIK KADROLARI DA verilen paralardan şikayetçiymiş..!!

ŞU GÜNE KADAR,KARABÜK VALİLİĞİ VE KARABÜK TOPLUMU “ÇOK/ÇOK İYİ ÖNLEMLER ALARAK..” BU İLLETİ ÇOK UCUZ GEÇİRECEK GİBİ…
Covid-19 veya koronavirüs denilen şu illeti,İnşaallah Karabük olarak çok hafif atlatacağız,şu ana kadar gerçekten iyi gidiyor Karabük,bunun temelinde alınan önlemler kadar,Karabük’ün TOPYEKUN ÖNLEM ALMASI,ALINAN ÖNLEMLERE UYMASI yatıyor elbet.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL olayın en başından bu yana,İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI olmak üzere tüm Kurumları ile sahaya indi ve gereken tüm önlemle alındı..
Çok seri reflekslerle tüm önlemler alındı..
Bu arada Karabük’ün çok sayıda insan çalıştıran,başka KARDEMİR,ÇAĞ-ÇELİK Grubu,Haddaneler çok ciddi önlemler alarak olaya yaklaşım gösterdiler,halen de bu önlemlerine devam ediyorlar.
O nedenle KARABÜK BU OLAYDAN ÇOK AZ HASARLA ÇIKACAK..
Pozitif çıkan hasta sayımız 50-60 civarında geziniyor..
5 Vefat eden hastamız oldu ve bunların dışında şu an başka yok..
BELEDİYELERİMİZ müthiş bir performansla çalışıyorlar..
Durumumuz şu an itibarı ile gerçekten iyi gidiyor..

DÜNYA VE ÜLKENİN GELECEĞİNDE “TARIMSAL ÜRETİMİN ÇOK ÖNEM KAZANACAĞI İDDİALARI.” ÖZELLİKLE EFLANİ İLÇESİNDE HAREKETLENME
Covid-19 veya koronavirüs olarak tanımlanan illet,Dünya ve Ülkemizde çok ilginç sosyal/ekonomik değişimlere yol açacak şeklinde öngörüler var ve bu gelişmeler salgının bitimi ile birlikte gündeme gelecektir elbet.
TARIMSAL ÜRETİMİN ÖNEM KAZANACAĞI İDDİA EDİLİYOR..
Bu manada,geçtiğimiz gün Sosyal Paylaşım sitelerinden birisinde EFLANİ’Lİ BİR ÇİFTÇİ Kardeşin paylaşımına rastladık,EFLANİ’DE yıllardır küçük çaplı nohut ekimi yapılırdı..
BU DEFA ÇOK DAHA BİLİMSEL,çok daha Çiftçinin para kazanmasına,gelir elde etmesine yönelik nohut ekimi yapılıyor bu İlçemizde ve aylar öncesinde bir konuya dikkat çekmiştik.Dedik ki “EFLANİ ÇOK CİDDİ BİR HAREKETLENMENİN EŞİĞİNDE,YILLARIN İÇİNE KAPANIKLIĞINI ÜZERİNDEN ATIYOR..”
Bu manada Siyasi Partilerden söz ettik ve CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ’IN her konuya ilişkin görüş açıklamasından,İYİ Parti İLÇE Başkanı Sayın HALİL İBRAHİM BULUT’UN sessizliği bozan eleştirel yaklaşımlarından ve SP İlçe Başkanı Sayın RAMAZAN ERENOĞLU görüş açıklıyorlar..
Kırsal kesimde Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ müthiş projelerle TARIMA YENİ ÜRETİM YOLLARI getiriyor,Tarım ve Hayvancılığı yeni bir çehre getiriyor..
EFLANİ ÇOK CİDDİ BİR HAREKETLENMENİN İÇERİSİNDE..
TARIMSAL ÜRETİM o ölçü de yeni/yeni gelişmelere tanık oluyor..

KÖYDES KAPSAMINDA,KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ EMRİNE VERİLEN 25 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE Kİ PARA VE İLÇELER
Hükümet KÖYDEN PROJELERİ kapsamında KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği emrine 25 milyon liranın üzerinde bir ödenek verdi ve bu ödenekle İLÇELERDE çok önemli işlere imza atılacak.
DİLERİZ PARALAR YERLİ/YERİNE KULLANILIR..
Bu paranın İlçelere dağılımında mutlaka İL GENEL MECLİS Üyeleri önemli fonksiyon icra etmişlerdir ve olaya bu pencereden bakarsanız EN BÜYÜK PAYI ALAN EFLANİ İl Genel Meclis Üyelerini çalışmalarından ötürü kutlamak gerek.
Bu bağlamda Sayın AHMET KOÇ ve Sayın MESUT AYDIN çok başarılı oldular ki,en büyük payı EFLANİ İlçesi aldı ve dileriz bu paralarla İlçeye çok önemli kazanımlar sağlanacaktır..
Ve diyoruz ki,KÖYDES Kapsamında gelen paradan ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNE bir pay aktarılarak O TRAVERTEN özellikli TERMAL SULAR TURİZMİN HİZMETİNE verilebilecek küçük/şık bir tesis yapılamaz mı..?
Bunu düşünmekte,projelendirmekte yarar olmaz mı..?

5 kişi görüş bildirdi

  1. Ali kayalar

    Cumayanililar carsiyi istika etmiş durumdalar.1000 tl yardim alan cumayanililar soluğu kuyumcuda aldılar ve cumayani şu anda karantinada.Virus yayılırsa cumayanindan yayılır yazin bir kenara

  2. Eflanili Yeniceli İl Genel Meclis Üyeleri

    Ahmet Bey ; KÖYDES kapsamında gelen ödeneklerden en fazla payı Eflani almış ve siz bunu İl Genel Meclis Üyelerinin çalışmasına bağlamışsınız,bana görede hakkaten doğru bir tespit.En az payı Yenice aldığına göre,Yeniceli İl Genel Meclis Üyeleri yeteri kadar gayret göstermemiş demektir.Ben sizin köşenin nezdinde Eflanili Üyeleri tebrik ediyorum.Selamlar.

  3. Herkes gider Mersine biz gider tersine

    Dijital Çağa bu salgınla hızlı bir süreçle giriyoruz… Herkes kabulleniyor yavaş yavaş değişimlere ayak uyduruyor. Liderler yeni dünya düzeni diyor.
    Karabük’te her zamanki gibi direniyor yada görmezden geliniyor. Yeni nesil dijitale yabancı değil Avrupa da 75 yaşında ki teyze bankacılık işini kendisi bilgisayarından yapıyor.
    Ne diyelim Karabük’te hala tarım arazilerini katlederek imara açmakla, kentsel yenilemeleri mevcut yereldeki şirketlerin projeleri iş kapasiteleri doğrultusunda ertelensin, Hava kirliliği, egzoz gazları umursamayıp, çevreci araçları getirmemekle dirensin
    Ne diyelim tersinden de döner ama hep sonradan, sorumlular belli tabii…
    Pandemi hastanesi bari yapılsın Karabük’e çok kısa sürede yapılır. bağış yapılarak yeter ki karar alın, hemde arazi rant için istenilen 5000 bahçeli evler üstü belediye yeri var çok büyük 🙂 ama pandemi hastane istemezler oraya 🙂
    Neyse artık insanlar hastaneye bile gerek kalmayacak şekilde tedavilerini evde olurlar, merak etmeyin cerrahi anca hastane de olur artık yeni düzende.
    Yargılamalar bile yapay zeka ile olur. Dijital eğitim, örgün eğitim olur fiyatları farkı olur. ha siz yapmazsanız direnirseniz başka bir üniversitede sınavsız eğitimi görür.
    Dijital mağazalardan artık her şeyi kapıda olur.
    Ev konut yapımı 3 d yazıcılar ile 24 saatte mümkün hale gelir…
    v.s v.s v.s

  4. Hastalar

    AHMET BEY SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİNDE UZMAN. HEKİMLERİ TEK TEK KARABÜK E ALINIYOR DR SAYISI AZALTILIYOR. KULAK BURUN BOGAZ KAPALI GÖĞÜS HASTALIKLARI KAPALI ŞİMDİDE DAHİLİYE. ALINDI

  5. KARABUK

    AHMET ABİN NE YAPSIN SEN BUNU BİZZAT SİYASİLERE SÖYLESENE SAFRANBOLU DA DOKTOR KALMADI DİYE

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da törenle açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

HATAY (AA) – Sabancı Vakfı ve Enerjisa Enerji işbirliğiyle yaptırılan 5 derslikli Enerjisa Atatürk İlkokulu, Hatay'ın Hassa ilçesinde törenle hizmete sunuldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana yoğun çalışmalar gerçekleştiren Sabancı Vakfı ve Enerjisa Enerji bölgeye yönelik desteklerini sürdürüyor.

Hatay'da eğitimin aksamaması için geçen yıl “Hatay'a 3 ayda 3 okul” sözüyle yola çıkan ve planladığı gibi okulları eğitime kazandıran Sabancı Vakfı, Enerjisa Enerji'nin yabancı hissedarı olan E.ON'un katkılarıyla Hassa ilçesinde yaptırdığı Enerjisa Atatürk İlkokulu'nu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrenci ve öğretmenlere armağan etti.

Hassa Kaymakamı Osman Acar, açılıştaki konuşmasında, okulun yapım sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Okulun ülkeye ve ilçeye hayırlı olmasını temenni eden Acar, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında ilçede süratli bir şekilde toparlanma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Acar, depremler sonrasında ilçedeki okulların büyük tahribat aldığını ifade etti.

Depremde hasar alan okullardan birisinin de Atatürk İlkokulu olduğunu belirten Acar, “Yeni okulumuz çocuklarımıza, ilçemize hayırlı olsun. Burada biz eğitim ve öğretim faaliyetlerimize kaldığımız yerden inşallah daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.

– “Hatay'a bu dördüncü okul desteğimiz”

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da deprem bölgesinde eğitim ve öğretimin aksamaması için imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Toplumsal sorunların çözümünde eğitimin öncelikli alan olduğunu bildiklerini ifade eden Safkan, şöyle konuştu:

“6 Şubat depremlerinden sonra tekrar bölgede eğitim öğretimin sürdürülebilir olması, öğretmen ve öğrencilerin güvenli okul ortamlarında bir araya gelmeleri, tekli sistemde eğitim öğretim alabilmeleri tabii çok çok önemli. Vakfımızın bu sene 50'nci yaşı. 50 yıllık faaliyet geçmişimizde en önemli alanlardan biri şüphesiz eğitim. Eğitim altında verdiğimiz desteklerden Hatay'a bu dördüncü okul desteğimiz. İnşallah beşincisi ve altıncısı da planlarımız arasında yer alıyor. Depremin yaralarını bir nebze de sarabilmiş olmaktan, destek vermiş olmaktan tabii son derece mutluyuz. Bu vesileyle bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutluyorum. Herkese hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

– “Bölgenin kalkınması için eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz”

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, depremlerden etkilenen 11 ilin başta Hatay olmak üzere 5'inin Enerjisa Dağıtım Şirketleri Toroslar EDAŞ'ın sorumluluk bölgesinde olduğunu belirtti.

Özsürekci, depremlerde hem kaybettikleri çalışma arkadaşları hem de hasar gören şebeke unsurlarıyla depremzede bir şirket olduklarını aktardı.

Depremin ilk günlerinden itibaren bölgeye enerji vermek ve yaraları sarmak için büyük mücadele verdiklerine değinen Özsürekci, “Aynı zamanda bunları yaparken bölgenin sosyal sorumluluğu açısından kalkınması için eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bugün Hatay Hassa'da Enerjisa Atatürk İlkokulu'nun açılışında bulunuyoruz. Bu okul aynı zamanda hissedarımız olan E.ON'un 70 bin çalışanının bağışlarıyla bugüne geldi. Herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Enerjisa Enerji Mali İşler Lideri (CFO) Philipp Ulbrich, deprem sonrası birkaç günde 70 bin çalışanları ve şirketleri tarafından 1 milyon avrodan fazla para toplanarak okulun inşa edilmesine karar verildiğini belirtti.

Okulun ilçeye kazandırmasında katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Ulbrich, “Bugün burada bulunmam, hem E.ON hem de Enerjisa olarak deprem sonrasını iyileştirme ve yerel halkla dayanışma içinde olma konusundaki kararlılığımızı ifade ediyor.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar okulun açılış kurdelesini kesti, sınıfları gezdi ve öğrencilere hediyeler verdi.